06 Ιουλίου 2016

ΣΩΣΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ! Αυτά είναι τα 9 Φαγητά που ΔΕΝ πρέπει Ποτέ να Ξαναζεστάνουμε


Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι ιδιότροποι με το φαγητό και δεν θέλουν να ακουμπήσουν ξαναζεσταμένο φαγητό, αν και πολλοί από εμάς λατρεύουμε τον φούρνο μικροκυμάτων που μας λύνει τα χέρια.
Ωστόσο, αν τρώτε ξαναζεσταμένο φαγητό, πρέπει να γνωρίζετε κάτι: έρευνα έδειξε ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας, ειδικά αν δεν το αποθηκεύετε σωστά. Δείτε παρακάτω μια λίστα τροφίμων που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνετε:
1. Σέλινο

Το σέλινο μπορεί να γίνει τοξικό αν το ξαναζεστάνετε γιατί περιέχει νιτρικά άλατα τα οποία μετατρέπονται σε νιτρίτες όταν ξαναζεσταίνονται. Αν έχετε φτιάξει σούπα με σέλινο, καλό είναι να την φάτε όλη με την μία, ή να βγάλετε το σέλινο πριν την ξαναζεστάνετε, διαφορετικά θα απελευθερώσει καρκινογόνες ιδιότητες.
2. Μανιτάρια

Τα μανιτάρια πρέπει να τρώγονται την ίδια μέρα που μαγειρεύονται λόγω της πρωτεΐνης που περιέχουν. Ξαναζεσταίνοντας τα μπορεί να αλλάξει η σύσταση των πρωτεϊνών και να παρουσιαστεί υψηλός κίνδυνος για πεπτικά και καρδιακά προβλήματα. Αν θέλετε να φάτε μανιτάρια που μαγειρέψατε την προηγούμενη ημέρα, φάτε τα κρύα!
3. Κοτόπουλο

Το κοτόπουλο, όπως και τα μανιτάρια, περιέχει πρωτεΐνες που αντιδρούν αρνητικά όταν ξαναζεσταίνονται. Όταν το κρύο κοτόπουλο ζεσταίνεται για δεύτερη φορά, η σύσταση των πρωτεϊνών αλλάζει και μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στο πεπτικό σύστημα. Αν είναι ανάγκη να το ξαναζεστάνετε, βεβαιωθείτε ότι είναι μαγειρεμένο καλά και ότι το εσωτερικό του καίει. Μπορείτε να το φάτε και κρύο σε μια σαλάτα ή σάντουιτς.
4. Σπανάκι και μαρούλι


 

Τα 20 σημάδια του καρκίνου, που οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν


Τα 20 σημάδια του καρκίνου, που οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν


Οι προληπτικές εξετάσεις δε θα πρέπει να είναι το μόνο πράγμα στο οποίο βασιζόμαστε όταν έχουμε να κάνουμε με την πρόληψη του καρκίνου.
Αφουγκραστείτε προσεκτικά το σώμα σας και ψάξτε για οτιδήποτε είναι διαφορετικό, παράξενο ή ανεξήγητο.
Συριγμός και δυσκολία στην αναπνοή
Χρόνιος βήχας και πόνοι στο στήθoς
Συχνός πυρετός και λοιμώξεις
Δυσκολία στο να καταπίνετε
Διόγκωση των λεμφαδένων ή εξογκώματα στο λαιμό, τις μασχάλες ή τη βουβωνική χώρα
Μώλωπες ή συνεχής αιμορραγία
Αδυναμία και κόπωση
Φούσκωμα και αύξηση του σωματικού βάρους στην κοιλιακή χώρα
Αίσθημα φουσκώματος που δε σας αφήνει να φάτε
Πυέλου και κοιλιακό άλγος
Αίμα στα κόπρανα
Ανεξήγητη απώλεια βάρους
Αναστατωμένο στομάχι ή στομαχόπονοι
Πρήξιμο στο στήθoς που είναι κόκκινο και πονάει
Αλλαγές στις θηλές
Ασυνήθιστοι και αφόρητοι πόνοι περιόδου ή αιμορραγία ανάμεσα στις περιόδους
Πρήξιμο στο πρόσωπο
Πληγές στο δέρμα που δεν επουλώνονται, σχηματίζουν κρούστα και αιμορραγούν
Αλλαγές στα νύχια
Πόνοι στην πλάτη ή στην κάτω δεξιά περιοχή
Αν έχετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω συμπτώματα, επισκεφθείτε άμεσα τον γιατρό σας.
keywords , , , , , , , , , , , , , , ,

Πεταλούδα η Περιστέρα -για να "δελεάσει" Κίνέζους και Ελληνες όπως ο ωραίος Τσίπρας τις άγαμες και εν πολλοίς "αγάμητες" Ελληνίδες που του έδωσαν την δεύτερη ευκαιρία ;

ΝΑ ΤΙ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΣΑΝ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!


Το ακόλουθο ζήτημα έχει εξεταστεί επανειλημμένα, είναι, ωστόσο, χρήσιμο να επαναλάβουμε εν τάχει κάποια βασικά σημεία:
1) Μαγνήσιο:
Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
2) Αλουμίνιο:
Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, για χιλιάδες εφαρμογές.
3) Βωξίτης:
Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και άλλων.
4) Σμηκτίτες:
Η Ελλάδα είναι η 2η χώρα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά κ.α.
5) Νικέλιο:
H Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφος της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.
6) Λάδι:
Είμαστε η 3η στην παγκόσμια παραγωγή ελιάς και λαδιού. Αυτο μας έδωσε ο Θεούλης…..εμείς όμως αγοράζουμε σπορέλαια, σησαμέλαια, βούτυρα-ζωικά και συνθετικά, λάδι κοκοφοίνικα και άλλες μαλ…ίες και μετα να η χοληστερίνη στα 800 και τα εμφράγματα σερί…. Έχουμε το 15% της παγκόσμιας παραγωγής (ελιάς-λαδιού).

7) Είμαστε 3η χώρα σε παραγωγή κρόκου.

(saffron) Κοζάνης αλλά εμείς ούτε που το ξέρουμε…. Βάζουμε στα φαγητά μας… κέτσαπ και αμφίβολης προέλευσης σως….
11) Είμαστε 5η χώρα σε εξαγωγές σπαραγγιών… ( δοκιμάστε τα βραστά ή ομελέτα)
9) Είμαστε 7η χώρα παγκοσμίως σε εξαγωγές βαμβακιού (τo 2004 ήμασταν 4η)
10) Είμαστε 11η σε παραγωγή βαμβακιού
11) Ακόμη: 14η σε αφίξεις τουριστών. (18,2 εκ)
12) Είμαστε 16η σε εξαγωγές τυροκομικών προϊόντων…
και Φυσικά είμαστε το νούμερο 1 της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας…..
Και εις ανώτερα greekcitizen.pblogs


Εδώ και πολλούς μήνες ευρύτατα τμήματα του πολιτικού συστήματος, δυστυχώς και δυνάμεις της Αριστεράς, διακινούν ή αναπαράγουν απίστευτα σενάρια τρομολαγνείας γύρω από τις δήθεν καταστροφικές επιπτώσεις που θα είχε η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ! Τα σενάρια αυτά, φτάνουν στο σημείο να κάνουν λόγο ακόμα και για σκηνές πείνας και «ανθρωποφαγίας», εξαιτίας της έλλειψης αυτάρκειας σε βασικά αγροτικά προϊόντα. Όμως σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), Τζανέτο Καραμίχα, «ακόμα και αν πάμε στη δραχμή οι Έλληνες δε θα πεινάσουμε», καθώς η αυτάρκεια της χώρας σε βασικά αγροτικά διατροφικά προϊόντα φτάνει το…. 94%!
Τα παραπάνω ειπώθηκαν από τον κ. Καραμίχα στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ στη Θεσσαλονίκη, σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν ο δυναμισμός και οι δυνατότητες της ελληνικής αγροτικής οικονομίας. Μιας αγροτικής οικονομίας, που συνεχίζει να «υπάρχει» παρά τη συνεχή χτυπήματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ και των στρεβλών, πολλές φορές, επιδοτήσεων. Τα στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ σχετικά με την αγροτική αυτάρκεια Βάσει της σχετικής μελέτης της ΠΑΣΕΓΕΣ, που παρουσιάστηκε την Τετάρτη, το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας μας σε μια σειρά βασικών αγροτικών, διατροφικών προϊόντων φυτικής και ζωϊκής παραγωγής διαμορφωνόταν κατά μέσο όρο στο 94% το 2010.
Μάλιστα, από τότε η αγροτική παραγωγή έχει αυξηθεί οριακά κατά 2% (βλέπε παρακάτω)!
Στη φυτική παραγωγή, όπως προκύπτει η αυτάρκεια είναι 99% κατά μέσο όρο και διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, όπως τα δημητριακά όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82% περίπου, το μικρότερο ποσοστό εντοπίζεται στο μαλακό στάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171%).
Στα εσπεριδοειδή τη μεγαλύτερη αυτάρκεια παρουσιάζουν τα πορτοκάλια (167%), ενώ στα λεμόνια περιορίζεται στο 67%.
Στα φρούτα η αυτάρκεια παραμένει υψηλή (128%), ενώ χαμηλή διαπιστώνεται στον κλάδο των οσπρίων (39%).
Στη ζωϊκή παραγωγή το ποσοστό αυτάρκειας ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 73%.
Στο κρέας καταγράφεται αυτάρκεια 56%, με το μικρότερο ποσοστό στο βόειο κρέας (30% και το υψηλότερο στο αιγοπρόβειο (94%).
Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊόντων, η φέτα με ποσοστό αυτάρκειας 147% υπερβαίνει το μέσο όρο της κατηγορίας, που κυμαίνεται στο 80%.
Στο μέλι και στα αυγά, καταγράφεται ποσοστό αυτάρκειας 92% και 91% αντίστοιχα.
Εξελίξεις στην αγροτική οικονομία Σημαντική πτώση της αξίας της παραγωγής του γεωργικού τομέα της Ελλάδος καταγράφεται στο διάστημα της εξαετίας 2006-2011, ιδιαίτερα έντονη κατά το 2006 – με κάμψη μεγαλύτερη του 14%, αλλά και κατά τη διετία 2008-2009, με πτώση άνω του 4%. Τη διετία 2010-2011 εκτιμάται ότι υπήρξε οριακή αύξηση, όχι πάνω από 2%.
Ιδιαίτερα έντονη είναι η πτώση της αξίας της φυτικής παραγωγής στο διάστημα 2005-2011, που συνδέεται κυρίως με την κάμψη των τιμών παραγωγού. Βάσει εκτιμήσεων της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, η αξία της φυτικής παραγωγής σε βασικές τιμές, περιορίστηκε σε 6,89 δισ. ευρώ το 2011 από 8,24 δισ. ευρώ το 2006 (-16%).
Αναφορικά με την τραπεζική χρηματοδότηση των επιχειρήσεων κατά κλάδο οικονομικής δραστηριότητας, προκύπτει ότι ο τομέας της γεωργίας απορροφά μόλις το 1,7% του συνόλου των δανείων. Τον Οκτώβριο του 2011, το υπόλοιπο των δανείων που προορίζονται για τις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα ανερχόταν σε 2,018 δισ. ευρώ, ενώ από το 2009, από την έναρξη της ύφεσης στην οικονομία μέχρι και πρόσφατα, ο ρυθμός επιβράδυνσης της τραπεζικής χρηματοδότησης προς τις γεωργικές επιχειρήσεις, με βάση τη μεταβολή του υπολοίπου των δανείων (2009: 3,962 δισ., Οκτώβριος 2011: 2,018 δισ. Euro) καταγράφει πτώση της τάξεως του 49% και πλέον.
Στην τρέχουσα χρονική περίοδο, σύμφωνα με μελέτη της ΠΑΣΕΓΕΣ, η δυνατότητα τραπεζικής χρηματοδότησης των αγροτών και των επιχειρήσεών τους είναι μηδενική. Εξέλιξη αγροτικού εισοδήματος Σε φθίνουσα πορεία βρίσκεται το αγροτικό εισόδημα στη χώρα μας από το 2008 και με μια εξαίρεση το 2009, οπότε και καταγράφηκε μικρή άνοδος 2,1%, το 2010 διολίσθησε κατά 9,3% και το 2011 κατά 5,3%.
Στο διάστημα της εξαετίας 2006-2011 το αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα, όπως εκτιμάται από τη Eurostat, μειώθηκε κατά 22,6 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ στο ίδιο διάστημα, συγκριτικά, το αγροτικό εισόδημα στην ΕΕ-27 αυξήθηκε κατά 19% και στις χώρες της ευρωζώνης κατά 5% περίπου.
Κρίσιμη παράμετρος της πτώσης του αγροτικού εισοδήματος παραμένει η σημαντική αύξηση του κόστους παραγωγής, με το μέσο γενικό δείκτη εισροών, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, να καταγράφει νέα σημαντική αύξηση, της τάξεως των 7,5 ποσοστιαίων μονάδων, προερχόμενη κυρίως από τη σημαντική αύξηση στους δείκτες της ενέργειας (17,1%), των ζωοτροφών (11,9%) και των λιπασμάτων (10,7%).
Η εξαιρετικά μεγάλη αύξηση της δαπάνης για ενέργεια, που αντιπροσωπεύει το 25% και πλέον του συνολικού κόστους των εισροών στον αγροτικό τομέα, συνδέεται και με τη σημαντική αύξηση του αγροτικού τιμολογίου της ΔΕΗ κατά 6% το 2011, ενώ και νέα αύξηση, κατά 9%, επιβλήθηκε το 2012.
Από την άλλη πλευρά, σημαντική κάμψη καταγράφεται στο πρώτο 10μηνο του 2011 στις τιμές παραγωγού, ιδιαίτερα έντονη στα κηπευτικά – με μεγάλη μείωση του δείκτη εκροών τον Οκτώβριο του 2011 στη νωπή τομάτα (-33,9%) και σε ορισμένα άλλα είδη, με συνέπεια την πτώση του γενικού δείκτη εκροών κατά 3,8 ποσοστιαίες μονάδες.
Σχόλιο: ΕΙΜΑΣΤΕ Η – 1η ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ 350.000 ΤΟΝΟΥΣ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ [ΑΠΟ ΝΟΜΟΥΣ ΠΕΛΛΑΣ,ΗΜΑΘΙΑΣ,ΠΙΕΡΙΑΣ] ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕ 250.000 ΤΟΝΟΥΣ !!!