15 Μαρτίου 2018

Ένωση Φωτορεπόρτερ: «Απαράδεκτο να λέγεται ότι οι φωτογραφίες Σαββίδη με το όπλο είναι… photoshop»

Ένωση Φωτορεπόρτερ: «Απαράδεκτο να λέγεται ότι οι φωτογραφίες Σαββίδη με το όπλο είναι… photoshop»
Επίσημη τοποθέτηση σχετικά με σχόλια που κυκλοφόρησαν στα social media όσον αφορά στις φωτογραφίες του Ιβάν Σαββίδη από το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ έκανε η Ένωση Φωτορεπόρτερ.

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση απαντά στα υπονοούμενα ότι τα στιγμιότυπα με τον οπλοφορούντα πρόεδρο του «δικεφάλου του Βορρά» είναι επεξεργασμένα.

Τονίζει, δε, ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν με απόλυτη τήρηση των κανόνων δεοντολογίας από τα μέλη της.


Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει

«Η εικόνα του Ιβάν Σαββίδη με όπλο σε αγωνιστικό χώρο δεσπόζει στην επικαιρότητα αυτών των ημερών.

Παρόλο που έχουν δημοσιευθεί πολλές φωτογραφίες τραβηγμένες από διαφορετικές γωνίες λήψης, αρκετοί χρήστες των social media ισχυρίζονται ότι οι σχετικές φωτογραφίες είναι επεξεργασμένες στο photoshop.

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας δηλώνει ότι οι επαγγελματίες φωτορεπόρτερ, που τράβηξαν αυτές τις φωτογραφίες, τήρησαν τους κανόνες δεοντολογίας του επαγγέλματος.

Είναι απαράδεκτο να κατηγορούνται ότι δημοσίευσαν επεξεργασμένες φωτογραφίες.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»


Πηγή: sport-fm

Μικροσκοπικά κομματάκια πλαστικού περιέχουν πολλά εμφιαλωμένα νερά

Σύμφωνα με διεθνή έρευνα


Μικροσκοπικά κομματάκια πλαστικού περιέχουν πολλά εμφιαλωμένα νερά

Την αποκάλυψη ότι πάνω από το 90% των μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού περιέχουν μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού, που ο καταναλωτής καταπίνει εν αγνοία του, κάνει μια νέα διεθνής έρευνα που δεν περιλαμβάνει στοιχεία για την Ελλάδα.
Τα μικροπλαστικά αυτά είναι σχεδόν διπλάσια σε ποσότητα σε σχέση με αυτά που έχουν βρεθεί στο νερό της βρύσης και υπάρχουν ακόμη και σε δημοφιλή προϊόντα γνωστών εταιρειών.
Οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής την καθηγήτρια Χημείας Σέρι Μέισον, που ακόμη δεν έχουν κάνει κάποια επιστημονική δημοσίευση, έκαναν την έρευνα για λογαριασμό του δημοσιογραφικού οργανισμού Orb Media, σύμφωνα με το BBC και τη εφημερίδα Guardian.
Ανέλυσαν δείγματα από 259 μπουκάλια νερού από εννέα χώρες και 11 διαφορετικές μάρκες, ανακαλύπτοντας κατά μέσο όρο δέκα πλαστικά σωματίδια με πλάτος μεγαλύτερο μιας ανθρώπινης τρίχας, δηλαδή άνω των 100 μικρομέτρων (εκατομμυριοστών του χιλιοστού). Ανιχνεύθηκαν επίσης κατά μέσο όρο 314 μικροσωματίδια πιθανού (αλλά όχι βέβαιου) μικροπλαστικού για κάθε ένα λίτρο νερού, με μέγεθος το κάθε σωματίδιο από 6,5 έως 100 μικρόμετρα.
Σε κάποια μπουκάλια οι συγκεντρώσεις σωματιδίων έφθαναν έως τα 10.000 κομματάκια ανά λίτρο. Από τα 259 μπουκάλια που ελέγχθηκαν, μόνο τα 17 δεν περιείχαν καθόλου ίχνη πλαστικών. Το πιο συχνό είδος πλαστικού μέσα στα εμφιαλωμένα νερά ήταν το πολυπροπυλένιο, αυτό που χρησιμοποιείται και στα πλαστικά καπάκια των μπουκαλιών.
Τα μπουκάλια είχαν αγορασθεί στις εξής χώρες: ΗΠΑ, Κίνα, Βραζιλία, Ινδία, Ινδονησία, Μεξικό, Λίβανο, Κένυα και Ταϊλάνδη.
Οι μάρκες που αναλύθηκαν, ήtαν: Aqua (Danone), Aquafina (PepsiCo), Bisleri (Bisleri International), Dasani (Coca-Cola), Epura (PepsiCo), Evian (Danone), Gerolsteiner (Gerolsteiner Brunnen), Minalba (Grupo Edson Queiroz), Nestle Pure Life (Nestle), San Pellegrino (Nestle) και Wahaha (Hangzhou Wahaha Group).
Μια δεύτερη -άσχετη με την πρώτη- μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ από την οργάνωση Story of Stuff και η οποία εξέτασε 19 διαφορετικές μάρκες εμφιαλωμένων νερών, βρήκε επίσης μεγάλη παρουσία πλαστικών μικροϊνών. Οι ερευνητές είπαν ότι τα μικροπλαστικά μεταφέρονται και μέσω του αέρα, συνεπώς μπορούν να υπάρχουν στα εργοστάσια εμφιάλωσης και να τρυπώσουν έτσι μέσα στα μπουκάλια.
Οι εταιρείες αντέδρασαν λέγοντας ότι τα προϊόντα τους τηρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας. Η Nestle επέκρινε τη μεθοδολογία της πρώτης έρευνας, λέγοντας ότι μπορεί να οδηγήσει σε «ψευδώς θετικά» αποτελέσματα, ενώ και η Danone ανέφερε ότι η μελέτη χρησιμοποιεί μια μέθοδο ανάλυσης που είναι «ασαφής».
Από την άλλη, η Coca Cola επεσήμανε ότι τα μικροπλαστικά είναι πανταχού παρόντα στο περιβάλλον, γι' αυτό «είναι πιθανό να βρεθούν σε μικροσκοπικά επίπεδα ακόμη και σε προϊόντα υψηλής προστασίας». Και η PepsiCo διαβεβαίωσε ότι τα προϊόντα της είναι «αξιόπιστα ασφαλή».
Η Gerolsteiner δεν απέκλεισε επίσης την ύπαρξη μικροπλαστικών μέσα στα εμφιαλωμένα νερά, τα οποία προέρχονται είτε από τον αέρα είτε από τη διαδικασία εμφιάλωσης. Τόνισε όμως ότι βρίσκονται σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις από ό,τι στα φαρμακευτικά προϊόντα.
«Το θέμα δεν είναι να δείξουμε με το δάχτυλο συγκεκριμένες μάρκες, αλλά να αναδείξουμε ότι τα πλαστικά υπάρχουν παντού, έχουν γίνει ένα τόσο διαδεδομένο υλικό στην κοινωνία μας, που διεισδύει και στο νερό, σε όλα αυτά τα προϊόντα που καταναλώνουμε σε πολύ βασικό επίπεδο» δήλωσε η Μέισον.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η κατανάλωση αυτών των μικροπλαστικών από τους ανθρώπους προκαλεί βλάβες, αλλά το θέμα αποτελεί αντικείμενο επιστημονικών μελετών. Προηγούμενες μελέτες έχουν ανακαλύψει μικροπλαστικά στο νερό της βρύσης, αλλά και σε πολλά άλλα προϊόντα, όπως θαλασσινά είδη, αλάτι, μπίρες κ.α.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εσείς το ξέρετε; Γιατί δεν πρέπει να βράζετε δεύτερη φορά το ήδη βρασμένο νερό



Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να βάλουμε λίγο νερό να βράσει για να φτιάξουμε κάτι και...αφότου είναι έτοιμο να το ξεχάσουμε και να κρυώσει το νερό χωρίς να το χρησιμοποιήσουμε.

Αμέσως, μπορεί να σκεφτούμε ότι μπορούμε απλά να ξαναβράσουμε το νερό. Αυτό όμως είναι λάθος.

Όταν βράσει το νερό, η χημεία του αλλάζει, το οποίο είναι συνήθως ένα καλό πράγμα, αφού σκοτώνονται τυχόν μικρόβια, αποβάλλονται οι πτητικές ενώσεις και διαλύονται επιβλαβή αέρια. Αυτός είναι ο λόγος που το βρασμένο νερό είναι πάντα ασφαλές για κατανάλωση.

Εάν, όμως, το νερό βράσει πάρα πολύ ή το ήδη βρασμένο νερό το βράσουμε ξανά, οι χημικές ενώσεις αλλάζουν προς το χειρότερο αυτήν τη φορά. Αν αφήσετε το νερό να βράσει πάρα πολύ, τότε στην ποσότητα που απομένει στο σκεύος συγκεντρώνονται περισσότερες βλαβερές χημικές ουσίες, από ό,τι αν σταματήσετε την βράση εγκαίρως.

Αυτές οι χημικές ουσίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αρσενικό, νιτρικά άλατα και φθόριο. Ακόμη και τα μέταλλα που είναι υγιή για τον οργανισμό μπορεί να γίνουν επικίνδυνα όταν τα καταναλώσουμε σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις. Τέτοιο για παράδειγμα είναι το άλας ασβεστίου το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πέτρες στα νεφρά και χολόλιθους, όταν καταναλωθεί σε μεγάλη συγκέντρωση.

Αρσενικό

Η έκθεση σε αρσενικό μπορεί να οδηγήσει σε τοξικότητα, που μπορεί να αναπτυχθεί αργά επί σειρά ετών, ανάλογα με το επίπεδο της έκθεσης. Οι κίνδυνοι από την τοξικότητα του αρσενικού περιλαμβάνουν την περιφερική νευροπάθεια, γαστρεντερικά συμπτώματα, αλλοιώσεις του δέρματος, τον διαβήτη, νεφρικά προβλήματα, καρδιαγγειακές παθήσεις, ακόμη και καρκίνο.

Νιτρικά άλατα

Τα νιτρικά άλατα βρίσκονται φυσικά σε όλη τη γη, το έδαφος, το νερό και τον αέρα. Ωστόσο, ως χημική ουσία μπορεί να καταστούν επιβλαβή, όταν χρησιμοποιούνται ως συντηρητικό τροφών, όπως σε αλλαντικά, ή όταν εκτίθενται σε υψηλή θερμότητα, όπως όταν βράζει το νερό. 


Όταν τα νιτρικά άλατα εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες, μπορούν να μετατραπούν σε νιτροζαμίνες, οι οποίες είναι καρκινογόνες.

Τα νιτρικά άλατα έχουν συνδεθεί με πολλές ασθένειες, όπως η λευχαιμία, το μη-Hodkin λέμφωμα και διάφοροι τύποι καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων του παχέος εντέρου, της κύστης, των ωοθηκών, του στομάχου, του παγκρέατος και του καρκίνου του οισοφάγου.

Φθόριο

Πολλές μελέτες έχουν γίνει για το φθόριο στο πόσιμο νερό. Η αλήθεια είναι ότι, υπό ορισμένες συνθήκες, θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την υγεία σας. Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ πήρε τα δεδομένα από περισσότερες από 27 μελέτες που διεξήχθησαν για 22 χρόνια και συνέδεαν την έκθεση σε φθόριο με νευρολογικές παθήσεις και μείωση της γνωστικής λειτουργίας στα παιδιά. 


Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Environment Health Sciences και έδειξαν ότι το αυξημένο φθόριο στο πόσιμο νερό οδήγησε σε χαμηλότερο δείκτη IQ μεταξύ των παιδιών. Μια πιο πρόσφατη μελέτη που ολοκληρώθηκε το 2013 συνέδεσε το φθορίου με μειωμένα ποσοστά γονιμότητας στα αρσενικά ποντίκια.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.psithiroi.gr

" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 24670.82168-6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα

Αθώος ο Αμβρόσιος !

Την αθώωση του Μητροπολίτη Αμβροσίου αποφάσισε πριν από λίγα λεπτά το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, ύστερα από μια μαραθώνια συνεδρίαση εννέα και πλέον ωρών.
Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε κατηγορηθεί για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, συγκεκριμένα κατηγορήθηκε για  «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος».
Νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωση του Μητροπολίτη καθώς όπως αναφέρθηκε το άρθρο του Αμβροσίου δεν προκάλεσε βία ή μίσος.
Στην απολογία του ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος τόνισε πως τα όσα αναφέρονταν στο επίδικο  άρθρο είχαν να κάνουν με τους πολιτικούς ενώ χαρακτηριστικά τόνισε πως «κανένας δεν έφτυσε κανέναν και κανένας δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ. Δεν έπρεπε να είμαι κατηγορούμενος».
Στην αγόρευσή τους οι δικηγόροι τόσο της μίας όσο και της άλλης πλευράς ακολούθησαν την υπερασπιστική τους γραμμή.
Να σημειωθεί πως από  τη μεριά των ομοφυλόφιλων είχαν προσέλθει  9 μάρτυρες, ενώ από την μεριά της υπεράσπισης του Μητροπολίτη βρέθηκαν  5 μάρτυρες.

Αναλυτικό Ρεπορτάζ στην “Πρώτη της Αιγιάλειας” της Παρασκευής .

Θα πουν το λάδι …λαδάκι.



Σήμερα, ένα ακόμη «λιθαράκι» στις αποκαλύψεις έρχεται να βάλει ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Σπύρος Μάμαλης, ο οποίος δήλωσε πως είναι γνώστης του θέματος και δίνει επιπλέον πληροφορίες, για την προσπάθεια που γίνεται να «σβηστούν από χάρτη» 2750 Ελληνικά ελαιοτριβεία.




ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟ.



Καλλιόπη Σουφλή




Άμεση παρέμβαση Αμερικάνικης πολυεθνικής εταιρείας, με τη βοήθεια μάλιστα Ελλήνων, επιχειρεί να βάλει στο… χέρι, τον εθνικό «θησαυρό» της χώρας, που είναι το ελαιόλαδο.


Τα τελευταία 4 χρόνια έχουν κατατεθεί σε συγκεκριμένες Περιφέρειες, προτάσεις για την κατασκευή τριών «mega factories» ελιάς και ελαιόλαδου. Χορηγός αυτής της προσπάθειας φαίνεται να είναι η Εθνική Τράπεζα. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από την κατασκευή των τριών «mega factories»; «Θα σβήσουν σε μία νύχτα 2.750 μικρά ελαιοτριβεία, στις περιοχές που θα λειτουργήσουν τα mega factories».

Οι τρεις περιοχές, τις οποίες «στοχεύει» η Αμερικάνικη πολυεθνική, είναι η Δυτική Ελλάδα, η Πελοπόννησος και η Κρήτη.

 

«Δηλαδή φανταστείτε ο πλούτος της ελιάς, το λάδι θα συγκεντρωθεί σε μία πολυεθνική. 


Ένας μικρός ελαιοπαραγωγός με μικρό ελαιοτριβείο, δεν θα μπορεί να επιβιώσει, γιατί θα υπάρχουν προϋποθέσεις, όπως η διαχείριση αποβλήτων και ο βιολογικός καθαρισμός, τις οποίες προϋποθέσεις δεν θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν, λόγω αυξημένου οικονομικού μεγέθους. 

Μέσα σε μια νύχτα θα σβήσουν οι μικρές επιχειρήσεις. 

Σήμερα, ένα ακόμη «λιθαράκι» στις αποκαλύψεις έρχεται να βάλει ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Σπύρος Μάμαλης, ο οποίος δήλωσε πως είναι γνώστης του θέματος και δίνει επιπλέον πληροφορίες, για την προσπάθεια που γίνεται να «σβηστούν από χάρτη» 2750 Ελληνικά ελαιοτριβεία.

Σύμφωνα με τον κ. Μάμαλη, η Αμερικάνικη πολυεθνική έχει βρει «συμμάχους» Έλληνες καθηγητές. 


«Το γνωρίζουμε και μάλιστα έχουμε παρέμβει σ’ αυτή τη λογική στον κανονισμό του ελληνικού σήματος ελαιολάδου, καθώς κάποιοι επιχείρησαν να περάσουν κανονισμό έτσι ώστε το 25% του λαδιού να μην είναι ελληνικό, να μπορεί να χαρακτηρίζεται ένα λάδι ως ελληνικό, ενώ το 25% δεν είναι ελληνικό. 


Το ίδιο έγινε και στο γάλα και είχαμε παρέμβει ως ΓΕΩΤΕΕ και μαζί με άλλους φορείς και αποτρέψαμε ουσιαστικά τέτοιες εξελίξεις. 

Υπάρχει αυτή η λογική και δεν θέλω να μιλήσω με ονόματα, αλλά αν προκληθώ θα το κάνω, γιατί έχω τα ονόματα, γι’ αυτούς που έχουν κάνει προτάσεις στην Ελληνική κυβέρνηση να κλείσουν αυτά τα μικρά ελαιοτριβεία,» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Υποστήριξε μάλιστα ότι στο νέο ΠΑΑ (πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης) υπάρχει περιορισμός στην επιδότηση νέων ελαιοτριβείων.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί τριγύρω από το υπουργείο, όχι επίσημα στελέχη, αλλά φορείς ή πρόσωπα μεμονωμένα τα οποία ακριβώς προσδοκούν να στρέψουν την κυβέρνηση στο να κλείσουν αυτά τα μικρά ελαιοτριβεία με το πρόσχημα των οικονομιών κλίμακος και των μεγαλύτερων μεγεθών που θα προσφέρει μια τέτοια επένδυση. 


Είναι Έλληνες και μάλιστα έχουν θέση σε πανεπιστήμια. 

Εμείς προσπαθούμε να το αποτρέψουμε, γιατί θεωρούμε ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα του ελληνικού λαδιού είναι η χαμηλή οξύτητα η οποία επιτυγχάνεται με την άμεση μεταφορά των ελιών στα ελαιοτριβεία, τα οποία αν μεταφερθούν σε μεγαλύτερες αποστάσεις και περιμένουν οι ελιές για να γίνει η όλη διαδικασία μεταποίησης, προφανώς η οξύτητα θα είναι πιο ανεβασμένη, όπως γίνεται στην Ισπανία και στην Ιταλία. 

Αυτές οι προτάσεις έχουν άμεση σχέση με την Αμερικάνικη πολυεθνική,» υπογράμμισε ο κ. Σπύρος Μάμαλης.

Τι ρόλο, όμως, μπορούν να παίξουν στην προκειμένη περίπτωση οι τοπικές αρχές, οι τοπικές κοινωνίες; 


Είθισται οι όποιες επενδύσεις γίνονται να περνάνε και να ζητείται η έγκριση των Περιφερειακών Συμβούλιων. 

Υπάρχει, όμως, ένα… παραθυράκι, που αυτές οι διαδικασίες μπορούν να παρακαμφθούν κι αυτό το «παραθυράκι» είναι το fast truck.


Πηγή

Καστοριά - Για αυτούς νόμος δεν υπάρχει ...είναι αμερικάνικη εταιρία είναι τα... αφεντικά με αριστερή κυβέρνηση

Ρεπορτάζ : Μανώλης Μάνου
Σταθμεύουν όπου θέλουν ο ΚΟΚ δεν ισχύει για αυτούς επάνω σε μονή , η  διπλή στροφή  είναι οι BRINKS.
Το σημείο αυτό των φωτο είναι το κεντρικότερο σημείο της πόλεως της Καστοριά διπλα στο εμπορικό κέντρο είναι μεσημέρι η δυσκολία στην προσπέλαση ακόμη και των πεδων είναι γολγοθάς οι υπάλληλοι της εταιρίας δίκην "αρχηγού" δεν σκοτίζονται άλλωστε ποιός τροχονόμος θα τολμήσει να τους γράψει όπως θα έγραφε με άνεση έναν απλό πολίτη ιδιέταιρα σήμερα με την κυβέρνηση της απόλυτης διάλυσης της κρατικής μηχανής; έστω να τους κάνει μιά παρατήρηση.

Τούς συναντάς πρωινές η μεσημβρινές ώρες στα πιό απίθανα σταυροδρόμια της πόλεως όπως στην πειοχή των LIDL στην διπλή διαστάυρωση την τόσο επικίνδυνη της ΔΕΗ.. πάντού μέσα στο κέντρο της πόλεως,

Πολίτης για ρεύμα αξίας 17 ευρώ πληρώνει στη ΔΕΗ 113 ευρώ


Ολοένα και περισσότεροι πολίτες βάζουν πλέον στο μικροσκόπιο τους λογαριασμούς της ΔΕΗ καθώς ανεξάρτητα από την κατανάλωση του ρεύματος οι λογαριασμοί με τις πάγιες χρεώσεις και τους φόρους εκτοξεύονται στα ύψη.
Και δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν πιστεύουν στα μάτια τους για το… τελικό ποσό πληρωμής που καλούνται να καταβάλουν στη ΔΕΗ η οποία έχει μεταβληθεί σε εισπρακτικό οργανισμό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο λογαριασμός της ΔΕΗ που απέστειλε αναγνώστης του protothema.gr σύμφωνα με τον οποίο, η αξία του ηλεκτρονικού ρεύματος υπολογίζεται στα 17,42 ευρώ, αλλά το τελικό ποσό πληρωμής εκτοξεύεται στα 113 ευρώ!!!
Τη μερίδα του λέοντος στις υπέρογκες χρεώσεις διεκδικεί ο δήμος της περιοχής με 43 ευρώ, ο ΑΔΜΗΕ και ο ΔΕΔΔΗΕ με περίπου 17 ευρώ, ενώ ένα ποσό που ξεπερνά τα 20 ευρώ καταλήγει απευθείας στα ταμεία του κράτους μέσα από τον ΦΠΑ, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και το ειδικό τέλος.
Δείτε τη συνοπτική ανάλυση του λογαριασμού:

.
 ΠΗΓΗ

Νεκρό ελληνόπουλο από τη πείνα στη Πλατεία Αμερικής ετών… 16…Η δική σου είδηση αγόρι μου ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΓΕ για να τη δείξουν ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ στην TV!



H τραγική είδηση που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο είδε το φως της δημοσιότητας, μέσα από μια ανάρτηση στο Facebook.
Εγραψε λοιπόν πριν λίγη ώρα ο χρήστης:
“Παρασκευή.
Πλατεία Αμερικής, παράδρομος Σκαλιστήρη, φούρνος γειτονιάς: ένα παλικάρι 16 χρονών (όπως αποδείχθηκε αργότερα) μπαίνει μέσα και ευγενικά ζητάει από τον φούρναρη κάτι να φάει γιατί έχειμέρες.
Ο φούρναρης σπεύδει να του δώσει τις δύο τελευταίες τυρόπιτες.
Το παιδί κάθεται στο κατώφλι και με βουλιμία τρώει και τις δύο.
Δευτερόλεπτα μετά αφήνει εκεί στο κατώφλι του φούρνου την τελευταία του πνοή. Είχε πολλές μέρες τελικά να φάει και ο εξασθενημένος του οργανισμός δεν άντεξε.
Συγνώμη, αν σας χαλάω το Σαββατοκύριακο, αλλά ο νεκρός 16άχρονος από την πείνα δεν θα μάθει ποτέ τι σημαίνει το πρωτογενές πλεόνασμα του τεχνοκράτη. Αλλά και δεν θα βρείτε την ιστορία του σε κανένα ΜΜΕ. Όπως και δεν διαβάζουμε τις τραγικές ιστορίες εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.
Αυτό όμως είναι το πραγματικό success story της ελληνικής κοινωνίας.
Όσο κανένας δεν παραδέχεται ότι η Ελλάδα – όπως το αναγνωρίζει επακριβώς η Unicef στην τελευταία έκθεσή της – βιώνει μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση, η οποία μάλιστα είναι η χειρότερη σε δυτικό κράτος μετσπολεμικά, οι έλληνες σιωπηρά θα οδηγούνται στον κοινωνικό και στη συνέχεια στον αληθινό αφανισμό… “…

  aitoloakarnanianews.gr

Σοκ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς: Θα παραμείνουν κρατούμενοι όλο τον Μάρτιο! ...τουλάχιστον






Στις 30 Μαρτίου η συνάντηση των συνηγόρων του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη με τον Τούρκο δικαστή για το θέμα της προφυλάκισής τους

Τουλάχιστον έναν μήνα θα κλείσουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοίστις φυλακές της Αδριανούπολης, στην Τουρκία, προτού υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις στην υπόθεσή τους -και πιο συγκεκριμένα, στην προσπάθεια αποφυλάκισής τους.
Και αυτό γιατί, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, oυσιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του υπολοχαγού Αγγέλου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη αναμένονται από τις 30 Μαρτίου, όταν και έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ των συνηγόρων τους και του Τούρκου δικαστή.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν στην τουρκική πλευρά, στις Καστανιές Έβρου, την 1η Μαρτίου.
Κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών θα τεθεί το θέμα της προφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών και θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα.
Νωρίτερα σήμερα, στην αποκάλυψη ότι η Ελλάδα έχει στείλει στην Τουρκία πραγματογνώμονα, ο οποίος συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος στην εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.
«Το υπουργείο Εξωτερικών και ο αρμόδιος υπουργός, κ. Κοτζιάς, έχει στείλει Έλληνα πραγματογνώμονα στην Τουρκία. Η παρουσία του τεχνικού συμβούλου από τη μεριά της οικογένειας αποτελεί μία εγγύηση αναφορικά με την ορθότητα, τη γνησιότητα και την ειλικρίνεια της διενεργούμενης πραγματογνωμοσύνης στα τηλέφωνα των δύο στελεχών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.
Επισήμανε ότι με βάση τις έως τώρα πληροφορίες η πραγματογνωμοσύνη δεν έχει εντοπίσει οτιδήποτε επιλήψιμο στα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, το οποίο να παραπέμπει σε στρατιωτική κατασκοπεία. Εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά η μοναδική κατηγορία που θα απαγγελθεί θα αφορά στην παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή, η οποία, όπως είπε, συνιστά πλημμέλημα.
Ο κ. Κουβέλης τόνισε πως η υπόθεση πρέπει να διατηρηθεί αμιγώς στο νομικό επίπεδο και να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις με «υπερτροφικό λόγο» περί «ομηρείας», καθώς αυτό δεν εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της Αθήνας.
«Διεκδικούμε επιτάχυνση της διαδικασίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο, σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο απελευθέρωσης των δύο παιδιών, που κρατούνται για 14η ημέρα στις φυλακές Αδριανούπολης.
Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τις οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την αντίδραση της μητέρας του λοχία Κούκλατζη, ο κ. Κουβέλης τόνισε: «Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λέει μια μάνα. Της απάντησα ότι θα έκανα για το δικό μου παιδί ό,τι κάνω και τώρα. Ήταν μια ανθρώπινη συζήτηση. Την ενημέρωσα τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ προκειμένου να επιστρέψουν γρήγορα».
Δείτε βίντεο: Σοκ για τους 2 Έλληνες αξιωματικούς : Θα παραμείνουν κρατούμενοι όλο τον Μάρτιο!
.
 ΠΗΓΗ
Bioflorina Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα- Μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, λικέρ,-  ρακόμελο -  Γιά παραγγελίες      ΕΔΩ

ΒΙΝΤΕΟ : ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΥΛΩΝΑΚΗ:Ο Τσίπρας φέρνει και άλλο μνημόνιο το καλοκαίρι -ΚΑΙ... ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ


Δείτε το  χθεσινό βίντεο απο το Εκρηκτικό Δελτίο 14/3/2018

«Γιατί ρε φίλε να σου στείλω το παιδί μου να υπηρετήσει την πατρίδα; Ποιά πατρίδα;»


Μία μάνα μόνη έγραψε χτες το παρακάτω:
τι να πω και εγω που ειμαι χηρα απο τα 33 και παλευω με τα 2 παιδια μου τα οποια μια το κρατος θεωρει οτι εχω και μια οτι δεν εχω γιατι περνουν την κατωτατη συνταξη απο τον πατερα τους…αυτο τα καθιστα ανεξαρτητα με 400 ευρω που περνουν μαζι οποτε εγω για την εφορια δεν εχω προστατευομενα μελη…ομως στη δουλεια μου φορολογουμε γιατι εχω 2 παιδια..και στα επιδοματα οικογενειακο κλπ δεν τα δικαιουμαι γιατι ενωνουν το εισοδημα μου με τον παιδιων γιατι τοτε ειμαστε οικογενεια και τα προστατευω….σας μπερδεψα??? και εγω 8 χρονια τωρα αυτο παθαινω…
Πάνω κάτω στο ίδιο καζάνι βράζουμε σχεδόν όλοι. Άλλοι λίγο πιο πάνω άλλοι παρακάτω ναι, αλλά στο ίδιο. Ζούμε σε μια χώρα που μόνο ζητάει χωρίς ποτέ να δίνει. Σαν γκόμενα που έρχεται μόνο για σεξ και φεύγει, έτσι και η…»πατρίδα». Μας πηδάει όποτε θέλει και την κάνει, αφού πρώτα πάρει και την είσπραξη. Κι εμείς το δεχόμαστε. Μήπως κάπου φταίμε κι εμείς;
Πάμε και πληρώνουμε εφορία, γνωρίζοντας πως τα λεφτά μας δεν θα φτάσουν ποτέ εκεί που πρέπει. Θα γίνουν ταγεράκια Βουλευτίνων και πολυτελή διαμερίσματα Υφυπουργών αλλά εκεί που πρέπει δεν θα φτάσουν. Πλέον τα ιδρύματα, το Χαμόγελο, η Κιβωτός και οι ελάχιστοι φορείς που προσφέρουν έργο, συντηρούνται από δωρεές και εθελοντική βοήθεια πολιτών. Δηλαδή και πληρώνουμε και προσφέρουμε για τα πληρωμένα. Γιατί να παίρνει επτά χιλιάρικα πρώτο μισθό ένας καινούριος βουλευτής; Με ένα χιλιάρικο, δεν βγαίνει; Όλοι αυτοί που ψηφίζουν και ξαναψηφίζουν νέα μέτρα, γιατί εξαιρούνται από αυτά; Για εκείνους δεν ισχύει η λιτότητα και οι περικοπές; Τί λέω τώρα, ε;
Πάμε και στέλνουμε φαντάρους τα παιδιά μας με δικά μας έξοδα, στην άλλη άκρη της χώρας και όχι μόνο, να τρώνε στη καλύτερη ληγμένα και να υπηρετούν σε τραγικές συνθήκες, τις οποίες έχουμε χρυσοπληρώσει με φόρους, πανωφόρους και δεν συμμαζεύεται. Πάμε και στέλνουμε δασκάλους τα παιδιά μας να μορφώσουν άλλα παιδιά στην άλλη άκρη της Ελλάδας, όπου της κ@υλώσει της «πατρίδας» να τα στείλει και για ευχαριστώ, τους δίνει 700 ευρώ και άμα καμιά αναπληρώτρια τολμήσει να μείνει έγκυος τη διώχνει. Μη μου πείτε το κλασσικό «επιλογή τους ήταν» να χαρείτε δηλαδή. Ναι επιλογή τους ήταν, αλλά να διδάξουν. Όχι να πεθάνουν.
Να μην ξαναπληρώσουμε εφορία. Να μην ξαναστείλουμε φαντάρους τα παιδιά μας. Παιδιά με πτυχία και μεταπτυχιακά που προορίζονται για δούλοι με ατελείωτα 12ωρα, Σάββατα και Κυριακές με 400 ευρώ το μήνα και διαλείμματα του πεντάλεπτου στις τουαλέτες των πολυκαταστημάτων. Γιατί ρε φίλε να σου στείλω το παιδί μου να υπηρετήσει την πατρίδα; Ποιά πατρίδα;
Θυμόμαστε την πατρίδα όταν μας καίνε καμιά σημαία ή όταν διαβάζουμε ειδήσεις hoax για ψεύτικα εμπάργκο του Σκλαβενίτη στα Τούρκικα προϊόντα και χοροπηδάμε σαν τα πιθήκια απ’ τα pc μας και νιώθουμε Εθνικόφρονες στη τοποθεσία (γ)Ελλάδα και στο δικό μου δεν χωράει στο δικό σου κολυμπάει παλιοΤουρκόσπορε γιου μαδαφακα.

Γιατί κατά τ’ άλλα, χώρα που ξεζουμίζει τα παιδιά της κι ύστερα τα στέλνει αλλού, μακριά από φίλους γονείς και συγγενείς που απαυτώθηκαν να τα σπουδάσουν για να τα χαιρετάνε στ’ αεροδρόμια, δεν είναι πατρίδα. Δεν ήταν ποτέ.
Δεν ξέρω αν θα υπάρχει στρατός και φανταριλίκι σε 17 χρόνια από τώρα, τότε που ο μικρός θα κλείνει τα 18. Αν υπάρχει όμως -πιστέψτε με- μία που θα έρθει το χαρτί να παρουσιαστεί και μία που θα τους φωνάξω ala Πρέκας «Ελάτε να τον πάρετε!».

Όχι για να μην φύγει από την αγκαλιά της Ελληνίδας μανούλας, όχι γι’ αυτό. Δεν είμαι τέτοιος τύπος μάνας. Αλλά γιατί πιστεύω ότι αξίζει να υπηρετείς ό,τι σε υπηρετεί. Κι αυτή η πατρίδα δεν σε υπηρετεί.
Σε δουλεύει.
 ΠΗΓΗ
[singleparent

ΒΙΝΤΕΟ : ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΜΑΤατζίδες του Τσίπρα : ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΙΝΤΕΟ : ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΜΑΤατζίδες του Τσίπρα : ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ - Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών ενάντια στους πλειστηριασμούς



ΒΙΝΤΕΟ : ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΜΑΤατζίδες του Τσίπρα : ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

.