11 Ιανουαρίου 2018

Ενταση στη Χίο: Φυγάδευσαν το γενοκτόνο Γ. Μουζάλα -Τον αποδοκίμασαν πολίτες [βίντεο]

Με μηνύματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο μεταναστευτικό αλλά και προσωπικά κατά του ίδιου, συνοδεύτηκε η αναχώρηση του Γιάννη Μουζάλα, το βράδυ της Πέμπτης από τη Χίο για την Αθήνα.
Συνέχεια άρθρου...

Κάθε πρωί πίνεις νερό με λεμόνι; ΑΥΤΑ πρέπει να προσέξεις


Ξέρεις από τι κινδυνεύεις;


Ο χυμός του λεμονιού περιέχει μεγάλη ποσότητα από Βιταμίνες και κυρίως βιταμίνη C. Παλιότερα τον χυμό του λεμονιού τον χρησιμοποιούσαν σαν αντισκορβουτικό.
Πέρα από την βιταμίνη C περιέχει σε βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6, το λεμόνι αποτελεί μια μικρή διατροφική έκπληξη, πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Αρκεί να αναφέρουμε, πως κάθε λεμόνι πέρα από τις σημαντικές βιταμίνες, που περιέχει, είναι πλούσιο και σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, κάλιο, και ανόργανα άλατα όπως το ασβέστιο , φώσφορο, μαγνήσιο, πυρίτιο, ασβέστιο καθώς και σε μεταλλικά άλατα.
Τα οφέλη του λεμονιού
* Ο χυμός λεμονιού είναι γνωστό για τις διαιτητικές του ιδιότητες και αποτελεί ένα ισχυρό αποτοξινωτικό, που αναζωογονεί την ίδια στιγμή το πεπτικό σύστημα. Διαλύει και απομακρύνει γράσο.
* Για την αντιμετώπιση του εκζέματος, μείγμα από τον χυμό ενός ώριμου λεμονιού με παρθένο ελαιόλαδο και μετά κάνουμε επάλειψη στην πληγείσα επιφάνεια, πολλές φορές την ημέρα. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα.
* Έχει δοκιμαστεί επίσης, με καλά αποτελέσματα, σε ψωριασικές πλάκες, περιορίζοντας την έκταση της βλάβης αλλά και τον κνησμό.
* Μειώνει τη χοληστερίνη, καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία και τονώνει το ενδοκρινικό σύστημα.
* Είναι ένα φυσικό αντισηπτικό, που παρεμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων.
Το λεμόνι είναι ένα θαυματουργό προϊόν το οποίο καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα. Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία. Μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και προσπαθούν να παράγουν μια συνθετική ουσία που να τους επιτρέπει να την χρησιμοποιήσουν σε φαρμακευτικά σκευάσματα.
Ένα ζεστό ρόφημα με χυμό λεμονιού και μέλι είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία κατά των κρυολογημάτων, γρίπης, πονόλαιμου και άσθματος.
Πίνοντας ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί για ένα μήνα μπορεί να αλλάξει ριζικά η υγεία μας και να μας χαρίσει ενέργεια. Η συνταγή είναι πολύ απλή: ένα φλιτζάνι ζεστό (όχι καυτό) νερό και το χυμό από μισό λεμόνι.
Τι όμως πρέπει να προσέχουμε όταν πίνουμε χυμό από λεμόνι;
ΔΕΝ θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας για τουλάχιστον μια ώρα μετά την κατανάλωση του νερού με λεμόνι, και θα πρέπει να τα βουρτσίζετε απαλά με μια μαλακή βούρτσα. Θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας πρώτα, και μετά να πίνετε λεμόνι νερό.
Για να βοηθήσετε τα δόντια σας ακόμα περισσότερο, μπορείτε να πιείτε το νερό λεμόνι με καλαμάκι για να παρακάμψετε τα δόντια σας και να αραιώστε το λεμόνι με νερό περισσότερο από το συνηθισμένο. Και πάλι, το πόσιμο κρύο νερό είναι, επίσης, καλύτερο για τα δόντια σας από ό, τι το ζεστό.
Επίσης, αφού πιείτε το νερό με λεμόνι θα πρέπει να ξεπλύνετε το στόμα σας με άφθονο νερό.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν χρησιμοποιείτε χυμό από λεμόνι στο δέρμα σας (καθαρίζει την επιδερμίδα, αφαιρεί μαύρα στίγματα)  βεβαιωθείτε ότι δεν θα βγείτε καθόλου στον ήλιο κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας. Το οξύ κάνει το δέρμα υπερευαίσθητο στο φως του ήλιου, και η έκθεσή του σε αυτόν μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα εγκαύματα, φουσκάλες, ή καφέ κηλίδες
Πηγή: www.iatrikanea.gr

Αυτός είναι ο Κουρής και η κουρ(ι)άδα του!Έχει καρκίνο, μπορεί να πεθάνει αλλά μέχρι το τέλος θα είναι το χειρότερο δημοσιογραφικό και ανθελληνικό σκυλί!Τι ψυχή θα παραδώσεις, ρε ανθέλληνα του Ταύρου; (ΦΩΤΟ)

Ο "ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ" Η ΧΟΛΕΡΑ, Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΚΟΥΡΑΔΑ  ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΡΩΓΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ 40ΧΡΟΝΙΑ

fyllokaiftero1.blogspot.com
168886-1024x685
Δείτε το εξώφυλλο της κουριάδας του
kouris1.Πηγή:makeleio.gr



ΗΠΙΕ ΤΟ ΑΜΙΛΗΤΟ ΝΕΡΟ Ο ΠΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!

έμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΥΧΕΙ! ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!! 

 

ΠΡΟΕΔΡΟΙ... ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ...ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΟΚΑΡΟΥΝ!!!
Το αμίλητο νερό ήπιε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Δεν βγάζει κιχ για την...

Μακεδονία μας η οποία ξεπουλιέται στους Σκοπιανούς από την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου! Την ίδια ώρα, όπως διαβάζουμε από το skeftomasteellhnika.blogspot.gr, υπάρχει ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!
Η επιδιωκόμενη λύση πρέπει να βασίζεται στην απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, η οποία και αντανακλά τα αισθήματα και τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ! ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ! ΟΤΑΝ Ο ΜΙΣΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ! (ΕΓΓΡΑΦΟ)


siriza
Ενώ έντονο είναι το παρασκήνιο μεταξύ Αθήνα-Σκοπίων και ΟΗΕ με στόχο την επίλυση του θέματος της ονομασίας του γειτονικού κράτους, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να θυμηθούμε προκλητικές θέσεις γνωστών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι -όχι μόνο στο παρελθόν αλλά και σήμερα- αποκαλούν τα Σκόπια «Μακεδονία», ζητώντας, μέχρι πολύ πρόσφατα μάλιστα, να αναγνωρίσει η Ελλάδα τους γείτονες με τη συνταγματική τους ονομασία.

Στο πρόσφατο παρελθόν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας δεν ήταν ο πρώτος, ούτε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο μοναδικός που ονόμασε τα Σκόπια «Μακεδονία», έστω και κατα λάθος.
Συγκεκριμένα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, αρχές Απριλίου του 2008, όπου η Ελλάδα αρνήθηκε να συναινέσει στην ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία ακόμη και με την προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ, διακόσια και πλέον στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν προκλητικά κατά της εθνικής γραμμής, ζητώντας ευθέως από την Αθήνα να αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία, δηλαδή ως «Μακεδονία».

Επιχειρώντας να ικανοποιήσει τις εθνομηδενιστικές τους εμμονές, κόντρα στο κοινό αίσθημα και τις ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, η εφημερίδα «Αυγή» δημοσίευσε στις 13/3/2008 άρθρο-διακήρυξη με τίτλο «Οχι στον εθνικισμό και στις συναινέσεις που τον συντηρούν», την οποία υπέγραφαν γνωστά στελέχη του κόμματος, αλλά και της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
tsipras
«Οι υπογράφουσες και υπογράφοντες υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα: δεν υπάρχει κανένα “εθνικό συμφέρον” που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία», ανέφερε μεταξύ άλλων το προκλητικό άρθρο-διακήρυξη στο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κατηγορούνταν για «εθνικισμό» όσοι υπερασπίζονταν στην Ελλάδα τις πάγιες θέσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, παραβλέποντας προκλητικά την ίδια ώρα τον εντεινόμενο εθνικισμό και τις αλυτρωτικές ενέργειες της κυβέρνησης Γκρουέφσκι.

Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 4/2/2008, ο κ. Νίκολα Γκρουέφσκι είχε καταθέσει στεφάνι στον τάφο του κομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ στα Σκόπια -που αν και Βούλγαρος οι Σκοπιανοί τον θεωρούν εθνικό τους ήρωα- μπροστά  από έναν  τεράστιο χάρτη-λάβαρο της «Ενιαίας Μεγάλης Μακεδονίας».
Για εκείνη την προκλητική ενέργεια, η οποία στη συνέχεια αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους για τη στάση της κυβέρνησης Καραμανλή στο Βουκουρέστι, τα τότε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξαν να ενοχλούνται ιδιαίτερα.

Πολλά μάλιστα από αυτά τα στελέχη του τότε ΣΥΡΙΖΑ του 5% (2007) που υπέγραφαν το άρθρο-διακήρυξη στην «Αυγή», σήμερα είναι υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, όπως  ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι βουλευτές Τασία Χριστοδουλοπούλου, Κώστας Γαβρόγλου, Χριστόφορος Παπαδόπουλος και Ελένη Σταματάκη.
Υπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές και… παρατρεχάμενοι
Πορεία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα Σκόπια το 2008
Επίσης πρόσωπα τα οποία σήμερα έχουν διοριστεί σε διάφορες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό με μοναδικό προσόν την κομματική τους ταυτότητα ή την… αρθρογραφία τους στην «Αυγή», όπως οι κύριοι Κώστας Αθανασίου (γ.γ. Βουλής), Νίκος Καρανίκας (σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού), οι κυρίες Κατερίνα Αντωνίου (πρόεδρος ΕΟΦ), Ξανθούλα Καρανίκα (σύμβουλος ΟΛΘ), οι κύριοι Φώτης Παλαμιώτης (ειδικός συνεργάτης στο υπουργείο Εσωτερικών), Σταύρος Παπαγιαννόπουλος (Πολιτικό Γραφείο αναπλ. υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη), Αλέξης Πουλιάσης (Πολιτικό Γραφείο υπουργού Οικονομικών), Χρήστος Σίμος (Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ), Αγγελος Τσέκερης (διευθυντής Γραφείου Τύπου πρωθυπουργού), η κυρία Ζωή Χαλιδιά (επικοινωνιολόγος πρωθυπουργού). Τη φιλοσκοπιανή διακήρυξη υπέγραφαν επίσης και πολλά -πρώην πλέον- στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Γιάννης Μηλιός που έως τον Μάρτιο του 2015 ήταν επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του κόμματος. Να σημειωθεί ότι το επίμαχο άρθρο-διακήρυξη «κατέβηκε» προεκλογικά από την ιστοσελίδα της «Αυγής».
Η λίστα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που είτε αποκαλούν εκ παραδρομής είτε ευθαρσώς τα Σκόπια «Μακεδονία» έχει συνέχεια.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πράβδα» της Μπρατισλάβα ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης αποκάλεσε δύο φορές τα Σκόπια «Μακεδονία», προκειμένου να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοσκοπιανά σύνορα λόγω του προσφυγικού ζητήματος.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου δήλωσε σε ιστοσελίδα των Σκοπίων: «Σας αποκαλώ “Μακεδονία”, όπως ο υπόλοιπος κόσμος».
Στο ίδιο μήκος κύματος και το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, που στα δημόσια άρθρα του στο Διαδίκτυο αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία».
Προκλητικός στα social media και ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του πρωθυπουργού δημοσιογράφος Ματθαίος Τσιμιτάκης που έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter:
«Ποια πρώην; Ολοι Μακεδονία λένε, πλην εθνικιστών που πέτυχαν να συμβεί», για να το διαγράψει και στη συνέχεια να παραιτηθεί λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν.Εως πρόσφατα ορισμένες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ -κάποιες αποχώρησαν από το κόμμα μετά τη φιλομνημονιακή στροφή του περασμένου καλοκαιριού- αποτελούσαν μόνιμο υποστηρικτή των Σκοπίων.
Πρόκειται για τις:
■ ΑΚΟΑ (Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά). Το 2008 το επίσημο όργανό της -η εφημερίδα «Εποχή»- δημοσιεύει άρθρο για διαδήλωση αντεθνικιστικών και αντιμιλιταρικών κινημάτων στα Σκόπια, από Ελλάδα και… «Μακεδονία», στην οποία θα συμμετάσχει και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.
■ ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά), με την πρώην βουλευτή Ιωάννα Γαϊτάνη να αποκαλεί ευθαρσώς τα Σκόπια «Μακεδονία» και να υποστηρίζει ότι πίσω από το θέμα της ονομασίας βρίσκονται  συμφέροντα Ελλήνων καπιταλιστών.
■ ΡΟΖΑ. Εχει ζητήσει μέσα στα κομματικά όργανα  του  ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει «το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε λαού (και επομένως και των εθνικά «Μακεδόνων») στον εθνικό αυτοπροσδιορισμό».
■  Οικοσοσιαλιστές Ελλαδος. Ως «Οικολογική Παρέμβαση» το 2008 κατηγορούσε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι «ξεκίνησε εθνικιστική επίθεση εναντίον του γειτονικού κράτους της Δημοκρατίας της “Μακεδονίας”».
Επίσης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ  συνεργάστηκε με τους Οικολόγους, τοποθετώντας υποψήφιο στην Α’ Θεσσαλονίκης τον κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο, ο οποίος έχει υποστηρίξει επανειλημμένως ότι τα Σκόπια πρέπει να αναγνωριστούν ως «Μακεδονία» χωρίς κανέναν προσδιορισμό…
Εκδήλωση και στην Αθήνα πραγματοποίησαν όσοι θεωρούν ότι πρέπει τα Σκόπια να ονομάζονται «Μακεδονία»
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της διακήρυξης και δείτε όλες τις υπογραφές

Η επικείμενη ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, χάριν της οποίας επισπεύδονται οι διαπραγματεύσεις για το όνομα της γειτονικής χώρας, σε συνδυασμό με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή για μια νηφάλια αποτίμηση της -επίσημης και ανεπίσημης- ελληνικής εξωτερικής πολιτικής της προηγούμενης δεκαετίας: των εθνικώς αδιάλλακτων συλλαλητηρίων, των σχεδίων του Α. Σαμαρά για «σύνορα με τη Σερβία», του εμπάργκο στην ΠΓΔΜ επί Α. Παπανδρέου, της ταύτισης με το σερβικό μεγαλοϊδεατισμό του Μιλόσεβιτς, της συμμετοχής της χώρας μας στους νατοϊκούς βομβαρδισμούς του ’99, με την έγκριση και των δύο μεγάλων κομμάτων-, αλλά και της δραστηριότητας του ελληνικού κεφαλαίου στις χώρες των Βαλκανίων, σ’ ένα «ευνοϊκό» προς λεηλασία έδαφος που, όπως φαίνεται, δημιούργησε η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.
Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι ο ελληνικός εθνικισμός έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα τα τελευταία χρόνια, η δημόσια συζήτηση περί τα Βαλκάνια ακόμα κινείται μεταξύ αντιαλβανισμού και σκοπιανοφαγίας από τη μια και ενός αντιαμερικανισμού από την άλλη, που περιγράφει αλλά δεν εξηγεί σχεδόν τίποτα. Είναι σ’ αυτό το πλαίσιο που η γνωστή τρόικα Άνθιμου – Καρατζαφέρη – Ψωμιάδη, με τη συνδρομή μερίδας των ΜΜΕ που επί χρόνια «εκπαιδεύουν» την ελληνική κοινωνία στο σωβινισμό, μπορούν ακόμη να παίρνουν «εθνοσωτήριες πρωτοβουλίες» απολύτως νομιμοποιημένες για μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.
Το γεγονός πως πολύ συχνά πρόκειται για κοινές σαχλαμάρες δεν τις κάνει λιγότερο επικίνδυνες. Το αντίθετο, μάλιστα.
Οι υπογράφουσες και υπογράφοντες υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα: δεν υπάρχει κανένα «εθνικό συμφέρον» που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία και δεν υπάρχει καμιά «αλβανική απειλή» που δήθεν συνδέεται με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου -πόσο μάλλον που αυτή η τελευταία είναι προϊόν ενός πολέμου που φέρει και την ελληνική υπογραφή.
Η απειλή για την ειρήνη και την πολυεθνική συμβίωση είναι, στην πραγματικότητα, η φονική μηχανή που λέγεται ΝΑΤΟ – αυτής που στηρίζει και η χώρα μας εδώ και δεκαετίες.
Προϋπόθεση για την άρση αυτή της απειλής, λοιπόν, είναι η διάλυση του ΝΑΤΟ~ με τη διατήρηση της εκατέρωθεν «εθνικής αδιαλλαξίας» και των διαιρέσεων, αυτό παραμένει ανέφικτο.
Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα ο εθνικισμός -όχι μόνο «των άλλων», αλλά και ο «δικός μας» – έχει «νομιμοποιήσει» πολέμους, έχει «ενθαρρύνει» εθνοκαθάρσεις και έχει δημιουργήσει κύματα μεταναστών και προσφύγων, δηλώνουμε ότι δε θα αφήσουμε τους κατά φαντασία μακεδονομάχους να δηλητηριάσουν την ελληνική κοινωνία με πολεμικές ιαχές και να υπονομεύσουν ακόμα περισσότερο την ειρήνη και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς των Βαλκανίων.
Πρόδρομος Αβακουμίδης – Νέοι/ες ΑΚΟΑ, Θεόδωρος Αγγελίδης Π.Κ. ΣΥΝ Βύρωνα, Μάνος Αγγελίδης Π.Κ. ΕΜΠ Νεολαίας ΣΥΝ, Κώστας Αθανασίου Δίκτυο για τα Πολιτικά κ Κοινωνικά Δικαιώματα Αθήνας, Γιώργος Αλεξανδρίδης Π.Κ. Αιγάλεω – Περιστερίου Νεολ. ΣΥΝ, Σπύρος Αλεξανδρίδης, ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Βαρβάρας, Κλεονίκη Αλεξοπούλο Π.Κ. Μεταπτυχιακών Νεολ. ΣΥΝ, Γιάννης Αλμπάνης Δίκτυο Αθήνας, Κώστας Ανδριτσόπουλος – Π.Κ. Χαλανδρίου ΣΥΝ, Κατερίνα Αντωνίου Πανεπιστημιακός, ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, Βιβή Αντωνογιάννη – εκπαιδευτικός, Σπύρος Απέργης Τμ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ, Γιώργος Αναδρανιστάκης Π.Κ. Δημοσιογράφων ΣΥΝ, Κώστας Αργαλιώτης- Δίκτυο. Αθήνας, Ανδρέας Αρναούτογλου Π.Κ. Νίκαιας ΣΥΝ, Βασίλης Αφεντούλης πολ. μηχανικός, Αλέξης Βάκης συνθέτης, Χρήστος Βαλλιάνος ΣΕ περιοδ. Θέσεις, Αβραάμ Βαμβακάς γραμ. Πόλης Θεσνίκης Νεολ. ΣΥΝ, Τερέζα Βεκιαρέλλη μεταφράστρια, Θεοδώρα Βελώνα – Π.Κ. Α’ ΦΜΣ Νεολ. ΣΥΝ, Κώστας Βέττας Π.Κ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ Θεσ/νίκης, Ιωάννα Βίτσου ιδιωτική υπάλληλος, Μίτση Βρασιβανοπούλου Π.Κ. ΣΥΝ Κυψέλης, Παναγιώτης Βωβός Δίκτυο Αθήνας, Σίσυ Βωβού ΑΚΟΑ, Άκης Γαβριηλίδης μεταφραστής, Κώστας Γαβρόγλου πανεπιστημιακός, Αλέκος Γαϊτάνος Νομ. Χίου ΣΥΝ, Νίκος Γεννημάκης γιατρός (Σουηδία), Γιώργος Γιαννακόπουλος Νεολ. ΣΥΝ, Αρίστος Γιαννόπουλος δημοσιογράφος, Νίκος Γιαννόπουλος Νέοι/ες ΑΚΟΑ, Νίκος Γιαννόπουλος Δίκτυο Αθήνας, Χριστίνα Γιαννούλη – Δίκτυο Αθήνας, Αλί Γιλμαγιάν Δίκτυο Αθήνας, Παναγιώτης Γιούλης – Δίκτυο Αθήνας, Δημήτρης Γκιβίσης ΑΚΟΑ, Νίκος Γκλαρνέτατζης Δίκτυο Θεσ/νίκης, Μαίρη Γουδέλη Δίκτυο Αθήνας, Δήμητρα Γούναρη μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΕΚΠΑ, Διονύσης Γουσέτης πολιτικός μηχανικός, Γιάννης Γρηγοριάδης – Π.Κ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ Θεσ/νίκης, Νικολέτα Δανιά Γρ. Β’ Αθήνας Νεολ. ΣΥΝ, Γιώργος Δεδεγκίκας Δίκτυο Μεταναστών, Δημήτρης Δημούλης – καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Σ.Ε. περιοδ. Θέσεις, Ιωάννα Δρόσου Νέοι/ες ΑΚΟΑ, Κώστας Ελευθερίου ανένταχτος, Μάριος Εμμανουηλίδης υπάλληλος ΙΚΑ, Αδάμος Ζαχαριάδης Δίκτυο Μεταναστών, Κώστας Ζυρίνης Π.Κ. Κουκάκιoυ ΣΥΝ, Έφη Θάνου γρ. Π.Κ. Πόλης Θεσ/νίκης Νεολ. ΣΥΝ, Σοφία Θεοδουλίδου Νομ. Ξάνθης ΣΥΝ, Νάσος Θεοδωρίδης Τμ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ, Μαρία Θεοδωρίδου – Επ. πόλης Θεσνίκης ΣΥΝ, Γιάννης Ζαρκάδης πανεπιστημιακός, Στέφανος Ιωάννου Π.Κ. Πανεπιστημίου Πειραιά Νεολ. ΣΥΝ, Βασίλης Kαγιάς οικονομολόγος, Δημήτρης Καλαντζόπουλος Π.Κ. ΕΚΠΑ Νεολ. ΣΥΝ, Πέτρος Καλκανδής- ΚΠΕ ΣΥΝ, Μαρία Καλυβιώτου Π.Κ. Υπολοίπου ΕΚΠΑ Νεολ. ΣΥΝ, Πέτρος Καούνης Π.Κ. Πετραλώνων-Θησείου Νεολ. ΣΥΝ, Νέλλη Καμπούρη, Αθηνά Καραγιαννίδη ΣΥΝ Δράμας, Θόδωρος Καραγιαννίδης Π.Κ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ Θεσ/νίκης, Χρήστος Καραγιαννίδης ΣΥΝ Δράμας, Μαριαλένα Καραμπάτσου Γρ. Σπουδάζουσας Νεολαίας ΣΥΝ, Νίκος Καρανίκας Π.Κ. Κεντρου Θεσνίκης ΣΥΝ, Ξανθούλα Καρανίκα Π.Κ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ Θεσ/νίκης, Γιώργος Καρατσιουμπάνης – ΚΣ Νεολ. ΣΥΝ, Μιχάλης Καστρινάκης Νομ. Βόλου ΣΥΝ, Ντία Κεραμειδά- Π.Κ. Δικαιωμάτων Θεσ/νίκης ΣΥΝ, Δημήτρης Κλαυδιανός – Νέοι/ες ΑΚΟΑ, Αντώνης Κοσμίδης Νομ. ΣΥΝ Ξάνθης, Λουκία Κοτρωνάκη Δίκτυο Αθήνας., Αφροδίτη Κουκουτσάκη πανεπιστημιακός Πάντειο, Γιάννα Κούρτοβικ Δίκτυο Αθήνας, Μάγδα Κουσιάντζα ΚΠΕ ΣΥΝ, Αλέκα Κρασοπούλου ΠΚ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ Θεσ/νίκης, Λίνα Κυργιαφίνη Δίκτυο Θεσ/νίκης, Θάνος Κυριακόπουλος Π.Κ. Ζωγράφου Νεολ. ΣΥΝ, Χάρης Κωνσταντάτος ΚΠΕ ΣΥΝ, Δημήτρης Λαβατσής Νομ. Χίου ΣΥΝ, Χρήστος Λάσκος ΚΠΕ ΣΥΝ, Άρια Λελάκη Δίκτυο Αθήνας, Δημήτρης Λεοντίου ΤΕΙ Χαλκίδας, Ζωή Λιανού – φοιτήτρια Παντείου, Ελισάβετ Λούντου Δίκτυο Αθήνας , Άννα Μάγκλαρη Π.Κ. Βύρωνα-Καισαριανής Νεολ. ΣΥΝ, Μακρόπουλος Κώστας, γραμματέας Π.Κ. Βύρωνα του ΣΥΝ,  Γιώργος Μανώλης Π.Κ. Φιλοσοφικής Νεολ. ΣΥΝ, Μυρτώ Μάλλη-Πολλάκη Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα για τη Διάσωση του Υμηττού, Ντιάνα Μάνεση Π.Κ. Μεταπτυχιακών Νεολ. ΣΥΝ, Γιώργος Μανιάτης Δίκτυο Μεταναστών, Αλεξάνδρα Μαντζούτσου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, Νανά Μανωλιδάκη ΣΥΝ, Ειρήνη Μαρκίδη φοιτήτρια Ψυχολογίας, Εύη Μαχαίρα Π.Κ. Υμηττού ΣΥΝ, Σταυρούλα Μελά «Λιμάνι της Αγωνίας» Πειραιάς, Πέτρος Μετάφας ανένταχτος, Γιάννης Μηλιός Ανεξάρτητος, Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ, Ζινάρ Μιράν Δίκτυο Αθήνας, Βίλη Μιχελάκου Δίκτυο Αθήνας, Κλεάνθης Μοιρασγενίτης ΑΚΟΑ Θεσ/νίκης, Στράτος Μόρφης Π.Κ. Αγ. Δημητρίου ΣΥΝ, Νίκος Μορφονιός δημοσιογράφος, Ελένη Μουγιάκου Δίκτυο Αθήνας, Όλγα Μπαλαούρα Νέοι/ες ΑΚΟΑ, Εύα Μπαμπαλώνα Π.Κ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ Θεσ/νίκης, Μαρία-Άννα Μπαρσέφσκι Δίκτυο Αθήνας, Νίκος Μπελαβίλας Δημ. Σύμβουλος Πειραιά «Λιμάνι της Αγωνίας», Ισαβέλλα Μπερτράν περιοδικό Resistencias, Γιώργος Μπουρολιάς Δίκτυο Αθήνας, Μωυσής Μπουντουρίδης πανεπιστημιακός, Γιάννης Μπρούζος Π.Κ. Αλίμου Νεολ. ΣΥΝ, Χρήστος Νασιόπουλος ΣΕ του περιοδικού Θέσεις, Νίκος Νικήσιανης- Δίκτυο. Θεσ/νίκης, Γεωργία Ντούσια Δίκτυο Αθήνας, Ελένη Ξεφτέρη Δίκτυο. Θεσ/νίκης, Σταύρος Παναγιωτίδης ΚΣ Νεολ. ΣΥΝ, Φώτης Παλαμιώτης Π.Κ. Eξαρχείων, Επιτροπή Δικαιωμάτων Νεολ. ΣΥΝ, Βασίλης Πανάγου Δίκτυο Αθήνας, Φάνης Παπαγεωργίου Π.Κ. Β. Προαστίων Νεολ. ΣΥΝ, Σταύρος Παπαγιαννόπουλος Π.Κ. Αλίμου ΣΥΝ, Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος ΚΣ Νεολ. ΣΥΝ, Γιάννης Παπαδημητρίου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, Νίκος Παπαδογιάννης Νεολαία ΣΥΝ, Δημήτρης Παπαδόπουλος πανεπιστημιακός, Πανεπιστήμιο Κάρντιφ, Χριστόφορος Παπαδόπουλος ΚΠΕ ΣΥΝ, Μαρία Παπαδοπούλου Π. Επιτροπή ΣΥΝ Θεσ/νίκης, Χρήστος Παπαθανασίου Π.Κ. Αγ. Παρασκευής ΣΥΝ, Θανάσης Παπαζαφείρης Δίκτυο Αθήνας, Σωτήρης Παπαμιχαήλ ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα, Δημήτρης Παπανικολόπουλος Νεολαία ΣΥΝ, Εύη Πάτκου Π.Κ. Εκπαιδευτικών Θεσνίκης ΣΥΝ, Γεωργία Πετράκη Π.Κ. Αγ Δημητρίου ΣΥΝ, Αγγελική Πολάτου, Σταυρούλα Πουλημένη Π.Κ. Πόλης Θεσσαλονίκης Νεολ. ΣΥΝ, Aλέξης Πουλιάσης ιδιωτικός υπάλληλος, Ευαγγελία Προκοπίου διδάκτωρ Πολιτιστικής Ψυχολογίας, Νίκος Ραδικόπουλος ΚΣ Νεολ. ΣΥΝ, Επιτροπή Δικαιωμάτων, Βασίλης Ρόγγας Π.Κ. Πετρούπολης Νεολ. ΣΥΝ, Άχιμ Ρολχόιζερ Δίκτυο Αθήνας, Άλκης Ρήγος Ανεξάρτητος, Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Σακαλή Π.Κ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ Θεσ/νίκης, Νίκος Σαμανίδης Π. Επιτροπή Θεσνίκης ΣΥΝ, Μανώλης Σαρρής-Νομ. Πειραιά ΣΥΝ, Γιάννης Σδράνης ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, Χρήστος Σίμος Νεολαία ΣΥΝ, Λίνα Σιπητάνου περιοδικό Resistencias, Παναγιώτης Σιώκος Π.Κ. Φιλοσοφικής Νεολ. ΣΥΝ, Σπύρος Σκαμνέλος ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, Γιώργος Σκάνης- περιοδικό Resistencias, Μιχάλης Σκομβούλης (Παρίσι), Νεολαία ΣΥΝ, Ελένη Σταματάκη Γραμματεία ΑΚΟΑ, Πέτρος Σταύρου Π.Κ. Αγ. Παρασκευής ΣΥΝ, Σπύρος Σταύρου Νομ. Α. Αττικής ΣΥΝ, Δημήτρης Στεργιόπουλος Δίκτυο Αθήνας, Νίκος Στεφανή Μηχανικός, Γιώργος Στόγιας εκπαιδευτικός, Σταυρούλα Συράκου ΚΣ Νεολ. ΣΥΝ, Επιτροπή Δικαιωμάτων, Mιχάλης Σφυράκης Νομ. Χίου ΣΥΝ, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Δημήτρης Ταλαίπωρος Π.Κ. Παντείου Νεολ. ΣΥΝ, Τάκης Τσαντήλας ανένταχτος, Τζεμίλ Τζιγέρ Δίκτυο Αθήνας, Ευκλείδης Τσακαλώτος Π.Γ. ΣΥΝ, Θανάσης Τσακίρης ανένταχτος, Σοφία Τσαουσίδου ανένταχτη, Άγγελος Τσέκερης ΚΠΕ ΣΥΝ, Βασίλης Τσιάνος πανεπιστημιακός (Αμβούργο), Δημήτρης Τσιάρας Δίκτυο. Θεσ/νίκης, Γεωργία Τσιλικοπούλου Π.Κ. Πετρούπολης Νεολ. ΣΥΝ, Μαρία Τσίπη Π.Κ. Α’ ΦΜΣ Νεολ. ΣΥΝ, Θέμη Τσολάκου ΚΣ Νεολαίας ΣΥΝ, Γιάννης Φελέκης ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Ίλια Φόστερ Δίκτυο Μεταναστών, Γιώργος Φουρτούνης πανεπιστημιακός, Αντώνης Φράγγος ραδιοφ. παραγωγός «105,5 Στο κόκκινο», Διονύσης Φτεργιώτης Π. Επιτροπή ΣΥΝ Θεσ/νίκης, Κώστας Φώλιας Δίκτυο, Ζωή Χαλιδιά Δίκτυο Αθήνας Αλεξάνδρα Χαλκιά πανεπιστημιακός, Πάντειο, Έλμα Χαραλαμπίδου υποψήφια διδάκτωρ, Μάκης Χαρίσης Δίκτυο Αθήνας, Παύλος Χατζόπουλος ερευνητής, Χρυσάνθη Χειμώνα Π.Κ. Βύρωνα – Καισαριανής Νεολ. ΣΥΝ, Βαγγέλης Χερουβείμ Π.Κ. Δημοσιογράφων ΣΥΝ, Γιώργος Χονδρός Νομ. Τρικάλων ΣΥΝ, Ειρήνη Χόπλαρου εκπαιδευτικός, Χρήστος Χορταρέας Π.Κ. Φιλοσοφικής Νεολ. ΣΥΝ, Τασία Χριστοδουλοπούλου Ανεξάρτητη, Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ.
Νεολαία ΣΥΝ: «Αυτονόητο δικαίωμα για τους γείτονες»
Επίσης τον Μάιο του 2008 αντιπροσωπεία της Νεολαίας του ΣΥΝ -που μετεξελίχθηκε σε Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ- συμμετείχε σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια με κεντρικό σύνθημα: «Βέτο στον εθνικισμό, εμπάργκο στον μιλιταρισμό, έξω από το ΝΑΤΟ».
Το δελτίο Τύπου έκανε λόγο για συμμετοχή οργανώσεων από την Ελλάδα και τη… Δημοκρατία της «Μακεδονίας». Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 17/5/2008 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Σκοπίων η κυρία Σίσσυ Βωβού, υπεύθυνη φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που το 2013 μάλιστα είχε θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος απέναντι στον κ. Αλέξη Τσίπρα, τάχθηκε υπέρ των Σκοπιανών να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες», και μίλησε ευθαρσώς για «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα.
«Εμείς ζητάμε την αναγνώριση της “μακεδονικής εθνότητας” όσον αφορά στο τμήμα του λαού της Δημοκρατίας της Μακεδονίας που είναι Μακεδόνες, αλλά και όσον αφορά στους Ελληνες ντόπιους Μακεδόνες που ζουν στον Βορρά της ελληνικής Μακεδονίας», δήλωσε προκλητικά.
Στο 5ο Συνέδριο της Νεολαίας του Συνασπισμού, τον Δεκέμβριο του 2007, εγκρίθηκε κείμενο θέσεων για το Σκοπιανό, στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε: «Υπερασπιζόμενοι και υπερασπιζόμενες την αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών, θεωρούμε πως το όνομα “Μακεδονία” μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί από τους γείτονές μας και είναι αυτονόητο δικαίωμά τους.
 Για την ιστορία, θεωρητικά τουλάχιστον, οι θέσεις αυτές της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να ισχύουν.

Στέφανος Χίος
makeleio.gr

Επιστολές με «τακτ» για το Σκοπιανό αντάλλαξαν Α. Τσίπρας και Ιερώνυμος: «Σας παρακαλώ – Σας ευχαριστώ»…



Επιστολές με «τακτ» για το Σκοπιανό αντάλλαξαν Α. Τσίπρας και Ιερώνυμος: «Σας παρακαλώ – Σας ευχαριστώ»…

Translate this page
Επιστολή με την οποία εκφράζει τη βεβαιότητά της ορθής διαχείρισης από την κυβέρνηση, του Σκοπιανού ζητήματος, απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Αλέξη Τσίπρα. Απάντηση από τον πρωθυπουργό με την πρέπουσα τυπικότητα επισημαίνοντας του το διακριτό ρόλο εκκλησίας – κράτους.

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει στην επιστολή του ότι «Θα λάβουμε υπόψη την εκκλησιαστική πτυχή με τη δέουσα προσοχή» και ξεκαθαρίζει πως «υπεύθυνη βάσει Συντάγματος για το ζήτημα είναι η Κυβέρνηση» μιλώντας για τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας - Πολιτείας.
Στόχος μας λέει ο πρωθυπουργός, είναι η επίλυση του ονοματολογικού με εθνική ομοψυχία. Να μην υπονομεύεται η εθνική ομοψυχία από μισαλλοδοξία και ακρότητες που στο παρελθόν οδήγησαν σε εθνικές ήττες.

Αναλυτικά η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο:
«Σας ευχαριστώ για την από 10 Ιανουαρίου επιστολή σας.
Εύχομαι, επί τη ευκαιρία, σε Σας και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας, ειρηνικό, δημιουργικό, έμπλεο αγάπης και αγαθών έργων, το 2018.

Επιτρέψτε μου, για το θέμα των σχέσεων με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, στο οποίο αναφέρεστε, να σας διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνησή μου είναι αποφασισμένη να το αντιμετωπίσει με αίσθημα εθνικής ευθύνης, αμετακίνητης προάσπισης των εθνικών συμφερόντων, και επιδίωξης σχέσεων ειρήνης, συνεργασίας, και φιλίας, με όλους τους λαούς της περιοχής.

Πολιτική που συνάδει απολύτως με τα διδάγματα της ορθόδοξης πίστης, που στον πυρήνα τους έχουν την ειρήνη στις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και λαών.

Στην προσπάθειά μας αυτή σας παρακαλώ να θεωρήσετε βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουμε τις σκέψεις που διατυπώνετε στην επιστολή σας με την δέουσα προσοχή. Θα λάβουμε σοβαρά υπόψη όσα για την εκκλησιαστική πτυχή του θέματος αναφέρετε. Και, το κυριότερο, θα διαχειριστούμε την ευθύνη που το Σύνταγμα και η επιλογή του ελληνικού λαού μας έχει αναθέσει, με πνεύμα διαλόγου, και εθνικής ενότητας.

Πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε κι εσείς στην άποψη αρχής, ότι στα εθνικά θέματα απαιτείται η πιο πλατιά εθνική ομοψυχία. Και η εθνική ομοψυχία θεμελιώνεται στη σύνεση, στον διάλογο, στον σεβασμό των διαφορετικών απόψεων, αλλά και των διακριτών ρόλων. Και υπονομεύεται από κραυγές, εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας, ακρότητες που εν ονόματι του έθνους οδήγησαν στο παρελθόν σε εθνικές ήττες.

Η ιστορική πείρα αποδεικνύει ότι η εθνική αποφασιστικότητα είναι αποτελεσματική μόνον όταν συνδυάζεται με την εθνική σύνεση και την διαρκή επιδίωξη της εθνικής ενότητας.

Μ’ αυτές τις σκέψεις, και με την επιθυμία να είναι πάντα ανοιχτές οι πόρτες του διαλόγου μεταξύ της συνταγματικά υπεύθυνης για την διαχείριση των εθνικών θεμάτων Πολιτείας, και της πάντοτε σε χριστιανική και εθνική εγρήγορση Εκκλησίας, παρακαλώ και εύχομαι να συμβάλλετε, στο μέτρο των δυνάμεών σας, ώστε η Ελλάδα, με πνεύμα ενότητας και ορθού λόγου, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, να αντιμετωπίσει με επιτυχία το θέμα των σχέσεων με την ΠΓΔΜ, όπως και τα άλλα εθνικά θέματα που την απασχολούν.

Η κυβέρνησή μου, και εγώ προσωπικά, θα κάνουμε ό, τι μπορούμε προς την κατεύθυνση αυτή.
Με σεβασμό και βαθιά εκτίμηση,
Αλέξης Τσίπρας».

ΠΗΓΗ



Pronews
 

«Δεν Είναι Μετανάστες, Είναι Εισβολείς» Βίκτωρ Ορμπάν, Ούγγρος Πρωθυπουργός .. Εκρηκτικός Εμφύλιος στην «Ενωμένη Ευρώπη»


 
 
Εξέχουσα συνεργάτης του οργάνου της Ντεγκωλικής Αριστεράς στη Γαλλία, η Karine BechetGolovko παρουσιάζει εδώ τον (αποκρυπτόμενο στην Ελλάδα) βαθύτατο διχασμό της καλούμενης «Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης», σε δύο ολοένα εχθρικότερα στρατόπεδα,
 
των οποίων η ουσιαστικά αγεφύρωτη διαφορά -πίσω από το μεταναστευτικό- αφορά την εθνική κυριαρχία ή την εξάλειψη του έθνους-κράτους, που αποτελεί τον πραγματικό στόχο των «εγκεφάλων» της «Ευρωπαϊκής ενοποίησης». Το άρθρο  βοηθεί τον Έλληνα αναγνώστη στην σωστήν ανάγνωση των οιωνών γ’ αυτήν την «Ευρωπαϊκή ΄Ενωση».] 
Παρουσίαση: Μιχαήλ Στυλιανού 

Η όξυνση της διένεξης μεταξύ των χωρών της ανατολικής Ευρώπης και της Ε.Ε. αποκαλύπτει γυμνό το λεγόμενο «ευρωπαϊκό σχέδιο», ως όργανο για την παγκοσμιοποίηση, την κατάλυση του έθνους-κράτους και την πολιτική εξαφάνιση των χωρών της Δυτικής Ευρώπης. 
Ο Βίκτωρ Όρμπαν μόλις έβαλε τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, που αποτυγχάνει να συγκαλύψει ένα οικουμενικό όραμα στρεφόμενο εναντίον του κράτους: Η μαζική μετανάστευση που εισβάλει στην Ε.Ε. δεν έχει καμιά σχέση με το πρόβλημα των προσφύγων και την υποχρέωση προστασίας ανθρώπων που κινδυνεύουν, πρόκειται για άτομα που μεταναστεύουν για λόγους οικονομικούς. Κα οι Ούγγροι δεν θέλουν αυτήν την μαζική μετανάστευση. 

«Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον ουγγρικό λαό και οι Ούγγροι δεν θέλουν οποιαδήποτε μετανάστευση,» δήλωσε ο ΄Ορμπαν. «Κατά την δική μου αντίληψη δεν μπορεί ο λαός να έχει μιαν συγκεκριμένη βούληση, σε ένα θέμα θεμελιώδες, και η κυβέρνηση να μην συμμορφώνεται.» Οι περισσότεροι πρόσφυγες έρχονται στην Ευρώπη όχι για να διαφύγουν συνθήκες κινδύνου για την ζωή τους, αλλά σε αναζήτηση καλύτερων οικονομικών ευκαιριών, λέει ο Ορμπάν. «Γι’ αυτό δεν θα πρέπει να θεωρούνται πρόσφυγες αλλά μάλλον «Μουσουλμάνοι εισβολείς». 
Ο Ορμπάν  και η Ουγγαρία δεν είναι μόνοι στην υποστήριξη αυτή της τοποθέτησης, λογικά καθόλου αβάσιμης, που αξιώνει να μην ξεχνούμε την διαφορά ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες. Διαφορά που η Ε.Ε. επιχειρεί με κάθε τρόπο να συγκαλύψει με τον γενικευτικόν όρο «απόδημοι». Η Τσεχική Δημοκρατία και η Πολωνία είναι αλληλέγγυες στην ίδια θέση προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας. Και ο εντελώς νέος πρωθυπουργός της Πολωνίας επανέλαβε πως η χώρα του αρνείται να δεχτεί πρόσωπα προερχόμενα από την Μέση Ανατολή και την Αφρική. 

Η απάντηση της Ε.Ε. είναι κατηγορηματική: Δεν έχετε το δικαίωμα επιλογής. Θα πρέπει να πληρώσετε με την σειρά σας. Υπό το προκάλυμμα της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, που πλήρωσαν τον «εκδημοκρατισμό» αυτών των χωρών για να προβάλλουν την βιτρίνα του αποσοβιετισμού τους, ζητούν τώρα την αποπληρωμή. Και οι χώρες αυτές παραπέμπονται στην «δικαιοσύνη» της Ε.Ε., η οποία πήρε φυσικά το μέρος των Αρχών της ΕΕ, εναντίον των τριών χωρών (οποία έκπληξη, εκ μέρους μιας δικαιοσύνης τόσο ανεξάρτητης!)Δεν πρόκειται στην πραγματικότητα παρά για έναν εκβιασμό της χυδαιότερης μορφής, μια τεχνική μαφιόζικης μεθοδολογίας. 

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε νεκρό σημείο. Οι χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης αρνούνται να συζητήσουν για ποσοστά προσφύγων όσο η Ευρώπη δεν έχει ασφαλίσει τα εξωτερικά σύνορά της. Η Ουγγαρία και οι σύμμαχοί της δέχονται να συζητήσουν για μιαν ανθρωπιστική και τεχνική βοήθεια στις χώρες της πρώτης γραμμής, αλλά τίποτα περισσότερο, κάτι που κρίνεται απαράδεκτο από την Ρώμη και το Βερολίνο. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε μια προσπάθεια άρσεως του αδιεξόδου, προτάθηκε να καταργηθεί το πρόστιμο των 250.000 ευρώ, αλλά να συσχετιστεί η αλληλεγγύη με το δικαίωμα πρόσβασης στα ταμεία Διαρθρωτικό και Επενδύσεων. 

Η απειλή είναι σοβαρή: « Η Ε.Ε. δεν είναι μόνο για να εξασφαλίζει την χρηματοδότηση και την ασφάλεια, προϋποθέτει επίσης τον καταμερισμό των ευθυνών και την αλληλεγγύη». Πολλοί θεωρούν ότι αυτή η ιδιαίτερα κρίσιμη συζήτηση αφορά την ίδια την ουσία του ευρωπαϊκού σχεδίου και του αντικειμενικού σκοπού του, της αλληλεγγύης. «Αλληλεγγύη έναντι αλληλεγγύης: η επιλογή θα είναι δύσκολη» στενάζει ένας διπλωμάτης ιδρυτικής χώρας. Πράγματι, η Πολωνία εισπράττει 10 δις ευρώ ετησίως από Ταμείο Συνοχής και τα ποσά από τα ταμεία Διαρθρωτικό και Επενδύσεων αντιπροσωπεύουν το 3% του ακαθάριστου εσωτερικού προϊόντος της Ουγγαρίας. 

Το «ευρωπαϊκό σχέδιο» αποκτά μαφιόζικα χαρακτηριστικά, ελάχιστα μεταμφιεσμένα. Οι Δυτικές Χώρες έχουν ολοκληρωτικά εγκαταλείψει και την ιδέα του εθνικού συμφέροντος, ακόμη και όταν αυτό οδηγεί στο πολιτικό ναυάγιο, όπως στην περίπτωση της Α. Μέρκελ. Δεν μπορούν πια, δεν θέλουν πια, η απλώς φοβούνται; Γεγονός παραμένει ότι έχουν καταστεί πολιτικά ανύπαρκτες. Οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης, που μπήκαν στην «ευρωπαϊκή οικογένεια» νομίζοντας πως μπορούν να ξαναβρούν την κυριαρχία τους, ξαναβρίσκονται απέναντι στην εκμετάλλευση, στην ρητορική του προαγωγού: τσέπωσες τα φράγκα, τώρα ξάπλωνε…



ΠΗΓΗ

Αστυνομικός με πλαστές πινακίδες, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου!


Ένας αστυνομικός συνελήφθη την Τετάρτη και οδηγείται σήμερα στο αυτόφωρο επειδή πιάστηκε με πλαστές πινακίδες. Πρόκειται για ανθυπαστυνόμο της ΥΜΕΤ, ο οποίος φέρεται να τοποθέτησε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε όχημα αλλοδαπού. Μάλιστα, το αδίκημά του έγινε αντιληπτό όταν πήγε να αναλάβει υπηρεσία στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου.
 
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων σε κάθε είδους και ιδιότητας οδηγού που διέρχεται ή σταθμεύει στην πλατεία που φιλοξενούνται τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, τα νούμερα του αυτοκινήτου του «χτυπήθηκαν» και διαπιστώθηκε η αναντιστοιχία. Διαπιστώθηκε πως ο ανθυπαστυνόμος είχε καταθέσει πινακίδες και προκειμένου να κυκλοφορεί, τοποθέτησε πλαστές.
 
 press-gr.com
Πηγή πληροφοριών: bloko.gr

Νοσοκομείο Φλώρινας χωρις παιδίατρο οι ελληνίδες πάνε να γεννήσουν στα Σκόπια



Το νοσοκομείο της Φλωρινας δεν έχει βασικές εικότητες όπως αυτό του παιδιάτρου -

Χωρίς παιδάτρο είναι ένα νοσοκομείο σε έναν ακριτικό νόμό της Μακεδονίας οι Φλωρινιώτισες αναγκάζονται άλλες να πάνε στού γειτονικούς νομούς την Καστοριά, Κοζάνη, αλλά ακομη πάρα πολλές εγκυες  ελληνίδες αναγκάζονται πάνω στην απελπισία τους να  πηγαίνουν να γεννήσουν σε νοσοκομεία του Σκοπινού κρατιδίου.
Μόνο τα Εξωτερικά Ιατρεία λειτουργού ...σχετικά ομαλα, στο νοσοκομείο της πόλεως και του νομού Φλώριναςω σύμφωνα  σε έναν νομό τόσης μεγάλης εκτασης.

«Εκπτώσεις» 40% στα πρόστιμα για όσους «ξέχασαν» να πληρώσουν τους φόρους τους

«Εκπτώσεις» 40% στα πρόστιμα για όσους «ξέχασαν» να πληρώσουν τους φόρους τους
Translate this page
Μετά τη ρύθμιση της οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων που είχε ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν φόροι και πρόστιμα ύψους 700 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών καθιερώνει μια πάγια ρύθμιση οικειοθελούς συμμόρφωσης για τους φορολογούμενους που ελέγχονται από τις ελεγκτικές αρχές για μη υποβολή αρχικών δηλώσεων ή την υποβολή ανακριβών δηλώσεων.
Η ρύθμιση αυτή που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο έχει ένα ισχυρό κίνητρο.
Συνοδεύεται με έκπτωση 40% στους πρόσθετους φόρους και τα πρόστιμα με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών να εκτιμούν ότι θα ενισχύσει τα φορολογικά έσοδα από παλιές υποθέσεις που δεν έχουν παραγραφεί. Παράλληλα εκτιμάται ότι θα ανακόψει την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο αφού σχεδόν το 1/3 των ληξιπρόθεσμων χρεών είναι πρόστιμα που έχουν μείνει απλήρωτα και δεν πρόκειται να εξοφληθούν.

Με τη ρύθμιση αυτή, όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών οι φορολογούμενοι που εντοπίζονται με φοροπαραβάσεις θα μπορούν ευκολότερα να εξοφλούν τους πρόσθετους φόρους και τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται από τις φορολογικές αρχές καθώς θα περιορίζονται στο 60%.
Βάσει αυτής της διάταξης οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις ακόμη και μετά την έναρξη του φορολογικού ελέγχου ώστε να γλιτώνουν από τα τσουχτερά πρόστιμα που προκύπτουν από τις παραβάσεις που διαπιστώνονται κατά τον έλεγχο. Αν πληρώσουν τους πρόσθετους φόρους εντός 30 ημερών τότε οι κυρώσεις (πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα και όχι κύριοι φόροι) «κουρεύονται» κατά 40%.

Για παράδειγμα, έστω φορολογούμενος ο οποίος δεν υπέβαλε φορολογική δήλωση τα τελευταία χρόνια αποκρύβοντας φόρους ύψους 20.000 ευρώ.
Το πρόστιμο ανέρχεται στα 8.000 ευρώ, ενώ οι τόκοι στα 4.000 ευρώ. Συνολικά καλείται να πληρώσει το ποσόν των 32.000 ευρώ. Στην περίπτωση που διευθετήσει τις οφειλές του σε διάστημα 30 ημερών το πρόστιμο των 12.000 ευρώ θα περιοριστεί στα 7.200 ευρώ («κούρεμα» 4.200 ευρώ). Δηλαδή, θα κληθεί να πληρώσει συνολικά 27.200 ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο είναι δυνατή η υποβολή εκπρόθεσμων αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων μετά την έναρξη φορολογικού ελέγχου και μέχρι την κοινοποίηση πράξης προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου.
Ως προς τις επιβαλλόμενες κυρώσεις, θα γίνεται η ακόλουθη διάκριση:

Για εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις που θα υποβάλλονται μέχρι την κοινοποίηση εντολής ελέγχου ή μετά την κοινοποίηση της εντολής ελέγχου αλλά πριν από την κοινοποίηση της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών του άρθρου 14 του ΚΦΔ θα επιβάλλονται οι διαδικαστικές κυρώσεις για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων, δηλαδή ποσά προστίμων 100 ευρώ αν ο ελεγχόμενος δεν ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα, 250 ευρώ αν ασκεί τέτοια δραστηριότητα και τηρεί απλογραφικά βιβλία και 500 ευρώ αν ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα και τηρεί διπλογραφικά βιβλία και ο τόκος που ανέρχεται σε ποσοστό 0,73% για κάθε μήνα που παρήλθε από την κανονική προθεσμία υποβολής της αρχικής δήλωσης μέχρι την υποβολή της εκπρόθεσμης.

Για εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις που θα υποβάλλονται μετά την κοινοποίηση εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών και μέχρι την κοινοποίηση του προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου, εάν προκύπτει ποσόν φόρου προς καταβολή θα επιβάλλεται επί του ποσού αυτού, αντί του διαδικαστικού προστίμου των 100-500 ευρώ, πρόστιμο ίσο με το 10%-50% του προκύπτοντος φόρου, σε περίπτωση αρχικής δήλωσης, ή της προκύπτουσας διαφοράς φόρου, σε περίπτωση τροποποιητικής δήλωσης. Εφόσον η προκύπτουσα οφειλή εξοφληθεί εντός 30 ημερών από τον προσδιορισμό του φόρου, το πρόστιμο θα περιορίζεται στο 60% του αρχικώς προσδιορισθέντος.


Pronews