15 Δεκεμβρίου 2019

Πορεία μίσους Πακιστανών στο κέντρο της χριστουγεννιάτικης Αθήνας: «Θέλουμε το κεφάλι του απίστου»

.

Πράξη έκαναν την Πορεία μίσους οι Πακιστανοί στο κέντρο της -κατά τα άλλα- χριστουγεννιάτικης Αθήνας ζητώντας τον αποκεφαλισμό ενός Έλληνα. 
Αιτία ένα ανύπαρκτο στην ουσία περιστατικό με την εξύβριση του Αλλάχ ή του προφήτη Μωάμεθ, δεν έχει διακριβωθεί, με τους συγκεντρωμένους να απαιτούν μέχρι και το κεφάλι του Έλληνα πολίτη η οποίος προέβη σε αυτή την πράξη.​
Η συγκέντρωση και πορεία ξεκίνησε από το Δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά και κατέληξε στο Σύνταγμα το βράδυ του Σαββάτου, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Έγινε δεν έγινε το συμβάν, σημασία έχει ότι η Αθήνα, πρωτεύουσα της Ελλάδας έχει αλλάξει πλέον και στο μέλλον αυτές οι εικόνες θα γίνονται ακόμη και πιο συχνότερες.
Αλλοδαποί οι οποίοι έχουν έρθει παράνομα στη χώρα επιβάλλουν και θα επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους και κανόνες σε μια ελληνική κοινωνία η οποία βρίσκεται σε καθεστώς ύπνωσης η και σε κώμα.
Όπως διαβάζουμε στο facebook της «Πακιστανικής κοινότητας»:
Η πορεία ξεκίνησε από το Δημαρχείο και κατέληξε στην Βουλή, απαιτώντας ότι ο προφήτης μας ποτέ δεν θα δεχθεί την ανομία και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ένοχος θα δικαστεί αυστηρότατα.




Το διάσημο  "Takbir-Allahu Akbar" των τζιχαντιστών, στο κέντρο της Αθήνας μπροστά απ το άγαλμα του Κολοκοτρώνη.

Ευτυχώς για όλους μας που δεν μπορεί να μιλήσει.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Βίτσας σε πρόσφατη συγκέντρωση της ίδιας «κοινότητας» όπου υποσχόταν ελληνοποιήσεις.
.



 ΠΗΓΗ

Δυτική Μακεδονία: Συνελήφθη ένας 35χρονος που μαζί με συνεργούς του εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες, ηλικίας έως και 88 ετών σε περιοχές της Μακεδονίας



Τρελό πάρτι των ΜΚΟ στο λάθρο "προσφυγικό": 450 οργανώσεις – φαντάσματα!


Ακόμα και τις πιο ακραίες εκτιμήσεις των αρμοδίων αρχών ξεπερνούν τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν μετά τον πλήρη έλεγχο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που έχουν δράσει στην Ελλάδα για το προσφυγικό
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά περίπου 450 οργανώσεις έχουν αναπτύξει δραστηριότητα τα τελευταία τρία χρόνια, εκτός κάθε νομικού πλαισίου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Realnews.
Τα εν λόγω στοιχεία προέκυψαν μετά από τους ελέγχους που έγιναν από τις υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έπειτα από τελεσίγραφο 10 ημερών που απηύθυνε δημοσίως στις 26 Νοεμβρίου ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης , ώστε όλες οι οργανώσεις να εγγραφούν στο σχετικό μητρώο.

Το μητρώο των ΜΚΟ έχει δημιουργηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2016 με το θεσμικό του περίγραμμα να ενισχύεται περαιτέρω τον Οκτώβριο του 2018.

Το νομικό πλαίσιο περιλαμβάνει αυστηρές προδιαγραφές, ώστε να επιτρέπεται η δραστηριότητα των οργανώσεων, όπως είναι η αναφορά των πηγών χρηματοδότησης, η δήλωση όλων των στοιχείων που αφορούν τους εργαζόμενους και τους εθελοντές των ΜΚΟ. Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα η συντριπτική τους πλειονότητα των οργανώσεων που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα, δεν συμμορφώθηκε με τον νόμο.

Μέχρι και το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη, το μητρώο των ΜΚΟ περιελάμβανε 70 εγγραφές, από τις οποίες οι 61 αφορούσαν ελληνικές οργανώσεις ή παραρτήματα διεθνών οργανώσεων στην Ελλάδα, ενώ οι 9 αφορούσαν αμιγώς ξένες οργανώσεις. Οι οργανώσεις που ουδέποτε κατέθεσαν τα στοιχεία που ζητούν οι νόμοι πλησιάζουν τις 450!

Αυτός ο τεράστιος αριθμός, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αφορά οργανώσεις οι οποίες μέχρι σήμερα είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να εγγραφούν στο μητρώο, δίχως ωστόσο να ολοκληρώσουν ποτέ την πλήρη αποστολή των στοιχείων που απαιτούνται.

Επισημαίνεται ότι, εκτός από την αναφορά των πηγών χρηματοδότησης και τα στοιχεία εργαζομένων και εθελοντών, για να εγγραφούν στο μητρώο οι ΜΚΟ πρέπει να δηλώνουν στοιχεία, όπως ΑΦΜ, ΔΟΥ, έδρα, καταστατικό, γεωγραφική εμβέλεια δραστηριοποίησης, στοιχεία νόμιμου εκπροσώπου στην Ελλάδα και ισολογισμό των τελευταίων δύο ετών. Επιπλέον υποχρεούνται να αναφέρουν ακριβώς το είδος δράσεών τους, τον αριθμό όλων όσοι ωφελούνται, το κόστος λειτουργίας κ.α. Όπως επισημαίνει η Realnews, το υφιστάμενο πλαίσιο είναι αρκετά αυστηρό αλλά έχει ένα σημαντικό κενό.

Μέχρι σήμερα δεν προβλέπεται το είδος των κυρώσεων που μπορεί να υποστεί μία ΜΚΟ, η οποία αναπτύσσει δραστηριότητα στη χώρα μας ακόμα και εάν έχει διαγραφεί ή δεν εγγράφηκε ποτέ σε αυτό. Για την κάλυψη του κενού η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετική παρέμβαση, στην οποία θα προβλέπεται η σύσταση μικτών κλιμακίων ελέγχου με τη συμμετοχή ελεγκτών από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Οικονομικών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι κυρώσεις θα προσομοιάζουν με αυτές που υφίστανται οι επιχειρήσεις, οι οποίες διαπιστώνεται πως παρανομούν, χωρίς να αποκλείονται και αυστηρότερες ποινές. Αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τονίζουν πως στόχος δεν είναι να παρεμποδιστεί το έργο των ΜΚΟ αλλά αυτές να λειτουργούν υπό καθεστώς νομιμότητας και διαφάνειας.

Έτσι απαντούν στους Τούρκους μη φοβισμένες ηγεσίες κρατών: Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επάνω από το τουρκικό γεωτρύπανο «Yavuz»!





Κλιμάκωση: Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επάνω από το τουρκικό γεωτρύπανο «Yavuz»!


Ναυτικό και η Αεροπορία του Ισραήλ πραγματοποιούν άσκηση στην Αν.Μεσόγειο σε απάντηση της απειλής χρήσης βίας από τουρκικό πολεμικό στο ωκεανογραφικό σκάφος Bat Galim που εκτελούσε έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου, στο πλαίσιο της έναρξης κατασκευής του αγωγού South Stream.

Μία κορβέτα Sa’ar 5/6 και μαχητικά F-16 θα συμμετέχουν στην άσκηση, με καθυστέρηση αρκετών ημερών, πάντως.

Μάλιστα, μεταδίδεται από το Ισραήλ ότι ισραηλινά F-16 πετούν τώρα πάνω από το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Στο πλαίσιο της άσκησης είναι πιθανό να στοχοποιούν το τουρκικό πλοίο με πυραύλους κρουζ Delilah, προσομοιώνοντας ενδεχόμενη κατάσταση σε περίοδο πολέμου.

Το ισραηλινό ερευνητικό είναι αυτή την στιγμή στο λιμάνι της Χάιφα και δεν προβλέπεται να αποπλεύσει άμεσα.
Το τουρκικό πλοίο εξέπεμψε μήνυμα και οι Τούρκοι απαίτησαν από το Bat Galim και τους ερευνητές να μετακινηθούν άμεσα από την περιοχή γιατί βρισκόντουσαν «εντός της τουρκικής ΑΟΖ»!

Το Τελ Αβίβ δεν προχώρησε ούτε σε διάβημα, ούτε έστειλε κάποια ναυτική ή αεροπορική βοήθεια στο ερευνητικό σκάφος του.

Eίναι η πρώτη φορά που η Τουρκία στέλνει πολεμικό πλοίο για να αντιμετωπίζει ερευνητικό του Ισραήλ και η δεύτερη φορά που επιβάλλει την θέλησή της με απειλή χρήσης βίας μετά την εκδίωξη του ιταλικού γεωτρύπανου το 2018.

Tomorrow, Navy Sa'ar 5/6-class corvettes, Sa'ar 4.5-class missile boats & Dolphin-2 subs will be ready to sink any Navy ship which might harass Bat-Galim research vessel. 's F-35Is will shoot-down any & Air Force airplanes approaching the ship. https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1205975395448872962 

Σχεδόν 400 αφίξεις παράνομων μεταναστών το τελευταίο 24ωρο 14/12/19 μόνο στα νησιά- παρά το δριμύ ψύχος


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Στη διάσωση και περισυλλογή 145 μεταναστών και προσφύγων, σε τρία διαφορετικά περιστατικά που έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές της Σαμοθράκης, της Λέσβου και της Σάμου, προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή.
Το ίδιο διάστημα 254 παράνομοι μετανάστες και "πρόσφυγες" από 70 και πλέον χώρες, αποβιβάστηκαν από λέμβους σε επτά διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν στα νησιά Λέσβος, Καλόλυμνος και Κω.

Χαλκίδα: Διαμαρτυρία κατοίκων για τους ψευτοπρόσφυγες (ΦΩΤΟ)


 ( Η έντονη βροχή δεν εμπόδισε όλους τους κατοίκους να εκφράσουν την αγανάκτηση τους στην μουσουλμανοποίηση της περιοχή τους και της χώρας και θα ήταν εκατονταπλάσιοι αν δεν υπήρχαν οι κακές καιρικές συνθήκες.)

Συμβολικό κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας στη Χαλκίδα, που κράτησε λίγα λεπτά, πραγματοποίησαν κάτοικοι από την Αυλίδα μαζί με την Δημοτική Αρχή Χαλκιδέων.

Διαμαρτύρονται για το νέο Κέντρο Υποδοχής που κατασκευάζεται στη Ριτσώνα και για τις κλοπές που γίνονται από πρόσφυγες του υπάρχοντος κέντρου στα γειτονικά χωράφια και επιχειρήσεις. Ζητούν από την πολιτεία να δώσει αποζημιώσεις στους αγρότες για τις ζημιές που έχουν υποστεί, να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας και να μην έρθει νέο κύμα προσφύγων στην περιοχή τους.



Με πληροφορία από το : tvstar.gr

Κοινωνικό Μέρισμα: Ποιοι θα «κοπούν» στο τέλος ακόμα και αν το δικαιούνται




Εάν ο ενδιαφερόμενος δεν είναι αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος στον αριθμό λογαριασμού (ΙΒΑΝ) που δήλωσε, δεν κρίνεται δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος και δεν πραγματοποιείται η σχετική πληρωμή, ακόμα και αν κατά τα λοιπά πληρούνται τα κριτήρια χορήγησής του.


Σε περίπτωση που αριθμός IBAN που δηλώθηκε δεν είναι ενεργός, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πίστωση του λογαριασμού στον οποίο ο ενδιαφερόμενος είναι αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος, θα πρέπει ο ίδιος να μεταβεί στο οικείο πιστωτικό ίδρυμα τήρησης του εν λόγω λογαριασμού και να διευθετήσει.

Εάν ο ίδιος IBAN εμφανίζεται να έχει δηλωθεί δύο ή περισσότερες φορές σε διαφορετικές αιτήσεις και για διαφορετικούς δικαιούχους, ισχύει και είναι έγκυρη μόνο η πρώτη χρονικά υποβληθείσα αίτηση.

Σε περίπτωση που προκύψει ασυμφωνία στοιχείων μεταξύ ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ο αιτών ή το μέλος του νοικοκυριού στου οποίου τα στοιχεία εμφανίζεται η ασυμφωνία, πρέπει εντός της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων να αιτηθεί την αλλαγή στοιχείων του ΑΜΚΑ του στα ΚΕΠ και κατόπιν αυτού να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής της αίτησης.
Μετά την οριστική υποβολή της αίτησης, ο αιτών ενημερώνεται αυτόματα για την έγκριση ή την απόρριψή της.

Οι αιτήσεις για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, υποβάλλονται από την 17η Δεκεμβρίου έως την 26η Δεκεμβρίου 2019. Το ποσό του κοινωνικού μερίσματος καταβάλλεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2019.
Η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος γίνεται εφάπαξ με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.

ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ
Με την επιφύλαξη τυχόν προστίμων που προβλέπονται από άλλες διατάξεις, στα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν ψευδή στοιχεία στην αίτησή τους, επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία σε περίπτωση υποβολής ψευδούς δηλώσεως.  Τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά καταλογίζονται σε βάρος του ανοικείως λαβόντος, με απόφαση του Υπουργού

Οικονομικών ή του νομίμως εξουσιοδοτημένου από αυτόν οργάνου και εισπράττονται κατά τις διατάξεις του ΚΕΔΕ.


aftodioikisi.gr

Παράνομο "μεταναστευτικό" : Αυξάνονται οι αφίξεις από τον Έβρο





evros

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τις αρχές του έτους ως τα μέσα του Ιουλίου 5.896 πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες εισήλθαν στην Ελλάδα από τον Εβρο. Ωστόσο εκτιμάται πως έως το τέλος της χρονιάς, ο αριθμός αυτός θα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις 10.000.

 

Την ώρα που η προσοχή στην αντιμετώπιση του "Mεταναστευτικού" είναι στραμμένη στα νησιά, φαίνεται πως επιδεινώνεται και η κατάσταση στον Eβρο, απ’ που καθημερινά εισέρχονται δεκάδες πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι στη συνέχεια προωθούνται στο εσωτερικό με προορισμό την Αθήνα.

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει δρομολογήσει ενέργειες για το «σφράγισμα» του Εβρου, ωστόσο η εικόνα που παρουσιάζει κάθε πρωί ο Σταθμός Λαρίσης, όταν φτάνει το τρένο από Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη, μαρτυρά το μέγεθος του προβλήματος που τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το πρώτο πρωινό τρένο από την Θεσσαλονίκη φτάνει καθημερινά στην Αθήνα περίπου στις 6 το πρωί. Το τελευταίο διάστημα η συντριπτική πλειοψηφία των επιβαινόντων αποτελείται από πρόσφυγες ή παράτυπους μετανάστες που εισήλθαν στην Ελλάδα από την περιοχή του Εβρου. Πρόκειται για αλλοδαπούς που είτε έχουν καταγραφεί και ταυτοποιηθεί από τις αρμόδιες αρχές, είτε πρόσωπα που δεν διαθέτουν προσφυγικό προφίλ, δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές και κινδυνεύουν με απέλαση εφόσον συλληφθούν.

Πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες επιλέγουν τα χερσαία σύνορα στον Εβρο προκείμενου να μην εγκλωβιστούν στα νησιά του Αιγαίου, αφού στόχος τους είναι να φτάσουν στην Αθήνα αναζητώντας τρόπους στη συνέχεια να φύγουν προς την Ευρώπη.

Οι ομάδες παράτυπων μεταναστών μόλις εισέρχονται στη χώρα περιμένουν αστυνομικούς να τους συλλάβουν προκειμένου να καταγραφούν και στη συνέχεια να πάρουν τα απαραίτητα έγγραφα που θα τους επιτρέψουν να ταξιδέψουν με τρένο ή λεωφορείο προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Στα χωριά Νέα Βύσσα, Πραγγί και Πύθιο τέτοιου είδους εικόνες είναι καθημερινές, σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων.

Τα νούμερα προβληματίζουν

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στον Εβρο παραπέμπει στις αρχές του 2015 και στην έκρηξη του μεταναστευτικού προβλήματος. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τις αρχές του έτους ως τα μέσα του περασμένου Ιουλίου 5.896 πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες εισήλθαν στην Ελλάδα από τον Εβρο. Ωστόσο εκτιμάται πως έως το τέλος της χρονιάς, ο αριθμός αυτός θα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις 10.000.

Η αύξηση της παράνομης εισόδου από τον Εβρο είναι αποτέλεσμα και της έντονης δραστηριότητας διακινητών, οι οποίοι με διάφορους τρόπους επιχειρούν να προωθήσουν παράνομα πρόσφυγες και μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τον Αύγουστο εισήλθαν από τον Εβρο 1.124 αλλοδαποί, τον Σεπτέμβριο 1.146, ενώ τον Οκτώβριο ο αριθμός αυξήθηκε στους 1.525. Αντίστοιχα το συγκεκριμένο τρίμηνο συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές 164 διακινητές, αποδεικνύοντας πόσο προσοδοφόρα είναι η παράνομη διακίνηση. Τα κυκλώματα χρησιμοποιούν μεταφορείς -ανάμεσά τους και 17χρονους- όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από γειτονικές χώρες.

Οι παράνομες ροές καταφτάνουν στη δυτική όχθη του Εβρου από διάφορα σημεία, ανάμεσα στο Διδυμότειχο, στις Φέρες, στο Σουφλί ως και το Δέλτα του ποταμού, τα οποία επιλέγονται επειδή οι συνθήκες διέλευσης είναι ακόμη εύκολες μια και η στάθμη του νερού είναι σχετικά χαμηλή, αλλά και επειδή ο φράκτης, μήκους 12 χλμ. στην περιοχή Καστανεών και Νέας Βύσσας, είναι σε πολλά σημεία διάτρητος.

Να σημειωθεί πως στον φράκτη μπορεί να υπάρχουν κάμερες, ωστόσο θα πρέπει να ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία προκειμένου να ελεγχθεί αποτελεσματικά σε όλο το μήκος των 12 χλμ., ενώ κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση της αποστολής της Frontex στην περιοχή.

Δεν είναι όμως μόνο ο ποταμός Εβρος. Αυξητικές τάσεις υπάρχουν και από την έλευση προσφύγων και παράτυπων μεταναστών που καταφτάνουν και μέσω θαλάσσης από τα παρακείμενα τουρκικά παράλια της Ανατολικής Θράκης και κυρίως από το λιμάνι του Αίνου. Πριν από μία εβδομάδα, 72 μετανάστες εντοπίστηκαν από το Λιμενικό εντός των χωρικών υδάτων με δύο φουσκωτές βάρκες από την Τουρκία, οι οποίοι στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Την περασμένη Δευτέρα. επίσης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 11 άτομα για παράνομη είσοδο από την Τουρκία με πλαστική βάρκα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και οι διακινητές που θα επέστρεφαν πίσω προκειμένου να μεταφέρουν εκ νέου σε ελληνικό έδαφος ακόμη 130 πρόσφυγες ή παράτυπους μετανάστες που ανέμεναν στην απέναντι πλευρά.
Προτού αυτοί εισέλθουν στην Ελλάδα, οι διακινητές τούς παρέχουν οδηγίες και χάρτες για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν περνώντας τον Εβρο, με κατεύθυνση προς Αλεξανδρούπολη και με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα.

Service στον φράκτη και «Big Brother» στα συνορα

Τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Αμυνας έχουν ήδη δρομολογήσει ενέργειες προκειμένου να σφραγιστεί ο Εβρος, βάζοντας τέλος στην ελαστικότητα που είχε επιδειχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση με τον φράκτη -που για χρόνια λειτουργούσε αποτρεπτικά- να είχε καταντήσει «σουρωτήρι».

Στο πλαίσιο αυτό, ο φράκτης έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά και τα τρωτά του σημεία έχουν επιδιορθωθεί. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και υπόγειες… διαβάσεις είχαν σκαφτεί κάτω από το συρματόπλεγμα, ενώ και πόρτες με σπασμένες κλειδαριές επέτρεπαν την ελεύθερη πρόσβαση.

Παράλληλα έχει ανακοινωθεί η κατασκευή νέου φράχτη «τύπου ΝΑΤΟ» από τον Τελωνειακό Σταθμό Καστανεών μέχρι τη συνοριακή γραμμή, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Ο νέος φράκτης θα είναι μήκους 150 μ. και θα κατασκευαστεί πλησίον του τελωνείο των Καστανεών προκειμένου να λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Εκτός όμως από το service στον συμβατικό φράκτη και τη δημιουργία νέου, η κυβέρνηση προχωράει στην εγκατάσταση ενός υπερσύγχρονου δικτύου παρακολούθησης με δεκάδες κάμερες ασφαλείας σε όλο το μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Εβρο, με στόχο την ανακοπή των παράνομων ροών αλλά και την καλύτερη φύλαξη των συνόρων, βοηθώντας σημαντικά και το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο ηλεκτρονικός «φράκτης», σε συνδυασμό με την πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων με τον αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, εκτιμάται πως θα συμβάλλει στη μείωση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή.

Παράλληλα εντείνονται οι περιπολίες δίπλα στον Εβρο, ακόμη και με λέμβους εντός της ελληνικής κοίτης του ποταμού, αλλά και οι έλεγχοι στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο από τις αστυνομικές αρχές.

Ανασφάλεια στα χωριά των συνόρων

Η παράνομη είσοδος μεταναστών στον Εβρο, δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας στην τοπική κοινωνία. Οι τελευταίοι χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να αποφύγουν τους κεντρικούς οδικούς άξονες και μεγάλα αστικά κέντρα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται εξαθλιωμένοι σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές. και σε μικρά χωριά, ξαφνιάζοντας τους κατοίκους, χωρίς όμως να δημιουργούν προβλήματα.

Στις αρχές της εβδομάδας, παρά την κακοκαιρία, μια ομάδα μεταναστών που νωρίτερα είχαν περάσει τον Εβρο εθεάθη στο χωριό Προβατώνας Σουφλίου, ζητώντας πληροφορίες από παρακείμενο πρατήριο υγρών καυσίμων για πώς θα φτάσει στην Αθήνα.

Δεν λείπουν όμως και καταγγελίες για κλοπές, διαρρήξεις κατοικιών, υποστατικών, ακόμα και για επιθέσεις. Πρόσφατα, με αφορμή τον τραυματισμό μέλους της, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης είχε επισημάνει την έκταση του προβλήματος σε ολόκληρη τη Θράκη: «Η υπηρεσία μας δέχεται καθημερινά τηλεφωνήματα από πολίτες της περιφέρειας αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, που καταγγέλλουν τη διέλευση παράνομων μεταναστών κατά ομάδες δεκάδων σε αριθμό. Οι μετανάστες χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να αποφύγουν τους κεντρικούς οδικούς άξονες, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές του νομού, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους, καθώς αυτοί δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων τις προθέσεις τους και όχι σπάνια καταγγέλλονται κλοπές μικρής αξίας από χωράφια - αποθήκες - τρόφιμα και περιορισμένες φθορές σε χωράφια, δέντρα και καλλιέργειες».

Παναγιώτης  Σαββίδης
 protothema.gr

Δυτικής Μακεδονία: 58η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας (17-12-2019)

Διοικητήριο ΠΕ Κοζάνης

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη:
α) Τις διατάξεις του άρθρου 175 του Νόμου 3852/10 (όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 103 του Ν. 4555/2018 και στην συνέχεια με το άρθρο 2 του Ν. 4623/2019), του άρθρου 176 του Νόμου 3852/10 (όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 3 του Ν. 4623/2019) και του άρθρου 177 του Νόμου 3852/10 (όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 104 του Ν. 4555/2018)
β) Την αριθμ. 208/19 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.
γ) Την υπ΄ αρ. 144626/10-09-2019 απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, για τον ορισμό των Αντιπεριφερειαρχών στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
δ) Την ανάγκη συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής)
ΚΑΛΕΙ
Τους Περιφερειακούς Συμβούλους, μέλη της Οικονομικής Επιτροπής
  1. Γκατζαβέλη Παναγιώτα
  2. Άμπα Βασίλειο
  3. Κιάνα Στέργιο
  4. Μάνο Θωμά
  5. Κοζατσάνη Δέσποινα
  6. Κάτανα Ηλία
  7. Καρυπίδου – Κηπουρίδου Μαρία
  8. Χριστοφορίδη Γεώργιο
σε συνεδρίαση την Τρίτη 17/12/2019 και ώρα 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέμα:
  1. Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης
  2. Έγκριση της 2ης παράτασης προθεσμίας για την κατασκευή του έργου    «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΕΠ. ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟ ΠΡΟΣ ΜΕΛΑΝΘΙΟ»
  3. Έγκριση της 5ης Παράτασης προθεσμίας του έργου «Οριοθέτηση – Χωροθέτηση ποταμού Αλιάκμονα στην περιοχή Πενταβρύσου (Δ53 – Δ63)»
  4. Έγκριση παράτασης προθεσμίας σύμβασης μελέτης εκούσιου αναδασμού αγρ/τος Κομνηνάδων Ν. Καστοριάς
  5. Έγκριση παράτασης προθεσμίας για την ολοκλήρωση των εργασιών του έργου: «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ»
  6. Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. – 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. και της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠ. ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟ ΠΡΟΣ ΜΕΛΑΝΘΙΟ»
  7. Έγκριση του 2ου Πρακτικού Διαγωνισμού (Για την κατακύρωση του διαγωνισμού) του έργου: «Ασφαλτόστρωση Εθνικού – Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Δήμου Φλώρινας 2019»
  8. Έγκριση παράτασης της σύμβασης των Νέων δρομολογίων μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π. Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ, του ΡΙΖΟΥ ΑΡΓΥΡΙΟΥ
  9. Έγκριση πρακτικού 3ης παράτασης της σύμβασης προμήθειας υγρών καυσίμων θέρμανσης και κίνησης για τις ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Έδρα
  10. Έγκριση διενέργειας και έγκριση των όρων συνοπτικού διαγωνισμού με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάση τιμής σε ευρώ, για την διενέργεια αναλύσεων δειγμάτων νερού ανθρώπινης κατανάλωσης από τους οικισμούς της Π.Ε. Καστοριάς, για το έτος 2020, προϋπολογισθείσας δαπάνης 58.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)
  11. Παραχώρηση χρήσης κτιρίου
  12. Παράταση σύμβασης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς
  13. Έγκριση δαπάνης και ορισμός δικηγόρου
  14. Έγκριση σύστασης των ακόλουθων επιτροπών: α) συγκρότησης τριμελούς επιτροπής Διεξαγωγής Διαγωνισμών, όσο αφορά το έτος 2020 β) συγκρότηση τριμελούς επιτροπής ελέγχου ενστάσεων, όσο αφορά το έτος 2020, γ) συγκρότηση τριμελούς επιτροπής παραλαβής υλικών και πιστοποίησης εκτέλεσης εργασιών και αυτών που αφορούν τις Δημόσιες Σχέσεις και την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεων και οργάνωση συνεδρίων και της διαφημιστικής προβολής για το έτος 2020, δ) Την έγκριση συγκρότησης τριμελούς επιτροπής γνωμοδότησης άχρηστου υλικού για το έτος 2020, ε) Την έγκριση συγκρότησης μελών για τεχνικές διευκρινήσεις στις ανωτέρω επιτροπές διαγωνισμού για το έτος 2020
  15. Έγκριση της απευθείας ανάθεσης για την παροχή υπηρεσιών  – που αφορά την  «Δημιουργία Master  Plan  για  τη  διαχείριση  των  ρεμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριας»
  16. Ορισμός δικηγόρου
  17. Ορισμός δικηγόρου
  18. Ορισμός δικηγόρου
  19. Αποδοχή γνωμοδότησης Δικηγόρου επί εξωδικαστικού συμβιβασμού και έγκριση  αποζημίωσης
  20. Έγκριση δαπάνης για την συνδιοργάνωση από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τον Μορφωτικό Σύλλογο Αλωνακίων «ΠΟΝΤΟΣ» της εκδήλωσης αδελφοποίησης με την Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης & περιχώρων «Η ΡΩΜΑΝΙΑ»
  21. Έγκριση δαπάνης για την συνδιοργάνωση από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τον Αθλητικό  Σύλλογο Επιτραπέζιας αντισφαίρισης  «ΣΑΡΙΣΕΣ» Φλώρινας των αγώνων επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Α1 Γυναικών και της Β Εθνικής των Αντρών
  22. Έγκριση δαπάνης για τη συνδιοργάνωση από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Κοζάνης, της αναβίωσης του εθίμου «ΚΟΛΙΑΝΤΑ»
  23. Έγκριση Δαπάνης, για την παράταση ισχύος Εγγυητικής Επιστολής, καλής εκτέλεσης των όρων της Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης και λειτουργίας του ΧΥΤΑΜ στη θέση «ΖΙΔΑΝΙ» της Π.Ε. Κοζάνης
  24. Έγκριση πίστωσης για δημοσίευση στις εφημερίδες της Ανακοίνωσης ΣΟΧ 2/2019 (Π.Ε. Κοζάνης)
  25. Έγκριση – διάθεση πίστωσης
  26. Έγκριση – διάθεση πίστωσης
  27. Έγκριση δαπανών έτους 2019 Π.Ε. Γρεβενών
  28. Έγκριση ανάληψης και διάθεσης πίστωσης και της σχετικής δαπάνης για την μίσθωση λεωφορείου μεταφοράς νεαρών αθλητών στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας της Π.Ε.Γρεβενών
  29. Έγκριση δαπάνης Π.Ε. Καστοριάς
  30. Έγκριση δαπανών – διάθεση πίστωσης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας (Π.Δ.Μ.)
  31. Έγκριση της εκτός έδρας μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας
  32. Έγκριση της εκτός έδρας μετακίνησης του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς
  33. Έγκριση της εκτός έδρας μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικής Ανάπτυξης
  34. Έγκριση της εκτός έδρας μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας
  35. Έγκριση της εκτός έδρας μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας
  36. Έγκριση δαπάνης της Π.Ε. Φλώρινας για τη φιλοξενία ατόμων με ειδικές ανάγκες που θα πραγματοποιηθεί στις 2 μέχρι 6 Ιανουαρίου 2020 στη Φλώρινα
  37. Έγκριση δαπάνης για τη συνδιοργάνωση από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Κοζάνης, του 4ου Τουρνουά Ακαδημιών που διοργανώνει ο Α.Σ. ΦΟΙΝΙΞ ΚΟΖΑΝΗΣ
  38. Έγκριση δαπάνης για τη συνδιοργάνωση από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Κοζάνης, του  Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης 3με3 που διοργανώνει ο Α.Σ. Α.Σ. ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΡΔΙΚΚΑ
  39. Παροχή εντολής και πληρεξουσιότητας εκπροσώπησης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς
  40. Έγκριση της εκτός έδρας μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας
  41. Έγκριση δαπάνης Π.Ε. Καστοριάς
  42. Έγκριση δαπάνης για κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Περιφερειακό Συμβούλιο
  43. Έγκριση του Πρακτικού Νο 2/13-12-2019 Αγόνου Δημοπρασίας για την εκμίσθωση της χρήσης και εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας – Πισοδερίου για την περίοδο 2019-2020
  44. Έγκριση τροποποίησης του δρομολογίου μεταφοράς 7 μαθητών από Φλώρινα προς το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου, το οποίο κατακυρώθηκε σε ανάδοχο κατά τη διαδικασία διαπραγμάτευσης της 10-9-2019, με την ένταξη σε αυτό ενός ακόμα μαθητή από τη Βεύη προς το ΕΠΑΛ Αμυνταίου στα πλαίσια του σχολικού έτους 2019-20.
Σημ.: Τα τακτικά μέλη παρακαλούνται να ενημερώσουν εγκαίρως τη γραμματεία σε περίπτωση κωλύματος συμμετοχής τους (τηλ.2461351568)

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Π.Δ.Μ.

 

Γεώργιος Κασαπίδης

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Κοινοποίηση:
  1. Αντιπεριφερειάρχες.
  2. Επικεφαλείς Αντιπολίτευσης
  3. Προϊστάμενοι Γενικών Διευθύνσεων
  4. Διεύθυνση Οικονομικών
    • Δ/νση Διοικητικού – Οικονομικού Π.Ε. Γρεβενών
    • Δ/νση Διοικητικού – Οικονομικού Π.Ε. Καστοριάς
    • Δ/νση Διοικητικού – Οικονομικού Π.Ε. Φλώρινας
  1. Διεύθυνση Τεχνικών Έργων
    • Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κοζάνης
    • Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε Γρεβενών
    • Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καστοριάς
    • Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Φλώρινας
  1. Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού
  2. Μ.Μ.Ε.
     

Συνταγή για την Κυριακή: Κοτόπουλο με Ρύζι…κάπως αλλιώς


Μια παραλλαγή του ενός υπέροχου Ισπανικού φαγητού, για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο πιάτο. Έτοιμο σε 15 μόλις λεπτά, θα σας ικανοποιήσει απόλυτα!!

ΥΛΙΚΑ :
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
αλάτι , πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη, πρέζα πιπέρι
λίγο πιπέρι καγιέν (αν χρησιμοποιείτε)
1 κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζάνι αρακά , φρέσκo ή κατεψυγμένο (ή οποιαδήποτε άλλο λαχανικό σας αρέσει)
1/2 φλιτζάνι κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
1 1/2 φλιτζάνι μακρύκοκκο ρύζι
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Πλύνετε και στεγνώστε τους κύβους κοτόπουλου και με το χέρι σας περάστε με αλάτι, πιπέρι, ξηρό θυμάρι, ξηρή ρίγανη και λίγο πιπέρι καγιέν (αν χρησιμοποιείτε).
Ρίξτε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Όταν ζεσταθεί, προσθέστε το καρυκευμένο κοτόπουλο και
ανακατέψτε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ροδίσει καλά.

Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθούν,





Επικοινωνία με την ιστοσελίδα: fyllokaiftero@gmail.com

Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Δήμο Φλώρινας με πλήθος κόσμου κατοίκων και επισκεπτών


Με την παρουσία πλήθος κόσμου κατοίκων και επισκεπτών πραγματοποιήθηκε χθες το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Δήμο Φλώρινας κηρύσσοντας έτσι και επίσημα την έναρξη των χειμερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου με τίτλο «Χριστουγεννιάτικες Φωτιές Φλώρινας».


Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με σοκολατένιες λιχουδιές από το τμήμα Μαγείρων του Δημόσιου ΙΕΚ Φλώρινας καθώς και με πολυθέαμα για τα παιδιά με ξυλοπόδαρους, ξωτικά, τον Άγιο Βασίλη και το χιονάνθρωπο.Η Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας παιάνιζε χριστουγεννιάτικα τραγούδια στους δρόμους της πόλης ενώ το άναμμα του δέντρου έκανε ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης με την Βοήθεια μικρών αγγέλων.



 «Ας αφήσουμε στην άκρη την απαισιοδοξία, ας κρατήσουμε την ευαισθησία μας και την ανθρωπιά μας και ας κάνουμε το μήνυμα της γέννησης του Χριστού μας μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αναγέννησης και το μήνυμα των εκδηλώσεων του Δήμου μας. Εύχομαι το δέντρο που θα φωτίζει  και  θα ομορφαίνει τη ζωή μας από σήμερα να είναι ένα δέντρο σύμβολο αγάπης, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας» τόνισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος κ.Γιαννακης. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με συναυλία από το συγκρότημα «The Bahalows»

Η Χριστουγεννιάτικη Φάτνη του Δήμου Καστοριάς στο κέντρο της πόλεως

Μία ακόμη πανέμορφη κατασκευή κοσμεί από σήμερα τη “Μαγική Λιμνοπολιτεία”. Πρόκειται για μία Χριστουγεννιάτικη Φάτνη, η οποία αναμένεται να μαγνητίσει τα βλέμματα των επισκεπτών της Μαγικής Λιμνοπολιτείας και να αποτυπωθεί σε πολλά φωτογραφικά στιγμιότυπα, ειδικά μόλις φωταγωγηθεί!
Ο Δήμος Καστοριάς ευχαριστεί θερμά τον δημιουργό της Στέλιο Φόρλιακα για την εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά του.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, ουρανός, βουνό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Δήμος Καστοριάς