14 Ιανουαρίου 2020

Χάκερ έκλεψαν στοιχεία 15.000 καρτών:Οι τράπεζες ισχυριζόταν ο,τι αυτό είναι απίθανο - Σε αντικατάσταση προχωρούν τώρα



Χάκερ έκλεψαν στοιχεία 15.000 καρτών: Σε αντικατάσταση προχωρούν οι τράπεζες

Σε σταδιακή αντικατάσταση έως και 15.000 πιστωτικών και χρεωστικών καρτών προχωρούν οι τράπεζες τις τελευταίες μέρες σε μια προσπάθεια να εξαλείψουν τις επιπτώσεις της υποκλοπής των στοιχείων πελατών τους που καταγράφηκε σε ταξιδιωτικό πρακτορείο.

Πρόκειται, σύμφωνα με την Καθημερινή για ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των online πωλήσεων τουριστικών υπηρεσιών, δηλαδή κρατήσεων αεροπορικών, ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ξενοδοχείων, αυτοκινήτων, ταξιδιωτικών ασφαλίσεων.

Αν και τα κρούσματα χρεώσεων πελατών για συναλλαγές που ουδέποτε πραγματοποίησαν ήταν πολύ λιγότερα και συγκεκριμένα μερικές δεκάδες περιπτώσεις, οι τράπεζες υποχρεώθηκαν να λειτουργήσουν προληπτικά και εκτός από την «παρακολούθηση» των εν λόγω καρτών, προχωρούν σταδιακά στην αντικατάστασή τους, ακυρώνοντας σύμφωνα με πληροφορίες όλες τις κάρτες πελατών τους που είχαν ήδη πραγματοποιήσει έστω και μία συναλλαγή κατά το παρελθόν στον σχετικό ιστότοπο. Εκτός από το κόστος αντικατάστασης των καρτών, οι τράπεζες έχουν επωμιστεί και το κόστος των όποιων συναλλαγών πραγματοποιήθηκαν, το οποίο δεν επιβαρύνει τους κατόχους των καρτών. Οπως υποστηρίζουν αρμόδια στελέχη, το γεγονός ότι έχουν κινηθεί έγκαιρα, ενεργοποιώντας τις μεθόδους ασφαλείας για «περίεργες» συναλλαγές, καθιστά το κόστος αυτό «διαχειρίσιμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν ακυρώσει ή προτίθενται να ακυρώσουν σταδιακά και να αντικαταστήσουν με νέες 15.000 περίπου κάρτες, ενώ για το θέμα είναι ενήμερη τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος όσο και τα δύο μεγάλα σχήματα πληρωμών, δηλαδή η Visa και η MasterCard, που έχουν ξεκινήσει έρευνα, προκειμένου να εντοπίσουν πώς έγινε η υποκλοπή.
Η έρευνα εντοπίζεται στο κατά πόσον η εν λόγω επιχείρηση που έχει έδρα την Ελλάδα τηρεί τους κανόνες PCI DSS. Πρόκειται για ένα πρότυπο που έχουν συμφωνήσει τα μεγάλα σχήματα καρτών για την ασφάλεια διαχείρισης στοιχείων συναλλαγών με κάρτες, διασφαλίζοντας ότι όλες οι εταιρείες που δέχονται, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν ή μεταφέρουν πληροφορίες καρτών λειτουργούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Διευκρινίζεται ότι το συγκεκριμένο πρότυπο επιτρέπει υπό όρους και σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις να κρατούν στοιχεία των καρτών των πελατών τους με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν την πιστοποίηση PCI DSS και πάντα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα π.χ. έξι μηνών και όχι για μακρύ χρονικό διάστημα.

Στη βάση αυτή η έρευνα που διεξάγεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου, επικεντρώνεται στο εάν η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε τη σχετική πιστοποίηση, η οποία θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι επικαιροποιείται κάθε χρόνο. Στον βαθμό που διαθέτει τη σχετική πιστοποίηση η έρευνα θα πρέπει να αναδείξει πώς έγινε η διαρροή των στοιχείων των καρτών.
Σημειώνεται ότι για πληρωμές σε περιβάλλον ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce), απαιτείται από τον εκδότη της κάρτας (π.χ. τράπεζα, ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος, κ.λπ.), η ισχυρή ταυτοποίηση του κατόχου της και της συναλλαγής του.

Η ισχυρή ταυτοποίηση επιτυγχάνεται μόνο αν χρησιμοποιούνται συνδυαστικά παράγοντες ασφαλείας όπως δακτυλικό αποτύπωμα, κωδικοί e-banking, PIN κάρτας, password, μοναδικός κωδικός μιας χρήσης με μήνυμα sms, κ.λπ. Βασικός κανόνας για την ασφάλεια των online πληρωμών είναι η αποφυγή διενέργειας οικονομικών συναλλαγών πλην του προσωπικού υπολογιστή κάποιου, δηλαδή από χώρους στους οποίους έχουν πρόσβαση πολλοί χρήστες (π.χ. internet café). Οι χρήστες του Διαδικτύου για πληρωμές θα πρέπει επίσης να έχουν απενεργοποιημένη τη λειτουργία «Αυτόματης Καταχώρισης» του browser. Η λειτουργία αυτή αποθηκεύει τους κωδικούς στον υπολογιστή, γεγονός που τους καθιστά έκθετους.

Ως προς τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιεί κάποιος για διαδικτυακές συναλλαγές, αναγκαίο είναι:
• Η συχνή αλλαγή τους.
• Η αποφυγή χρήσης της ημερομηνίας γέννησης, του αριθμού τηλεφώνου ή άλλων προσωπικών στοιχείων που μπορούν να βρεθούν και από άλλα έγγραφα.
• Η αποφυγή χρήσης των ίδιων κωδικών σε περισσότερες από μια ιστοσελίδα, κάρτα κ.λπ.
• Η μη δημοσιοποίηση του κωδικού πρόσβασης σε οποιονδήποτε και υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις.





dikaiologitika.gr

 

 

                              ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΟΡΗΓΩΝ
















Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

«Πόρτα» από το Βερολίνο στην Αθήνα για Λιβύη: Δεν περιέλαβαν την Ελλάδα στη διάσκεψη παρά το ελληνικό αίτημα συμμετοχής!





«Πόρτα» από το Βερολίνο στην Αθήνα για Λιβύη: Δεν περιέλαβαν την Ελλάδα στη διάσκεψη παρά το ελληνικό αίτημα συμμετοχής!



Στις 19 Ιανουαρίου στο Βερολίνο θα διεξαχθούν, τελικά, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών οι συνομιλίες για τη Λιβύη με τη συμμετοχή των άμεσα εμπλεκόμενων και εκπροσώπων από διάφορες χώρες, αλλά η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε να συμμετάσχει παρά το ελληνικό αίτημα!

Πρόκειται για πρωτοφανή ήττα της χώρας σε διπλωματικό επίπεδο, καθώς αν κάποιος θίγεται αυτή στην στιγμή από τις εξελίξεις στην Λιβύη, είναι μόνο η Ελλάδα στην οποία το Βερολίνο δεν αναγνωρίζει καν το δικαίωμα να παρουσιάσει τις θέσεις της!

Φυσικά μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς το Βερολίνο στηρίζει την κυβέρνηση του φιλότουρκου Σαράτζ και δεν ήθελε την Ελλάδα να «γκρινιάζει» καθώς τα γερμανικά συμφέροντα, προηγούνται σαφώς των ελληνικών για τους Γερμανούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Γερμανία έχει προσκαλέσει να συμμετάσχουν στις συνομιλίες οι άμεσα εμπλεκόμενοι, επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης Φαγέζ αλ Σάρατζ και ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ.
Επίσης έχουν προσκληθεί αντιπροσωπείες από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, την Κίνα, την Ιταλία, τη Δημοκρατία του Κονγκό, την Αλγερία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον ΟΗΕ, τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Ε.Ε.
Όπως έγινε χθες γνωστό, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προγραμματίζει να μεταβεί στο Βερολίνο για τη διάσκεψη. Στην πρόσκληση δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα.
H Τουρκία άσκησε έντονη πίεση για να αποκλειστεί η Ελλάδα από την Σύνοδο του Βερολίνου. Το νέο στοιχείο είναι ότι η διεθνής διπλωματία και μάλιστα η γερμανική αναγνωρίζει το ρόλο της Τουρκίας στην Λιβύη και αγνοεί επιδεικτικά την Αθήνα η οποία ήδη αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της τουρκικής επιρροής με την συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται πως η χώρας μας είχε καταθέσει αίτημα συμμετοχής:
«Έχουμε ζητήσει να συμμετάσχουμε στη διαδικασία του Βερολίνου για τη Λιβύη», ανακοίνωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα «κάνει προσπάθεια εμπλοκής σε κάθε διαδικασία πολιτικής λύσης στη Λιβύη και γι’ αυτό έχουμε ζητήσει να συμμετάσχουμε».
Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΙΝΑΛ σχετικά με την «πόρτα» που εισέπραξε η Ελλάδα στην Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Η Ελλάδα είναι απούσα από τη συνάντηση του Βερολίνου για το θέμα της Λιβύης ενώ συμμετέχουν Τουρκία Αλγερία και Κονγκό. Η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες γι’ αυτό. Και δεν την απαλλάσσουν οι διαπιστωμένες αβελτηρίες της προηγούμενης Κυβέρνησης».






pronews.gr




ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΟΡΗΓΩΝ
















Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τελικά οι δύο παράνομοι αλλοδαποί μετά το χθεσινό άγριο επεισόδιο μεταξύ τους




Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς πέρασαν αστυνομικοί μετά το χθεσινό επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών σε καφετέρια επί της οδού Γιαννιτσών, στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν για ληστεία και σωματικές βλάβες.
Συγκεκριμένα, ένας εκ των δραστών αφαίρεσε από άλλο άτομο ένα τσαντάκι.



Φωτογραφία αρχείου


thestival.gr

Συνταγή: Λαχανοντολμάδες





ΥΛΙΚΑ
1 λάχανο αφράτο και ελαφρύ
Διαφήμιση
Για τη γέμιση
500 γραμ. κιμά
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2 καρότα τριμμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
1 φλ. ρύζι για γεμιστά
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρέμα
2 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. αλεύρι
500 γραμ. ζωμός από τους ντολμάδες
1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
1 κρόκο
Εκτέλεση
Για τους λαχανοντολμάδες

Για να ετοιμάσουμε τους λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο, ξεκινάμε καθαρίζοντας το λάχανο και αφαιρώντας με μαχαίρι το κοτσάνι.
Βυθίζουμε το λάχανο, με την τρύπα που άφησε το κοτσάνι προς τα κάτω, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.
Το βράζουμε για 7 λεπτά να μαλακώσει ελαφρά, και το αφήνουμε σε πιατέλα να κρυώσει.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε έως ότου ασπρίσει ο κιμάς. Βγάζουμε ένα ένα λαχανόφυλλο και αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα.
Βάζουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά.
Περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με ζωμό ή με νερό, ίσα που να τους σκεπάζει και προσθέτουμε το 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά.
Για την κρέμα
Ζεσταίνουμε το λάδι και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ψήνουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να δέσει η κρέμα.
Στύβουμε το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.
Διαφήμιση
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 Κοινοποίησε το !



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΟΡΗΓΩΝ
















Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

Χίος: Προπηλάκισαν τον Μηταράκη για το ψευτοπροσφυγικό ( ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΟΡΗΓΩΝ
















Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ
Κατά την άφιξη του υφυπουργού ακούστηκε ομοβροντία αποδοκιμασιών και βρισιών, ενώ τα πράγματα αγρίεψαν κι άλλο στη συνέχεια, αφού ο κ. Μηταράκης φυγαδεύτηκε στο εσωτερικό 
 
Χίος: Προπηλάκισαν τον Μηταράκη για το προσφυγικό | in.gr

Ενταση σημειώθηκε, το βράδυ της Δευτέρας, στο δημαρχείο της Χίου, όπου δεκάδες κάτοικοι του νησιού διαμαρτυρήθηκαν μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για δημιουργία υπερδομής 4.000 ατόμων. Μάλιστα, το παρών στην έκτακτη συνεδρίαση έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης, ο οποίος αποδοκιμάστηκε εντόνως.
Συγκεκριμένα, κατά την άφιξη του υφυπουργού ακούστηκε ομοβροντία αποδοκιμασιών και βρισιών, ενώ τα πράγματα αγρίεψαν κι άλλο στη συνέχεια, αφού ο κ. Μηταράκης φυγαδεύτηκε στο εσωτερικό.

Μάλιστα, ομάδα διαδηλωτών έσπασε τελικά την εξωτερική πόρτα προκειμένου να εισέλθουν στο κτίριο, ενώ κάποιοι πέταξαν μπουκάλια με νερό και καφέδες.

Δείτε εδώ το Βίντεο

 

 in.gr

 

Παράνομοι μετανάστες σε θαλάμους στρατιωτών μας με εντολή Στεφανή ; Θα συμβιώνουν μαζί !!

Μετανάστες σε θαλάμους οπλιτών με εντολή Στεφανή – Το δημοσίευμα που προκαλεί ερωτηματικά.


Σε «κόκκινο συναγερμό» κατάφερε να θέσει για µία ακόμη φορά τη στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και συντονιστής για το Μεταναστευτικό Αλκιβιάδης Στεφανής, µέσω της εκπόνησης ενός σχεδίου που προβλέπει τη φιλοξενία μεταναστών ακόμη και σε εν ενεργεία στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά του Αιγαίου.






Από
NewsroomΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 12/1/2020



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΟΡΗΓΩΝ
















Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

Κιλκίς: Αλλοδαποί διέρρηξαν κατάστημα και έκλεψαν προϊόντα



Κιλκίς: Αλλοδαποί διέρρηξαν κατάστημα και έκλεψαν προϊόντα αξίας 700 ευρώ


Η έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας οδήγησε στην σύλληψη ενός από τους μετανάστες οι οποίοι παραβίασαν ένα κατάστημα σε περιοχή του Κιλκίς και άδειασαν τα ράφια του αρπάζοντας πλήθος προϊόντα συνολικής αξίας 680 ευρώ!

Μετά από καταγγελία του ιδιοκτήτη του καταστήματος ξεκίνησαν αναζητήσεις, από τις οποίες εντοπίστηκε το βράδυ της Κυριακής ένας από τους αλλοδαπούς ηλικίας 36 χρόνων και συνελήφθη για να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα Παιονίας που διενεργεί προανάκριση. Ωστόσο, οι συνεργοί του που ο αριθμός τους είναι άγνωστος, κατάφεραν να διαφύγουν με τα κλοπιμαία.
Άρπαξαν ρολόι από βιτρίνα καταστήματος αλλά τους κατάλαβε ο ιδιοκτήτης και συνελήφθησαν 

Ένα ακριβό ρολόι που βρισκόταν στην βιτρίνα ενός καταστήματος στην Ερμούπολη έβαλαν στο μάτι δυο άλλοι μετανάστες ηλικίας 25 και 26 χρόνων και απασχόλησαν τον ιδιοκτήτη, καταφέρνοντας να το αρπάξουν. Όμως, εκείνος τους αντιλήφθηκε και ειδοποίησε αστυνομικούς της Ασφαλείας, με αποτέλεσμα οι αλλοδαποί να συλληφθούν έχοντας πάνω τους το κλεμμένο ρολόι και να οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.