06 Ιουνίου 2015

Η σύγχρονη εποχή του θρυλικού Μπλεκ

Η σύγχρονη εποχή του θρυλικού Μπλεκ

Ο εκδότης του ιστορικού εικονογραφημένου περιοδικού μιλάει στο newsbeast.gr

Στα μικράτα μου διάβαζα Μπλεκ. Πήγαινα στο περίπτερο με το χαρτζιλίκι της εβδομάδας, πληρώνοντας ακόμα σε δραχμές για να αγοράσω το περιοδικό και να χαθώ στις πολύχρωμες παραστάσεις του. Αρκετά χρόνια μετά συνάντησα τον Μπλεκ, να πωλείται σε ευρώ.

Ο ξανθός μυώδης υπερήρωας των παιδικών μου αναγνωσμάτων μεγάλωσε. Μαζί μ’ εκείνον μεγάλωσα κι εγώ. Το πέρασμα του χρόνου τον οδήγησε σταδιακά στο περιθώριο, καθώς σταμάτησε να κυκλοφορεί το 2010 στην πιο… παραγωγική του ηλικία. Ο «Έλληνας» Μπλεκ ήταν μόλις 41 ετών.

Γράφει ο Γιώργος Λαμπίρης

Παρόλα αυτά ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς, απόγονος του άλλοτε συγγραφέα του Μικρού Ήρωα και αργότερα εκδότη του Μπλεκ, Στέλιου Ανεμοδουρά, είχε διαφορετική άποψη. «Ο Μπλεκ δεν μπορεί να βρίσκεται εκτός δράσης!», ήταν σαν να έλεγε. Γι’ αυτό και το καλοκαίρι του 2014 ο Μπλεκ επανακυκλοφόρησε. Λαβωμένος αυτή τη φορά όχι τόσο από μόνιμους εχθρούς του στις σελίδες του περιοδικού, τους Άγγλους, κυρίως όμως από τη χειμαρρώδη επέλαση του διαδικτύου. Αρχικά πολλοί αμφέβαλαν αρχικά για την επιτυχία της… αποκοτιάς του Ανεμοδουρά του νεότερου. Κι όμως… Ο «νέος» Μπλεκ μετράει ήδη 18 τεύχη, ενώ στις 15 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το 19ο.

«Το 2010 προσπάθησα να εκδώσω κάποια περιοδικά, προσπάθεια η οποία δεν "περπάτησε". Στις αρχές του 2014 σε συζητήσεις που είχα με παλιούς αναγνώστες των κόμιξ της εταιρείας, με παρότρυναν να ξεκινήσω και πάλι το Μπλεκ με δεδομένο ότι είχα ήδη τη θέληση να επανεκδώσω ορισμένα εικονογραφημένα περιοδικά. Ένας από αυτούς που με "έσπρωξαν" σε αυτή την κατεύθυνση ήταν ο Νίκος Νικολαΐδης. Πίστεψε από την αρχή σε μία τέτοια κίνηση, λέγοντάς μου ότι εάν επανεκδοθεί, θα πάει καλά. Για να ξεκινήσει πιο ομαλά το εγχείρημα και ίσως με μικρότερο βαθμό επικινδυνότητας, τα πρώτα βήματα έγιναν μέσω της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος". Εξασφαλίσαμε τα δικαιώματα κάποιων ηρώων, όπως ο Μπλεκ, ο Ζαγκόρ, ο Ρόι Ρέις και ο Τομ Κάρτερ, όλοι παλιοί ήρωες των εκδόσεών μας. Έτσι, δημιουργήσαμε μία ειδική έκδοση και τα έξι πρώτα τεύχη κυκλοφόρησαν μέσω της εφημερίδας. Η κίνηση αυτή είχε ιδιαίτερη απήχηση στον κόσμο. Έπρεπε όμως να αποφασίσω όταν θα ολοκληρωνόταν αυτός ο κύκλος των έξι τευχών, πώς και εάν θα συνέχιζα», λέει στο newsbeast.gr ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς.



Από τις 100.000 πωλήσεις την εβδομάδα στις 2.000 το μήνα

Ο Μπλεκ στις εποχές της δόξας του έφτανε σε πωλήσεις τις 100.000 αντίτυπα την εβδομάδα, όντας ακόμα εβδομαδιαίο περιοδικό. Ωστόσο, η επάνοδός του έγινε κυρίως για συναισθηματικούς λόγους, λέει ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς. Ο χάρτινος αμερικανοτραφής ήρωας συνέχισε να χρησιμοποιεί τις ατσαλένιες γροθιές του και σπανιότερα το τουφέκι του για να τιμωρεί όσους Άγγλους του στέκονται ακόμα και σήμερα εμπόδιο. Γοητεύοντας ακόμα τους περίπου 2.000 ρομαντικούς και πιστούς αναγνώστες του, οι οποίοι πηγαίνουν κάθε 15 του μηνός στο περίπτερο για να αγοράσουν το καινούργιο τεύχος.

«Το εγχείρημα γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση μέσω των social media, καθώς οι αναγνώστες μας εξέφραζαν τις προτιμήσεις τους σχετικά με το περιεχόμενο. Εμείς από την πλευρά μας, σε μία προσπάθεια να ανανεώνουμε διαρκώς το περιεχόμενο, αλλάζουμε κάτι στην ύλη ανά δύο μήνες. Προσθέτουμε νέους ήρωες, εξασφαλίζουμε καινούργια δικαιώματα με σκοπό να βρισκόμαστε πιο κοντά στις προτιμήσεις των αναγνωστών. Έχουμε αγοράσει παλιές ιστορίες του Ζαγκόρ, ο οποίος ήταν ήρωας των αρχών της δεκαετίας του ’70. Επίσης αποκτήσαμε τα δικαιώματα του Martin Mystery, ο οποίος είχε μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό. Παράλληλα, ενσωματώσαμε στο περιεχόμενο του Μπλεκ ένα ελληνικό κόμικ με τίτλο "Ο Τετρακοσάρης", σε σενάριο Νίκου Νικολαΐδη και σκίτσα του Κώστα Φραγκιαδάκη. Πρόκειται για μία πρωτότυπη ιδέα με πρωταγωνιστή έναν Έλληνα, ο οποίος βιώνει την κρίση και ακολουθεί τα γεγονότα της επικαιρότητας. Για παράδειγμα στο επόμενο τεύχος αναμένονται οι εξελίξεις, που θα σχετίζονται με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης», εξηγεί ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς.



Ο πρώτος ιστορικός κύκλος του Μπλεκ ξεκίνησε το 1969 και ολοκληρώθηκε το 1994 με την πτώχευση της εκδότριας εταιρείας. Το εικονογραφημένο περιοδικό ήταν εβδομαδιαίο, ενώ εκδίδονταν παράλληλα και μηνιαία τεύχη. Από το 1994 ξεκινάει η έκδοση του συλλεκτικού Μπλεκ, ενός μηνιαίου τόμου που περιλάμβανε αποκλειστικά ιστορίες του Μπλεκ. Η έκδοση αυτή όμως σταμάτησε οριστικά το 2010.

Ποιος είναι όμως ο ξανθός πρωταγωνιστής των Esse Gesse που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα; Όπως εξηγεί ο Λεωκράτης Ανεμουράς, «είναι ένας αγωνιστής, εχθρός των Άγγλων, ο οποίος δρα κατά την περίοδο της αμερικανικής ανεξαρτησίας. Πρεσβεύει ιδανικά όπως ο αγώνας για την ελευθερία και την αντίσταση κατά της τυραννίας. Είναι ο υπερασπιστής των αδυνάτων και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που θα ήθελε να έχει ένας νέος εκείνης της εποχής. Ρωμαλέος, έξυπνος, δυνατός. Ο Μπλεκ όμως δεν είναι μόνος του. Πλαισιώνεται από δύο πρόσωπα, τα οποία συμπληρώνουν τα στοιχεία που δεν έχει εκείνος. Ο καθηγητής Μυστήριος είναι έξυπνος αλλά και ατσούμπαλος. Ο Ρόντυ από την άλλη πλευρά του είναι ο νέος και ο ενθουσιώδης της παρέας».



Ο διάδοχος του Μικρού Ήρωα

Ο ξανθός ευθυτενής ήρωας ξεκίνησε ως η συνέχεια του Μικρού Ήρωα. Ο Στέλιος Ανεμοδουράς εξέδωσε για πρώτη φορά το Μικρό Ήρωα το 1952, αναγκάστηκε όμως να διακόψει την κυκλοφορία του το 1967 λόγω της δικτατορίας.

«Λίγο αργότερα επετράπη και πάλι η κυκλοφορία του. Έστω και ένα τρίμηνο απουσίας από τα περίπτερα όμως, σήμαινε το θάνατο του περιοδικού. Έτσι ο Μικρός Ήρωας σταματάει να εκδίδεται, ενώ ο Στέλιος Ανεμοδουράς έψαχνε ήδη τον αντικαταστάτη του. Ο διάδοχος του Μικρού Ήρωα ήταν ένας άλλος… ήρωας, υπερασπιστής των Αμερικανών και εχθρός των Άγγλων. Όπως πίστευε ο ίδιος, ταίριαζε στο καθεστώς εκείνης της εποχής. Ο Μπλεκ ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1969 και ο κόσμος τον αγκάλιασε. Καταγόταν από την Ιταλία, δημιούργημα της τριάδας σεναριογράφων - σκιτσογράφων Esse Gesse. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε σε αρκετές ευρωπαϊκές όπως χώρες η Γαλλία, η Σερβία ή αλλού».



Οι αθεράπευτα ρομαντικοί και πιστοί αναγνώστες

Όπως λέει ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς, «τις εποχές εκείνες δεν υπήρχε ενημέρωση ή ψυχαγωγία από άλλη πηγή, όπως συμβαίνει σήμερα. Οι έφηβοι της εποχής αγόραζαν τον Μπλεκ. Μετά την επανακυκλοφορία του όμως, το αναγνωστικό κοινό άλλαξε. Πλέον είναι κυρίως οι νοσταλγοί του περιοδικού και μία πολύ μικρή μερίδα νέων κάτω των 16 ετών, η οποία όμως μεγαλώνει. Σήμερα που είναι τόσο εύκολο να βρει κανείς σχεδόν τα πάντα στο διαδίκτυο, τα εικονογραφημένα περιοδικά καταλαμβάνουν ένα πολύ μικρό μερίδιο της αγοράς».

Οι ενστάσεις για την επανέκδοση του Μπεκ ήταν εξαρχής αρκετές. «Ακόμα και ο γιος του Στέλιου Ανεμοδουρά, Γιώργος, ο οποίος ανήκει στη δεύτερη γενιά εκδοτών του Μπλεκ είχε σοβαρές αμφιβολίες: "Καλά τι πάμε να κάνουμε τώρα, θα βγάλουμε δύο-τρία τεύχη και αυτό ήταν", τον θυμάμαι να μου λέει. Παρόλα αυτά επειδή είμαστε πάνω από το περιοδικό και το βελτιώνουμε συνεχώς, συνεχίζει να επιβιώνει».



Παρά τις ενστάσεις και τα εμπόδια, την εισβολή του διαδικτύου σε κάθε πιθανή οθόνη της καθημερινότητάς μας, ο Μπλεκ δείχνει να αντιστέκεται. Αντιμέτωπος όχι μόνο με Βρετανούς αξιωματικούς και στρατιώτες , καθώς και με την ταχύτητα της εποχής του. Ακολουθώντας κυρίως τη συναισθηματική παρόρμηση ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε εκεί που ζούσε ο Μπλεκ. Ανάμεσα σε χιλιάδες τεύχη και εκδόσεις, ζώντας κι εκείνος τις περιπέτειες μερικών από τους πιο σπουδαίους μαχητές της παιδικότητάς μας.

Το τεύχος Νο 19 του ΜΠΛΕΚ κυκλοφορεί από τις 16 Ιουνίου σε όλα τα περίπτερα της Ελλάδας. Εαν επιθυμείτε τα προηγούμενα τεύχη της έκδοσης ή και τεύχη παλαιότερων εικονογραφημένων εκδόσεων επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της COMICS & CROSSWORDS PUBLICATIONS ccpublic.gr ή τη σελίδα του ΜΠΛΕΚ στο Facebook ή τηλεφωνήστε στα γραφεία της εταιρείας στο 210-8983824.











   
 
 

ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: Διαφωνίες για τα 50 εκ. ευρώ στην Πανεπιστημιούπολη- «Αντάρτικο» από δημάρχους της Καστοριάς-Βίντεο!

Τα οφέλη της μπύρας στον ανθρώπινο οργανισμό


Ποια είναι τα οφέλη της μπύρας στον ανθρώπινο οργανισμό
Τα περισσότερα αλκοολούχα ποτά δεν φημίζονται για τα οφέλη τους στον ανθρώπινο οργανισμό.
Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τη μπύρα, που σε λογικές ποσότητες μπορεί να λειτουργήσει ως «ασπίδα» του οργανισμού σε διάφορες παθήσεις.

Ανακουφίζει από το άγχος
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να χαλαρώσετε και να απολαύσετε ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα μετά από μια ιδιαίτερα σκληρή μέρα στη δουλειά. Αν πίνετε μπύρα για να ανακουφιστείτε από το στρες, η επιστήμη σας διαβεβαιώνει πως καλά κάνετε καθώς το σώμα σας δημιουργεί «αντίγραφα ασφαλείας».
Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ βοηθά στην ανακούφιση του στρες και του άγχους, αιτίες που είναι υπεύθυνες για προβλήματα της καρδιάς. Ερευνητές από της Mayo Clinic διαπίστωσαν ότι το αλκοόλ ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή, ενώ μπορεί να μειώσει και τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων.

Προστατεύει από φλεγμονές και λοιμώξεις
Λέγετε πως η μπύρα θα μπορούσε να αποτρέψει τις βακτηριακές λοιμώξεις. Ο λυκίσκος, το οποίο είναι ένα σημαντικό συστατικό σε παραγωγή μπύρας, έχει ισχυρές αντιμικροβιακές και αντιικές ιδιότητες. Καταναλώνοντας μία εύλογη ποσότητα μπύρας την ημέρα θα μπορούσε να γίνει πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των κοινών κρυολογημάτων και της γρίπης. Οι ενώσεις στον τομέα του λυκίσκου προστατεύουν επίσης από τη φλεγμονή.

Πλούσια σε φυτικές ίνες
Η μπύρα είναι ένα από τα λίγα ποτά που περιέχουν φυτικές ίνες, διότι προέρχεται από ζύμωση κριθαριού και σιταριού. Αυτά τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Αυτές συνδέονται με το λίπος και δρουν ως φυσικό καθαρτικό. Προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις και ακόμη προάγουν την απώλεια βάρους.
Επιπλέον, φυτικές ίνες σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα, γεγονός που αποτρέπει την υπερβολική κατανάλωση φαγητού.

Μειώνει το ρίσκο για διαβήτη τύπου 2
Η μπύρα, παράλληλα, βοηθά στην προσπάθεια ελαχιστοποίησης των πιθανοτήτων ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2. Οι μελέτες δείχνουν ότι όσοι καταναλώνουν μπύρα έχουν 30% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με αυτούς που δεν πίνουν.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο λυκίσκος περιέχει συστατικά που ονομάζονται humulones . Αυτές οι ενώσεις αναστέλλουν το σχηματισμό του διαβήτη.
Μια ξεχωριστή μελέτη σχετικά με τη γήρανση αποκάλυψε πως η μπύρα έχει τα ίδια οφέλη με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Διατηρεί δυνατούς τους μύες
Ένα μπουκάλι μπύρα κάθε μέρα θα μπορούσε να αποτρέψει την απώλεια οστικής μάζας. Μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Tufts αποκάλυψε τη σχέση μεταξύ της πυκνότητας του ισχίου των οστών και την κατανάλωση μπίρας. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση μπύρας θα μπορούσε να αντισταθμίσει τα οφέλη της, σύμφωνα με την ίδια μελέτη. Για να μεγιστοποιηθεί η θετική επίδραση του στα οστά, πίνετε με μέτρο.

Γεμάτη θρεπτικά συστατικά
Η σκούρα μπίρα περιέχει αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες. Ειδικοί σε θέματα υγείας πιστεύουν ότι το οξειδωτικό στρες είναι ο ένοχος πίσω από τη γήρανση και ανίατες ασθένειες όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης. Οι ίδιες θρεπτικές ουσίες κρατούν τους μυς ισχυρούς και εύκαμπτους.

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
Η κατανάλωση σε μέτριες ποσότητες μειώνουν την κακή χοληστερόλη στον οργανισμό. Αυτό οδηγεί σε υγιή καρδιά και αρτηρίες.





kontranews.gr

Δήλωση γεμάτη νόημα απο Β.Πούτιν: " Θα δούμε στο μέλλον ο ελληνικός λαός ποιό στρατόπεδο θα διαλέξει"

ΘΕΤΕΙ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΜΑΧΟΥ

Σε πρόσκληση ένταξης της Ελλάδος στην Ευρασιατική Ένωση προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν μια ημέρα μετά το τηλεφώνημα στον Έλληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, καλώντας μάλιστα τον ελληνικό λαό να αποφασίσει σε ποια οικονομική ζώνη θέλει να ανήκει! 

«Έχουμε πολύ στενές, ιστορικές και καλές σχέσεις συνεργασίας με την Ελλάδα. Είναι στο χέρι του ελληνικού λαού να πάρει μια κυρίαρχη απόφαση ως προς το ποιας Ένωσης και ποιας ζώνης θέλει να είναι μέλος, και δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο μέλλον», επισήμανε ο ρώσος Πρόεδρος στην Corriere della Sera αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενεδόμενο μέγιστης γεωπολιτικής αλλαγής.

Εδώ να σημειωθεί ότι τα καταστατικά τη ΕΕ και της Ευρσιατικής Ένωσης δεν απαγορεύουν σε μια χώρα να αποτελεί μέλος και των δύο υπερεθνικών οργανισμών. Στην πραγματικότητα θα ήταν μεγάλο προνόμιο για την Ελλάδα εάν προχωρούσε σε μια τέτοια γεωπολιτική κίνηση. 
Τα προϊόντα της έχουν άμεση ζήτηση από την Ευρασιατική Ένωση, ενώ την ίδια στιγμή η ΕΕ της επιβάλλει να τα "θάβει" όπως στην περίπτωση των πορτοκαλιών.

Αλλά και η Μόσχα επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στην ΕΕ ώστε να αποτελεί "γέφυρα" με την Ευρασιατική Ένωση. Η πρόσκληση είναι υψίστης γεωστρατηγικής σημασίας και πρέπει να αξιολογηθεί ανάλογα, από μια κυβέρνηση που φαίνεται να έχει τα "κότσια" να πραγματοιεί τέτοιες ενέργειες.

«Χτίζουμε σχέσεις με την Ελλάδα ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος της ΕΕ, της ευρωζώνης ή του ΝΑΤΟ»,δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα, μία ημέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Πούτιν κλήθηκε να τοποθετηθεί για τη σκληρή διαπραγμάτευση Αθήνας-δανειστών που βρίσκεται σε εξέλιξη και ουσιαστικά κάλεσε τους Ευρωπαίους να μην ρισκάρουν το ενδεχόμενο ενός Grexit.

Και συμπλήρωσε: «Για μια οικονομία όπως η ελληνική, υπάρχουν δυσκολίες που επέφεραν οι κοινοί ευρωπαϊκοί κανόνες. Επειδή δεν μπορούν να υποτιμήσουν τη δραχμή, είναι απόλυτα συνδεδεμένοι με το ευρώ». Ο κ. Πούτιν υπογράμμισε την ίδια στιγμή τα οφέλη που έχει η Ελλάδα από την παραμονή της στο ευρώ, όπως το ότι λαμβάνει δάνεια με ευνοϊκούς όρους, έχει χρηματοδοτική στήριξη και έχει πρόσβαση στην αγορά εργασίας της Ευρώπης, επισήμανε όμως ότι μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα είναι επιβλαβής μεν για την Ελλάδα αλλά θα είναι και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αντόν Σιλουάνοφ, δήλωσε πως «η απόφαση της Αθήνας (για "πακετοποίηση" των δόσεων του ΔΝΤ) δεν θα οδηγήσει σε χρεοκοπία». Στη διάρκεια ομιλίας του σε ένα τραπεζικό συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη, ο Σιλουάνοφ τόνισε ότι «από κοινού με την ΕΕ, η Ελλάδα χρειάζεται να βρουν τον κατάλληλο βηματισμό που θα την οδηγήσει σε εξυπηρέτηση των δόσεων της, και από την άλλη πλευρά, να προχωρήσουν κάποιες δομικές μεταρρυθμίσεις».




 defencenet.gr

Και ιδού, οι αγορές χορεύουν Πεντοζάλη.




Ειναι που κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι οι αγορές και η Ευρωζώνη ειναι θωρακισμένη, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ.
Δείτε λοιπόν τι εγινε στα διετή ομόλογα χωρών της Ευρωζώνης, από τις 6 χθες, που ανακοινώθηκε η μη πληρωμή του ΔΝΤ, εώς σημερα. Σε 24 ώρες δηλαδη: Πορτογαλία 164 % ΑΝΟΔΟΣ
Ιρλανδια 142% ΑΝΟΔΟΣ
Ιταλια 14% ΑΝΟΔΟΣ
Ισπανία 10% ΑΝΟΔΟΣ
Και Κρατηθείτε, η «απυρόβλητη» Γερμανία:
Γερμανια 5% ΑΝΟΔΟΣ
Μέσα σε μόλις 24 ωρες απο την συγχώνευση της δόσης του ΔΝΤ.
Ούτε καν στάση πληρωμών.
Φανταστείτε τι θα επακολουθήσει από ένα Grexit…
Αυτό ακριβως εννοούσε ο Τσίπρας στην τριτολογία του.



 by olympiada

Ο Μ. Ιγνατίου στέλνει τον Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο!


Ο Μ. Ιγνατίου στέλνει τον Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο!
Αποκαλύψεις - σοκ από τον γνωστό δημοσιογράφο.
Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι από τους δημοσιογράφους που έχουν στο ενεργητικό τους σειρά αποκαλύψεων που ουδέποτε αμφισβητήθηκαν. Ειδικά εκείνες που ήταν ενάντια στην τρέχουσα καθεστωτική προπαγάνδα.

Τα στοιχεία και οι περιγραφές του όμως σε πρόσφατο άρθρο του στα «Επίκαιρα», δεν είναι απλώς μία απλή καταγραφή γεγονότων.
Είναι ένα βαρύτατο κατηγορώ που στέλνει τον Παπανδρέου απ' ευθείας στο ειδικό δικαστήριο.
"Ο Παπανδρέου, όχι μόνο μεθόδευσε την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, αλλά η μεθόδευση έγινε με τρόπο ώστε να μην έχει η χώρα άλλη επιλογή...".

Όταν αυτή η εκτίμηση γίνεται από έναν δημοσιογράφο με ευρυγνωσία στο διεθνές γίγνεσθαι και πρωτογενή ενημέρωση, οι όποιες αμφιβολίες διαλύονται.

Όπως διαλύθηκε και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο από τις ενέργειες του: "Είναι απόλυτα επιβεβαιωμένη η πληροφορία ότι ο κ. Παπανδρέου προετοίμασε το έδαφος παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ, και το πλέον σημαντικό είναι ότι ο ίδιος και ο στενός κύκλος των συνεργατών του αντιλήφθηκαν πολύ αργά –γύρω στο Μάρτιο του 2010– ότι, λόγω της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η προσφυγή στο Ταμείο ήταν σχεδόν απαγορευτική".

Για να καταλάβετε το μέγεθος της μεθόδευσης, αξίζει να παραθέσουμε τα λεγόμενα του Στρος Καν, που αποκάλυψε ότι το εγχείρημα ήταν ιδέα του Παπανδρέου ενώ ο ίδιος είχε αντιδράσει αφού "Οι Ευρωπαίοι δεν θα δεχόντουσαν ποτέ κάτι τέτοιο"! "Σύμφωνα με τον κ. Στρος-Καν, όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός του έθεσε πριν από 14 μήνες την ιδέα προσφυγής στο ΔΝΤ, εκείνος απάντησε ότι οι

Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση τη μονομερή παρέμβαση του Ταμείου σε μία χώρα της Ευρωζώνης. Η εκτίμηση του Γάλλου πολιτικού επιβεβαιώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου έθεσε το θέμα στους ομολόγους του, για να εισπράξει την κατηγορηματική τους άρνηση. Αντ' αυτού, του ζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών!" (Της Κατερίνας Σώκου από την Καθημερινή)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο - κατηγορητήριο του Μιχάλη Ιγνατίου
Βαριές ευθύνες Παπανδρέου

Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων, που ξέσπασε μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, είναι αποκαλυπτικός των διεργασιών που ξεκίνησαν μία εβδομάδα από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβριο του 2009, και κατέληξαν στην προσφυγή της Ελλάδας στο σκληρό μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που οδήγησε σε εξαθλίωση τον ελληνικό λαό.

Οι καταγγελίες του κ. Λοβέρδου, τις οποίες μοιράζονται και άνθρωποι που είχαν γνώση των αποφάσεων του τότε πρωθυπουργού, επιβεβαιώνουν όσα γνωρίζαμε μερικοί εξ ημών, που είχαμε την τύχη να βρισκόμαστε στην Ουάσιγκτον τις ημέρες και τους μήνες που προηγήθηκαν της προσφυγής. Είναι απόλυτα επιβεβαιωμένη η πληροφορία ότι ο κ. Παπανδρέου προετοίμασε το έδαφος παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ, και το πλέον σημαντικό είναι ότι ο ίδιος και ο στενός κύκλος των συνεργατών του αντιλήφθηκαν πολύ αργά –γύρω στο Μάρτιο του 2010– ότι, λόγω της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η προσφυγή στο Ταμείο ήταν σχεδόν απαγορευτική.

Επομένως, όσοι ομιλούν και ισχυρίζονται ότι οι Ευρωπαίοι, και ειδικά οι Γερμανοί, ήταν αυτοί που εξανάγκασαν τον πρώην πρωθυπουργό να αναζητήσει βοήθεια από τον Ντομινίκ Στρος-Καν ρίχνουν στάχτη στα μάτια των ανύποπτων πολιτών για να μην καταγράψω κάτι χειρότερο: ότι «βιάζουν» την αλήθεια. Άλλωστε, ο κ. Παπανδρέου δεν έκρυψε ότι οδήγησε επί τούτου τη χώρα στο Ταμείο. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Την ώρα, λοιπόν, που η πολιτική μας δικαιώνεται πλέον και από τους τότε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος "θυμήθηκε" σήμερα να αποποιηθεί τον αγώνα μας. Αγώνα στον οποίο συμμετείχε ο ίδιος ως υπουργός με όλες του τις δυνάμεις». Και, βεβαίως, ο «αγώνας» στον οποίο αναφέρεται είναι η μεθοδευμένη και βάση σχεδίου πορεία προς το μηχανισμό.

Ο λόγος για τον οποίο επιτίθεται στον πρώην υπουργό του είναι στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να «ενοχοποιήσει» όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και όλα τα στελέχη του κόμματος. Κι ας μην κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλό μας. Ποιος υπουργός και ποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ θα τολμούσε να αντισταθεί στον κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε εκλεγεί από το 44% του ελληνικού λαού, με στόχο –όπως υποσχόταν προεκλογικά– να αλλάξει τα πάντα; Δυστυχώς, ο τότε πρωθυπουργός επέλεξε να αλλάξει τα πάντα μέσω ξένων μηχανισμών και δανειστών, επειδή ΔΕΝ τόλμησε να αναλάβει το πολιτικό κόστος και να κάνει τις αλλαγές που του ζητούσαν οι Ευρωπαίοι. Όσο και να προκαλεί εντύπωση στον αναγνώστη, αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, η ΕΕ αλλά και το ΔΝΤ προειδοποίησαν την ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, διότι η ελληνική οικονομία είχε πάρει «ασταμάτητο κατήφορο».

Είναι προκλητική η θέση του κ. Παπανδρέου ότι η προσφυγή στο Ταμείο έσωσε την Ελλάδα, διότι η αλήθεια είναι άλλη: Έσυρε τη χώρα ξυπόλητη στ' αγκάθια, διότι έχασε οχτώ μήνες να αναζητεί τρόπους και μεθόδους για να τη «δέσει» στο μηχανισμό, αντί στο διάστημα αυτό να πάρει μέτρα, τα οποία θα ήταν πολύ πιο ανώδυνα απ' αυτά που επέβαλαν οι δανειστές.

Και δεν ισχύει ούτε στο ένα εκατοστό αυτό που αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου, ότι, δηλαδή, «ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο, πρωτοστατούντος του πρωθυπουργού, θέλησε, όλοι θελήσαμε, να αποφύγουμε την ένταξή μας στο μηχανισμό στήριξης. Και αγωνιστήκαμε σκληρά γι' αυτό. Όμως, αυτή η απόφαση [Σ.Σ.: εννοεί το μηχανισμό] αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή, την πατριωτική επιλογή υπό τις κρατούσες τότε συνθήκες».

Η επιλογή στην οποία αναφέρεται ο κ. Παπανδρέου ήταν η αρχική απόφασή του. Και η μεθόδευση έγινε με τρόπο ώστε να μην έχει η χώρα άλλη επιλογή...

 
 
 
 

Ζουράρις για δανειστές: Θα τους πηδήξουμε εμείς (Video)


Ζουράρις για δανειστές: Θα τους πηδήξουμε εμείς (Video) - Media


Λάβρος κατά των πιστωτών της χώρας εμφανίστηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, ο οποίος στην πρωινή εκπομπή του Μega έκανε λόγο για μια «βορβορώδη ψωλεκτασία εις βάρος του ελληνικού λαού».
Στη συνέχεια πρόσθεσε εμφατικά «θα τους πηδήξουμε εμείς», προκαλώντας γέλια στο πάνελ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Bορίδης, μοιάζει να απολαμβάνει την τοποθέτηση Ζουράρι καθώς παρακολουθεί προσεκτικά, γελώντας πονηρά ανά διαστήματα.
Όπως ήταν φυσικό, το πολιτικό σχόλιο του Ζουράρι, ήταν διανθισμένο με φιλοσοφικά ερωτήματα, λατινικά αποφθέγματα και επικλήσεις στην αρχαία ελληνική Γραμματεία.











 topontiki.gr