19 Ιουνίου 2015

Αντιπρόεδρος Βολιβίας: Τα χρέη της Ελλάδας είναι παράνομα


image

Σε δηλώσεις του, ο Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα υπογράμμισε πως «οι απαιτήσεις για την αποπληρωμή των εξωτερικών χρεών των χωρών στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, έναντι των διεθνών Οργανισμών, ουσιαστικά, το μόνο που πρόσφεραν στη Λατινική Αμερική ήταν 20 χρόνια χαμένα, 20 χρόνια ύφεσης, 20 χρόνια πολιτικών δημοσιονομικής προσαρμογής, είκοσι χρόνια απώλειας και μείωσης δικαιωμάτων και οικονομικής ύφεσης. Δεν θέλουμε να συμβεί το ίδιο στην Ελλάδα», προσθέτοντας πως «τα βιώματα και εμπειρία μας από τη δεκαετία του ’80 μας δείχνουν ότι τέτοιου είδους εξωτερικά χρέη είναι άδικα, είναι καταχρηστικά, είναι παράνομα και με τις σημερινές συνθήκες δεν είναι δυνατόν και να αποπληρωθούν».
 

«Η Λατινική Αμερική έχει μάθει πολύ καλά ότι το να ακολουθεί κανείς τις προσταγές αυτές των διεθνών Οργανισμών τέτοιου τύπου δεν οδηγεί παρά μόνο στην καταστροφή της οικονομίας και των λαών», δήλωσε με έμφαση ο κ. Λινέρα.
 

Ο κ. Λινέρα ενημέρωσε την κ. Κωνσταντοπούλου για το ότι η Βολιβία προεδρεύει της Επιτροπής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Αναδιάρθρωση του Εξωτερικού Χρέους των Χωρών και επιθυμεί τη στενή συνεργασία με την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους του Ελληνικού Κοινοβουλίου. «Η Επιτροπή θα υποβάλει προτάσεις στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στα τέλη του έτους και θέλουμε να συμπεριλάβουμε προτάσεις, συστάσεις και λύσεις κατόπιν στενής συνεργασίας με την κ. Κωνσταντοπούλου, ώστε αυτή η προσπάθεια να βοηθήσει τους λαούς, τις χώρες και τις οικονομίες τους και να μην ενισχύει τα κέρδη των τραπεζιτών. Με αυτή τη θεσμική θέση θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση», είπε.
 

Εξέφρασε την αλληλεγγύη της Βολιβίας προς τον ελληνικό λαό και στην ελληνική κυβέρνηση, στην προσπάθεια αναζήτησης και εξεύρεσης λύσεων που να μην οδηγούν σε απώλεια δικαιωμάτων, σε περισσότερη ύφεση και σε απώλεια ευημερίας. «Στηρίζουμε, υποστηρίζουμε και συμφωνούμε με οποιαδήποτε απόφαση ή δράση της Κυβέρνησης που έχει ως στόχο περισσότερη εθνική κυριαρχία και περισσότερη ευημερία προς όφελος του λαού. Η Βολιβία στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες που κινούνται προς την κατεύθυνση του αγώνα εναντίων των εκβιασμών των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων», σημείωσε.
 

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Είχα την μεγάλη χαρά να συζητήσω με τον κ. Λινέρα για το μείζον θέμα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας. Αυτή την ασφυκτική, εκβιαστική πολιτική απέναντι στον λαό της, με πρόσχημα ένα χρέος που δεν είναι νόμιμο και που δεν έχει δημιουργήσει αυτός ο λαός».
 

Πρόσθεσε πως «η Βολιβία είναι επικεφαλής της Επιτροπής του ΟΗΕ για το χρέος και τα ανθρώπινα δικαιώματα και έτσι είχα την ευκαιρία να παραδώσω στον κ. Αντιπρόεδρο τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής, να του ζητήσω την συνδρομή της χώρας του στη μέγιστη αξιοποίηση αυτών των πορισμάτων, προς όφελος του λαού στο πλαίσιο του ΟΗΕ και είχα την χαρά και τη συγκίνηση να διαπιστώσω τι σημαίνει διεθνής αλληλεγγύη, τι σημαίνει πραγματική συμπαράσταση σε ένα λαό ο οποίος δοκιμάζεται και τι σημαίνει ένωση των λαών και των κοινωνιών προς όφελος της Δημοκρατίας, των ελευθεριών και των δικαιωμάτων».
 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «έχει σημασία να αξιοποιήσουμε το γεγονός ότι αυτά που σήμερα περνάει ο ελληνικός λαός, και άλλοι λαοί στην Ευρώπη, μέσα από το καθεστώς των μνημονίων που έχουν βιώσει με τραυματικό τρόπο, πριν από δεκαετίες, οι λαοί της Λατινικής Αμερικής και έχουν την εμπειρία και τη σοφία να γνωρίζουν ότι αυτά που εμφυτεύτηκαν και εκείνα που προτάθηκαν και τα όσα εφαρμόστηκαν στη χώρα μας είναι απολύτως καταστροφικά, δεν εγγυώνται καμία ανάπτυξη και ευημερία, οδηγούν σε μακροχρόνια ύφεση, σε συρρίκνωση της δημοκρατίας και σε ισοπέδωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 

«Ο κ. Λινέρα είναι ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού και είναι κι ένας άνθρωπος που με το παράδειγμά του και την δοκιμασία του στον αγώνα για δημοκρατία και ελευθερία, συγκροτεί ένα υπόδειγμα στον αντίποδα των τεχνοκρατών και των γραφειοκρατών που επιχειρούν να καταδυναστεύσουν τους λαούς σήμερα», κατέληξε η Πρόεδρος της Βουλής.

 

 

 Posted by Cassandra

Πηγή:www.reporter.gr

Τρεις τρόποι να “διαβάζετε” ανθρώπους

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ > ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ > COACHING

Συντάκτης: Αγγελική Μπίτη,

Τρεις τρόποι να «διαβάζετε» ανθρώπουςΓια να μπορέσετε να διαβάσετε τους ανθρώπους γύρω σας, θα πρέπει να αρχίσετε να παρατηρείτε τα λεκτικά και μη λεκτικά μηνύματα που σας στέλνουν ασυνείδητα. Το μυστικό είναι να εγκαταλείψετε οποιαδήποτε προκατάληψη, συναισθηματική φόρτιση ή προσωπικές φιλονικίες έχετε με το άλλο άτομο και να δείτε με ένα πιο αντικειμενικό φίλτρο και να προσλάβετε τα μηνύματα που σας στέλνει.
Είτε προσπαθήσετε να διαβάσετε το αφεντικό σας είτε τους συναδέλφους σας είτε τον σύντροφό σας θα πρέπει να αφήσετε κάποια συναισθηματικά τείχη να πέσουν και να αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε τα μη συμβατικά σημεία επικοινωνίας.  
1. Διαβάστε τη γλώσσα του σώματος
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι λέξεις λαμβάνουν μόνο το 7% της επικοινωνίας, όταν η γλώσσα του σώματος το 55% και ο τόνος της φωνής φτάνει το 30%. Έτσι, λοιπόν, η γλώσσα του σώματος είναι ένας βασικός τρόπος να αναλύσετε τη συμπεριφορά των άλλων. Απλά παρατηρήστε λίγο προσεκτικότερα την επόμενη φορά.
Αρχικά, παρατηρήστε την εμφάνιση. Ο τρόπος που κάποιος είναι ντυμένος αποκαλύπτει πολλά πράγματα για εκείνον, αυστηρά ντυσίματα, σακάκια και ακριβά ρούχα ίσως δείχνουν φιλοδοξία, τζιν και χαλαρό ντύσιμο δείχνει μια απελευθερωτική διάθεση. Λίγο πιο αποκαλυπτική αμφίεση δείχνει ίσως προσπάθεια γοητείας.
Παρατηρήστε τη στάση του σώματος, είναι ένας τρόπος να μάθετε αρκετά πράγματα. Είναι κάποιος στραμμένος προς το μέρος σας ή όχι, μήπως με τη στάση του δείχνει αδιαφορία, μήπως όταν μιλάτε κρύβει τα χέρια του, ένα σημάδι ότι λέει ψέματα ή ότι κάτι κρύβει. Προσέξετε την κλίση του σώματος, όταν κάποιος είναι στραμμένος προς το μέρος σας είναι ένα δείγμα ενδιαφέροντος. Σταυρωμένα πόδια ή χέρια είναι σημάδια θυμού ή αμηχανίας. Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι  υποσυνείδητα μηνύματα, προσπαθήστε να τα λάβετε και να τα  αναλύσετε.
Ακόμα, αναλύστε και τις εκφράσεις του προσώπου. Χαρά, λύπη, πόνο, φόβο, θυμό, τις περισσότερες φορές μπορείτε να τα βρείτε στις εκφράσεις του προσώπου του άλλου.
2. Ακούστε το ένστικτό σας
Τρεις τρόποι να «διαβάζετε» ανθρώπουςΤο ένστικτό σας είναι μια γενικότερη αίσθηση και αντίληψη για το εξωτερικό σας περιβάλλον που δεν βασίζεται στην καθαρή λογική, είναι αποτέλεσμα που προέρχεται από μηνύματα που λαμβάνετε από τη γενικότερη συμπεριφορά ενός ανθρώπου.
Ακούστε, λοιπόν, τη διαίσθησή σας, ειδικότερα στις πρώτες συναντήσεις, το πρώτο αίσθημα που νιώσατε για κάποιον πριν ακόμα το σκεφτείτε, ίσως είναι και το πιο ακριβές. Ίσως, ακόμα να παρατηρήσετε και τα σημάδια αναγνώρισης του άλλου μέσα από σας, μήπως κάποιους ανθρώπους που γνωρίζετε για πρώτη φόρα νιώθετε σαν να τους ξέρετε, μήπως με τα λόγια και τη συμπεριφορά σάς αγγίζουν κάποιες χορδές του εσώτερου εγώ σας.                 
Προσπαθήστε να αρχίσετε να αναπτύσσετε την ενσυναίσθησή σας και να μπαίνετε στη θέση του άλλου ή να αφήνετε να έρθουν σε σας τα μήνυμα του συναισθήματός του και να αρχίσετε να συμπάσχετε μαζί του. Εκεί ίσως έχετε φτάσει στο σημείο να διαβάζετε πολύ καλά τους γύρω σας.
3. Αισθανθείτε τη συναισθηματική ενέργεια
Τα συναισθήματα αποτελούν μια εκπληκτική έκφραση ενέργειας. Για αυτό και παρατηρείτε ότι με κάποιους ανθρώπους νιώθετε όμορφα όταν σας περιβάλλουν, ενώ κάποιοι άλλοι σας γεμίζουν αρνητικά “vibes”, αυτά τα υπό-μηνύματα είναι υπαρκτά και σας επηρεάζουν, λάβετέ τα και αυτά υπόψη σας.
Μπορείτε, λοιπόν, να αρχίσετε να παρατηρείτε την ίδια την παρουσία κάθε ανθρώπου γύρω σας, η παρουσία του καθένα αναδίδει μια συγκεκριμένη ενέργεια, είναι μια γενικότερη ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο καθένας με την ίδια του την ύπαρξη σε έναν χώρο.
Ακόμα τα μάτια είναι ένα σημαντικό σημείο για να παρατηρήσετε και να πάρετε μηνύματα, είναι ένα μέσο μεταφοράς δυναμικής ενέργειας. Έρευνες ισχυρίζονται ότι τα μάτια μεταφέρουν ηλεκτρομαγνητικά μηνύματα προερχόμενα από τον εγκέφαλο. Πάρτε λίγο χρόνο να παρατηρήσετε τα βλέμματα γύρω σας, και τι ενέργεια μεταδίδουν. Ηρεμία, κακία, πόθος ή θυμός πολλές φορές φαίνεται στα μάτια του άλλου. Ακόμα το ευθύ βλέμμα είναι σίγουρα δείγμα αλήθειας ή θάρρους.  
Τρεις τρόποι να «διαβάζετε» ανθρώπουςΑκόμα αισθανθείτε μια χειραψία, μια αγκαλιά ή ένα άγγιγμα, καθώς τείνουμε να μεταφέρουμε συναισθηματική ενέργεια μέσω της φυσικής επαφής. Το αν κάθε άγγιγμα είναι θερμό, ψυχρό ή αδιάφορο μπορείτε να το νιώσετε, αν αρχίσετε να είστε πιο προσεκτικός.
Και τέλος, ακούστε και αντιληφθείτε τον τόνο της φωνής και το γέλιο του συνομιλητή σας, είναι εξίσου σημαντικά μηνύματα και αγωγοί ενέργειας. Οι ήχοι της φωνητικής συχνότητας παράγουν δονήσεις, οι οποίες λαμβανόμενες από τον δέκτη προκαλούν και συγκεκριμένα συναισθήματα. Προσπαθήστε να τα ανακαλύψετε και να τα αναλύσετε.




Πηγή: Psychology Today

10 σούπερ τροφές “ταΐζουν” το μυαλό μας, τη μνήμη μας και την ψυχολογία μας


Συντάκτης: Μαρία Γέραλη,

10 σούπερ τροφές «ταΐζουν» το μυαλό μας, τη μνήμη μας και την ψυχολογία μαςΗ σωστή διατροφή είναι αναγκαίο να αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας συμπεριλαμβάνοντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνες. Τρώγοντας σωστά νιώθουμε υγιείς, έχουμε μεγαλύτερη ενέργεια με αποτέλεσμα να ανταποκρινόμαστε επιτυχώς στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής.
Συγχρόνως, ανακύπτει το εξής ζήτημα. Μεγαλώνοντας τείνουμε να παρουσιάζουμε περισσότερα προβλήματα τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, ενώ η διατροφή με τη σειρά της επηρεάζει άμεσα το κομμάτι της ψυχολογίας μας. Προσθέτοντας, λοιπόν, στο καθημερινό μενού τις παρακάτω 10 τροφές θα βελτιώσουμε τη μνήμη μας, θα  προλάβουμε την απώλεια των μαλλιών μας και θα είμαστε γεμάτοι ενέργεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν είμαστε από μέσα καλά φαίνεται και προς τα έξω.
Μελιτζάνα
Η μελιτζάνα εκτός του ότι είναι γνωστή για τη γεύση της, είναι γνωστή και για τα οφέλη που προφέρει στον εγκέφαλό μας. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία του εγκεφάλου των κυτταρικών μεμβρανών. Περιέχει επίσης μια θρεπτική ουσία που ονομάζεται ανθοκυάνες, όπου βοηθά στην προστασία του εγκεφάλου από την απώλεια μνήμης.
Καρότα
Τα καρότα είναι πλούσια σε γλουταθειόνη, μία πρωτεΐνη που βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατός σας. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικά φλαβονοειδή και β-καροτένιο. Η τακτική κατανάλωση καρότων τονώνει το συκώτι μας και βελτιώνει τη συνολική λειτουργία του ήπατος.
Δεντρολίβανο
Το δεντρολίβανο περιέχει μια ένωση που ονομάζεται καρνοσικό οξύ το οποίο βοηθά στην προστασία του εγκεφάλου από εκφυλιστικές ασθένειες, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι το άρωμα του δεντρολίβανου μπορεί να επηρεάσει τις γνωστικές ικανότητες των ανθρώπων και την ενίσχυση της μνήμης καθιστώντας το μια από τις καλύτερες τροφές.
Σπανάκι
10 σούπερ τροφές «ταΐζουν» το μυαλό μας, τη μνήμη μας και την ψυχολογία μαςΤο σπανάκι είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά καθιστώντας το μια εξαιρετική υγιεινή τροφή τόσο για το σώμα μας όσο και  για τα μαλλιά μας. Είναι μία από τις καλύτερες πηγές β- καροτίνης, καθώς και μια μεγάλη πηγή φυλλικού οξέος και σιδήρου, τα οποία συμβάλουν θετικά στην υγεία των μαλλιών μας.
Αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι ένα άλλο σούπερ τρόφιμο που κάνει καλό στο συκώτι καθώς είναι γεμάτο με ένα υψηλό ποσό της γλουταθειόνης και ενώσεων ενισχύοντας την ικανότητα του ήπατός μας να παραμένει καθαρό. Η έρευνα έχει δείξει ότι στην πραγματικότητα η κατανάλωση ενός ή δύο αβοκάντο την εβδομάδα για 30 ημέρες μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία του συκωτιού.
Καρύδια
Τα καρύδια αποτελούν μία από τις καλύτερες τροφές για την υγεία του εγκεφάλου. Είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Μία πρόσφατη μελέτη από το Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών έχει ισχυρή συσχέτιση με τη μακροζωία, ενώ έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τις γνωστικές επιδόσεις σε ενήλικες.
Λιπαρά ψάρια
Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν απαραίτητα λιπαρά οξέα (EFA). Οι πιο αποτελεσματικές ουσίες, όπως οι EPA και DHA, εμφανίζονται φυσικά σε λιπαρά ψάρια και συμβάλλουν στην πρόληψη της απώλειας μνήμης, την τόνωση του εγκεφάλου και τη λειτουργία της καρδιάς. Μερικές από τις καλύτερες πηγές είναι ο σολομός, η πέστροφα, η ρέγκα, το σκουμπρί και οι σαρδέλες.
Ηλιόσποροι
Αν ανησυχείτε για την απώλεια μαλλιών, μπορείτε να προσθέσετε ηλιόσπορους στη διατροφή σας. Είναι γεμάτοι με θρεπτικά συστατικά συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Ε, βιταμίνης Β6, ψευδαργύρου και σιδήρου.
Μπρόκολο
10 σούπερ τροφές «ταΐζουν» το μυαλό μας, τη μνήμη μας και την ψυχολογία μαςΤο μπρόκολο είναι πολύ γνωστό για τα οφέλη που μας προσφέρει με τις ευεργετικές του ιδιότητες στον εγκέφαλό μας. Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε κάλιο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για το νευρικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του είναι σημαντικό για τον εγκέφαλο.
Μύρτιλα
Αν θέλετε να προστατεύσετε τη μνήμη σας, τότε οι επιστήμονες έχουν καλά νέα για σας σχετικά με τα μύρτιλα. Είναι πλούσια σε φυτοχημικά, τα οποία είναι αποτελεσματικά στα ηλικιακά προβλήματα μνήμης.
Προσθέστε στο καθημερινό διαιτολόγιό σας αυτές τις τροφές και θα δείτε τα οφέλη τους να σας δυναμώνουν, να βελτιώνουν την ψυχολογία αλλά και την υγεία σας. Μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονη ποσότητα νερού ώστε να είστε σωστά ενυδατωμένοι.

Αυτοπυρπολήθηκε εξαιτίας της ανέχειας του (Βίντεο & Φωτογραφίες)

Αυτοπυρπολήθηκε εξαιτίας της ανέχειας του (Βίντεο & Φωτογραφίες)
Τα σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού και η αδυναμία του να εξασφαλίσει τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή του ήταν τα αίτια που οδήγησαν τον απελπισμένο 70χρονο να αυτοπυρποληθεί και τώρα χαροπαλεύει για να κρατηθεί στη ζωή.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 11.30 το πρωί σε χώρο δίπλα στην εθνική οδό Πύργου – Ολυμπίας στις Κολιρέικες Παράγκες, μπροστά στα μάτια δεκάδων έντρομων περιοίκων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο επίδοξος αυτόχειρας αρχικά περιλούστηκε με οινόπνευμα και ύστερα με τη χρήση αναπτήρα τυλίχθηκε στις φλόγες και έπεσε στο έδαφος.

Αντιμέτωποι με το πρωτόγνωρο θέαμα ήρθαν διερχόμενοι πολίτες, οι οποίοι παρά το αρχικό σοκ, βρήκαν το σθένος και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.
Λίγα λεπτά αργότερα, ο άτυχος άνδρας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου και νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.
Θύμα της νέας μνημονιακής τραγωδίας είναι ο  Ηλίας Φρονιστής, πρώην εργαζόμενος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο οποίος θέλησε με αυτό τον οδυνηρό τρόπο να δώσει ένα τέλος στα βάσανά του.

Ο κ. Ηλίας ήταν αρθρογράφος επί σειρά ετών στην εφημερίδα «Πατρίς» του Πύργου και εκλεκτό μέλος της δημοσιογραφικής οικογένειας της Ηλείας.
Τα τελευταία χρόνια, όμως, αντιμετώπιζε πολλά οικονομικά προβλήματα που τον είχαν αναγκάσει να ζει πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας σε συνθήκες πείνας.

Ήδη, πριν από 3-4 χρόνια οπότε εργαζόταν ακόμη, είχε εκμυστηρευτεί σε άτομα του οικείου περιβάλλοντός του ότι τα χρήματα που έβγαζε δεν του έφταναν για να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Η κατάσταση, όμως, εκτραχύνθηκε όταν αποχώρησε από την εφημερίδα με αποτέλεσμα να χάσει ακόμη και αυτό το πενιχρό μεροκάματο με το οποίο φυτοζωούσε.

Εδώ και μια τριετία ο 70χρονος δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να καλύψει τα καθημερινά του έξοδα, ούτε καν το φαγητό του. Από τύχη, μάλιστα, δεν έμεινε άστεγος, αφού διαμένει δωρεάν σε ένα μικρό χώρο που του έχει παραχωρήσει φιλικό του πρόσωπο.

 Εξάλλου, έχει μείνει εντελώς μόνος του χωρίς κανένα συγγενή ή μέλος της οικογένειάς, που να είναι σε θέση να του απλώσει χείρα βοηθείας.

 Όλα αυτά συνθέτουν το παζλ ενός ανθρώπου αναξιοπαθή, ενός ακόμη συμπολίτη μας που επιχειρεί να αυτοκτονήσει για να μην υποφέρει άλλο από τη φτώχεια.

Στο μεταξύ, συγκλονισμένοι δηλώνουν στο kontranews.gr άνθρωποι που τον γνωρίζουν και ξέρουν το Γολγοθά που ανεβαίνει ο ηλικιωμένος άνδρας.

«Είναι γνωστό ότι ο Ηλίας έχει βιοποριστικό πρόβλημα. Εμείς που εργαζόμασταν μαζί του ξέραμε ότι βρισκόταν σε άθλια κατάσταση. Δεν φανταζόμασταν, όμως, ότι θα έκανε κάτι τέτοιο. Πριν από λίγες ημέρες μιλήσαμε και ακουγόταν φυσιολογικός, δεν έδειχνε ότι είχε κάτι τέτοιο στο μυαλό του» ανέφερε στο kontranews.gr  πρώην συνάδελφός του.




 kontranews.gr

Τι προβλέπει η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου


Τι προβλέπει η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου
Έναρξη της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου «Turkish Stream» το 2016 και έναρξη λειτουργίας το 2019, ισότιμη (50-50) συμμετοχή Ελλάδας - Ρωσίας στην εταιρία που θα αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση του έργου και διευκόλυνση της χρηματοδότησης του αγωγού από τη ρωσική πλευρά με εγγυητή τα έσοδα που θα προκύψουν κατά τη λειτουργία του έργου, προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας.

Η συγκεκριμένη συμφωνία υπεγράφη σήμερα στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ.

Επίσης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπέγραψε κοινή δήλωση για την υποστήριξη του έργου με τον πρόεδρο της «Τράπεζας Ανάπτυξης και Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων, (Vnesheconombank-VEB)» Βλαντιμίρ Ντιμίτριεφ.

Το μνημόνιο, για τον αγωγό, που χαρακτηρίζεται ως "ιστορικής σημασίας από το υπουργείο" επικαλείται μεταξύ άλλων την ανάγκη να ενδυναμωθεί η ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια μέσω της διαφοροποίησης οδεύσεων φυσικού αερίου στις Ευρωπαϊκές αγορές, την διασφάλιση της σταθερότητας εφοδιασμού της Ελλάδας με φυσικό αέριο από τη Ρωμιά καθώς και τη δυνατότητα μεταφοράς του φυσικού αερίου προς τις τρίτες χώρες.

Για την κατασκευή του έργου θα ιδρυθεί Εταιρεία Ειδικού Σκοπού με συμμετοχή 50-50 ενώ νέοι μέτοχοι μπορούν να συμμετάσχουν κατόπιν συμφωνίας.

Από ελληνικής πλευράς μέτοχος θα είναι η Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων που ιδρύεται με νομοθετική ρύθμιση που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Ο αγωγός θα έχει μεταφορική ικανότητα 47 δισεκατομμύρια Κυβικά μέτρα αερίου το χρόνο ενώ σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του έργου η συμφωνία προβλέπει ότι «η Ρώσικη πλευρά θα διευκολύνει την Εταιρεία Ειδικού Σκοπού για την απόκτηση της αναγκαίας χρηματοδότησης για την υλοποίηση και την εκτέλεση του Έργου σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Μελέτης Σκοπιμότητας που θα εκπονηθεί σε συνέχεια της υπογραφής του παρόντος Μνημονίου, και η οποία χρηματοδότηση θα δοθεί με την εγγύηση του οικονομικού οφέλους της διέλευσης φυσικού αερίου από τον Νότιο Ευρωπαϊκό Αγωγό».
Ελλάδα και Ρωσία αναλαμβάνουν τη δέσμευση να διευκολύνουν την Εταιρεία Ειδικού Σκοπού ώστε "τρίτα μέρη που θα υποδειχθούν από τον Ρώσο Ιδρυτή να δεσμεύσουν έως 100 % της χωρητικότητας του αγωγού για ποσότητες φυσικού αερίου που θα διέρχονται μέσω της ελληνικής επικράτειας".

Επίσης, η Ελλάδα αναλαμβάνει να παράσχει κάθε έννομη στήριξη, για τη έκδοση των απαιτούμενων αδειών και τη διασύνδεση του αγωγού με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου και συστήματα φυσικού αερίου τρίτων κρατών







.kontranews.gr

Ετοιμάζεται πραξικόπημα και εγκατάσταση " μαύρης κυβέρνησης - Συνάντηση Α.Σαμαρά με Κ.Σημίτη και Λ.Παπαδήμο

ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ


Σχέδιο αποσταθεροποίησης κατ'αρχήν και εν συνεχεία βίαιης ανατροπής της κυβέρνησης με επεισόδια και εσωτερική αναταραχή απεργάζονται τα τρία μνημονιακά κόμματα ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ με τελικό στόχο της εγκατάσταση νέας "μαύρης" κυβέρνησης, της δεύτερης μετά την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Φαίνεται ότι η χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και η έφοδος που διενήργησαν στο προαύλιο της Βουλής ήταν απλά το πρελούδιο των οσων έρχονται.

Διαθέτοντας άφθονο χρήμα, όπως και οι οργανωτές της ανατροπής της νόμιμης κυβέρνησης της Ουκρανίας πριν από 1,5 χρόνο με τα γεγονότα στην πλατεία Μέϊντάν του Κιέβου και βέβαια την ευλογία των κέντρων των Βρυξελλών, του Βρολίνου και ίσως και της Ουάσιγκτον και με δεδομένο ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας ελέγχονται απόλυτα από την αντιπολίτευση, έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα ανατριχιαστικό σχέδιο.

Σε πολιτικό επιπεδο, το σχέδιο προβλέπει την συνεργασία όλων των παραγόντων που ευθύνονται για την πολιτική παρακμή της χώρας: Π.χ. σήμερα μια πολύ περίεργη χρονικά συνάντηση είχαν δύο πρώην πρωθυπουργοί ο πρόεδρος της ΝΔ Α.Σαμαράς και ο Κώστας Σημίτης στο πατρικό του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Μουρούζη.
Οι δύο άντρες συνομίλησαν για περίπου μία ώρα. Τι διαμείφθηκε είναι άγνωστο, αλλά ορισμένα πράγματα δεν χρειάζεται να είναι κανείς παρών για να τα υποθέσει!

Ακομα πιο περίεργο είναι το ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο Α.Σαμαράς θα συναντηθεί και με τον πρώην πρωθυπουργό της ομώνυμης "μαύρης" και πραξικοπηματικής κυβέρνησης - όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας την έχει αποκαλέσει - με τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο.

Την "ευλογία" τους στο σχέδιο έχουν δώσει κορυφαίοι τραπεζίτες και επιχειρηματίες-εφοπλιστές που στηρίζουν την όλη προσπάθεια.

Οι δυνάμεις του μνημονίου οργανώνονται για ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας, για όποιον δεν έχει καταλάβει. Και όλα αυτά πέντε μήνες μετά τις εκλογές.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει στους πιστωτές και δεν υπάρξει συμφωνία το σχέδιο περιλαμβάνει εφόδους "ευρω-οπαδών" σε δημόσια κτίρια και καταλήψεις δημοσίων υπηρεσιών και γενικότερη πρόκληση χάους, χωρίς η κυβέρνηση να μπορεί να αντιδράσει ουσιαστικά, αφού τα Σώματα Ασφαλείας ελέγχονται 100% από την αντιπολίτευση. Και βέβαια και τα ΜΜΕ...

Η ανάθεση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ.Πανούση της ευθύνης της ΕΥΠ, δεν έγινε τυχαία. Υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για συνωμοτικές επαφές ανωτάτων Και ανωτέρων αξιωματικών της ΕΛΑΣ με βουλευτές της ΝΔ και πρώην υπουργούς...

Και κάτι άλλο ιδιαίτερα σημαντικό: Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν φέρεται να έχει εκφράσει την ανησυχία του στον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, έχοντας "άριστη ενημέρωση" για το τι σχεδιάζεται. "Να προσέχεις" του είπε, ενώ ο ίδιος ο Α.Τσίπρας δεν φαίνεται να έχει καταλάβει την έκταση του προβλήματος. Κάπως έτσι η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από την χθεσινή έφοδο στην Βουλή...



Τμήμα ειδήσεων defenceent.gr

Foreign Policy: Η Ελλάδα φέρνει άσχημα νέα στη Δύση


1
Άσχημα είναι τα νέα για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ από την προσέγγιση της Ελλάδας με τη Ρωσία, σύμφωνα με το έγκυρο περιοδικό Foreign Policy, το οποίο αναλύει την προσέγγιση Αθήνας-Μόσχας και εξηγεί γιατί μετά τις τελευταίες εξελίξεις η Άγκελα Μέρκελ έρχεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση.

Μέχρι τώρα, η Ρωσία είχε μείνει εκτός της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Αλλά, το δυσεπίλυτο ελληνικό πρόβλημα της δίνει μια καλή ευκαιρία να μπει. Εάν το κάνει, θα μετατρέψει μια πενταετή οικονομική κρίση σε γεωπολιτική, ισχυρίζεται ο αρθρογράφος Ντέιβιντ Φράνσις.

Αυτό το σκηνικό, όμως, φέρνει την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε πάρα πολύ δύσκολη θέση που πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο συστήματα. Από τη μία πλευρά, είναι το ίδιο της το κόμμα, οι Γερμανοί ψηφοφόροι και οι τραπεζίτες στη Φρανκφούρτη, που της έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θέλουν να πληρώσουν για την Ελλάδα. Από την άλλη, είναι η πίεση της Ουάσινγκτον, που ζητά να διαφυλαχθεί η Ατλαντική Συμμαχία στην Ευρώπη, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί το πρόγραμμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Η Μέρκελ δεν χαμογελά, η Δυτική Ευρώπη γυρίζει την πλάτη της στην Ελλάδα, κάτι όμως που θα αποτελέσει ένα θείο δώρο για τον Πούτιν», τονίζει ο Σεμπαστιάν Μαλαμπί, καθηγητής διεθνών οικονομικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων.

Για τους Ρώσους, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ήρωας, επειδή είναι αντίθετος και πολεμά με την Δύση σε όλα τα θέματα. Ο Ρώσος Πρόεδρος όμως έχει απήχηση και ανάμεσα σε πολούς Έλληνες, κάτι το οποίο φέρνει σε πολύ δυσάρεστη θέση τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Από τη στιγμή που πλησιάζει η τελική προθεσμία για την καταβολή της οικονομικής οφειλής από την Ελλάδα στο ΔΝΤ, εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ προβλέπουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ πιθανό να ζητήσει άμεση βοήθεια από την Μόσχα.

Το άρθρο υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης των Πούτιν και Τσίπρα, οι δύο ηγέτες συνομολόγησαν ότι οι κινήσεις του ΝΑΤΟ, μαζί με τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενδέχεται να οδηγήσουν σε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο.


koutipandoras.gr

Δείτε αποτελέσματα ηλεκτρονικής μέτρησης για Ρήξη ή συμβιβασμό

 

 

 

Σύμφωνα με μετρηση που διεξάγει  το efsyn.gr τα μέχρι τώρα αποτελέσματα έχουν ως εξείς στο ερώτημα :

<<Αν στη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας οι δανειστές μείνουν αμετακίνητοι στις αξιώσεις τους, η κυβέρνηση θα έπρεπε να:

επιδιώξει πάση θυσία συμβιβασμό
5%

προχωρήσει σε ρήξη
63%

απευθυνθεί στον λαό
30%

Δεν ξέρω / δεν απαντώ
1%

Αυτή είναι η πιο χρήσιμη «δεύτερη ξένη γλώσσα» στην Ευρώπη


Αυτή είναι η πιο χρήσιμη «δεύτερη ξένη γλώσσα» στην Ευρώπη
Αναμφίβολα η Ευρώπη αποτελεί ένα παζλ διαφορετικών γλωσσών και κουλτούρας. Ωστόσο, ποια είναι η πιο χρήσιμη «δεύτερη» γλώσσα;

Η απάντηση έγκειται σε μεγάλο ποσοστό σε ποια χώρα ζείτε! Δηλαδή, οι άνθρωποι που ζουν στην Ουαλία, τη Φλάνδρα και την Καταλονία, ίσως θα έπρεπε να προσθέσουν ακόμη μία ή δύο γλώσσες στις γνώσεις τους, για να μπορούν να... συνεννοηθούν με τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης!

Το παρακάτω γράφημα αποτυπώνει ποια θεωρούν οι Ευρωπαίοι -ανάλογα με το κράτος-μέλος όπου ζουν- ως την πιο χρήσιμη «ξένη γλώσσα» που πρέπει κάποιος να μάθει, ανάμεσα από τα αγγλικά και τα γαλλικά. Η απάντηση μάλλον δεν θα σας εκπλήξει...
 

 kontanews.gr

Εγέρθητω χρυσή μου εγέρθητω …«Μένουμε Ευρώπη... Κολωνάκι !!

Εγέρθητω…

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου 

Σείστηκε η Πλατεία Συντάγματος από τα συνθήματα «Ολι Ρεν – Ολι Ρεν φέρε πίσω τα καγιέν», ενώ οι εμβληματικές φυσιογνωμίες του Αδωνι, του Φορτσάκη, του Κικίλια, της Βούλτεψη και άλλων κορυφαίων μορφών του μαζικού κινήματος της Μυκόνου και της γιάφκας του Κολωνακίου, προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης στο πλήθος που παραληρούσε από τον επαναστατικό οίστρο της κατσαρόλας και της σφυρίχτρας…

Εγέρθητω είπε ο παλιάτσος στο ληστή…

Με σπόνσορες τους πλέον καταξιωμένους οίκους αξιολόγησης μόδας και χορηγούς επικοινωνίας το ΣΚΑΙ και το MEGA, η συγκέντρωση ανάβει την ώρα των δελτίων των 8 και όλα είναι  α-συνειδητά…
Τα χαραγμένα από το μόχθο της ηλιοθεραπείας και των spa πρόσωπα των διαδηλωτών ήταν γροθιά στο στομάχι των βολεμένων αντιμνημονιακών, που έχουν αφεθεί στη μοίρα της ιστορίας η οποία φέρνει το τέλος της λιτότητας στην Ευρώπη…

Το σύνθημα είχε δοθεί από νωρίς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σ΄ένα συγκινητικό ξέσπασμα γνήσιας  ιερής αγανάκτησης, κάλεσε από το ΒΗΜΑFM, τον κόσμο «να σηκωθεί  επιτέλους από τους καναπέδες», προφανώς για να τους αλλάξει καθώς τα καλά σπίτια συνηθίζουν κάθε καλοκαίρι να κάνουν και μια ριζική ανακαίνιση σε όλα. Ακόμη και στις ηλεκτρικές συσκευές, με έμφαση στα τελευταία μοντέλα της Siemens… 

«Μένουμε Ευρώπη» ήταν το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης και δικαίως.

Μένουμε Ευρώπη γιατί εκεί έχουμε τα λεφτά μας και τους κολλητούς μας.

Μένουμε Ευρώπη για να πάνε οι μισθοί στα 200 ευρώ και να δούμε επιτέλους την επιχειρηματικότητα να ανθίζει.

Μένουμε Ευρώπη γιατί αυτά που μάθαμε στα σεμινάρια του ΔΝΤ και της Τρόικας δεν πρέπει να πάνε χαμένα.

Μένουμε Ευρώπη γιατί είμαστε καραβλαχάρες αμόρφωτες και αστοιχείωτες και πρέπει επιτέλους τα παιδιά μας να ξεφύγουν από τον επαρχιωτισμό που θέλει να μας επιβάλει η αντίληψη για  ανεξαρτησία και εθνική αξιοπρέπεια. Ξέρεις πόση περηφάνια ένοιωσα Ζανέτ μου αυτά τα πέντε χρόνια, όταν έβλεπα τους  Ράιχενμπαχ και Φούχτελ και τους άλλους ξένους με τα όλα τους, να κάνουν κουμάντο στα υπουργεία; Επιτέλους χρυσή μου γίναμε Ευρώπη! Άσε που με τις περικοπές και τις μειώσεις μισθών γλυτώσαμε από τη πλέμπα …

Και τώρα αυτοί οι σοσιαλφασίστες έχουν σκοπό να μας οδηγήσουν λέει στην ισότητα  και στη Δημοκρατία στην Ευρώπη! Αν είναι δυνατόν !

Εγέρθητω χρυσή μου, εγέρθητω …



  altsantiri

Διευθυντής Bild: Μόνη λύση για την Ελλάδα είναι η δραχμή




Kai-Diekmann-Bild-Zeitung
Η Ελλάδα θα έπρεπε να βγει από την ευρωζώνη για να σώσει την οικονομία της και για να γλιτώσει η υπόλοιπη Ευρώπη πολύ χρόνο και χρήμα,

υποστηρίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters ο διευθυντής της γερμανικής εφημερίδας Bild Κάι Ντίκμαν. Η Bild διαβάζεται καθημερινά από 12 εκατομμύρια αναγνώστες και συχνά δημοσιεύει άρθρα με προκλητικούς τίτλους για την Ελλάδα, όπως όταν κάλεσε την Αθήνα «να πουλήσει μερικά νησιά» για να συγκεντρώσει χρήματα. «Αν οι Έλληνες θέλουν πραγματικά να ξαναστήσουν την οικονομία τους στα πόδια της, δεν έχουν άλλη εναλλακτική λύση. Αφού βγουν από το ευρώ, μπορούν να τραβήξουν σε μια άλλη κατεύθυνση με τη δραχμή, να την υποτιμήσουν και να γίνουν ανταγωνιστικοί» είπε ο Ντίκμαν παραδεχόμενος ότι τα προγράμματα βοήθειας έχουν αποτύχει. Όταν ρωτήθηκε πως πιστεύει ότι θα εξελιχθεί η κρίση στην ευρωζώνη ωστόσο απέφυγε να κάνει εικασίες.
«Εξαρτάται αποκλειστικά από την κυβέρνηση της Αθήνας αν θα προχωρήσει στην έξοδο ή όχι. Και σίγουρα δεν πρόκειται να επηρεαστούν από την Bild», είπε. Ο Ντίκμαν υποστήριξε ότι προσωπικά δεν έχει τίποτα εναντίον της Ελλάδας. «Μπορεί να σας προκαλεί έκπληξη, όμως συμπαθώ πολύ την Ελλάδα. Εδώ και πολλά χρόνια περνώ τις καλοκαιρινές διακοπές μου στην Τουρκία και πάντα κάνω ένα ταξίδι από εκεί για την Ελλάδα. Έχω ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα και τον λαό της», κατέληξε.







CRASHONLINE

Πούτιν: «Το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές και όχι η Ελλάδα»

Πούτιν: «Το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές και όχι η Ελλάδα»
                                                    Τι είπε ο Τσίπρας στον Πούτιν

«Όπως είπε πολύ σωστά ο κ. Τσίπρας το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό», σημείωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, απαντώντας σε ερώτηση, πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Μάλιστα, ο Ρώσος Πρόεδρος πρόσθεσε χαμογελώντας, «ότι το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα».

«Ζούμε σε μία εποχή γεμάτη προκλήσεις και νομίζω ότι η συνεργασία των δύο χωρών μας μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις αποτελεσματικότερα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν πριν από τη συνάντησή τους.

«Μπροστά μας υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες και προκλήσεις που πρέπει να αναλάβουμε από κοινού, υπάρχουν σημαντικοί σταθμοί στην ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις χώρες μας. Ένας από αυτούς τους σταθμούς είναι το έτος Ελλάδας – Ρωσίας το 2016», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Και βεβαίως η δυνατότητα που έχουμε από τώρα μέχρι την επόμενη διακυβερνητική συνάντηση που θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο, να επεξεργαστούμε ένα μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας και να δούμε σε κάθε επιμέρους τομέα πως θα μπορέσουμε να συμβάλουμε δημιουργικά στην ανάπτυξη των σχέσεών μας».

«Ζούμε σε μία εποχή γεμάτη προκλήσεις και νομίζω ότι η συνεργασία των δύο χωρών μας μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις αποτελεσματικότερα και να υπηρετήσουμε το κοινό μας στόχο που είναι η ευημερία των λαών μας, η οικονομική ανάπτυξη, η δυνατότητα να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον σταθερότητας στην περιοχή μας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.






kontranews.gr

Το είπε και το έκανε - Μήνυση κατά Στουρνάρα κατέθεσε η Ραχήλ Μακρή


Στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μετέβη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή όπου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα όπως είχε άλλωστε προαναγγείλει από την Τετάρτη. Αναφερόμενη στον πρόλογο της έκθεσης νομισματικής πολιτικής που υπέβαλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, η βουλευτής δήλωσε:

«Οι αναφορές περί grexit και πιθανής εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, είναι επικίνδυνες και δεν συνάδουν με τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ρόλο του. Και άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους, κατ' ιδίαν όμως σε πολιτικούς αρχηγούς και όχι με αυτό τον τρόπο και δημόσια σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης» είπε, φωτογραφίζοντας τις συναντήσεις του τότε διοικητή της ΤτΕ, Γιώργου

Προβόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς το 2009. Είπε μάλιστα πως «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κεντρικός τραπεζίτης θα είχε παραιτηθεί».
Παράλληλα,η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «όταν βλάπτεται το δημόσιο συμφέρον, πρέπει να απευθυνόμαστε στις δικαστικές αρχές της χώρας».





koutipandoras.gr

Υπογράφτηκε η συμφωνία για τον ελληνορωσικό αγωγό




 Υπογράφτηκε το πρωί της Παρασκευής από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, και από τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Νοβακ, το Μνημόνιο Συνεργασίας για την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο που θα περάσει μέσα από το ελληνικό έδαφος. Το έργο θα ονομάζεται «Νέος Ευρωπαϊκός Αγωγός»
Οι δύο πλευρές εξήγγειλαν τη δέσμευση τους να υποστηρίξουν και να διευκολύνουν με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουν την υλοποίηση του έργου υποδομής φυσικού αερίου με την ονομασία «Νότιος Ευρωπαϊκός Αγωγός» στην ελληνική επικράτεια.
Χαιρέτισαν τη σύσταση της νέας Μεικτής Εταιρείας (Κοινή Εταιρεία Ειδικού Σκοπού) για την άμεση υλοποίηση του «Νότιος Ευρωπαϊκός Αγωγός» με την συμμετοχή ως στρατηγικών επενδυτών (ή ιδρυτών), της VEB Capital και της «Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων ΑΕ - ΔΕΠΕΝΕ Α.Ε.», μιας νέας εταιρείας του Ελληνικού Δημοσίου, με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο, και με σκοπό την προώθηση και συμμετοχή σε επενδύσεις αγωγών φυσικού αερίου και άλλα έργα υποδομών, για την οικονομική ανάπτυξη.
Επισήμαναν ότι η νέα Κοινή Εταιρεία Ειδικού Σκοπού θα είναι ο ιδιοκτήτης του «Νότιος Ευρωπαϊκός Αγωγός» και θα έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του Έργου που θα αποτελείται από αγωγούς, σταθμούς συμπίεσης καθώς και άλλες υποδομές απαραίτητες για τη λειτουργικότητά του.
Τόνισαν, δε, ότι «Η εντατική εργασία για την υλοποίηση του έργου θα ξεκινήσει άμεσα με την προετοιμασία της μελέτης βιωσιμότητας, τις τεχνικές μελέτες και τις λοιπές μελέτες σχεδιασμού του Νότιου Ευρωπαϊκού Αγωγού».
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.
Το πρακτορείο μετέδωσε την δήλωση του Ρώσου αναπληρωτή πρωθυπουργού Arkady Dvorkovich,  που τόνισε «Θα στηρίξουμε όποια λύση για τη ρύθμιση της ελληνικής κρίσης χρέους προταθεί από την Ελλάδα και τους ευρωπαίους εταίρους μας».
Συμπλήρωσε δε στο φόντο της κοινής δήλωσης Λαφαζάνη Ντιμίτριεφ  για τον αγωγό ότι «Το σημαντικότερο για μας είναι τα επενδυτικά projects και το εμπόριο με την Ελλάδα. Αν απαιτηθεί οικονομική στήριξη, θα το εξετάσουμε».
O Ρώσος υπουργός ενέργειας δήλωσε πως η ρωσική κρατική τράπεζα ανάπτυξης (VEB) θα συνδράμει χρηματοδοτικά την Ελλάδα για την κατασκευή του αγωγού στη χώρα. Πρόσθεσε ότι η Gazprom δεν θα είναι ο ιδιοκτήτης του αγωγού, στο κομμάτι που διέρχεται από την Ελλάδα.
Από την πλευρά του ο Π. Λαφαζάνης ανέφερε ότι η χώρα αυτές τις κρίσιμες ώρες χρειάζεται στήριξη και όχι πίεση. Ο Έλληνας υπουργός επεσήμανε ακόμη ότι η συνεργασία με τη Ρωσία δεν έχει ως στόχο άλλα κράτη.
Θερμή χειραψία Πούτιν - Τσίπρα
Οι δύο ηγέτες είχαν θερμή χειραψία στο πλαίσιο του 19ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησε επί διμερών και διεθνών πολιτικών θεμάτων με τον πρώτο τη τάξει αναπληρωτή πρωθυπουργό της Κίνας, Ζανγκ Γκαολί, στην πιο ξεκάθαρη μέχρι στιγμής εκδήλωση προθέσεων για ένταξη της Ελλάδας στους σινορωσικούς στρατηγικούς σχεδιασμούς.





koutipandoras.gr

" Ηέκτροσόκ στους δανειστές απο τον Α.Τσίπρα " Ο ελληνικός λαός δεν φοβάται να ταξιδέψει σε νέα λιμάνια"

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

 
Με την σιβυλλική αναφορά σε "Νέα λιμάνια" ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγη ώρα πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Β.Πούτιν στέλνει καθαρά μηνύματα στην ευρωζώνη ότι δεν πρέπει να μας θεωρούν δεδομένους, ενώ η συνέχεια της ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ  των BRICS της Αγίας Πετρούπολης, ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα:"Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν λέγεται «Ελλάδα», αλλά «Ευρωζώνη» και είναι πρόβλημα στις δομές της Ευρωζώνης"!

Που σημαίνει ότι λέει με σαφήνεια στους δανειστές ότι "Εσείς πρέπει να αλλάξετε ότι εμείς. Εμείς θα βρούμε το δρόμο μας ακόμα και αν εσείς βουλιάξετε".
Και η πλήρης αναφορά ου στα "νέα λιμάνια είχε ως εξεής: "Βρισκόμαστε στη μέση μιας φουρτούνας, αλλά ο ελληνικός λαός είναι λαός της θάλασσας, δεν φοβάται και θα φτάσει σε νέα λιμάνια"!. Δηλαδή πόσο πιο καθαρά να τους πει ότι αν δεν βρεθεί λύση "σαλπάρουμε γθα νέα λιμάνια";
Και συνέχισε λέγοντας: "Βρίσκομαι εδώ και όχι στις Βρυξέλλες, γιατί θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε πολυδιάστατη πολιτική επεσήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «η φτώχεια, η ανεργία, η κοινωνική περιθωριοποίηση είναι παλιές κοινωνικές προκλήσεις, που παραμένουν".

Ο Α.Τσίπρας αναφέρθηκε στην συγκυρία, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να ξαναβρεί τον δρόμο της γυρίζοντας στις καταστατικές της αρχές και αξίες. Με την εμμονή σε πολιτικές λιτότητας, που εντείνουν την ύφεση αυτό είναι αδύνατο, είπε και πρόσθεσε: "Το ζήτημα είναι αν η ευρωζώνη θα δώσει χώρο στην ανάπτυξη και στην αλληλεγγύη".

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα διατηρεί τον ρόλο της ως πόλος σταθερότητας και ασφάλειας και επιδιώκει να γίνει γέφυρα συνεργασίας και κόμβος εμπορίου πολιτιστικών και οικονομικών ανταλλαγών στο σταυροδρόμι τριών Ηπείρων. "Θα επιδιώξουμε να καταστούμε γέφυρα συνεργασίας με παραδοσιακούς φίλους όπως η Ρωσία αλλά και να αναπτύξουμε την συνεργασία με νέους", ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός και είναι λογικό: Μια τεράστια αγορά 3 δισ. ενθρώπων όσο ο πληθυσμός των BRICS ανοιγεται για τους Ελληνες επιχειρηματίες.
ΤέΗ κατ' ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο είναι προγραμματισμένη για τις 16:15 ώρα Ελλάδας, ενώ νωρίτερα, κατά την είσοδο στο Φόρουμ, είχαν θερμή χειραψία.

Στην Αγία Πετρούπολη εξάλλου υπεγράφη σήμερα η  συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας για τον αγωγό φυσικού αερίου Greek Stream. Σύμφωνα με όσα είπε μετά την υπογραφή ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας η χρηματοδότηση κατασκευής από τη Μόσχα θα είναι στο 100% και η Ελλάδα θα λάβει προκαταβολή ύψους 3 δισ. ευρώ από τα έσοδα του αγωγού.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Αρκάδιο Ντβορκόβιτς, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο TASS,ανακοίνωσε ότι  «ΗΡωσία θα εξετάσει άμεσα την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα».
Νέες εποχές, έρχονται...

Με «ανοικτές αγκάλες» αναμένουν οι (BRICS) την Ελλάδα μετά την πιθανή έξοδο από την Ευρωζώνη


Από ότι διαφαίνεται  τελικά για την Ελλάδα μας υπάρχουν όντως « και αλλού πορτοκαλιές», με πάρα πολλά «πορτοκάλια», όπως αναφέρει...
704px-greece_topo

Δημοσίευση

Από ότι διαφαίνεται  τελικά για την Ελλάδα μας υπάρχουν όντως « και αλλού πορτοκαλιές», με πάρα πολλά «πορτοκάλια», όπως αναφέρει και η σοφή λαϊκή παροιμία. Οι δανειστές μας θέλουν την άμεση και  άνευ όρων «παράδοση» της πατρίδος μας , με την εκποίηση, της ενέργειας , του νερού, των λιμένων  , των αεροδρομίων και φυσικά των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Ιόνιο.
Σύμφωνα  δε με έγκυρες πληροφορίες , η ΕΚΤ « κόβει» κάθε μήνα πολλά δις .  ευρώ για να στηρίξει  όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ για την Ελλάδα δεν δίνει ούτε σέντς.!!
Τώρα όμως στο παιχνίδι «εισέρχεται» ενεργά η Μόσχα η οποία  διαβλέποντας την τεράστια γεωστρατηγική και οικονομική ευκαιρία που διαγράφεται στην περίπτωση της Ελλάδος, «κινείται» με σκοπό να προσελκύσει την πατρίδα μας στον συνασπισμό των χωρών BRICS  .
ee
Την  προσφορά  να γίνει η Ελλάδα  μέρος της Τράπεζα Ανάπτυξης BRICS, την έλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  στις αρχές Μαΐου, από τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Sergei Storchak, ο οποίος είναι  και ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην τράπεζα αυτή.
Οι κεντρικές τράπεζες των χωρών BRICS ενδιαφέρονται για τη διερεύνηση της συμμετοχής της Ελλάδος  στο σχέδιο της νέας αναπτυξιακής τράπεζας, είπε σε συνέντευξή του, εκ νέου  στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti , ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ryabkov.

«Ορισμένες χώρες εξέφρασαν ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες της νέας αυτής τραπεζικής δομής. Αυτές είναι κυρίως οι χώρες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής , της Αφρικής, άλλα και η Ελλάδα . Οι αιτήσεις τους θα εξετασθούν και θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή»,  είπε ο ίδιος.
Ο Ryabkov πρόσθεσε ότι «η συμβολή της Ελλάδος σχετικά με τον τρόπο και τους διαθέσιμους πόρους που έχουν δημιουργηθεί  από την τράπεζα,  θα επισημοποιηθούν σε  σχέδια για την υλοποίηση έργων  με τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών , όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει  κάτι απτό , αλλά υπάρχει έντονο  ενδιαφέρον από τις αρμόδιες υπηρεσίες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των κεντρικών τραπεζών των χωρών BRICS,  να εξασφαλίσουν ότι αυτό το θέμα αναπτυχθεί περαιτέρω», δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός.
 
Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρώσος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών δήλωσε  ότι η θέση της Ελλάδας στην νέα Τράπεζα Ανάπτυξης των χωρών BRICS, δεν θα πρέπει να συζητηθεί  πριν από τη σύνοδο κορυφής των χωρών στην πόλη Ούφα τον Ιούλιο, αλλά αυτό άλλαξε και πιθανότατα στην 19 Ιουνίου 2015, κατά την διάρκεια οικονομικού συνεδρίου στην Μόσχα με την παρουσία του Έλληνα  πρωθυπουργού  , θα πέσουν τα θεμέλια μιας  πιθανής εισόδου της Ελλάδος στην Τράπεζα .
Επίσης σύμφωνα με είδηση πριν από λίγο στην ίδια συνδιάσκεψη  στην Μόσχα θα συζητηθεί και η « δημιουργία» ενός   νέου συστήματος πληρωμών  SWIFT, με σκοπό την πλήρη και ολοκληρωτική « απεμπλοκή»των BRICS  από την δύση.

Μιλάμε για τη δυνατότητα δημιουργίας ενός πολυμερούς συστήματος πληρωμών, το οποίο θα υιοθετηθεί από τις χώρες της ένωσης, και το οποίο  θα διασφαλίσει μεγαλύτερη ανεξαρτησία, και  εγγύηση για τις χώρες από τους κινδύνους που συνδέονται με τις αυθαίρετες αποφάσεις σε αυτόν τον τομέα, οι οποίες μπορεί να λαμβάνονταν  από  χώρες, οι οποίες βρίσκονται υπό τη δικαιοδοσία των υφιστάμενων συστημάτων πληρωμών( εννοεί ΗΠΑ-ΕΕ) »,  είπε ο Ρώσος ΥΠΟΙΚ. Δηλαδή η δύση μέσω του μονοπωλίου στο σύστημα πληρωμών μπορούσε να » πετάξει»  έξω ανά πάσα ώρα και στιγμή όποια χώρα δεν υπέκυπτε στις  παράλογες απαιτήσεις της.

Σε ανάλυση από  την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, τονίζουμε ότι το αντίπαλο δέος στο φοβερό και τρομερό έως τώρα δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, « παίρνει σάρκα και οστά». Η δημιουργία του ανατολικού συνασπισμού με την επωνυμία BRICS, αποτελεί  τον εφιάλτη της δύσης. Η πατρίδα μας  οφείλει το ταχύτερο δυνατό να αποχωρήσει από αυτήν  « αυταρχική» ένωση χωρών της Ευρώπης ( ΕΕ), και να απεμπλακεί από το ανελέητο  ιερατείο των Βρυξελλών, για να επιβιώσει ως χώρα και ως έθνος.
alosi-αντίγραφο-555x312-495x278

Τα σχέδια αυτά των δυτικών για να κυριεύσουν την Ελλάδα είχαν προφητευτεί από τους Αγίους μας , οι οποίοι μάλιστα είχαν τονίσει ότι οι «νέοι» Σταυροφόροι θα έλθουν για  να κατακτήσουν όλα  « αυτά» που δεν πρόλαβαν το 1204. Αλλά δεν πρόκειται να επιτύχουν τα σχέδια τους ,  διότι υπάρχουν άλλα σχέδια σε εξέλιξη από « πολύ ψηλά »,  στο ουρανό. Υπενθυμίζουμε το άρθρο μας με τίτλο: Η ιστορία με την οικονομική υποδούλωση της Ελλάδος ξεκινά από το 1204, για να μη ξεχάσουμε ποτέ με ποιους ακριβώς έχουμε να κάνουμε.

Όσο αφορά τις επιπτώσεις στην ΕΕ , αλλά παγκοσμίως , από μία ενδεχόμενη  έξοδο της Ελλάδος, αυτό αφορά στην ουσία την » φήμη» του δυτικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η ύπαρξη της Κίνας και της Ρωσίας , μαζί με την Ινδία  σε ένα συνασπισμό ,  δηλαδή τριών χωρών γιγάντων που δεν έχουν τα τεράστια αμερικανικά  μεγάλα χρέη, θα δημιουργήσουν τις προσδοκίες εισόδου και άλλων χωρών , «γκρεμίζοντας» το δυτικό οικονομικό σύστημα . Τόσο απλά