26 Δεκεμβρίου 2017

Πλειστηριασμούς - κατασχέσεις φέρνει το 2018: Αναγκαστική εκτέλεση για χρέη πάνω από €500




του Κωστή Πλάντζου

Ποδαρικό με άγριες διαθέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων από το Δημόσιο ακόμα και για πολύ μικρές οφειλές, επιφυλάσσει το 2018 για 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενους που έχουν απλήρωτα χρέη στην Εφορία. Η νέα χρονιά απειλεί να εξελιχθεί σε έτος πλειστηριασμών, καθώς όλη η χώρα μετατρέπεται σε ένα τεράστιο «e-σφυρί» για χρέη σε Εφορία και Ταμεία, καθώς θα επιτρέπεται στο Δημόσιο να εκποιεί ακίνητα και στη χαμηλή εμπορική αξία, αντί στην αντικειμενική.

Στο στόχαστρο μπαίνουν αυτομάτως 1,8 εκατομμύρια οφειλέτες που χρωστούν πάνω από 500 ευρώ, ενώ άλλοι 2,3 εκατομμύρια θα ζουν κάθε μήνα με τον φόβο μήπως ξεπεράσουν το όριο αυτό, αν θα χάσουν κάποια δόση πληρωμής από παλαιούς ή τρέχοντες φόρους.

Αλλάζουν τα πάντα

Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν βρέθηκαν τόσοι πολλοί αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς. Σχεδόν ένας στους τρεις φορολογούμενους (δηλαδή ένα στα τρία νοικοκυριά) έρχεται το 2018 αντιμέτωπος με πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Οι αλλαγές θα είναι σαρωτικές, όπως αποτυπώνονται στη συμφωνία με τους δανειστές για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση. Πριν από τις 20 Ιανουαρίου η κυβέρνηση θα έχει ψηφίσει «με έναν πόνο» εκατοντάδες νέες διατάξεις, ανάμεσα στις οποίες και τις αλλαγές στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), που ανοίγουν τον δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς από την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η κυβέρνηση έδειξε ήδη την αποφασιστικότητά της να εφαρμόσει το σχέδιο με διάταξη που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή και θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή προκειμένου να ασκείται αυτεπάγγελτα δίωξη και να συλλαμβάνονται όσοι παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς που επίκεινται.
Και αν τα επεισόδια κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών φαντάζουν πρωτόγνωρα, ενδεχομένως και να ωχριούν μπροστά σε εικόνες όπου, στο αμέσως επόμενο στάδιο, ιδιοκτήτες θα απομακρύνονται -και βιαίως αν χρειαστεί- από το σπίτι που έχασαν σε πλειστηριασμό.
Το κοκτέιλ των νέων διατάξεων προμηνύεται εκρηκτικό:
- Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί γίνονται καθεστώς, πολλαπλασιάζονται (τρεις φορές αντί μίας εβδομαδιαίως) και υποκαθιστούν την παραδοσιακή διαδικασία στα Ειρηνοδικεία.
- Παρότι αναβλήθηκαν πολλάκις υπό τον φόβο επεισοδίων (μετά τις 30 Νοεμβρίου και τους ψεκασμούς στο Ειρηνοδικείο μπροστά στις κάμερες και για τα μάτια της τρόικας προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση) οι πλειστηριασμοί επιστρέφουν δριμύτατοι μόλις ψηφιστεί ο νέος εφαρμοστικός νόμος αμέσως μετά τις γιορτές. Με τις διατάξεις του ίδιου νόμου επεκτείνονται και για το Δημόσιο οι διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ώστε να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για πλειστηριασμούς, όπως μεταξύ ιδιωτών. Από μόλις 500 ευρώ οφειλή, το Δημόσιο θα ασκεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κατά των οφειλετών.
- Στον ΚΕΔΕ δεν υφίσταται καμία προστασία για την πρώτη κατοικία, ούτε έφερε καμία σχετική τέτοια διάταξη η κυβέρνηση τις προηγούμενες μέρες που κατέθετε τροπολογίες για να μοιράζει μέρισμα από το υπερπλεόνασμα.
- Στο εξής δεν θα στέκεται εμπόδιο η αντικειμενική αξία, για να εκπλειστηριαστεί κάποιο ακίνητο για χρέη στο Δημόσιο. Με βάση τον ΚΕΔΕ, αν το ακίνητο δεν έπιανε την αντικειμενική, απαγορευόταν να πουληθεί κι έτσι όλοι οι πλειστηριασμοί έβγαιναν ουσιαστικά άγονοι. Πλέον τα ακίνητα θα βγαίνουν στο σφυρί για χρέη στο Δημόσιο και στην εμπορική αξία (δηλαδή και κάτω από την αντικειμενική).
- Οι χρόνοι προειδοποίησης και αντίδρασης για τον οφειλέτη συρρικνώνονται δραματικά. Με ένα ενημερωτικό email από τη Διεύθυνση Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, θα τρέχουν οι διορίες για να ξεκινήσει ο πλειστηριασμός χωρίς να χάνεται χρόνος για να επιδίδονται ή να θυροκολλούνται κατασχετήρια, καθώς θεωρείται αυτομάτως ότι ο οφειλέτης έλαβε γνώση από την ημέρα αποστολής (και όχι της παραλαβής) της ειδοποίησης.
- Από 1-1-2018 προβλέπεται ξαφνικός θάνατος και για όσους κάνουν χρήση της ρύθμισης των 100 δόσεων. Η ρύθμιση θα χάνεται αν ο οφειλέτης δεν εξοφλεί στην ώρα τους όλες τις νέες οφειλές του (πέραν των δόσεων που πληρώνει). Δηλαδή έστω και για μία ημέρα καθυστέρηση θα χάνει τη ρύθμιση, χωρίς περιθώριο μισού ή ενός μήνα που ίσχυε για να προλάβει να πληρώσει.

Ποιοι κινδυνεύουν
Από τα 4,1 εκατομμύρια φορολογουμένους που είχαν χρέη στην Εφορία ως τον Οκτώβριο, οι 8 στους 10 (3,5 εκατομμύρια συνολικά) παλεύουν με μικρά χρέη, της τάξεως των 3.000 ευρώ κατά μέσο όρο.

Είναι ενδεικτικό ότι περίπου 2,35 εκατομμύρια οφειλέτες χρωστούν αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν χρέη από μόλις 1 έως και 500 ευρώ. Οι υπόλοιποι 1,75 εκατομμύρια οφειλέτες χρωστάνε πάνω από 500 ευρώ, αλλά μόλις 400.000 έχουν οφειλές πάνω από 10.000 ευρώ.
Θεωρητικά οι πλειστηριασμοί θα έπρεπε να ξεκινήσουν από τους 5.500 οφειλέτες που χρωστάνε τα περισσότερα στο Δημόσιο, από 1,5 εκατ. ευρώ και πάνω έκαστος. Και δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί αυτό στο πρώτο διάστημα για να απενοχοποιηθούν έτσι και οι πλειστηριασμοί στα μάτια της κοινής γνώμης. Με τη διαφορά ότι οι περισσότεροι από τους μεγαλοοφειλέτες αυτούς είναι είτε νεκροί, είτε κατεστραμμένοι, είτε στη φυλακή, οπότε για να εισπράξει το Δημόσιο θα ψαρεύει σύντομα και σε πιο ρηχά νερά.

Γι' αυτό άλλωστε στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι από τα σχεδόν 100 δισ. ευρώ χρέη στην Εφορία, πραγματικά εισπράξιμα είναι μόνο τα 9-10 δισ. ευρώ, δηλαδή όσα συνολικά χρωστάνε οι 3,5 εκατομμύρια μικροοφειλέτες με τα χρέη της τάξεως των 3.000 ευρώ. Αντιθέτως από σεσημασμένους μεγαλοοφειλέτες που χρωστάνε, για παράδειγμα, 1 δισ. ευρώ (ο λογιστής Νίκος Κασιμάτης από τη Θεσσαλονίκη) ή και έως 6 δισ. ευρώ (Ακρόπολις Χρηματιστηριακή) το Δημόσιο δεν περιμένει πια να εισπράξει ούτε ευρώ.

Στην πράξη, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη στοχοποιήσει τους 1.718.371 οφειλέτες που χρωστούν λίγα αλλά έχουν μπει και αυτοί στον προθάλαμο των κατασχέσεων, ενώ 1.014.295 φορολογούμενοι έχουν ήδη υποστεί κατάσχεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Τα πράγματα αγριεύουν όμως, καθώς κατασχέσεις ακινήτων μέχρι σήμερα σήμαιναν πρακτικά ότι ο οφειλέτης παρέμενε στο σπίτι του, ενώ πλέον θα αποβάλλεται από τη στιγμή που θα περνά σε ξένα χέρια η περιουσία του.

Και αν κάποιος πίστευε ότι η εκποίηση ενός ακινήτου για μικρή οφειλή θα αποτελούσε υπερβολή και δεν θα συνέβαινε στην περίπτωσή του, ο νόμος έχει προβλέψει και γι' αυτό: ο πλειστηριασμός προχωρά και ό,τι περισσέψει μετά την εξόφληση του χρέους επιστρέφει στον πρώην ιδιοκτήτη. Αυτά, όμως, μπορεί να είναι και ελάχιστα αν το ακίνητο εκποιήθηκε σε τιμή πολύ κατώτερη των προσδοκιών του.
Γραμμές άμυνας
Για να επιβιώσουν από τον βομβαρδισμό των πλειστηριασμών, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν συνεχή εγρήγορση και να έχουν τον νου τους στραμμένο στην Εφορία και στα email με τις ειδοποιήσεις για οφειλές ή μέτρα είσπραξης που τους αποστέλλει το υπουργείο Οικονομικών. Σε καμία περίπτωση δεν συγχωρείται εφησυχασμός, καθώς τα μέσα άμυνας είναι περιορισμένα:

Οσοι θεωρούν πως η πρόληψη είναι η καλύτερη άμυνα, θα αναγκάζονται να κρατούν τις οφειλές τους διαρκώς κάτω από τα 500 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή θα υποστούν μόνο κατασχέσεις χρηματικών ποσών από τράπεζες ή εις χείρας τρίτων (στον μισθό από τον εργοδότη τους, στις πληρωμές από ενοικιαστές τους ή σε εισπράξεις από πελάτες). Καθώς όμως θα τρέχουν παλιές και νέες υποχρεώσεις, αφού δεν μπορούν να εξοφλήσουν πλήρως θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον έναν κουμπαρά ασφαλείας για τη δύσκολη στιγμή, ακόμα και αν είναι... από τα κάλαντα των παιδιών (αφού, ούτως ή άλλως, πρόκειται για ιδιαίτερα χαμηλά ποσά οφειλών).

- Οσοι αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες δυσκολίες θα πρέπει να κάνουν συνεχώς νέες ρυθμίσεις και προτού καν βγει κάποια οφειλή τους ληξιπρόθεσμη. Από τον Ιανουάριο η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά. Αν δεν προνοήσουν και μείνει απλήρωτη κάποια οφειλή χωρίς να έχει ρυθμιστεί, η ζημιά μπορεί να είναι ανεπανόρθωτη. Αυτόματα μπορεί να χαθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων και τότε ξεκινάει ο αληθινός εφιάλτης: να αναβιώσουν πρόστιμα και να γίνει άμεσα απαιτητό ολόκληρο το ποσό.

Η καταστροφή στην περίπτωση αυτή μοιάζει δεδομένη. Ακόμα και αν δεν έχει κάνει ήδη κάποιος ρύθμιση και για την πιο μικρή οφειλή, από τον Ιανουάριο και με την πρώτη κίτρινη κάρτα που θα δεχθεί για οφειλή που έμεινε απλήρωτη, θα έχει πολύ μικρά χρονικά περιθώρια αντίδρασης για να διακανονίσει επιτόπου ή να εξοφλήσει πλήρως για να εξαλείψει τον κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπος με τις αυστηρές διορίες πριν από τη λήψη μέτρων κατάσχεσης και πλειστηριασμών.


newmoney.gr

Κοινωνικό μέρισμα: Χιλιάδες οι αλλοδαποί που το εισέπραξαν (vid)

Κοινωνικό μέρισμα: Χιλιάδες οι αλλοδαποί που το εισέπραξαν (vid)
Αλβανοί, Βούλγαροι, Ινδοί, Αφρικανοί, Κινέζοι, ακόμα και Γερμανοί, Γάλλοι και Ολλανδοί πήραν το επίδομα που μοίρασε η ελληνική κυβέρνηση
Εντυπωσιακά στοιχεία προκύπτουν για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δικαιούχοι που έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα προέρχονται από 172 υπηκοότητες.
Αυτό σημαίνει ότι 1 στους 10 που έλαβαν το μέρισμα ήταν αλλοδαπός.
Αναλυτικότερα 9.700 που έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα είναι από Ινδία, Μπαγκλαντές, Σρι Λάνκα, Αίγυπτο και Φιλιππίνες, ενώ άλλοι 400 από την Κίνα που εργάζονται στην Ελλάδα.
Επίσης 97.000 από τους δικαιούχους είναι από Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι υπήρξαν 1.500 δικαιούχοι από χώρες όπως Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Βρετανία.


Δείτε το βίντεο από τον Alpha:ΕΔΩ

ΤΡΙΤΗ AYTOKTONIA; -33χρονος άντρας βρέθηκε νεκρός – Αυτοκτόνησε σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις




autoktonia kremala

Νεκρός βρέθηκε μέσα στο σπίτι του το πρωί της Τρίτης ένας 33χρονος άντρας, στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης πατέρας δυο παιδιών.

Σύμφωνα με το thousandnews.gr, τον άτυχο άντρα βρήκαν οι συγγενείς του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 33χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στις σκάλες του σπιτιού του.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ αναμένεται ο ιατροδικαστής για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για αυτοκτονία.





Πηγές:

newpost.gr

Αυτοκτόνησε ; τραγικός θάνατος! Ηλικιωμένη έπεσε από τον τρίτο όροφο Ερωτηματικο όταν κρυβονται δεν ...κρύβονται οι αυτοκτονίες

ΣΧΟΛΙΟ: Η ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΕΡΑ ;; ....ΜΑΥΡΟ ΜΟΥ ΦΑΣΙΣΤΕΡΟ ΜΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΣ "ΚΡΥΦΤΟΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΡΙΚΟ"
 



Μία ηλικιωμένη γυναίκα έχασε σήμερα την ζωή της, ύστερα από πτώση από παράθυρο τρίτου ορόφου, σε περιοχή της Χαλκηδόνας.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 13:00, ενώ άγνωστες παραμένουν μέχρι στιγμής οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη.

Η 83χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.


Crash Magazine Online

πηγή: thestival.gr

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ… ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ, Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΗ ΒΟΥΤΗΞΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΓΕ ΤΖΑΜΠΟΥΙΤΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑΡΑΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ!


Ï Ðñùèõðïõñãüò ÁËÝîçò Ôóßðñáò êáé ç õðïõñãüò Åñãáóßáò ¸öç Á÷ôóéüãëïõ êáôá ôçí óõæÞôçóç óôç ÂïõëÞ ãéá ôï íïìïó÷Ýäéï ó÷åôéêÜ ìå ôçí åðéêýñùóç ôçò óõìöùíßáò êõâÝñíçóçò-äáíåéóôþí, ôçí ÐÝìðôç 18 ÌáÀïõ 2017.
(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΝ ΠΑΕΙ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ… ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΗΝ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ Η ΤΣΙΠΡΑΙΝΑ
ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΕΛ-ΑΛΕΞΗ
Με ένα nοnpaper κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πως θα ταξιδέψει ιδιωτικώς με την οικογένεια του στην Σερβία, όπου θα περάσει τις ημέρες των Χριστουγέννων, μετά από πρόσκληση του προέδρου της χώρας Αλεξάντερ Βούτσιτς.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναχώρησε την περασμένη Κυριακή για το Βελιγράδι, όπου είχε βρεθεί πριν κάποιες μέρες για την δεύτερη τετραμερή συνάντηση Ελλάς, Σερβίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας κατά την οποία οι μετέχοντες εξέφρασαν την πρόθεση να οδηγήσουν τη Σερβία στους κόλπους της Ε.Ε. και να δημιουργηθεί ουσιαστικά μια νέα περιφερειακή σύμπραξη.

Έτσι, με την ευκαιρία αυτή, ο Αλέξης εξασφάλισε τζάμπα διακοπές μιας και τον φιλοξένησε ίδιος ο Σέρβος πρόεδρος. Μετά τον χαμό που έγινε με τις αποκαλύψεις για την Έφη Αχτσιόγλου και την… αδυναμία που της δείχνει ο πρωθυπουργός στις οποίες πρωτοστάτησε το «ΜΑΚΕΛΕΙΟ», αποφάσισε για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις να πάρει την ταραγμένη Περιστέρα και τα παιδιά και να περάσουν τα Χριστούγεννα εκτός Ελλάδας, μπας και αναθερμάνουν τη σχέση τους και ξεχαστεί το «καυτό» θέμα που απειλεί τη σχέση τους. Την ίδια ώρα, η… ψηλομύτα όπως τη χαρακτηρίζουν όσοι την ξέρουν υπουργός Εργασίας, περνούσε τις γιορτές οικογενειακά στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Θεσσαλονίκη.


Down Town: H κόκκινη Μπέτυ και οι περιπέτειές της στην Κίνα! Γιατί η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα έγινε πάλι viral;


Σοκ! Θεσσαλονίκη: Αυτοκτόνησε μέσα στο αυτοκίνητο του

  • Σοκ! Αυτοκτόνησε μέσα στο αυτοκίνητο του


Την τελευταία του πνοή στο αυτοκίνητό του άφησε το πρωί της Τρίτης ένας άνδρας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία όλες οι ενδείξεις παραπέμπουν σε αυτοκτονία. Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Δ. Πολιορκητού, στην Άνω πόλη Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος ηλικιωμένος κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών.
Τραγική φιγούρα η εγγονή του 85χρονου που ήταν και αυτή που τον εντόπισε στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου του, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο γκαράζ του σπιτιού…



Μεσω:Crash Magazine Online

Πηγή: thestival.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ετοιμόψοφος ο Τ.Σόρος; – Παλεύουν να του σώσουν τη ζωή οι γιατροί




Ισχυρή καρδιακή προσβολή την Κυριακή το πρωί φέρεται να υπέστη ο 87χρονος αμφιλεγόμενος δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Τζορτζ Σόρος υπέστη την καρδιακή προσβολή ενώ επιθεωρούσε μια νέα πτέρυγα στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο που ίδρυσε και χρηματοδοτεί στη Βουδαπέστη.
Τα ουγγρικά δημοσιεύματα σημειώνουν ότι νωρίτερα ο δισεκατομμυριούχος είχε παραπονεθεί για δυσπεψία και ζαλάδες και ότι άρχισε να «πέφτει» ενώ συναντούσε το προσωπικό στη νέα πτέρυγα, λέγοντας χαρακτηριστικά πριν καταρρεύσει και τη φράση ότι «το χέρι του Θεού με άρπαξε από το σβέρκο».
Περιγραφές αναφέρουν ότι ζήτησε καθαρό αέρα και όταν βγήκε έξω για να ανασάνει καλύτερα, εκεί κατέρρευσε ακουμπώντας πάνω σε έναν τοίχο πριν σωριαστεί στο έδαφος.
Ιατρικό προσωπικό που εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του έδωσε τις πρώτες βοήθειες, ενώ σε 15 λεπτά είχε φτάσει και το ασθενοφόρο που τον μετέφερε για επέμβαση μπάι πας.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαίωση για το περιστατικό από την οικογένεια του δισεκατομμυριούχου ή από το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας.

Ρώσος βιολόγος: «Ο θάνατος του ανθρώπου αρχίζει από το στομάχι - Πώς θα καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά» (βίντεο) ΕΡΕΥΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΟ ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ...



  •  Ρώσος βιολόγος: «Ο θάνατος του ανθρώπου αρχίζει από το στομάχι - Πώς θα καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά» (βίντεο)

    Ρώσος βιολόγος: «Ο θάνατος του ανθρώπου αρχίζει από το στομάχι - Πώς θα καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά» (βίντεο)

     
  •  
  • EN
  •  
  • FR
  • DE
  • ES
  • RU
  • AR
Ο Ρώσος βιολόγος και νομπελίστας Elie Metchnikoff δήλωσε ότι «Ο θάνατος αρχίζει στο παχύ έντερο» και το τελμηριώνει με μία ανάλυση που δεν αφήνει αμφιβολία για την ορθότητά της.
Το πεπτικό σύστημα -το στομάχι και τα έντερα- κάνει το μεγαλύτερο μέρος του έργου της μετατροπής της τροφής σε καύσιμα και θρεπτικά συστατικά για το σώμα. Αυτή είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη υπόθεση, που βοηθείται από ένα τεράστιο στρατό ενζύμων, οξέων, πεπτιδίων και φιλικών βακτηρίων.
Αν κάτι πάει ελαφρώς στραβά ή αν έχει διαταραχθεί η ισορροπία κατά κάποιο τρόπο, καμία ποσότητα βιολογικών τροφίμων ή συμπληρωμάτων δεν θα μπορεί να σας κρατήσει υγιείς.
Στην πραγματικότητα, όλα τα είδη των σύγχρονων ασθενειών, τα περισσότερα χρόνια προβλήματα για τα οποία η ιατρική δεν έχει απαντήσεις, παθήσεις των αρθρώσεων και πόνοι των μυών, δερματικές παθήσεις κάθε είδους, προβλήματα διάθεσης, χρόνια κόπωση, αλλεργίες, προβλήματα ύπνου, γενική δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού και ακόμα και συναισθηματικά ή ψυχικά προβλήματα όλων των ειδών, για παράδειγμα, μπορούν να συνδεθούν με διαταραχές του εντέρου.
Όπως έχουν τα πράγματα τώρα, λίγοι από εμάς έχουμε ιδιαίτερα καλό πεπτικό σύστημα. Ένας στους πέντε ανθρώπους (τα τρία τέταρτα αυτών είναι γυναίκες) πάσχουν από το «σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου».
Πρόκειται για ένας γενικό όρο που καλύπτει μια σειρά από κοιλιακά και γαστρεντερικά συμπτώματα, που κυμαίνονται από πόνο, φούσκωμα, ερυγές και μετεωρισμό μέχρι αέρια, δυσκοιλιότητα, διάρροια, αίσθημα καύσου, βλέννα στα κόπρανα και συχνοουρία.
Τα προβλήματα αυτά του εντέρου συχνά συνοδεύονται από πρωκτικό πόνο, πόνο στην μέση, συχνές διακυμάνσεις βάρους, κεφαλαλγία, κόπωση, τρίξιμο των δοντιών και της γνάθου, επώδυνες περιόδους στην περίπτωση των γυναικών και επίσης ψυχικά θέματα όπως το άγχος και η κατάθλιψη.
Οι γιατροί τείνουν να δίνουν σε αυτά τα συλλογικά συμπτώματα ετικέτες όπως «σπαστική κολίτιδα» ή «μη φλεγμονώδης νόσο του εντέρου», μια αρκετά προφανής ένδειξη ότι η ιατρική θεωρεί ακόμα την πάθηση αυτή μυστηριώδη και δεν έχει καμία ιδέα για το πώς μπορεί να τη διορθώσει.
Το πρόβλημα με την ιατρική προσέγγιση είναι ότι υποθέτει ότι η διαταραχή έχει μία μόνο αιτία, όταν αυτή μπορεί να συνεπάγεται στην πραγματικότητα μια σειρά από παθήσεις: αλλεργίες, «διαρροή» από τα τοιχώματα του εντέρου, χαμηλά στομαχικά οξέα, ξένους εισβολείς όπως Κάντιντα ή παράσιτα.
Μόνο με διάγνωση των συγκεκριμένων θεμάτων θα είναι δυνατό να βρείτε αποτελεσματική θεραπεία, όχι μόνο για το πρόβλημα του εντέρου σας, αλλά και για τα άλλα, φαινομενικά άσχετα προβλήματα, που σας εμποδίζουν να απολαμβάνετε πλήρη υγεία.
Είτε έχετε σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είτε όχι, αν κάνετε λίγη έρευνα με τις συμβουλές που ακολουθούν, μπορεί να ανακαλύψετε ότι μία ή περισσότερες από τις χρόνιες παθήσεις σας οφείλονται στην πραγματικότητα σε μια ποικιλία από πεπτικά προβλήματα.
Τα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών σας, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί από παράσιτα που δεν έχουν διαγνωστεί.
Η δύσπνοια και οι δυσκολίες μνήμης μπορεί να έχουν να κάνουν με ένα υπερβολικά διαπερατό τοίχωμα εντέρου. Η χρόνια κόπωση που σας κρατά σχεδόν κλεισμένους στο σπίτι θα μπορούσε απλώς να οφείλεται στα χαμηλά στομαχικά οξέα ή στην έλλειψη ενζύμων.
Για να σας βοηθήσουμε να λύσετε το πρόβλημά σας, έχουμε δημιουργήσει μια λίστα από τους επτά πιο πιθανούς ένοχους για την κακή πέψη, καθώς και πώς να τους διαγνώσετε και να απελευθερωθείτε από αυτούς.
Και ανεξάρτητα από το αν πάσχετε ή όχι από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις μας αναμφίβολα θα βοηθηθείτε να βελτιώσετε γενικά τη συνολική υγεία σας.
Αλλεργία ή τροφική δυσανεξία
Η τροφική δυσανεξία είναι μια κλασική περίπτωση πεπτικών προβλημάτων και έχει να κάνει κυρίως με την εντερική χλωρίδα, εκείνα τα ουσιώδη «φιλικά» βακτήρια που ζουν στο έντερό σας.
Οι γιατροί στο νοσοκομείο Addenbrooke στο Cambridge μπορούν πλέον να διακρίνουν την πραγματική τροφική αλλεργία, η οποία είναι μια σπάνια πάθηση που προκαλείται από μια πραγματική και αρκετά άμεση αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε μία αλλεργιογόνο τροφή, από την τροφική δυσανεξία, μια πολύ πιο αργή απόκριση (εμφανίζεται ώρες ή μέρες αργότερα) στα τρόφιμα που καταναλώνονται τακτικά, όπως το σιτάρι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, που προκαλεί αλλαγές στους πληθυσμούς των βακτηρίων που ζουν στο έντερο και έτσι επιτρέπει να επικρατήσουν κάποια επιβλαβή βακτήρια.
Οι συνήθεις ύποπτοι είναι το σιτάρι, το αγελαδινό γάλα και όλα τα γαλακτοκομικά, η ζάχαρη, η μαγιά, το βοδινό κρέας, το χοιρινό κρέας, το καλαμπόκι, ο καφές και τα πορτοκάλια. Αν ο γιατρό σας είναι πεπεισμένος ότι χρειάζεστε περισσότερες φυτικές ίνες και προτείνει να το ρίξετε στο πίτουρο σιταριού, είναι πολύ πιθανό απλώς να κάνει τα πράγματα χειρότερα.
Επίσης ύποπτοι είναι: η μαγιά, οτιδήποτε περιέχει τροποποιημένο άμυλο, που συχνά χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο λίπους, διογκωτικά και τεχνητά πρόσθετα κάθε είδους, ειδικά χρωστικές και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες όπως η σορβιτόλη.
Υποψιαστείτε το: Αν αισθάνεστε πολύ χειρότερα – ή καλύτερα – μετά από την κατανάλωση κοινών αλλεργιογόνων.
Διαγνώστε το: Ακολουθώντας μια διατροφή που δεν τα περιέχει. Δείτε αν αντιδράτε στις τροφές που αποκλείσατε όταν τις περιλαμβάνετε πάλι στη διατροφή σας.
Λύστε το: με την υιοθέτηση της λεγόμενης παλαιολιθικής διατροφής που περιλαμβάνει ψάρι και λευκό κρέας, καρπούς, φρούτα και λαχανικά κάθε είδους. Με την εξάλειψη όλων των γαλακτοκομικών, των δημητριακών, του κόκκινου κρέατος, των επεξεργασμένων σάκχαρων και των επεξεργασμένων τροφίμων, θα επιτρέψετε στο έντερό σας να κάνει ένα διάλειμμα από τα αλλεργιογόνα, τις πρωτεΐνες, τα λίπη και τα απλά και σύνθετα σάκχαρα που προκαλούν τα προβλήματα και επιτρέπουν στα επιβλαβή βακτήρια να πολλαπλασιαστούν.
Αυτή η διαιτητική αλλαγή από μόνη της θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της φλεγμονής του εντέρου σας μέσα σε δύο χρόνια, όπως έχει συμβεί και σε πολλούς που πάσχουν από τη νόσο του Crohn.1 Επίσης, προσέξτε την κατανάλωση τσαγιού και καφέ, καθώς και τα δύο, μπορεί να στεγνώσουν την προστατευτική βλεννογόνο του εντέρου.
Μην ξεχνάτε να είστε δραστήριοι. Η έρευνα δείχνει ότι οι ασθενείς που ασκούνται τακτικά, ακόμα και ήπια, μπορούν να βελτιώσουν τη δυσκοιλιότητα, και να μειώσουν τα κοιλιακά αέρια και το φούσκωμα.2
Τέλος, αποφύγετε τις βαφές μαλλιών, καθώς, έχει πλέον αποδειχθεί ότι αυξάνουν τις πιθανότητες για ανάπτυξη αλλεργιών του εντέρου.
3 Και κόψτε το πρόχειρο φαγητό, που αποδεδειγμένα πλέον τετραπλασιάζει τις πιθανότητές σας για φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, ακόμα και αν επιδίδεστε σε αυτό μόνο δύο φορές τη βδομάδα.
Κακά βακτήρια του εντέρου
Περισσότερα από τα δύο τρίτα των ασθενών με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου που υποφέρουν τακτικά από διάρροια, έχουν υπερανάπτυξη βακτηρίων στο έντερο, όπως και σχεδόν το ένα τρίτο των ασθενών με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου συνολικά, λένε οι ερευνητές από το ιατρικό κέντρο Cedars – Sinai στο Λος Άντζελες. Με αυτή την κατάσταση, επισήμως γνωστή ως «βακτηριακή δυσβίωση», τα βακτήρια μεταβάλλουν τις μεταβολικές και ανοσολογικές αποκρίσεις του σώματος, προκαλώντας το ανοσοποιητικό σύστημα να στραφεί εναντίον της κανονικής χλωρίδας του εντέρου.5 Σύμφωνα με έρευνα, αυτή η κατάσταση είναι μια αρχική επιπλοκή του συνδρόμου διαρροής του εντέρου.6
Επιπλέον της τροφικής δυσανεξίας, το φαινόμενο αυτό μπορεί να προκληθεί από μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Είναι γνωστό ότι ακόμα και μία εφάπαξ δόση είτε ασπιρίνης ή ινδομεθακίνης μπορεί να αυξήσει τη διαπερατότητα του τοιχώματος του εντέρου με την παύση της σύνθεσης του προστατευτικού λιπαρού οξέως προσταγλανδίνης.7 Μακροχρόνια χρήση τέτοιων φαρμάκων μπορεί να δημιουργήσει στο έντερο φλεγμονή και να το κάνει άκρως διαπερατό. Επίσης, τα άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα που λαμβάνουν μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα έχουν βρεθεί να έχουν αυξημένα επίπεδα αντισωμάτων στα βακτήρια Clostridium perfringens, αποκαλύπτοντας έτσι ότι οι βακτηριακές τοξίνες εμπλέκονται σε αυτό το φαύλο κύκλο.8
Υποψιαστείτε το: αν έχετε πάρει πολλές φορές αντιβιοτικά και μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, και τρώτε γενετικά τροποποιημένες τροφές και κορεσμένα λίπη γάλακτος, τα οποία μπορεί να είναι υπεύθυνα για πολλά προβλήματα του εντέρου.
Αυτά τα λίπη που βρίσκονται στα επεξεργασμένα φαγητά και τα γλυκά, αναστατώνουν τα βακτήρια στο έντερο εντός έξι μηνών από την κατανάλωση μιας διατροφής υψηλής σε αυτά, λένε οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Μπορούν επίσης ενθαρρύνουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων Bilophila wadsworthia στο έντερο, ένα μικρόβιο που συνδέεται με τις φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου.9
Διαγνώστε το: κάνοντας δυναμικές εξετάσεις αναπνοής υδρογόνου και μεθανίου, που περιλαμβάνουν την κατάποση ενός υδατάνθρακα και τη μέτρηση βακτηριακής ζύμωσης του υδατάνθρακα μέσα από τα δείγματα της αναπνοής υδρογόνου και μεθανίου.
Λύστε το: με τη λήψη των ακόλουθων συμπληρωμάτων:
• βιταμίνη D, καθώς οι άνθρωποι που υποφέρουν από προβλήματα του εντέρου συνήθως έχουν ανεπάρκεια στη βιταμίνη αυτή.
• 25-50mg ψευδαργύρου, 2-4mg χαλκού, 800mcg φυλλικού οξέος και 800mcg βιταμίνης Β12, όλα αυτά συμβάλουν στην αποκατάσταση του εντέρου. Ελέγξτε επίσης την κατάσταση του σιδήρου σας.
• συμπληρώματα ομοιοστατικών οργανισμών του εδάφους (HSOs), οργανισμοί καλού τύπου που βρίσκονται φυσικά στο έδαφος, οι οποίοι ήταν μέρος της ανθρώπινης διατροφής πριν από το 1930, και που έχει αποδειχθεί ότι κατευνάζουν τη φλεγμονή του εντέρου.
• μπεντονίτης ή ένυδρο πυριτικό αργίλιο, το οποίο έχει την αξιοσημείωτη ικανότητα να συλλέγει τα βακτηρίδια και τους ιούς που κολλάνε σε αυτό και, καθώς ο μπεντονίτης δεν απορροφάται, περνά μέσα από το παχύ έντερο, παίρνοντας μαζί του και τις τοξίνες.
Πάρα πολλά σάκχαρα
Περίπου το ένα τρίτο των ασθενών με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου έχουν «δυσαπορρόφηση φρουκτόζης», ή δυσκολία να επεξεργαστούν τη φρουκτόζη – τον τύπου του σάκχαρου που βρίσκεται στα φρούτα, σε κάποια λαχανικά, στο μέλι και στο σιρόπι καλαμποκιού – καθώς περνά μέσα από το λεπτό έντερο.10
Υποψιαστείτε το: εάν το έντερό σας χειροτερεύει όταν τρώτε φρούτα.
Διαγνώστε το: με τη λήψη ενός τεστ δυσανεξίας στη φρουκτόζη, ένα άλλο τεστ για τη μέτρηση της ικανότητάς σας να απορροφά οποιοδήποτε είδος φρουκτόζης.
Λύστε το: Περιορίζοντας την ποσότητα των σακχάρων που λαμβάνετε όταν τρώτε φρούτα. Μία μελέτη του Συστήματος Υγείας Mayo στην Αμερική, βρήκε ότι το 38 τοις εκατό των ασθενών βελτίωσαν τα συμπτώματά τους μόνο με την μείωση της κατανάλωσης σακχάρων από φρούτα˙ ειδικότερα, τα παιδιά αντιδρούν καλά σε μία διατροφή χαμηλή σε φρουκτόζη.11
Επίσης, προσέξτε για άλλα επιδεκτικά ζύμωσης, υδατάνθρακες που απορροφώνται ελάχιστα όπως η λακτόζη (που βρίσκεται στο γάλα), οι φρουκτοζάνες (που βρίσκονται στο σιτάρι και τα κρεμμύδια) και η σορβιτόλη (μία κοινή γλυκαντική ουσία).12 Φροντίστε να αποφεύγετε τις αμίνες (τυρί, σοκολάτα, εσπεριδοειδή, καφέ και κόκκινο κρασί) και τα πρόσθετα τροφίμων (βενζοϊκά, θειώδη, νιτρικά και νιτρώδη άλατα, και ταρτραζίνη και άλλες τεχνητές χρωστικές).
Χαμηλό επίπεδο στομαχικών οξέων
Σε πολλές περιπτώσεις, τα άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου παράγουν πολύ λίγα ή καθόλου στομαχικά οξέα ή πεπτικά ένζυμα.
Υποψιαστείτε το: αν αισθάνεστε ιδιαίτερα άσχημα μετά από το φαγητό.
Διαγνώστε το: με ανάλυση οξέων του στομάχου για να ανακαλυφθεί πόσο γαστρικό οξύ παράγει ο οργανισμός σας και επίσης αν έχετε αρκετά παγκρεατικά ένζυμα.
Λύστε το: Συμπληρώστε τη διατροφή σας με το στομαχικό οξύ υδροχλωρική βεταΐνη (HCl και πεψίνη) και παγκρεατικά ένζυμα για τουλάχιστον 12 εβδομάδες.
Αποφύγετε τους αναστολείς ισταμίνης ή τους ανταγωνιστές των υποδοχέων Η2 της ισταμίνης που πωλούνται ευρέως για την ανακούφιση από την καούρα και την παλινδρόμηση οξέος, καθώς το κάνουν αυτό με τη μείωση των επιπέδων του στομαχικού οξέος.19
Η λήψη 500mg l-ισταδίνης μπορεί επίσης να βελτιώσει την παραγωγή γαστρικού οξέος.
«Διαρροή» από τα τοιχώματα του εντέρου
Όταν δουλεύει σε άριστη κατάσταση, η επένδυση του λεπτού εντέρου σας λειτουργεί σαν ένα έξυπνο κόσκινο που επιτρέπει μόνο μικρά σωματίδια τροφής – αμινοξέα, υδατάνθρακες και λιπαρά οξέα – να περάσουν μέσα από αυτό, να φτάσουν στο αίμα σας και να μεταφερθούν σε άλλα κύτταρα στο σώμα, ενώ αποτρέπει άλλα, μεγαλύτερα μόρια τροφών και τοξίνες ή βακτήρια που θα μπορούσαν να σας βλάψουν.
Όμως εάν αυτό το μικρό κόσκινο έχει υποστεί βλάβη κατά κάποιο τρόπο, τότε ένας μεγάλος αριθμός τοξικών ουσιών είναι σε θέση να παραβιάσουν το τοίχωμα του εντέρου, προκαλώντας την παραγωγή αντισωμάτων που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, αλλάζοντας τη βακτηριακή σύνθεση του εντέρου και ακόμα επιτρέποντας την υπερανάπτυξη ζυμομυκήτων, όπως η Κάντιντα.
Μια σειρά από παθήσεις, όπως η ελκώδης κολίτιδα, η κακή απορρόφηση των τροφών, η νόσος του Crohn και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ο υποσιτισμός, οι κοινές ασθένειες και παθήσεις του δέρματος όπως η ακμή, η ψωρίαση και η δερματίτιδα, συχνά έχουν τις ρίζες τους στο γεγονός ότι η επένδυση του εντέρου έχει τρύπες που είναι πάρα πολύ μεγάλες.
Υποψιαστείτε το: αν σας έχει διαγνωστεί Κάντιντα και η θεραπεία δεν λειτούργησε, ή αν έχετε υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία, είχατε σοβαρά εγκαύματα, δερματίτιδα ή περιοδικά εξανθήματα, ή ξαφνικά αντιδράτε σε έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό τροφών, ιδιαίτερα από μια σειρά διαφορετικών ομάδων τροφίμων.13 Άλλες αιτίες είναι η κατάχρηση αλκοόλ, τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα και η χημειοθεραπεία.14
Ένα διαπερατό έντερο είναι επίσης συχνά το αποτέλεσμα ενός στόματος που είναι γεμάτο σφραγίσματα αμαλγάματος, καθώς μικροσκοπικές αλλά ενεργές ποσότητες υδραργύρου μεταναστεύουν στον οργανισμό.
Διαγνώστε το: με εξέταση εντερικής διαπερατότητας (μέτρηση λακτουλόξης / μαννιτόλης). Κανένα από αυτά τα σάκχαρα δεν μεταβολίζεται στο υγιές έντερο και έτσι θα πρέπει ως επί το πλείστον να αποβάλλονται με τα ούρα μετά από έξι ώρες.
Εάν οι εξετάσεις δείξουν ότι παραλαμβάνεται περισσότερο από το κανονικό σάκχαρο, έχετε ένα έντερο με διαρροή.
Λύστε το: μασώντας καλά το φαγητό σας, καθώς αυτό απελευθερώνει τον επιδερμικό αυξητικό παράγοντα, ένα πολυπεπτίδιο που διεγείρει την ανάπτυξη και την επισκευή των τοιχωμάτων του λεπτού εντέρου.15
Και σταματήστε να τρώτε πάρα πολύ αδιάλυτες φυτικές ίνες, γεγονός που θα ενισχύσει τη διαπερατότητα του εντέρου.16
Τέλος, πάρτε συμπληρώματα διατροφής για να θεραπεύσετε τα τοιχώματα του εντέρου σας.
Θεραπεύστε τη «διαρροή» του εντέρου σας
Δοκιμάστε τα ακόλουθα συμπληρώματα και πειραματιστείτε για να δείτε ποια λειτουργούν καλύτερα για σας, ή ζητήστε τη συμβουλή κάποιου ειδικού φυσικοπαθητικού.
Τα προβιοτικά έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη διαπερατότητα του εντέρου.1 Επιλέξτε στελέχη που περιέχουν γαλακτοβάκιλλους, μπιφιδοβακτήρια Saccharomyces boulardii και στελέχη που δεν προκαλούν ασθένειες του Escherichia coli και στρεπτόκοκκους.
Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και επιδιόρθωση των κυττάρων που καλύπτουν τόσο το λεπτό όσο και το παχύ έντερο. Προτεινόμενη δοσολογία: 10.000IU.
Τα συμπληρώματα με Colostrum (πρωτόγαλα) μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση της επένδυσης του εντέρου σας και επίσης ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της φυσικής χλωρίδας του εντέρου.
H γλουταμίνη, ένα βασικό αμινοξύ για υγιές εντερικό τοίχωμα, μπορεί να αποκαταστήσει τη βλάβη στην επιφάνεια του εντέρου που προκαλείται από τη χημειοθεραπεία και την ακτινοβολία.2
Η γλουταθειόνη (GSH) είναι ένα αντιοξειδωτικό, τα επίπεδα του οποίου είναι χαμηλά σε άτομα με σύνδρομο διαπερατού εντέρου. Εάν έχετε παράσιτα, μην τη χρησιμοποιήσετε μέχρι να έχετε καθαρίσει από αυτά.
Τα φλαβονοειδή, όπως αυτά που βρίσκονται στο γάλα γαϊδουράγκαθου (milk thirstle – Silybum marianum) και στη ρίζα πικραλίδας (Taraxacum officinale). Όταν λαμβάνονται πριν από το φαγητό, μπορούν να εμποδίσουν αλλεργικές αντιδράσεις που αυξάνουν τη διαπερατότητα του εντέρου.
Τα ιχθυέλαια μπορούν να προστατεύσουν το σώμα από τις τοξίνες που παράγονται στο έντερο και προλαμβάνουν τον τραυματισμό του τοιχώματος του εντέρου που προκαλείται από το φάρμακο μεθοτρεξάτη,3 ενώ το έλαιο πίτουρου ρυζιού (gamma oryzanol) μπορεί να αντιμετωπίσει τα έλκη του εντέρου.4
Οι σακχαρομύκητες boulardii, μία φιλική μαγιά προς το έντερο, οι οποίοι απομονώθηκαν αρχικά από τη φλούδα των φρούτων λίτσι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση της διάρροιας και της κολίτιδας.5
Οι βιταμίνες Β και οι βιταμίνες Α, C και Ε, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο, το μολυβδαίνιο, το μαγγάνιο και το μαγνήσιο μπορούν να ληφθούν συμπληρωματικά.
Περίπου ένας στους έξι από εμάς έχει Giardia lamblia, ένα μικροσκοπικό μαστιγοφόρο πρωτόζωο που προκαλεί μεγάλη κόπωση και διαταραχές του εντέρου, και ένας στους 10 έχει μολυνθεί με cryptosporidia, μια άλλη ομάδα πρωτόζωων που προκαλούν διάρροια.
Αυτά και άλλα παράσιτα του εντέρου, όπως το Blastocystis hominis μπορεί να προκαλέσουν ασαφή συμπτώματα του εντέρου που έρχονται και φεύγουν ή που μιμούνται αυτά του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.
Υποψιαστείτε το: αν έχετε στο στόμα σας μαύρα σφραγίσματα από αμάλγαμα (ο υδράργυρος έχει αποδειχθεί ότι αλλάζει την οικολογία του εντέρου) ή αν οι αποτοξινωτικές δίαιτες δεν βοηθούν.
Διαγνώστε το: με εξέταση κοπράνων για παράσιτα.
Λύστε το: Εάν το τεστ βγει θετικό, εδώ περιγράφεται η αγαπημένη φόρμουλα του Dr Harald Gaier για τα περισσότερα παράσιτα:
Την πρώτη και την τρίτη εβδομάδα παίρνετε:
• Βάμμα Berberis vulgaris (15 ml τρεις φορές την ημέρα)
• Το έλαιο ρίγανης (1 κάψουλα την ημέρα) φαίνεται να εμποδίζει τα παράσιτα (π.χ. Giardia)
• Βάμμα Artemisia absinthium (15 ml τρεις φορές την ημέρα)
• Γαρύφαλλo σε σκόνη (μία κάψουλα την ημέρα).
Τη δεύτερη και την τέταρτη εβδομάδα, λαμβάνετε:
• Βάμμα Hydrastis canadensis (15 ml τρεις φορές / ημέρα)
• Εκχύλισμα φύλλων ελιάς (μία κάψουλα την ημέρα)
• L-Γλουταμίνη (5 g/ημέρα).
Τα Berberis και Artemisia μπορούν να επιτεθούν σε όλα τα είδη βακτηρίων του εντέρου, πρωτόζωα και μύκητες.17Προσθέσετε τα συμπληρώματα της πρόπολης, που έχουν αποτέλεσμα ενάντια στα παράσιτα Giardia.18 Σύμφωνα με την ιατρική βοτανολόγο Susan Koten, επίσης σκεφτείτε να κλείσετε ραντεβού με κάποιο βοτανολόγο για καθαρισμό της χοληδόχου κύστης με fringetree Chionanthus virginicus, Leptandra virginica και Berberis vulgaris, καθώς και η χοληδόχος κύστη επηρεάζεται συχνά.
Υπερανάπτυξη Candida albicans
“Όταν το μόνο που έχεις είναι ένα σφυρί , όλα αρχίζουν να μοιάζουν με ένα καρφί.” Έτσι είπε o βρετανός διατροφικός πρωτοπόρος Dr Stephen Davies, για τις μολύνσεις από κάντιντα και την τάση πολλών γιατρών και εναλλακτικών θεραπευτών να διαγνώσκουν σε κάποιον που υποφέρει από μια συλλογή ανεξήγητων συμπτωμάτων, ότι είναι θύμα μυκητίασης.
Περίπου 25 χρόνια μετά που ο Dr Orian Truss από το Birmingham, της Alabama μίλησε πρώτος για την υπερανάπτυξη του κανονικά άκακου μύκητα Κάντιντα που μπορεί να προκαλέσει ανείπωτη καταστροφή στο έντερο, γιατροί που ασχολούνταν με τη διατροφική ιατρική όπως ο Dr Harald Gaier, τώρα πιστεύουν ότι η κατάσταση είναι μάλλον πιο περίπλοκη. Η Κάντιντα είναι μόνο μία από τις πολλές αιτίες, και οι λεγόμενοι πάσχοντες από κάντιντα ίσως έχουν διάφορα, πολύ διαφορετικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Υποψιαστείτε το: αν δεν βελτιώνεστε σε τη δίαιτα της Παλαιολιθικής εποχής.
Διαγνώστε το: κάνοντας ένα τεστ για τους ζυμομύκητες του εντέρου. Αυτό μετρά κατά πόσο γίνεται ζύμωση αιθυλικής αλκοόλης στο έντερο μετά την κατανάλωση σακχάρων γλυκόζης, όπως συμβαίνει συχνά με την υπερανάπτυξη του μύκητα, και έτσι διακρίνονται οι ζυμύκητες από την υπερανάπτυξη βακτηρίων.
Λύστε το: Σκότωσε την Κάντιντα με φυσικό αντιμυκητιακό όπως το βάμμα Berberis (15 ml δύο φορές την ημέρα). Εκτός από αυτό, το καπρυλικό οξύ, το goldenseal και μια σειρά από άλλες παραδοσιακές θεραπείες έχουν φανεί αποτελεσματικές, συμπεριλαμβανομένου του έλαιου tea tree (Melaleuca alternifolia), του έλαιου ρίγανης, που αποδεδειγμένα, έχουν ισχυρά αποτελέσματα κατά του ζυμομύκητα Κάντιντα, του ελαιόλαδου και το έλαιου γαρύφαλου.20
Ακολουθήστε μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες και σιγουρευτείτε ότι αποφεύγετε τα σάκχαρα, τα προϊόντα ζύμωσης, το αλκοόλ και τα συνήθη τρόφιμα που σχετίζονται με αλλεργίες και, για μια εβδομάδα ή δύο, τα φρούτα. Ελέγξτε τη διατροφική κατάστασή σας και πάρτε συμπληρώματα διατροφής εάν είναι απαραίτητα.
ΟΙ γιατροί συνήθως βρίσκουν ότι οι ασθενείς τους έχουν ανεπαρκεια σε μαγνήσιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Α, Β1 και Β6, και ωμέγα – 6 λιπαρά οξέα. Πάρτε παγκρεατικά ένζυμα (πρωτεάσες) που διατηρούν το λεπτό έντερο χωρίς παράσιτα και ενισχύουν την πέψη.21 Η έλλειψη πρωτεάσης αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εντερικών λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένων των χρόνιων μολύνσεων από ζυμομύκητες.
Προσθέστε συμπληρώματα χολίνης, βεταΐνης και μεθειονίνης για να καθαρίσετε τη λειτουργία του ήπατος, καθώς μια ήπια ηπατική βλάβη είναι συχνά πίσω από χρόνια υπερανάπτυξη Κάντιντα. Αυτά τα ηπατικά ένζυμα ενισχύουν τα επίπεδα των δύο μεγάλων αντιοξειδωτικών: της s-αδενοσυλμεθειονίνης και της γλουταθειόνης.22
Το εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου (Silybum marianum) σε δόσεις των 70-210mg τρεις φορές την ημέρα μπορεί να τονώσει τη δημιουργία νέων κυττάρων του ήπατος, και να αυξήσει την παραγωγή της γλουταθειόνης και της χολής. Μπορεί επίσης να μειώσει τη βλάβη του ήπατος.
Δείτε στο βίντεο και την έρευνα του Πανεπιστημίου Χανίων για τη ραγδαία αύξηση του καρκίνου του παχέος εντέρου τη τελευταία τριετία:
.



pronews.gr

Η Καστοριά των Βαλκανίων

Η Καστοριά των Βαλκανίων


Το Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής πραγματοποιείται -για 4η χρονιά- στην πόλη της Καστοριάς την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018 με μουσικά σχήματα και ορχήστρες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια

Για 4η χρονιά δηλώνει παρών στα μουσικά δρώμενα της Δυτικής Μακεδονίας το Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά -την πόλη των γουνοποιών- την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018 στο Ιστορικό της κέντρο.


Τις συμμετοχές θα αποτελέσουν μουσικά σχήματα και ορχήστρες -με πολλές μπάντες χάλκινων πνευστών- από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων πιστοί στο ραντεβού τους από τον Ιανουάριο του 2015 όπου ξεκίνησε η διαδρομή της μουσικής πορείας και συνεχίζει ως ένας θεσμός που διατηρεί τον πολιτιστικό χαρακτήρα της πόλης σε υψηλά επίπεδα και αποτελεί σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της μουσικής παιδείας των κατοίκων της.



Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής και χορευτικών τμημάτων τα οποία κάθε χρονιά αποτελούν συνδετικό κρίκο της εκδήλωσης.

Το Φεστιβάλ αποτελεί ίσως το εναρκτήριο λάκτισμα των επομένων ημερών που ακλουθούν καθώς από τις 6 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου γιορτάζονται στην πόλη τα Ραγκουτσάρια τα οποία διατελούν αναβίωση των αρχαίων Διονυσιακών τελετών και συνθέτουν ένα παρόμοιο μουσικό κλίμα με χάλκινα όργανα μέσα σε ολόκληρη την πόλη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ομόνοιας και η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα facebook του Φεστιβάλ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προσδιορίζοντας το ξέκωλο... Και όχι μόνο!






Δεν ξέρω αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι εννοούν οι άντρες όταν λένε "τρελό ξέκωλο", αλλά εγώ αυτή την απορία την είχα πάντα. Έμαθα όμως ότι όταν το λένε, το λένε για καλό.





Έχει πολλή πλάκα όταν βάζεις τους άντρες να ορίσουν τις λέξεις που χρησιμοποιούν μεταξύ τους για να χαρακτηρίσουν μια γυναίκα. Γι' αυτό την επόμενη φορά που θα πέσει στην αντίληψή σου ότι σε αποκάλεσαν "ξέκωλο" μην βιαστείς να το εκλάβεις ως αρνητικό. Μάλλον για καλό το έχουν πει.







Όταν μια γυναίκα αποκαλεί μια άλλη γυναίκα "ξέκωλο" προφανώς το κάνει από ζήλια. Όταν όμως ένας άντρας χαρακτηρίζει μια γυναίκα "ξέκωλο" της αποδίδει κάτι σαν τιμητικό τίτλο. Ένα "ξέκωλο" λοιπόν, είναι πάντα sexy. Δεν συμβαίνει όμως ποτέ το αντίθετο. Μπορεί μια άλλη γυναίκα να είναι απλά "sexy", χωρίς να είναι "ξέκωλο". Τη χωρίζουν όμως μόνο δύο ώρες από το να γίνει. Γιατί αν τελικά οι επιδόσεις της κρεβάτι είναι οι αναμενόμενες, ο χαρακτηρισμός που θα της αποδοθεί είναι αυτός: "τελικά ήταν ένα ξέκωλο...!!!".



Ξαναγυρίζουμε λοιπόν στα "ξέκωλα". Ξέκωλο είναι μια γυναίκα που προκαλεί με το ντύσιμό της. Αυτό δε σημαίνει ότι τα βγάζει όλα στη φόρα -το "ξέκωλο" δεν είναι "τσόντα". Η "τσόντα" δεν αφήνει τίποτα στη φαντασία. Το "ξέκωλο" απλά ντύνεται λίγο λιγότερο τονίζοντας αισθητά τα δυνατά της σημεία. Στο "ξέκωλο" υπάρχουν διαβαθμίσεις. Υπάρχει το "ξεκωλάκι" και το "καραξέκωλο". "Ξεκωλάκι" αποκαλούν το ολίγον τι ξέκωλο, και "καραξέκωλο" όπως όλοι καταλαβαίνουμε είναι η υπέρτατη διαβάθμιση και όχι το "μαύρο ξέκωλο".







Υπάρχουν όμως και τα "κοντοπούτανα". Αυτό ήταν πάντα η μεγάλη μου απορία. Το "κοντοπούτανο" είναι μία σύνθετη λέξη που αποτελείται από τις εξής δύο: κοντή και πουτάνα. Αν τις αναλύσεις ξεχωριστά καμία από τις δύο δεν υποδηλώνει κάτι καλό. Όταν όμως συνδυάζονται ο χαρακτηρισμός "κοντοπούτανο" κάνει τη διαφορά. Και πιστέψτε με σε καμία περίπτωση δεν το λένε για κακό. Αντιθέτως μάλιστα...








Έχουμε όμως και τα "σκυλιά". Με τον όρο αυτό χαρακτηρίζεται η γκόμενα που τρέχει στα σκυλάδικα, ντύνεται σαν μπουζούκι και ως επί το πλείστον είναι λαϊκιά. Το "σκυλί" μπορεί άνετα να είναι "ξέκωλο" αλλά πάντα θα παραμένει "σκυλί", αυτό δεν αλλάζει. "Σκύλος" επίσης μπορεί να είναι και μια γυναίκα που επιμένει στο στόχο της ακόμα κι αν αυτός την έχει εντελώς φτυσμένη. Όμως αυτή εκεί... Παραμένει "σκύλος"!








Η "ξεκωλιάρα" δεν είναι διαβάθμιση του "ξέκωλου" αλλά μια ιδιότητα μόνη της. Όταν μια γυναίκα ανήκει σε αυτή την κατηγορία δε χρίζει ιδιαίτερης εκτίμισης γι' αυτό και χαρακτηρίζεται έτσι. Ο όρος αυτός είναι ο χείριστος. Επίσης με τη λέξη "πουτάνα" χαρακτηρίζουν τη γυναίκα που πάει με όλους, ενώ η "καριόλα" είναι αυτή που πάει με όλους εκτός από εκείνον.



Τέλος υπάρχουν και τα "μπάζα" ή "πατσαβούρες" όπως αποκαλούνται από τον γυναικείο πληθυσμό. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν όλες όσες θέλουν να γίνουν κάτι από τα παραπάνω, αλλά μένουν απλά στην προσπάθεια καθώς η εξωτερική τους εμφάνιση δεν τους βοηθά και τόσο. Έτσι παραμένουν στο wanna be...




 Ευχαριστώ πολύ τους Σταύρο Πολυκανδριώτη για τις θεϊκές ατάκες, Αντώνη Μπουγιούρη για τους προσδιορισμούς και τις ιδιότητες, Αντώνη Δρόσο για τις καθοριστικές επεμβάσεις και το Γιατρό για τη συμβολή του στη σοβαρότατη αυτή συζήτηση!!!

In ,

Point of view

Κατρούγκαλος: Τα πιο αξέχαστα Χριστούγεννα ήταν το 2015, όταν έφτιαξα το νόμο για τις συντάξεις

Η εξομολόγηση του υπουργού


Κατρούγκαλος: Τα πιο αξέχαστα Χριστούγεννα ήταν το 2015, όταν έφτιαξα το νόμο για τις συντάξεις


Αν και εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι έχασαν και χάνουν χρήματα, για τον ίδιο είναι η πιο έντονη γιορτινή ανάμνηση - Πέντε ακόμα πολιτικοί θυμούνται τις πιο ξεχωριστές γιορτές τους

Τι κι αν ο «νόμος Κατρούγκαλου» έχει αποδειχθεί εφιάλτης για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, για τον ίδιο τον υπουργό αποτελεί την πιο «έντονη και αξέχαστη» εορταστική ανάμνηση, όπως εξομολογείται!


«Τα πιο έντονα Χριστούγεννα ήταν εκείνα του 2015. Όπου εγώ και οι συνεργάτες μου, λίγο μετά από τα κάλαντα, πήγαμε στο υπουργείο για να ολοκληρώσουμε το νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης», αναφέρει επί λέξη ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αφήνοντας άφωνους όσους έχουν ήδη δει ή φοβούνται πως θα δουν στο άμεσο μέλλον τις συντάξεις τους να περικόπτονται κι άλλο εν καιρώ μνημονίου...

Ο υπουργός μίλησε για την εμπειρία του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπως έκαναν ακόμα πέντε συνάδελφοί του.

Γιώργος Κατρούγκαλος, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών
Θυμάμαι πολλά ευχάριστα από τις γιορτές. Όλες αυτές οι αναμνήσεις έχουν οικογενειακό χαρακτήρα. Και θεωρώ ότι τα εν οίκω δεν πρέπει να είναι εν δήμω. Γι' αυτό θα πω ποια ήταν τα πιο έντονα Χριστούγεννα. Ήταν εκείνα του 2015. Όπου εγώ και οι συνεργάτες μου, λίγο μετά από τα κάλαντα, πήγαμε στο υπουργείο για να ολοκληρώσουμε το νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Ο στόχος μας ήταν ένας νόμος γραμμένος στην Ελλάδα από Έλληνες που να προωθεί μια μεταρρύθμιση την οποία έχει ανάγκη ο τόπος. Ήταν αναμφίβολα μια δύσκολη δουλειά. Θυμάμαι να μένουμε στο υπουργείο μέχρι πολύ αργά, τον πρωθυπουργό να τηλεφωνεί και για ευχές αλλά και για ενημερωθεί για το πού βρισκόμασταν σχετικά με τη συγγραφή του νόμου. Ήταν πολύ διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα. Και επομένως αξέχαστα.


Έλενα Κουντουρά, υπουργός Τουρισμού
Η ωραιότερη ανάμνηση μου είναι τα πρώτα Χριστούγεννα ως μητέρα. Ο ερχομός του μεγαλύτερου γιου μου και η παρουσία του στο σπίτι, έδωσε διαφορετικό νόημα στις γιορτές. Ο στολισμός του κλασικού χριστουγεννιάτικου δέντρου και της φάτνης, η προετοιμασία του εορταστικού τραπεζιού, τα Κάλαντα, οι οικογενειακές στιγμές που μοιραστήκαμε με συγγενείς και φίλους έχοντας το μωρό στο σπίτι, είναι αναμνήσεις που θα μου μείνουν αξέχαστες.


Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Είναι μόλις η περυσινή παραμονή των Χριστουγέννων και μια πολύ ωραία έκπληξη που είχα όταν άνοιξε η πόρτα του γραφείου μου και μπήκαν μέσα δεκαπέντε παιδάκια από το νηπιοτροφείο Καλλιθέας. Είχαν φτιάξει μια ολόκληρη παράσταση για εμάς με τραγούδια, σκετς. Ήταν τόσο όμορφα όλα τους και έλεγαν με τόσο κέφι και ενθουσιασμό τις ευχές τους που δεν μπορούσα παρά να τα πιστέψω.


Άδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος ΝΔ
Ήταν στο βιβλιοπωλείο μου στη Σόλωνος τα Χριστούγεννα του 2004. Έχω βγάλει το Ελλήνων Ημερολόγιο για τη νέα χρονιά και έχει τόσο κόσμο που δημιουργείται το αδιαχώρητο, για να μπει ένας, έπρεπε να βγει κάποιος άλλος. Πολλοί από αυτούς μου φέρνουν δώρα, μου εκφράζουν την αγάπη τους, μου λένε τις ευχές τους. Αυτή ήταν μια από τις ωραιότερες στιγμές και δεν θα την ξεχάσω ποτέ.


Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής ΝΔ
Ήταν το 1968, η πρώτη χρονιά της εξορίας του πατέρα μας. Ήταν γλυκόπικρα Χριστούγεννα, δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Είχαμε καταφέρει να βρούμε ένα δέντρο, το στολίσαμε υποτυπωδώς, ο πατέρας μου, η μητέρα μου ήταν εκεί και προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε την ίδια ατμόσφαιρα, την οποία ξέραμε ως παιδιά στην Αθήνα χωρίς βέβαια πολύ μεγάλη επιτυχία πρέπει να πω.

Το παλέψαμε όμως. Το βράδυ των Χριστουγέννων η μητέρα μου είχε κάνει μια χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα και είχαν έρθει τότε οι περισσότεροι από τους εξόριστους που ήταν στο Παρίσι. Η μοναδική μου σκέψη εμένα τότε ήταν ότι δεν είχαμε πει τα κάλαντα παρά μόνο στον μπαμπά μας.


Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτής Ελιά - Δημοκρατική Συμπαράταξη
Τα πιο ωραία Χριστούγεννα στην Θεσσαλονίκη ήταν πάντα οικογενειακά. Και αξέχαστα ήταν μια χρονιά που ήμουν παιδί και περάσαμε όλη την ημέρα στην αγορά συναντώντας σε κάθε γωνιά φίλους και συγγενείς μέχρι το βράδυ που τελικά μετά το τραπέζι αντί να ανοίξουμε δώρα, αποκοιμηθήκαμε από την κούραση… Την επόμενη μέρα το πρωί κάναμε το πιο εορταστικό πρωινό που θυμάμαι με τις αγαπημένες μας ταινίες της Disney. Είναι η πιο η γλυκιά ανάμνηση. Και τώρα που δεν είμαι πια παιδί, κρατώ αυτό που έμαθα από τους γονείς μου πως είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων: να μην ξεχνάμε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες τους συνανθρώπους μας που περνούν δύσκολα και να τους προσφέρουμε χρόνο και δώρα. Ειδικά τα παιδιά, παιδιά που φιλοξενούνται σε υποδομές, μας έχουν ανάγκη.


 πηγή


Γιατί σήμερα Κυριακή 26 Δεκεμβρίου γιορτάζει ο Μανώλης;

   Εμμανουήλ σημαίνει "ο Θεός είναι μαζί μας
Εμμανουήλ σημαίνει "ο Θεός είναι μαζί μας", "μεθ' ημών ο Θεός" και σήμερα δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων γιορτάζει ο Μανώλης.Εμμανουήλ είναι όνομα του Ιησού Χριστού, αναφέρεται από τον ευαγγελιστή Ματθαίο (Ματθαίος 1:23). Το όνομα Εμμανουήλ που σημαίνει "ο Θεός είναι μαζί μας" αναφέρεται δύο φορές από τον προφήτη Ησαΐα (7:14, 8:7), όταν ο Ησαΐας προανήγγειλε τη γέννηση του "παιδιού", δηλαδή του Ιησού Χριστού στο βασιλιά. Αναφέρεται και "ο Θεός είναι μαζί μας" στο Ησαΐας 8:10). Ο Ματθαίος αναφέρει το όνομα Εμμανουήλ λέγοντας ότι εκπληρώθηκε ο λόγος του Κυρίου που είχε πει ο προφήτης: "H παρθένος θα συλλάβει και θα γεννήσει γιο, και θα τον ονομάσουν Eμμανουήλ, που σημαίνει: ο Θεός είναι μαζί μας." (Ματθαίος 1:22-24)
Με βάση το ελληνικό εορτολόγιο το όνομα ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ γιορτάζει στις 26 Δεκεμβρίου .

Την ίδια ημέρα με το όνομα ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ γιορτάζουν και τα ονόματα:
Εμμανουήλ, Μανώλης, Μανωλιός, Μανώλας, Μανόλης, Μανουήλ, Μάνος, Μανούσος, Μανουσάκης, Μανουσάκι

Γιατί, Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, Μανώλης,giati, kyriaki 26 dekemvriou, manolisπηγή



Διασημότητες με το όνομα αυτό!!

  • Εμμανουήλ Αργυρόπουλος (1889-1913), μηχανικός και αεροπόρος, πρωτοπόρος της ελληνικής αεροπορίας και o πρώτος  νεκρός της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.
  • Εμμανουήλ Κριαράς (1906-2014), φιλόλογος.
  • Εμμανουήλ Μπενάκης (1843-1929), εθνικός ευεργέτης.
  • Εμμανουήλ Ξάνθος (1772-1851), από τους ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας, που προετοίμασε την Επανάσταση του 1821.
  • Εμμανουήλ Ροΐδης (1836-1904), λόγιος και συγγραφέας.
  • Εμμανουήλ Τσουδερός (1882-1956), νομικός, οικονομολόγος και πρωθυπουργός της ελληνικής κυβέρνησης που μετά τη γερμανική εισβολή συνέχισε τον πόλεμο κατά του Άξονα, εκτός χώρας, στα χρόνια της Κατοχής (1941-1944).
  • Ιμάνουελ Καντ (1724-1804), γερμανός φιλόσοφος, ιδρυτής του κριτικού ιδεαλισμού.
  • Μανοέλ ντε Ολιβέιρα (γ. 1908), πορτογάλος σκηνοθέτης του κινηματογράφου.
  • Μανόλης Αναγνωστάκης (1925-2005), ποιητής.
  • Μανόλο Εσκομπάρ (1931-2013), ισπανός τραγουδιστής και ηθοποιός, γνωστός από τις μεγάλες επιτυχίες του El Porompompero και Y Viva Espana, που έγιναν συνθήματα στις εξέδρες των ποδοσφαιρικών γηπέδων, ενώ ειδικά το δεύτερο συνοδεύει τους θριάμβους της Εθνικής Ισπανίας.
  • Μανόλο Μπλάνικ (γ. 1942), ισπανός σχεδιαστής υποδημάτων, γνωστός για τις γόβες - στιλέτο.
  • Μάνος Αχαλινωτόπουλος (γ. 1968), βιρτουόζος του κλαρίνου.
  • Μάνος Κατράκης (1908-1984), ηθοποιός.
  • Μάνος Λοΐζος (1937-1982), κυπριακής καταγωγής μουσικοσυνθέτης.
  • Μάνος Ξυδούς (1953-2010), τραγουδοποιός, μέλος των Πυξ Λαξ.
  • Μάνος Χατζιδάκις (1925-1994), συνθέτης.
  • Μανού Τζινόμπιλι (γ. 1977), αργεντινός καλαθοσφαιριστής.
  • Μανού Τσάο (γ. 1961), γαλλοϊσπανός τραγουδοποιός.
  • Μανουήλ Α' Κομνηνός (1118-1180), αυτοκράτορας του Βυζαντίου.
  • Μανουήλ Β' Παλαιολόγος (1350-1425), αυτοκράτορας του Βυζαντίου.
  • Χουάν Μανουέλ Φάνχιο (1911-1995), αργεντινός πιλότος της Φόρμουλα 1, πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής