22 Απριλίου 2018

Δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε μια ώρα -ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Αυτοκτόνησε 33χρονος στρατιωτικός στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης -λόγω οικονομικών οφειλών.




Δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε μια ώρα στη Θεσσαλονίκη. Πριν από λίγη ώρα 33χρονος στρατιωτικός έδωσε τέλος στη ζωή του. Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, ο αυτόχειρας πυροβολήθηκε με καραμπίνα στο κεφάλι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 33χρονος άφησε σημείωμα στο οποίο ανέφερε ότι θα προβεί στη συγκεκριμένη πράξη λόγω οικονομικών οφειλών.
  Πηγή: thestival.gr

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: 51χρονος πυροβολήθηκε στο στήθος με πιστόλι στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Τέλος στη ζωή του έδωσε πριν από λίγη ώρα 51χρονος άνδρας στο σπίτι του, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
Οπως αναφέρει το  thestival.gr, σύμφωνα με πληροφορίες του, ο 51χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος με πιστόλι.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αυτόχειρας πριν δώσει τέλος στη ζωή του ενημέρωσε την εν διαστάσει σύζυγό του ότι πρόκειται να προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Οι λόγοι συμφωνα με
 πηγές είναι οικονομικοί. 
 

Με τους αριστερους έρχεται άγρια πείνα Ραγιά το 2019 - Προβλέπει μελέτη του καθηγητή Σάββα Ρομπόλη



Έκρηξη της φτώχειας προβλέπεται από το 2019 με τους νεόπτωχους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και νέους να αυξάνονται αλματωδώς.

Σήμερα το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα. Και από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα.

Μάλιστα στη χώρα μας στην κατηγορία των φτωχών-ανέργων τα επίσημα στοιχεία είναι εντυπωσιακά αφού εντάσσονται ο ένας στους δύο ανέργους(48%
Σύμφωνα με νέα μελέτη του ομ. Καθηγητή του Παντείου κ.Σάββα Ρομπόλη, με τις μειώσεις που έρχονται το 2019 -2020 η μέση σύνταξη, που σήμερα είναι 722 ευρώ, θα πέσει στα 480 ευρώ και αν εφαρμοστεί το 2020 και η μείωση του αφορολόγητου, οπότε θα μπουν οι χαμηλές συντάξεις στη φορολόγηση, τότε η μέση καθαρή σύνταξη στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί στα 450 ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα ο κ. Ρομπόλης θεωρεί ότι θα είναι πολύ δύσκολη η επιβίωση αυτής της κατηγορίας των ανθρώπων και πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι, βάσει επίσημων στοιχείων, το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα.

 Και από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα.’’ Αυτά πρέπει να τα λάβει υπόψη η πολιτεία, αλλά και οι δανειστές, με τους οποίους πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση, καθώς, εκτός από την οικονομική, πρέπει να κοιτάμε και την κοινωνική κανονικότητα.’’, παρατηρεί ο κ. Ρομπόλης.


 By  

Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας: Ειχε υποσχεθει να παραιτηθεί αν... !!- αλλα όσο παραιτήθηκε ο " κολλητός " του Τσίπρας άλλο τόσο και ο Θ. Καρυπίδης -Δικαιολογεί την στάση του << Μια Τσίπρας ...απο τα ίδια !!>>




Δεν παραιτείται, τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή, ξεκαθάρισε, μιλώντας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δ. Μακεδονίας, στη συζήτηση για το προς ψήφιση νομοσχέδιο για την αποεπένδυση της ΔΕΗ, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας. 

Όπως ανέφερε, ο Θ. Καρυπίδης, ισχύουν και σήμερα αυτά που έλεγε, αφήνοντας, όμως, να εννοηθεί, πως, αυτό που υποστήριζε από την αρχή, ήταν, πως θα παραιτηθεί αν κι εφόσον υπάρξει αγοραστής για τις υπό πώληση μονάδες και πως δεν προσφέρει καμία υπηρεσία αν το πράξει τώρα, είτε αυτός, είτε το περιφερειακό συμβούλιο. 

H συγκεκριμένη θέση προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Δακή, που του ζήτησε να παραιτηθεί τώρα. Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

 

Δείτε βίντεο διαβάστε περισσότερα στο kozan.gr

 

Οι 2 "ύπουλοι" πόνοι που φανερώνουν καρκίνο


Οι 2 "ύπουλοι" πόνοι που φανερώνουν καρκίνο
Ο πόνος είναι η πλέον χαρακτηριστική ένδειξη δυσλειτουργίας ζωτικών οργάνων και αποτελεί ένα "ηχηρό" σύμπτωμα που μας παροτρύνει να λάβουμε άμεση δράση. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι φαινομενικά αθώοι πόνοι, μπορεί να υποδεικνύουν την ύπαρξη καρκίνου.
Δείτε ποιοι είναι οι πόνοι που δεν πρέπει να αγνοήσετε και σε ποιο τύπο καρκίνου αντιστοιχούν, σύμφωνα με το δημοφιλή γιατρό, παρουσιαστή και συγγραφέα Δρ Οζ.
1. Πόνος στη μέση – καρκίνος στο πάγκρεας
Ο καρκίνος στο πάγκρεας θεωρείται "αθόρυβος δολοφόνο", καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις η διάγνωση γίνεται με αρκετή καθυστέρηση. Το πάγκρεας παράγει οξέα απαραίτητα για την πέψη και βρίσκεται ακριβώς πίσω από το στομάχι, βαθιά στην κοιλιακή χώρα. Για το λόγο αυτό, ο εντοπισμός ενός καρκινικού όγκου καθίσταται εξαιρετικά δύσκολος. Όταν ο όγκος παρεμποδίζει την ομαλή απελευθέρωση των οξέων, αυτά συσσωρεύονται εντός του αδένα και τον διαβρώνουν. Ο επακόλουθος πόνος μπορεί να "ακτινοβολεί" χαμηλά στη μέση.
Ο πόνος στη μέση οφείλεται στην πλειονότητα των περιπτώσεων στην υπερβολική καταπόνηση των μυών, όμως αποτελεί ένδειξη καρκίνου εάν δεν αντιμετωπίζεται με τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα και/ή συνοδεύεται από αποχρωματισμό της επιδερμίδας (υποκίτρινο χρώμα) και μεταβολές στο χρώμα των κοπράνων (πιο ανοιχτό από το συνηθισμένο).
bigstock 222352348
2. Πόνος στο χέρι – καρκίνος του πνεύμονα
Ο καρκίνος του πνεύμονα εκδηλώνεται τυπικά με τον επίμονο βήχα και τη δύσπνοια. Ωστόσο, ένα χαρακτηριστικό αλλά αναπάντεχο σύμπτωμα είναι και ο πόνος στο χέρι. Ο πόνος εμφανίζεται στην εσωτερική πλευρά του χεριού και σταδιακά επιδεινώνεται.
Όσο ο καρκίνος εξαπλώνεται εσωτερικά στον πνεύμονα, φράζει τα αιμοφόρα αγγεία και προκαλεί ερεθισμό τοπικά. Αρχικά ο πόνος μπορεί να εμφανιστεί στους ώμους ή την περιοχή του αυχένα και να "ακτινοβολεί" στη συνέχεια κατά μήκος του χεριού.
Διαβάστε επίσης:
Οι "6 εντολές" για να μην πάθετε ποτέ καρκίνο
Με ποια δίαιτα θα μειώσετε το λίπος στο συκώτι
Πόσα ένσημα έχω; Βρες το με ένα κλικ

onmed.gr

ΦΑΓΟΠΟΤΙ! ΠΟΙΑ πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Unicef...


Σοφία Τζιτζίκου. Υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθηνών. Στα 52 της χρόνια πήρε σύνταξη. Χρόνια αντιπρόεδρος και μετά πρόεδρος της Unicef. Κατηγορείται πως έφαγε τα λεφτά της Unicef μαζί με τους...

Οι αλήτες οι Συριζαίοι χρησιμοποιούν το σκάνδαλο με την επιτροπή της Unicef για να ρίξουν λάσπη στους "προηγούμενους". Και δεν λένε πως η κυρία πρόεδρος της Unicef που ευθύνεται με την παρέα της (Κατρούγκαλος και λοιποί "αλληλέγγυοι") για το μεγάλο φαγοπότι που έγινε στη Unicef, προέρχονται όλοι από συριζα, ανταρσυα και λοιπές αριστερές δυνάμεις.
Η κλεπτοκρατία των αριστερών σε πλήρη έκδοση.
Γιαννης Παπαλαμπροπουλος

Αυτή η κυρία ήταν η αντιπρόεδρος και μετά πρόεδρος της Unisef Μαζί με άλλα τεκνα της αριστερής διανόησης συμπεριλαμβανομενου και του Κατρουγκαλου διαχειρίστηκαντα τελευταία χρόνια εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν από το υστέρημα του Έλληνα αλλά και από τη διεθνή unisefΣημερα αποκαλύπτεται στο όργιο διασπάθισης των εκατομμυρίων με ανύπαρκτες δωρεές στο εξωτερικό στα παιδιά της Αφρικής διορισμούς αχρήστων πολυτελείς δαπάνες και ταξίδια και φυσικά διασπάθιση χρήματος.Και το μόνο που δηλώνει η κυρία Τζιτζικου είναι ότι ανέλαβε μόλις πριν ένα χρόνο ξεχνώντας να δηλώσει ότι πριν ήταν αντιπρόεδρος! Η κλεπτοκρατία των αριστερών σε πλήρη έκδοση‎

Kyriakos Berberidis
Το απίστευτο φαγοπότι γινόταν στην Ελληνική επιτροπή της Unicef, και λέγεται οτι η τρυπα που αφησε η πρόεδρός της, αυτή η Τζιτζίκου, συνταξιούχος ήδη απ´τα 52 της και υποψήφια του Σύριζα στην Α Αθήνας, ξεπερνάει ήδη τα 2 εκατομμύρια ευρώ και οτι βόλεψε επίσης συγγενείς και φίλους της μέχρι τρίτης γενεάς...
“Ξεμπερδεύουμε με το παλιό, κερδίζουμε το αύριο...” έλεγαν, μόνο που το αύριο αυτής της κυρίας προβλέπεται να είναι στο Κορυδαλλό...

George Athanasios Tsoukaladakis‎ 
Unicef Ελλάδας. 
Αριστεροί αγωνιστές μέσα στη λαμογιά.
Έπεσα από τα σύννεφα.
 Α, ήταν και ο Κατρούγκαλος στο προηγούμενο ΔΣ


Nikoletta Petki
Δρόμο!!! ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΡΟΧΘΕΣ!!!!

Anastasios Telidis
«Ο Γρηγόρης Φελώνης, στέλεχος του Βαγγέλη Βενιζέλου & υποστηρικτής του Νίκου Ανδρουλάκη, που είχε διοριστεί και παρέμεινε από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζελου στο ΔΣ του ΟΠΑΠ και μόλις πριν ένα χρόνο έκανε μαθήματα "δημοκρατικής λειτουργίας" καταγγέλοντας την Φώφη Γεννηματά είναι ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της Unicef, που εξαιτίας των παρατυπιών της στην οικονομική διαχείριση ο διεθνής οργανισμός θα αποβάλει την χώρα μας (μέχρι την δημιουργία νέου σχήματος).
Γελάνε και τα πατώματα.
Υγ: όταν έγραφα το Νοέμβρη του 2017 ότι σε μερικούς από αυτούς δεν δίνω ούτε το χέρι με είπανε παράξενο. Ευτυχώς είμαι 🤗😌
Υγ2: Μόλις πρόσεξα ότι συμμετέχει και στην νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής (μετά από ορισμό του από τον Νίκο Ανδρουλάκη). Θέλω να πιστεύω ότι αν δεν έχει (ως Εθνική Επιτροπη της Unicef) κάποια εξήγηση για την κατάσταση που διαμορφώθηκε και εκθέτει την χώρα μας αλλά κυρίως υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι σε υπερεθνικους οργανισμούς που πραγματικά προσφέρουν πρέπει η Πρόεδρος να ζητήσει άμεσα την αποχώρηση του ή ορθότερα ο Ανδρουλάκης να ανακαλέσει τον ορισμό του.»
www.press-gr.com/2018/04/unicef_21.html
 
fonaklas.blogspot.gr

Συναγερμός στις Ένοπλες δυνάμεις για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Έτσι θα «χτυπήσουν» οι Τούρκοι




Φουσκωτό σκάφος που θα ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με παράνομους μετανάστες ή πρόσφυγες από τη Συρία θα οδηγηθεί εσκεμμένα σε ναυάγιο από τους Τούρκους, μέλη των κυκλωμάτων που δρουν στην Τουρκία, πάνω σε συγκεκριμένα βραχονησίδα, η οποία θα έχει προεπιλεγεί από τη ΜΙΤ (τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) και τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. 







Τα πράγματα, είναι πολύ απλά.
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟ:
ΤΙΝΑΞΤΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΘΕ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ!

ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!


Καλλιόπη Σουφλή

Συναγερμός στις Ένοπλες δυνάμεις για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Έτσι θα «χτυπήσουν» οι Τούρκοι



Τουρκικό σχέδιο για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο έχει στα χέρια της η ΕΥΠ 

– Γιατί η Τουρκία επιχειρεί να κλιμακώσει επικίνδυνα την ένταση 
– Σε επιφυλακή οι ελληνικές Αρχές 
– Δείτε το σενάριο τρόμου που έχει σημάνει συναγερμό στην Ελλάδα

Συναγερμό έχει προκαλέσει στις ελληνικές Υπηρεσίες Ασφαλείας ένα σενάριο πρόκλησης θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο από την Άγκυρα.

Στόχος άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής να αποβιβαστούν σε ελληνική βραχονησίδα με το πρόσχημα της διάσωσης παράνομων μεταναστών ή προσφύγων. 

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών επέφεραν αλλαγές και στο σχέδιο δράσης του Λιμενικού Σώματος. 

Το σενάριο που διαβιβάστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίων έθεσαν σε εγρήγορση κυρίως τα πληρώματα των σκαφών που περιπολούν συνεχώς στα σημεία τριβής του ανατολικού Αιγαίου.

 

Ποιο είναι το επικίνδυνο σχέδιο των Τούρκων 


Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές της εφημερίδας Realnews, το άκρως απόρρητο πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ σχετικά με το συγκεκριμένο σενάριο, το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό αν εκπονήθηκε βάσει πληροφοριών, εκτιμήσεων ή συνδυασμού και των δύο, αναφέρει τα εξής:

Φουσκωτό σκάφος που θα ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με παράνομους μετανάστες ή πρόσφυγες από τη Συρία θα οδηγηθεί εσκεμμένα σε ναυάγιο από τους Τούρκους, μέλη των κυκλωμάτων που δρουν στην Τουρκία, πάνω σε συγκεκριμένα βραχονησίδα, η οποία θα έχει προεπιλεγεί από τη ΜΙΤ (τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) και τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

Το φουσκωτό σκάφος θα ακολουθεί σε μικρή απόσταση σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, το πλήρωμα του οποίου άμεσα θα ξεκινήσει διαδικασίες «διάσωσης» των ναυαγών και μεταφοράς τους πάνω στη βραχονησίδα για την ασφάλειά τους, αναφέροντας επίσημα ότι η όλη επιχείρηση πραγματοποιείται σε τουρκικό έδαφος.

Όπως είναι φυσικό, θα υπάρξει η αντίδραση της ελληνικής πλευράς και, από εκεί και πέρα, η κλιμάκωση από πλευράς της τουρκικής κυβέρνησης, σε βαθμό που βέβαια είναι άγνωστος στους αναλυτές των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

 

Σε επιφυλακή όλα τα δίκτυα πληροφορίων που διαθέτει η Ελληνική Αστυνομία

 

Το συγκεκριμένο σενάριο προκάλεσε νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό στις κινήσεις των πλωτών του Λιμενικού Σώματος, τα οποία παρακολουθούνται από μεγαλύτερα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Παράλληλα, τα ραντάρ σαρώνουν όλο το 24χρονο τη θαλάσσια περιοχή, στην οποία πυκνώνουν τις περιπολίες τους οι τουρκικές ακταιωροί. Κι αυτό με στόχο να προλάβουν οποιαδήποτε κίνηση του τουρκικού σκάφους προς ελληνική βραχονησίδα, ειδικά αν μπροστά από αυτό πλέει φουσκωτό σκάφος με παράνομους μετανάστες ή πρόσφυγες.

Σε ανάλογο βαθμό επιφυλακής έχουν τεθεί και όλα τα δίκτυα πληροφορίων που διαθέτει η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου στις περιοχές που είναι δυνατό να εφαρμοστεί από τουρκικής πλευράς ανάλογο σχέδιο προβοκάτσιας να υπάρχει – κατά το δυνατό – άμεση ενημέρωση σε κεντρικό επίπεδο για οποιαδήποτε κίνηση πλοιαρίου που μεταφέρει πρόσφυγες από την αντίστοιχη περιοχή των τουρκικών παραλίων.

Στελέχη της Κατεχάκη εκτιμούν ότι οι πρόωρες εκλογές που προκήρυξε ο Ερντογάν φέρνουν ακόμη πιο κοντά την πιθανότητα πρόκλησης κάποιου σοβαρού επεισοδίου στο ανατολικό Αιγαίο.

https://attikanea.blogspot.gr/

Πηγή



Γέμισαν λαθροεισβολείς -"μετανάστες" και «πρόσφυγες» οι πλατείες στην Θεσσαλονίκη και τα νησιά!




 22

Γέμισαν λαθρο-μετανάστες και «πρόσφυγες» οι πλατείες στην Θεσσαλονίκη και τα νησιά!
Οι ροές τόσα στα νησιά όσο και στον Εβρο παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις. Ενδεικτική είναι η κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη, με τους παράνομους μετανάστες από τη μία να κοιμούνται στο κέντρο της πόλης και από την άλλη να έχουν καταλάβει πλατεία του νησιού και να έχουν στήσει σκηνές.

Μάλιστα, συναγερμός έχει σημάνει και στις Βρυξέλλες μετά την απόφαση του ΣτΕ να κυκλοφορούν ελεύθερα όσοι «πρόσφυγες» έρθουν στην Ελλάδα, με τους Ευρωπαίους να φοβούνται νέο τσουνάμι προσφυγικών ροών μετά και τις εξελίξεις στη Συρία.
Εικόνες του 2015 ζωντανεύουν ξανά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου από χθες το μεσημέρι έχουν κατασκηνώσει περίπου 60 «πρόσφυγες», οι οποίοι δηλώνουν ότι προέρχονται από το Αφρίν της Συρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας σχεδιάζεται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής -σε συνεργασία με φορείς- να προωθηθούν τα άτομα σε camps, πιθανότατα στα Λαγκαδίκια, στα Διαβατά και στην Αλεξάνδρεια.
Χωρίς τέλος οι αφίξεις στον Εβρο
Οι ροές των τελευταίων ημερών, ιδιαίτερα από τον Έβρο, έχουν προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα, καθώς πλέον τα κέντρα φιλοξενίας έχουν γεμίσει ασφυκτικά.
Για το συγκεκριμένο θέμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με όλους τους εμπλεκόμενους, για να εξεταστεί πώς θα αντιμετωπιστούν οι ροές προσφύγων από τον Έβρο προς τη Θεσσαλονίκη.


Στο ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης) του Εβρου αλλά και σε αστυνομικά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο λόγω των αυξημένων ροών από τις αρχές Μαρτίου.
8.500 στη Λέσβο
Στη Λέσβο αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 8.500. Μόνο στο Κέντρο Υποδοχής της Μόριας βρίσκονται περίπου 6.500 άτομα όταν η χωρητικότητα είναι το πολύ για 3.000. Ο υπερπληθυσμός έχει ως αποτέλεσμα οι συνθήκες διαβίωσης να είναι δραματικές.

.

 πηγή iefimerida voria.gr