15 Σεπτεμβρίου 2022

Ετσι “ΣΚΟΤΩΝΕΙ” επιχειρήσεις-ελ. επαγγελματίες ο Μητσοτάκης! Αύξηση-ΣΟΚ στις εισφορές από 1/1/23




  14:35
 
Πώς είπαμε; Έχουμε "κεντροδεξιά φιλελεύθερη κυβέρνηση";;;

Θυμάστε την περιβόητη ατάκα της Καφαντάρη του ΣΥΡΙΖΑ το “το αφεντικό του εαυτού μου τελείωσε”;;;;

Εκείνοι το είπαν, ο Μητσοτάκης το εφαρμόζει καλύτερα και μάλιστα με ζήλο!

Διότι δεν εξηγείται αλλιώς το μένος της κυβέρνησης προς την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή τις επιχειρήσεις!

Οι επιτηδευματίες καλούνται να βάλουν ξανά βαθιά το χέρι στη τσέπη τους το 2023 αλλά και το 2024, καθώς αναμένεται ΔΙΠΛΗ αύξηση-ΣΟΚ στις εισφορές τους!

Πιο συγκεκριμένα, όπως προβλέπει ο νόμος Βρούτση:

«Tα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών προσαυξάνονται κατ’ έτος με διαπιστωτική πράξη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου έτους. Αυτό, θα ισχύσει για το 2023 και το 2024, ενώ από το 2025 και μετά, η αύξηση θα ακολουθεί “το ποσοστό αύξησης του δείκτη μισθών”».

Κοινώς, όσο αυξάνεται ο πληθωρισμός λόγω των ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, κατά αναλογίαν προβλέπεται να αυξάνονται και οι εισφορές περίπου 1,2εκατ. επαγγελματιών!

Έτσι αν ο φετινός πληθωρισμός αγγίξει, σύμφωνα με τις προβλέψεις, κατά μέσο όρο το 8%-9%, τότε επχιειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες καιαγρότες θα πρέπει να δουν τις εισφορές τους να αυξάνονται από 20 ευρώ (για την κατώτατη από τις 6 κατηγορίες ασφάλισης) έως 50 ευρώ (για την ανώτερη)!

Και μάλιστα αν -που είναι και το πιθανότερο- η κρίση με τις ανατιμήσεις συνεχιστεί και το 2023, τότε θα υπάρξει και νέα αύξηση από τις αρχές του 2024!

Το αν θα εφαρμοστεί κατά γράμμα η συγκεκριμένη εφιαλτική διάταξη του νομοσχεδίου Βρούτση μένει να το δούμε τον ερχόμενο Ιανουάριο, όταν και θα έχουν βγει τα επίσημα στοιχεία για τον πληθωρισμό του 2022.

Αν τελικά αποφασιστεί να γίνει αύξηση στις εισφορές και αν είναι επί του συνόλου του ποσοστού του πληθωρισμού, τότε θα συμπαρασύρει και τις εισφορές επικούρισης και εφάπαξ.

Πρόκειται για ένα μέτρο που “ψιθυρίζεται” εδώ και μήνες, ωστόσο κανείς δεν τολμά να βγει να το συζητήσει, πόσω μάλλον από το οικονομικό επιτελείο.

Μέχρι στιγμής τα σενάρια που κυκλοφόρησαν πριν από το καλοκαίρι για “πάγωμα” και φέτος των εισφορών δεν επιβεβαιώνονται.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που εντελώς κοροϊδευτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εξήγγειλε ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο μείωσης φόρων για τις επιχειρήσεις, με πρώτο και καλύτερο την υποτιθέμενη κατάργηση του μνημονιακού τέλους επιτηδεύματος.

(φωτο:eurokinissi)

 el.gr

Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

Διαβάστε και το kastorasnews.blogspot.com

Χορηγοί


                            



                   "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084

                                                        

                                        



 

Ν.Μπακογιάννη: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία» – Η αδελφή του πρωθυπουργού μας έθεσε σε εμπόλεμη κατάσταση!


Ν.Μπακογιάννη: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία» – Η αδελφή του πρωθυπουργού μας έθεσε σε εμπόλεμη κατάσταση!

Έχει μείνει κάτι άλλο να διαπράξουν μετά το θανατικό της πανδημίας, τις υποκλοπές και την εμπόλεμη κατάσταση;

H αδελφή του πρωθυπουργού, πρώην ΥΠΕΞ και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1…. κήρυξε «τον πόλεμο» στη Μόσχα λέγοντας ότι με τη «Ρωσία είμαστε σε πόλεμο»!

Κάνει έτσι ακόμα χειρότερα τα πράγματα στις σχέσεις μας με τη Ρωσία και μας βάζει πλέον στο «κάδρο» όχι των «μη φιλικών χωρών» αλλά των «εχθρικών χωρών» απέναντι στη Ρωσία.


Όλα αυτά τη στιγμή που η Τουρκία κρατά μία ισορροπία πουλώντας όπλα στους Ουκρανούς και διαμεσολαβώντας ακόμα και στην πώληση του ουκρανικού σιταριού.

Την ίδια στιγμή που ήδη έχουν αποσυρθεί από τη Σάμο και την Χίο τα ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 για να παραδοθούν στους Ουκρανούς και σύντομα θα αποσυρθούν και από την Λέσβο.

Όλα αυτά ειπώθηκαν δικαιολογώντας το γιατί έπρεπε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος έτσι ώστε αν πάμε σε δεύτερες εκλογές, που δε θα πάμε γιατί η ΝΔ θα συντριβεί στις πρώτες, θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Βέβαια, η Ντόρα Μπακογιάννη προτιμάει κυβέρνηση Α.Τσίπρα από την ακυβερνησία.

Όμως, ακυβερνησίες δεν υπάρχουν, το είδαμε σε όλες τι κυβερνήσεις από το 2012 και μετά.

Και να τονίσουμε ότι οι πλέον καταστροφικές κυβερνήσεις για την Ελλάδα μετά το 2009 ήταν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2009-2011 και η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη που διέπραξε ότι διέπραξε, τόσο στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, όσο και της πανδημίας και του Oruc Reis με το οποίο η Τουρκία κέρδισε de facto δικαιώματα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο κλπ.





 

Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

Διαβάστε και το kastorasnews.blogspot.com

Χορηγοί


                            



                   "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084

                                                        

                                        



 

Αναγνώστης : Τι ακριβώς κάνει το αυτοκίνητο του Δήμου Καστοριάς... παρκαρισμένο και παρατημένο ; ΦΩΤΟ

 




Θλίψη στην Μεσοποταμία Καστοριάς – Έφυγε από την ζωή η Ειρήνη Τοπαλίδου σε ηλικία μόλις 40 ετών. – ΦΩΤΟ

 




Δεν έχουν τέλος οι θάνατοι στην Καστοριά μετά τα εμβόλια.

Θλίψη επικρατεί στην Μεσοποταμία Καστοριάς μετά την είδηση του θανάτου της Ειρήνης Τοπαλίδου σε ηλικία μόλις 40 ετών. Κάποιοι γράφουν για  την επάρατη νόσο, δεν μας λένε όμως ο,τι η επάρατη νόσος είναι μία από τις παρενέργειες του  πειραματικού εμβολίου....

Η κηδεία της έγινε προχθές την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 στις 12:30, στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου & Ελένης στην Μεσοποταμία Καστοριάς.

Καλό παράδεισο και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

 

Πρωτοφανής επίθεση του Β. Κικίλια στους ξενοδόχους: «Κοιτάξτε τι δελτία θα βγάζετε μέχρι τις εκλογές»

Ο Β. Κικίλιας τους πέρασε όλους τους ξενοδόχους της χώρας,... σαν  κάποιους  της  λίμνης Κόμο Καστοριάς !!

Ανακοίνωση Νοτοπούλου: Του χαλάνε το αφήγημα περί success story


Σε μια πρωτοφανή επίθεση προχώρησε ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας στους ξενοδόχους στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σε σύσκεψη εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και τις ξενοδοχειακές ενώσεις μέλη της, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του money-tourism.gr,  η σύσκεψη ξεκίνησε στις 17.00, στο ξενοδοχείο Excelsior, αίθουσα του οποίου παραχώρησε ο ιδιοκτήτης και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδοχείων Θεσσαλονίκης, με την παρουσία 30 περίπου προέδρων και μελών διοικητικών συμβουλίων ενώσεων ξενοδόχων από την Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα, καθώς το θέμα ήταν κυρίως τα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου, τα ξενοδοχεία της “άλλης Ελλάδας” και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και η συζήτηση με την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη, εξελισσόταν ικανοποιητικά με ανταλλαγή απόψεων και προτάσεις λύσεων σε υπαρκτά προβλήματα. Μάλιστα το κλίμα ήταν εξαιρετικό, δεδομένων των θετικών εξελίξεων στον ελληνικό Τουρισμό.

Περί τις 17.30 κατέφθασε ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ζήτησε να κλείσουν οι πόρτες και ξεκίνησε μια πρωτοφανή επίθεση σε υψηλούς τόνους, με εκφράσεις που δεν συνάδουν σε σύσκεψη, στους ξενοδόχους, με το επιχείρημα ότι “αντί να πείτε ένα ευχαριστώ που έφερα εκατομμύρια τουρίστες, μου κάνετε κριτική και βγάζετε δελτία Τύπου”. Μάλιστα ρώτησε “ποιος είναι από τα Γιάννενα” και επιτέθηκε προσωπικά για την ανακοίνωση της Ένωσης για την Ryanair, ενώ μίλησε απαξιωτικά για αντίστοιχες ενέργειες και ανακοινώσεις των Ενώσεων Αττικής, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, κ.λπ., αναφορικά με τα στοιχεία των πληροτήτων, αλλά και του χειμερινού τουρισμού, που έχουν εκδώσει.

Μετά την πρώτη έκπληξη από την -χωρίς προηγούμενο- επίθεση που κράτησε μισή ώρα, καθώς ήταν αδύνατον να τον διακόψει κάποιος και την παγωμάρα που επικράτησε, υπήρξαν σκέψεις από κάποιους για αποχώρηση, σκέψη η οποία δεν υλοποιήθηκε για λόγους σεβασμού στον οικοδεσπότη.

Κάποια στιγμή ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, προσπάθησε να επαναφέρει την συζήτηση στα προβλήματα του κλάδου, αλλά δεν κατέστη δυνατό, καθώς το κλίμα είχε δυναμιτιστεί.

Κατόπιν αυτών, αρκετοί ξενοδόχοι – συνδικαλιστές, δεν παρέστησαν στις εκδηλώσεις της ΔΕΘ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσβλητική συμπεριφορά του υπουργού Τουρισμού, σημειώνοντας με νόημα ότι “το σημαντικό έργο της κυβέρνησης, δεν μπορεί να συνδέεται με πράξεις μπουλινγκ ενός υπουργού στον οποίο δεν αρέσουν ανακοινώσεις που βασίζονται σε στοιχεία”. Μάλιστα πρόεδρος ξενοδοχειακής ένωσης της επαρχίας που δέχθηκε επίθεση από τον υπουργό, τόνισε ότι τα στοιχεία που έχουν οι ενώσεις και οι κρατήσεις που έχουν τα ξενοδοχεία, ουδεμία σχέση έχουν με τους ισχυρισμούς του υπουργού περί καρεκλών και μπριτζόλων… Άλλος δε  πρόεδρος εξέφρασε την απορία του αν ο υπουργός θα είχε την ίδια συμπεριφορά, αν στην σύσκεψη μετείχαν μεγάλοι Έλληνες ξενοδόχοι.

Εντυπωσιακό δε ήταν το γεγονός ότι στο κλείσιμο της σύσκεψης ο υπουργός Τουρισμού ξαναπήρε τον λόγο για να πει στους παρόντες ξενοδόχους, “Κοιτάξτε τι θα γράφετε και τι δελτία Τύπου θα βγάζετε από εδώ και πέρα μέχρι τις εκλογές…”(!!!).

Το θέμα συζητήθηκε την Δευτέρα στην διαδικτυακή σύσκεψη των προέδρων της ΠΟΞ, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 40 πρόεδροι από όλη την Ελλάδα, όπου όλοι αποδοκίμασαν την συμπεριφορά του υπουργού Τουρισμού, χωρίς καμία εξαίρεση. Τονίσθηκε δε ότι πλέον ουδεμία σχέση μπορεί να υπάρξει με το υπουργείο Τουρισμού, ακόμη κι “αν ο υπουργός Τουρισμού ζητήσει συγγνώμη για την συμπεριφορά του” και ότι στο εξής τα θέματα που απασχολούν την ελληνική ξενοδοχία θα τίθενται κατευθείαν στα αρμόδια υπουργεία.

Μάλιστα, μέλος της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων τουίταρε το ακόλουθο tweet:

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα είναι σε γνώση της κυβέρνησης.

Ανακοίνωση Νοτοπούλου

Σε ανακοίνωσή της η βουλευτής και τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφέρει τα εξής: “Αλγεινή εντύπωση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο Υπουργός Τουρισμού τους ανθρώπους του κλάδου, προκαλούν όσα διαρρέουν σχετικά με τη σύσκεψη που είχε με ξενοδόχους στο πλαίσιο της ΔΕΘ και αποκαλύπτονται σε σημερινό δημοσίευμα του money-tourism.gr. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν μέλη ενώσεων ξενοδόχων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, ο κ.Κικίλιας προέβη σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον τους αφού του χαλάνε το αφήγημα περί success story στον Τουρισμό.

Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει ότι οι δύο ή τρεις μήνες υψηλής τουριστικής κίνησης στους δημοφιλείς προορισμούς δεν μπορεί να είναι ενδεικτικοί της πραγματικής κατάστασης και έχουμε αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι στους λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς, στην επαρχία και ακόμη περισσότερο στον ορεινό όγκο.

Με πληροφορία από το pronews.gr

Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

Διαβάστε και το kastorasnews.blogspot.com

Χορηγοί


                            



                   "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084