Νίκος Μπογιόπουλος 

Δύο κατασχέσεις το λεπτό σε κάθε 8ωρο λειτουργίας τους έκαναν οι Εφορίες τον Οκτώβριο!.. Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ:Στις 22 εργάσιμες ημέρες του Οκτώβρη επιβλήθηκαν 22.903 μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κυρίως κατασχέσεις λογαριασμών εις χείρας τρίτων).Καθημερινά οι Εφορίες έκαναν 1.041 κατασχέσεις και δεσμεύσεις σε οφειλέτες. Δηλαδή γίνονταν 130 κατασχέσεις κάθε μία ώρα ή 2,2 κατασχέσεις κάθε λεπτό!

Στους 1.014.295 έφτασαν οι φορολογούμενοι που υπέστησαν κατασχέσεις λογαριασμών και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων.

Στα 4.170.753 ανέρχεται ο αριθμός των πολιτών που χρωστούν στο Δημόσιο και σε πάνω από 1,7 εκατομμύρια εκείνοι που απειλούνται με αναγκαστικά μέτρα.
Με άλλα λόγια:Ο μισός ενήλικος πληθυσμός της χώρας έχει ληξιπρόθεσμα χρέη.
Oι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται πλέον στο αστρονομικό ποσό των 99,7 δισ. ευρώ.
Μόνο τον Οκτώβρη έφτασαν τα 10,4 δισ. ευρώ από 9,2 δισ. ευρώ το Σεπτέμβρη καταγράφοντας αύξηση 1,2 δισ. ευρώ σε ένα μόνο μήνα!

Σημείωση: Με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδωνοι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί ακινήτων επιτρέπεται να επιβάλλονται για ποσά ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 500 ευρώ χωρίς εξαιρείται η πρώτη κατοικία.

Μέσω, δε, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών οι διαδικασίες απλοποιούνται σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών.Βέβαια ο κ.Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι «δεν θα υπάρξει λαϊκή κατοικία που θα βγει στο σφυρί».Θαυμάσια. Ωστόσο πρόκειται για το ίδιο πολιτικό πρόσωπο που πέραν της ανεκπλήρωτης υπόσχεσης κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και εκδίωξης των funds, υποσχόταν επιπλέον και απαγόρευση των πλειστηριασμών. Μόνο που τους έκανε και ηλεκτρονικούς και εξπρές…