15 Οκτωβρίου 2016

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,5R βορειοδυτικά των Ιωαννίνων

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,5R βορειοδυτικά των Ιωαννίνων

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,5 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων σύμφωνα με αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου που είναι εγκατεστημένος στα Ιωάννινα.


Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου που είναι εγκατεστημένος στην Κέρκυρα.



Νεώτερη ενημέρωση σε λίγο.
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016, 23:48




Με πληροφορία απο zougla.gr

Βότανο Βελτιώνει την Όραση ακόμα και σε άτομα άνω των 70 ετών!


Βότανο Βελτιώνει την Όραση ακόμα και σε άτομα άνω των 70 ετών!
Κοινοποιήστε στο Facebook
Απίθανο βότανο: Αυτή είναι η απόλυτη θεραπεία για όλα τα προβλήματα των ματιών, όπως θέματα όρασης και πίεση των ματιών!
Όπως γερνάμε όλοι, σιγά – σιγά, η όρασή μας ξεκινά να ξεθωριάζει και μέχρι τώρα, δεν υπήρχε καμία ουσιαστική λύση για αυτό το πρόβλημα. Παρ ‘όλα αυτά, ένας ερευνητής εν ονόματι Hildamus, είναι σε θέση να βελτιώσει την όραση, ακόμη και σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ή 80 ετών. Δεν έχει σημασία αν η απώλεια της όρασης οφείλεται στη γήρανση ή μια μόλυνση, η Ευφρασία (eyebright στα αγγλικά, εξ αιτίας των θεραπευτικών της ιδιοτήτων) εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη και αποτελεσματική θεραπεία για όσους έχουν προβλήματα με τα μάτια και την όρασή τους.
Σύνθεση και θεραπευτικές ιδιότητες της Ευφρασίας
Η Ευφρασία περιέχει πολλές πικρές ουσίες, αιθέρια έλαια, Eufrastan οξύ, βιταμίνη C και Glycoside rinantin. Λόγω όλων αυτών των καταπληκτικών ιδιοτήτων, η εναλλακτική ιατρική έχει αναγνωρίσει την Ευφρασία ως μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία για τους ανθρώπους που έχουν θέματα με λοιμώξεις των οφθαλμών και για την καταστροφή ιών, επιταχύνοντας την επούλωση και την απομάκρυνση των βακτηρίων από τα μάτια τους. Που αλλού βοηθάει η ευφρασία:
Φλεγμονή της ίριδας
Φλεγμονή του βλεφάρου ξηροφθαλμία Μυωπία Φλεγμονή του κερατοειδούς Λοίμωξη του οφθαλμού Φλεγμονή του δακρυϊκού πόρου Μόλυνση των ματιών Κούραση των ματιών Ερεθισμούς, ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης χρήσης υπολογιστή



Ευφρασία:
Για θεραπεία των φλεγμονών του ματιού (επιπεφυκίτιδα/βλεφαρίτιδα, κριθαράκι)
Λατινικό όνομα: Euphrasia officinalis
Κοινό όνομα: Eyebright
Παραδοσιακή ιστορία και χρήση
Βελτιώστε την όρασή σας με ροφήματα και κομπρέσες ευφρασίας
Αντί να χρησιμοποιήσετε τις συμβατικές οφθαλμικές σταγόνες, κάθε φορά που θα παρατηρήσετε οποιαδήποτε προβλήματα στα μάτια που σχετίζονται με τα παραπάνω, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον φρέσκο χυμό του εν λόγω φυτού ή μία παραλλαγή με ξερό βότανο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αραιώσετε λίγο φρέσκο χυμό του με αποσταγμένο νερό και να χρησιμοποιήσετε 2 σταγόνες ανά οφθαλμό. (Δεν το κάνω πιο συγκεκριμένο, καθώς αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε έτσι θα πρέπει είτε να πάρετε την ευθύνη και το ψάξετε μόνοι σας, είτε να συμβουλευτείτε ειδικό) Χρήση ξηρού βοτάνου
Πρώτα απ’ όλα, αναμίξτε 2 dl βραστό νερό και μισό κουταλάκι του γλυκού ξηρό βότανο ευφρασίας. Αφήστε το να μείνει για 3-5 λεπτά. Σουρώστε και χρησιμοποιήστε αυτό το ρόφημα για να ξεπλύνετε τα μάτια σας 2-3 φορές την ημέρα. Κριθαράκι οφθαλμών: Κομπρέσα για θεραπεία
Βάλτε 3 κουταλιές της σούπας ξηρή ευφρασία σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίξτε 200 ml βραστό νερό πάνω από το βότανο. Αφήστε το να σταθεί για περίπου 10 λεπτά. Μετά από αυτό, απλά σουρώστε, βουτήξτε μία γάζα στο υγρό που προέκυψε και τοποθετήστε τη μάτι με το κριθαράκι καλύπτοντας το. Αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά, καθώς κατά την διάρκεια αυτών των λεπτών, η ζεστασιά της κομπρέσας θα δράσει θεραπευτικά και θα ενισχύσει τη διαδικασία επούλωσης. Ετοιμάστε το ρόφημα που συμβάλλει στη βελτίωση της όρασης
Ετοιμάστε ένα ρόφημα, αναμιγνύοντας 3 κουταλιές της σούπας ξηρή ευφρασία με 3 dl βραστό νερό. Αφήστε το μείγμα για 15 λεπτά. το τσάι σας είναι έτοιμο. Φροντίστε να πίνετε ένα φλιτζάνι τσαγιού 3 φορές την ημέρα. (Χωρίς ζάχαρη).




Πηγή

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην Καστοριά " ο δολοφόνος ξαναγύρισε στο τόπο του εγκλήματος για πολλοστή φορά" τον νομό που κατέστρεψε περισσότερο απο την υπόλοιπη Ελλάδα


Οι πολίτες του νομού Καστοριάς και της Δυτ. Μακεδονίας γνωρίζουν της Καταστροφή που υπέστησαν εξ αιτίας της ηλίθιας και υποτακτικής ΓερμανοΑμερικανόδουλης  πολιτικής του Ευάγγελου Βενιζέλου πρωην Τουρκογλου σε σχέση με τις εξαγωγές τις γούνας  και το εμπάρκο της Ρωσίας και σε αυτο το προιόν, λόγο της επισκεψης  του ως υπουργός (όταν συνκυβερνούσε με τον Αντώνη.Σαμαρά) σε φασιστικό καθεστώς το οποίο ήταν κατα του Προέδρου Β.Πούτιν.

Αυτή ήταν η γεμάτη αίθουσα"  η "αίθουσα με πολύ κόσμο "την οποία έτσι αναφέρουν τα άλλα τοπικά σάϊτ της Καστοριάς.

Διαβάστε σε επόμενο ρεπορτάζ μας, αναλυτικά ποιοί είναι οι ακροατές της ομιλιας του Ευάγγελου Βενιζέλου πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να γελάσετε και να κλάψετε γιατι είναι για γέλια και για κλάματα το γεγονός.

 Ενα ερώτημα, η αιθουσα της ΕΔΗΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  στην οποία έγινε η ομιλία σήμερα Σάββατο 15/10/2016 ενός στελέχους κόμματος πως εδώθει- παραχωρήθηκε  με ποιές νόμιμες διαδικασίες;

Και ακόμη ένα ακόμη ερώτημα για τον Πρόεδρο της Ν.Δ πολυ θα θέλαμε να ξέρουμε αν ο Κούλης Μητσοτάκης γνώρίζει τους δύο κυρίους δεξιά και αριστερά της κυρίας στην φωτο.


Φωτογραφίες: FTEROGRAFOS fyllokaiftero1.blogspot.com

ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ!Αλλοιώνουν την 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ για χάρη των ''ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ"!Δείτε τι ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ..






















Δεν πίστευε στα μάτια του ο συντάκτης του άρθρου, όταν διάβασε το υλικό-καταγγελία που έλαβε από αναγνώστη του VoiceNews του οποίου το fyllokaiftero1.blogspot.com αναδημοσιέυει .

Σε αυτό το υλικό που λάβαμε, μας κοινοποιήθηκε κείμενο από τη ν εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου, που πρόκειται να γίνει σε Δημοτικό Σχολείο μεγάλης πόλης της ελληνικής περιφέρειας.
Κόντρα σε κάθε ιδεώδες, προς την μάθηση των Ελληνόπουλων για το τι σημαίνει 28η Οκτωβρίου, κάποιοι δάσκαλοι-δημόσιοι υπάλληλοι-‘αλληλέγγυοι-αριστεροί (;)παραβλέπουν το πραγματικό νόημα της ημέρας-εορτής και προχωρούν σε ‘κατήχηση’ των παιδιών με σκοπό την επίτευξη μίας ανθελληνικής ατζέντας.

 Σας παραθέτουμε το υλικό (για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε το όνομα το δημόσιου σχολείου, ούτε το όνομα του αναγνώστη για ευνόητους λόγους, βρίσκονται όμως αμφότερα στη διάθεσή μας).





Ας μας εξηγήσει κάποιος ποια η σχέση του Εθνικού Αγώνα κατά του Κατακτητή, μία πράξη ΕΘΝΙΚΗ (δεξιοί, αριστεροί, όλοι ενωμένοι οι Έλληνες) με το παρόν και το ‘προσφυγικό’ πρόβλημα.
Πώς είναι δυνατόν από τις 365 μέρες του χρόνου, να επιλέγεται η συγκεκριμένη μέρα, μέρα μνήμης (άλλωστε ζουν ακόμα έστω και ελάχιστοι από τους αγωνιστές) και διδαχής στη νεότερη γενιά του τι σημαίνει ένας Έθνος σύσσωμο να αντιστέκεται σε ξένο κατακτητή.
Θεωρούμε πως το Υπουργείο Παιδείας, οφείλει να κοιτάξει το θέμα και να δώσει ο ίδιος ο Υπουργός απαντήσεις στις εξής απορίες:
Α) έχει δοθεί κεντρική εντολή από το Υπουργείο προς τους δασκάλους να προχωρούν σε τέτοια αλλοίωση του μηνύματος της ημέρας;
B) αν ναι, ποιος πήρε την απόφαση, να βγει να το πει δημοσίως και να προσπαθήσει (που δε μπορεί φυσικά) να τη δικαιολογήσει.
Γ) αν είναι πρωτοβουλία των δασκάλων του σχολείου, ποια είναι τα διοικητικά μέτρα που θα ληφθούν για την αλλοίωση της Εθνικής Επετείου και για την αλλαγή των οδηγιών του Υπουργείου.
Δ) πώς είναι δυνατόν κάθε εκπαιδευτικός να προχωρά σε προσωπική-ιδεολογική ‘κατήχηση’ εντός του σχολείου, χωρίς να υπάρχει έλεγχος από τους ανωτέρους στα κλιμάκια.
Σε περίπτωση που είναι κεντρική εντολή του Υπουργείου, ο κος Φίλης είναι έκθετος, καθώς μετά το μάθημα των Θρησκευτικών προσπαθεί να αλλοιώσει κάθε έννοια εθνικής ταυτότητας, πατριωτικής συνείδησης στο πλαίσιο μίας παγκοσμιοποίησης των Εθνών, που ερμηνεύεται ως ισοπέδωση των διαφορών των πολιτισμών, της ιστορίας, της κουλτούρας.
Είναι καιρός να γίνει πια πλήρως αντιληπτό πως καμία ιδεοληψία δε μπορεί και δεν πρέπει να ‘μολύνει’ τα μυαλά των παιδιών. Όταν μεγαλώσουν είναι ελεύθεροι πολίτες να κινούνται αυτόνομα. Όχι όμως στο σχολείο και ειδικότερα στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ.

Έφερναν δυστυχισμένα κορίτσια από την Ουκρανία τάζοντάς τους δουλειά και τα έριχναν στην πoρνεία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών
Συνελήφθησαν πέντε (5) μέλη του κυκλώματος εκ των οποίων δύο (2) ημεδαποί και τρείς (3) αλλοδαπές
Αναζητούνται τρία (3) ακόμη μέλη
Κατασχέθηκαν έντεκα (11) διαβατήρια τρίτων προσώπων, το χρηματικό ποσό των -6.310- ευρώ καθώς και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.
Συνελήφθησαν στις 12-10-2016 στην Αθήνα, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε οικίες και οίκους ανοχής, πέντε (5) μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Πρόκειται για δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 37 και 49 ετών και τρείς (3) αλλοδαπές, ηλικίας 22, 49 και 61 ετών. Επιπλέον, αναζητείται ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας καθώς και δύο (2) γυναίκες, ως συνεργοί τους.
Ακόμη, κατά τη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθησαν τέσσερις (4) γυναίκες για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων και προσήχθησαν άλλες ένδεκα (11) αλλοδαπές.
Σε βάρος των μελών του κυκλώματος, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της σωματεμπορίας και της μαστροπείας καθώς και για παράβαση των νόμων περί αλλοδαπών και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων για τον εντοπισμό θυμάτων σωματεμπορίας, αποκαλύφθηκε η δράση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης στην εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών και ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της.
Όπως εξακριβώθηκε, τα μέλη του κυκλώματος είχαν διακριτούς ρόλους και δρούσαν συγκεκαλυμμένα. Συγκεκριμένα η 22χρονη συλληφθείσα, είχε αναλάβει τον εντοπισμό των γυναικών-θυμάτων, οι οποίες βρίσκονταν στην Ουκρανία σε δεινή οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση εύρεσης νόμιμης εργασίας στην Ελλάδα με μεγάλες οικονομικές απολαβές, τις έπειθε να έλθουν.
Με την άφιξη τους στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, οι συλληφθέντες ημεδαποί (αρχηγικά μέλη) παραλάμβαναν τις γυναίκες και τις εγκαθιστούσαν σε ένα από τα έξι διαμερίσματα που είχαν μισθώσει στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και στη συνέχεια της οδηγούσαν σε οίκους ανοχής που διατηρούσε η οργάνωση.
Ακόμη, τα μέλη της οργάνωσης, κατά τις πρώτες ημέρες παραμονής των εκδιδόμενων γυναικών στην Αθήνα, τους αφαιρούσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ενώ τα αρχηγικά μέλη διέρχονταν από τους οίκους ανοχής προκειμένου να επιτηρήσουν την λειτουργία τους και να παραλάβουν το σύνολο των εσόδων τους.
Επιπλέον, στις περιπτώσεις που τα θύματα δεν ικανοποιούσαν τις απαιτήσεις της οργάνωσης, «πωλούνταν» έναντι αμοιβής ύψους -3.000- ευρώ, στον 32χρονο υπήκοο Αλβανίας που αναζητείται, ο οποίος αναλάμβανε την περαιτέρω εκμετάλλευσή τους.
Στην κατοχή των δραστών καθώς και από έρευνες σε χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Το χρηματικό ποσό των -6.310- ευρώ
Ένδεκα (11) διαβατήρια τρίτων προσώπων
Πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων που αφορούσαν την λειτουργία των οίκων ανοχής
Πλήθος αποδείξεων πληρωμών δελτίων στοιχηματισμού τυχερών παιγνίων
Δύο (2) αυτοκίνητα

πηγή:autoforo.gr

ΔΕΣ : ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΣΙΠΡΟΑΠΑΤΗΜΕΝΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ




ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ! ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ ΤΙΣ αποδοχές του μουσουλμάνου θρησκευτικού λειτουργού ΣΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ (ΙΜΑΜΗ)


Άρθρο 6
1.Στο ιδρυόμενο Τέμενος τοποθετείται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων μουσουλμάνος θρησκευτικός λειτουργός (ιμάμης), μετά από εισήγηση του Δ.Σ., με θητεία δύο ετών, που μπορεί να ανανεωθεί. Οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του θρησκευτικού αυτού λειτουργού περιορίζονται στην ευθύνη για την εσωτερική λειτουργία του Τεμένους, έτσι ώστε να διευκολύνεται η ικανοποίηση των λατρευτικώναναγκών των πιστών. Ασκεί τα καθήκοντα αυτά και προσφέρει τις υπηρεσίες του προς τις θρησκευτικές κοινότητες στις οποίες έχει παραχωρηθεί το Τέμενος,σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 4β του άρθρου 5, εφόσον τούτο ζητηθεί από αυτές.
2. Οι αποδοχές του μουσουλμάνου θρησκευτικού λειτουργού βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
.



Με πληροφορία απο: e-koutsobola.gr