18 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ : Δημοσιογράφος από Χίο: Μουζάλας, Τόσκας μας είπαν να μην δείχνουμε τα επεισόδια στο hot spot

Τι καταγγέλλει ρεπόρτερ τοπικής εφημερίδας
Δημοσιογράφος από Χίο: Μουζάλας, Τόσκας μας είπαν να μην δείχνουμε τα επεισόδια στο hot spot


  • Υπηρεσία Ασύλου: «Απλά δεν αντικαταστάθηκαν» οι Βέλγοι ειδικοί από τα ελληνικά νησιά

«Μας κάλεσαν στην Αθήνα μια μέρα πριν έρθει ο Ομπάμα για να μας πουν να μη μεταδίδουμε εικόνες! Μας είπαν: ή μας βοηθάτε, ή αφήνουμε ως έχει την κατάσταση»

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία για παρεμβάσεις του Γιάννη Μουζάλα και του Νίκου Τόσκα ώστε να μην προβάλλονται τα έκτροπα που γίνονται στο hot spot στο νησί έκανε σήμερα μιλώντας στον Βήμα FM ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πολίτης Χίος», Παντελής Φίκαρης.

Οπως είπε ο κ. Φίκαρης «οι Γιάννης Μουζάλας και Νίκος Τόσκας μάς κάλεσαν σε συνέντευξη Τύπου, εκτάκτως, στην Αθήνα, μια ημέρα πριν από την επίσκεψη τού Μπαράκ Ομπάμα, για να μας πουν ότι έχουμε κι εμείς ευθύνη για το τι ακριβώς βγαίνει προς τα έξω, με την έννοια ότι οι δημοσιογράφοι καλά θα κάνουν να κρατούν χαμηλούς τόνους. Και να μη μεταδίδουμε εικόνες. "Ή μας βοηθάτε να φτιάξουμε νέο hot spot ή αλλιώς η κατάσταση παραμένει ως έχει", μας είπαν. Θεωρούν ότι πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης». 

Η καταγγελία του δημοσιογράφου στον Βήμα FM

Επεισόδια και χθες το βράδυ
Καζάνι που βράζουν είναι τα hotspot και τα κέντρα φιλοξενίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαιου καθώς χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στοιβάζονται σε εγκαταστάσεις η χωρητικότητα των οποίων έχει ήδη ξεπεραστεί την ώρα που οι διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων ασύλου κινούνται σε πολύ αργούς ρυθμούς μιας και οι ευρωπαίοι εμφανίζονται απρόθυμοι να στείλουν ειδικούς για βοήθεια λόγω των συνεχόμενων επεισοδίων. Στο σκηνικό που μυρίζει «μπαρούτι» ήρθε να προστεθεί και η δράση ακροδεξιών στοιχείων που ενεργούν ανεξελέγκτα πυροδοτώντας ακόμα περισσότερο το κλίμα.

Μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης με τη ρίψη βεγγαλικών, τις φωτιές και τις μεγάλες ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα της περιοχής, χθες βράδυ υπήρξε νέο κύμα βίας και επεισοδίων.

Συγκεκριμένα, επίθεση από ακροδεξιούς δέχτηκαν ένας άνδρας και μία γυναίκα, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες, κοντά στον καταυλισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ξυλοδαρμός τους έγινε σχεδόν δίπλα σε αστυνομικούς, αφού στο σημείο βρίσκονται από χθες δυνάμεις των ΜΑΤ εξαιτίας των επεισοδίων που σημειώθηκαν εκεί.

Αυτό, ωστόσο, όπως γράφει το astraparis.gr, φαίνεται ότι δεν στάθηκε ικανό να σταματήσει την επίθεση κατά των δύο αλληλέγγυων, όπως δεν στάθηκε ικανή - η αστυνομική παρουσία - να σταματήσει την ρίψη μολότοφ στον καταυλισμό και τον εμπρησμό 3 σκηνών.



Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χίου.

Παράπονα από την ΕΕ για την ασφάλεια στα hotspot

H ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις για μετανάστες στα νησιά έχει φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες με την εκπρόσωπο της Κομισιόν να δηλώνει την Πέμπτη ότι η ΕΕ είναι «ενήμερη για τη κατάσταση της ασφάλειας στα ελληνικά νησιά και τους πιθανούς κίνδυνους» και πως ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει «επανειλημμένα επικοινωνήσει με τις ελληνικές Αρχές για το θέμα της ασφάλειας του προσωπικού της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO)».

Για το ζήτημα της ασφάλειας στα νησιά, ο Επίτροπος Αβραμόπουλος είχε στείλει και επιστολή στον Γιάννη Μουζαλα στις 4 Νοεμβρίου τονίζοντας πως τα κράτη μέλη της ΕΕ χρειάζονται εγγυήσεις για την προστασία και την ασφάλεια του προσωπικού που στέλνουν και πίεσε για «άμεση βελτίωση των συνθηκών».

Ενδεικτικό είναι ότι η EASO σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες των Ευρωπαίων - στη σκιά της απόφασης του υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου του Βελγίου για απομάκρυνση του τεχνικού προσωπικού από τα ελληνικά hotspot λόγω έλλειψης επαρκών συνθηκών ασφάλειας - σύμφωνα με κοινοτικές πηγές έχει έχει εγκαταστήσει πόρτες κινδύνου και… «κουμπιά πανικού» στα hotspot, σε μια προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών ασφαλείας.

Τέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια της Τετάρτης

Για τα επεισόδια της Τετάρτης έχουν γίνει έως τώρα τέσσερις συλλήψεις μεταναστών, όλοι υπήκοοι Αλγερίας.

Ωστόσο, εξακολουθούν να παραμένουν στο κτίριο της αστυνομίας δεκάδες ακόμη προσαχθέντες (συνολικά είχαν προσαχθεί από το βράδυ της Τετάρτης πλέον των 40 ατόμων), για τους οποίους διερευνάται αν είχαν και ποια συμμετοχή στα επεισόδια.

Επίσης, από την αστυνομία συνεχίζονται οι έφοδοι στον καταυλισμό της Σούδας, όπου αναζητούνται άτομα που φέρεται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια.

Από υπεύθυνο της αστυνομικής διεύθυνσης έγινε γνωστό ότι αφέθησαν ελεύθεροι οι προσαχθέντες οι οποίοι εργάζονται για λογαριασμό μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Η αστυνομία δεν γνωρίζει για «βροχή» από πέτρες στον καταυλισμό

Σε ερώτημα αν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις και Ελλήνων από εκείνους που φέρεται ότι πετούσαν πέτρες μέσα στον καταυλισμό της Σούδας ή τους οπλισμένους με σιδερολοστούς που κυκλοφορούσαν στην περιοχή η απάντηση ήταν αρνητική.

Σε προηγούμενη δε επικοινωνία είχε, μάλιστα, εκφραστεί η απορία στελέχους της αστυνομικής διεύθυνσης για τις καταγγελίες αυτές, αφήνοντας σαφώς να γίνει αντιληπτό ότι οι αστυνομικοί ούτε είδαν κάποιους να πετάνε πέτρες, ούτε και άλλους να κυκλοφορούν με σιδερολοστούς.

Ωστόσο, τούτο εγράφη και σε άλλα μέσα ενημέρωσης και ελέχθη από αρκετούς αυτόπτες μάρτυρες μέσα από τον καταυλισμό, αλλά και εκτός αυτού.

Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκε ότι από τους ελεύθερους χώρους των ακινήτων, που βρίσκονται πάνω από τον καταυλισμό, κάποιοι εκτόξευαν πέτρες πάνω στους οικίσκους και στις σκηνές του καταυλισμού, προκαλώντας τους ζημιές και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ο απολογισμός των ζημιών και η δήλωσή τους

Σε ό,τι αφορά τις προκληθείσες ζημιές από τις ρίψεις βεγγαλικών και τον πετροπόλεμο εκ μέρους των μεταναστών από την αστυνομία διευκρινίσθηκε ότι έχουν υποστεί ζημιές οι προθήκες τριών καταστημάτων (εκείνου με τα βεγγαλικά, ενός με ηλεκτρικά είδη και ενός πρατηρίου καυσίμων), ενώ ζημιές προκλήθηκα και σε τρία αυτοκίνητα.

Στον χώρο του καταυλισμού κάηκε ολοσχερώς μία σκηνή, ενώ αρκετές άλλες, καθώς και οικίσκοι έπαθαν ζημιές από τις πέτρες.

Από τον δήμο Χίου ανακοινώθηκε ότι όσοι υπέστησαν ζημιές πρέπει να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις, τις οποίες ο δήμος θα προωθήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες για την αποζημίωσή τους, με βάση την σχετική κυβερνητική δέσμευση στην πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος του νησιού Μανώλης Βουρνούς αναγκάστηκε να ζητήσει να αδειάσει άμεσα ο καταυλισμός.

«Μετά τα επεισόδια το βράδυ που πέρασε, έχει γίνει καθαρό ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, αυτό είναι πρόβλημα δικό της και όχι του δήμου. Δεν είναι δουλειά του δήμου να εξασφαλίσει την ασφάλεια των δημοτών αλλά και των προσφύγων–μεταναστών» τόνισε ο κ. Βουρνούς.

Ο δήμαρχος Χίου έκανε γνωστό ότι επικοινώνησε σήμερα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, από τον οποίο και ζήτησε να αδειάσει άμεσα ο καταυλισμός της Σούδας. «Στο ερώτημά του "πού να τους πάω", του απάντησα αυτό είναι θέμα δικό σας και όχι δικό μου», είπε ο δήμαρχος.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει προβοκάτσια

Εν τω μεταξύ, η οργάνωση Χίου του ΚΚΕ καταγγέλλει τα επεισόδια ως οργανωμένη προβοκάτσια σε βάρος προσφύγων και κατοίκων από «φασίστες και άλλες αντιδραστικές δυνάμεις». Στην ανακοίνωσή της αναφέρει, ότι πριν από τις συμπλοκές των μεταναστών, λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τετάρτης, «προηγήθηκε επίθεση ακροδεξιών με πέτρες, ακολούθησε απάντηση και συμπλοκές με ζημιές στη γύρω περιοχή, ενώ υπήρξε και εισβολή των ΜΑΤ στον καταυλισμό. Από τις συμπλοκές υπήρξαν τραυματισμοί και προσαγωγές προσφύγων».

Το ΚΚΕ, ζητά «άμεση μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από το νησί και απεγκλωβισμό τους από τη χώρα, ανοικτά κέντρα προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, να κλείσει η Σούδα και όλα τα hot spot και να μη δημιουργηθούν νέα», καθώς και «άμεση αποκατάσταση των ζημιών στην περιοχή, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και του δήμου».



Πηγή

ΕΚΤΑΚΤΟ!! Μεγάλος σεισμός 4,7 R Τώρα στη Θεσσαλονίκη-Τρέμει όλη η Βόρεια Ελλάδα

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στο Πολύκαστρο.
Το εστιακό βάθος είναι 10 χιλιόμετρα και ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στη Βουλγαρία όσο και στα Σκόπια, Σέρρες και Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν ακόμη αναφορές για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές.


 
ΕΚΤΑΚΤΟ!! Μεγάλος σεισμός 4,7 R Τώρα στη Θεσσαλονίκη-Τρέμει όλη η Βόρεια Ελλάδα
on: In:


Στις 01:24 έγινε σεισμός 4,7R, με επίκεντρο το Κιλκίς.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είναι 4,7ρίχτερ με εστιακό κέντρο λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από το Κιλκίς (δυτικά).
Να επισημάνουμε ότι χτες, Παρασκευή μεσημέρι 18/11 στις 13:20 περίπου, είχαμε στην ίδια περιοχή σεισμό 2,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.


Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στο Πολύκαστρο.
Το εστιακό βάθος είναι 10 χιλιόμετρα και ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στη Βουλγαρία όσο και στα Σκόπια, Σέρρες και Θεσσαλονίκη.


Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε πολλές περιοχές της Β. Ελλάδας.
Λεπτομέρειες σε λίγο….


Δεν υπάρχουν ακόμη αναφορές για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές.


 

Μ' αυτούς που κατήγγειλε, μ' αυτούς συγκυβερνά... ο Δημήτρης Καμμένος... και θέλει και... επαναφορά βουλευτικής σύνταξης!



 
της Καλλιοπης Σουφλή


Τι είπαμε πως ζήτησε ο εν λόγω βουλευτής των ΑΝΕΛ;

Αυτός καλέ, που ψήφισε το 3ο και επαχθέστερο Μνημόνιο...

Ζήτησε την επαναφορά της βουλευτικής σύνταξης... όταν οι συντάξεις όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αγγίζουν τα επίπεδα της φτώχιας και πολλάκις φτάνουν σε επίπεδα εθαθλίωσης.

Θα αφήσω τα γαλλικά μου στην άκρη, γιατί θα κοκκινίσουν και οι πέτρες, και θα αφήσω τους αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, να κρίνουν...

Καλλιόπη Σουφλή















Πόσο κόστισε ένα αριστερό γεύμα της Ρένας Δούρου στο Mezze της Γλυφάδας; Εσύ λαέ φάε παντεσπάνι!



Πολλά ερωτήματα προκαλεί πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, πρόεδρος του οποίου είναι η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, για πληρωμή ενός …λουκούλειου όπως αποδεικνύεται γεύματος.
Σύμφωνα με εντολή πληρωμής που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, θα εκταμιευτούν 725,81 ευρώ συν ΦΠΑ 24% 174,19 ευρώ (σύνολο 900 ευρώ) «για την κάλυψη κόστους γεύματος για τις ανάγκες του γραφείου της προέδρου του ΔΣ του ΠΤΑ Αττικής».
Ο λογαριασμός έγινε στο Mezze, το κοσμοπολίτικο μεζεδοπωλείο του Ομίλου Καστελόριζο στη Γλυφάδα.
Την αποκάλυψη έκανε η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, Δέσποινα Κουτσούμπα, η οποία σε σύντομο σχόλιο διερωτάται «πόσους τάισε για να φτάσει 900 ευρώ ο λογαριασμός;» και συμπληρώνει για την επικείμενη συζήτηση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής: «Την Τρίτη πάλι θα συζητάμε αν τα 100 ευρώ κατ’ έτος είναι υπεραρκετά για τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα;».
Προφανώς αναμένονται απαντήσεις…

 
 
 
 
 

Ο. Κεφαλογιάννη: «Με φλέρταρε ο Ομπάμα... αλλά δεν το παίζω γκόμενα!» (ΛΕΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΝΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΒΕΡΑ? ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΗ!)

Σε μία διαφορετική συνέντευξή της, η πρ. Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, «αποκαλύπτει» πως, δεν...
της "την έπεσε" αν και... «είναι επιρρεπής» - όπως χαρακτηριστικά είπε - ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Ουάσινγκτον, με αφορμή την Εθνική Επέτειο τής 25ης Μαρτίου, και γενικότερα πως, «δεν το "παίζει" γκόμενα» όπως χαρακτηριστικά τονίζει, αλλά προσπαθεί...

Όμως, οι αποκαλύψεις δε σταματούν εδώ... «Με θεωρείς νάρκισσο; Κι όμως δεν είμαι. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι... Δεν τον έχεις δει στις εκπομπές του;» τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης της, στο «Πρώτο Θέμα».



Διαβάστε τι είπε,

...για το μικρό... "φλερτ" του Αμερικανού Προέδρου:

«Το κατέχει το σπορ... Είναι επιρρεπής... 

Όταν του είπα ότι είμαι η Υπουργός Τουρισμού, μου απάντησε: "You are very beautiful (σ.σ. είσαι πολύ όμορφη"» και συνέχισε...:

"You are the best thing for the pictures" - σε ελεύθερη μετάφραση - "είσαι η ευνοούμενη των φωτογράφων"...».


...και τα περί... "γκόμενας":

Στην τοποθέτηση τού συναδέλφου, Δημήτρη Δανίκα, «αποσπάς το "μάξιμουμ", χωρίς να κουνήσεις το μικρό σου δαχτυλάκι» η Υπουργός Τουρισμός απάντησε:

«Δεν είμαι γκόμενα, ούτε το παίζω τέτοια... Τελεία. Προσπάθεια και πάλι προσπάθεια...».

 

ΒΙΝΤΕΟ: 'Προδοτες και πουλημένα τομάρια" φώναζαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες εξω απο την Αμερικάνικη Πρεσβεία



Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Η γιούχα ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία (17-11-2016) -VIDEO


Η γιούχα ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία (17-11-2016)


.





ΦΛΩΡΙΝΑ: Εικόνες απο τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Φλώρινας την 8η Νοεμβρίου 2016


Η απελευθέρωση της Φλώρινας έγινε  την 8η Νοεμβρίου 1912



ΦΩΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
του Μανώλη Μάνου
.

Παρουσία του λαού της Φλώρινας (του λαού του 67%  της αποχής απο τις τελευταίες ) εκλογές πραγματοποιήθηκε την 8η Νοεμβρίου 2016  ο εορτασμός της Απελευθέρωσης της Φλώρινας και η δοξολογία απο τον μητροπολίτη στην κεντρική πλατεία της πόλεως.

Στην παρέλαση που ακολούθησε σε κοντινό, κεντρικό δρόμο της πόλεως  η παρουσία του κόσμου συγκριτικά με παλαιότερα χρόνια ήταν κατα πολύ μικρότερη.
Ο περισσότερος κόσμος είχε κατακλύσει τις καφετέριες στον δρόμο που σήμερα είναι πεζόδρομος στο κέντρο και που   παραδοσιακά αποτελούσε δρόμος όπου γινόταν η βόλτα της Κυριακής απο τις δεκαετίες ακόμη του 1910 -1920 και μέχρι τις μέρες μας, (ΔΡΟΜΟΣ  ΤΗΣ  ΒΟΛΤΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ -ΝΥΦΕΣ ΚΑΙ ΓΑΜΠΡΟΙ).







Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Για τον αυτισμό του γιου μου ευθύνεται το τριπλό εμβόλιο MMR


Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Για τον αυτισμό του γιου μου ευθύνεται το τριπλό εμβόλιο MMR

Ο De Niro είπε ότι η σύζυγός του, η Grace Hightower, πιστεύει ότι ο 18 χρονος σήμερα, γιος τους ο Elliot άλλαξε "μέσα μια νύχτα " μετά από το τριπλό εμβόλιο.

Και πρόσθεσε: "Δεν θυμάμαι αλλά πλέον το παιδί μου είναι αυτιστικό."

Πριν λίγες μέρες,  ο 72 χρονος ηθοποιός προέτρεψε τους ανθρώπους να δουν την ταινία  Vaxxed και άλλο ένα ντοκιμαντέρ κατά των εμβολιασμών Trace Amounts.

"Οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τη δική τους κριτική", είπε στην εκπομπή Today ", αλλά θα πρέπει να το δείτε." Ο De Niro πρόσθεσε ότι "δεν ήταν και τόσο σίγουρος για τον Wakefield.
Η επιστημονική κοινότητα απαξιώνει τους ισχυρισμούς του Wakefield για μια σχέση μεταξύ εμβολίων και αυτισμού, αλλά ο De Niro είπε ότι πλέον είναι πολύ δύσπιστος.

Είπε ότι πιστεύει πως "υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που είναι πιο ευαίσθητοι" στο τριπλό εμβόλιο MMR.

Το Vaxxed ισχυρίζεται ότι οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ "έκοψαν και έραψαν " τα δεδομένα που συνδέουν το τριπλό εμβόλιο MMR με τα αυξανόμενα ποσοστά αυτισμού.

Ο Wakefield συνδέει το τριπλό εμβολιο ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς (MMR) με τον αυτισμό σε ένα άρθρο του το 1998 σε ένα βρετανικό ιατρικό περιοδικό.

Η διαμάχη οδήγησε στο να κατηγορηθεί για την παγκόσμια αύξηση σε κρούσματα ιλαράς.
Όλος ο κόσμος όμως ξέρει ότι η ιλαρά είναι από τις πλέον ήπιες μορφές παιδικών ασθενειών και το ρίσκο να αποκτήσει το παιδί σου αυτισμό επειδή τα παγκόσμια αφεντικά έτσι θέλουν είναι το λιγότερο, κάτι το οποίο όλοι οι γονείς θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους.


Πηγή: prisonplanet.gr


Μανώλης Γλέζος: Άξιος!

Μανώλης Γλέζος: Άξιος!

Αποτέλεσμα εικόνας για μανωλης γλέζος πολυτεχνειο
Μανώλης Γλέζος: Είτε συμφωνεί κανείς μαζί του, είτε διαφωνεί, δεν μπορεί παρά να του αναγνωρίσει “συνέπεια έργων και πράξεων” με αξιοπρέπεια, στο διάβα της ζωής.
Από τα ελάχιστα σήμερα πολιτικά πρόσωπα, που ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να τιμούν επετείους, σαν και αυτή του Πολυτεχνείου.
Πολέμησε τον φασισμό από τότε που θέριεψε στην Ευρώπη και την Ελλάδα και συνεχίζει μέχρι και σήμερα που παίρνει  πάλι κεφάλι στον πλανήτη…


Απολογία Εφραίμ: Είμαι αμαρτωλός αλλά όχι απατεώνας... (ΠΟΤΕ ΩΡΕ, ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ;;;;; ΤΑ ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)



 Εφραίμ, αλλού αυτά...

Τελευταίες μέρες του Αυγούστου του 2008 ήταν, στην τηλεόραση του ALPHA, που προσωπικά κατήγγειλα στο δελτίο ειδήσεων (Τίτσα Μπιζόγλη, Γιώργος Βκλάχος, Δήμος Βερύκιος), πως από τον Μάρτιο του 2008, η εφημερίδα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, δια της υπογράφουσας, είχε αποκαλύψει ότι μεταβιβάστηκε στην Μονή Βατοπεδίου, τεράστια έκταση στην περιοχή του Γραμματικού.

Όπως αποκάλυψα πως το ίδιο έγινε και με περιοχή του Λαυρίου, και ότι τόσον εσύ, όσον και ο Αρσένιος, είχατε επισκεφθεί πολλάκις το Δημαρχείο Μαραθώνα, για την ανταλλαγή...

Μήπως ήταν μπλεγμένος στην μεσιτεία και... πρώην και νυν δημοτικός σύμβουλος του Μαραθώνα;

Μήπως το ... οικόπεδο στο Λαύριο, που παραχωρήθηκε στην Μονή Βατοπεδίου, σας το εδειξε πρώην δημοτικός σύμβουλος του Λαυρίου;

ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ  ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ... ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑ.

Αυτά, πες τα αλλού, γιατί ... ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΧΑΠΑΤΑ.



Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΙ ΛΑΥΡΙΟΥ, ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ;;;;

Υ.Γ.2. Είσαι τυχερός που μου έχει χαλάσει το σκαν... αλλιώς θα έβλεπες όλα τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, στην δημοσιότητα.
ΟΨΟΜΕΘΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΜΕΛΛΟΝ...


         H Καλλιόπη Σουφλή
Είναι δημοσιογράφος στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ




Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη για τις ανταλλαγές της Μονής Βατοπεδίου με το Ελληνικό Δημόσιο.

Σήμερα απολογήθηκαν οι τελευταίοι δυο κατηγορούμενοι: ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος.

Και οι δυο υποστήριξαν ότι βάσει των στοιχείων που υπάρχουν, η λίμνη Βιστωνίδα  ανήκει στο Βατοπέδι καθώς και οι παραλίμνιες εκτάσεις αυτής.
Ισχυρίστηκαν ότι ό,τι έκαναν το έκαναν με συμβιβαστική διάθεση και στόχος τους ήταν να σωθούν και να προστατευτούν τα ιερά κειμήλια της Μονής.
 
Πριν ξεκινήσουν την όλη διαδικασία είπε ο ηγούμενος Εφραίμ , ο ίδιος κάλεσε τον προϊστάμενο των υπηρεσιών που είχε την αρμοδιότητα για το αγιορείτικο αρχείο και αυτός του είπε  ότι η λίμνη είναι της Μονής. Σε αυτό συμφωνούσε και το  Πατριαρχείο και η Ιερά Κοινότητα.
 
Όπως είπε πληγώθηκε όταν διάβασε στο κατηγορητήριο ότι έπεισε  τους κρατικούς αξιωματούχους  ότι η λίμνη είναι της Μονής. "Αν δεν το έκανα θα έκανα απιστία στη συνείδησή μου.", είπε, υποστηρίζοντας ότι όλοι οι μοναχοί ήταν ενημερωμένοι από δικηγόρους για τις κινήσεις που γίνονταν.
 
Κάλυψε τον πατέρα Αρσένιο ο οποίος εκτελούσε αποφάσεις της Γεροντίας, υποστήριξε. "Εγώ ασχολιόμουν με το πνευματικό έργο, ήμουν αφοσιωμένος στην εξομολόγηση, την κατήχηση των νέων αδερφών".
 
Όσα έγγραφα υπέγραψε ο ίδιος το έκανε ενώπιον της Γεροντίας επειδή όπως είπε το έλεγαν οι δικηγόροι.
 
Όσον αφορά τις επαφές τους με κρατικούς αξιωματούχους και πολιτικούς είπε ότι: "Τους περισσότερους κατηγορούμενους τους είδα εδώ για πρώτη φορά. Μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις πηγαίναμε σε εκπροσώπους της διοίκησης μετά από συμβουλές των δικηγόρων μας. "
 
Ο ηγούμενος Εφραίμ είπε ότι είχαν συναντήσει μαζί με τον Αρσένιο 4 υπουργούς: Τον Απόστολο Φωτιάδη επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και τους Πέτρο Δούκα, Σάββα Τσιτουρίδη και Ευάγγελο Μπασιάκο επί ΝΔ.
 
"Ο κ. Τσιτουριδης  μας είπε ότι είναι δύσκολο να μας αποζημιώσουν .Έτσι πρότεινε τις ανταλλαγές. Εμείς δεν το είχαμε σκεφτεί ....Εμάς μας ενδιέφερε η Μονή να έχει παρουσία στην περιοχή και για εθνικούς λόγους. Φάνηκε η ανταλλαγή να ήταν κρυσταλλωμένη απόφαση της κυβέρνησης γιατί δεν ήθελε να ακούσει άλλη συζήτηση.  Οι φορείς όπως μάθαμε δεν συμφωνούσαν ότι η λίμνη ήταν της Μονής. Γι’ αυτό και έβαλαν ως όρο οι ανταλλαγές των ακινήτων να ήταν εκτός των Νομών Ροδόπης και Ξάνθης. Αυτό δεν ήταν πρωτοβουλία της Μονής, ούτε το διανοηθήκαμε ποτέ, να φύγουμε από την περιοχή.
 
Πρόεδρος: Είχατε  συζητήσεις για την επίσπευση των διαδικασιών;
 
Εφραίμ: Όχι. Εμείς πηγαίναμε  εκεί με ευγένεια.
 
Καταλήγοντας ο ηγούμενος Εφραίμ εξέφρασε την πικρία του για όλα όσα του αποδίδονται, λέγοντας όμως ότι πάλι τα ίδια θα έκανε για το καλό της Μονής. "Θυσιάζομαι κάθε μέρα εκεί για το μοναστήρι και γενικά για το έθνος και έρχεται το κατηγορητήριο να μου πει  στην ουσία ότι είμαι ένας απατεώνας.
Είμαι ένας αμαρτωλός αλλά όχι απατεώνας", σημείωσε.
 
Κατά τον ηγούμενο πρόθεσή τους ήταν όλα τα ζητήματα να τα λύσουν συμβιβαστικά . "Πηγαίναμε με  αφοσίωση και με γνώμονα την ακτημοσύνη και μας λένε ότι πήγαμε να κλέψουμε το κράτος; 
Εμείς οι μοναχοί είμαστε διδάσκαλοι του έθνους για μία ζωή. Για όλες τις νομικές ενέργειες ακολουθούσαμε την άποψη των νομικών μας συμβούλων. Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της Μονής. Δηλώνω με πάση συνείδηση ότι έκανα το έργο μου.  Πάλι και τώρα θα έκανα το ίδιο γιατί στην καρδιά μου βασιλεύει ότι η λίμνη αυτή ανήκει στη Μονή."
Αρσένιος
"Λάθη  μπορεί να έκανα αλλά απατεώνας δεν είμαι. Αγαπώ τον Θεό πάρα πολύ. Και θα ήθελα να συνεχίσω το διακόνημά μου στο ‘Αγιον Όρος. Χαρά μας θα ήταν να δούμε τους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν να πάνε σπιτάκια τους", είπε με δάκρυα στα μάτια και ιδιαίτερα φορτισμένος ο μοναχός Αρσένιος ενώπιων του δικαστηρίου.

Απολογούμενος υποστήριξε και αυτός ότι πρόθεσή τους ήταν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της Μονής και πως ό,τι έκαναν το έκαναν με συμβιβαστική διάθεση.

Πιάνοντας το νήμα από την αρχή, αφού περιέγραψε τη πορεία του μέχρι να γίνει μοναχός, είπε ότι μετά και από προτροπή του Πατριάρχη πήγαν σε γνωμοδοτικό συμβούλιο για να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση για την περιουσία της.  Ένας από τους συμβούλους ανέλαβε να κάνει το αίτημα στο γνωμοδοτικό συμβούλιο δημοσίων εκτάσεων .

"Μας εξουσιοδότησε η γεροντία πήγαμε και είδαμε τον κύριο Φωτιάδη στο Υπουργείο, όπως κάνουν όλες οι Μονές. Μας είπε ότι είχε φόρτο εργασίας. Το θέμα δημιουργήθηκε μετά τον Αύγουστο του 2003 όταν κάποιοι από τους πολιτευτές άρχισαν να δημιουργούν θέματα.... 
Πάντοτε είχαμε συμβιβαστική διάθεση. Όταν προχώρησε η διαδικασία οι δικηγόροι ήρθαν και μας είπαν  πάλι να κάνουμε προσπάθεια συμβιβασμού μέχρι να πετύχουμε το δίκιο μας.... 
Με προτροπή των συμβούλων μας πήγαμε να κάνουμε παράσταση στο ΝΣΚ.... Κανένας  δεν μπορούσε να φανταστεί το ορυμαγδό των δημοσιευμάτων το 2008.
Εμείς πάντα με καλή πίστη προσπαθούσαμε να βρούμε λύση και ζητούσαμε από  το ελληνικό δημόσιο, όπως θέλει, να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα. Και ενώ περιμέναμε μία πρόταση  για να κρατήσουμε τη διαχείριση ακούμε ότι «εσείς πρέπει να φύγετε». Και μάθαμε λίγο αργότερα ότι ο τρόπος αυτός είναι οι ανταλλαγές γιατί δεν υπήρχαν χρήματα για να γίνουν οι αποζημιώσεις. Δεν μας άρεσε από την  αρχή η ιδέα της ανταλλαγής. 
Ο κύριος Μπασιάκος μας είπε ότι ήταν κυβερνητική απόφαση η επιλογή αυτής της λύσης..."
Όπως είπε οι μοναχοί δεν πρόβαλαν συγκεκριμένες αξιώσεις. "Θα δεχόμαστε οποιαδήποτε πρόταση του δημοσίου για τον περιορισμό των ακινήτων", κατέληξε.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου.


 ΠΗΓΉ

Τέλη κυκλοφορίας: Καμία αλλαγή το 2017. Αναλυτικοί πίνακες!

Γιώργος Μούζος

Γράφει:
Γιώργος Μούζος

   

Έπειτα από τον αναβρασμό που έφερε η έντονη φημολογία ( και τις κυβερνητικές διαρροές βολιδοσκόπησης της κοινής γνώμης, τροικανικής έμπνευσης ) για αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας, τώρα το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως δεν θα προβεί σε καμία αλλαγή τους, γιατί όπως δήλωσαν στελέχη του, δεν ήθελαν να προχωρήσουν σε «βεβιασμένες τροποποιήσεις».

Καμία αλλαγή δεν θα έχουμε στα τέλη κυκλοφορίας για το 2017, μιας και κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν πως αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα, αλλά και η τρομερά μεγάλη ανάγκη της αγοράς για σταθερότητα κι ως εκ τούτου δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο τι θα πληρώσουν οι οδηγοί.
Όμως σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους οι αρμόδιες υπηρεσίες αναλύουν τα δεδομένα για τη δημιουργία μιας εφαρμογής, που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π.χ. με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας).
Οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες (σύμφωνα με τους ιθύνοντες του υπουργείου) ώστε αρχικά να βρεθεί ένα δίκαιος τρόπος υπολογισμού των τελών, χωρίς τις αδικίες του τρέχοντος συστήματος.
Τέλος σε ότι αφορά τα επιβατηγά αυτοκίνητα, τις δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες που έχουν ταξινομηθεί ως 31/10/2010, ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας γίνεται αποκλειστικά βάσει του κυβισμού τους. Για όσα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες ταξινομήθηκαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και ύστερα, τα τέλη υπολογίζονται βάσει της εκπομπής ρύπων.
Δείτε τους παρακάτω πίνακες για να έχετε γνώση τι θα πληρώσετε:
Tέλη κυκλοφορίας
Tέλη κυκλοφορίας
Tέλη κυκλοφορίας

nextdeal.gr

Το αφεντικό των Τσιπροκαμμένων και των προηγούμενων προδοτών επιμένει: «Η Ελλάδα ζει πέρα από τις δυνατότητές της»




Το σκληρό του πρόσωπο απέναντι στην Ελλάδα συνεχίζει να δείχνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.  

Σε  νέες του δηλώσεις επαναλαμβάνει τη θέση του για το ελληνικό χρέος.

«Η περικοπή του ελληνικού χρέους δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε:

«Η χώρα δεν έχει κάνει αρκετά για την πραγματοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Πρέπει να κάνει όλα όσα υποσχέθηκε». «Η Ελλάδα ζει πέρα από τις δυνατότητές της», υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε.

Οσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είπε πως «θα συζητήσουμε για τον μελλοντικό ρόλο του Ταμείου στα προγράμματα διάσωσης».




Πηγή