23 Ιανουαρίου 2018

«Βόμβα» στα θεμέλια του Ελληνισμού – Ο Ράμα δίνει στεγνά την Ελληνική Κυβέρνηση – «Σβήνουμε» μονοκοντυλιά ιστορία 70 χρόνων!





Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε , σύμφωνα και με το νόημα των δηλώσεων του Αλβανού πρωθυπουργού, να «σβήσει» μονοκοντυλιά ιστορία 70 χρόνων και διενέξεων ανάμεσα στις δύο χώρες , σε βάρος των Ελλήνων προφανώς.

Ο Ράμα στην ουσία έριξε «βόμβα» στον ελληνισμό μιας και σύμφωνα με τα λεγόμενα του ..πάμε για πιθανό «ξεπούλημα» και με την Αλβανία μετά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.
Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, η καταγωγή της μητέρας του Ράμα είναι από το Βούνο της Χιμάρας.

Ο πατέρας του Κριστάκ Ραμα έχει καταγωγή απ’ το Δυρράχιο και οι συγχωριανοί του τον θεωρούσαν Βλάχο. Ήταν μέλος του κοινοβουλίου του Χότζα.
Αυτός λοιπόν ο «Αλβανός» πρωθυπουργός Έντι Ράμα εξέφρασε την εμπιστοσύνη, στις διαπραγματεύσεις της χώρας του με την Ελλάδα που θα ολοκληρωθούν επιτυχώς στις αρχές της άνοιξης, όταν σε συνάντηση του με τον Τσίπρα οι δύο χώρες θα υπογράψουν ένα νέο έγγραφο στρατηγικής εταιρικής σχέσης με το οποίο η χώρα μας θα «απεμπολήσει» πιθανόν όλα όσα πάλευαν τόσα χρόνια όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις με οποιονδήποτε τρόπο .


«Διαπραγματευόμαστε εβδομήντα χρόνια ιστορίας με την Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν με επιτυχία από νωρίς την άνοιξη και θα υπογραφεί ένα νέο έγγραφο στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε σίγουρος σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Μιλώντας στην εκπομπή «τα 5 ερωτήματα» , ο Ράμα μίλησε γενικά για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, αρνούμενος να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τις συνεχιζόμενες συνομιλίες.

Ερωτηθείς σχετικά με το δεύτερο γύρο των συνομιλιών των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και Αλβανίας στην πόλη της Κορυτσάς, , ο Ράμα τόνισε ότι «ήταν μια διαδικασία που είναι ακόμα εύθραυστη , αλλά είναι επίσης μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα την σωστή ώρα και τόπο.»
«Ο στόχος μας», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός, «είναι ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών εισέρχονται σε μια νέα εποχή χωρίς τα προβλήματα του παρελθόντος να αντιμετωπίζονται ν ως προβλήματα του μέλλοντος και να παραμένουν απλά σκιές του παρελθόντος».
«Στόχος μας είναι να καταλήξουμε σε μια συμφωνημένη λύση σε όλα τα θέματα και να προχωρήσουμε από αυτή τη δύσκολη διαδικασία που βιώνουμε πριν εισέλθουμε σε αυτόν τον εντατικό και εποικοδομητικό διάλογο. », σημείωσε ο Ράμα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά όλα τα ζητήματα βρίσκονται στο τραπέζι, αφορούν από τον πόλεμο του 1940 και τον εμφύλιο στην Ελλάδα μέχρι τα ζητήματα που σχετίζονται με μέτρα για τη διευκόλυνση των διαδικασιών για τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα, αφήνοντας ανοικτά «πολλά ζητήματα» εντός Ελλάδος .

Ερωτηθείς σχετικά με το δίκαιο του πολέμου, ο Ράμα είπε: «Συζητάμε το νόμο για να αρθεί το εμπόλεμο με τις ορθές νομικές διαδικασίες στην Ελλάδα με ένα έγγραφο που θα έχει διαρκή ισχύ και όχι με έναν απλό νόμο ».

«Δεν θέλω να παράσχω λεπτομέρειες από τη στιγμή που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις, αλλά όλα τα ζητήματα, τα οποία για εμάς είναι σημαντικά και αποτέλεσαν την αιτία για μια θερμή περίοδο μεταξύ υμών και της ελληνικής πλευράς, βρίσκονται στο τραπέζι των συνομιλιών για την επίτευξη μιας τελικής λύσης» , πρόσθεσε.
Εδώ τίθεται ένα και μοναδικό ερώτημα στην ελληνική κυβέρνηση . Ποια ακριβώς ιστορία 70 χρόνων διαπραγματευόμαστε με την Αλβανία και με τι κόστος;
Την ίδια στιγμή η αυτοκρατορία των Βρυξελλών όπως την αναφέρει και ο αλβανικός τύπος, έκανε σαφές ότι μέχρι το 2025, Σερβία, Μαυροβούνιο,ν ΠΓΔΜ, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Κοσσυφοπέδιο θα ενταχθούν στην ένωση .
Έτσι τουλάχιστον αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μέσω των εφημερίδων «Express», και Telegraph, σύμφωνα με τις οποίες έχει ξεκινήσει μια διπλωματική προσπάθεια για να επιταχυνθεί η διαδικασία, μετά από αρκετά χρόνια καθυστέρηση.
Ο γνωστός ανθέλληνας Ευρωπαίος Επίτροπος Johannes Hahn δήλωσε ότι «η κίνηση αυτή καθοδηγείται από την αναβίωση της κρίσης μετανάστευσης, της ρωσικής απειλής, του αυταρχικού καθεστώτος της Τουρκίας και την επιθυμία για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μετά το βρετανικό Brexit».
Ωστόσο, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, πρόσθεσε ο ίδιος: «Είτε εξάγουμε σταθερότητα στην περιοχή, είτε εισαγάγουμε αστάθεια».
Ο Hahn υποστήριξε ότι η διαδικασία της διεύρυνσης της ΕΕ είναι ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, του οργανωμένου εγκλήματος και την απειλή του αυταρχισμού στην περιοχή.
«Μια ειδική σύνοδος κορυφής των Βαλκανίων πραγματοποιείται στη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια τον Μάιο. Μια άλλη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο.
Ωστόσο, οι έξι χώρες πρέπει να πληρούν τα κριτήρια ένταξης στην ΕΕ. Τα τραπεζικά και νομικά συστήματα τους είναι αδύναμα και τα έσοδα παραμένουν μακριά από αυτά της ευρωζώνης.
Οι βαθιές διαφορές θα συνεχιστούν μετά τις παλαιότερες εθνοτικές συγκρούσεις που οδήγησαν στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας τη δεκαετία του 1990″, τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος .
Έτσι, γίνεται απολύτως κατανοητό που εντάσσεται το σχέδιο της Αθήνας για εσπευσμένες κινήσεις σε Σκόπια και Αλβανία ξεπερνώντας εμπόδια και διαφορές και «ξεπουλώντας» ενδεχομένως ελληνικά συμφέροντα 70 χρόνων.
Μας πιέζουν αφόρητα με τα μνημόνια από παντού ως ελληνισμό και μας ζητούν να απεμπολήσουμε ελληνικά συμφέροντα ίσως όμως και πολλά άλλα . Το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να ξαφνιαστούν όpως στην συγκέντρωση της Θεσ/νικης.
By

Ιδού η αλήθεια: Η ανάλυση που αποδεικνύει την κολοσσιαία προσέλευση στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία


Ιδού η αλήθεια: Η ανάλυση που αποδεικνύει την κολοσσιαία προσέλευση στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Translate

Με μαθηματική ακρίβεια αποδεικνύεται ότι τουλάχιστον πεντακόσιες χιλιάδες Έλληνες πολίτες συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία το οποίο διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή στην Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα με μια ολοκληρωμένη ανάλυση η οποία βασίζεται στις εναέριες λήψεις και λαμβάνει υπόψιν της και το στατιστικό λάθος οι συγκεντρωθέντες έφτασαν τους 500.000 ανθρώπους.

Η πολύ καλή ανάλυση δημοσιεύθηκε από το site της Θεσσαλονίκης, mynewspoint.gr


α. Με κόκκινο χρώμα επιφάνεια 39.333 τετρ.μέτρων πέριξ της εξέδρας των ομιλητών και αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πυκνότητα 4 άτομα/τμ. ΣΥΝΟΛΟ: 157.332 άτομα
β. Με πράσινο χρώμα επιφάνεια 31.063 τμ από Λευκό Πύργο μέχρι Βασιλικό Θέατρο. Πυκνότητα 3 άτομα/τμ. ΣΥΝΟΛΟ: 93.189 άτομα
γ. Με Κίτρινο χρώμα επιφάνεια 126.959 τμ πέριξ του κέντρου του συλλαλητηρίου και επί της παραλιακής εκατέρωθεν. Πυκνότητα 2 άτομα/τμ. ΣΥΝΟΛΟ: 253.918 άτομα.
δ. Με γαλάζιο χρώμα υπόλοιπη περιοχή από λιμάνι μέχρι τη μέση της παραλιακής οδού Νίκης από Δυτικά και από το Μακεδονία Palace μέχρι το Μέγαρο Μουσικής στα Ανατολικά και πάνω από τον Λευκό Πύργο επιφάνεια 77.902 τμ. Πυκνότητα 1 άτομο/τμ. ΣΥΝΟΛΟ: 77.902 άτομα.
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 582.341 άτομα. Σε αυτούς δεν έχουν υπολογισθεί οι ομάδες και μεμονωμένα άτομα, που εκινούντο κρατώντας ελληνικές σημαίες, στις παρυφές της συγκέντρωσης και στους κάθετους δρόμους όπως επίσης και όσοι Θεσσαλονικείς συμμετείχαν με την παρουσία τους από τα μπαλκόνια των κτιρίων σε όλος το μήκος της παραλιακής.
Αν αφαιρέσουμε ένα σφάλμα 15% τότε με μεγάλη ασφάλεια μπορούμε να πούμε ότι στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν περί τις 500.000 άτομα!!

Αυτό το μισό εκατομμύριο Ελλήνων, ασχέτως κομματικών τους επιλογών, το αγνόησαν σκοπίμως όλα τα κανάλια, συμπεριλαμβανομένης της ΕΡΤ για την οποία όλοι όσοι συμμετείχαν καταβάλλουν τον οβολό τους υπέρ ΕΡΤ στους λογαριασμούς ρεύματος.




ΠηγήPronews

Κύριε Φράγκο Φραγκούλη, όταν η εβραία Μπενάκη, είπε στον εβραίο Παπούλια, για την μείωση των συνόρων και της Εθνικής Κυριαρχίας, ως υψηλόβαθμος στρατιωτικός τι κάνατε;;; (βίντεο)




Κύριε Φράγκο, όλοι έχουμε ένα παρελθόν... κι ένα μέλλον...

Σημασία έχει αυτό το παρελθόν, να μην είναι γεμάτο σκιές, ώστε να σκιάζει το μέλλον μας, ιδίως όταν αυτό το παρελθόν και το μέλλον έχει σχέση με την ίδια την Πατρίδα.



Όταν η εβραία Ψαρούδα - Μπενάκη, προσφώνησε τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας εβραίο Κάρολο Παπούλια, κάνοντας λόγο για μείωση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, ήσασταν στρατηγός ή τουλάχιστον υψηλόβαθμος στρατιωτικός, ΕΣΕΙΣ, έχοντας ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και στα Ιερά και Όσια της Πατρίδας, ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ;



Δυο μέρες πριν, μιλήσατε στο τεράστιο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, στην Θεσσαλονίκη και μεταξύ άλλων είπατε πως ... θα αγωνιστείτε  με κάθε τρόπο, ώστε να μην παραδοθεί το ΙΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.


Όταν δεν πράξατε το ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ ΩΣ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ, όταν η οβριά μιλούσε για ΜΕΙΩΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;;; 



Καλλιόπη Σουφλή



 Image result for ΜΠΕΝΑΚΗ ΣΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΟΡΑ



«Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την προεδρία της ελληνικής δημοκρατίας, για μια πενταετία, όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις:  η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, άλλα ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί, από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».




https://www.youtube.com/watch?v=1f74pJTqoNQ


Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011


Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είχε ορκιστεί στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην δοκιμασία της "Δημοκρατίας" από «νέες μορφές διακυβέρνησης», και στην συρρίκνωση των εθνικών συνόρων!


Ας θυμηθούμε πάνω σε πια προσφώνηση ορκίστηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας το 2005, μια εποχή κατά την οποία η Ελλάδα γνώριζε "ανάπτυξη", ανοικοδόμηση, εθνική ασφάλεια, δημοκρατικές κυβερνήσεις (σε σχέση με το σήμερα), και δεν υπήρχε τίποτε που να δικαιολογεί τέτοια προσφώνηση.


Τίποτε άλλο εκτός από μια δήλωση του τότε υπουργού εξωτερικών της Ελλάδος Γεωργίου Α. Παπανδρέου, το 1999 σε καιρούς πλήρους ισχύος και ανάπτυξης, και σε χρόνους κατά τους οποίους κατέρρεε η τουρκική οικονομία και οδηγήθηκε σε λίγους μήνες στο Δ.Ν.Τ, και ο οποίος ζούσε με το εξής όνειρο: «Να δώσουμε λίγη γή για να κοιμώμαστε ήσυχοι». Όταν αργότερα έγινε πρωθυπουργός μπόρεσε και το πραγματοποίησε!!

Αυτά τα θυμίζουμε γιατί μπορεί να δούμε άμεσα ως "σωτήρα", τον πρόεδρο που ορκίστηκε με αυτόν τον τρόπο σε άσχετους χρόνους, να εμφανίζεται ίσως ως ο διαχειριστής της υποτιθέμενης "εθνικής" λύσης, την στιγμή που καταρρέει το πολιτικό σύστημα, και βουλιάζει το καράβι που λέγεται Ελλάς.

Η προσφώνηση από την Πρόεδρο της Βουλής κ. Μπενάκη προς τον Προέδρο της Δημοκρατίας σε καιρούς "ειρηνικούς"!

«Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την προεδρία της ελληνικής δημοκρατίας, για μια πενταετία, όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις:  η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, άλλα ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί, από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».
  

 πηγή

 

 

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011


Η "ευχή" της Μπενάκη προς τον Παπούλια στην ορκομοσία γίνεται πραγματικότητα. Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ: “Η Ελλάδα θα χάσει μέρος της εθνικής κυριαρχίας”


2005. Ορκωμοσία του προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια. 

Στην τελετή πριν την ορκωμοσία δέχτηκε τις "ευχές" της προέδρου του Κοινουβουλίου κ. Μπενάκη μεταξύ των άλλων τραγικών που μας σοκάρισαν για χρόνια, του αναφέρει: «τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν...» (διαβάστε ΕΔΩ), σήμερα γίνεται επισήμως πραγματικότητα.

Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ: «η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό με την αποδοχή της κοινοτικής βοήθειας»


Διαβάστε από το Πρώτο Θέμα που μας οδήγησαν ...
______________________


Στην παραδοχή πως η χώρα μας ουσιαστικά παρέδωσε στους πιστωτές της την εθνική της κυριαρχία, με την υιοθέτηση των επώδυνων μεταρρυθμιστικών μέτρων του περιβόητου Μεσοπρόθεσμου, προχωρά ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Focus!

Χαρακτηριστικά ο κύριος Γιούνκερ αναφέρει ότι : “η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό με την αποδοχή της κοινοτικής βοήθειας»”, ενώ στη συνέχεια ουσιαστικά μας ... ανακοινώνει την έλευση “ξένων ειδικών για να προσφέρουν τεχνογνωσία στην υλοποίηση των ελληνικών δεσμεύσεων”.


Είναι προφανές πως ο κύριος Γιούνκερ αναφέρεται στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει άμεσα η χώρα μας και παράλληλα ψέγει τις κυβερνήσεις της Ελλάδας των τελευταίων ετών γιατί “το ελληνικό σύστημα είσπραξης φόρων δεν λειτουργεί πλήρως”. Και καταλήγει λέγοντας πως η Ελλάδα άντλησε επί χρόνια οφέλη από το ευρώ αλλά με δική της υπαιτιότητα οδήγησε την οικονομία της εκτός ελέγχου. 


Πάντως στο κλείσιμο της συνέντευξής του προτρέπει τους Ευρωπαίους πολίτες να κατανοήσουν πως “δεν επιτρέπεται να προσβάλλουμε τους Έλληνες, αλλά να τους βοηθάμε”.


Σε ανάλογη κατεύθυνση κινούνται και οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επισημαίνει ότι μετά και την απόφαση του Eurogroup για άμεση εκταμίευση της πέμπτης δόσης του υφιστάμενου δανείου, η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί προς την «χωρίς καθυστέρηση» εκτέλεση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, καθώς και στην «αποφασιστική» εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Και για να μην υπάρχει καμία ... παρανόηση, ο χερ Σόιμπλε εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζει πως «οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση»...


Πηγή

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ Κ. ΦΡΑΓΚΟ ! ΔΕΙΤΕ τι έλεγε πριν λίγους μήνες ο Φράγκος Φραγκούλης ο οποίος επιχείρησε να παραστήσει τον κηδεμόνα του αυθόρμητου μεγάλου συλληλατηρίου των 600 χιλιάδων τουλάχιστον Ελλήνων


(Ο Ευρωδυτικόδουλος Νατοϊκός στρατηγός που θέλει να ηγηθεί και Πατριωτικού Κόμματος, σε
 δήλωσή του για το δημοψήφισμα του 2015)

 
·
ΔΕΙΤΕ τι έλεγε πριν λίγους μήνες  ο Φράγκος Φραγκούλης ο οποίος επιχειρησε να παραστησει τον κηδεμόνα του αυθόρμητου μεγάλου συλληλατηρίου των 600χιλίδων τουλάχιστον Ελλήνων



 · ΔΕΙΤΕ τι έλεγε πριν λίγους μήνες  ο Φράγκος Φραγκούλης ο οποίος επιχειρησε να παραστησει τον κηδεμόνα του αυθόρμητου μεγάλου συλληλατηρίου των 600χιλίδων τουλάχιστον Ελλήνων

«Θλίβομαι, διότι με ανευθυνότητα και αμετροέπεια της συγκυβέρνησης διασύρεται η πατρίδα μας και οι Έλληνες διεθνώς, ενώ οδηγούμεθα σε ατραπούς δύσκολες με αβέβαιο μέλλον και την πλήρη πτωχοποίηση συνεπεία της εγκληματικής ανευθυνότητας αυτών που εξαπάτησαν με έωλες και ψευδείς υποσχέσεις και έχουν υφαρπάξει τη ψήφο του ελληνικού λαού.
Επιβάλλεται, όσο ποτέ άλλοτε, οι Έλληνες να αποφασίσουν με σύνεση και ψυχραιμία, για την επιβίωση μας ως έθνους μέσα στην Ευρώπη με ένα ηχηρό ΝΑΙ την Κυριακή!»
Τάδε έφη
Φραγκούλης Φράγκος
(Ο Ευρωδυτικόδουλος Νατοϊκός στρατηγός που θέλει να ηγηθεί και Πατριωτικού Κόμματος, σε
 δήλωσή του για το δημοψήφισμα του 2015)

ΟΝΝΕΔίτης χαρακτήρισε «πιθήκους» τους Σκοπιανούς -(και καλώς έκανε)- Τον παρέπεμψαν στο πειθαρχικό

ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ

ΟΝΝΕΔίτης χαρακτήρισε «πιθήκους» τους Σκοπιανούς -(και καλώς έκανε)

- Τον παρέπεμψε στο πειθαρχικό ο Κούλης

fyllokaiftero1.blogspot.com


ΟΝΝΕΔίτης χαρακτήρισε «πιθήκους» τους Σκοπιανούς -Τον παρέπεμψαν στο πειθαρχικό

Την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι αναρτήσεις του μέλους της ΟΝΝΕΔ, Δημήτρη Τρούπου, όσον αφορά στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την ονομασία της ΠΓΔΜ.
Συγκεκριμένα, ο  υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter πως «οι κρεμάλες στο Σύνταγμα για τους εθνοπροδότες είναι έτοιμες και περιμένουν», ενώ χαρακτήρισε «επικίνδυνο» τον Πρωθυπουργό.
«Όταν εμείς κάναμε εγκαίνια στην Ακρόπολη, αυτοί είχαν ουρά και πηδούσαν από δέντρο σε δέντρο», έγραψε επίσης για τον λαό της ΠΓΔΜ.



Ο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από αυτό εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας καταδικάζει όσα γράφτηκαν από τον κ. Τρούπο, καλώντας μάλιστα τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να παρέμβει και να τον αποπέμψει από τη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας.
«Οι ρατσιστικές και φασιστικές διατυπώσεις ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής χυδαιότητας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Οι ρατσιστικές και φασιστικές διατυπώσεις εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, και του γειτονικού λαού της ΠΓΔΜ, που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ, Δημήτρης Τρούπος, ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής χυδαιότητας.
Το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ έφτασε στο σημείο να απειλεί τον Αλ. Τσίπρα με κρεμάλες και να χαρακτηρίσει “πιθήκους” τους πολίτες της ΠΓΔΜ!
Αναμένουμε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυρ. Μητσοτάκη, να αποπέμψει τον Δ. Τρούπο από τη νεολαία του κόμματος του.

Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ: Οι κρεμάλες και τα ρατσιστικά σχόλια δεν έχουν θέση στην οργάνωση 
Ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ Δημήτρης Τρούπος παραπέμπεται στο πειθαρχικό της οργάνωσης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Κώστας Δέρβος. «Εκφράσεις όπως αυτές που χρησιμοποίησε ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν συμβαδίζουν με το ύφος και τις αρχές που διαχρονικά πρεσβεύει η ΟΝΝΕΔ. Ως εκ τούτου, ακολουθώντας τις καταστατικές διαδικασίες, καλείται άμεσα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Οι κρεμάλες και τα ρατσιστικά σχόλια δεν έχουν θέση στην ΟΝΝΕΔ. Δεν είμαστε ίδιοι με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, που χωρίς ντροπή προπηλάκιζαν λεκτικά και σωματικά τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ανοίγοντας το βόθρο της άνω και της κάτω πλατείας. Το ήθος που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στην εξουσία πρέπει να ηττηθεί και θα ηττηθεί από εμάς», σημείωσε ο κ. Δέρβος.

Πηγή:iefimerida.gr

Μπουτάρης: Χαζοί και αμόρφωτοι όσοι λένε πως η Μακεδονία είναι μία και ελληνική




Μπουτάρης: Χαζοί και αμόρφωτοι όσοι λένε πως η Μακεδονία είναι μία και ελληνική

Χαζούς και αμόρφωτους χαρακτήρισε όσους λένε πως «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» ο Γιάννης Μπουτάρης σε νέα του συνέντευξη για το ζήτημα στην εκπομπή Happy Day του Alpha






«Όλη αυτή η υστερία για το Μακεδονικό οφείλεται σε μια πολύ κακή πληροφόρηση», τόνισε o δήμαρχος της Θεσσαλονίκης και επανελέβανε πως «Όλη αυτή η σάχλα του Η Μακεδονία είναι μία και η Μακεδονία είναι ελληνική, αυτό είναι επιθετικό». Συνέχισε λέγοντας «Εμείς κατέχουμε το 50% (σ.σ. της Μακεδονίας), 40% η ΠΓΔΜ, 10% η Βουλγαρία. Εμείς λέμε ότι θέλουμε όλη τη Μακεδονία, δεν το λένε αυτοί».

Ο Γ. Μπουτάρης είπε πως το όνομα πρέπει να είναι εύχρηστο και να αφορά τα πάντα. «Αν ας πούμε υπάρξει συμφωνία στο Νέα Μακεδονία, ένα από τα πέντε που παίζουν, αυτοί θα πρέπει να λέγονται Νεομακεδόνες, η γλώσσα νεομακεδονική, τα τυριά και τα κασέρια το ίδιο. Όπως λέμε Νέα Ζηλανδία, Νέα Υόρκη, Νέα Γουινέα κλπ. Είναι μια νέα χώρα»
«Δεν είναι δυνατόν η νέα ονομασία να μην εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία. Και το λέω σε όλους αυτούς που το υποστηρίζουν ότι αυτό το έχουμε αποδεχθεί ήδη, λέγονται πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όχι της Αλβανίας», υποστήριξε.




Τα προσβλητικά σχόλια του Tatiana live που εξόργισαν χιλιάδες Έλληνες (VIDEO)

Το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό ήριο για την Μακεδονία ήταν καρναβάλι. Αν οι Σκοπιανοί δούνε όλα αυτά τα νούμερα ίσως κάνουν πίσω!» Τα προσβλητικά σχόλια του Tatiana live που εξόργισαν χιλιάδες Έλληνες (VIDEO)

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το απόσπασμα από την χτεσινή εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Epsilon που διακωμωδεί το μεγαλειώδες Συλλαλητήριο που έγινε στην Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό.
Συγκεκριμένα στην θεματική ενότητα που εμφανίζεται η συμπαθής και ταλαντούχα κατ’ άλλα stand up comedian Λίλα Σταμπούλογλου, εμφανίστηκε ντυμένη με στολή Μακεδονίτισσας σαρκάζοντας το Συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη.
Η κωμικός είπε χαρακτηριστικά πώς ένα μέρος του Συλλαλητηρίου ανταγωνίστηκε το πατρινό καρναβάλι, κοροϊδεύοντας τις πατροπαράδοτες Μακεδονίτικες ενδυμασίες.
Χαρακτήρισε τους διαδηλωτές φολκλόρ λέγοντας πώς αν αυτοί (οι διαδηλωτές) ήταν στον στρατό του Μέγα Αλέξανδρου θα έκαναν το βασίλειο του Φραπέ, σε ένα προσβλητικό σχόλιο για τους Θεσσαλονικείς.
Ακόμη πρόσθεσε πώς αν οι Σκοπιανοί δούνε όλα αυτά τα νούμερα ίσως κάνουν πίσω.
Μπορεί όλα αυτά να έγιναν στα πλαίσια μια σάτιρας (και ας μην γελούσε κανένας στο πλατό) αλλά όταν πρόκειται για τόσο λεπτά ζητήματα, σε μια αθρόα συγκέντρωση πολιτών οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί πώς παρουσιάζουμε την σάτιρα και ποιους θίγουμε, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν απλός λαϊκός κόσμος που βγήκε να διαδηλώσει για την Μακεδονία.
Θεωρούμε πώς για την Τατιάνα Στεφανίδου ήταν μια άτυχη στιγμή και θα ζητήσει μια συγνώμη από τους τηλεθεατές που σύμφωνα με πληροφορίες κατέκλεισαν το τηλεφωνικό κέντρο του Epsilon, νοιώθοντας ότι προσβάλλονται από την κυρία Σταμπούλογλου.
Εξάλλου η Τατιάνα Στεφανίδου ως μια εξαίρετη παρουσιάστρια και επαγγελματίας έχει αναδείξει πολλές φορές θέματα υπέρ του απλού πολίτη και του κοινού λαϊκού αισθήματος.
..


πηγή: labernews

Αποκαλυψη.. Τεκτονικός σεισμός με καθαίρεση του Ιερώνυμου -Γιάννη Λιάππη

Νέο κόμμα που θα καταγγείλει τους Τσίπρα, Ιερώνυμο και Παυλόπουλο για Εθνική Προδοσία

ieronymos-esperinos-1024x576

Νέο κόμμα που θα καταγγείλει τους Τσίπρα, Ιερώνυμο και Παυλόπουλο για Εθνική Προδοσία βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Ηδη κάποιοι κάνουν λόγο ακόμη και για καθαίρεση του Ιερώνυμου μετά από αποκαλύψεις που θα “συγκλονίσουν”.
Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης έχει γίνει πλέον εφιάλτης για την κυβέρνηση Τσίπρα καθώς στις 4 Φεβρουαρίου διαοργανώνεται αντίστοιχο στη πλατεία Συντάγματος, εδώ όπου γιγαντώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ! Στο μεταξύ ο Ερντογάν παρακολουθεί με την δίψα γύπα τις εξελίξεις στην Ελλάδα και το ναυάγιο της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική. Ο Ερντογάν ίσως επιλέξει να χτυπήσει στην επέτειο των Ιμίων ώστε μέσα από ένα θερμό επεισόδιο να εκβιάσει την επιστροφή των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Ο Σουλτάνος είναι ήδη ανεξέλεγκτος καθώς διαπιστώνει ότι ο τουρικικός στρατός επελαύει ανενόχλητος στη  Συρία και μάλιστα χλευάζει τους Κούρδους λέγοντάς τους μην περιμένετε να σας σώσει η Αμερική. Πούτιν και Ερντογάν δείχνουν να έχουν για πρωινό τον Τραμπ ενώ μην έχετε ουδεμία αμφιβολία ότι πίσω από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης δεν βρίσκονται τόσο ο Πούτιν όσο και ο Τούρκος. Τα παιγνίδια που παίζονται στην περιοχή είναι επικίνδυνα τόσο όσο δεν χωράει ο νους. Κάποιοι κάνουν λόγο για εστία από την οποία θα ξεκινήσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Οσο για τους Τσίπρα-Ιερώνυμο και Παυλόπουλο έχουν μπει ήδη σε μία πολιτική περιδίνηση την κατάληξη της οποία ούτε και οι ίδιοι μπορούν να φανταστούν. Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να προβλέψει την αντίδραση του αγριεμένου πλήθους.

Ο Ιωάννης Λιάπης γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1938 στα Οινόφυτα Βοιωτίας και ήταν το πρώτο από τα δύο παιδιά του Τάσου και της Δήμητρας Λιάπη. Οι γονείς του ασχολούνταν με αγροτικές και ποιμενικές εργασίες. Ο Ιωάννης εντάχθηκε από νωρίς στα ακμάζοντα την εποχή εκείνη κατηχητικά σχολεία, όπου γνώρισε τον πνευματικό του καθοδηγητή, τον τότε Αρχιμανδρίτη και μετέπειτα Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, Νικόδημο Γραικό.

Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής (Τμήμα Αρχαιολογίας) και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στο Gratz Αυστρίας και στο Regensburg και το Μόναχο της Γερμανίας.
Εργάσθηκε ως πανεπιστημιακός βοηθός στην Αρχαιολογική Εταιρεία στην Αθήνα και ως φιλόλογος στη Λεόντειο Σχολή της Νέας Σμύρνης, στο 9ο Νυκτερινό Γυμνάσιο Αθηνών, καθώς και στο Γυμνάσιο της Αυλώνος. Εγκατέλειψε την πανεπιστημιακή του καριέρα μετά την ένταξή του στον ιερό κλήρο.
Το 1981 εξελέγη μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, ενώ το 1998 διεκδίκησε τον αρχιεπισκοπικό θρόνο χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί.
“Σε όποια θέση, όσο ψηλά και αν μας τοποθετήσει η Εκκλησία, πρέπει πρώτα απ όλα να ξέρουμε ότι αρχηγός είναι ο Χριστός μας. Οποιος θέλει να είναι πρώτος, πρέπει να μάθει να είναι διάκονος των άλλων ανθρώπων».

Με τη φράση αυτή, λίγο μετά την εκλογή του, στις 7 Φεβρουαρίου του 2008, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδινε το στίγμα του ως προκαθήμενος πια της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Και όσοι έσπευσαν να ρωτήσουν για τον προκάτοχό του Χριστόδουλο περιορίστηκε σε πέντε λέξεις: «Θα τον κρίνει η ιστορία».Και από τότε επαναλαμβάνει συχνά την ίδια θέση αποφεύγοντας να κρίνει τον βίο και την πολιτεία του μακαριστού αρχιεπισκόπου που έφερε με ορμή την Εκκλησία στο προσκήνιο προκαλώντας αντιδράσεις εντός και εκτός Ιεράς Συνόδου


Σε αντίθεση με τον Χριστόδουλο, επέλεξε να μείνει στο διαμέρισμα που είναι πάνω από το γραφείο του στην Αρχιεπισκοπή, αφήνοντας στην ουσία κλειστή την αρχιεπισκοπική έπαυλη στο Ψυχικό που είχε αναπαλαιωθεί, στέλνοντας ένα μήνυμα σεμνότητας προς όλους.
Ο Ιερώνυμος από την πρώτη στιγμή της εκλογής του εγκατέλειψε το δόγμα της «εθναρχούσης Εκκλησίας»Τα αγκάθια για τον κ. Ιερώνυμο ήταν πολλά:
    • Οι σχέσεις με το Φανάρι ήταν στο χειρότερο σημείο με αφορμή τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη στις λεγόμενες Νέες Χώρες. (Πρόκειται για περιοχές που ελευθερώθηκαν μετά το 1912).
    • Το κλίμα στο εσωτερικό της Ιεραρχίας ήταν επίσης τεταμένο. Οι μητροπολίτες είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες, τους «Χριστοδουλικούς» και μη προκαλώντας εντάσεις στους κόλπους της Συνόδου.
    • Σε πολύ κακό σημείο βρίσκονταν και οι σχέσεις με την Πολιτεία, αφού ο Χριστόδουλος συνήθιζε να μιλάει για τα πάντα κατηγορώντας ανοικτά τους πολιτικούς, τους Ευρωπαίους, τους Αμερικανούς, τους ανθρώπους του πνεύματος.
Ο Ιερώνυμος επέλεξε να ακολουθήσει άλλο δρόμο. Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του εγκατέλειψε το δόγμα της «εθναρχούσης Εκκλησίας» προβάλλοντας την αρχή της συνοδικότητας και την ενίσχυση της ενότητας της ιεραρχίας.
Σε αυτές τις θέσεις είχε αυτή τη φορά υποστηρικτές μητροπολίτες με ειδικό βάρος οι οποίοι είχαν πρωτοστατήσει στην εκλογή του, όπως οι: Ιωαννίνων Θεόκλητος, Καβάλας Προκόπιος και Περιστερίου Χρυσόστομος.
Το περίεργο είναι ότι οι δύο πρώτοι από τη θέση των υπευθύνων για τα οικονομικά είχαν καταλογίσει στον Ιερώνυμο κακοδιαχείριση και μάλιστα τότε, μετά το θάνατο του Σεραφείμ, είχαν υποστηρίξει τον Χριστόδουλο για τον θρόνο του Αρχιεπισκόπου.
Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα οι σχέσεις τους με τον Ιερώνυμο ήταν καλές. Στη συνέχεια τράβηξαν διαφορετικούς δρόμους, χωρίς ποτέ να φτάσουν στα άκρα.
Στον Ιερώνυμο συμπαραστάθηκαν στην προσπάθειά του να εξομαλυνθούν οι σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο ακόμη και μητροπολίτες οι οποίοι δεν τον είχαν ψηφίσει. Επισκέφθηκε το Φανάρι όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και όλα λύθηκαν μέσα σε λίγες ώρες.
Ο κ. Βαρθολομαίος αν και είχε χαρακτηρίσει την Εκκλησία της Ελλάδος «λαίμαργο άμπελο» και «μητροκτόνο» βρήκε στο πρόσωπο του Ιερώνυμου τον άνθρωπο που θα ακολουθούσε την οδό του «κατευνασμού, της αγάπης και του σεβασμού προς τη μητέρα Εκκλησία».
Ετσι έκλεισε μία πληγή που ταλαιπώρησε τουλάχιστον για τρία χρόνια τις δύο Εκκλησίας, και τα υπουργεία Εξωτερικών και Παιδείας.
Το άλλο μεγάλο θέμα ήταν οι κακές σχέσεις που είχε η Αρχιεπισκοπή με την Πολιτεία λόγω των δυναμικών παρεμβάσεων Χριστόδουλου ακόμη και για τα εθνικά θέμα.
Ο Ιερώνυμος διακήρυξε τους διακριτούς ρόλους και διαβεβαίωσε ότι δεν διεκδικεί να γίνει εθνάρχης!. Είχε επαφές με όλους τους πολιτικούς, συνέφαγε μαζί τους και απέφυγε να κάνει «αιχμηρές δηλώσεις» ακόμη και για το μνημόνιο.
Ιδια τακτική ακολούθησε και στην Ιεραρχία. Δεν ήρθε σε κόντρα με κανέναν και βεβαίως ούτε με τον Σπάρτης Ευστάθιο που ήταν ο βασικός του αντίπαλος στις εκλογές για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.
Δεν αναμείχτηκε -τουλάχιστον φανερά- στις εκλογές νέων μητροπολιτών, ενώ κράτησε αποστάσεις από εσωτερικές διαμάχες.
Παρά την πραότητά του όμως από την πρώτη στιγμή φρόντισε να αποσυνδέσει την αρχιεπισκοπή από δομές που είχε στήσει ο Χριστόδουλος. Αντικατέστησε την «Αλληλεγγύη» τον φορέα που είχε αναλάβει το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας με την «Αποστολή» τοποθετώντας δικούς του ανθρώπους.
Ενίσχυσε και αναδιοργάνωσε τη Ναοδομία για την οποία είχαν ακουστεί πολλά, τοποθετώντας άφθαρτους κληρικούς. Διατήρησε τους ξενώνες για συγγενείς ασθενών και κακοποιημένες γυναίκες που είχε δημιουργήσει ο Χριστόδουλος και αύξησε τα συσσίτια για τους απόρους.
Ηταν δε αρκετές οι νύχτες που έπαιρνε τον οδηγό του τον κ. Βλάση και περιφέρονταν χωρίς κάμερες και φωτογράφους στο κέντρο της Αθήνας συνομιλώντας με χρήστες και άστεγους.
Σε αντίθεση με τον Χριστόδουλο, ο κ. Ιερώνυμος απέφευγε τις κάμερες και τη δημοσιότητα για να μην προκαλεί.
Κρατώντας χαμηλούς τόνους -σε αντίθεση με τον προκάτοχο του- κατάφερε να ενεργοποιήσει όλα τα σχέδια για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας ιδρύοντας την «Εταιρεία Αξιοποίησης Ακίνητης Εκκλησιαστικής Περιουσίας Α.Ε.»
Στην προσωπική του ζωή ο Ιερώνυμος παρέμεινε σταθερός στις αξίες που είχε ασπαστεί από νεαρός μοναχός.
Αποφεύγει τα πολυτελή εστιατόρια και τις διακοπές. Εξακολουθεί να τρώει «προβατίνα στα κάρβουνα» και βεβαίως να καλεί σε δείπνο φίλους στο διαμέρισμα του στην Αρχιεπισκοπή, όπου δεν υπάρχει σεφ,αλλά μαγειρεύει για τον ίδιο και τους καλεσμένους του η σύζυγος του οδηγού του.






Πριν το συλληλατήριο- Αμβρόσιος: «Καλύτερα φασίστας παρά κατσαπλιάς, αντάρτης και προδότης»




Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου πραγματοποιήθηκε και στο Αίγιο.
«Κάποιοι αποτόλμησαν να με χαρακτηρίσουν Αμβρόσιος ο ναζιστήςΑμβρόσιος ο χουντικόςΑμβρόσιος ο εθνικιστής… Προς όλους αυτούς, από τη θέση αυτή απαντώ, προτιμώ οποιοδήποτε από όλα τα παραπάνω επίθετα αφού όλα έχουν σχέση με την έννοια της πατρίδος. Δηλαδή, προτιμώ να με αποκαλείτε φασίστα, όχι όμως κατσαπλιά… Ούτε αντάρτη και προδότη. Φασίστα ναι, κατσαπλιά ποτέ»
είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος και πρόσθεσε:
«Αγαπώ την πατρίδα μου, αγαπώ την Ελλάδα μας, αγαπώ τη Μακεδονία μας για την απελευθέρωση της οποίας έχυσαν το αίμα τους, όχι μόνο οι Έλληνες στρατιώτες μας, αλλά και οι ιερείς μας και Μητροπολίτες της Μακεδονίας μας… Ως ένας πατριώτης και όχι ως ένας κατσαπλιάς σας καλώ να μην επιτρέψουμε σε αυτούς τους νέους κατσαπλιάδες, που κυβερνούν την Ελλάδα μας, να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία μας. Σας καλώ να ενώσουμε τη φωνή μας με τις χιλιάδες των Ελλήνων πατριωτών, οι οποίοι συγκεντρώνονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη και μαζί τους να βροντοφωνάξουμε ‘Κάτω τα χέρια σας από τη Μακεδονία μας, η Μακεδονία είναι ελληνική, μόνον ελληνική’. Και επειδή είναι αγράμματοι, τελειώνω με ένα υστερόγραφο, με το ότι είπε ο Κίρο Γκλιγκόροφ, ο πρώην πρόεδρος των Σκοπίων στις 26 Φεβρουαρίου του ’92, είπε: “είμαστε Σλάβοι, που ήρθαν στην περιοχή στον 6ο αιώνα μ.Χ, δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων”. Το ακούς κ.Τσίπρα; Δεν είναι Μακεδόνες, είναι Σλάβοι».
Δείτε το βίντεο

Στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία -Διαψεύδουν οι διοργανωτές πως θα γίνει στον Πειραιά

ΔΕΝ θα γίνει στον Πειραιά ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ

Στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία -Διαψεύδουν οι διοργανωτές πως θα γίνει στον Πειραιά

Στις 4 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί το επόμενο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αυτήν τη φορά στην Αθήνα.

Δημοσιεύματα ανέφεραν πως το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά, ωστόσο αυτό διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τους διοργανωτές. Σε επικοινωνία με το iefimerida.gr όπως αναφέρει το ίδιο το iefimerida.gr    έκαναν γνωστό πως το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα.

Δημοσίευμα της «Καθημερινής» ανέφερε πως οι διοργανωτές αρχικά είχαν αποφασίσει το συλλαλητήριο να πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα, στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο, με την αιτιολογία ότι δεν επιθυμούν να προκαλέσουν κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της πόλης, επέλεξαν το συλλαλητήριο να πραγματοποιηθεί στον Πειραιά
.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι πληροφορίες ανέφεραν πως η επιλογή του Πειραιά γίνεται επειδή το Σύνταγμα γειτνιάζει με τα Εξάρχεια και οι διοργανωτές δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση οι συγκεντρωμένοι να δεχθούν επίθεση από αντιεξουσιαστές, κουκουλοφόρους και μπαχαλάκηδες.

Ωστόσο, οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία ανέφεραν στο iefimerida.gr πως δεν υπήρξε ποτέ η σκέψη για διοργάνωση του συλλαλητηρίου στον Πειραιά και πως αυτή η διαρροή προήλθε από κάποιους που δεν θέλουν να πραγματοποιηθεί.