02 Μαΐου 2018

Έβρος: Σε ένα μόνο μήνα πέρασαν παράνομα 2.900 αλλοδαποί - Χιλιάδες ακόμη περιμένουν να περάσουν

.
Έβρος: Σε ένα μόνο μήνα πέρασαν παράνομα 2.900 αλλοδαποί - Χιλιάδες ακόμη περιμένουν να περάσουν

Κανένας δεν επιχειρεί να περάσει στη Βουλγαρία εξαιτίας του εκεί φράχτη και των περιπολιών

Αλματώδη αύξηση έχουν σημειώσει τον τελευταίο καιρό τα περιστατικά λαθραίας εισόδου αλλοδαπών  στην Ελλάδα από την περιοχή του Έβρου.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ μόνο το μήνα  Απρίλιο πέρασαν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα 2.900 αλλοδαποί, αριθμός που αντιστοιχεί στο ήμισυ του συνολικού αριθμού αφίξεων στη χώρα μας το 2017 από την ίδια περιοχή.\

Παράλληλα την ίδια ώρα οι «ροές» πρόκειται να εκτιναχθούν από τον Έβρο καθώς  χιλιάδες είναι οι παράνομοι μετανάστες από χώρες κυρίως της Αφρικής αλλά και Πακιστάν, Ιράκ, Αφγανιστάν, καθώς και πρόσφυγες απ’ την Συρία (σε πολύ μικρότερο όμως μικρότερο αριθμό) που ετοιμάζονται να περάσουν τον ποταμό Έβρο για να έρθουν στην Ελλάδα.

Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε ειδικά κέντρα κοντά στην Αδριανούπολη ξα αναχωρούν κατά κύματα με στόχο να περάσουν την ελληνο-τουρκική μεθόριο.

Για ποιο λόγο οι περίφημες «ροές» δεν κατευθύνονται  στην Βουλγαρία;
Για τον πολύ απλό λόγο ότι εκεί φυλάσσονται τα σύνορα ενώ επιπρόσθετα έχει κατασκευαστεί φράχτης από τον Ιανουάριο του 2017.
«Δεν βλέπεις κανέναν πρόσφυγα ή λαθρομετανάστη μέσα στην Αδριανούπολη. Τους κρατάνε σε ελεγχόμενους χώρους αστυνομία και στρατός της Τουρκίας, ώστε με ελεγχόμενο τρόπο να τους στέλνουν στην Ελλάδα. Φαίνεται ξεκάθαρα αυτό και το γνωρίζουν όλοι στην απέναντι πλευρά», χαρακτηριστικά στο Evros news άνθρωπος που βρέθηκε στην Αδριανούπολη.
Οι παράνομοι μετανάστες  φτάνουν πλέον με τη βοήθεια των Τούρκων πολύ άνετα στην τουρκική όχθη, όπου σχεδόν ανενόχλητοι επιβιβάζονται σε βάρκες και διασχίζουν το ποτάμι, ακόμα και όταν τα νερά του κατεβαίνουν ορμητικά.

Από την ελληνική πλευρά των συνόρων δεν υπάρχει κανενός είδους αποτροπή εισόδου. Απλώς οι αλλοδαποί περνούν την τυπική γραμμή των συνόρων και μετά εισέρχονται σε ελληνικό έδαφος όπου κινούνται μέχρι να συναντήσουν κάποιο αστυνομικό ή στρατιωτικό.

Αυτό όμως που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι στις περισπούδαστες αναλύσεις, γίνεται βαθυστόχαστη ανάλυση του πόσο η Τουρκία στέλνει τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα, αλλά λέξη για μέτρα αποτροπής εκ μέρους της Ελλάδας.

ΕΒΡΟΣ-Πρόσφυγες-λαθρομετανάστες: «Μπίζνα με εμπλοκή δικηγόρων»



Ο φάκελος της έρευνας βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών Θράκης Γεωργίου Σιώπη και καλούνται να καταθέσουν δικηγόροι όχι μόνο της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας αλλά και της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες ότι συνεργάζονταν με κυκλώματα ή μεμονωμένα πρόσωπα που οργανώνουν παράνομες μεταφορές από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω των περασμάτων του Εβρου.





ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΖΗΜΑ

Την εμπλοκή δικηγόρων σε παράνομη διακίνηση προσφύγων και μεταναστών στον Εβρο ερευνούν οι δικαστικές αρχές. 

 

Ο φάκελος της έρευνας βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών Θράκης Γεωργίου Σιώπη και καλούνται να καταθέσουν δικηγόροι όχι μόνο της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας αλλά και της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες ότι συνεργάζονταν με κυκλώματα ή μεμονωμένα πρόσωπα που οργανώνουν παράνομες μεταφορές από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω των περασμάτων του Εβρου.

Από την εισαγγελική αρχή τηρείται απόλυτη σιωπή γύρω από το περιεχόμενο της ανάκρισης. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι η έρευνα διεξάγεται για τουλάχιστον έξι υποθέσεις που αφορούν τις χρυσοφόρες «εξυπηρετήσεις» δικηγόρων, και εκτιμάται ότι θα φέρει στο φως και άλλες, δεδομένου ότι τέτοιες δραστηριότητες αναπτύσσονται επί πολλά χρόνια στην όχθη του Εβρου.
Η συμμετοχή και δικηγόρων στο όλο σύστημα μεταφοράς και «τακτοποίησης» προσφύγων και μεταναστών ήταν γνωστή στους εμπλεκόμενους με τη φρούρηση των συνόρων. 

«Τα κυκλώματα εξασφαλίζουν από την Τουρκία ακόμα τη νομική υποστήριξη στην Ελλάδα των πελατών τους, οι οποίοι πληρώνουν γι’ αυτό αδρά, προτού περάσουν τον Εβρο. 

Οι διακινητές είναι διασυνδεδεμένοι με δικηγόρους στην Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, τους οποίους ειδοποιούν για την ημερομηνία διέλευσης των συνόρων και το σημείο αποβίβασης. 

Εκεί τους περιμένουν συνεργάτες τους στην Ελλάδα, συνήθως ομοεθνείς, μαζί με τον δικηγόρο και τους μεταφέρουν στα τοπικά αστυνομικά τμήματα για να λάβουν το χαρτί προσωρινής διαμονής», είπε στην «Κ» αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ., που επί πολλά χρόνια συμμετέχει στη φρούρηση του ποταμού. 

«Είναι φορές που όταν σπεύδουμε εμείς ως αστυνομία στο σημείο της αποβίβασης βρίσκουμε εκεί, προτού πατήσουν οι πρόσφυγες το πόδι τους, τον δικηγόρο και τον οδηγό που θα τους μεταφέρει στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη».
Η νομική ανάθεση στην περίπτωση που υπάρξει σύλληψη για παράνομη είσοδο, γίνεται από την Τουρκία απευθείας από τα κυκλώματα μέσω ανθρώπων τους στην Ελλάδα ή από συγγενείς των «πελατών» που βρίσκονται σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. 

Στη Σουηδία (κυρίως), τη Γερμανία, τη Δανία, την Ολλανδία κ.ά., κυκλώματα αναλαμβάνουν να βγάλουν τους ενδιαφερόμενους από τη χώρα πρώτης υποδοχής, την Ελλάδα. 

Αναθέτουν σε δικηγόρους, πέρα από την υπεράσπιση στις τυχόν δικαστικές περιπέτειες μετά τη σύλληψη, όλες τις διαδικασίες για την επανένωση των προσφύγων και μεταναστών με τις οικογένειές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με τους δικηγόρους που εμφανίζονται μόλις λαθρομετανάστες περνούν τον ποταμό Έβρο;


Από τις καταθέσεις εκατοντάδων συλληφθέντων, οι Αρχές έχουν σχηματίσει πλήρη εικόνα της λειτουργίας των συμμοριών διακίνησης. 

Με βάση αυτές, προκύπτει ότι η ομάδα που πρόκειται να περάσει το ποτάμι φτάνει στην τουρκική μεθόριο με λεωφορεία των 10 ή 20 θέσεων, με επικεφαλής τον διακινητή και στο πορτμπαγκάζ μια πλαστική βάρκα. 

Η αποβίβαση από το λεωφορείο γίνεται σε ερημικό σημείο και από προκαθορισμένο μονοπάτι προσεγγίζουν με τη βοήθεια του διακινητή-οδηγού το ποτάμι. 

Μόλις νυχτώσει, επιβιβάζονται στη βάρκα ή αν η στάθμη του νερού δεν ξεπερνάει το μισό μέτρο συνεχίζουν πεζή, με προορισμό την ελληνική όχθη που απέχει λίγες δεκάδες μέτρα. 

Εν τω μεταξύ, έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά ο οδηγός (τελευταία, Βούλγαρος, Ρουμάνος ή Αλβανός) που θα τους παραλάβει με βανάκια. 

Μαζί και ο δικηγόρος για να τους «διευκολύνει», με το αζημίωτο, σε ενδεχόμενη δυσκολία κατά την καταγραφή στα αστυνομικά τμήματα.
«Βολεύονται πολλοί»
Η «χρυσοφόρος» παροχή νομικών υπηρεσιών, ωστόσο, δεν παύει να είναι σε πολλές περιπτώσεις «γκρίζα», δεδομένου ότι η όλη μετακίνηση γίνεται παράνομα. 

Ενας αυτοδιοικητικός παράγοντας του Εβρου είπε: 

«Το ξέρουμε όλοι εδώ, ότι λειτουργεί μια καλοστημένη μπίζνα με την εμπλοκή δικηγόρων και όχι μόνο. 

Κυκλοφορεί μπόλικο χρήμα και βολεύονται πολλοί από την όλη διαδικασία. Ετσι γινόταν πάντα εδώ στα σύνορα με την Τουρκία…»
Πηγή: kathimerini.gr
Πηγή

Μυτιλήνη: Στήνουν ειδική επιχείρηση με ελικόπτερα για να προσγειωθεί σε άγνωστο μέρος ο Τσίπρας



Συστάσεις ν’ αποφύγει το αεροδρόμιο του νησιού από τις αρμόδιες αρχές


Ειδική επιχείρηση με ελικόπτερα για να προσγειωθεί ο Αλέξης Τσίπρας σε άγνωστο μέρος της Μυτιλήνης, στήνουν οι αρμόδιες αρχές καθώς φοβούνται την ένταση των γενικευμένων αντιδράσεων τοπικών φορέων και κατοίκων του νησιού κατά την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού.
Στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ έχει σημάνει συναγερμός καθώς οι κινητοποιήσεις που σχεδιάζουν κάτοικοι και φορείς του νησιού κατά του πρωθυπουργού για το θέμα των προσφύγων και του ΦΠΑ, αναμένονται σφοδρές.
Για το λόγο αυτό σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει σχεδιαστεί ένα ειδικό πλάνο για την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο.

Έτσι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί πρώτα στο νησί της Λήμνου όπου θα επισκεφθεί την 130 Αεροπορική Σμηναρχία μάχης.
Από εκεί και αφού ολοκληρώσει την επίσκεψη του, θα μεταβεί με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Μυτιλήνη χωρίς κανένας να γνωρίζει την ώρα και το μέρος προσγείωσης του.
Την ίδια ώρα με την αποχώρηση του πρωθυπουργού θα ξεκινήσουν και άλλα δύο τουλάχιστον ελικόπτερα για την Λέσβο που θα προσγειωθούν σε διαφορετικά σημεία για να αποπροσανατολίσουν τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους του νησιού.
Με τον τρόπο οι αρμόδιες αρχές θα προσπαθήσουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο της «θερμής» υποδοχής και της δημιουργίας έντονων επεισοδίων κατά την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα.
Η κατάσταση πάντως είναι «έκρυθμη» και υπάρχει ειδική μέριμνα και για την απογευματινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Λέσβο, στο Περιφερειακό Συνέδριο.
Για το λόγο αυτό η Αστυνομία έχει μετατρέψει το νησί σε «φρούριο» κι έχει επιστρατεύσει, 17 διμοιρίες των ΜΑΤ με σκοπό να αποκλείσει τους διαδηλωτές από το χώρο της ομιλίας του πρωθυπουργού.
Γενικός ξεσηκωμός στο νησί
Θα πρέπει να τονιστεί ότι το συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου έχουν απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους και φορείς του νησιού να ξεσηκωθούν , προκειμένου να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό να δώσει λύσεις τόσο με τον αυξημένο συντελεστή του ΦΠΑ όσο και με το θέμα των προσφύγων.
Ο Αλέξης Τσίπρας και μια «κουστωδία» 21 υπουργών θα προσπαθήσουν αύριο στη Μυτιλήνη, να ανατρέψουν την τοπική οργή για την «εκτίναξη» των προσφυγικών ροών και την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.
Οι τοπικοί παράγοντες και φορείς πάντως εμφανίζονται αποφασισμένοι και διοργανώνουν απεργίες, συλλαλητήρια και πορείες για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες διαβίωσης τους.
Οι φορείς του Λέσβου θα υποδεχθούν  δυναμικά τον Αλέξη Τσίπρα με απεργίες, συλλαλητήρια και πορείες, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και για την αθέτηση των υποσχέσεων για την αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.
Παράλληλα όπως σημείωσαν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του συντονιστικού οργάνου  «οι κινητοποιήσεις τους είναι μια ύστατη προσπάθεια πίεσης της κυβέρνησης να μην αυξήσει από την 1η Ιουλίου το ΦΠΑ στα νησιά».
Κάλεσαν δε και το Δήμο Λέσβου αλλά και την Περιφέρεια να κρατήσουν κλειστές τις υπηρεσίες τους την ημέρα αυτή.
Τι θα πει ο πρωθυπουργός στους νησιώτες
Ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να καθησυχάσει τους κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου, προαναγγέλλοντας αντίμετρα για την αύξηση του ΦΠΑ που είναι σίγουρο ότι θα πλήξει τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής.

Από την άλλη θα προσπαθήσει να κατευνάσει τις αντιδράσεις για το προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αναβαθμιστούν τα κέντρα υποδοχής και να προωθούνται περισσότεροι πρόσφυγες στην ηπειρωτική Ελλάδα και με πιο γρήγορους ρυθμούς.
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου
Τετάρτη 2 Μαΐου
Υποδομές και πολιτικές για την υγεία
Ομιλητές: Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος και αναπληρωτής γ.γ. Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός
Αναπτυξιακή πολιτική, χρηματοδοτικά μέσα και δημόσια περιουσία
Ομιλητές: Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής και γ.γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης
– Αγροτική ανάπτυξη, αλιεία και παραγωγική ανασυγκρότηση
Ομιλητές: Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης και γ.γ. Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Νίκος Αντώνογλου
– Προσφυγικές ροές και κοινωνική συνοχή
Ομιλητές: Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Τόσκας και γ.γ. Πρόνοιας, Δημήτρης Καρέλλας
– Πολιτισμικά αγαθά και αθλητικές υποδομές
Ομιλητές: Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και Γ.Γ. Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός
– Αυτοδιοίκηση, διαχείριση φυσικών καταστροφών και πολιτική προστασία
Ομιλητές: Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης και γ.γ. Υποδομών, Γιώργος Δέδες
Πέμπτη 3 Μαΐου
Νησιωτικότητα: ψηφιακή πολιτική, υποδομές και μεταφορικό ισοδύναμο
Ομιλητές: Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, γ.γ. Υποδομών, Γιώργος Δέδες, γ.γ. Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύσης Τεμπονέρας, γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης και γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Γιανέλλης-Θεοδοσιάδης
– Παιδεία, έρευνα και οικονομία της γνώσης
Ομιλητές: Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου και αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Φωτάκης
– Τουρισμός: εργασιακές σχέσεις και αειφορία
Ομιλητές: Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νάσος Ηλιόπουλος, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός και γ.γ. Βιομηχανίας, Στρατής Ζαφείρης
– Ενεργειακή πολιτική, περιβαλλοντική προστασία και χωροταξία
Ομιλητές: Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ειρήνη Κλαμπατσέα.

– Κεντρική εκδήλωση Συνεδρίου
Ομιλία πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων Κυριακή, 20 Μαΐου στις 2 μ.μ. - 5 μ.μ.

ΜΆΙ20

3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων




Κοινοποιήστε αυτή την εκδήλωση στους φίλους σας

Οι Μακεδόνες δίνουν ραντεβού με την Ιστορία στην Αμφίπολη! Σε έναν ιστορικό χώρο, δίπλα από το λιμάνι από όπου ξεκίνησαν τα πλοία των Μακεδόνων για τη μεγάλη εκστρατεία και κάτω από τη σκιά του λόφου Καστά θα δώσουν τα χέρια χιλιάδες μακεδόνες με παραδοσιακές φορεσιές. Θα είναι εκεί οι ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ Μακεδόνες...θα ακουσθούν τα πανάρχαια όργανα της Μακεδονίας, η γκάιντα και οι λύρες, θα παίξουν οι ξακουστοί σερραϊκοί ζουρνάδες, θα απολαύσουμε τα Χάλκινα της Γουμένισσας! 

Στην εκδήλωση θα μιλήσει για την Μακεδονία ο χειμαρρώδης ιστορικός κ.Σαράντος Καργάκος.
Πολλές εκπλήξεις περιμένουν το πλήθος των επισκεπτών!
Κοινοποίηση στο Messenger


Το λογότυπο της εκδήλωσης που θα φέρουν τα αναμνηστικά (καπέλα, μπλουζάκια)!

Πακιστανοί βίασαν 15χρονο αγόρι στην Καλλιθέα Τανάγρας!

ANAΔημοσίευση: 2 Μάϊου 2018, 9:58 μμ
Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Καλλιθέας του Δήμου Τανάγρας, μετά από καταγγελία βιασμού 15χρονου αγοριού από τρεις Πακιστανούς.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας (30/4) σε αποθήκη στην Καλλιθέα όπου διαμένουν Πακιστανοί.

Οι τρεις άνδρες, όπως κατήγγειλε ο 15χρονος στην Αστυνομία, τον έβαλαν στην αποθήκη και άρχισαν να του κάνουν άσεμνες πράξεις, ενώ στη συνέχεια τον βίασαν.
Ο μικρός, o οποίος είναι και αυτός από το Πακιστάν, κράτησε κρυφό το περιστατικό για περίπου 24 ώρες, καθώς ντρεπόταν να μιλήσει σε κάποιον, αλλά στο τέλος δεν άντεξε και το κατήγγειλε το βράδυ της Τρίτης στην Αστυνομία.

Οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Θηβών όπου και κρατούνται.

lamiareport.gr
pentapostagma.gr

«Δεν κόψαμε συντάξεις», ισχυρίζονται από την κυβέρνηση! Ντροπή σας ξευτιλισμένοι..(φωτογραφία..απόδειξη της κατηφόρας που έχουμε πάρει!)..

9a

Του Νίκου Τσιαμτσίκα
Από τα κλαψιάρικα : «ψηφίσαμε με μαύρη καρδιά, δεν θέλαμε αλλά ψηφίσαμε» κι άλλες τέτοιες αηδίες, τα τσακαλάκια της συγκυβέρνησης φτάνουν στον πάτο βαρελιού ισχυριζόμενοι ότι δεν κόπηκαν καθόλου οι συντάξεις επι συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Ο κόσμος τους έμαθε πόσο ψεύτες είναι, αλλά να φτάνουν στο σημείο να κοροϊδεύουν τόσο εξόφθαλμα τους Έλληνες συνταξιούχους, σημαίνει μόνο πόσο πολιτικά ανύπαρκτοι είναι, χωρίς τσίπα και χωρίς φιλότιμο.
Αρκεί κανείς να ρίξει μια κλεφτή ματιά σ’ ένα δίφυλλο ενός βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού ενός συνταξιούχου, για να διαπιστώσει ότι μόνο εκεί υπάρχουν δύο μειώσεις από την αρχή μέχρι τη μέση του φύλλου.
Στις 31 Αυγούστου του 2016 μια 90χρονη συνταξιούχος από τη Μεσσηνία έπαιρνε, 642,61 ευρώ κύρια σύνταξη από το ΙΚΑ.
Στις 30 Νοεμβρίου του 2017 η σύνταξη έπεσε τα 547,41 ευρώ για να τσεκουρωθεί τον επόμενο μήνα στις 18 Δεκεμβρίου του 2017 στα 467,41 ευρώ.
Αλλά αυτές βλέπετε δεν είναι μειώσεις, είναι συνεισφορά στο υπερπλεόνασμα του Αλέξη Τσίπρα, που θα μας βγάλει από τα μνημόνια και θα μας βάλει στον τάφο….
ΤΡΙΤΟ ΘΕΜΑ - ΜΕΙΩΣΕΙΣ
depositphotos.com
makeleio.gr

Δήμαρχος Λέσβου: Οι κάτοικοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν [βίντεο]

.


Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της Λέσβου λόγω των χιλιάδων προσφύγων στο νησί, λέει στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.
Αυτό έχει σάν αποτέλεσμα να αυξάνεται καθημερινά η ανησυχία στους κατοίκους, οι οποίοι όπως λέει, φοβούνται πλέον να κυκλοφορήσουν το βράδυ έξω από τα σπίτια τους.

Ο φόβος αυτός που έχει “γεννηθεί” στο νησί, δίνει περιθώριο σε ακραίους να παρεμβαίνουν και να εκμεταλλεύονται τον φόβο – και μάλιστα να παρεμβαίνουν καθηγητικά- εμφανίζοντας τους εαυτούς τους ως σωτήρες. Έτσι, εκ των πραγμάτων αποκτούν πρόσβαση σε κάποιο μερίδιο της κοινωνίας.

Γεγονός είναι πως το νησί είναι πλέον σαν μια “βόμβα” που είναι έτοιμη να εκραγεί, λόγω της αγανάκτησης των κατοίκων, οι οποίοι όπως τονίζει στο iefimerida.gr ο κ. Γαληνός, αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από το ελληνικό κράτος αλλά και από την Ευρώπη.
Ο δήμαρχος του νησιού εδώ και πάνω από δυο χρόνια προσπαθεί να υπάρξει αποσυμφόρηση του νησιού, δηλαδή η Λέσβος να κρατήσει όσους πρόσφυγες και μετανάστες μπορεί να φιλοξενήσει στις δομές της, υπο συνθήκες αξιοπρέπειας για τους ίδιους αλλά και ασφάλειας για τους κατοίκους τους νησιού.

Το νησί που άλλοτε αποτελούσε παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς πλέον κινδυνεύει να χαθεί. “Καταστάσεις και γεγονότα όπως αυτό που συνέβη στην πλατεία Σαπφούς την Κυριακή με ομάδα πολιτών με κυρίαρχα στελέχη του ακροδεξιού χώρου και οργανωμένους οπαδούς ποδοσφαιρικής ομάδας να επιτίθενται σε ομάδα προσφύγων, μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο, όμως μπορεί πολύ εύκολα να ανάψει μεγάλη “φωτιά” στο νησί” τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γαλην

Πηγή:  iefimerida.gr

Μετατρέπουν σε απόρθητο «φρούριο» τη Μυτιλήνη για την επίσκεψη Τσίπρα: Τρέμουν την οργή των κατοίκων




Παρά την πρωτοφανή σε μέγεθος κινητοποίηση, από την ΕΛΑΣ υποστηρίζουν ότι τα παραπάνω εντάσσονται στα συνήθη μέτρα που λαμβάνονται σε όλες τις επισκέψεις του πρωθυπουργού.
 
Στις εργασίες του αναπτυξιακού συνεδρίου δεν θα συμμετέχουν ούτε οι επαγγελματικοί, ούτε οι επιστημονικοί φορείς αλλά ούτε και ο δήμος Σάμου.




Πού να τολμήσει ο εβραιοτουρκόσπορος, να επισκεφθεί τα νησιά χωρίς όλη την ... MOSSAD μαζί του;;;

Κι εσείς οι νησιώτες, ας προσέχατε ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΟΒΡΑΙΙΚΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ...


Καλλιόπη Σουφλή


https://attikanea.blogspot.gr


Σε ένα πραγματικό «φρούριο» μετατρέπεται η Λέσβος, λίγες ώρες πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο νησί όπου την Πέμπτη θα μιλήσει στο 14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο βορείου Αιγαίου.


Για την προστασία του Αλέξη Τσίπρα (και) από τις διαδηλώσεις έχουν επιστρατευθεί δυνάμεις από όλη την Ελλάδα και από σχεδόν όλες τις υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα από την Αθήνα έχουν μεταβεί επτά διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ δυνάμεις έχουν φτάσει στη Μυτιλήνη και από τη Θεσσαλονίκη, τη Λήμνο, τη Χιο κ.α.

Στο νησί έχει μεταβεί, επίσης, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής, άνδρες της κρατικής ασφάλειας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.


Λόγω Τουρκίας, δε, και προκειμένου να προστατευθούν οι επικοινωνίες του πρωθυπουργού στο νησί έχει μεταβεί και κλιμάκιο της ΕΛΑΣ που ασχολείται με τις τηλεπικοινωνίες.


Παρά την πρωτοφανή σε μέγεθος κινητοποίηση, από την ΕΛΑΣ υποστηρίζουν ότι τα παραπάνω εντάσσονται στα συνήθη μέτρα που λαμβάνονται σε όλες τις επισκέψεις του πρωθυπουργού.
 
Στις εργασίες του αναπτυξιακού συνεδρίου δεν θα συμμετέχουν ούτε οι επαγγελματικοί, ούτε οι επιστημονικοί φορείς αλλά ούτε και ο δήμος Σάμου.


«Δεν μπορεί να μιλάμε για την ανάπτυξη όταν η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για τα νησιά του Αιγαίου που να στηρίζει εν τοις πράγμασι την ανάπτυξη αυτή. Μας αυξάνουν το το ΦΠΑ και εφαρμόζουν και το τέλος διαμονής» είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελος Μυρσινιάς

Ο κ. Μυρσινιάς αναφέρθηκε και στο προσφυγικό λέγοντας ότι «δεν υπάρχει πρόθεση αποσυμφόρησης του νησιού από τον υπερβάλλοντα αριθμό μεταναστών και προσφύγων» ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ένα συλλαλητήριο την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού την Πέμπτη.


Ο κ. Ρήγας, αναφερόμενος, όπως χαρακτηριστικά είπε στις «υποτιθέμενες κινητοποιήσεις», για την επίσκεψη του πρωθυπουργό στη Λέσβο, είπε ότι «εκείνοι που αντιδρούν αδικούν τους εαυτού τους».
«Αδικούν τους εαυτούς τους όταν έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν για την ανάπτυξη της Λέσβου. Αδικούν και την κοινωνία. Ας το σκεφτούν καλά τις επόμενες ώρες», ανάφερε.


Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για μεμονωμένες αντιδράσεις και όπως είπε τις προηγούμενες ημέρες έγιναν συναντήσεις με φορείς.

Σχολιάζοντας τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο νησί, είπε ότι ισχύουν ότι μέτρα είχαν ισχύσει και σε προηγούμενα συνέδρια που ήταν ο πρωθυπουργός και υπουργοί.

Απεργία στη Χίο

Απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων όλης της Χίου, την Πέμπτη, 3 Μαΐου, συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου της πόλης στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας και μετάβαση εκπροσώπων των φορέων της Χίου στη Μυτιλήνη για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 3ης Μαΐου, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Χίου.

Η απόφαση ελήφθη με την ευκαιρία της πραγματοποίησης του 14ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου βορείου Αιγαίου, παρουσία του πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη, «και διαβλέποντας ότι δεν υπάρχει πρόθεση» ανταπόκρισης στα δύο κυρίαρχα αιτήματα των δύο νησιών: τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, και άμεση αποσυμφόρησή τους από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα

 

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα βρεθεί αύριο, Πέμπτη 3 Μαΐου, στη Λήμνο και εν συνεχεία στη Λέσβο. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λήμνο, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Δημαρχείο στη Μύρινα, όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο, Δημήτρη Μαρινάκη και φορείς της πόλης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στις 12:00 ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου στο Λιβαδοχώρι Λήμνου.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Λέσβο, στο πλαίσιο των εργασιών του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου «Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων» για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Νησιών του Βορείου Αιγαίου.

18:00 Σύσκεψη με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

19:30 Κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, « Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων», στο Αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.


Πηγή