11 Οκτωβρίου 2016

[Βίντεο] Φύλλο και φτερό έκανε τον Στουρνάρα ο Κασιδιάρης στην εξεταστική

14650343_1258900707501493_2714958728358523919_n



Άγριο επεισόδιο μεταξύ του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής ξέσπασε στην εξεταστική επιτροπή όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε ψεύτη τον κ.Στουρνάρα και ζήτησε οι απαντήσεις του να πάνε στον εισαγγελέα, να κρατηθεί και να ενεργοποιηθεί το αυτόφωρο.

Ο διοικητής απάντησε εκνευρισμένος «μη μου σηκώνεις εμένα τη φωνή,» φράση που είχε ως συνέπεια ο κύριος Κασιδιάρης να προχωρήσει σε επίθεση κατά του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος με φράσεις όπως «παρτάλι» και «λαμόγιο».
Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε ακόμα περισσότερο στην αίθουσα και επικράτησε πανδαιμόνιο όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης σε έντονους τόνους ζήτησε να συλληφθεί ο διοικητής λέγοντάς του «έχεις κατακλέψει τη χώρα είσαι μέσα σε όλα τα σκάνδαλα». Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας του απάντησε «κι εσείς είστε μέσα σε όλα τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής».

Αναλυτικά ο διάλογος:

Ηλ. Κασιδιάρης: Τα δάνεια δίνονταν παράνομα. Τι πράξατε;
Στουρνάρας: Δεν δόθηκαν παράνομα.
Κασιδιάρης: Το λέει ο Εισαγγελέας. Πώς λέτε ότι δεν ήταν παράνομα;
Στουρνάρας: Από την έρευνα προέκυψε ότι τηρήθηκαν όλες οι πιστοδοτικές ..
Κασιδιάρης: Τον κ. Τουρκολιά τον ξέρετε; Θα πήγαινε φυλακή.
Στουρνάρας: Το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος…
Κασιδιάρης: Ποιο πόρισμα ΤτΕ; Ήταν καταπέλτης ο εισαγγελέας. Τα νόμιμα, συγκαλύπτετε. Παράνομα διορίστηκε ο Πανταλάκης με δική σας υπογραφή και θα πάει φυλακή.
Στουρνάρας: Με νόμιμο τρόπο έγινε η χορήγηση δανείων
Κασιδιάρης: Η δικαιοσύνη…
Στουρνάρας: Δεν γνωρίζω περιστατικά. Μα δεν το γνωρίζω.
Κασιδιάρης: Να κρατηθεί για ψευδορκία. Δεν ντρέπεσαι να λες ψέματα.
Στουρνάρας: Μην σηκώνεις τον τόνο της φωνής σου. Να μιλάτε με σεβασμό..
Κασιδιάρης: Έχει ψευδορκήσει, να κρατηθεί…
Φάμελος: Κ. Στουρνάρα και κ. Κασιδιάρη όχι προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
Κασιδιάρης: Μέσα σε όλα τα σκάνδαλα η γυναίκα σου …έχουν κατακλέψει το δημόσιο… παρτάλι και λαμόγιο. Λοιμώξεις, καμπάνια κατά καρκίνου.


                                             

Αυτή κι αν είναι δήλωση: «Ο Λαζόπουλος δεν θα έπρεπε να έχει μούτρα να ξαναβγεί στην τηλεόραση»

Ο Λάκης Λαζόπουλος δικαίως έχει κατηγορηθεί για προπαγάνδα της κυβέρνησης.

Αυτή κι αν είναι δήλωση: «Ο Λαζόπουλος δεν θα έπρεπε να έχει μούτρα να ξαναβγεί στην τηλεόραση»
Έδωσε συνεντευξη στην κάμερα του Έψιλον και το «Φτιάξε καφέ να στα πω» και όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε για τον Λάκη Λαζόπουλο, άστραψε και βρόντηξε!
Ο λόγος για τον στιχουργό και ραδιοφωνικό παραγωγό Ποσειδώνα Γιαννόπουλο, ο οποίος τόνισε: «Ο Λάκης Λαζόπουλος δικαίως έχει κατηγορηθεί για προπαγάνδα της κυβέρνησης. Τα λεφτά που κλαίω πιο πολύ στη ζωή μου, είναι τα λεφτά που πλήρωνα στο παρελθόν για να βλέπω παραστάσεις του Λάκη...».
Διαβάστε περισσότερα στο Gossip-tv.gr

«Έκοψαν» τον Καρανίκα από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ! Η εσωκομματική αντιπολίτευση «κόβει» κυβερνητικούς και βουλευτές,


«Έκοψαν» τον Καρανίκα από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ!

Οι οδυνηρές εκπλήξεις για την ηγεσία της κυβέρνησης από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος συνεχίζονται. Όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα, η κομματική οργάνωση του Παγκρατίου δεν εξέλεξε τον πρωθυπουργικό συνεργάτη Νίκο Καρανίκα, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον έμπιστους του Αλέξη Τσίπρα και είναι υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού στο επιτελείο του!

Ο αποκλεισμός Καρανίκα έρχεται να επιβεβαιώσει το κλίμα «ανθρωποφαγίας» που κυριαρχεί στις οργανώσεις: η εσωκομματική αντιπολίτευση «κόβει» κυβερνητικούς και βουλευτές, ενώ η σκληρή κυβερνητική συνιστώσα «Ενωτική Κίνηση», που εκφράζει την πιο φιλοτσιπρική τάση, έχει δώσει σήμα για να κοπούν τα στελέχη των «53+», που ετοιμάζονται να ασκήσουν αυστηρή κριτική για την κυβερνητική πολιτική στο συνέδριο.

Επιπλέον διεξάγεται και ένας ανοιχτός πόλεμος μεταξύ κυβερνητικών και βουλευτών από τη μία και αμιγώς κομματικών στελεχών από την άλλη, αλλά και ένας ανταγωνισμός εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας και των κυβερνητικών στελεχών.

Αιτία είναι η ποσόστωση που έχει επιβληθεί για την εκλογή της Κεντρικής επιτροπής, σύμφωνα με την οποία μόνο το 25% των μελών της νέας ΚΕ μπορεί να είναι βουλευτές ή κυβερνητικά στελέχη, από υπουργοί έως επικεφαλής οργανισμών ή με οποιαδήποτε άλλη θέση στον κρατικό μηχανισμό.
AdTech Ad

Αυτό σημαίνει ότι από μία ΚΟ 144 βουλευτών και πολλαπλάσιων κυβερνητικών στελεχών, μόνο 37 μπορούν να εκλεγούν στην ΚΕ! Αυτό έχει ανοίξει την όρεξη ενός σκληρού κομματικού μηχανισμού που αρχίζει να κόβει όπου μπορεί βουλευτές για να εκλέξει στελέχη, που δραστηριοποιούνται μόνο στο κόμμα.

Ήδη υπάρχουν σκέψεις στην ηγεσία να εξαιρεθούν κάποιες ομάδες στελεχών, όπως οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων και επικεφαλής μεγάλων ΔΕΚΟ, από την ποσόστωση, προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη «σφαγή» έ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΙΚΑΝΩΝ - Κλοπή χωρίς έλεος στα πρατήρια καυσίμων Δεν έχει τέλος η κλοπή


 Κλοπή χωρίς έλεος στα πρατήρια καυσίμων
 Κλοπή χωρίς έλεος στα πρατήρια καυσίμων  Δεν έχει τέλος η κλοπή
Η έρευνα που έγινε στην Αττική έδειξε με απλά λόγια ότι στα 50 ευρώ βενζίνης που πληρώνει ο καταναλωτής το ένα στα έξι πρατήρια βάζει μόλις 45!
Με λίγα λόγια η έρευνα που έγινε 150 πρατήρια στην Αττική με τη χρήση ειδικού οχήματος για τις ανάλογες μετρήσεις έδειξε ότι το 15% των πρατηρίων είχε πειραγμένη αντλία.
Μάλιστα το ποσοστό των πρατηρίων τα τελευταία χρόνια έχει πολλαπλασιαστεί. Από το 4% που ήταν έφτασε σχεδόν στο 15% και το “καπέλο” που υπολογίζεται ότι βάζουν στον καταναλωτή είναι κατά μέσο όρο 9%.
Στα 100 ευρώ βενζίνης που πληρώνουν δηλαδή οι καταναλωτές, μπαίνουν στο ντεπόζιτο μόλις τα 91 και τα 9 ευρώ... τα πληρώνουν για αέρα κοπανιστό!
Μάλιστα σύμφωνα με το υπουργείο μετά την έρευνα αυτό που πρέπει κυρίως να βάζει σε υποψίες τον καταναλωτή είναι η ίδια η τιμή της βενζίνης. Όσο πιο φτηνό είναι, λένε, το πρατήριο, τόσο μεγαλύτερη είναι και η πιθανότητα κλοπής.
Η έρευνα δεν είχε... οριζόντια αποτελέσματα. Υπάρχουν πρατήρια που κλέβουν... με επιστημονικό τρόπο, κλέβουν δηλαδή μικρό ποσοστό από 2% ως 3% με στόχο ο καταναλωτής να μην καταλάβει τη διαφορά.
Έτσι κλιμακώνεται και η ... έκπτωση που βλέπει κανείς σε σχέση με τη μέση τιμή στα υπόλοιπα πρατήρια και έτσι βγαίνει το συμπέρασμα του υπουργείου ότι ο καταναλωτής θα πρέπει να είναι υποψιασμένος από τις υπερβολικά χαμηλές τιμές.
Τα πιο... επικίνδυνα πρατήρια:
Όπου οι τιμές της αμόλυβδης ήταν κατά τον έλεγχο από 1,32 έως 1,35 ευρώ στα 27 πρατήρια τα 12 είχαν απόκληση πάνω από το όριο. Κάπως έτσι στα πλέον “φθηνά” πρατήρια το 44% των δειγμάτων εντοπίστηκε να είναι αντικανονικό.
Στα πρατήρια με τιμές 1,35 έως 1,4 ελέγχθηκαν συνολικά 102 πρατήρια εκ των οποίων μόλις τα 9 εντοπίστηκαν να παραδίδουν ποσότητες εκτός του νόμιμου ορίου, δηλαδή ποσοστό 8,85%, ενώ στα πρατήρια με τιμές πάνω από 1,4 ευρώ το λίτρο ελέγχθηκαν 21 πρατήρια, εκ των οποίων μόλις 1 εντοπίστηκε να παραδίδει μικρότερη ποσότητα.
Η κατάσταση μάλιστα είναι τόσο γενικευμένη που σύμφωνα με την έρευνα ο μέσος όρος κλοπής μεταφράζεται σε 2 με 3 ευρώ για κάθε 100 ευρώ βενζίνης που βάζει ο καταναλωτής.
Μάλιστα όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα οι καταναλωτές είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούν τις περισσότερες φορές την κλοπή καθώς συνήθως η κλοπή είναι σε... ψιλά. Για παράδειγμα ένας καταναλωτής που πλήρωσε 50 ευρώ για να βάλει στο αυτοκίνητό του 34,65 λίτρα με τιμή 1.443 ευρώ το λίτρο, έφυγε από το πρατήριο με 31,36 λίτρα, πλήρωσε δηλαδή 3 λίτρα αέρα κοπανιστό, αλλά η ένδειξη στο αυτοκίνητό του δεν πρόδιδε την κλοπή, παρά το γεγονός ότι έχασε από την τσέπη του περίπου 4 ευρώ...

Δεν έχει τέλος η κλοπή! Σαν να μην έφτανε η αύξηση των φόρων που ουσιαστικά διπλασιάζουν την τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα, έρχονται και οι αετονύχηδες για να ολοκληρώσουν την κλοπή στην τσέπη του καταναλωτή.
Πηγή: newsit.gr

Η Χαραλαμπίδου διαψεύδει τον Τσίπρα ως κοινό ψεύτη για "υπάρξη εργατικών κατοικιών στον Εύοσμο " Έχουν αγοραστεί και διατεθεί σε δικαιούχους του Οργανισμού, ειδικών κατηγοριών, διαμερίσματα έτοιμα, αγορασμένα απο τον Οργανισμό,"





Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου
Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, πρώην γ’ αντιπρόεδρος Βουλής, και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, κατοικεί στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον Εύοσμο από το 1978.

Παρακολουθώντας χτες – όπως και αρκετοί πολίτες- τη συζήτηση για τη διαπλοκή στη Βουλή άκουσε τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις εργατικές κατοικίες στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο ζήτημα των πλειστηριασμών και διαβεβαίωσε τη Βουλή – αφού όπως είπε μίλησε και με τον Δήμαρχο – ότι δεν υπάρχουν εργατικές κατοικίες στον Εύοσμο.

Η απάντηση λοιπόν από την ίδια την κα. Χαραλαμπίδου, η οποία κατοικεί στη συγκεκριμένη περιοχή.
“Επειδή κατοικώ απο το 1978 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και σήμερα ο κ.Πρωθυπουργός αναφέρθηκε για το ζήτημα των πλειστηριασμών και διαβεβαίωσε την Βουλή , αφού μίλησε και με τον Δήμαρχο , ότι δεν υπάρχουν εργατικές κατοικίες στον Εύοσμο , να ενημερώσω ότι:
Ναι στον Εύοσμο δεν έχει χτίσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας συγκροτήματα εργατικών κατοικιών, όπως σε άλλες περιοχές της πόλης μας (Ξηροκρήνη,Πολίχνη,Καλαμαριά,Αμπελόκηποι,Διαβατά,Φοίνικας).
Όμως:

1.Έχουν αγοραστεί και διατεθεί σε δικαιούχους του Οργανισμού, ειδικών κατηγοριών, διαμερίσματα έτοιμα, αγορασμένα απο τον Οργανισμό, είναι εργατικές κατοικίες!!
2. Οι περισσότερες κατοικίες στον Δήμο μας έχουν αγοραστεί με δάνεια μέσω του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, με χορήγηση στεγαστικού δανείου απο τον ΟΕΚ., είναι εργατικές κατοικίες!!
3. Για πολλές ιδιόκτητες κατοικίες, ιδίως όσες έχουν χτιστεί την δεκαετία του 70, έχουν χορηγηθεί απο τον ΟΕΚ δάνεια επισκευαστικά, είναι εργατικές κατοικίες!!
Όλες αυτές οι κατοικίες εργατικές είναι και εξάλου στον Δήμο μας η πλειοψηφία των κατοίκων είναι εργαζόμενοι,τώρα βέβαια άνεργοι οι περισσότεροι, όπως και σε όλη σχεδόν τη Δυτική Θεσσαλονίκη.
Τώρα πως γίνεται να μην υπάρχουν εργατικές κατοικίες στον Εύοσμο, μάλλον μπορεί να μας το εξηγήσει ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού αφού ανατρέψει για βοήθεια στην κινέζικη φιλοσοφία…“.


By

ΕΙΚΟΝΕΣ:Οι Γερμαναράδες - LIDLπαραποιούν την Ελληνική σημαία και δεν συλλαμβάνεται κανείς υπεύθυνος τους για προσβολή Εθνικών συμβόλων και προσβολή κράτους



lidl_greek_flag



  ΕΙΚΟΝΕΣ:Οι Γερμαναράδες - LIDLπαραποιούν  την Ελληνική σημαία και δεν συλλαμβάνεται κανείς υπεύθυνος τους για παραποιηση Εθνικών συμβόλων και προσβολή κράτους 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Άρθρο 188 Προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας

1. Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή.
  

Κυβέρνηση ξεΐγκλωτων γλεντάει (την αντιπολίτευση)

Γράφτηκε από τον   



Η Αριστερά για χρόνια επέμενε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να μένεις σταθερός στις απόψεις σου. Εδώ η παρέα παρέμεινε σταθερή και στη διασκέδασή της. Η Αριστερά για χρόνια επέμενε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να μένεις σταθερός στις απόψεις σου. Εδώ η παρέα παρέμεινε σταθερή και στη διασκέδασή της. Φωτογραφία Αρχείου
Είδαμε φελλινικές φωτογραφίες από το γλέντι της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους βουλευτές να καταφτάνουν ντυμένοι αλλοπρόσαλλα, σαν πελάτες από μπουζούκια που σχόλασαν. Στις φωτογραφίες πίνουν κρασί σε πλαστικά ποτηράκια. Η γιαγιά μου από τα Μούσουρα Αιτωλοακαρνανίας, που δεν ευτύχησε να πάει στο γυμνάσιο, αλλά προσπάθησε όλη της ζωή της να αναπληρώσει τη μόρφωση που δεν πήρε, αποκαλούσε τέτοιες περιπτώσεις ξεΐγκλωτους.
Οι ενδιαφέρουσες σημειολογίες ωστόσο δεν έρχονται από το ντύσιμο, άλλωστε θα μας εξέπληττε κάτι διαφορετικό, ούτε από την απρέπεια της εκδήλωσης στο Μέγαρο Μαξίμου.  Αρχικά μαθαίνουμε πως στη βραδιά τραγούδησαν αντάρτικα τραγούδια. Αυτό από μόνο του είναι αντικείμενο μελέτης. Τι συμβαίνει στο μυαλό ενός τρυφηλού μεσήλικα που διασκεδάζει τραγουδώντας αντάρτικα τραγούδια; Στη συνέχεια της βραδιάς, το ρεπορτάζ μάς ενημερώνει πως οι νεαρότεροι βουλευτές πήγαν για διασκέδαση σε μπαρ στο Κολωνάκι, μόλις οι γηραιότεροι πήγαν για ύπνο. Τι συμβαίνει αλήθεια στο μυαλό ενός ανθρώπου που ανέχεται τα αντάρτικα και μετά πηγαίνει για μπητάκια στο Κολωνάκι; Τι σύνδρομα κουβαλάει ένας άνθρωπος που πρέπει να φτάσει τα 40 και να εκλεγεί βουλευτής για να απενοχοποιήσει τη διασκέδαση στο Κολωνάκι;
Αν κάτι έχει γίνει εμφανές τον τελευταίο καιρό είναι η πραγματική και απόλυτη έλλειψη προσόντων κάθε μέλους της. Πρόκειται για μία κυβέρνηση ξεΐγκλωτων. Αυτό δεν ήταν προφανές όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβαινε δημοσκοπικά. Πολλοί επεσήμαναν πως τα πρόσωπα που τη στελέχωναν δεν ήταν και κάτι τρομερό, κάποιοι είχαν περιθωριακές απόψεις, όμως είχαν δώσει δείγματα γραφής μόνο ως φωνάζουσα αντιπολίτευση και όχι ως ομάδα έργου.
Γνωρίζαμε κάποια βασικά, όπως ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήξερε αγγλικά (όπως και η γιαγιά μου από τα Μούσουρα) και εντάχτηκε στην ΚΝΕ τη χρονιά που έπεφτε το τείχος του Βερολίνου. Είδαμε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές ότι ο Σκουρλέτης δεν ξέρει ούτε πολλαπλασιασμό. Είχαμε μία ιδέα ότι κάποιοι βουλευτές ήταν βαθύπλουτοι. Κάποιοι είχαν τάσεις δραματοποίησης  της συμπεριφοράς τους, όπως ο Ξυδάκης, ή ωραιοποίησης, όπως η κυρία Τασία. Διαβάζαμε διάφορα δεύτερα ονόματα από το βαθύ και το ύστερο ΠΑΣΟΚ που είχαν βρει καταφύγιο στο νέο μόρφωμα.
Κανείς όμως δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι συνέβη. Είχαμε νιώσει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης αγαπούσε τον εαυτό του, δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε ότι θα έπαιζε τη χώρα στα ζάρια για να κάνει προώθηση στο βιβλίο του. Είχαμε μία εικόνα ότι ο Χρήστος Σπίρτζης έχει μία γραφικότητα, δεν διανοούμασταν πως θα κατέληγε να εξαχνώσει 1 δις στην Τράπεζα Αττικής για να μπορεί τελικά να διορίσει 5 συριζόπουλα σε αυτή. Μέσα από όλα αυτά, αναδείχτηκε η μεγάλη αλήθεια, πως αυτό το συνονθύλευμα ετερόκλητων ανθρώπων απαρνιόταν τις καταστατικές αρχές του πολιτισμού μας.
Η πλάνη δεν υπήρξε μόνο δική μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, από τους μεγαλύτερους πολιτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, νόμιζαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη σοσιαλδημοκρατία σε μία πιο χωριάτικη εκδοχή, αλλά απέτυχαν να καταλάβουν πως πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας είναι το διανοητικά καθυστερημένο παιδί της Εβίτας Περόν με τον Έρικ Χόνεκερ. Χάρη στη δυνατότητα του κόμματος να χειρίζεται τους συμβολισμούς, αποτύχαμε να αναγνωρίσουμε τη γλώσσα που μιλούσε και τις αρχές στις οποίες πίστευε. Το ιδίωμά τους είναι ιδίωμα που προέρχεται από τα σκοτεινότερα σημεία του πολιτισμού, τον πραγματικό κομμουνισμό.

Γνωρίζαμε ότι ο Κοτζιάς έχει γράψει βιβλίο για τον Γιαρουζέλσκι. Μεμπτό και σοβαρό, αλλά εν τέλει ποιος ξέρει τι είναι ο Γιαρουζέλσκι και ποιες τακτικές χρησιμοποίησε για να πετύχει πολιτικά; Γιατί μας χρειάζεται να ξέρουμε τις φράξιες της Αριστεράς; Ξέρουμε τις φράξιες του ινδουισμού; Ακούγαμε τόσα χρόνια για την «Αριστερά», αλλά ποιος εν τέλει ήταν τόσο βαρεμένος που να διαβάζει θεωρίες τις Αριστεράς; Στα φεστιβάλ βλέπαμε διάφορα βιβλία, αλλά ποιος εν τέλει τα διαβάζει; Ποιος πραγματικά έχει διαβάσει έναν τόμο από τα Άπαντα του Στάλιν;

Η άγνοια για αυτό το κομμάτι της πολιτικής ιστορίας χτύπησε τους πάντες. Οι εγχώριοι παράγοντες που στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ απέτυχαν να καταλάβουν ότι στα καθεστώτα που θαυμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν ευνοημένοι - τουλάχιστον όχι ευνοημένοι, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Υπάρχουν οι εκλεκτοί, και το καθεστώς φροντίζει να μην υπάρχει κανένας άλλος. Και αυτό το αξίωμα ισχύει για τα πάντα, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους ιδιωτικούς, τις επιχειρήσεις, τους συνταξιούχους, τελευταία και για τη θρησκεία. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του επιχειρηματία Κοντομηνά, που ανακάλυψε ότι η στήριξη που παραδέχτηκε πως έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μεταφράζεται ούτε καν σε εξασφάλιση συνέχειας της δραστηριότητάς του.
Πώς γίνεται όμως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που έχει καταφέρει να μην αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα, να παραμένει σε ένα βαθμό δημοσκοπικά ισχυρή; Για ποιο λόγο η μείζων αντιπολίτευση, παρ’ ότι έχει δείξει ένα εξαιρετικό πρόσωπο μετά την εκλογή του νέου αρχηγού, αδυνατεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου; Κύριο λόγο παίζει εδώ η παιδεία του κόσμου, η αποστροφή στο παλιό πολιτικό σύστημα, η εγκαθίδρυση του λαϊκισμού και τα ΜΜΕ που επιμένουν να μην ενημερώνουν σφαιρικά.
Η προσωπική μου άποψη ωστόσο είναι πως, στρατηγικά, η αντιπολίτευση είναι ακόμη χαμένη. Οι πολιτικοί που ήξεραν να αντιμετωπίζουν τις πρακτικές του κομμουνισμού έχουν αποβιώσει προ πολλού. Κανείς δεν έχει μελετήσει πολιτικά τον Χόνεκερ, τον Χότζα, τον Γιαρουζέλσκι, τον Ζίβκοβ ή τον Μπρέζνιεφ. Όλοι αυτοί οι ηγέτες δεν βασίστηκαν σε εγκεφάλους στρατηγικής, αλλά σε απλούς «στρατιώτες» για να εφαρμόσουν τις ιδέες τους. Στα συστήματα που δημιούργησαν υπάρχουν οι αντίστοιχοι Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Καρανίκας, αλλά καταφέραν να μακροημερεύσουν. Στο τέλος όμως, κάθε ένα από τα ισχυρότατα αριστερά καθεστώτα κατέρρευσε ηχηρά, αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει η γνώση για να προκληθεί αυτή η κατάρρευση.
Αυτή είναι και η ανάγκη της αντιπολίτευσης. Να συγκροτήσει τις δυνάμεις της στο παιχνίδι που παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να μάθει τις τεχνικές του και τα στρατηγήματά του, ώστε να είναι σε θέση να τα μπλοκάρει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καλύτερο δυναμικό, μάλλον ανέκδοτο θυμίζει η ομάδα σχεδιασμού του. Έχει όμως καλύτερες πρακτικές που ακόμη δεν έχει καταφέρει να τις διαβάσει η αντιπολίτευση. Παρά την καταστροφή που έχει επιφέρει στη χώρα, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κατορθώνει να ορίζει το πεδίο της αντιπαράθεσης. Σε οποιαδήποτε άλλη ανεπτυγμένη χώρα, η εικόνα των βουλευτών της κυβέρνησης να ασχημονεί στο Μέγαρο Μαξίμου θα είχε προκαλέσει έντονους τριγμούς. Εδώ, όμως, η κυβέρνηση κατορθώνει να περνάει αλώβητη.
Εάν η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ γινόταν ταινία του Φελλίνι, η πρώτη πράξη θα ήταν ο Αλέξης Τσίπρας να πηγαίνει σε κάποιο κάμπινγκ, μετά τις μάχες των καταλήψεων. Στη δεύτερη πράξη θα βλέπαμε τον Αλέξη Τσίπρα στο έδρανο της Βουλής, πρωθυπουργός πλέον, να λέει δακρύζων «είμαστε κάθε λέξη από το σύνταγμα αυτής της χώρας». Σε 9 μόλις λέξεις συμπύκνωσε τη γιγαντιαία του άγνοια, την ιδεοληπτική έπαρση, τη μαγκιά του χωριάτη, τη χυδαιότητα της εξουσίας του. Ητελευταία πράξη δεν έχει ακόμα γραφτεί και, σε μια τόσο δραματική ιστορία, η ευρωπαϊκή παράταξη θα έχει την ευκαιρία που της αξίζει να εκπαραθυρώσει αυτούς τους ξεΐγκλωτους από το Μέγαρο Μαξίμου.



 Πηγή