24 Ιουλίου 2016

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΕΣ


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

72% των Ελλήνων πολιτών θέλουν την επιστροφή αρμοδιοτήτων από τις Βρυξέλλες στην ελληνική κυβέρνηση και σχεδόν οι μισοί θέλουν την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, ενώ παραπάνω από τους μισούς έχουν αρνητική άποψη για τον ευρωπαϊκό υπερεθνικό οργανισμό.
Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα του πολιτικού βαρόμετρου της Public Issue για την εφημερίδα «Αυγή» θετική γνώμη για την ΕΕ έχει το 44% των Ελλήνων και για το ευρώ θετική γνώμη έχει το 55%.
Εάν γινόταν αύριο στην Ελλάδα δημοψήφισμα για το Grexit, υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ θα ψηφιζε το 56% και κατά το 39%.
Οι πολίτες επιθυμούν να επιστρέψουν κάποιες εξουσίες από τις Βρυξέλλες στις εθνικές κυβερνήσεις, 72%, ενώ μόλις το 12% προτιμά το αντίστροφο.
Για το εκλογικό σύστημα το 50% θέλει ένα εκλογικό σύστημα που να εξασφαλίζει τη δίκαιη επροσώπηση των μικρότερων κομμάτων δηλαδή μια απλή αναλογική, ενώ το 40% θεωρεί σημαντικότερο να εξασφαλίζει σταθερές κυβερνήσεις και προτιμά το ενισχυμένο σύστημα με το μπόνους των εδρών.
Η έρευνα δείχνει ότι οι Ελληνες έχουν πολύ θετική γνώμη για την Κίνα που φθάνει το 70%. και το 67%, βλέπει την οικονομική συνεργασία με την Κίνα ως ευκαιρία για ανάπτυξη.
Να σημειώσουμε ότι: Ήδη από το καλοκαίρι όταν ο ελληνικός λαός ψήφισε σε ποσοστό 62% υπέρ του «όχι» γνώριζε ότι η επιλογή του αυτή, ασχέτως του τι έγινε, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αποχώρηση από το ευρώ αφού έδινε εντολή στην κυβέρνηση για ρήξη.
Μπορεί συνειδητά να μην ήθελαν να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά ήταν αποφασισμένοι να έρθουν σε σύγκρουση με ότι αυτό θα συνεπάγονταν.
Οι Έλληνες δεν πιστεύουν πλέον στην ΕΕ και τα ευρωπαϊκά ιδεώδη καθώς αυτά μετατράπηκαν σε γερμανικές ιδεοληψίες προς μετασχηματισμός της Ευρώπης σε ένα γερμανικό Δ’ Ράιχ.
Ειδικότερα το Brexit δεν έχει προλάβει ακόμα να αξιολογηθεί και να εκτιμηθεί αλλά έχει ήδη δώσει επιπλέον αέρα ανεξαρτησίας σε πολλούς Έλληνες που αναμένουν να δουν την πορεία του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την απεμπλοκή του από την γερμανική ΕΕ.
Εάν αυτή αποδειχθεί επιτυχημένη τότε είναι βέβαιο ότι πολλοί θα θέλουν να ακολουθηθεί ο ίδιος ακριβώς δρόμος.
Μπορεί η Βρετανία να μην ήταν στο ευρώ όμως ήταν πλήρες μέλος της ΕΕ πράγμα που σήμαινε ότι το 80% των νόμων που ψήφιζε το βρετανικό κοινοβούλιο είχαν παραχθεί στα γραφεία των Βρυξελλών.
pronews.gr

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΨΗΦΟΥ -Θα οδηγήσει την χώρα σε ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΕΣ εκλογές

Δείτε ύφος και χειραψία  υποταγής ενός προδότη, και όχι ύφος που αρμόζει σε Έλληνα Πρωθυπουργό .




Είναι πιθανό τo ενδεχόμενο να εξαγγείλει αιφνιδιαστικό διάγγελμα στο λαό  και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές πριν ενσκήψουν οι βίαιοι φόροι τύπου ΕΝΦΙΑ και πριν
ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τα Εργασιακά εξετάζει ο Αλέξης Τσίπρας μετά από εισήγηση συμβούλων του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτοί που εισηγούνται όπως ο Π. Καμμένος στον "πρωθυπουργό" της εκλογές-εξπρές διαθέτουν ένα καταλυτικό επιχείρημα: Mόνο έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί την μικρότερη φθορά. Εάν δηλαδή η απόδραση από την εξουσία γίνει με εκλογές στο πρώτο 15θήμερο του Σεπτεμβρίου.



    


Ο Αλέξης Τσίπρας ενώ αρχικά ήταν πολύ αρνητικός σ΄αυτό το σενάριο με δεύτερες σκέψεις άρχισε να το καλοβλέπει. Ειδικά από την στιγμή που δεν κατάφερε να περάσει την απλή αναλογική με 200 ψήφους ώστε να ισχύσει από τις αμέσως επόμενες εκλογές.

-Τώρα θα έχουμε την μικρότερη φθορά και η ΝΔ δεν θα καταφέρει να πετύχει αυτοδυναμία…Από την Ανοιξη του 2017 η κατάρρευσή μας θα είναι απόλυτη…Θα επιστρέψουμε σε ποσοστά κάτω του 10%. Τώρα είναι η στιγμή κε Πρόεδρε…

Αυτό είναι το επιχείρημα των συμβούλων του.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ – Τι πρέπει να κάνετε αν σας ζητήσουν την ταυτότητα τράπεζα ή ιδιωτική εταιρεία





Οι καταναλωτές που τους ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ή από το Δημόσιο, για να προστατεύονται από τυχόν πλαστογραφία της ταυτότητάς τους με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, πρέπει να
ενεργούν ως εξής:


– Αν τους ζητείται φωτοτυπία
Επάνω στην φωτοτυπία της ταυτότητας και στις δύο πλευρές να γράφουν την εταιρεία που συναλλάσσονται και την ημερομηνία. Π.χ. «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε, ημερομηνία… ». Τα γραφόμενα να διαπερνούν και τις 2 απεικονίσεις της ταυτότητας.

– Αν τους ζητείται σκανάρισμα της ταυτότητας

Σε καμία περίπτωση μην παραδίνουν την ταυτότητά τους για σκανάρισμα, αλλά να ενεργούν όπως στην παραπάνω περίπτωση, να φωτοτυπούν την ταυτότητά τους, να γράφουν πάλι «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε ημερομηνία…» και να παραδίδουν την φωτοτυπία με το εν λόγω κείμενο για σκανάρισμα.

Αυτές είναι οι ελάχιστες προφυλάξεις για την ασφάλεια της συναλλαγής, μέχρι το ΙΝΚΑ να διερευνήσει πλήρως από πλευράς νομιμότητας το θέμα και να δημιουργήσει αυστηρότερες προφυλάξεις υπέρ των καταναλωτών.

Τέλος το ΙΝΚΑ συνιστά σε περιπτώσεις σαν τις παραπάνω οι καταναλωτές να αποφεύγουν να δίδουν τα προσωπικά τους δεδομένα «στο δρόμο» από τραπεζάκια που στήνονται για πώληση διαφόρων υπηρεσιών, και να προτιμούν τα καταστήματα.

ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ την Αφραγκία οι νέοι και την αρπαχτή απο τους παπούδες για καφέ ΠΑΡΑ να πανε στα καραβια - ΔΕΙΤΕ γιατι!

Η Ελληνική πόλη με τις περισσότερες καφετέριες!








Η πλειονοτητα των νεων απο 22 εως 38 ετων δεν θελει να παει στα καραβια,παρα τα υψηλα επιπεδα ανεργιας στη χωρα μας, αλλα και τις αυξημενες αναγκες στον συγκεκριμενο κλαδο, σε ξηρα και θαλασσα.
Αυτο προκυπτει απο ερευνατης Ernst&young clobal limited, συμφωνα με την οποια, το 58% των νεων θωρει οτι η ναυτιλια στηριζει την ελληνικη οικονομια, ωστοσο, το 44% θεωρει εντελως απιθανο να αναζητησει εργασια στον συγκεκριμενο κλαδο.
Σε ερωτηση σε ποιον κλαδο θα θελατε να εργαστειτε, μολις το 6% του δειγματος ανεφερε αυθορμητα οτι θα ηθελε να εργαστει στη ναυτιλια, ενω οταν κληθηκαν να επιλεξουν μεταξυ διαφορετικων κλαδων, οπως τουρισμος, εμποριο, εκπαιδευση, οικονομικα, υγεια, πληροφορικη, μολις το 23% δηλωσε οτι ειναι πιθανον να αναζητησει εργασια σε ναυτιλιακη θεση στη θαλασσα.
Πιο θετικη ειναι η εικονα ως προς την απασχοληση σε ναυτιλιακες θεσεις στην ξηρα, οπου το 41% χαρακτηρισε αυτην την επιλογη ως πιθανη.
Ωστοσο, και αυτη η επιλογη υστερει εναντι της προοπτικης απασχολησης στον τουρισμο, 49%, ενω κυμαινεται σε ιδια επιπεδα με το λιανικο εμποριο, 41%, γεγονος που δηλωνει οτι τα συγκριτικα πλεονεκτηματα της απασχολησης στη ναυτιλια, (υψηλες αποδοχες, προοπτικες εξελιξης, απουσια εποχικοτητας) δεν εχουν γινει πληρως κατανοητα.
Η προθεση εργασιας στη θαλασσα ειναι αισθητα χαμηλοτερη μεταξυ των νεων γυναικων, 15%, ενω σε θεσεις εργασιας στην ξηρα τα ποσοστα μεταξυ των δυο φυλων ειναι συγκρισιμα.
Τα μειον
Στο ερωτηματολογιο για τα χαρακτηριστικα που θεωρουν σημαντικα κατα την αναζητηση εργασιας, οι νεοι ανεφεραν το ευχαριστο περιβαλλον, 57%, τη μονιμοτητα, 54% και τις προοπτικες επαγγελματικης εξελιξης, 50%. Οι υψηλες απολαβες εμφανιστηκαν ως το τεταρτο σημαντικοτερο κριτηριο, 45%.
Με βαση τα παραπανω, οι θεσεις εργασιας στη ναυτιλια, ιδιαιτερα στη θαλασσα, κατασσονται χαμηλα μεταξυ των επιλογων των νεων της ερευνας, ενω σημαντικοτερος αποτρεπτικος παραγοντας θεωρειται η «μακροχρονη απουσια απο το σπιτι και την οικογενεια», 65%.
Ένας μεγαλος αριθμος δηλωσε οτι δεν επιθυμει να ειναι κλεισμενος σε ενα καραβι, 40%, και οτι «απαιτειται εξειδικευση που δεν εχω», 35%.
Επισης, η πλειονοτητα των νεων θεωρει οτι η ναυτιλια ειναι κλαδος δυναμικος, 47%, με κυρος, 45%, και παραδοση, 50%. Συγχρονως, ομως, διαπιστωνεται μια αποστασιοποιηση των νεων απο τον κλαδο, καθως μονο το 16% δηλωνει οτι «αισθανεται κοντα του», ενω μονο το 24% πιστευει οτι προσφερει θεσεις εργασιας σε νεους.
Εξαιρετικο ενδιαφερον παρουσιαζουν οι απαντησεις που εδωσαν οι νεοι που μετειχαν στην ερευνα, οταν κληθηκαν να κατονομασουν το προσωπο που θεωρουν «προτυπο εφοπλιστη». Σχεδον οι μισοι, 45%, απαντησαν «κανεναν», καταγραφοντας μια γενικη απαξιωση προς τους σημερινους και παλαιοτερους πρωταγωνιστες του κλαδου.
< 336x280, δημιουργηθηκε 3/10/2011 >
< 336x280, δημιουργηθηκε 3/10/2011 >


 
 
 
 
 
 
 
Πηγή: enalla.info