25 Ιανουαρίου 2017

«Κραχ» στα ακίνητα: Πού πωλούνται σπίτια με... 3.000 ευρώ!

ΧΑΘΗΚΑΝ 500 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

«Κραχ» στα ακίνητα: Πού πωλούνται σπίτια με... 3.000 ευρώ!

Του Βασίλη Σ. Κανέλλη

Πάνω από μισό τρισεκατομμύριο ευρώ χάθηκε από την αξία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων από το 2007 - 2008 μέχρι σήμερα εξαιτίας της δραματικής υποχώρησης των τιμών και της πλήρους απαξίωσης σπιτιών, γραφείων, καταστημάτων, αγροτεμαχίων. Τόσο υπολογίζεται η απώλεια που καταγράφεται μέχρι το τέλος του 2016 καθώς η μείωση τιμών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, ξεπερνά πλέον το 42%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών πάνω στα οποία βασίζει και τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, η αντικειμενική αξία του συνόλου της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων, προτού ξεκινήσει η κρίση, υπολογιζόταν σε 750 δισ. ευρώ, γύρω στα 650 δισ. τα ακίνητα και άλλα 100 δισ. ευρώ τα αγροτεμάχια.

Με βάση τις εκτιμήσεις της αγοράς, οι αντικειμενικές αξίες την περίοδο 2007-2008 υπολείπονταν των εμπορικών τιμών κατά 40%, δηλαδή το σύνολο της εμπορικής αξίας ξεπερνούσε το 1 τρισ. ευρώ. Με δεδομένο ότι μέχρι τώρα η υποχώρηση ξεπερνά το 42%, και κατά πολλούς είναι πάνω από 50% τότε η εκτίμηση είναι ότι οι Ελληνες έχασαν περίπου 500 δισ. από την ακίνητη περιουσία τους, σε σύγκριση με την αξία που είχαν το 2008.
«Κραχ» στα ακίνητα: Πού πωλούνται σπίτια με... 3.000 ευρώ!

Κάποιοι ειδικοί εκτιμούν ότι τα ακίνητα στην Ελλάδα έχουν φτάσει σε επίπεδα... δραχμής, η «φούσκα» δηλαδή που δημιουργήθηκε από το 2000 μέχρι το 2008 έχει σπάσει οριστικά. Ωστόσο, όσοι Ελληνες αγόρασαν την περίοδο των «παχιών» αγελάδων σε υψηλές τιμές τώρα βρίσκονται με μια περιουσία που είναι σχεδόν στο... ήμισυ. Για παράδειγμα, κάποιος που απέκτησε σπίτι με εμπορική τιμή 2.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο (που ήταν... συνηθισμένες οι πωλήσεις στα επίπεδα αυτά στις περισσότερες περιοχές της βόρειας, ανατολικής και νότιας Ελλάδας) σήμερα διαθέτει το ίδιο ακίνητο με τιμής αγοράς που έχει υποχωρήσει στα 1.200 ? 1.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Μάλιστα, χιλιάδες από αυτούς πληρώνουν δάνεια που πήραν με βάση τις υψηλές τιμές και ακόμη κι αν πουλήσουν σήμερα δεν μπορούν να καλύψουν το χρέος τους προς τις τράπεζες.

Η εικόνα της κτηματαγοράς και το 2017 είναι κακή. Οι αισιόδοξες προβλέψεις για ανάκαμψη των τιμών και των αγοραπωλησιών μέσα στη χρονιά δύσκολα θα επιβεβαιωθούν, καθώς τα πάντα εξαρτώνται από την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και φυσικά την παντελή απουσία τραπεζικής χρηματοδότησης. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν θετικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα και θα συνεχιστεί η μείωση των τιμών εξαιτίας της παντελούς έλλειψης ενδιαφέροντος για αγορά. Ετσι, 170 με 200 χιλιάδες διαμερίσματα, παλαιά και νέα, βρίσκονται στα αζήτητα, παρά το γεγονός ότι οι τιμές είναι εξαιρετικά ελκυστικές. «Αυτή την περίοδο, όπως λένε οι Αμερικανοί, τα μετρητά είναι βασιλιάς. Οποιος διαθέτει χρήματα μπορεί να αγοράσει απίστευτα ακίνητα σε πολύ χαμηλές τιμές. Μπορεί να διαπραγματευτεί, αφού έχει το πάνω χέρι». Αυτό τονίζει ο Χαρ. Χαραλαμπόπουλος, πρώην ορκωτός εκτιμητής κι επιστημονικός συνεργάτης της εταιρείας Solum και συνεχίζει: «Και οι Ελληνες και οι ξένοι, πάντως, δεν θα προχωρήσουν σε μαζικές αγορές ούτε το 2017. Περιμένουν να πέσουν κι άλλο οι τιμές και να τοποθετηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα».
«Κραχ» στα ακίνητα: Πού πωλούνται σπίτια με... 3.000 ευρώ!
Απίστευτες τιμές

Μια έρευνα στην αγορά ακινήτων επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει «πάτος» σε ό,τι αφορά τις τιμές. Διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας έφτασαν πλέον να πωλούνται ακόμη και σε τιμές κάτω από 4.000 ευρώ, όσο ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο δεκαετίας. Υπάρχουν δεκάδες σπίτια που πωλούνται από 4.000 έως 10.000 ευρώ ενώ στην συντριπτική πλειοψηφία τους τα μεταχειρισμένα ακίνητα, ενός και δύο δωματίων, δηλαδή επιφάνειας από 20 έως 55 τ.μ. πωλούνται κάτω από 30.000 ευρώ. Ακόμη και στα ακριβά προάστια υπάρχουν πλέον διαμερίσματα που προσφέρονται σε τιμές που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν από 8 χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σπιτιού στην περιοχή του Χαλανδρίου το οποίο είναι 110 τ.μ. και πωλείται 140.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 1.200 ευρώ/τ.μ. όταν το 2007 ξεπερνούσε τα 3.000 ευρώ/τ.μ.

Επίσης, στην περιοχή της Παλλήνης πουλήθηκε πρόσφατα σπίτι 250 τ.μ. μόλις 130 χιλιάδες ευρώ και χρειάστηκαν άλλα 70.000 για να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να φτιαχτεί ένα... παλατάκι σε τιμή... 800 ευρώ/τ.μ. Στην ίδια περιοχή πριν την κρίση οι τιμές έφταναν τα 2.500 ευρώ/τ.μ., ωστόσο, όπως και σε όλη την πρωτεύουσα υπάρχουν χιλιάδες απούλητα σπίτια και γιαπιά που δίνονται όσο - όσο.

Φόβοι για νέα κατάρρευση των αξιών
Φόβους για νέο κύκλο κατάρρευσης της κτηματαγοράς εξαιτίας των «κόκκινων» δανείων, εκφράζουν παράγοντες του κλάδου. Εκτιμούν δηλαδή ότι η πίεση των τραπεζών στους δανειολήπτες να πληρώσουν τα χρέη τους θα οδηγήσει σε μαζικές πωλήσεις ακινήτων σε χαμηλές τιμές. Αν μάλιστα μπουν στο παιχνίδι και τα funds τότε υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα πιεστούν περαιτέρω και οι τιμές στο σύνολο της αγοράς. «Αν χιλιάδες απελπισμένοι ιδιοκτήτες πουλήσουν προκειμένου να γλιτώσουν από τα... κοράκια, θα πουλήσουν σε πολύ χαμηλές τιμές. Πιέζουν έτσι και τις αξίες των ακινήτων στην ίδια περιοχή», τονίζει κτηματομεσίτης που έχει καταγράψει τη μεγάλη υποχώρηση στις τιμές.

Η υπόθεση των «κόκκινων» δανείων αναμένεται να ανατρέψει πλήρως την αγορά, όχι μόνο στις κατοικίες αλλά και στα επαγγελματικά ακίνητα που διαθέτουν υπερχρεωμένες εταιρείες. Αν βγουν στο σφυρί περιουσίες επιχειρήσεων τότε θα υπάρξει γενική υποχώρηση των τιμών σε όλους τους κλάδους εξαιτίας της υπερπροσφοράς.




hmerisia.gr

Σοκ στο Βερολίνο από Τραμπ - «Η ΕΕ θα πάψει να υπάρχει - Σε 18 μήνες ίσως δεν υπάρχει καν ευρώ» δηλώνει ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ

ΣΤΙΣ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ 'Η ΟΧΙ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
 
του Πέτρου Αναστασίου
 
Στις 6 Φεβρουαρίου  "κληρώνει" για το ΔΝΤ! Τότε θα φανεί αν η επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης (αλλά και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα) να βγει το Ταμείο από το ελληνικό πρόγραμμα δανειοδότησης γίνει πράξη, καθώς στην συνεδρίαση της 06/02 θα τοποθετηθεί για το ζήτημα για πρώτη φορά ο εκπρόσωπος του νέου Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ!
 
Aλλά όλα αυτά ίσως έχουν πλέον μικρή σημασία αφού σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC Radio4 σήμερα ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Τεντ Μάλοχ (Ted Malloch), προβλέπει ότι το ευρώ έχει 18 μήνες ζωή ακόμα!
 
Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή:
 
Στην περίπτωση που ο εκπρόσωπος του Τραμπ αντιταχθεί στην εμπλοκή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και υποστηρίξει την άποψη που είχε εκφράσει προεκλογικά ο Τραμπ, να αναλάβουν δηλαδή οι Γερμανοί και οι Ρώσοι την δανειοδότηση της Ελλάδας, τότε πολλά αλλάζουν.
 
Το αν θα είναι προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, θα δείξει.
 
Πάντως οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι χωρίς το ΔΝΤ απαιτείται νέα ψηφοφορία από τη Μπούντεσμπανκ για την ανάθεση στον ESM του ρόλου του ΔΝΤ και πάει λέγοντας, ενώ ο Β.Σόιμπλε γνωρίζει ότι θα έχει σημειωθεί μια νίκη της ελληνικής κυβέρνησης απέναντί του και σε κάθε περίπτωση θα θελήσε να δυσκολέψει την μετάβαση.
 
Αν ο εκπροσωπος του Ν.Τραμπ, δηλαδή των ΗΠΑ αποφασίσει ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει, η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με βάση το πλαίσιο που θα οριστεί στο αυριανό Eurogroup.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο λόγος των Αμερικανών είναι καθοριστικός στο ΔΝΤ, αφού είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος αυτού.
 
Aλλά όλα αυτά ίσως έχου πλέον μικρή σημασία αφού σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC Radio4 σήμερα ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στενός φίλος του Ν.Τραμπ, Τεντ Μάλοχ (Ted Malloch), προβλέπει ότι το ευρώ έχει 18 μήνες ζωή ακόμα!
 
Δείτε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις:
 
Ερώτηση: Βλέπετε θετικά ένα trade deal με την ΕΕ;
 
Απάντηση: Όχι βέβαια αφού στο κοντινό μέλλον δεν θα υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση όπως την ξέρουμε σήμερα. Trade deals ξεχωριστά με χώρες που σήμερα είναι μέλη μπορεί να γίνουν.
 
Σχολιάζοντας μετά, ο δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη, είπε ότι ο πρέσβης το ξεκαθάρισε ότι σε 18 μήνες δεν θα υπάρχει το Ευρώ ως νόμισμα.
 
Ο Τεντ Μάλοχ απάντησε ευθέως στον δημοσιογράφο ότι το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει σε ενάμιση χρόνο. 
 
Ορισμένα αποσπάσματα όπως ειπώθηκαν στα αγγλικά:
 
– Do you think there’ll be a free trade deal with the uk before any free trade deal between America and the rest of the EU?
 
«I think that goes without question. The trade deal that is underway with the rest of Europe is literally D E A D. (…)»
 
– Do you think a free trade deal between America and the EU will ever be signed?
 
«I personally am not certain that there will be a European Union with which to have such negotiations. Will there be potentially numerous bi-lateral agreements with various European countries? I think the prospect, again, in a changed political reality is greater for that. (…)»
 
– Do you think the single currency can survive?
 
«The one thing I would do in 2017 is short the euro. I think it is a currency that is not only in demise but has a real problem and could in fact collapse in the coming year, year and a half».

Ηταν νέο γενοκτόνο κόλπο του Τσίπρα στους συνταξιούχους! να εξαλείψει τις ενδεχόμενες αντιδράσεις για το ουσιαστικό “κλέψιμο" του 50% του ΕΚΑΣ όσων ακόμα μικροσυνταξιούχων το έπαιρναν.




Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
email: prevejohn@yahoo.gr  

Τις ημέρες αυτές παρακολουθώ τις εικόνες ντροπής των απόμαχων τις ζωής στα γκισέ, στα ΑΤΜ και στα πεζοδρόμια των τραπεζών όπου σαν ζητιάνοι περιμένουν με στο κρύο να πάρουν τις ψαλιδισμένες συντάξεις και το “φιλοδώρημα” που τους υποσχέθηκαν. 


Εικόνες που με κάνουν να ...

αναρωτιέμαι το πόσο πολιτικά ανάλγητος, κουτοπόνηρος και τακτικιστής είναι ο δήθεν Αριστερός και φιλεύσπλαχνος Πρωθυπουργός μας!

Συγχωρήστε με για τις εκφράσεις οι οποίες διευκρινίζω δεν αφορούν το θεσμό και την ιδιότητα αλλά το πρόσωπο του εν λόγω κυρίου ο οποίος μετά από την αναίρεση όλων των προεκλογικών του υποσχέσεων και δεσμεύσεων έναντι αυτών που τον ψήφισαν εξακολουθεί με διάφορα κόλπα και επικοινωνιακά τρικ να υποτιμά την νοημοσύνη αλλά κυρίως την υπομονή όλων μας.

Είμαι πεπεισμένος ότι όλα αυτά που συμβαίνουν δηλ. η απόφαση του να δώσει το εφάπαξ επίδομα (το οποίο μάλιστα βάφτισε 13ησύνταξη) και η δήθεν κόντρα με τους δανειστές οι οποίοι μιλούν τάχατε για μονομερή ενέργεια αλλά και οι τηλεοπτικοί λεκτικοί λεονταρισμοί του είναι ένα καλοστημένο σχέδιο το οποίο υλοποιεί με ένα και μοναδικό στόχο, να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να εξαλείψει τις ενδεχόμενες αντιδράσεις για το ουσιαστικό “κλέψιμο" του 50% του ΕΚΑΣ όσων ακόμα μικροσυνταξιούχων το έπαιρνα.

Με απλά μαθηματικά αποδεικνύεται ότι κοροϊδεύει τους γονείς και τους παππούδες μας στους οποίους από την μία πετάει (στην μεγαλύτερη περίπτωση) ένα εφάπαξ ξεροκόμματο των 300€ και από την άλλη τους αρπάζει (στην μικρότερη περίπτωση) και διά παντός 50€ το μήνα δηλ. 50χ12=600€ ετησίως!

Μη πιστεύεται λοιπόν τις κορώνες και τις λεκτικές φανφάρες αυτού του Ποπολάρου επαναστάτη και του θιάσου που ηγείται και για μένα το πιθανότερο είναι ότι εδώ και καιρό έχουν υπόγειες διαβουλεύσεις, συνεργασίες και συμφωνίες με τον Σόιμπλερ, την Μέρκελ και τα άλλα κ(α)λόπαιδα των Βρυξελλών (και αν χρειαστεί ακόμα και με το διάβολο) προκειμένου να ικανοποιήσουν την ακόρεστη επιθυμία και δίψα τους για να διατηρήσουν τις καρέκλες της εξουσίας τους!

Οι καραβανάδες πετάνε τα ευρώ σε ευχετήριες κάρτες και κόβουν τα ρούχα στους φαντάρους


Δίνουν 4000 ευρώ μισθό στα μέλη ΕΣΡ που κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!
Όλος ο παραλογισμός που προκύπτει από τη διατήρηση των προνομίων του στρατιωτικού κατεστημένου και την πανάκριβη ικανοποίηση των αναγκών των δημοσίων σχέσεων νομίζουμε ότι αποκαλύφθηκε και αυτές τις μέρες. 
Ενώ λοιπόν το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο απαιτεί την αύξηση του χρόνου της υποχρεωτικής στράτευσης και να πηγαίνουν οι φτωχές νέες-νέοι στον Στρατό στα 18 τους χρόνια για να εξασφαλίσει ακόμη περισσότερους και πιο υποταγμένους σκλάβους στα χακί για να τους δουλεύουν δωρεάν.

Ενώ το Υπουργείο Άμυνας φορτώνει στους φαντάρους το μεγάλο κόστος της μετακίνησης στις άδειες, αφού έχει περικόψει τις καταστάσεις επιβίβασης.
Ενώ ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος έχει περικόψει ακόμη και το δώρο Χριστουγέννων των 8,7 ευρώ στους στρατιώτες γιατί λέει είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά το καταβάλλει κανονικά στους στρατιωτικούς που είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι.
Ενώ ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος πετσοκόβει ακόμη περισσότερο τα άρβυλα και τα ρούχα που δίνονται στους φαντάρους και προωθεί την ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματιών από τη δική μας οικονομική εκμετάλλευση.
Ενώ λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά….
Οι στρατιωτικοί που κλαίγονται για τη μείωση των πολεμικών δαπανών….
Ξοδεύουν τα κονδύλια για να ανταλλάσσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες!
Όπως επισημαίνει η αρθρογραφία «αυτές τις ημέρες στα Γενικά Επιτελεία, αλλά και σ΄ όλους τους μεγάλους στρατιωτικούς σχηματισμούς βρίσκεται σ΄ εξέλιξη μια “μάχη”. 
Η “μάχη της Χριστουγεννιάτικης κάρτας”! 
Επιτελεία ασχολούνται με την αποστολή ευχετήριων καρτών πολλές από τις οποίες καταλήγουν… στα διπλανά γραφεία ή σ΄ άλλο …όροφο. 
Είναι παράδοση η ανταλλαγή ευχών κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Εκτός από ώρες όμως χάνεται και χρήμα που στις μέρες μας είναι πολύτιμο, ακόμη κι αν πρόκειται για χριστουγεννιάτικες κάρτες!
Την ώρα που όλοι μιλάνε για οικονομίες αιματηρές και συμμάζεμα δαπανών και με δεδομένο ότι άπαντες πλέον χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και διαθέτουν e mail, τι νόημα έχει η αποστολή ευχετήριων καρτών; 
Όσοι πουν ότι “σιγά το έξοδο”, θα πρέπει ίσως να πάρουν χαρτί και μολύβι και ν΄ αρχίσουν να προσθέτουν όλα τα “σιγά τα έξοδα”. Θα διαπιστώσουν ότι το ποσό που προκύπτει είναι μάλλον αξιοσέβαστο».
Όμως δεν είναι μόνο αυτά τα παράλογα έξοδα. Δεν είναι μόνο αυτά τα εξοργιστικά προνόμια που διατηρούνται με προκλητικό τρόπο.
Εξίσου εξοργιστικοί είναι οι μισθοί που δίνονται στα μέλη του ΕΣΡ και το κόστος λειτουργίας του. Είναι ακόμη μεγαλύτερη η οργή και η αγανάκτηση που κατακλύζει τον κάθε εργαζόμενο που συγκρίνει τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στα κάτεργα καθεστωτικά ΜΜΕ του Ψυχάρη-Μπόμπολα-Αλαφούζου, στα σαιτ όπως του Βαξεβάνη και όχι μόνο.
Και δε μπορεί κανείς να μην σκεφτεί ότι όλα αυτά τα προωθεί η πρώτη φορά κυβέρνηση Αριστερά που άλλα υποσχέθηκε για να μετατραπεί σύντομα στη βασική πολιτική δύναμη του αστικού κατεστημένου, ο κύριος εκφραστής των αντεργατικών απαιτήσεων των εργοδοτών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ξεπουλά τα πάντα.
Αυτή η κυβέρνηση λοιπόν που προεκλογικά έταξε την ανακατανομή του πλούτου και την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων πετσοκόβει μισθούς-συντάξεις-επίδομα ανεργίας, αυξάνει τη φορολογία και εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στη Βουλή ο Ν. Παππάς, ο πρόεδρος Αθανάσιος Κουτρομάνος αμείβεται για την αποκλειστική εργασία του στο ΕΣΡ με το ποσό των 3.969,24 ευρώ τον μήνα και ο αντιπρόεδρος Ροδόλφος Μορώνης με 3.247,56 ευρώ.

Τα μέλη που δεν έχουν την υποχρέωση της αποκλειστικής εργασίας στο ΕΣΡ αμείβονται με 1.082,82 ευρώ τον μήνα. Στα χρήματα αυτά προστίθενται 721,68 ευρώ ως αποζημίωση για την κάλυψη πραγματικών δαπανών.
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τον νόμο, τα μέλη του ΕΣΡ δεν μπορούν να αναλάβουν εργασία σε ΜΜΕ για τρία χρόνια μετά την έξοδό τους από την ανεξάρτητη αρχή. Για το ενοίκιο του κτιρίου του ΕΣΡ καταβάλλονται 212.000 ευρώ. Επίσης, ο προϋπολογισμός προβλέπει για καταναλωτικά και σύνθετες δαπάνες 387.000 ευρώ.
Πιστεύει κανείς ότι αυτή η κυβέρνηση είναι του λαού; 
Ότι προστατεύει τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας και του φαντάρου;
Ή ότι πρόκειται για τους πιο επαίσχυντους διαχειριστές της κρατικής εξουσίας, που οξύνουν με ραγδαίους ρυθμούς την εκμετάλλευση και την καταπίεση μας;
Αλήθεια, πως πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε όλους αυτούς, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΛΕΒΕΝΤΗ και την αστική πολιτική που στηρίζουν λέγοντας μας ότι υπερασπίζουν τα «εθνικά συμφέροντα»;
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να στηρίξουν την καθημερινή συνδικαλιστική δράση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, να βγουν μαζικά παραπονούμενοι, να αντισταθούν, να δημιουργήσουμε Επιτροπές Φαντάρων σε όλα τα στρατόπεδα και να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Τώρα ανακοίνωση ΒΟΜΒΑ ελλήνων φαντάρων: «Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στην…



Αυτό δεν ξανάγινε ποτέ…

Το κείμενο το υπογράφουν φαντάροι από τις τρεις στρατιωτικές μονάδες.
Φαντάροι από Πάτρα, Άραξο, Μεσολόγγι λένε «όχι» στην άσκηση «Ηνίοχος»
Κοινό κείμενο με τίτλο «Δεν πολεμάμε, δεν καταστέλλουμε για τα συμφέροντά τους, φαντάροι από το ΚΕΤΧ της Πάτρας, την 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου και το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του Μεσολογγίου, υπογράφουν μαζί με συναδέλφους τους από 50 μονάδες κοινό κείμενο, με το οποίο δηλώνουν την αντίθεσή τους στη διενέργεια – συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην άσκηση «Ηνίοχος»» η οποία διεξάγεται μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ.
Στο κείμενο που υπογράφουν φαντάροι από τις τρεις στρατιωτικές μονάδες της περιοχής αναφέρουν τα εξής:
«Για μία ακόμη φορά η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο πεδίο ασκήσεων με τη διεξαγωγή της τεράστιας διακλαδικής, διακρατικής, στρατιωτικής άσκησης με την ονομασία ΗΝΙΟΧΟΣ 2015 (20-30 Απριλίου). Ελλάδα-ΗΠΑ-Ισραήλ ετοιμάζουν επί της ουσίας έναν εικονικό πόλεμο διαθέτοντας πάνω από 150 πολεμικά αεροσκάφη. Το σύνολο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας βρίσκεται στον αέρα. Από κοντά στρατός ξηράς, ειδικές δυνάμεις και ναυτικό επιχειρούν στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας και του εναέριου χώρου (Πελοπόννησος, Β. Ελλάδα, Αιγαίο, Ιόνιο). Τα σενάρια της άσκησης αποκαλύπτουν ότι αυτή η επιδίωξη Αξιόμαχου βρίσκεται πολύ μακριά από τις παραδοσιακές σκέψεις περί προστασίας της άμυνας της χώρας. Είναι ξεκάθαρο ότι εκπαιδεύονται για τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Επεμβάσεις που έφεραν θάνατο, καταστροφή, πείνα, δυστυχία, δημιούργησαν εκατομμύρια πρόσφυγες, διέλυσαν κράτη, έσπειραν τον εμφύλιο και τη μισαλλοδοξία.
Μας απευθύνουν πολεμικό προσκλητήριο και τους το επιστρέφουμε. Δε θα βοηθήσουμε στους επόμενους βομβαρδισμούς, στο επόμενο μακελειό που ετοιμάζουν. Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση γυρνά την πλάτη στη βαθιά αντιπολεμική παράδοση του ελληνικού λαού, τα πραγματικά αισθήματα που τρέφει για το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ. Εμείς όμως Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στους πολέμους της νέας εποχής. Μένουμε στη μεριά του αντιπολεμικού κινήματος και δε βάφουμε τα χέρια μας με αίμα.
Το κόστος της στρατιωτικής κινητοποίησης είναι πρόκληση στο δοκιμαζόμενο κόσμο της εργασίας. Την ίδια στιγμή που συνεχίζεται απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση του χρέους, λεηλατούνται τα αποθεματικά των δημόσιων ταμείων, γίνονται περικοπές παντού και χάθηκαν στο δρόμο ακόμη και τα ψίχουλα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ενώ κοροϊδεύουν εμάς και τις οικογένειές μας, φορτώνοντας το υπέρογκο οικονομικό βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης, διεξάγουν ασκήσεις που θυσιάζουν στο βωμό του Αξιόμαχου κομματιασμένους Πεζοναύτες στο Βόλο και νεκρούς πιλότους στην Ισπανία, μολύνοντας ανεπανόρθωτα το περιβάλλον.
Επιμένουν στις πολεμικές προετοιμασίες, τις παράλογες αγορές νέων όπλων, προχωρούν σε προσλήψεις νέων μισθοφόρων και παρέχουν αυξήσεις μόνο σε στρατιωτικούς και αστυνομία γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εργάζεται σκληρά για την αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή. Στρατηγικός στόχος γίνεται η χάραξη ΑΟΖ και η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Για αυτό οι αποστολές εκτός συνόρων, οι συμμαχίες με ΗΠΑ-Κύπρο-Ισραήλ-Αίγυπτο, η επέκταση των δογμάτων άμυνας ασφάλειας. Με κοινό παρονομαστή την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων ως βασικό στοιχείο εξόδου από την καπιταλιστική κρίση.
Αυτά τα σχέδια και συμφέροντα δεν είναι δικά μας. Αυτοί που μας ετοιμάζουν ένα μέλλον εκμετάλλευσης και περιπλάνησης δε μπορούν να μας εμπνεύσουν με την «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική τους, δε μπορούν να μας τσουβαλιάσουν σε κανένα νέο «εθνικό όραμα». Η δικιά μας ταξική σκοπιμότητα επιβάλει να καταγγελθεί η άσκηση, να εκτεθεί το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού, να γίνουν πιο δύσκολες οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.
Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στην άσκηση. Καλούμε τη νεολαία και το εργατικό κίνημα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό. Να σταθούμε απέναντι στον Ελληνικό Στρατό, το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ και την Ε.Ε., το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ. Απέναντι στην αντεργατική, αυταρχική και φιλοπόλεμη κυβερνητική πολιτική του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Βάζοντας μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και το διεθνισμό της κοινής πάλης των λαών».
Υπογραφές φαντάρων από 50 μονάδες ενάντια στην άσκηση «Ηνίοχος»
ketx290 ΜΚ/ΤΟ Λιβαδοχώριο Λήμνου, 88 Α/Κ, 285 ΤΠ ΑΤΣΙΚΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, 547 Aερομεταφερόμενο Τάγμα Ρεθύμνου, ΚΕΕΜ Σπάρτης, 3ος Λόχος Μηχανικού Βάλτος Έβρου, 616 Τάγμα Πεζικού, ΚΕΤΘ Αυλώνα, 535 ΜΚ/ΤΠ 31η Ταξιαρχία, ΚΕΤΧ Πάτρας, ΚΕΝ Μεσολογγίου 2/39 ΣΠ, 526 ΜΚ/ΤΠ, 124 ΠΒΕ Τρίπολη, 585 ΜΚ/ΤΠ Άργος Ορεστικό, 29η Ταξιαρχία Πεζικού Στρατόπεδο Λοχαγού Παράσχου, ΑΣΔΥΣ, 221 ΕΜΑ ΠΛΑΤΥ ΕΒΡΟΥ, ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΑΚΚΕΤΑ, 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λόχος Διοίκησης, ΚΕΠΒ Θήβα, 16 ΤΥΠ, 116 ΛΔΒ Στρατόπεδο Καπετάν Λάζος, ΚΕΜΧ Ναυπλίου, Στρατόπεδο Χατζηπεντή Έβρου, 211 ΜΚ/ΤΟ, 95 ΛΑΤΕΘ, 116 ΠΜ Άραξος, 162 ΑΜ Μοίρα Βαρέως Πυροβολικού, 3o ΤΑΓΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΓΕΙΡΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΓΥΘΕΙΟ, 112 ΠΜ, 647 ΜΚ/ΤΠ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, 164 ΤΕ ΣΑΜΟΥ, 50 ΠΕΑ/ΑΠ, ΛΟΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΔΒ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ Β’, 219 ΚΙΧΝΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, 173 ΜΕΑΠ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, 518 ΤΠ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ, 516 ΜΚ/ΤΠ, 424 ΣΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΦΕΡΕΣ ΕΒΡΟΥ, 642 ΤΠ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΠΟΥΓΑ, 32 ΜΠΠ Π.Ν, ΚΕΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 643 ΤΕ Χιος , 123 ΠΤΕ, 117 ΠΜ Ανδραβίδα, 618 Μ/Κ, 296 Μ/Κ ΤΕ, 96 ΑΔΤΕ ΧΙΟΣ…

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έλεγε ο Τσίπρας για Τραμπ: Να μην μας βρει αυτό το κακό

Τι έλεγε ο Τσίπρας για Τραμπ: Να μην μας βρει αυτό το κακό

Να μην τον βρει αυτο  το κακό τον ίδιο, εννοούσε ο Τσίπρας- και την κυβέρνηση του, την κυβέρνηση  της εξαπάτησης του Ελληνικού λαού, την κυβέρνηση η οποία είναι χειρότερη απο μια χούντα >>

Το ακούσαμε αυτό χθές στην εκπομπή του Γ.Παπαδάκη στον Antenna και το ακούμε και στο τελευτάιο καφενείο της επικράτειας , γιατι και οι χούντες στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ήταν τόσο προδοτικά ανθελληνικές.Ισως συγκρίνεται με τον Ν. Τσαουσέσκου τον δικτάτορα της Ρουμανίας.

          

ΤΩΡΑ!!!ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ!!!ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤ.ΤΡΑΜΠ ΕΓΙΝΕ ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΟΥ FBI ΣΕ ΦΑΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΡΕΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ!!!ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ!!!ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΤΣΙΑ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΝΕΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ!!!



ΤΩΡΑ!!!ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ!!!ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤ.ΤΡΑΜΠ ΕΓΙΝΕ ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΟΥ FBI ΣΕ ΦΑΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΡΕΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ  ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ!!!ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ!!!ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΤΣΙΑ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΝΕΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ!!!

Αποκαλύψεις με παγκόσμιες προεκτάσεις: Με εντολή Ν.Τραμπ επιδρομή του FBI σε φαρμακευτική εταιρεία που παρήγαγε εμβόλιο και προκαλούσε αυτισμό – Θα εφαρμόζονταν και στην Ευρώπη!

Εφόσον αποδειχθεί η έρευνα αυτή,  θα αποδειχθούν πάρα πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεται ο κοινός νους και αφορούν παγκόσμιο σχέδιο της ελίτ της νέας τάξης πραγμάτων για την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού.
Τα σχέδια αυτά θα εφαρμόζονταν και στην Ευρώπη μέσω της περιβόητης συμφωνίας της ΤΤΙΡ, την οποία κατάργησε ο Τραμπ …πρώτη…πρώτη.
Ο Τραμπ, το ξεκαθάρισε... "ΠΡΩΤΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ". 
Την πατρίδα του θα υπερασπιστεί... και πολύ φυσικό είναι.
Στην Ελλάδα, δεν έχουμε πολιτικούς που να υπερασπίζονται Πατρίδα και λαό.
ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ;
ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΤΡΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ, ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ;;;
Κ  Α  Ν  Ε  Ν  Α!
Όσο για την κατάργηση του TTIP, αυτό, αφορά ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ.
Έτσι, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις.
 
Καλλιόπη Σουφλή


Χθες το πρωί ο πρόεδρος Τραμπ διέταξε το FBI να κάνει επιδρομή στην έδρα της εταιρείας  στην Ατλάντα λόγω απόκρυψης και καταστροφής στοιχείων που συνέδεαν την παραγωγή εμβολίου με φερόμενη σύνδεση του  με τον  αυτισμό, προκαλώντας τεράστιο σάλο στις ΗΠΑ .
Μόλις μερικές ώρες μετά την συνάντηση του Τραμπ με τον νυν διευθυντή του FBI James Comey, πράκτορες της πανίσχυρης αμερικανικής υπηρεσίας, πραγματοποίησαν επιδρομή σε τρία κέντρα για τον έλεγχο των ασθενειών και Πρόληψης που προΐστατο ο Δρ William Thompson, μετά από πληροφορίες και έντονες φήμες ότι η εταιρεία υλοποιούσε ακούσια συστηματική έκθεση ανηλίκων με την χορήγηση εμβολίου που  φέρεται να προκαλούσε αυτισμό.
Οι ιθύνοντες της εν λόγω εταιρείες  προσπαθούσαν να συγκαλύψουν το γεγονός της σύνδεσης μεταξύ εμβολιασμών και αυτισμού, καταστρέφοντας πολλά αποδεικτικά στοιχεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν πριν από ένα δεκαπενθήμερο, ο Πρόεδρος Τραμπ διόρισε τον γνωστό μαχητή-ακτιβιστή Robert F. Kennedy Jr. ως διευθυντή γνωστού κυβερνητικού κέντρου νοσημάτων  ο αγώνας του οποίου την Αμερική για αυτά τα ζητήματα είναι γνωστός  εδώ και δεκαετίες.
Ο ακτιβιστής είχε αναφέρει  ότι διάφορες εταιρείες κολοσσοί  σκόπιμα «δηλητηρίασαν»  εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ με την χορήγηση εμβολίων που προκαλούσαν διάφορες παρενέργειες , συμπεριλαμβανομένου του αυτισμού.
Με νόμο από το  1986, ο τότε Πρόεδρος Κλίντον που είχε υπογράψει και ονομάζονταν Εθνικό Πρόγραμμα μαζικού Εμβολιασμού, «εξάλειφε» κάθε ευθύνη των εταιριών από τις επιπτώσεις των  φαρμακευτικών προϊόντων, υπογράφοντας την συνενοχή του σε αυτό «το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», τονίζει το αμερικανικό δημοσίευμα .
Σχεδόν αμέσως μετά όταν ο πρόεδρος Τραμπ  διόρισε τον Robert F. Kennedy Jr. να ηγηθεί αυτού του κέντρου , ο ίδιος  ζήτησε από το Sally Yates,  αναπληρωτή γενικό εισαγγελέα του υπουργείου δικαιοσύνης (DOJ) στις 20 Ιανουαρίου να εκδώσει ένταλμα για επιτόπια έρευνα.
«Αν ήμουν πρόεδρος θα πίεζα  για την διεξαγωγή των αναγκαίων  εμβολιασμών , αλλά δεν θα επέτρεπα  μαζικούς εμβολισμούς όταν  ένα παιδί κινδύνευε να πάθει αυτισμό», δήλωσε ο ίδιος.
Το όλο σκηνικό προκλήθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα που  συνέδεε ορισμένα εμβόλια με τον αυτισμό από τον  Σεπτέμβριο 2014.
Αυξάνοντας τις υποψίες,το καθεστώς Ομπάμα,γνωρίζοντας αυτήν την έκθεση και ακριβώς πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 που έφεραν τον Τραμπ στην εξουσία, «άφησε» τον  διευθυντή της εταιρείας  που παράγει το εν λόγω εμβόλιο να καταστρέψει όλα τα αποδεικτικά  στοιχεία και κρίσιμες μελέτες για την ασφάλεια του εμβολίου που εξηγούσαν την  αιτιολογική  σχέση μεταξύ παιδικών  εμβολίων  και του αυτισμού.
Ο νέος πρόεδρος μπήκε δυναμικά στο προσκήνιο εντός της χώρας του, για να διορθώσει πολλά από τα κακώς κείμενα τα οποία είχαν υπογράψει οι προκάτοχοι του , βάζοντας τα με κολοσσούς .
Εφόσον αποδειχθεί η έρευνα αυτή,  θα αποδειχθούν πάρα πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεται ο κοινός νους και αφορούν παγκόσμιο σχέδιο της ελίτ της νέας τάξης πραγμάτων για την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού.
Τα σχέδια αυτά θα εφαρμόζονταν και στην Ευρώπη μέσω της περιβόητης συμφωνίας της ΤΤΙΡ, την οποία κατάργησε ο Τραμπ …πρώτη…πρώτη.



.


Ήρθε η …Ανάπτυξη! Στη Θεσσαλονίκη θα μοιράσουν κουπόνια 100 ευρώ για τις λαικές…


Αποτέλεσμα εικόνας για κουπονια 100 ευρω

Κουπόνια 100 ευρώ για την αγορά προϊόντων από τις λαϊκές αγορές, σε περισσότερες από 1.600 μονογονεϊκές οικογένειες του νομού Θεσσαλονίκης, σχεδιάζει να μοιράσει από την άνοιξη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι μια κοινωνική παροχή που προτείνει ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν έστω και στο ελάχιστο οι οικογένειες αυτές.
“Θα δοθούν κουπόνια ύψους 100 ευρώ για την αγορά προϊόντων από τις λαϊκές αγορές, στις καταγεγραμμένες μονογονεϊκές οικογένειες στο νομό Θεσσαλονίκης και οι συμβεβλημένοι πωλητές των λαϊκών θα τα εξαργυρώνουν, εισπράττοντας το αντίτιμο, από τα κονδύλια στον ειδικό λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από το ημερήσιο τέλος”, είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Γιουτίκας.

Θαμώνες στο Κολωνάκι τον ξυλοκόπησαν με αποδοκιμασίες: («με την πουράκλα σου…πόσα πήρες από την τρόικα ρε;.»


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Ιανουάριος, 2017 - 18:01 | Στην Κατηγορία:
Κοινωνία


Σε πολυσύχναστο all day bar του Κολωνακίου στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ, βρισκόταν αργά το βράδυ χθες (Τρίτη) με την παρέα του ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

Σε πολυσύχναστο all day bar του Κολωνακίου στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ, βρισκόταν αργά το βράδυ χθες (Τρίτη) με την παρέα του ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

Σύμφωνα με όσα γράφει ο ΦΕΛΙΞ στο koutipandoras.gr κάποια στιγμή, γύρω στις 11 η ώρα, όμως προκλήθηκε αναστάτωση, μια ομάδα περίπου πέντε νεαρών θαμώνων μόλις τον είδε, άρχισε να τον αποδοκιμάζει με εκφράσεις που αφορούσαν τόσο τους δανειστές όσο και στο πούρο που κάπνιζε ο δημοσιογράφος («με την πουράκλα σου…πόσα πήρες από την τρόικα ρε;.» όπως ακούστηκε να του λένε) με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι νεαροί, δεν περιορίστηκαν σε γιουχαΐσματα, αλλά άρχισαν να τον καρπαζώνουν, ενώ ένας απ’ αυτούς του πήρε και το πούρο .Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr

 ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Να θυμίσουμε οτι ο "δημοσιογράφος" Γ.Πρετεντάρης  είχε παραδεχθεί δημόσια οτι εκτελούσε εντολές της τρόικας σε βάρος του λαού, σε βάρος της πατρίδας σε βάρος των 10.0000 ανθρώπων που και  εξαιτίας τέτοιων δημοσιογράφων αυτοκτόνησαν εκτός των προδοτών μνημονιακών  πολιτικών.


Άγριο ξύλο έφαγε ο Γιάννης Πρετεντέρης στο Κολωνάκι !!!
Ακόμη και στο κολωνάκι τρώνε άγριο ξύλο, αδυνατούμε να φανταστούμε τι θα γίνει αν πάνε σε λαϊκές γειτονιές, και περιοχές της Ελλάδος σε λίγο καιρό. Οι πολίτες σχολιάζουν << Είναι η αρχή ακόμη....>>

 fyllokaiftero1.blogspot.com:
ΣΧΟΛΙΟ Ε.Δ.Ο:: Σε τέτοιες "περιπτώσεις ο αυτοματισμός είναι χρήσιμος για τον λαό και για την κοινωνία. Εδώ " ο κόρακος κοράκου  βγάζει το μάτι " όταν ο μαύρος  βρωμερός κόρακας επιτίθεται και σκοτώνει τα περιστέρια.


Φουντώνει η κόντρα για τα προσφυγόπουλα: Απειλές για τη ζωή της δέχεται η διευθύντρια του 26ου δημοτικού Λάρισας




Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Τις τελευταίες ώρες τα γεγονότα έχουν πάρει νέα τροπή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο πογκρόμ ρατσιστικής ρητορικής, απέναντι σε όποιον υπερασπίζεται τα προσφυγόπουλα, αλλά κυρίως κατά της διευθύντριας του σχολείου Κατερίνας Σταγιάννη, όπου υπάρχουν ευθείες απειλές, ακόμα και κατά της ζωής της!






Από πότε είναι ρατσισμός, η υπεράσπιση του Έθνους μας, κυρά μου, από ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ, για την Ιθαγένεια και υπάρχουν Διεθνείς νόμοι που ορίζουν  ποιοί είναι πρόσφυγες και ποιοί ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.


ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ, ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΤΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ", ΑΛΛΑ... ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.


Όσο για την Αστυνομική Διεύθυνση της Λάρισας, ν' ανοίξουν τα γκαβά τους τα μπατσάκια και να διαβάσουν τους Διεθνείς νόμους.

ΑΗ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.


                    Καλλιόπη Σουφλή 
δημοσιογράφος αναλυτής - σχολιαστής




Φουντώνει η κόντρα για τα προσφυγόπουλα: Απειλές για τη ζωή της δέχεται η διευθύντρια του 26ου δημοτικού Λάρισας

Κλήση από την αστυνομική διεύθυνση Λάρισας δέχτηκε χτες, σύμφωνα με πληροφορίες, η διευθύντρια του 26ου δημοτικού σχολείου Λάρισας Κατερίνα Σταγιάννη, ώστε να καταθέσει για όσα συμβαίνουν στο σχολείο της

 

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως βρίσκεται η κατάσταση στο 26ο δημοτικό σχολείο της Λάρισας, στο οποίο ομάδα γονέων αρνούνται να δεχθούν τα προσφυγόπουλα

 
Τις τελευταίες ώρες τα γεγονότα έχουν πάρει νέα τροπή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο πογκρόμ ρατσιστικής ρητορικής, απέναντι σε όποιον υπερασπίζεται τα προσφυγόπουλα, αλλά κυρίως κατά της διευθύντριας του σχολείου Κατερίνας Σταγιάννη, όπου υπάρχουν ευθείες απειλές, ακόμα και κατά της ζωής της!
 
Σημειώνεται πως οι απειλές αυτές, αλλά και άλλες ύβρεις ρατσιστικού και ξενοφοβικού περιεχομένου, καταγράφονται δημόσια ακόμα και σήμερα στην επίσημη σελίδα με την επωνυμία του συλλόγου γονέων του 26ου δημοτικού σχολείου Λάρισας στο Facebook, από μεγάλο αριθμό χρηστών.
 
Έτσι λοιπόν χρήστης του διαδικτύου γράφει, μεταξύ άλλων, για την κυρία Σταγιάννη στη σελίδα του συλλόγου γονέων στο Facebook: 

 «Ας ενημερώσει κάποιος την κυρία Σταγιάνη...ότι τα λόγια και οι πράξεις της συνιστούν εσχάτη προδοσία η οποία σε καιρό κατοχής ( μετά την ανακοίνωση στη Βουλή εσχάτης προδοσίας από 24/11/11, και την απόκρυψη και μη εκδίκαση της), η χώρα θεωρείται σε κατάσταση πολέμου ..και η υποστήριξη των εισβολέων τιμωρείται  κατά το Σύνταγμα ( άρθρο 7 παράγραφος 3 και την ποινική νομοθεσία για την εσχάτη προδοσία σε καιρό πολέμου) .. με θάνατο!!! 

Αρα ή με τα φασιστερά αφεντικά της θα είναι ή με την Ελλάδα και τους Εηημες!!! 

Η απόφαση είναι δική της....όπως και οι συνέπειες αυτής!!»
    Στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας κατέθεσε η διευθύντρια του σχολείου

 
Κλήση από την αστυνομική διεύθυνση Λάρισας δέχτηκε χτες, σύμφωνα με πληροφορίες, η διευθύντρια του 26ου δημοτικού σχολείου Λάρισας Κατερίνα Σταγιάννη, ώστε να καταθέσει για όσα συμβαίνουν στο σχολείο της, αλλά και για τις δημόσιες καταγγελίες της που σχετίζονται με τα φαινόμενα ρατσιστικής ρητορικής και απειλών εναντίον της στην επίσημη σελίδα του συλλόγου γονέων του σχολείου στο διαδίκτυο.
 
Η διευθύντρια, όπως έγινε γνωστό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρέθηκε χθες στην Ασφάλεια της Λάρισας και προχώρησε σε κατάθεση, ενώ στα χέρια της η αστυνομία φαίνεται να έχει έναν ολοκληρωμένο φάκελο με στοιχεία που υπάρχουν εδώ και καιρό.
 
Μεταξύ άλλων, οι αρχές μελετούν φωτογραφίες, βίντεο σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσωπικές απειλές αλλά και άλλες πληροφορίες που αφορούν την ρατσιστική δράση προσώπων στο διαδίκτυο.
 
Σημειώνεται πως η ένταση του ρατσιστικής ρητορικής εναντίον και της κ. Σταγιάννη πήρε μεγάλες διαστάσεις και οδήγησε την αστυνομία να παρέμβει, μετά την επίσημη καταγγελία της ίδιας της διευθύντριας, που έστειλε στα ΜΜΕ και στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως βρίσκεται σε λειτουργία η ιστοσελίδα με την επωνυμία του συλλόγου γονέων, όπου αναρτώνται, μεταξύ άλλων, και βίντεο ρατσιστικού περιεχομένου αγνώστου προελεύσεως.



ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ
       Πηγή