28 Ιουνίου 2019

Xάος στην Αλβανία: Οργισμένοι διαδηλωτές πυρπολούν εκλογικά τμήματα



Xάος στην Αλβανία: Οργισμένοι διαδηλωτές πυρπολούν εκλογικά τμήματα (βίντεο)

Με πυρπολήσεις εκλογικών τμημάτων και αιματηρές συγκρούσεις οπαδών της με την αστυνομία, η αντιπολίτευση επιχειρεί να εμποδίσει την διενέργεια των προγραμματισμένων για την Κυριακή δημοτικών εκλογών στην Αλβανία. 

Χθες στον δήμο Μπουσάτι, στον βορρά, οπαδοί της συνεπλάκησαν με δυνάμεις της αστυνομίας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ έβαλαν φωτια και έκαψαν και τοπικό εκλογικό τμήμα.

Παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν και στην πόλη Βάου Ντέγες, ενώ η δήμαρχος της πόλης Σκόδρα, προπυργίου του Δημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, η Βολτάνα Αντέμι, ανακοίνωσε ότι όλες εκλογικές υποδομές στο δήμο της έχουν αποκλειστεί και επομένως δεν θα διεξαχθούν εκεί εκλογές.

Η ένταση ενόψει των εκλογών της Κυριακής, από τις οποίες η αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι θα απόσχει και θα επιχειρήσει να εμποδίσει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, αυξάνεται στην Αλβανία και χθες χρειάστηκε η επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης για να εξουδετερώσει την αντίδραση διαδηλωτών της αντιπολίτευσης που προσπάθησαν να εμποδίσουν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα στις πόλεις Ελβασάν και Φίερι.

Κατά τα φαινόμενα το διάταγμα του Προέδρου Ιλίρ Μέτα που ορίζει ως νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών την 13η Οκτωβρίου, δεν εξευμένισε τα οξυμένα πνεύματα σε πολιτικό επίπεδο. Ο Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι την Κυριακή 30 Ιουνίου θα στηθούν κανονικά οι κάλπες.

Από την άλλη πλευρά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα δήλωσε ότι αδιαπραγμάτευτος όρος για την αντιπολίτευση ώστε να διεξαχθούν εκλογές είναι η τιμωρία όλων όσοι κατηγορούνται για νοθεία και εξαγορά προηγούμενων εκλογών, όπως επίσης και η παραίτηση του πρωθυπουργού Ράμα.




 Πηγή


Είναι στη φύση τους...<<Το βιντεάκι του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του βάτραχου θα μπορούσε να είναι και οι συνταξιούχοι με το ΕΚΑΣ που τους δάγκωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σκορπιός

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι κατά μεγάλο ποσοστό μετέφεραν  όπως ο βάτραχος  τον ΣΥΡΙΖΑ στην πλάτη τους στην εξουσία τις εκλογές του  2015 και εκείνος ως σκορπιός τους δάγκωσε και τους ανάγκασε να ζουν με συντάξεις πείνας, και να έτσι   βρίσκονται σήμερα σε δίλημμα, και ψυχολογικό εκβιασμό, για πιο μικρότερο κακό να επιλέξουν από τα δυο μέγάλα  κόμματα στίς εκλογές της 7/Ιουλιόυ 2019 τον ΣΥΡΙΖΑ... που ίσως να τους δώσει  ξανά  το βοήθημα (13η σύνταξη),  η την Ν.Δ που κατά δήλωση του Κ.Μητσοτάκη δεν πρέπει να περιμένουν επιδόματα...;;;

Το προεκλογικό  βιντεάκι του ΣΥΡΙΖΑ ομοιάζει θαυμάσια με αυτόν τον συνειρμό.

Δείτε το.


Aπολογισμός τριετίας απο τον διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς Βασίλη Αντωνιάδη




























































Στα πλαίσια της διαφάνειας και της δημόσιας λογοδοσίας που σκοπό έχουν τη βελτίωση της λειτουργίας και της ποιότητας των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών, η Διοίκηση του Γ.Ν.Καστοριάς, σας προσκαλεί το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 και ώρα 12:00μ.μ. στο Δημοτικό Μέγαρο Καστοριάς, για την παρουσίαση του Δημόσιου απολογισμού που αφορά τα πεπραγμένα της τελευταίας τριετίας στο Γ.Ν.Καστοριάς. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί η πορεία του Γ.Ν.Καστοριάς από την ανάληψη της υπηρεσίας του Διοικητή, το 2ο εξάμηνο του 2016 έως και σήμερα.

Η παρουσίαση είναι ανοιχτή για το κοινό και είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε επικοινωνία με τον κόσμο, ώστε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου
Αντωνιάδης Βασίλειος

Η ΔΕΗ: Έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν


Σε μάστιγα τείνουν να εξελιχθούν οι απλήρωτοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και ιδίως των πελατών της ΔΕΗ.

Αυτό αποκαλύπτουν και τα στοιχεία του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας αναφορικά με την πορεία των διακοπών ηλεκτροδότησης για το 2018 και το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκτελεί αποτελεσματικά τις εντολές διακοπής ρεύματος από τις προμηθεύτριες εταιρείες, αναφέρει ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), απαντώντας στη ΔΕΗ.

Ο Διαχειριστής επισημαίνει σε ανακοίνωση του ότι, για το 2018, το σύνολο των εντολών που δέχθηκε πανελλαδικά το 2018 για αποκοπές από όλους τους προμηθευτές διαμορφώθηκε στις 536.647, εκ των οποίων οι 228.674 εντολές ανακλήθηκαν (λόγω εξόφλησης του χρέους και σε αρκετές περιπτώσεις μετά την επίσκεψη συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ) και οι 298.992 εκτελέσθηκαν, αφήνοντας σε εκκρεμότητα για αποκοπή μόλις το 2% επί του συνόλου.

Όπως προσθέτει, από τις αρχές του 2019 έως σήμερα, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει δεχθεί 192.480 εντολές για αποκοπές λόγω χρέους, εκ των οποίων οι 55.491 έχουν ανακληθεί και οι 87.113 έχουν ήδη εκτελεσθεί, με τις εκκρεμότητες επί του συνόλου να διαμορφώνονται στο 26%, ποσοστό που θα μειωθεί το προσεχές διάστημα με τη συνέχιση της εκτέλεσης των εντολών.

Και εξώδικα
Εκστρατεία για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών από κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ξεκινά η ΔΕΗ με άμεση αποστολή εξωδίκων και πρώτο στόχο την εξόφληση του χρέους των λεγόμενων τελικών πελατών που διαμορφώνεται στο 1,05 δισ. ευρώ.


.


Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 70% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά...
Δείτε περισσότερα

Στατιστικά Πανελληνίων 2019: Μαθηματικά και Βιολογία έκαψαν τους υποψήφιους

Στατιστικά Πανελληνίων 2019: Μαθηματικά και Βιολογία έκαψαν τους υποψήφιους
Οι βαθμολογίες και τα στατιστικά των πανελληνίων δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι 104.000 υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έμαθαν πως έγραψαν και μπορούν πλέον να υπολογίσουν τα μόριά τους, για να συμπληρώνουν το μηχανογραφικό και να περιμένουν, στο τέλος Αυγούστου, τις βάσεις.
click4more
  • Πανελλήνιες 2019 – Αποτελέσματα πανελληνίων και στατιστικά
Οι βαθμολογίες στις πανελλήνιες δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (28.06.2019), όταν άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας (http://results.it.minedu.gov.gr), όπου μπορούν οι υποψήφιοι να δουν πως έγραψαν. Κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί να δει τα αποτελέσματά του, χρησιμοποιώντας τον οκταψήφιο κωδικό του και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό του, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Οι καταστάσεις με τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στα σχολεία της χώρας, χωρίς ωστόσο να αναγράφονται τα ονομαστικά στοιχεία κάθε υποψηφίου, αλλά μόνο ο κωδικός και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.
βαθμολογίες αποτελέσματα πανελληνίων

Τα στατιστικά «μίλησαν»! Χημεία, Μαθηματικά και… κάτω από τη βάση

Τα στατιστικά των βαθμολογιών δείχνουν πως τα μαθήματα της Χημείας και των Μαθηματικών «έκαψαν» τους υποψηφίους και τους «ανάγκασαν» να γράψουν κάτω από τη βάση. Η γενική εικόνα που παρουσιάζουν οι βαθμολογίες των υποψηφίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, είναι πως υπάρχουν πολλά γραπτά κάτω από τη βάση.
Στα μαθήματα Βιολογία Γενικής Παιδείας και Μαθηματικά Προσανατολισμού, το ποσοστό των γραπτών κάτω της βάσης ήταν εξαιρετικά μεγάλο: 64,99% για τη Βιολογία και 61,03% για τα Μαθηματικά.
Όσον αφορά στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, το μεγαλύτερο ποσοστό βαθμολογιών κάτω από τη βάση κατέχει το μάθημα της Ιστορίας. Το 47,20% των υποψηφίων έγραψαν κάτω από 10, ενώ μόλις το 9,04% συγκέντρωσε βαθμολογία από 18 έως 20.
Επίσης, στα Αρχαία, το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφεται στις βαθμολογίες 5-10 (το 26,24% των υποψηφίων), ενώ υψηλή βαθμολογία (18-20) συγκέντρωσε το 2,84% των υποψηφίων.
Για το μάθημα των Λατινικών, μπορεί κανείς να πει ότι οι βαθμολογίες ήταν των… άκρων, αφού το 30,29% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση, ενώ το 24,23% αρίστευσε (18-20).
Στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, στα Μαθηματικά και τη Χημεία, τα ποσοστά βαθμολογιών πάνω και κάτω από τη βάση είναι μοιρασμένα: 46,59% κάτω από τη βάση και 53,41% πάνω από τη βάση στα Μαθηματικά και 42,12% κάτω από τη βάση, 57,88% πάνω από τη βάση στη Χημεία.
Στο μάθημα της Χημείας, το 4,37% των υποψηφίων αρίστευσε (18-20), ενώ το 31,04% έγραψε από 0 έως 5. Στα Μαθηματικά, 0-5 έγραψε το 28,4% των υποψηφίων, ενώ 18-19 έγραψε το 4,35% και 19-20 το 5,39%.
Στη Φυσική, τη μεγαλύτερη συγκέντρωση είχαν οι βαθμολογίες 5-10 (24,75%), ενώ 18-19 έγραψε το 6,44% και 19-20 το 6,29%. Στη Βιολογία, το 31,43% έγραψε κάτω από τη βάση, ενώ το 16,68% αρίστευσε (19-20) και το 11,46% των υποψηφίων έλαβε βαθμολογία 18-19.
Όσον αφορά στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, τα ποσοστά βαθμολογιών κάτω από τη βάση ήταν αρκετά υψηλά στα Μαθηματικά (73,96%) και στη Βιολογία Γενικής Παιδείας (71,92%).
Στα Μαθηματικά, το 49,67% των υποψηφίων έγραψε 0-5, ενώ αρίστευσε (18-19) το 1,58%. Στο μάθημα Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, το 22,93% έγραψε από 0 έως 5 και το 11,87% από 19 έως και 20.
Τέλος, στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, το 22,25% έγραψε από 0 έως 5, ενώ βαθμολογίες 18-19 έλαβε το 7% και 19-20 το 5,22% των υποψηφίων.
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι για να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις σχετικά με το πώς θα κινηθούν οι βάσεις, πρέπει να γίνουν και συγκρίσεις με τα στοιχεία των περυσινών βαθμολογιών.





 Newsit

Πανελλήνιες: Τα αποτελέσματα πανελληνίων 2019

 



πανελλήνιες 2019: Eurokinissi
πανελλήνιες 2019: Eurokinissi

Πανελλήνιες 2019: Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας ότι σημερα 28/6 στο results.it.minedu.gov, ανακοινώνονται οι τα αποτελέσματα πανελληνίων 2019 που θα διαμορφώσουν και τις βάσεις 2019.

Πανελλήνιες 2019: Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ προγραμματίζεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή 28-6-2019, μετά τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας.  Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν  στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι  τα ονομαστικά στοιχεία του.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Την ίδια ημέρα προγραμματίζεται να ανακοινωθούν στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Από την Πέμπτη 4-7-2019 και μετά, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 15-7-2019 και είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη 9-7-2019 καθώς και τη Δευτέρα 15-7-2019, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις

Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 70% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά...
Δείτε περισσότερα

Ρόδος: Του στάθηκε η μπουκιά στο λαιμό και πέθανε ένα μήνα μετά!



entatiki-krevati-nosokomeio

Ο άντρας νοσηλεύτηκε επί ένα μήνα στο νοσοκομείο, όμως δεν κατόρθωσε να συνέλθει

Τραγική κατάληξη για έναν 55χρονο Βολιώτη, είχε η απόφασή του να δειπνήσει σε κέντρο εστίασης της Ρόδου, πριν από ένα περίπου μήνα, αφού την ώρα του φαγητού, κομμάτι της τροφής φέρεται να εισήλθε στην τραχεία ή στους βρόγχους, με αποτέλεσμα την απόφραξη της αναπνευστικής οδού και τη δημιουργία βλάβης η οποία δε μπόρεσε να αποκατασταθεί.

Ο άτυχος 55χρονος που βρίσκονταν στο νησί της Ρόδου για δουλειά, φαίνεται ότι μετά την κατάποση, έχασε τις αισθήσεις του, τις οποίες δε μπόρεσε να ανακτήσει, με συνέπεια να μεταφερθεί και να νοσηλευθεί αρχικά στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Τη στιγμή του περιστατικού έκαναν όλοι όσοι βρίσκονταν στο σημείο, απέλπιδες προσπάθειες για την εξαγωγή του κομματιού του φαγητού, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Επειδή στο Νοσοκομείο της Ρόδου δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι στη ΜΕΘ, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Κρήτης, όπου και νοσηλευόταν εδώ και περίπου ένα μήνα, μέχρι και χθες που επήλθε δυστυχώς το μοιραίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Σάββατο, αναμένεται μετά και την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε, να έρθει η σορός του στον Βόλο, προκειμένου να γίνει η κηδεία του. Ο άτυχος οικογενειάρχης είχε σύζυγο και ένα παιδί.


Πηγή: magnesianews.gr



                                                                  Τηλέφωνο επικοινωνίας:6978276141
 

Γεννηματά: Τα τρία θέματα όπου μπορώ να συνεργαστώ με τον Μητσοτάκη

Η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ ξεκαθάρισε πως αυτό δεν σημαίνει συγκυβέρνηση, αλλά εγγύηση πως η χώρα δεν θα βιώσει μετεκλογικές περιπέτειες και θα έχει πολιτική σταθερότητα.

Γεννηματά: Τα τρία θέματα όπου μπορώ να συνεργαστώ με τον Μητσοτάκη

Τρία μέτωπα στα οποία το Κίνημα Αλλαγής είναι διατεθειμένο συνεργαστεί μετεκλογικά με την Νέα Δημοκρατία, ώστε να διασφαλιστεί η «πολιτική σταθερότητα», σκιαγράφησε στον ΣΚΑΪ η επικεφαλής της παράταξης Φώφη Γεννηματά.
 
Η κ. Γεννηματά σημείωσε πως το ΚΙΝΑΛ θα φροντίσει για την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την συνέχιση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για τα δημοσιονομικά.

Ξεκαθάρισε όμως πως η στάση της δεν ισοδυναμεί με συγκυβέρνηση αλλά με «υπεύθυνη αντιπολίτευση», ώστε να αποφευχθεί η διολίσθηση της χώρας σε «περιπέτειες». Τα υπόλοιπα, είπε θα αξιολογηθούν μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.
Ειδικά για την κατάργηση της απλής αναλογικής υπογράμμισε πως απαιτούνται 200 έδρες, σημειώνοντας πως αυτό απαιτεί ισχυρότερο ΚΙΝΑΛ στην Βουλή.
Υπογράμμισε πως δεν θα συναινέσει σε διατήρηση του υφιστάμενου συστήματος – που δίνει 50 επιπλέον έδρες στο πρώτο κόμμα – αλλά θα αξιώσει αναλογικότερο μοντέλο, ενώ κατηγόρησε την ΝΔ πως στο όνομα της εξουσίας σκέφτεται τυφλά τα συμφέροντά της.
Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ πως το Κίνημα λειτουργεί ως «υποστύλωμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κ. Γεννηματά απάντησε αιχμηρά πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει «θράσος» να μιλά κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επί χρόνια συγκαλύπτει τα λάθη της διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και βασίζεται στην καραμανλική πτέρυγα.

Novartis και Τουρκία

Ερωτηθείσα για την υπόθεση Novartis και τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, η κ. Γεννηματά δήλωσε πως πλέον αποδεικνύεται η εσκεμμένη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων.
Έβαλε στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα, αποδίδοντάς του «βαρύτατες ευθύνες» για αυτή την «πλεκτάνη».

Επιτέθηκε επίσης στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς που έχει κάνει στις σχέσεις με την Τουρκία, καταγγέλλοντας πως το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει εκ νέου να κινηθεί ερήμην του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου, όπως έκανε και στο Μακεδονικό. «Χτυπάω καμπανάκι, δεν αντέχει η χώρα δεύτερο ναυάγιο και υποχώρηση στα εθνικά ζητήματα», δήλωσε.
 
Υποστήριξε πως όλα τα διαπραγματευτικά ανοίγματα που έχει επιχειρήσει η Αθήνα προς την Άγκυρα έχουν αποτύχει, πυροδοτώντας μάλιστα επιδείνωση στις διμερείς σχέσεις.
Στις δύο εβδομάδες που απομένουν ως τις εκλογές ο κ. Τσίπρας «μπορεί μόνον να μην ζημιώσει παραπάνω την χώρα», είπε.


                                                                         Τηλέφωνο επικοινωνίας:6978276141

B.Πούτιν για Ν.Τραμπ: «Είναι ένας ταλαντούχος άνδρας - Δεν εγκρίνω ότι κάνει αλλά είναι χαρισματικός»




B.Πούτιν για Ν.Τραμπ: «Είναι ένας ταλαντούχος άνδρας - Δεν εγκρίνω ότι κάνει αλλά είναι χαρισματικός»



Το εγκώμιο του Ν.Τραμπ έπλεξε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν στην συνέντευξή του στους Financial Times αναφέροντας για τον Αμερικανό πρόεδρο ότι είναι «ταλαντούχος» και «χαρισματικός» λίγο πριν την επικείμενη συνάντησή τους στα πλαίσια των G-20.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά των φιλελεύθερων (διεθνιστικών αρισερών) ιδεών που επικρατούσαν στην Ευρώπη «αλλά πλέον έχουν ξεπεραστεί».
«Ο Ν.Τραμπ δεν είναι πολιτικός καριέρας... Δεν δέχομαι πολλές από τις μεθόδους του όταν πρόκειται για επίλυση προβλημάτων αλλά ξέρετε τι σκέφτομαι; Νομίζω ότι είναι ένας ταλαντούχος πολιτικός. Ξέρει πολύ καλά τι περιμένουν οι ψηφοφόροι του από αυτόν».
Φυσικά ο Ρώσος πρόεδρος απέρριψς τις κατηγορίες περί ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές του 2016. Επιμένει ότι ο Ν.Τραμπ κέρδισε με την αξία του πιάνοντας την τάση κατά της παγκοσμιοποίησης.
«Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί για ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές αλλά τι έγινε πραγματικά; Ο Ν.Τραμπ είδε τις αλλαγές που συμβαίνουν στην αμερικανική κοινωνία και τις εκμεταλλεύθηκε»

Αιχμή της κριτικής του Ρώσου προέδρου αποτέλεσε το μεταναστευτικό με ειδική αναφορά στην Άνγκελα Μέρκελ για την οποία είπε ότι ήταν «βασικό της λάθος» η απόφασή της να επιτρέψει την είσοδο στη Γερμανία άνω του 1 εκατομμυρίου προσφύγων.
«Οι φιλελεύθεροι δεν μπορούν να υπαγορεύουν τίποτα και σε κάνεναν όπως επιχείρησαν να κάνουν τις προηγούμενες δεκαετίες. Οι φιλελεύθερες ιδέες είναι πλέον ξεπερασμένες καθώς βρίσκονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν επικαλούμενος τη νίκη του Τραμπ στις ΗΠΑ και την άνοδο των εθνικολαϊστικών κινήσεων στην Ευρώπη.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξύμνησε τη στάση του ομολόγου του των ΗΠΑ απέναντι στους μετανάστες που επιχειρούν να φτάσουν στην Αμερική από το Μεξικό. «Η φιλελεύθερη ιδέα προϋποθέτει ότι δεν πρέπει να γίνει κάτι. Ότι οι μετανάστες μπορούν να σκοτώνουν και να βιάζουν ατιμώρητοι επειδή τα δικαιώματά τους ως μετανάστες πρέπει να προστατεύονται».
Στην ίδια συνέντευξη ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιχείρησε να υπερασπιστεί τη στάση της Ρωσίας απέναντι στους ΛΟΑΤΚΙ. «Δεν προσπαθώ να προσβάλω κανέναν επειδή μας κατηγορούν για υποτιθέμενη ομοφυλοφοβία. Αλλά δεν έχουμε πρόβλημα με τους ΛΟΑΤΚΙ. Θέου θέλοντος ας ζουν όπως επιθυμούν. Αλλά ορισμένα πράγματα μοιάζουν υπερβολικά σε εμάς. Λένε τώρα ότι τα παιδιά μπορούν να έχουν πέντε ή έξι φυλετικούς ρόλους».

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην επίθεση κατά του πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, τονίζοντας - λίγο πριν συναντήσει την Τερέζα Μέι στο πλαίσιο της συνόδου των G20 στην Ιαπωνία - ότι οι σχέσεις της Βρετανίας με τη Ρωσία δεν θα πρέπει να διαταραχθούν λόγω αυτού του συμβάντος.

«Όλα αυτά για κατασκόπους και αντικατασκόπους δεν αξίζουν τις σχέσεις δύο κρατών. Αυτή είναι μια κατασκοπευτική ιστορία που δεν αξίζει τίποτα. Πιστεύω ότι η Ρωσία και η Μεγάλη Βρετανία ενδιαφέρονται για την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεών μας - ελπίζω ότι θα υπάρξουν τουλάχιστον κάποια πρώτα βήματα» είπε ο κ. Πούτιν.


ΠΗΓΗ
Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 70% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά...
Δείτε περισσότερα
 

ΣΕΒ: Σε φόρους και εισφορές έως και το 60% του μισθού



efories_ar

Η συνέχιση αυτής της κατάστασης δεν είναι βιώσιμη τονίζει ο ΣΕΒ και επισημαίνει  ότι η υπερφορολόγηση μειώνει και τα εισοδήματα - Για να πάρει ένας μισθωτός 40.000 ευρώ, ο εργοδότης πρέπει να πληρώσει 100.000 ευρώ

Την υπερφορολόγηση που συνεχίζει να αποτελεί πιεστικό πρόβλημα για την κοινωνία και την οικονομία επισημαίνει σε ειδική έκθεσή του ο ΣΕΒ.

Όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών «η υπερφορολόγηση μεγιστοποιείται στη μεσαία τάξη και ιδιαίτερα στα εισοδήματα των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα που κατά τεκμήριο έχουν υψηλές δεξιότητες και καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στην αγορά εργασίας».

Από τα παραδείγματα που επικαλείται ο ΣΕΒ στην ειδική έκθεση προκύπτει ότι έως και φόροι και εισφορές «τρώνε» έως και το 60% του μισθού.

Συγκεκριμένα:

- για καθαρές ετήσιες αποδοχές 20.000 ευρώ το κράτος «αφαιρεί» από τους μισθωτούς, μέσω φόρων και εισφορών, κατά μέσο όρο το 44% από το ποσό που πληρώνει ο εργοδότης. Μόνο 6 ευρωπαϊκές χώρες αφαιρούν περισσότερα

- για καθαρές αποδοχές 40.000 ευρώ «αφαιρείται» μέσω φόρων και εισφορών το 60% του ποσού που πληρώνει ο εργοδότης, κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα

«Οι ποιοτικές αδυναμίες της χώρας και το στρεβλό παραγωγικό μοντέλο που ακολουθεί εδώ και δεκαετίες είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των κινήτρων που δίνει η δομή του φορολογικού συστήματος και η οποία δεν έχει αλλάξει στα χρόνια της κρίσης. Έτσι, πολλές επιχειρήσεις συνεχίζουν να επιλέγουν τη, μερική έστω, δραστηριοποίηση στην παραοικονομία και σε κλάδους που διευκολύνουν την επιλογή αυτή για να αποφύγουν το πλήρες κόστος της υπερφορολόγησης» σημειώνει ο ΣΕΒ.

Αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μειωθεί στο μισό ο αριθμός των φυσικών προσώπων με ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ από το 2009 μέχρι το 2017. Έτσι ενώ το 2009 ο αριθμός αυτής της κατηγορία μισθωτών ανερχόταν σε 527.000 φυσικά πρόσωπα, το 2017 ο αριθμός τους είχε μειωθεί σε 239.000 φυσικά πρόσωπα.

Όπως επισημαίνει ο ΣΕΒ «η συνέχιση αυτής της κατάστασης δεν είναι βιώσιμη. Αν δεν αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και αν δε δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική οικονομία, η φορολογητέα ύλη θα συνεχίσει να παραμένει αδύναμη και σταδιακά να διαβρώνεται. Αυτό θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες και για το ασφαλιστικό σύστημα διότι καθώς η χώρα μας γερνάει ταχύτατα, θα αυξάνει η εξάρτηση των δημοσίων εσόδων από μια όλο και στενότερη βάση των καλοπληρωτών φορολογούμενων».

Ο ΣΕΒ προτείνει και τέσσερις τομείς στους οποίους πρέπει να επικεντρωθούν οι μειώσεις φόρων:

- να υπάρξει μια σημαντική μείωση των φόρων και ασφαλιστικών εισφορών στη μισθωτή εργασία του ιδιωτικού τομέα,

- να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση των επιβαρύνσεων σε επιχειρηματικά κέρδη και διανεμόμενα μερίσματα παράλληλα με τη βελτίωση κρίσιμων παραμέτρων του φορολογικού συστήματος για τις επιχειρήσεις όπως είναι το πλαίσιο μεταφοράς ζημιών και συμψηφισμού τους με μελλοντικά κέρδη, θέματα αποσβέσεων και ζητήματα group taxation

- να υπάρξει εκλογίκευση και εναρμόνιση με το ενωσιακό δίκαιο του πλαισίου των ευθυνών διοικητών επιχειρήσεων.

- να υπάρξει εκλογίκευση των φόρων κατανάλωσης που επιβαρύνουν κρίσιμες εισροές για σημαντικούς κλάδους της οικονομίας, που περιλαμβάνουν τη μεταποίηση, τις ψηφιακές υπηρεσίες, τις μεταφορές επιβατών και τον τουρισμό καθώς και των φόρων επί ακινήτων.

Διαβάστε το special report του ΣΕΒ

Με πληροφορία απο το Πρώτο Θέμα