10 Ιανουαρίου 2018

"ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΥΔΡΟΣΤΡΟΒΙΛΟ-ΧΟΑΝΗ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΤΑΜΑΚΙ!!!!"


 
Έναν υδροστρόβιλο-χοάνη που παράγει υδροηλεκτρική ενέργεια από μικρά υδάτινα ρεύματα χαμηλής ροής χωρίς να προκαλεί περιβαλλοντικές βλάβες έχει αναπτύξει ένας έλληνας εφευρέτης.
Η ευρεσιτεχνία του Κωνσταντίνου Θεοχάρη έχει κατοχυρωθεί από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και υπόσχεται την αξιοποίηση χαμηλών υδατοπτώσεων για την παραγωγή ρεύματος από τους 2.850 νερόμυλους, νεροτριβές και μικρά φράγματα που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα.
Όπως επισημαίνει ο εφευρέτης, μέσω αυτής της καινοτομίας, μπορούν να αξιοποιηθούν επίσης και πολλά άλλα χαμηλά υδροδυναμικά που υπάρχουν στην Ελλάδα, λόγω του αλπικού τοπίου που διαθέτει. Πρόκειται για ένα σύστημα που λειτουργεί με ιδιαίτερα απλό τρόπο και χαμηλό κόστος κατασκευής, καθώς δεν απαιτεί έργο κάποιου πολιτικού μηχανικού, ενώ υπόσχεται και οικονομική λύση για επενδύσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
 
Αυτό το διάστημα, διενεργούνται μετρήσεις της ενεργειακής αποδοτικότητας του συστήματος στο εργαστήριο υδροδυναμικών μηχανών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ώστε να βελτιστοποιηθεί η πιλοτική εφαρμογή. Πρώτος στόχος είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από μια μικρή μονάδα επαγγελματικής εφαρμογής ισχύος 50 Κιλοβάτ στην ορεινή Ναυπακτία.
Απώτερος στόχος είναι η εμπορική αξιοποίηση της εταιρείας από ένα αντίστοιχο εταιρικό σχήμα.
Με αυτό το σκεπτικό, ο κ. Θεοχάρης συμμετείχε στον 3ο Διαγωνισμό του «Η Ελλάδα Καινοτομεί!».
—Πώς λειτουργεί
Το σύστημα βασίζεται σε έναν «υδροστρόβιλο–χοάνη» VLH, που θεωρείται ο πιο απλός και πρωτότυπος υδροστρόβιλος. Μετατρέπει την υδροδυναμική ενέργεια σε κινητική και περιστρέφεται χωρίς έλικα ή φτερωτή. Την ενέργεια παράγει η περιδίνηση του νερού στα τοιχώματα του κάδου.
Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι η τεχνολογία μπορεί να αξιοποιηθεί σεδιαφορετικές εφαρμογές και κλίμακες: για την παραγωγή ρεύματος έως 10 KW για οικιακές εφαρμογές, έως 100 KW για επαγγελματικές εφαρμογές και έως 1 MW για εμπορικές εφαρμογές. Εφικτή θεωρείται και η διασύνδεση του συστήματος με το κεντρικό δίκτυο της ΔΕΗ.
Το σύστημα εκτιμάται ότι έχει ωφέλιμο χρόνο ζωής άνω των 50 ετών, ενώ δεν απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση και μεγάλα επενδυτικά προγράμματα.
—Περιβαλλοντική προστασία
Ανάμεσα στα οικολογικά πλεονεκτήματα του προϊόντος, βρίσκεται το γεγονός ότι διατηρεί οικολογική ισορροπία και δεν αλλάζει τη ροή του ποταμού, έχοντας ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στη γεωργική γη, είναι αθόρυβο και δεν αλλοιώνει τη μορφή του φυσικού τοπίου.
Τέλος είναι ασφαλές για την υδρόβια άγρια ζωή, αλλά και για τον άνθρωπο.



Πηγή:
ellinikaproionda

Αραβες, Αφγανοί, Ινδοί, Πακιστανοί και άλλοι «αναξιοπαθούντες» ρήμαξαν τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στην Χίο


Αραβες, Αφγανοί, Ινδοί, Πακιστανοί και άλλοι «αναξιοπαθούντες» ρήμαξαν τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στην Χίο
Translate this page
Εθνοτικά επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ προσφύγων και παράνομων μεταναστών, αραβόφωνων, από την μία και Πακιστανών και Αφγανών, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης στο hot spot της ΒΙΑΛ.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του διαρκούν  πάνω από τρεις ώρες .
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή και μέχρι τις 11.30 είχαν γίνει τουλάχιστον δέκα προσαγωγές ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα όπλα (μαχαίρια, διαμορφωμένες φαλτσέτες, κατσαβίδια  φονικά σουβλιά κλπ)
Από τα επεισόδια έσπασαν τζάμια σε περιορισμένο αριθμό οικίσκων. Γύρω στις 23:30 τα πράγματα ηρέμησαν, αλλά παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.


Pronews

Το παίζουν ...το έργο δήθεν "τυχαία συνάντηση" Κούλης Μητσοτάκης και Μ. Γλέζος-Οπως ο εραστής που περίμενε ώρες την βοσκοπούλα στην γωνία!!


Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Μ. Γλέζου

Μη προγραμματισμένη συνάντηση με τον Μανώλη Γλέζο είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο δρόμο για την Πιερία, όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία. 

Σημειώνεται πως η πτήση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ακυρώθηκε το πρωί, εξαιτίας της ομίχλης στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποιεί περιοδεία σήμερα και αύριο στους νομούς Πιερίας και Πέλλας, ενώ μετά την ακύρωση της πτήσης μετέβη οδικώς στην Κατερίνη.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «καθ' οδόν για την πρώτη περιοδεία στην Πιερία, η γρήγορη στάση για καφέ στην εθνική, λίγο πριν από τη Λαμία, μου επιφύλαξε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Όταν συναντώ τον Μανώλη Γλέζο πάντα χαίρομαι τις συζητήσεις μας, αλλά και πάντα συγκινούμαι. Είναι, νομίζω, ο τελευταίος της γενιάς του πατέρα μου».

Kyriakos Mitsotakis
12 ώρες πριν
Καθοδόν για την πρώτη περιοδεία στην Πιερία, η γρήγορη στάση για καφέ στην εθνική, λίγο πριν από τη Λαμία, μου επιφύλαξε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Όταν συναντώ τον Μανώλη Γλέζο πάντα χαίρομαι τις συζητήσεις μας, αλλά και πάντα συγκινούμαι. Είναι, νομίζω, ο τελευταίος της γενιάς του πατέρα μου.
Φωτογραφία του χρήστη Kyriakos Mitsotakis.
Φωτογραφία του χρήστη Kyriakos Mitsotakis.
Φωτογραφία του χρήστη Kyriakos Mitsotakis.

ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ και αστικές συγκοινωνίες περνάνε απευθείας στο Υπερταμείο

Δείτε αναλυτικά τη λίστα των επιχειρήσεων όπως περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο
ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ και αστικές συγκοινωνίες περνάνε απευθείας στο Υπερταμείο


Στη δικαιοδοσία του Υπερταμείου περνούν τη Δευτέρα 14 ΔΕΚΟ - Αν δεν πετύχει η εξυγίανσή τους, οι ΔΕΚΟ θα βγουν στο σφυρί - Το ελεγχόμενο από τους δανειστές Υπερταμείο γίνεται ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας με 40.000 εργαζόμενους

Τη νέα δομή για το Υπερταμείο, με ανατροπή του υπάρχοντος σχεδιασμού, επιβεβαίωσε το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης σε συνέχεια ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο ΘΕΜΑ τον Δεκέμβριο.


Με βάση τα νέα δεδομένα, την Δευτέρα οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα κληθούν να εγκρίνουν -κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου- τη μεταβίβαση 14 ΔΕΚΟ απευθείας στο Υπερταμείο και όχι στην προβλεπόμενη υπομονάδα για τις ΔΕΚΟ, την ΕΔΗΣ, η οποία τελικά δεν θα δημιουργηθεί. Ανάμεσα τους ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ και ΔΕΗ, επιχειρήσεις με υψηλό συμβολισμό για τον ΣΥΡΙΖΑ τα χρόνια της αντιπολίτευσης.

Σκοπός του Υπερταμείου είναι να προσπαθήσει να εξυγιάνει τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ, να αξιολογήσει τις (εν πολλοίς κομματικά διορισμένες) διοικήσεις και μόνο αν δεν προκύψει αποτέλεσμα να τις πουλήσει. Αυτός είναι άλλωστε και ο κανονισμός με τον οποίο λειτουργεί το Υπερταμείο που αποφασίστηκε να συσταθεί κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στις 12 Ιουλίου του 2015.  
H εξέλιξη προοιωνίζεται αλλαγές (όχι απαραίτητα αρνητικές) για τους περίπου 40.000 εργαζόμενους που απασχολούνται στις εν λόγω ΔΕΚΟ, οι οποίες με βάση τις νόρμες του Υπερταμείου θα πρέπει να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και σύμφωνα με τον κώδικα ορθής πρακτικής του ΟΟΣΑ. Σε κάθε περίπτωση οι διοικήσεις θα αξιολογηθούν και θα παραμείνουν μόνο όσοι περάσουν την αξιολόγηση. 

Από την Δευτέρα το βράδυ, το Υπερταμείο, το οποίο ελέγχεται από τους Θεσμούς μέσω του εποπτικού συμβουλίου, αναμένεται να γίνει και τυπικά ο μεγαλύτερος «εργοδότης» της χώρας με στόχο τη συνολική εξυγίανση του κεφαλαίου ΔΕΚΟ το οποίο κόστισε στους φορολογούμενους τις τελευταίες δεκαετίες. Σε επόμενη φάση αναμένεται να περάσει σε αυτό και μια νέα λίστα εταιρειών.

Βεβαίως, εκτός από ελλειμματικές ΔΕΚΟ περνάνε στο Υπερταμείο και επιχειρήσεις με υψηλή προστιθέμενη αξία που λειτουργούν ήδη με σύγχρονες και ορθολογικές μεθόδους και οι οποίες αναμένεται να ενισχυθούν έτι περαιτέρω. 
Αναλυτικά, στο Υπερταμείο περνούν τα ακόλουθα μερίδια του ελληνικού Δημοσίου: 

-ΔΕΗ, 18.000 εργαζόμενοι, στο Υπερταμείο περνάει το 34% της ΔΕΗ (το 17% παραμένει στο το ΤΑΙΠΕΔ και οδεύει προς πώληση).

-Το 50,3% της ΕΥΔΑΠ

-Το 51% της ΕΥΑΘ

-Τα ΕΛΤΑ 

-Οι αστικές συγκοινωνίες: ΟΑΣΑ και οι θυγατρικές ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ

-Το 25% του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

-Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας

-Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης

-Η ΔΕΘ-HELEXPO

-Τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (μειοψηφικό ποσοστό)

-Οι Ελληνικές Αλυκές

-Η ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ

-Η Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου

-Το ΟΑΚΑ

Εκτός βγήκαν τελικά η Αττικό Μετρό και οι Κτιριακές Υποδομές, ενώ ο ΟΣΕ και η ΕΛΒΟ αναμένεται να ενταχθούν σε επόμενη φάση. Για την ΕΑΒ θα προηγηθεί αξιολόγηση ώστε να διαπιστωθεί το αν πλήττεται η αμυντική ικανότητα της χώρας.

Το Υπερταμείο ελέγχεται από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς μέσω του πενταμελούς εποπτικού συμβουλίου. Με βάση τον ισχύοντα νόμο οι Θεσμοί έχουν την απόλυτη πλειοψηφία στο εποπτικό συμβούλιο του Υπερταμείου (με τρία μέλη έναντι δύο Ελλήνων) ενώ πρόεδρός του εν λόγω συμβουλίου είναι ο Γάλλος Ζακ Λε Παπ.

 πηγή

Το «εθνικό συμφέρον» το αποφασίζει η αστυνομία;



Στην περίπτωση του τούρκου αξιωματικού, ο Άρειος Πάγος έχει αμετάκλητα αποφασίσει ότι αυτός δεν μπορεί να εκδοθεί στην Τουρκία, διότι κινδυνεύει. 

Έρχεται όμως ο ισχυρισμός της ΕΛΑΣ,  ότι η κράτηση είναι επιβεβλημένη για λόγους «δημόσιας τάξης και εθνικού συμφέροντος».
 
Πέραν του ότι η «δημόσια τάξη» δεν είναι κάτι που μπορεί η ΕΛΑΣ να επικαλείται αορίστως αλλά ορίζεται με συγκεκριμένους νόμους τους οποίους υποχρεούται να εφαρμόζει, αναρωτιέμαι: από πότε είναι υπόθεση της αστυνομίας το «εθνικό συμφέρον»; 

Από πότε διασφαλίζεται το «εθνικό συμφέρον» με συλλήψεις που αποφασίζει μόνη της η αστυνομία;






Καλέ, ποιά αποφασίζει μόνη της;
Ποδίτσες φορά η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και κάνει ότι της πουν τα πολιτικά αφεντικά της.

Οι βρωμομπολσεβίκοι της συγκυβέρνησης, έβαλαν την αστυνομία, να κάνει την βρωμοδουλειά..., για να δείξουν καλές οδελίσκες στον Σουλτάνο...

Πολύ... οθωμανικό πέφτει ρε παιδιά κυβέρνησης και αστυνομίας... δεν νομίζετε;;;


Καλλιόπη Σουφλή


Έγραφα χθες πως όταν το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες χρησιμοποιεί βαρύτατους χαρακτηρισμούς όπως «παράνομη» για την κράτηση ενός πρόσφυγα, οφείλουμε να προβληματιστούμε πολύ σοβαρά. 
 
Το Συμβούλιο δεν χρησιμοποιεί συχνά οξεία γλώσσα και, σε κάθε περίπτωση, δεν συνηθίζει τις μεταφορικές διατυπώσεις. 
 
Όταν λέει «παράνομη» δεν στηλιτεύει απλώς την αναλγησία μιας πολιτικής αλλά κυριολεκτεί: εννοεί ότι η κράτηση δεν είναι σύμφωνη με τη νομοθεσία της χώρας.


Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Συμβούλιο σήμερα σχετικά με τη σύλληψη, χθες, ενός εκ των οκτώ τούρκων αξιωματικών, εξέθεσε τα επιχειρήματά του γι’ αυτό του τον ισχυρισμό. 

Συνοπτικά, τα κύρια είναι τα εξής τρία: 

Πρώτον, ότι η διοικητική κράτηση κάποιου που αιτείται ασυλο επιτρέπεται, σύμφωνα με τον νόμο, μόνο στην περίπτωση όπου αυτός ήδη κρατείται –με σκοπό, λόγου χάρη, να απελαθεί– τη στιγμή που αιτείται την προστασία. 

Επιτρέπεται, μ’ άλλα λόγια, μόνο η συνέχιση της κράτησης. Και μόνο αν κρίνεται σε εξατομικευμένο επίπεδο αναγκαία. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση του ενός εκ των οκτώ τούρκων αξιωματικών, το άσυλο έχει ήδη χορηγηθεί από την αρμόδια επιτροπή και ο αξιωματικός ήταν ελεύθερος. 

Συνεπώς, η προσωρινή αναστολή της χορήγησης ασύλου από το Διοικητικό Εφετείο, ενόψει της συζήτησης της αίτησης ακύρωσης που υπέβαλε η κυβέρνηση στις 15 Φεβρουαρίου, δεν μπορεί να επισύρει εκ νέου διοικητική κράτηση.


Δεύτερον, ακόμη και η συνέχιση της διοικητικής κράτησης, για κάποιον που αιτείται άσυλο ενόσω ήδη κρατείται, δεν μπορεί βάσει νόμου να είναι μεγαλύτερη των τριών μηνών. Στην περίπτωση του τούρκου αξιωματικού, το διάστημα αυτό έχει προ πολλού παρέλθει.


Τρίτον, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η κράτηση αιτούντα άσυλο μπορεί να επιβληθεί μόνον εφόσον είναι δυνητικά εφικτή η επιστροφή του στη χώρα προέλευσης. 

Αν δεν υπάρχει πρακτική δυνατότητα επιστροφής, δεν μπορεί να κρατείται. 

Στην περίπτωση του τούρκου αξιωματικού, ο Άρειος Πάγος έχει αμετάκλητα αποφασίσει ότι αυτός δεν μπορεί να εκδοθεί στην Τουρκία, διότι κινδυνεύει. 

Το σκεπτικό αυτό αντανακλάται και στην απόφαση προσωρινής αναστολής της χορήγησης ασύλου του Δοικητικού Εφετείου, καθότι τονίζεται ότι η απόφαση εκδίδεται υπό τον όρο ότι οι ελληνικές αρχές θα απόσχουν από κάθε ενέργεια που θα σκοπεύει την αναγκαστική αναχώριση του αξιωματικού. 

Συνεπώς, εφόσον κάθε δυνατότητα απομάκρυνσης του προσώπου αυτού έχει αποκλειστεί, η κράτησή του δεν επιτρέπεται. 

Δεν είμαι νομικός, οπότε δεν μπορώ να κρίνω την επάρκεια της τεκμηρίωσης των επιχειρημάτων του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες. Θα ήθελα πολύ να ακούσω και «την άλλη πλευρά». 

Όμως εκεί δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά ο ισχυρισμός της ΕΛΑΣ ότι η κράτηση είναι επιβεβλημένη για λόγους «δημόσιας τάξης και εθνικού συμφέροντος».


Πέραν του ότι η «δημόσια τάξη» δεν είναι κάτι που μπορεί η ΕΛΑΣ να επικαλείται αορίστως αλλά ορίζεται με συγκεκριμένους νόμους τους οποίους υποχρεούται να εφαρμόζει, αναρωτιέμαι: από πότε είναι υπόθεση της αστυνομίας το «εθνικό συμφέρον»; 

Από πότε διασφαλίζεται το «εθνικό συμφέρον» με συλλήψεις που αποφασίζει μόνη της η αστυνομία;


Η κατά τα άλλα λαλίστατη κυβέρνησή μας, η οποία ως μάλλον αρμοδιότερη για το «εθνικό συμφέρον» επί έναν χρόνο κάνει δηλώσεις για «πραξικοπηματίες», τώρα παραμένει σιωπηλή.





Πηγή

ΣΟΚ! Η Εκκλησία της Ελλάδας αρνείται τα όποια συλλαλητήρια υπέρ της Μακεδονίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Σε πλήρη συμφωνία με τις θέσεις Μπουτάρη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αρνείται το όποιο συλλαλητήριο για το όνομα «Μακεδόνια».
Παρουσιάστηκε βέβαια, για τα τηρηθούν τα προσχήματα, ως ανυποχώρητος σε σχέση με την χρήση της λέξης Μακεδονία, αλλά και κατά των συλλαλητηρίων.
Αυτό δήλωσε για το θέμα των Σκοπίων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι η Εκκλησία είναι ανυποχώρητη στη λέξη «Μακεδονία» και χαρακτήρισε το Σκοπιανό όχι μόνο εθνικό, αλλά και εκκλησιαστικό θέμα που αγγίζει τους πάντες και που η Εκκλησία παρακολουθεί «με αγωνία και συγκίνηση».
Πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν είναι υπέρ των συλλαλητηρίων και των λαοσυνάξεων, γιατί «η Εκκλησία πορεύεται με αγάπη».
Τι σημαίνει η «αγάπη»; Το να δέχεσαι αδιαμαρτύρητα την κλοπή των δικαίων του Ελληνισμού;
Γιατί ο Χριστός τα έκανε τότε «λαμπόγυαλο» στον Ναό της Ιερουσαλήμ; Δεν είχε «αγάπη» μέσα Του;




.

el.gr

ΒΟΜΒΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΗΜΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ -Κατάσχεση του αυτοκίνητου οριστικά για ενα ποτηράκι παραπάνω αλκόλ

Αλκοόλ με ποσοστά άνω του 1,10 gr.. για εναμιση ποτηράκι;;

Σαν κεραυνός έπεσε στα δημοσιογραφικά γραφεία η πληροφορία ότι οι αρμόδιες..Ητροχαία

 Αρχές .ξεκινούν τις κατασχέσεις αυτοκινήτων σε οδηγούς που συλλαμβάνονται υπό την επήρεια αλκοόλ με ποσοστά άνω του 1,10 gr/l να κατάσχεται το όχημα οριστικά.
Διαβάστε όλο το άρθρο:





ΠΗΓΗ

K. Σέλτσας, (βουλευτής Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ): «Τζούρα εθνικισμού τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται για το Μακεδονικό»



Σελτσας

Την δική του θέση αλλά και του κόμματός του αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων κατέθεσε μέσω του Alpha 96.5 ο βουλευτής Φλωρίνης του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σέλτσας
«Είναι μια ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε αυτή τη χαραμάδα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την ονομασία προς μια κοινή αποδεκτή λύση»  δήλωσε αρχικά ο κος Σέλτσας προσθέτοντας  πως «έχουμε χάσει, ήδη, δύο ευκαιρίες και πρέπει να κλείνουμε εθνικές πληγές σιγά-σιγά.»

Ρίχνοντας τις βολές του κατά του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο βουλευτής της Φλώρινας τόνισε πως «η  ΝΔ ρίχνει την μπάλα στην κερκίδα λέγοντας ότι αν δεν υπογράψουν οι δύο συγκυβερνήτες  θα πρέπει να γίνουν εκλογές για να το λύσει εκείνος , κάτι που δείχνει το πολιτικό μέγεθος του αντρός» αφήνοντας αιχμές για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Από την άλλη, «θα έχουμε υψηλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία» εκτίμησε, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο κρυφής ατζέντας στο εσωτερικό της κυβέρνησης επί του ονοματολογικού.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που ήδη έχουν καταγραφεί από μερίδα ανθρώπων –κατοίκων της Μακεδονίας οι οποίοι ανθίστανται στην αναφορά του ονόματος «Μακεδονία» προγραμματίζοντας συλλαλητήριο, ο Κων/νος Σέλτσας δήλωσε: «δεν καταλαβαίνω αυτή την εθνική πρέζα που κάθε φορά που έχουμε πρόβλημα τραβάμε μια τζούρα εθνικισμού ένθεν και ένθεν. Το αν θα κάνουν συλλαλητήρια διάφοροι παράγοντες ας τα κάνουν, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να λύσει το θέμα οπωσδήποτε» είπε υπερτονίζοντας πως «κάθε φορά που έχουμε πρόβλημα τραβάμε μια τζούρα εθνικισμού από το Μακεδονικό και έτσι ο ένας προκαλεί τον εθνικισμό του άλλου»
Κάνοντας την δική του πρόβλεψη για τις οικονομικές επιπτώσεις της ονομασίας ο κος Σέλτσας έκανε λόγο για  «λύση αποδεκτή με χρήσεις μέσα και έξω. Ακόμα είναι οι διερευνητικές σε εξέλιξη και θα δούμε πώς θα καταλήξουν»

«Η Ελλάδα έτσι και αλλιώς έχει πρόβλημα με τους διεθνείς οργανισμούς , οπότε ας μην πέσουμε στην παγίδα των λάθος αποφάσεων . Το θέμα πρέπει να λυθεί γιατί για εμένα είναι ελάσσονος σημασίας εθνικό θέμα. Τα μείζονα εθνικά θέματα είναι εξ ανατολών» δήλωσε καταληκτικά ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Σέλτσας ερωτηθείς για τις πιέσεις που ασκούνται στην Ελλάδα από τον διεθνή παράγοντα και δη τις ΗΠΑ.



Πηγή: alpha965.gr