03 Απριλίου 2018

Κατέρριψαν όλα τα ρεκόρ «αρπαγής» οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: 700 κατασχέσεις την ημέρα!


700 κατασχέσεις την ημέρα
«Σπάσανε τα τηλέφωνα» και άδειασαν οι λογαριασμοί όσων χρωστούσαν στο δημόσιο κατά το 2017, παρόλα αυτά όμως το σύνολο των οφειλετών ξεπέρασε και πάλι τα 4 εκατομμύρια.

Στη διάρκεια μια χρονιάς και μόνον, τα θύματα των κατασχέσεων αυξήθηκαν κατά 211.021 οφειλέτες, από 839.056 που είχαν φτάσει στα χρόνια του Μνημονίου ως το 2016, σε 1.050.077 οφειλέτες στο τέλος του 2017.
Παρότι όμως οι οφειλέτες υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης αυξάνονται κατά 700 κάθε εργάσιμη μέρα του χρόνου και οι ρυθμοί αυξάνονται (τον Ιανουάριο του 2018 άγγιξαν και τους 900 κάθε εργάσιμη ημέρα καθώς αυξήθηκαν κατά 17.800 σε έναν μήνα ή στα 1.067.857 συνολικά) στο υπουργείο Οικονομικών βλέπουν άλλους «πρόδρομους οικονομικούς δείκτες» και θυμήθηκαν –και πάλι- τον δείκτη ΡΜΙ για να υποστηρίξουν ότι η Οικονομία σε 3-4 μήνες θα ανακάμψει και όλα θα πάνε καλύτερα.

Τα απολογιστικά στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι εκπλήρωσε με επιτυχία τους στόχους είσπραξης που της είχαν τεθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Σε αυτό συνέτειναν όμως οι εντολές για κατασχέσεις. Σε σχέση με το 2015 και την εποχή του «δεν πληρώνω», οι οφειλέτες που τέθηκαν υπό τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της εφορίας αυξήθηκαν πάνω από 50%. Από 695.074 ΑΦΜ που ήταν ως το τέλος του 2015 (κυρίως μεγαλοφειλέτες ως τότε) αυξήθηκαν σε 839.056 το 2016 (143.982 ΑΦΜ επιπλέον ή + 20% σε ένα χρόνο) πριν φτάσουν σε 1.067.857 μέχρι την πρωτοχρονιά του 2018 (372.873 ΑΦΜ επιπλέον ή +53,6% σε δύο χρόνια).
Ειδικά ο αριθμός των κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς («εις χείρας τρίτων») έχει πάρει φωτιά.
Αυξήθηκε κατά 12,6% μέσα στο 2017, από 1.529.627 κατασχέσεις το 2016 σε 1.721.911 το 2017.

Παράλληλα με τα υπόλοιπα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, έγιναν και 101.596 τηλεφωνικές επικοινωνίες με φορολογούμενους για να τους θυμίσουν να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ενώ τους απεστάλησαν και 1.329.254 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails).

Τα μεγάλα θύματα των κατασχέσεων πλέον είναι οι μικροφειλέτες, που παίρνουν ο ένας μετά τον άλλον σειρά για κατασχέσεις. Από τα 4,068 εκατομμύρια οφειλέτες της εφορίας, το 87,7% (3.569.975 ΑΦΜ) έχουν βασική οφειλή από μόλις 1 έως 5.000 ευρώ. Όλοι αυτοί μαζί χρωστούσαν μόλις το 2,5% (2,519,8 δισ. συνολικά) των ληξιπρόθεσμων των 100 δισ. ευρώ της 01/01/18.

Αντιθέτως ποσοστό 1,0% των οφειλετών (μόλις 40.514 ΑΦΜ), που έχουν βασική οφειλή μεγαλύτερη από 100 χιλ. ευρώ, χρωστούν το 89,2% (89,216 δισ. ευρώ) του συνολικού ληξιπρόθεσμου χρέους προς την εφορία.

Συμμορία Αράβων σπέρνει τον τρόμο στο κέντρο της Αθήνας Μετά τις τελευταίες επιθέσεις των εισβολέων σε σπίτια και ...τις συμβουλές Τοσκα και Αστυνομίας





Συμμορία Αράβων σπέρνει τον τρόμο στο κέντρο της Αθήνας

    Τρόμος στο κέντρο της Αθήνας από την ομάδα των αραβόφωνων κουκουλοφόρων μουσουλμάνων με το πιστόλι που ληστεύουν ανυποψίαστους πολίτες.

    Μετά τις τελευταίες επιθέσεις των εισβολέων σε σπίτια που βασανίζουν και πυροβολούν τα θύματά τους, η ομάδα των ληστών του δρόμου που περιφέρεται με τα πιστόλια στο κέντρο της Αθήνας δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη βαριά εγκληματικότητα στην πρωτεύουσα.

    Μόνο η συγκεκριμένη συμμορία φέρεται σε διάστημα μιας εβδομάδας να έχει κάνει πέντε επιθέσεις στο κέντρο της πόλης.

    Η τελευταία επίθεση έγινε αργά το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας στο τέρμα της οδού Θεμιστοκλέους. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 23:10. Δύο 20χρονοι νεαροί αλβανικής και πολωνικής καταγωγής βρίσκονταν στο σημείο και συζητούσαν όταν ξαφνικά μια ομάδα τριών ατόμων με κουκούλες και ένα μαύρο πιστόλι, τους πλησιάζει, τους περικυκλώνει και τους ζητά μιλώντας αραβικά να τους δώσουν ό,τι είχαν πάνω τους. Οι νεαροί δεν αντιστάθηκαν, τους έδωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα ενώ οι δράστες φεύγοντας πήραν και τη μηχανή του ενός, μάρκας Yamaha Crypton.
    Το συμβάν αυτό προκαλεί προβληματισμό στην ΕΛΑΣ αφού οι περιγραφές που έδωσαν τα θύματα για τους τρεις κουκουλοφόρους με το πιστόλι που μιλούν αραβικά δείχνουν να «κουμπώνουν« με το προφίλ των δραστών και το modus operandi άλλων τεσσάρων ληστειών στο κέντρο.

    Πριν το χθεσινό χτύπημα, μάλιστα, είχαν επιτεθεί και σε έναν ιδιοκτήτη κάβας στην οδού Μετσόβου, κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου οι τρεις μουσουλμάνοι κουκουλοφόροι με το πιστόλι εισέβαλαν στο κατάστημά του και αφού τον απείλησαν με όπλο άρπαξαν 500 ευρώ.
    Το πιο πιθανό είναι οι συγκεκριμένοι να ήρθαν στην Ελλάδα ως μετανάστες ή πρόσφυγες σε κάποια από τις «διασώσεις» που πραγματοποιεί το ΛΣ.

    Περιττό να προστεθεί ότι ακόμη και αν συλληφθούν δεν πρόκειται να απελαθούν καθώς αυτό έρχεται σε αντίθεση με την πάγια πολιτική του κράτους που έχει ως βασικό της άξονα τη μόνιμη παραμονή όλων στη χώρα.
    Pronews

    Πώληση:
     Χοντρική Λιανική
    Βότανα - Χειροποίητες παραδοσιακές μαρμελάδες - Γλυκά κουταλιού - Παραδοσιακό βιολογικό μέλι - Παραδοσιακό Λικέρ - Ρακόμελο.

    (Ηχητικό) Δημήτρης Καμμένος "ΑΛΛΟ ΦΡΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ !!: Να μάθουν καράτε οι πολίτες γιατί η αστυνομία δεν μπορεί να είναι σε όλα τα σπίτια


    Για την αυτοάμυνα, το... καράτε και τις αδυναμίες της αστυνομίας μίλησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

    "Άλλο η άμυνα και άλλο η αυτοδικία. Άμυνα είναι όταν μπαίνει κάποιος στο σπίτι σου, στο αυτοκίνητό σου, σε βουτάει στο δρόμο, δεν μπορείς να ξεφύγεις από τα χέρια του ή από απειλή όπλου και πρέπει να αμυνθείς για τη ζωή σου. Αυτό είναι άμυνα. Αυτοδικία σημαίνει παίρνω το όπλο και λύνω εγώ τη διαφορά μου με αυτόν που μου επιτίθεται, ενώ πρέπει να το λύσει ένα δικαστήριο ή ένας αστυνομικός" είπε αναφορικά με τα τελευταία κρούσματα εγκληματικότητας.

    "Και τι να γίνει, καράτε να μάθουμε;" ρώτησε ο Δημήτρης Καμουράκης, για να πάρει την απάντηση "Βεβαίως, βεβαίως" από τον Δ. Καμμένο.

    "Το κράτος δεν μαθαίνει αυτοάμυνα στους εφοριακούς που κάνουν ντου και ορθώς στα μαγαζιά; Γιατί το κάνει το κράτος στους εφοριακούς; Γίνονται μαθήματα αυτοάμυνας επίσημα. Και λέω, ο δήμος και η κοινότητα το να κάνουν πιλάτες και ζούμπα, πολύ καλά είναι όλα αυτά, αλλά επειδή έχει αλλάξει το έγκλημα, δεν είναι κακό να μάθουν αυτοάμυνα τα ΚΑΠΗ, οι παππούδες ή οι γιαγιάδες ή οι οικογένειες στα σπίτια τους πως πρέπει να συμπεριφερθούν όταν δεχθούν μια απειλή ή ακούσουν κάτι μέσα στο σπίτι. Όπως αμύνεσαι για την πατρίδα σου, έτσι πρέπει να αμύνεσαι και για το σπίτι σου" συμπλήρωσε.

    "Δεν μπορεί η αστυνομία να είναι παντού, σε όλα τα σπίτια" κατέληξε.




    Βότανα - Χειροποίητες παραδοσιακές μαρμελάδες - Γλυκά κουταλιού - Παραδοσιακό βιολογικό μέλι - Παραδοσιακό Λικέρ - Ρακόμελο.

    Άγριος ξυλοδαρμός 83χρονης για να της αρπάξουν τη σύνταξη – ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ (VIDEO)

    2018
    Φωτογραφία για Άγριος ξυλοδαρμός 83χρονης για να της αρπάξουν τη σύνταξη – ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ (VIDEO)
    Αδίστακτοι κακοποιοί ξυλοκόπησαν άγρια 83χρονη για να της αρπάξουν τη σύνταξη. Η ηλικιωμένη νοσηλεύεται στο Θριάσιο με κατάγματα σε όλο της το πρόσωπο.

    «Αιμορραγούσα, δε βλέπεις ακόμη πρησμένο είναι το μάγουλο μου» λέει η ηλικιωμένη στο STAR.

    Τη χτύπησαν δίχως έλεος, με δυσκολία προσπαθεί να αρθρώσει κάποιες λέξεις για να μας περιγράψει την κόλαση που έζησε στα χέρια αδίστακτων κακοποιών,  μέσα στο σπίτι της στη Σαλαμίνα, το βράδυ της Παρασκευής.

    «Κάθεται που λες έτσι και βάζει τα χέρια του και βγάζει το σταυρό από το λαιμό, τα σκουλαρίκια. Ήταν ένας άλλος που καθότανε κάτω κι είχε τραβήξει το συρτάρι και σκάλιζε, είχα μέσα 700 εκατοστάρικα, τα δαχτυλίδια μου, τα ρολόγια μου» περιγράφει.

    «Φώναζε βοήθεια , της έκαναν “σσσσς” και της έκλεισαν το στόμα» λέει η κόρη της.

    Η 83χρονη βρήκε το κουράγιο και  την ώρα της επίθεσης άρπαξε τη μαγκούρα της και ξεκίνησε να χτυπά τους ληστές.

    «Μου έδωσε μια μπουνιά αλλά του έδωσα κι εγώ μια μπαστουνιά» λέει.

    Σύμφωνα με τη μαρτυρία της 83χρονης οι δράστες ήταν νεαρής ηλικίας και γνώριζαν πολύ καλά τον χώρο. Πριν την επίθεση είχαν ήδη απενεργοποιήσει τον συναγερμό.

    Η ηλικιωμένη νοσηλεύεται στο Θριάσιο με κακώσεις σε όλο της το πρόσωπο ενώ οι αρχές αναζητούν τους δράστες.

    Δείτε το βίντεο εδώ
    ximeronews

    Βότανα - Χειροποίητες παραδοσιακές μαρμελάδες - Γλυκά κουταλιού - Παραδοσιακό βιολογικό μέλι - Παραδοσιακό Λικέρ - Ρακόμελο.

    «Δώρο Πάσχα» 180 εκατ. ευρώ από την Ε.Ε για τους λαθρο "πρόσφυγες" στην Ελλάδα -το δώρο των ελληνων συνταξιούχων που "έφαγαν"

     Η εγκληματίες της ΕΕ και οι εδώ εντολοδοχοι της,  δίνουν << <<Δώρο Πάσχα>> 180 εκατ. ευρώ στούς λάθρο το δώρο  των  ελληνων συνταξιούχων που "έφαγαν" οι γενοκτόνοι

    «Δώρο Πάσχα» 180 εκατ. ευρώ από την Ε.Ε για τους λαθρο "πρόσφυγες" στην Ελλάδα


    «Δώρο Πάσχα» 180 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα Νέα στήριξη έκτακτης ανάγκης, ύψους 180 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα νέα, προκειμένου να βοηθήσει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.
    Πρόκειται για προγράμματα παροχής βοήθειας στη χώρα μας, μεταξύ άλλων, για την αναβάθμιση του εμβληματικού «προγράμματος στήριξης έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση» (ΕΣΤΙΑ), μέσω του οποίου παρέχεται βοήθεια στους πρόσφυγες για την εξεύρεση καταλυμάτων σε αστικές περιοχές εκτός των καταυλισμών, καθώς και τακτική χρηματική βοήθεια.
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η νέα χρηματοδότηση ανακοινώθηκε με την ευκαιρία της συνάντησης που είχε σήμερα στην Αθήνα ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.
    Το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017 με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, αποτελεί τη μεγαλύτερη επιχείρηση βοήθειας της ΕΕ στη χώρα, η οποία συνάδει με την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης για την απομάκρυνση των προσφύγων από τους καταυλισμούς. Με το πρόγραμμα αυτό δημιουργήθηκαν μέχρι σήμερα περισσότερες από 23.000 θέσεις στέγασης σε αστικές περιοχές, ενώ εγκαινιάστηκε ένα σύστημα χρηματικής βοήθειας που εξυπηρετεί περισσότερους από 41.000 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.
    «Τα προγράμματά μας στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα αποτελούν ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Εξακολουθούμε να κάνουμε πράξη την ισχυρή δέσμευσή μας για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες στην Ελλάδα ώστε να τους εξασφαλίσουμε μια πιο ασφαλή, κανονική και αξιοπρεπή ζωή, και να διευκολύνουμε την ένταξή τους στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί με το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ είναι χειροπιαστά και η ζωή των ανθρώπων αυτών έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Ιδιαίτερο φόρο τιμής αποτίω στους Έλληνες πολίτες και τους δημάρχους, οι οποίοι υποδέχθηκαν τους πρόσφυγες στους δήμους τους με μεγάλη κατανόηση και φροντίδα», δήλωσε ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης.
    Εξάλλου, έξι συμβάσεις έχουν υπογραφεί με το Δανικό Συμβούλιο Προσφύγων, το Arbeiter-Samariter-Bund, τους Γιατρούς του Κόσμου, τον ισπανικό Ερυθρό Σταυρό και τις ελληνικές ΜΚΟ Μετάδραση και το Χαμόγελο του Παιδιού για την αντιμετώπιση πιεστικών ανθρωπιστικών αναγκών στην Ελλάδα, όπως η στέγαση, η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, η ψυχοκοινωνική στήριξη, η βελτίωση των συνθηκών υγιεινής, η άτυπη εκπαίδευση, η παροχή υπηρεσιών διερμηνείας για υγειονομική περίθαλψη και προστασία.
    Τέλος, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι η συνολική στήριξη προς την Ελλάδα για τη διαχείριση της ανθρωπιστικής κατάστασης, της μετανάστευσης και των εξωτερικών συνόρων υπερβαίνει πλέον τα 1,5 δισ. ευρώ, μέσω διαφόρων μορφών χρηματοδότησης.
     
    Βότανα - Χειροποίητες παραδοσιακές μαρμελάδες - Γλυκά κουταλιού - Παραδοσιακό βιολογικό μέλι - Παραδοσιακό Λικέρ - Ρακόμελο.