15 Ιουλίου 2015

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΠΛΝΟ

The New Stuff

2015071420541429 είναι απορίας άξιο πώς τα ΜΜΕ του Νίκου Χατζηνικολάου που κατέχει το μεγαλύτερο ραδιόφωνο της χώρας, ιστοσελίδες με μεγάλη αναγνωσιμότητα και δύο εφημερίδες, έλαβε 398.000 ευρώ ενώ μεμονωμένοι δημοσιογράφοι που κατέχουν ενδεχομένως μια ιστοσελίδα μικρότερης αναγνωσιμότητας έλαβαν πολύ περισσότερα χρήματα. Με ποιό σκεπτικό το ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε ποια ποσά θα πάνε πού;
Δημοσιογραφικές πληροφορίες εμφανίζουν ορισμένους από τους παραλήπτες των ποσών αυτών να λειτουργούν ως μεσάζοντες ώστε να μεταφερθεί χρήμα προς συγκεκριμένους πολιτικούς. Η αναντιστοιχία ποσών και Μέσων που παρατηρείται συνάδει με αυτές τις πληροφορίες.
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έδωσε με επιφύλαξη τη λίστα αυτή στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μαζί με 153 δημοσιογράφους που εμφανίζονται να είναι στο μισθολόγιο του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά το θέμα δεν μπορεί να αφορά μόνο στη δημοσιογραφική δεοντολογία. Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι δημόσιος φορέας κι ως εκ τούτου τα 21 εκατομμύρια της λίστας είναι δημόσιο χρήμα του οποίου η χρήση πρέπει να δημοσιεύεται και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπόκειται στο καθεστώς των προσωπικών δεδομένων.
Του θέματος πρέπει να επιληφθεί εισαγγελέας ο οποίος θα εξετάσει αν τα χρήματα αυτά πήγαν όντως για την καμπάνια του ΚΕΕΛΠΝΟ ή αν πρόκειται πρακτικά για χρηματισμό δημοσιογράφων από την κυβέρνηση Σαμαρά μέσω του ανεξέλεγκτου κι αμαρτωλού, όπως έχει αποκαλύψει το HOT DOC, ΚΕΕΛΠΝΟ. Καθώς πρόκειται για δημοσιογράφους και ΜΜΕ σε συνθήκες μνημονίου όπου συγκεκριμένες γνώμες και στάσεις έπρεπε να ακούγονται, δημιουργούνται υποψίες πως τα χρήματα αυτά εξυπηρετούσαν κι άλλους από το δηλωμένο σκοπό.
Ιδού η λίστα:


Για χρήμα που δεν πήγαινε… για τη γρίπη μίλησε ο Πάνος Καμμένος
Η λίστα που δημοσιεύει το koutipandoras.gr κατέθεσε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για χρήματα που μοιράστηκαν προκειμένου να προωθήσουν συγκεκριμένες καμπάνιες κάνοντας την ίδια στιγμή επιθέσεις στο κυβερνητικό έργο.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έπραξε αυτό που δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος για κατάθεση της «χρυσής» λίστας δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Καμμένος εξερχόμενος του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ, στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται περισσότερα από 150 μισθολόγια, πολλά sites και ΜΜΕ καθώς και 37 δημοσιογράφοι.
Ο κ. Καμμένος ζήτησε από το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να γίνει διασταύρωση των στοιχείων με τις τραπεζικές καταθέσεις, να ερευνηθούν ποια κονδύλια ήταν αυτά που έλαβαν δημοσιογράφοι και ΜΜΕ, τί διαφήμιζαν και πώς πήραν τα εν λόγω χρήματα.

Αλ. Αλαβάνος: «Το Μνημόνιο Τσίπρα ημέρα ατίμωσης της Ελλάδας»

«Είναι μια ημέρα προδοσίας του λαού, που μόλις πριν λίγες μέρες είπε ένα άφοβο και περήφανο "Όχι"»

«Η 13η Ιουλίου 2015 καταγράφεται ως μια ημέρα όνειδους και ατίμωσης της Ελλάδας» αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.
Αλ. Αλαβάνος: «Το Μνημόνιο Τσίπρα ημέρα ατίμωσης της Ελλάδας»




«Η 13η Ιουλίου 2015 καταγράφεται ως μια ημέρα όνειδους και ατίμωσης της Ελλάδας.
 
Είναι μια ημέρα προδοσίας του λαού, που μόλις πριν λίγες μέρες είπε ένα άφοβο και περήφανο «Όχι», για να δει σήμερα να υπογράφεται το Μνημόνιο Τσίπρα με βάση ένα κείμενο ακραία χειρότερο από πού απέρριψε και χωρίς ίχνος ντροπής να επιτρέπεται στους ηγέτες του ευρωπαϊκού καπιταλισμού να ταπεινώνουν ασύδοτα τη δημοκρατία και τον τόπο μας.
 
Είναι η ημέρα της έσχατης κατάπτωσης αυτής της μνημονιακής  πενταετίας όχι μόνο γιατί βρίσκει την οικονομία στην πιο βαθιά αποδόμηση και την κοινωνία σε καθημερινό εξευτελισμό, αλλά γιατί ήδη σήμερα ξεκινά η ισχύς του Μνημονίου Τσίπρα, πολύ χειρότερου από το Μνημόνιο Παπανδρέου και το Μνημόνιο Σαμαρά.


Δεν πρέπει να αφήσουμε να σφραγισθεί κι ως η ημέρα μιας ιστορικής ατίμωσης της αριστεράς, φτάνει όλες και όλοι οι έντιμοι μαχητές του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ενοχές αλλά με διάθεση αναστοχασμού, να συμμετάσχουν στους κοινούς αγώνες ενάντια στη συμφωνία και ενάντια σε όσους επέλεξαν θέση στην απέναντι όχθη μαζί με τις άλλες μνημονιακές προσωπικότητες και κόμματα στα πλαίσια μιας πλαστής και καταστροφικής δήθεν «εθνικής ενότητας».


Μπορεί τέλος να γίνει η ημέρα εκκίνησης μιας δύσκολης αλλά αναγκαίας πορείας ενότητας και μετωπικής συγκρότησης όχι μόνο της αριστεράς, αλλά και ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων    με επικεφαλής τις νέες γενιές, με ένα νέο σχέδιο β για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση της κοινωνίας, που απαιτεί έξοδο από το ευρώ – παύση δανειακών πληρωμών  – πρόγραμμα σωτηρίας και ανασυγκρότησης, με νέα έμπνευση και δημιουργικότητα, αλλά με εκείνο το παλιό λαϊκό αριστερό ήθος της σεμνότητας, της ανιδιοτέλειας, της προσφοράς».






Πηγή : το βήμα

Εκβιαστικό τελεσίγραφο Τσίπρα: Ή ψηφίζετε τη συμφωνία (μνημόνιο) ή αύριο δεν θα μπορώ να είμαι πρωθυπουργός!

Του ειδικού συνεργάτη

Τελεσίγραφο  στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.


Κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους βουλευτές που απειλούν πως είτε θα καταψηφίσουν είτε θα ψηφίσουν «παρών» στο νομοσχέδιο της συμφωνίας, ανέφερε ότι αν απόψε (15/07/2015) δεν υπερψηφίσουν τη συμφωνία, την επόμενη ημέρα, δηλαδή αύριο, Πέμπτη (16/07/2015) δεν θα  μπορεί είναι πλέον πρωθυπουργός της χώρας.

Ενα τελεσίγραφο που θυμίζει πολιτικούς εκβιασμούς πρωθυπουργών προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων σε  ανάλογες ψηφοφορίες της βουλής.
 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσοι ειδικά έχουν αντιλυφθεί την αλλαγή στη συμπεριφορα του Πρωθυπουργού εν μέσω μιάς νυχτας, να μην υποκείψουν σε αυτό το τελεσίγραφο του Αλέξη Τσίπρα γιατί απλα αν ψηφιστεί το μνημόνιο αυτο απο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ίσως θα   είναι πρωθυπουργός αυριο,  δεν θα  μπορεί να είναι μετά 2-3-5 μήνες υπο το βάρος της λαικής αγανάκτησης και οργής των ψηφοφόρων του ΟΧΙ  του 62% (που τελικά το αγνόησε κάι το έβαλε στο καλάθι των αχρήστων),   και μαζι με τον Α, Τσίπρα θα "χαθεί" πολιτικά  και όλο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Δεν ψηφίζω το μνημόνιο αυτό υπάρχει και άλλη λύση - και δεν φεύγω.




 Ο Παναγιώτη Λαφαζάνη,  στους δημοσιογράφους αλλα και στην ομιλία του  ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι έχει τελείως ανίθετη άποψη και δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία - το απεχθές μνημόνιο, αλλά και δεν πρόκειται να φύγει από το κόμμα και την κυβέρνηση.

 Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε με σοβαρο και  αυστηρό ύφος .

«Δεν είναι δυνατόν στο όνομα οποιουδήποτε εκβιασμού η κυβέρνηση να αποδέχεται μνημόνια», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Τα διλήμματα, όπως "μνημόνιο ή καταστροφή", είναι διλήμματα που χρησιμοποίησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν έχουν καμία βάση. Είναι διλήμματα διάτρητα και τρομοκρατικά».

Μάθετε για την Συνθήκη των Βερσαλλιών που επικαλέσθηκε ο Βαρουφάκης

 


Τι είναι η Συνθήκη των Βερσαλλιών που όλοι επικαλούνται

Η συνθήκη των Βερσαλλιών, την οποία χρησιμοποίησε ξανά στη σημερινή του ομιλία ο Γιάνης Βαρουφάκης, είναι η συνθήκη ειρήνης, η οποία τερμάτισε τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία, δημιουργώντας όμως κατά την άποψη πολλών ιστορικών το έδαφος για να ακολουθήσει ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος λόγω των τεράστιων οικονομικών αποζημιώσεων που απαιτήθηκαν από τους Γερμανούς.

Μετά από έξι μήνες διαπραγματεύσεων στο Παρίσι, υπεγράφη το 1919 η συνθήκη ως συνέχεια της ανακωχής της 11ης Νοεμβρίου του 1918. Η πιο σημαντική διάταξη της συνθήκης, σύμφωνα με το άρθρο 231 (το επονομαζόμενο «άρθρο της πολεμικής ενοχής») όριζε ότι η Γερμανία ήταν αποκλειστικά υπεύθυνη για όλες τις «απώλειες και ζημίες» που είχαν υποστεί οι Σύμμαχοι στη διάρκεια του πολέμου και έθετε τη βάση των αποζημιώσεων.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους συμμάχους άρχισαν στις 18 Ιανουαρίου με τις Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία και Ρωσία να αποκλείονται από αυτές ενώ στο τέλος έμειναν μόνο Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες στο τραπέζι των διαβουλεύσεων. Η γερμανική κυβέρνηση έμαθε στις 29 Απριλίου τους όρους της ειρήνης, οι οποίοι εκτός από απώλεια εδαφών, την απώλεια όλων των αποικιών και τον περιορισμό των στρατιωτικών δυνάμεων της Γερμανίας, εμπεριείχαν και το θέμα των αποζημιώσεων. Στη Γερμανία η συνθήκη προκάλεσε σοκ και αισθήματα ταπείνωσης, γιατί πολλοί

Γερμανοί θεωρούσαν άδικο να επωμιστεί μόνο η Γερμανία και οι σύμμαχοί της την ευθύνη για την έναρξη του πολέμου. Το αποτέλεσμα ήταν ένας «δυσχερής συμβιβασμός», όπως χαρακτηρίστηκε από τους περισσότερους ιστορικούς της εποχής.

Τα οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν λόγω της αποπληρωμής και η γερμανική οργή, θεωρήθηκαν από τους περισσότερους ως η αιτία για να ξεσπάσει ο Β'Παγκόσμιος πόλεμος ενώ κάποιοι άλλοι είχαν αντίθετη άποψη λέγοντας ότι Γαλλία και Βέλγιο επιχειρηματολογούσαν για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών ζητώντας να λάβουν προτεραιότητα για τις αποζημιώσεις. Τον Ιανουάριο του 1921 το συνολικό ποσό που αποφασίστηκε από τη Διασυμμαχική Επιτροπή Αποζημιώσεων ορίστηκε στα 269 εκατομμύρια χρυσά μάρκα (2.970 χρυσά μάρκα αντιστοιχούσαν σε ένα γραμμάριο καθαρού χρυσού), περίπου £6.6 δισεκατομμύρια η $32 δισεκατομμύρια. Η Γερμανία θα έπρεπε να πληρώνει μέχρι το 1984.

Αργότερα τον ίδιο χρόνο, το ποσό περιορίστηκε στα 132 δισεκατομμύρια μάρκα, όμως παρέμενε αστρονομικό για τους περισσότερους Γερμανούς παρατηρητές
Η διεθνής αυτή συνθήκη από της εφαρμογής της, παρά τη σοβαρότητά της ως συνθήκη ειρήνης, κατέστη μία από τις χαρακτηριστικότερες παγκοσμίως. Καμία άλλη συνθήκη ή και απλό διπλωματικό έγγραφο στον κόσμο δεν υπέστη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τόσες μεταβολές, αναθεωρήσεις αλλά και αλλοιώσεις όσο αυτή.

Συνέπεια όλων αυτών ήταν το 1938 από την συνθήκη αυτή να ισχύουν ελάχιστοι όροι και ουσιαστικά μόνο όσοι είχαν να κάνουν με τις εδαφικές μεταρρυθμίσεις. Η Γερμανία από το 1938 έως το 1939 παραβίασε όλους τους εναπομείναντες όρους. Το τελευταίο βήμα ήταν η πλήρης ανατροπή της συνθήκης την 1η Σεπτεμβρίου του 1939 με την κήρυξη του πολέμου κατά της Πολωνίας και την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.










heghmerida.gr

Η Ραχήλ Μακρή κατά Ευκλείδη Τσακαλώτου

 

Ελλάδα, 2015 Ελλάδα, 2015
“ Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών ”
Η Ραχήλ Μακρή μετακόμισε, μόλις τους τελευταίους μήνες, στους κόλπους της Αριστεράς για να εκλεγεί βουλευτής, μιας και είχε βρεθεί εκτός Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Αυτό δεν την εμποδίζει να εξαπολύει επιθέσεις με υπονοούμενα και αιχμές με αφορμή την αποψινή ψηφοφορία.

Η κ.Μακρή που τις τελευταίες μέρες έχει υψώσει πολύ τους τόνους, με μεγάλη δόση ειρωνείας περιέγραψε μία πολιτική φρουτοπία που βρίθει από πολιτικές συναλλαγές ενώ καταφέρεται και κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου κατηγορώντας τον για παραβίασης της λαϊκής εντολής.

Δείτε τι έγραψε στο Facebook 

«Οι Ευρωπαίκές Συνθήκες δεν προβλέπουν να εγκαταλείψει μια χώρα 

το ευρώ. Συμβουλεύω να μην μπούμε σε άγνωστα μονοπάτια», 

δήλωσε την Τετάρτη στην εφημερίδα Le Figaro ο Γάλλος υπουργός 

Οικονομικών Μισέλ Σαπέν. Επειδή ο υπουργός οικονομικών 

επικαλείται τον Γάλλο ομολογό του του θυμίζουμε ποιές ήταν οι 

επίσημες θέσεις της γαλλικής κυβέρνησης η οποία απέκλειε κάθε 

δυνατότητα grexit. Μάλλον ο υπουργός οικονομικών για 

ναδικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της παραβίασης της λαικής 

εντολήςμπερδεύει τον γάλλο υπουργό με τον ποταμίσιο θεοχάρη.





periodista.gr

Παραιτήθηκε η Βαλαβάνη - Διαβάστε την "οργισμένη" επιστολή της προς τον πρωθυπουργό


=
Με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό η Νάντια Βαλαβάνη υποβάλλει την παραίτησή της από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών. Η κα. Βαλαβάνη εκτιμά πως οι κυρίαρχες δυνάμεις εντός των δανειστών θα απειλούν συνεχώς με Grexit ώσπου να πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. κατακεραυνώνει τις τακτικές των δανειστών και εκτιμά πωςδηλώνει πως δεν μπορεί να υπηρετήσει αυτά τα "θνησιγενή" όπως λέει μέτρα. 
Ολόκληρη η επιστολή:

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Αλέξη,
Στήριξα την ομάδα διαπραγμάτευσης τη νύχτα της Παρασκευής όντας σίγουρη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει συμφωνία. προηγούμενη Ότι τελικά θα γυρίσετε πίσω για να στηριχτούμε  στο λαό - όπως το έκανες και την φορά.  Ότι η ανάγνωση της μάχης που δίνατε εκεί θα βοηθήσει ν'  αποκαλυφθεί στα μάτια και των πιο ανυποψίαστων συμπατριωτών μας, μετά και τ' αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της προηγούμενης Κυριακής, πώς επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως εργαλείο για να μετασχηματίσουν βίαια στο ακόμα φρικαλεότερο συνολικότερα την Ευρώπη. Επειδή δεν πιστεύω ότι η κατάσταση για την εργαζόμενη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας μπορεί ποτέ ν'  αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο χωρίς τη δική της συνειδητοποίηση και θέληση για δράση προς τα εκεί.

Ακόμα και τώρα, Δευτέρα πρωί, εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία. Ότι η τακτική των γνωστών κυρίαρχων κύκλων στη Γερμανία είναι ο πλήρης εξευτελισμός της κυβέρνησης και της χώρας. Να ψηφίσει η Βουλή αύριο-μεθαύριο ό,τι μέχρι σήμερα έχει - ας πούμε - «συμφωνηθεί», και πάλι να μην υπάρξει συμφωνία. Μέχρι να καταρρεύσει αυτή η κυβέρνηση και ν'  αναλάβει κυβέρνηση «δοτών» και «προθύμων».  Αυτοί που έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ. Αυτοί που, μαζί με τους «έξω», πίστεψαν ότι  οι κλειστές τράπεζες θα συνέτριβαν το πρώτο πείραμα ελπίδας στην ευρωπαϊκή ήπειρο τον καινούργιο  αιώνα. Αυτοί που ήδη σηκώνουν κεφάλι και απευθύνονται με μια ύβρι που δε θα μπορέσει να εξαλείψει οποιαδήποτε κάθαρση.

Αλέξη,
ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα ότι σ' ένα πόλεμο, όταν οι δυνάμεις του αντίπαλου αποδειχθούν συντριπτικά υπέρτερες, επιτρέπεται η συνθηκολόγηση - με μοναδικό στόχο την ανασύνταξη  των δικών σου δυνάμεων και την οργάνωση, ξανά, της αντίστασης που θα επιτρέψει να μεταβάλλεις πλέον τις ίδιες εκείνες τις συνθήκες που οδήγησαν στην ήττα. Αυτή η «συνθηκολόγηση», όμως, είναι τόσο συντριπτική, που δε θα επιτρέψει ανασύνταξη δυνάμεων. Και η επιδείνωση, με δική μας υπογραφή, της κατάστασης ενός εξαντλημένου λαού εκεί που πήγαινε να σηκώσει κεφάλι, θα αποτελέσει «ταφόπλακα», για πολλά χρόνια, οποιωνδήποτε δυνατοτήτων χειραφέτησης του.

Χρωστάμε πριν απ'  όλα στα νέα παιδιά, αυτά που καθόρισαν το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, αυτά που είναι το μέλλον τους που καθορίζεται σήμερα, να γυρίσει η αντιπροσωπεία μας χωρίς αφόρητες δεσμεύσεις. Ν'  απευθυνθείς ξανά σε αυτά τα παιδιά και σ' όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν ψήφισαν όχι ή ναι. Να τους εξηγήσεις πώς ακριβώς έχει η κατάσταση, τι θα έχει ν'  αντιμετωπίσει ο λαός μας, αν πάρει σάρκα και οστά, στις συνθήκες που επιβλήθηκαν στη χώρα, το πλειοψηφικό όχι. Που δόθηκε με την πλειοψηφία να θέλει αυτό που λέγαμε, λύση εντός της Ευρώπης. Αυτή η συγκεκριμένη λύση, όμως, που επιβάλλεται σήμερα με τόσο καταθλιπτικό τρόπο, δεν είναι λύση βιώσιμη. Για τους ίδιους, για το λαό, για τη χώρα. Για την άλλη Ευρώπη, που βρίσκεται σε κατάσταση τοκετού. Είναι άλλο πράγμα να βρεθείς σε μια πραγματικότητα εξαιρετικά δύσκολη, ν΄ αντιμετωπίζεις μια καταστροφή, μ'  ελπίδα ωστόσο σ' ένα μέλλον αξιοπρέπειας, κυριαρχίας  κι ανεξαρτησίας. Κι άλλο ν'  αντιμετωπίζεις μια καταστροφή που θα ολοκληρωθεί με ό,τι ε
θνικό εισόδημα έχει απομείνει να κατευθύνεται στους «έξω», για την αποπληρωμή ενός χρέους που δεν αποπληρώνεται στους αιώνες των αιώνων και κάνει την ίδια την κοινωνία μη βιώσιμη, και στους «πάνω».


Αλέξη,
Σ'  ένα τέτοιο προσκλητήριο θα είμαι παρούσα και θα το υπηρετήσω απ' όποια θέση θέλεις μέχρι τέλους. Σε περίπτωση όμως που η αντιπροσωπεία μας επιστρέψει με τις δεσμεύσεις που απευχόμαστε  - μέτρα θνησιγενή, που σε κάθε αξιολόγηση θα ξαναθέτουν τα ίδια  διλήμματα, υποχώρηση ή GREXIT -, είναι αδύνατο να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης. Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με τίμησες. Με τη σειρά μου, σ'  ένα υπουργείο που όπως ξέρεις βρέθηκα μόνο για λόγους κομματικότητας, έκανα ότι μπορούσα για ν'  ανακουφιστούν λαϊκά στρώματα και για να προετοιμάσω ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα.  Το ίδιο και σε ό,τι αφορά το άλλο μεγάλο μέτωπο, της διαφύλαξης και μιας πραγματικής  αξιοποίησης προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων και του τόπου, της δημόσιας περιουσίας. Σ'  ευχαριστώ που έστω για αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα μου έδωσες τη δυνατότητα να υπηρετήσω απ'  αυτή τη θέση το απελευθερωτικό μας εγχείρημα. Ο αγώνας, θέλω να πιστεύω, συνεχίζεται.

Μ'  εκτίμηση
Νάντια Βαλαβάνη









koutipandoras.gr

Εικόνα κατάρρευσης στην κυβέρνηση - Καταψηφίζουν 40-42 βουλευτές, ξεκίνησε με 162 και θα απομείνει με 122-120 βουλευτές

Εικόνα κατάρρευσης στην κυβέρνηση - Καταψηφίζουν 40-42 βουλευτές, ξεκίνησε με 162 και θα απομείνει με 122-120 βουλευτές



Εικόνα διάλυσης στην κυβέρνηση - Οργιάζουν οι φήμες που θέλουν 40-42 βουλευτές να καταψηφίζουν το πολυνομοσχέδιο
(upd6) Εικόνα διάλυσης, κατάρρευσης και χάους εμφανίζει η ελληνική κυβέρνηση, στην πλέον κρίσιμη ψηφοφορία στην Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του τρίτου μνημονίου που θα ψηφιστεί σήμερα στην Βουλή όχι μόνο από τους εναπομείναντες κυβερνητικούς βουλευτές αλλά και με την στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Υπαρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι οι διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο θα ξεπεράσουν τις 40 με 42 ειδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ που σημαίνει ότι ο πυρήνας των βουλευτών που θα ψηφίζει τους εφαρμοστικούς νόμους θα είναι 109-107 βουλευτές σε σύνολο 149 βουλευτών.
Οι κυβερνητικοί βουλευτές εφόσοξ επιβεβαιωθεί η διαρροή σοκ από την κυβέρνηση, θα περιοριστούν στους 122 με 120 βουλευτές.
Ωστόσο αν χαθεί ο μαγικός αριθμός των 121 βουλευτών τότε η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να συνεχίσει ούτε ως κυβένρηση μειοψηφίας.
Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν έχει κανένα δραματικό προηγούμενο.
Κυβέρνηση προκλητικά ανεύθυνων, τίναξαν την Ελλάδα στον αέρα και απέδειξαν ότι δεν έχουν σχέδιο, ηττήθηκαν, παρέσυραν την Ελλάδα στην καταστροφή και το αδιέξοδο και η χώρα κρέμεται αποκλειστικά από τις διαθέσεις των ευρωπαίων....τους οποίους οι έλληνες κατηγορούσαν με το ντροπιαστικό ΟΧΙ. Μεταξύ των συνεχιζόμενων διαρροών και τριγμών της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη που υπέβαλε την παραίτησή της στον πρωθυπουργό, καθώς διαφωνεί με τη συμφωνία, ενώ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο. 

Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών για τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ...
Η συνεδρίαση της Ολομέλειας επί της συμφωνίας δύναται να διαρκέσει έως και 10 ώρες.
Επομένως, η ψήφιση θα πραγματοποιηθεί, όπως όλα δείχνουν, τα μεσάνυχτα.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενσωμάτωσε στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου για τις επείγουσες ρυθμίσεις για την διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης το άρθρο 1 το οποίο αφορά την κύρωση της ανακοίνωσης Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ευρωζώνης (Eurosummit), μετά από αίτημα των ΑΝΕΛ.
Ο κ. Τσακαλώτος επικαλέστηκε για την αλλαγή αυτή, το άρθρο 112 η Βουλή μπορεί να κυρώσει μόνο διεθνείς συμβάσεις και διεθνείς συνθήκες.
«Αυτό σημαίνει ότι όποιος ψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο συμφωνεί και με την αιτιολογική έκθεση, άρα συμφωνεί και με την συμφωνία που είχαμε την Δευτέρα στις Βρυξέλλες», κατέστησε σαφές ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος προέβη ταυτοχρόνως και σε νομοθετικές βελτιώσεις.

Μετρούν τις «διαρροές»
Η ψηφοφορία έχει σημάνει "κόκκινο συναγερμό" στην κυβέρνηση, όπου το μείζον ζήτημα είναι που θα φτάσουν τελικά οι διαρροές των κυβερνητικών βουλευτών, καθώς ο αριθμός των διαφοροποιήσεων από την κυβερνητική "γραμμή" θα είναι και αυτός που θα καθορίσει την επόμενη ημέρα της κυβέρνησης.
Προβλέψεις είναι δύσκολο να γίνουν, καθώς από τη μια είναι πολλοί εκείνοι οι βουλευτές, οι οποίοι δηλώνουν ότι η συμφωνία είναι σκληρή και κινείται εκτός των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και από την άλλη είναι σαφής η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι οι βουλευτές είναι αντιμέτωποι με την εθνική τους ευθύνη, καθώς επί της ουσίας δεν υπάρχει αξιόπιστη και βιώσιμη εναλλακτική στη συμφωνία που κατέληξε με τους δανειστές.
Το μόνο δεδομένο είναι οι διαφοροποιήσεις που υπήρξαν στην ψηφοφορία της περασμένης εβδομάδας αναφορικά με την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους.
Σε αυτήν είχαν υπάρξει 17 διαρροές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ενώ άλλοι 15 βουλευτές, αν και είχαν αναφέρει ότι στηρίζουν τον πρωθυπουργό, είχαν προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα εφόσον αυτά έρθουν στη Βουλή.
Το εάν θα επιβεβαιωθεί αυτός ο αριθμός, δηλαδή άνω των 30 ή αν θα ξεπεράσει τους 40 ή αν θα περιοριστεί σε λίγο περισσότερους από 20, θα φανεί μόνο με το πέρας της ψηφοφορίας.
Μέχρι στιγμής πάντως, οι βουλευτές Θανάσης Πετράκος, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Στάθης Λεουτσάκος, έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο (ακόμα και το παρών προσμετράται στις αρνητικές ψήφους), ενώ και ο Γ. Ρωμανιάς, προανήγγειλε την παραίτηση του από τη γενική γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Σε αυτούς σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα συγκαταλέγονται και οι υπουργοί Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και πιθανότατα ο Κώστας Ήσυχος.
Δεδομένη παράλληλα, είναι και η καταψήφιση από τη συνεργαζόμενη με το ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, η οποία από την Παρασκευή είχε τηρήσει σαφή θέση ενάντια στη συμφωνία, ενώ χθες με ανάρτησή της στο Facebook, αναφερόμενη στη συμφωνία, παρέπεμψε σε νέα... συνθήκη της Βάρκιζας.
Τη διαφοροποίηση του έχει γνωστοποίησει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Κοδέλας.

Παραιτήθηκε η Βαλαβάνη - Διαψεύδει ότι είναι η υπουργός που έβγαλε 200 χιλ. ευρώ
Από τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου, βρίσκεται στη διάθεση του πρωθυπουργού η επιστολή παραίτησης της αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών, Ν. Βαλαβάνη, ευχαριστώντας τον ότι για αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα της έδωσε τη δυνατότητα να υπηρετήσει από τη θέση το απελευθερωτικό τους εγχείρημα.
Σύμφωνα με την πρώην Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών η λύση που προτάθηκε στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμη.
Αναλυτικά η επιστολή:
Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας
Αλέξη,
Στήριξα την ομάδα διαπραγμάτευσης τη νύχτα της Παρασκευής όντας σίγουρη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει συμφωνία.
Ότι τελικά θα γυρίσετε πίσω για να στηριχτούμε στο λαό - όπως το έκανες και την προηγούμενη φορά.
Ότι η ανάγνωση της μάχης που δίνατε εκεί θα βοηθήσει ν’ αποκαλυφθεί στα μάτια και των πιο ανυποψίαστων συμπατριωτών μας, μετά και τ’ αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της προηγούμενης Κυριακής, πώς επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως εργαλείο για να μετασχηματίσουν βίαια στο ακόμα φρικαλεότερο συνολικότερα την Ευρώπη.
Επειδή δεν πιστεύω ότι η κατάσταση για την εργαζόμενη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας μπορεί ποτέ ν’ αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο χωρίς τη δική της συνειδητοποίηση και θέληση για δράση προς τα εκεί.
Ακόμα και τώρα, Δευτέρα πρωί, εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία.
Ότι η τακτική των γνωστών κυρίαρχων κύκλων στη Γερμανία είναι ο πλήρης εξευτελισμός της κυβέρνησης και της χώρας.
Να ψηφίσει η Βουλή αύριο-μεθαύριο ό,τι μέχρι σήμερα έχει – ας πούμε - «συμφωνηθεί», και πάλι να μην υπάρξει συμφωνία.
Μέχρι να καταρρεύσει αυτή η κυβέρνηση και ν’ αναλάβει κυβέρνηση «δοτών» και «προθύμων».
Αυτοί που έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ.
Αυτοί που, μαζί με τους «έξω», πίστεψαν ότι οι κλειστές τράπεζες θα συνέτριβαν το πρώτο πείραμα ελπίδας στην ευρωπαϊκή ήπειρο τον καινούργιο αιώνα.
Αυτοί που ήδη σηκώνουν κεφάλι και απευθύνονται με μια ύβρι που δε θα μπορέσει να εξαλείψει οποιαδήποτε κάθαρση.
Αλέξη,
ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα ότι σ’ ένα πόλεμο, όταν οι δυνάμεις του αντίπαλου αποδειχθούν συντριπτικά υπέρτερες, επιτρέπεται η συνθηκολόγηση – με μοναδικό στόχο την ανασύνταξη των δικών σου δυνάμεων και την οργάνωση, ξανά, της αντίστασης που θα επιτρέψει να μεταβάλλεις πλέον τις ίδιες εκείνες τις συνθήκες που οδήγησαν στην ήττα.
Αυτή η «συνθηκολόγηση», όμως, είναι τόσο συντριπτική, που δε θα επιτρέψει ανασύνταξη δυνάμεων.
Και η επιδείνωση, με δική μας υπογραφή, της κατάστασης ενός εξαντλημένου λαού εκεί που πήγαινε να σηκώσει κεφάλι, θα αποτελέσει «ταφόπλακα», για πολλά χρόνια, οποιωνδήποτε δυνατοτήτων χειραφέτησης του.
Χρωστάμε πριν απ’ όλα στα νέα παιδιά, αυτά που καθόρισαν το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, αυτά που είναι το μέλλον τους που καθορίζεται σήμερα, να γυρίσει η αντιπροσωπεία μας χωρίς αφόρητες δεσμεύσεις.
Ν’ απευθυνθείς ξανά σε αυτά τα παιδιά και σ’ όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν ψήφισαν όχι ή ναι.
Να τους εξηγήσεις πώς ακριβώς έχει η κατάσταση, τι θα έχει ν’ αντιμετωπίσει ο λαός μας, αν πάρει σάρκα και οστά, στις συνθήκες που επιβλήθηκαν στη χώρα, το πλειοψηφικό όχι.
Που δόθηκε με την πλειοψηφία να θέλει αυτό που λέγαμε, λύση εντός της Ευρώπης.
Αυτή η συγκεκριμένη λύση, όμως, που επιβάλλεται σήμερα με τόσο καταθλιπτικό τρόπο, δεν είναι λύση βιώσιμη.
Για τους ίδιους, για το λαό, για τη χώρα.
Για την άλλη Ευρώπη, που βρίσκεται σε κατάσταση τοκετού.
Είναι άλλο πράγμα να βρεθείς σε μια πραγματικότητα εξαιρετικά δύσκολη, ν΄ αντιμετωπίζεις μια καταστροφή, μ’ ελπίδα ωστόσο σ’ ένα μέλλον αξιοπρέπειας, κυριαρχίας κι ανεξαρτησίας.
Κι άλλο ν’ αντιμετωπίζεις μια καταστροφή που θα ολοκληρωθεί με ό,τι εθνικό εισόδημα έχει απομείνει να κατευθύνεται στους «έξω», για την αποπληρωμή ενός χρέους που δεν αποπληρώνεται στους αιώνες των αιώνων και κάνει την ίδια την κοινωνία μη βιώσιμη και στους «πάνω».
Αλέξη,
Σ’ ένα τέτοιο προσκλητήριο θα είμαι παρούσα και θα το υπηρετήσω απ’ όποια θέση θέλεις μέχρι τέλους.
Σε περίπτωση όμως που η αντιπροσωπεία μας επιστρέψει με τις δεσμεύσεις που απευχόμαστε - μέτρα θνησιγενή, που σε κάθε αξιολόγηση θα ξαναθέτουν τα ίδια διλήμματα, υποχώρηση ή GREXIT –, είναι αδύνατο να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης.
Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με τίμησες.
Με τη σειρά μου, σ’ ένα υπουργείο που όπως ξέρεις βρέθηκα μόνο για λόγους κομματικότητας, έκανα ότι μπορούσα για ν’ ανακουφιστούν λαϊκά στρώματα και για να προετοιμάσω ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα.
Το ίδιο και σε ό,τι αφορά το άλλο μεγάλο μέτωπο, της διαφύλαξης και μιας πραγματικής αξιοποίησης προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων και του τόπου, της δημόσιας περιουσίας.
Σ’ ευχαριστώ που έστω για αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα μου έδωσες τη δυνατότητα να υπηρετήσω απ’ αυτή τη θέση το απελευθερωτικό μας εγχείρημα.
Ο αγώνας, θέλω να πιστεύω, συνεχίζεται.

Λαφαζάνης: Δεν θα ψηφίσω το τρίτο μνημόνιο
Την θέση ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή διατύπωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνης.
«Ο ελληνικός λαός δεν μας εξέλεξε για να ψηφίσουμε νέο Μνημόνιο, δεν ψηφίσαμε το πρώτο ούτε το δεύτερο και δικαιωθήκαμε.
Δεν θα ψηφίσω και το τρίτο Μνημόνιο» τόνισε ο κ.Λαφαζάνης σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής.
«Με τα μνημόνια η χώρα δεν πάει μπροστά.
Η Ελλάδα έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις.
Το δίλημμα Μνημόνιο ή καταστροφή είναι τρομοκρατικό, είναι ανύπαρκτο δίλημμα» υπογράμμισε ο κ.Λαφαζάνης.

Απέναντι στην κυβέρνηση η Κωνσταντοπούλου: Να μην ολοκληρωθεί ο εκβιασμός
Την αντίθεσή της για τη διαδικασία του κατεπείγοντος για την κύρωση της συμφωνίας με τους πιστωτές διατύπωσε από το βήμα της Βουλής, η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος του Κοινοβουλίου.
Ειδικότερα, υποστήριξε πως πρόκειται για «εκβιασμό του Κοινοβουλίου και του ίδιου του πρωθυπουργού», ενώ πρόσθεσε πως «δοκιμάζεται η δημοκρατική λειτουργία».
«Η Βουλή δεν μπορεί και δεν πρέπει να τοποθετείται σε τέτοιες ασφυκτικές διαδικασίες», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει προηγούμενο μια τόσο σύντομης ψήφισης».
Η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε, παράλληλα, την αγανάκτηση που αισθάνθηκε όταν άκουσε την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, να ανακοινώνει τι και πως θα ψηφίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο.
«Τιμώ αφάνταστα τον πρωθυπουργό», υπογράμμισε, ωστόσο «η Βουλή και η κυβέρνηση πρέπει να έχουν τη νηφαλιότητα και τον χρόνο να εξετάσουν τα στοιχεία».
Στη συνέχεια, η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ, που είδε χθες 14/7, το φως της δημοσιότητας και η οποία προκρίνει την 30ετή αναστολή πληρωμών και το μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους, ώστε να καταστεί αυτό βιώσιμο.
«Με πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών, είναι υποχρέωση της βουλής να μην επιστρέψουμε να ολοκληρωθεί ο εκβιασμός», συνέχισε η πρόεδρος της Βουλής, καταλήγοντας πως «οι εταίροι πρέπει να σεβαστούν τη δημοκρατία, κανένα κοινοβούλιο δεν μπορεί να νομοθετεί υπό αυτή την πίεση».

Υπέρ του εθνικού νομίσματος η Αριστερή Πλατφόρμα

Πρόταση για εθνικό νόμισμα, παίρνοντας 22 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, με τα οποία θα πληρωθούν στο μεσοδιάστημα μισθοί και συντάξεις, φέρεται να παρουσίασε σε μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Στη χθεσινή συνάντηση στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας φάνηκε ότι προσπαθούν ταυτόχρονα να συντονίσουν τη δράση τους με τις άλλες οργανωμένες ομάδες διαφωνούντων, την πρώην συνιστώσα ΚΟΕ και το Κόκκινο Δίκτυο, προκειμένου να έχουν κοινή γραμμή στις επόμενες συνεδριάσεις τόσο στην Ολομέλεια της Βουλής όσο και στα όργανα του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας δεν θα υπερψηφίσουν τα μέτρα (είτε αυτό σημαίνει παρόν, είτε όχι), ενώ δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν, καθώς -όπως οι ίδιοι διαμηνύουν- αυτοί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ναι» υπό όρους από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μ. Χρυσοβελώνη, μιλώντας στην εκπομπή, "Κοινωνία Ώρα MEGA"  επισήμανε ότι στη χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός ήταν "πολύ ειλικρινής" και "δεν προσπάθησε να ωραιοποιήσει τα πράγματα" επισημαίνοντας ότι κλήθηκε να αποφασίσει ανάμεσα σε δυο δύσκολα ενδεχόμενα και "αποφάσισε να πάρει αυτά τα μέτρα και να προσπαθήσει η χώρα να ανακτήσει τον βηματισμό της".
Διασαφήνισε ότι οι ΑΝΕΛ στηρίζουν τον πρωθυπουργό και αναγνωρίζουν την υπεράνθρωπη προσπάθειά του.
Αναφορικά με τη στάση του κόμματος στην ψηφοφορία διευκρίνισε ότι η πρόταση την οποία αποδέχθηκε "συνετάγη όχι μόνο από ελληνική πλευρά αλλά και με συνδρομή τεχνοκρατών από τη γαλλική κυβέρνηση με τη διαβεβαίωση ότι οι θεσμοί θα την αποδέχοντο ως είχε".
Υπό αυτό το πρίσμα, ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει το κόμμα όσα περιείχοντο στη συμφωνία των αρχηγών και της εξουσιοδότησης της Παρασκευής αλλά "όχι οτιδήποτε κινείται πέραν αυτού" και άρα θα ψηφίσει το άρθρο 2 ως έχει και όχι το 1, στάση που έχει τεθεί σε γνώση του πρωθυπουργού.

Στηρίζει η αντιπολίτευση

Και εάν στην κυβέρνηση μετρούν και προσπαθούν να εκτιμήσουν που θα φτάσουν οι διαρροές, η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ έχουν διαμηνύσει ότι θα στηρίξουν τη συμφωνία μια και αυτό επιβάλλει το εθνικό καθήκον.
Είναι χαρακτηριστικό πως αν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης - με εξαίρεση την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ - έχουν καταστήσει σαφές ότι θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία, έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση.
Σε δηλώσεις της η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως την κρισιμότερη μετά τη μεταπολίτευση.
«Και οι 300 βουλευτές έχουν προσωπική ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό, τις γενιές που έρχονται τον όρκο που έδωσαν να τιμήσουν το Σύνταγμα και τους νόμους και να δράσουν προς όφελος του λαού» τόνισε η Μπακογιάννη.

ΒουλευτέςΑνά Κοινοβουλευτική Ομάδα

Κοινοβουλευτική ομάδα Έδρες
ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ 149
Ν.Δ. Ν.Δ. 76
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή 17
Το Ποτάμι Το Ποτάμι 17
Κ.Κ.Ε. Κ.Κ.Ε. 15
Ανεξάρτητοι Έλληνες - Π. Καμμένος Ανεξάρτητοι Έλληνες - Π. Καμμένος 13
ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΠΑ.ΣΟ.Κ. 13






bancknews.gr

Ανασχηματισμός - Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η Βουλή δεν πρέπει να αποδεχθεί τον εκβιασμό

Ανασχηματισμός - Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η Βουλή δεν πρέπει να αποδεχθεί τον εκβιασμό
Ένταση στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία τόνισε ότι η Βουλή δεν πρέπει να ολοκληρώσει τον εκβιασμό των δανειστών.

«Αισθάνθηκα πραγματική αγανάκτηση όταν άκουσα τη Μέρκελ να ανακοινώνει τι και πώς θα ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο», είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο σύντομης ψήφισης αν υλοποιηθεί η διαδικασία», συμπλήρωσε ενώ υπήρχαν αντιδράσεις μέσα στην αίθουσα.


«Οφείλουμε να ζητήσουμε από τους λεγόμενους εταίρους να σεβαστούν τη δημοκρατία», υπογράμμισε και κατέληξε: «Κανένα κοινοβούλιο δεν πρέπει να νομοθετεί υπό τέτοιες ασφυκτικές προθεσμίες».






 newsbomb