24 Ιανουαρίου 2018

Συνάντηση Α.Τσίπρα-Ζ.Ζάεφ με «μενού» την Μακεδονία


Συνάντηση Α.Τσίπρα-Ζ.Ζάεφ με «μενού» την Μακεδονία

Συνάντηση Α.Τσίπρα-Ζ.Ζάεφ με «μενού» την Μακεδονία

Οι διαπραγματευτές τελείωσαν και πλέον αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι πρωθυπουργού την διαπραγμάτευση για την ονομασία των Σκοπίων και έτσι σήμερα στις 4μμ (ώρα Ελλάδος) ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντάται με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, στο Νταβός της Ελβετίας στον απόηχο του μεγάλου συλλαλητηρίου στην Θεσσαλονίκη
Στην πραγματικότητα ο Α.Τσίπρας αυτό που επιδιώκει να μάθει από πρώτο χέρι είναι να μάθει μέχρι που προτίθενται να φτάσουν οι Σκοπιανοί για να καταλάβει και ο ίδιος αν όλα αυτά που συζητώνται τελικώς είναι ανούσια (γνώμη μας ότι είναι)
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος κατά την τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσδοκά να καταγραφεί πρόοδος και να επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει καλή θέληση.

Ωραία όλα αυτά, αλλά ο κύριος Ζάεφ ταυτότητα και γλώσσα θα δεχτεί να αλλάξουν; Πολύ αμφιβάλουμε. Μάλιστα το βρίσκουμε δύσκολο ακόμα και να περνούσε ο ίδιος τέτοιες αλλαγές καθώς δεν θα του το επέτρεπαν στο εσωτερικό των Σκοπίων.

Με την επιστροφή του στην Αθήνα θα ενημερώσει τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά όχι και τους πολιτικούς αρχηγούς καθώς κάτι τέτοιο θα συμβεί εφόσον υπάρξει κάποια συμφωνία.
Στις 4 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί το επόμενο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί αυτήν τη φορά στο Σύνταγμα στην Αθήνα και ήδη προκαλεί «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση και τρόμο στις πρεσβείες των ΗΠΑ και Γερμανίας που θέλουν διακαώς άμεση «λύση» στο Σκοπιανό αδιαφορώντας εάν αυτή θα είναι εθνικά ζημιογόνα για την Ελλάδα.

Εν αρχή είχαν υπάρξει κάποιες διαρροές ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά για να αποφευχθούν επεισόδια με αναρχικούς που θα εξέλθουν εκ των Εξαρχείων αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Εάν το πρώτο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη προκάλεσε «σεισμό» αυτό στην Αθήνα αναμένεται να είναι ακόμα πιο ηχηρό εν μέσω διαπραγμάτευσης καθώς περιορίζει κατά πολύ τις επιλογές της κυβέρνησης.

Σε συνδυασμό με τις δημοσκοπήσεις που ακόμα και το 65% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την σύνθετη ονομασία γίνεται κατανοητό ότι η κυβέρνηση θα υποστεί μεγάλο πολιτικό κόστος και μάλιστα μακροχρόνιο εάν τελικώς συμμορφωθεί με τις επιταγές των Αμερικανών, διότι περί αυτού πρόκειται.

Η Ελλάδα κανένα λόγο δεν έχει να δώσει από μόνη της τον όρο «Μακεδονία» και μαζί με αυτόν και την Ιστορία της.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή τις κινήσεις και της αντιπολίτευσης, καθώς εκτιμά ότι ειδικά η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία λύση, μετά τις κοινωνικές αντιδράσεις που εκφράζονται και στις οποίες πρωταγωνιστούν στελέχη της.

Βέβαια η ΝΔ σαν επίσημη πολιτική της είχε πάντα την σύνθετη ονομασία αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα στο ελληνικό πολιτικό σύστημα...



ΠΗΓΗPronews

Το ΒΙΝΤΕΟ που πρέπει να φέρει ακόμα περισσότερο κόσμο στο συλλαλητήριο της Αθήνας


Το ΒΙΝΤΕΟ που πρέπει να φέρει ακόμα περισσότερο κόσμο στο συλλαλητήριο της Αθήνας


Η "κυρία" με μισθό 551.700 δολάρια θεωρεί υψηλές τις συντάξεις των Ελλήνων – Τι είπε στο Νταβός



Η κυρία με μισθό 551.700 δολάρια θεωρεί υψηλές τις συντάξεις των Ελλήνων – Τι είπε στο Νταβός


Για..υψηλές συντάξεις που λαμβάνουν οι Έλληνες,μίλησε η επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde και τόνισε ότι οι ρυθμίσεις ήταν απαραίτητες.
«Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι συντάξεις απείχαν υπερβολικά από τις αντίστοιχες των εταίρων της και αυτό ίσχυε για όλες, μεσαίες, μεγάλες και μικρές», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ μιλώντας σε εκδήλωση στο Νταβός, όπως αναφέρει το συνδρομητικό Bloomberg.

«Ήταν πολύ υψηλές και οι Έλληνες έπρεπε να το ρυθμίσουν. Η περικοπή υφιστάμενων συντάξεων είναι ένα δύσκολο πολιτικό δίλημμα. Ποιο είναι το απαραίτητο όριο για το δίχτυ ασφάλειας και ποιό είναι το κατώφλι πέρα από το οποίο προστατεύονται πραγματικά οι συντάξεις;», αναρωτήθηκε.
Να σημειωθεί ότι με το πέρας δεκαετούς θητείας στο ΔΝΤ, η κα Λαγκάρντ θα λάβει σύνταξη το 100% του μισθού της. Αυτή τη στιγμή, εάν έβγαινε σε σύνταξη θα έπαιρνε 367.000 ευρώ!


magazine

Καταγγελία μέσω facebook:ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ : ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΉ ΔΕΧΤΗΚΑ ΑΠΕΙΛΗ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΩ ΤΟ ΣΥΛΛΗΛΑΤΗΡΙΟ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ....


Ο εκ των διοργανωτών του συλλήλατηρίου του Συντάγματος την 4η Φεβρουαρίου μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook  καταγγέλει πριν 4 περίπου ώρες ότι δέχετε απειλές προφανώς κατα της ζωής του και ζητά την βοήθεια όλων,- όλου του λαού ,-των πατριωτών ελλήνων. Δείτε την αναρτηση του στο προφίλ  του.
ΕΔΩ
Δημήτριος Μιχάκης

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΧΤΗΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΩ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ. ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.

Ασυναρτησίες Κατρούγκαλου: «Όποιος αρνείται την χρήση του όρου Μακεδονία για την ονομασία των Σκοπίων είναι εθνικιστής»


Ασυναρτησίες Κατρούγκαλου: «Όποιος αρνείται την χρήση του όρου Μακεδονία για την ονομασία των Σκοπίων είναι εθνικιστής»

Μετά τις ασυναρτησίες Πολάκη κατά του συλαλλητηρίου τώρα ένα ακόμα κυβερνητικό στέλεχος προβαίνει σε παρόμοιες απαράδεκτες δηλώσεις χαρακτηρίζοντας «ακραία και εθνικιστική» την άρνηση της χρήσης του όρου Μακεδονία για την ονομασία των Σκοπίων και επισημαίνοντας ότι η θέση της κυβέρνησης είναι η σύνθετη ονομασία «που θα επιτρέπει πλήρη διάκριση της ιστορικής ελληνικής Μακεδονίας από το άλλο κράτος και η πλήρης απαλοιφή του αλυτρωτισμού».
Πρόκειται για τον Γ.Κατρούγκαλο και φαίνεται πως στην κυβέρνηση δεν κατανόησαν το μήνυμα του συλλαλητηρίου. Δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο οι ιδεολογικές αγκυλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλει να παραδοθεί μέρος της Ιστορίας της Ελλάδας σε μια άλλη χώρα για να αποκτήσει αυτή ταυτότητα.
Υποστηρίζοντας πως η χρήση του όρου Μακεδονία για την ονοματοδοσία της γειτονικής χώρας αποτελεί «πατριωτική λύση» είπε μεταξύ άλλων: «Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να προωθήσουμε την πατριωτική λύση.
Πρέπει να θεωρούμε εθνικό ότι είναι αληθές και όχι ότι μας συμφέρει και είναι προτιμότερο για τις εκλογικές μας περιφέρειες. Είναι λογικό μετρά από 8 χρόνια μιζέριας και μνημονίων να υπάρχει σε ένα κομμάτι κόσμου -  που δεν έχει ενημέρωση -  η τάση να απορρίπτει τις λύσεις. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα υπεύθυνοι».
Μετά από την σφοδρή αντίδραση των εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επιχείρησε να ενημερώσει την ολομέλεια της Βουλής για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του «Σκοπιανού» και για το περιεχόμενο της σημερινής συνάντησης Τσίπρα-Ζάεφ.
Παράλληλα, είπε πως αν και οι ΑΝΕΛ έχουν διαφοροποιημένη θέση για το ζήτημα, ο κ. Πάνος Καμμένος «έχει εκφράσει την πλήρη εμπιστοσύνη του για τις διαπραγματευτικές προσπάθειες του κ. Κοτζιά» ενώ για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ανέφερε πως «πρέπει να ακούγεται ο λαός όταν μιλάει» και πως «συμμετείχαν Έλληνες πατριώτες που επιχειρήθηκε να κατευθυνθούν σε διαφορετικές θέσεις από τις εθνικές».
«Το μείζον ζήτημα των ημερών είναι το Μακεδονικό. Μια είναι η θέση της κυβέρνησης επι της οποίας διαπραγματεύεται το υπουργείο Εξωτερικών.
Έχουν εκφραστεί αιτιάσεις και διαφορετικές απόψεις από τους ΑΝΕΛ όμως έχει ρητά δοθεί από τον κ. Καμμένο πλήρης εμπιστοσύνη στον κ. Κοτζιά να διεξάγει την διαπραγματευτική προσπάθεια» ανέφερε εισαγωγικά ο κ. Κατρούγκαλος για να συνεχίσει με επίθεση κατά της ΝΔ:
«Ποια είναι η διαπραγματευτική θέση της ΝΔ; Ο κ. Μητσοτάκης στην συζήτηση της Βουλής για το Κυπριακό είπε προκειμένου να επικρίνει τον κ. Λεβέντη ότι η εθνική αντιπροσωπεία έχει επίσημη θέση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Μετά άρχισε την στροφή.
Έχω ακούσει συγκρουόμενα πράγματα. Ο κ. Κουμουτσάκος θεωρεί και ορθά την σύνθετη ονομασία ως τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή. Έχω ακούσει όμως και ακραίες – εθνικιστικές απόψεις που δεν επιθυμούν να εμπεριέχεται ο όρος Μακεδονία ή παράγωγά της». Στην προσπάθειά του δε να ταυτίσει τις «ακραίες και εθνικιστικές θέσεις» με συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα λίγο έλειψε να συμπεριλάβει και τους ΑΝΕΛ. «Αυτά είναι ακραία που τα ακούω από την Χρυσή Αυγή, τους Ανεξάρτητους... Συγγνώμη όχι τους ανεξάρτητους, την Ένωση Κεντρώων ήθελα να πω και από ορισμένους της ΝΔ. Θα ήθελα να ξέρω την θέση της ΝΔ».
«Στα συλλαλητήρια πήγαν Έλληνες πατριώτες, όμως έγινε προσπάθεια  να κατευθυνθούν σε διαφορετική γραμμή από την εθνική» τόνισε ο υπουργός σε άλλη σημείο για να υποστηρίξει πως «όσα ακούστηκαν στο συλλαλητήριο είναι αναληθή. Δεν υπάρχουν 700.000 Έλληνες στα Σκόπια.

Δεν έβαλε βέτο η Γαλλία». Ωστόσο παραδέχθηκε ότι «πρέπει να ακούγεται όταν μιλά ο λαός.
Όμως η ΝΔ πρέπει να ακούει τον λαό κάθε φορά που μιλάει και ότι και αν λέει». Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης υποστήριξε πως «Δεν υπάρχει μυστική διπλωματία. Διαπραγματευόμαστε με βάση την εθνική θέση. Υπάρχει ενημέρωση σε όποιον πολιτικό αρχηγό την ζητήσει. Τα εθνικά θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα.

Τα λάθη επό 25 έτη των προηγούμενων κυβερνήσεων οδήγησαν πλήθος κρατών να αναγνωρίσουν τη γειτονική χώρα με το συνταγματικό της όνομα. Κάνω έκκληση στον πατριωτισμό σας. Προσέξτε πως θα χειριστείτε το θέμα . Άλλο ο πατριωτισμός και άλλο η πατριδοκαπηλία. Εμείς θα είμαστε η δύναμη της αλλαγής για να λύσουμε τα χρονίζοντα προβλήματα όπως λύσαμε το δασικό και το κτηματολόγιο. Θα διαπραγματευτούμε για να διασφαλίσουμε σφαιρική λύση με όνομα που δεν θα αφήνει περιθώρια αλυτρωτισμού».

Κατά τη δευτερολογία του ενημέρωσε ότι ο τρόπος της διαπραγμάτευσης είναι «διττός» διευκρινίζοντας ότι γίνεται «υπό την αιγίδα του ΟΗΕ αλλά εντατικοποιούμε το σχετικό διάλογο με διακυβερνητικούς διαύλους». Για την σημερινή συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στο Νταβός είπε πως «το αποκλειστικό πλαίσιο είναι η πρόθεση των εθνικών θέσεων» ενώ πρόσθεσε ότι εως σήμερα έχουν υπάρξει «έξι κύκλοι σε υπηρεσιακό επίπεδο για προώθηση θεμάτων όπως διασυνοριακό Πρέσπας και οικονομικά ζητήματα».

Επανέλαβε ότι η «εθνική θέση» που καθορίζει την διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης είναι «σύνθετη ονομασία που θα επιτρέπει πλήρη διάκριση της ιστορικής ελληνικής Μακεδονίας από το άλλο κράτος και πλήρη απαλοιφή αλυτρωτισμού».
Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος επικαλέστηκε δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για να υποστηρίξει ότι το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων την δεκαετία του ’90 έγινε λόγω μικροπολιτικών ζητημάτων.

«Ήξεραν ποιο είναι το σωστό αλλά προτίμησαν να κάνουν  αυτό που θα τους εξασφάλιζε την επανεκλογή». Ο υπουργός υποστήριξε δε πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει την «ορθή λύση» αγνοώντας το πολιτικό κόστος: «Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να προωθήσουμε την πατριωτική λύση.
Πρέπει να θεωρούμε εθνικό ότι είναι αληθές και όχι ότι μας συμφέρει και είναι προτιμότερο για τις εκλογικές μας περιφέρειες. Είναι λογικό μετρά από 8 χρόνια μιζέριας μνημονίων να υπάρχει σε ένα κομμάτι κόσμου που δεν έχει ενημέρωση η τάση να απορρίπτει τις λύσεις. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα υπεύθυνοι».



Pronews

Eπίθεση Τράγκα σε Τσίπρα: «Χουνταίο, απριλιανάκι και φασίστα – δολοφόνε»

«Χουνταίο, απριλιανάκι και φασίστα» χαρακτήρισε μεταξύ άλλων τον Αλέξη Τσίπρα σ’ ένα από τα γνωστά του ξεσπάσματα ο Γιώργος Τράγκας. Ο δημοσιογράφος επιδόθηκε σ’ ένα κρεσέντο κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης παρομοιάζοντάς τους αντίστοιχα με τον Γιώργο Παπαδόπουλο και τη χούντα.

«Είμαστε πιόνια στον γ’ παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται. Στην Ελλάδα έχουμε χούντα με πρωτεργάτη τον χουντικό Τσίπρα. Νιώσαμε μάλιστα ούτε λίγο ούτε πολύ, πως πρέπει να βγούμε στο δρόμο με τα όπλα στα χέρια για να σώσουμε τη λαβωμένη από τις ξένες δυνάμεις πατρίδα μας.» δήλωσε.

«Οι απριλιανοί της εποχής που ξεπουλάνε την Ελλάδα, οι δολοφόνοι, πήραν βασικές εντολές χθες στο Eurogroup να κάνουν 40 χιλιάδες πλειστηριασμούς τον χρόνο… Δολοφόνοι, απριλιανοί φασίστες, σκοτώνουν την ελληνική κοινωνία και ξεπουλάνε εθνικά θέματα […]. Επαγρυπνείτε σε όλη τη χώρα να είστε σε συναγερμό», βροντοφώναζε από το μικρόφωνο ο Τράγκας.
«Να διαδηλώσουμε ενάντια στους φασίστες, στη χούντα, σε ασπάλακες (σ.σ τυφλοπόντικες) που προωθούν τον θάνατο της ελληνικής κοινωνίας με ψυχρότητα εκτελεστών και δημιουργούν συνθήκες διαμελισμού του κράτους», συνέχισε το ίδιο γραφικά και τσιριχτά ο δημοσιογράφος ο οποίος παρεμπιπτόντως «αποθεώθηκε» στο συλλαλητήριο για το «μακεδονικό» στη Θεσσαλονίκη.
«Δεν το λέω εγώ, το γράφουν οι ξένοι», είπε ο Τράγκας μετά στράφηκε και κατά Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας των, πάντα επικαλούμενος «φίλους» του, «λίγο» και «ελάχιστο»

«4 Φεβρουαρίου είναι η ημερομηνία της ζωής σας. Μια ψυχή, ένα σώμα, ένα έθνος, μια καρδιά, μια γλώσσα, μια ιστορία», συνέχισε και κάπου εκεί έπρεπε να συμπεριλάβει και το διαφημιστικό μήνυμα μέσα στο λόγο του.
«Όλα τα μηνύματά σας εδώ. Εάν δεν θυμάστε τα τηλέφωνα, τότε «….», το καλύτερο πρωινό» είπε ο Τράγκας.

Ο Τράγκας ξεκίνησε να παρομοιάζει τον Τσίπρα με τον χουντικό Παπαδόπουλο. «Αυτά έκανε αγορίνα μου ο Γεώργιος Παπαδόπουλος. Τι κάνεις εσύ παπαδουλάκι μου Τσιπράκι; Ό,τι έκανε ο Παπαδόπουλος. Μαζεύεις τα λεφτά των ελλήνων στους πληστειριασμούς, όπως μάζευτε τα σιτηρά και τις σοδιές των πατριών ο Γεώργιος Παπαδόπουλος. Ο Τσίπρας είναι απριλιανάκι, το παίζει αριστερά είναι καρμπόν όμως. Ό,τι έλεγαν οι απριλιανοί».

Οι αστυνομικοί «αδειάζουν» την ηγεσία της ΕΛΑΣ: Πολλοί περισσότεροι από 90.000 οι διαδηλωτές

protoTHEMA

Οι αστυνομικοί «αδειάζουν» την ηγεσία της ΕΛΑΣ: Πολλοί περισσότεροι από 90.000 οι διαδηλωτές

Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ στο protothema.gr: H Αστυνομία δεν συνηθίζει να εκδίδει δελτία τύπου για συγκεντρώσεις

Αντιδράσεις  και διαμαρτυρίες από τους αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης για το πρωτοφανές δελτίο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης που ενημέρωνε για τον αριθμό των ατόμων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τα πούλμαν που μετέφεραν τους διαδηλωτές.


Οι συντάκτες του εν λόγω δελτίου όπως φαίνεται έκαναν... έκπτωση στον υπολογισμό του πλήθους αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ανερχόταν στις 90.000 ενώ 284, ανέφεραν, ότι ήταν τα πούλμαν που ανέβασαν τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα που οι διοργανωτές έκαναν λόγο για 500.000 συγκεντρωμένους και περίπου 1.300 πούλμαν.

Ένα ασυνήθιστο δελτίο τύπου που προκαλεί πολλά ερωτηματικά και  την έντονη δυσαρέσκεια των  συνδικαλιστών αστυνομικών που τονίζουν ότι η Αστυνομία δεν συνηθίζει να εκδίδει δελτία τύπου για κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις ενώ αναφερόμενοι στον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων κάνουν λόγο για μέγεθος που  θυμίζει το συλλαλητήριο του 1992. 
«Εμείς οι Έλληνες αστυνομικοί και ειδικά οι εκλεγμένοι στο συνδικαλιστικό κίνημα είμαστε ενταγμένοι μέσα στην κοινωνία και ακούμε καλύτερα και τις φωνές του κόσμου, αλλά προβάλλουμε και τις απόψεις των αστυνομικών. Θέλω να τονίσω πως είμαστε άνθρωποι εργαζόμενοι με κοινά προβλήματα και ανησυχίες και όχι ρομπότ. Παραβρέθηκα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, ως πολίτης της Θεσσαλονίκης και Μακεδόνας και είναι κοινή διαπίστωση πως ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν πολλαπλάσιος από τις 90.000 που δόθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες» τονίζει στο protothema.gr ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Θεόφιλος Παπαδάκης επισημαίνοντας πως «Αξίζει να σημειωθεί πως σε ανάλογες και αντίστοιχες περιπτώσεις δεν υπήρχε η αναγραφή αριθμού πολιτών που διαμαρτύρονται και δεν εκδίδονταν δελτία τύπου. Θυμάμαι ακόμα και στο Συλλαλητήριο του 1992, που τότε είχα μεταβεί ως μαθητής Γ' τάξης Γυμνασίου και από εικόνες του 1992 που βλέπω τώρα, δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά στο πλήθος του κόσμου από το Συλλαλητήριο που έγινε την Κυριακή. Και αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις συνομιλίες μου με αρκετούς συναδέλφους που βρίσκονταν σε υπηρεσία. Ο όγκος ήταν τεράστιος για τα δεδομένα του 2018».

Τοπογράφοι: Λάθος η μέθοδος υπολογισμού της αστυνομίας
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Τοπογράφων Βορείου Ελλάδος Γιώργο Νέστορη που μίλησε στο δελτίο του ΑΝΤ1 «η αστυνομία υπολόγισε με ένα τετραγωνικό το άτομο τον πυρήνα της εκδήλωσης αλλά σε μια τέτοια εκδήλωση πρέπει να υπολογίζονται 2-3 άτομα ανά τετραγωνικό και θα πρέπει να υπολογίσουμε τον κόσμο από το λιμάνι μέχρι το Βασιλικό Θέατρο. Αυτά είναι άλλα 137.000 τ.μ. και αυτή η προσέγγιση μας δίνει 280-400.000 κόσμο».

Σημειώνεται ότι με τη μέθοδο αυτή δεν μπορούν να υπολογιστούν οι διαδηλωτές που ήταν στα στενά.

Από την πλευρά τους επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου μιλούν για 400.000 διαδηλωτές την Κυριακή.



Συντονιστική Επιτροπή: Ξεπέρασε τις 500.000 ο κόσμος στο συλλαλητήριο
Βολές κατά της αστυνομίας είχε εξαπολύσει με ανακοίνωσή της την Τρίτη και η Συντονιστική Επιτροπή του συλλαλητηρίου της Κυριακής κάνοντας λόγο για τη «μεγαλύτερη συγκέντρωση κόσμου που έχει πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 25 χρόνια».

«Διαδήλωσε πάνω από μισό εκατομμύριο Ελλήνων που αγαπούν την πατρίδα τους και σέβονται την ιστορία τους. Η φωνή του λαού τρόμαξε το Σύστημα. Ο λαός μπορεί να γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων» καταλήγει η ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής έχει ως εξής :
Η 21η Ιανουαρίου του 2018 θα μείνει στην Ιστορία ως η ημέρα που ο ελληνικός λαός αγνόησε τις σειρήνες του Συστήματος και έγραψε μια ακόμη λαμπρή σελίδα στο βιβλίο των αγώνων για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Πολλοί από εκείνους που επί είκοσι ημέρες πολέμησαν με πάθος τη διοργάνωση του Συλλαλητηρίου χθες παραδέχτηκαν την ήττα τους και έδωσαν το παρών. Άλλοι πανικοβλήθηκαν. Πολιτικά κόμματα, πιστά στις ιδεοληψίες τους, εξέδωσαν παραληρηματικές ανακοινώσεις. Συγκεκριμένοι δημοσιογραφικοί όμιλοι μετέδιδαν ψευδείς πληροφορίες. Η κρατική τηλεόραση έριξε μαύρο στο Συλλαλητήριο. Τελικά ο λαός θριάμβευσε.

Πόσοι διαδήλωσαν;

Ως Συντονιστική Επιτροπή ζητήσαμε από τους αξιωματικούς της Αστυνομίας, που είχαν επιφορτιστεί με τα μέτρα τήρησης της τάξης, να μας ενημερώσουν για τον αριθμό του κόσμου που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για το Συλλαλητήριο. Στις 15:00 ακριβώς οι πολύπειροι αστυνομικοί, που έχουν καταμετρήσει τον όγκο εκατοντάδων διαδηλώσεων, μας απάντησαν ότι το συγκεντρωμένο πλήθος ξεπερνούσε τις 500.000.

Αργότερα κυκλοφόρησε ανακοίνωση της Αστυνομίας η οποία μιλούσε για 90.000 κόσμου. Στην αρχή γελάσαμε καθώς γνωρίζαμε ότι περίπου 90.000 κόσμου ήταν αυτοί που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη με τουριστικά λεωφορεία.

Μάθαμε λοιπόν ότι η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης δεν είχε καμία σχέση με την συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Πληροφορηθήκαμε ότι η εν λόγω ανακοίνωση εκδόθηκε κατ’ εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από σαφείς υποδείξεις της πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας.
Απάντηση στην προπαγάνδα περί ακροδεξιών και εθνικιστών

Ανθέλληνες πολιτικάντηδες και μισθωμένοι κονδυλοφόροι επιχείρησαν να σπιλώσουν το Συλλαλητήριο με αναφορές σε ακροδεξιούς και εθνικιστές που συμμετείχαν σε αυτό. Βιάστηκαν να μιλήσουν πριν κυκλοφορήσουν τα δεκάδες βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνουν Έλληνες πολίτες να απομακρύνουν μαζικά κουκουλοφόρους και ακροδεξιούς, οι οποίοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χώρο του Συλλαλητηρίου.

Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης προσπάθησαν ανεπιτυχώς να συνδέσουν την πυρπόληση της κατάληψης Libertatia με τη διοργάνωση του Συλλαλητηρίου. Δεν τα κατάφεραν. Η Συντονιστική Επιτροπή καταδικάζει την πυρπόληση του υπό κατάληψη χώρου. Ο λαός κατέβηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να διαδηλώσει ειρηνικά και όχι για να προκαλέσει μια νέα Marfin. Το παρακράτος ας το ελέγξει η Αστυνομία.

Το Συλλαλητήριο ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση κόσμου που έχει πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 25 χρόνια. Διαδήλωσε πάνω από μισό εκατομμύριο Ελλήνων που αγαπούν την πατρίδα τους και σέβονται την ιστορία τους. Η φωνή του λαού τρόμαξε το Σύστημα. Ο λαός μπορεί να γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων.

Για το «Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία 21 Ιανουαρίου 2018»

Η Συντονιστική Επιτροπή

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ: Ο Τσίπρας κι η παρέα του σκοτώνουν το λαό και ξεπουλάνε τα εθνικά θέματα

Η φασιστική κυβέρνηση των Αθηνών πήρε εντολή από τους ξένους να κάνει φέτος 10.000 πλειστηριασμούς και 40.000 κάθε χρόνο την επόμενη τριετία.
Οι εθνομηδενιστές Απριλιανοί που ξεπουλάνε την πατρίδα μας πήραν βασικές εντολές χθες στο Eurogroup να κάνουν την επόμενη τριετία 40.000 κάθε χρόνο.
Σκοτώνουν το λαό και ξεπουλάνε τα εθνικά θέματα.
Επαγρυπνείτε. Σε όλη τη χώρα να είστε σε συναγερμό.
Στην Αθήνα πρέπει η συγκέντρωση να φτάσει ενάμιση με δύο εκατομμύρια!!
Το πρώτο χαστούκι στη Θεσσαλονίκη ήταν ηχηρό αλλά δεν φτάνει.
Ο Τσίπρας τα ξεπουλάει όλα και η γερμανική εφημερίδα σιντόιτσε τζάιτουνγκ γράφει ότι είναι μετρ της πολιτικής ακροβασίας και ότι ο δανεικός κορσές, η τιμωρία των Ελλήνων θα φτάσει μέχρι το 2060.
Ο Απριλιανός Αλέξης τα δίνει όλα.
Φίλες και φίλοι επαγρυπνείτε.
Θερμή παράκληση. Ειδοποιείστε τους φίλους σας. Ενημερώστε τους συγγενείς σας σε όλη την Ελλάδα και στην Ομογένεια.
Σε όλη τη Θεσσαλονίκη και όπου μας βάζουν εμπόδια. Όπου προσπαθούν να μην φτάνει η φωνή μου σε εσάς, προτιμάτε το διαδίκτυο. Η εκπομπή μεταδίδεται από το crashonline.gr και από τα parapolitika.gr. Επίσης μεταδίδεται από 30 συμμαχικά ραδιόφωνα.
Όσοι επιθυμείτε εδώ στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό να κατεβάσετε την εκπομπή μου ή να την μεταδώσετε απευθείας ή σε άλλη ώρα, να το κάνετε.
Προετοιμαστείτε…
Στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα πρέπει να είμαστε εκατομμύρια αυτοί που θα διαδηλώσουμε ενάντια στους φασίστες των Αθηνών, ενάντια στη Χούντα του Τσίπρα, ενάντια σε όσους ασπάλακες και κουίσλινγκς προωθούν το θάνατο της ελληνικής κοινωνίας και το διαμελισμό του κράτους. Την αλλαγή συνόρων. Δεν πρέπει να είμαστε λιγότεροι από 2 εκατομμύρια στη συγκέντρωση των Αθηνών.
Πρέπει να στείλουμε μεγάλο μήνυμα, όχι μόνο στα σκύβαλα της πολιτικής ζωής, όχι μόνο σε αυτούς που πρόδωσαν τα όνειρα των Ελλήνων και έστειλαν τα παιδιά τους στο εξωτερικό…
Πρέπει να περάσουμε ένα τεράστιο μήνυμα στις δυνάμεις κατοχής, στους δανειστές, ότι δεν θα επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στον τελικό διαμελισμό μέσα από την οικονομική απίσχναση.
Κυρίες και κύριοι,
Όλες οι εφημερίδες πλέον περιγράφουν τον Τσίπρα, όπως περιέγραφαν οι ξένες εφημερίδες παλαιότερα τους Απριλιανούς Σωτήρες.

Ψεύτης, ακροβάτης, κολοτούμπας. Το μνημόνιο θα φτάσει έως το 2060. Ο Τσίπρας ψεύδεται ασύστολα και παρασύρει τους Έλληνες στον όλεθρο. Την ίδια άποψη σε μικρότερα ρεπορτάζ έχουν αμερικάνικες και άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, οι οποίες αναφέρονται στο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.
Επαγρυπνείτε. Να είστε όλοι σε συναγερμό. Όσοι με ακούτε και έχετε συγγενείς στη Θεσσαλονίκη και γενικά στις περιοχές της Βορείου Ελλάδος, ενημερώστε τους να συντονιστούν μέσω του crashonline.gr Και των parapolitika.gr
Κυρίες και κύριοι, με ακούτε εδώ και καιρό που λέω ότι ο Τσίπρας με τον Καμμένο έχουν σχηματίσει ένα Απριλιανό μόρφωμα σε επιχειρήματα, ιδέες και μεθόδους. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που η κρατική τηλεόραση, ακολουθούμενη από ιδιωτικά κανάλια, να μην μεταδίδει γεγονός μετακίνησης και συγκέντρωσης πληθυσμού 400.000 ανθρώπων.
Αυτά τα έκανε μόνο η Χούντα των Απριλιανών, ανάλογα καθεστώτα στη Νότια Αμερική και στις περιοχές της παλιάς Σοβιετίας. Αυτά δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη, ούτε σε δημοκρατική χώρα.
Ο Τσίπρας και η παρέα του έφεραν τον απόλυτο σκοταδισμό, εθνομηδενισμό και φασισμό στην Ελλάδα. Και το λέω αυτό, γιατί όπως τα τάγματα ασφαλείας στην Κατοχή, όπως ο Γεώργιος Παπαδόπουλος στην περιοχή Πατρών, ασχολούνται μόνο με τον πως θα αρπάξουν τις περιουσίες των Ελλήνων, ενώ παράλληλα όπως οι Ανδρουτσόπουλοι, οι Αλασράκηδες και οι Ιωαννίδηδες σπεύδουν να ξεπουλήσουν εθνικά θέματα. Χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι οδηγούν τα πράγματα σε νέες Κυπριακές Τραγωδίες.
Η στρατευμένη κρατική τηλεόραση, η Χουντική τηλεόραση της Αγίας Παρασκευής, η δήθεν δημοκρατική με θράσος χιλίων πιθήκων απέδωσε σε ανθρώπινο λάθος τον αριθμό των ΔΕΚΑΔΩΝ συγκεντρωμένων που ανέφερε στην ιστοσελίδα της και υποστήριξε ότι δεν αγνόησε το γεγονός. Η τηλεόραση του Τσίπρα και του Νίκου Παππά, των μεγάλων δημοκρατών που κακή τη τύχη, με ισχνή μειοψηφία και την πολιτική ανοησία του Καμμένου, κατέχουν την εξουσία έπαιζε την ίδια ώρα στο κανάλι της ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ τη σειρά Κυριακή στο Χωριό!!! Η τηλεόραση που διέκοψε το πρόγραμμά της για να μεταδώσει τον επικήδειο του Τσίπρα στην Αβάνα για το Φιντέλ Κάστρο. Που διέκοψε το πρόγραμμά της για να δείξει την εκτόξευση δορυφόρου στον οποίο συμμετείχε η Ελλάς το 2017. Η τηλεόραση της απόλυτης ανυπαρξίας τηλεθέασης έβγαλε ανακοίνωση ότι κάλυψε το γεγονός. Καγχάστε σε όλη την Ελλάδα και στείλτε ανάλογα μηνύματα στην ιστοσελίδα της.
Να προσθέσω ότι είχαμε και αντιδράσεις από κυβερνητικούς βουλευτές για τη μη κάλυψη του συλλαλητηρίου.
Φίλες και φίλοι επαγρυπνείτε.
Έχουμε να κάνουμε με μία φασιστική παρέα. Με ένα κύβο κνορ που αποτελείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Καμμένο. Μόνο από αυτό μπορεί κανείς να αντιληφθεί, τι σόι πολιτικός κύβος είναι αυτός, που δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία και ξεπουλάει την πατρίδα, αφού προηγουμένως αποξήλωσε μια σειρά εθνικά σύμβολα!
Οι ηλίθιοι φασίστες δεν έχουν καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να είσαι αριστερός ή δεξιός για να θέλεις τη διατήρηση της γλώσσας σου και των συνόρων σου.
Δεν χρειάζεται να είσαι αριστερός ή δεξιός για να θέλεις να διατηρήσεις την ιστορία σου, τα σύμβολά σου και την κυρίαρχη θρησκεία σου.
Η παρέα του Τσίπρα, είναι παρέα υπηρετών, δοσιλόγων και κουίσλινγκς ξένων συμφερόντων.
Δεν το λέει αυτό ο ομιλών. Το λέει ένα πλήθος ξένων δημοσιεύματων που αναρτώνται στο διαδίκτυο και περιγράφουν τον Τσίπρα ως την καλύτερη υπηρέτρια όλων των εποχών για τους ξένους. Μάλιστα στον Τσίπρα προσθέτουν και τον Τσακαλώτο, ως τον δουλικότερο. Σε αυτά τα δημοσιεύματα προστίθενται μια σειρά από δηλώσεις αξιωματούχων των Βρυξελλών που μιλάνε για το δίδυμο που ακούει και εξυπηρετεί άμεσα όλα τα συμφέροντα των ξένων.
Φίλες και φίλοι, ο απόφοιτος της γερμανικής Σχολής κος Τζανακόπουλος προσπαθεί να ταυτίσει τις θέσεις του κου Τσίπρα, με τις θέσεις του Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επίσης, προσπαθεί να μας πείσει ότι το ενδιαφέρον για την πατρίδα και την ιστορία μας είναι πατριδοκαπηλία. Αυτή η μεγάλη φυσιογνωμία που βγαίνει κάθε μέρα και θυμίζει εκπροσώπους της Απριλιανής Χούντας επί εποχής Ανδρουτσόπουλου, προσπαθεί να μας πείσει ότι οι εθνικές υποχωρήσεις είναι προς όφελός μας. Και ο Χουνταίος αυτός λέει ότι δεν υπάρχει σκέψη για δημοψήφισμα. Δεν υπάρχει λόγος να ακουστεί ο λαός.
Γι αυτό πρέπει να είμαστε 2 εκατομμύρια στις 4 Φεβρουαρίου στη μεγάλη συγκέντρωση. Πρέπει να πούμε σε αυτούς τους φασίστες κουίσλινγκς ότι ο λαός επαγρυπνεί και δεν κοιμάται.
Φίλες και φίλοι,
Ο κολλητός της οικογένειας Τσίπρα, αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (θα βγούνε πολλά στον αέρα σιγά – σιγά) δέχτηκε ένα ηχηρότατο ράπισμα από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και γενικά με τη στάση του διέσπασε τη συνοχή της εκκλησίας και απογοήτευσε ένα μεγάλο κομμάτι από το χριστεπώνυμο πλήθος. Μετατόπισε κάπως την θέση του λέγοντας ότι η Σύνοδος δεν δέχεται το όνομα Μακεδονία ή παράγωγά του αλλά χρειάζεται σύνεση. Είναι βέβαιο, ότι θα δει να αδειάζουν οι εκκλησίες και ειδικά εκεί που λειτουργεί αν δεν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Είναι ντροπή για την εκκλησία που αποτελεί τον πρώτο και σημαντικό πυλώνα για το έθνος, να παίρνει τέτοιου είδους στάσεις. Εγώ προσωπικά θλίβομαι να βλέπω τον εκπρόσωπο της πίστης μου να στηρίζει έναν ΑΘΕΟ πρωθυπουργό, που επιδιώκει τη συρρίκνωση του κράτους.
Κυρίες και κύριοι, να πω μια καλημέρα σε όλα τα στελέχη και κυρίως στους οπαδούς της ΝΔ. Το ιστορικό αυτό κόμμα ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ιδρύθηκε από έναν πολιτικό που αποκατέστησε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και πήγε γιαλό γιαλό τα συμφέροντα της χώρας. Την έβαλε στην Ευρώπη γιατί πίστευε ότι θα την προστατεύσει από τους γείτονες, έφερε πρόσθετη ειρήνη με την νομιμοποίηση του ΚΚΕ και έκλαψε πικρά για το θέμα της υπόθεσης της Μακεδονίας.
Είχα την τιμή να τον γνωρίσω ως αρχισυντάκτης της εφημερίδας ΒΡΑΔΥΝΗ του Τζώρτζη Αθανασιάδη. Έκλαψα, βλέποντάς τον να κλαίει όταν δολοφονήθηκε ο Τζώρτζης. Αισθάνομαι οργή για το Μητσοτάκη, για το Δένδια και όσους μασάνε τα λόγια τους για την υπόθεση της Μακεδονίας. Έζησα από κοντά και τον Κώστα Καραμανλή. Έκανε λάθη αλλά ήταν πατριώτης. Ήταν Κύριος και Πατριώτης. Το κόμμα αυτό έχει υποχρέωση – έχει ιερό καθήκον να υπερασπιστεί τα εθνικά θέματα. Θα ήταν λάθος μου να μην πω ότι ο Αντώνης Σαμαράς και η ομάδα του ήταν και είναι πατριώτες και Έλληνες. Οργίζομαι με τη στάση όλων αυτών της Πειραιώς που πάνε για ΣΚΙ στα Τρίκαλα Κορινθίας ή πάνε σε βασιλόπιτες ή αρνούνται να πάρουν θέση για το θέμα αυτό. Ο Μητσοτάκης και αυτή η ΝΔ θα βρει απέναντί της έναν ολόκληρο λαό.