16 Ιουνίου 2015

Συνέβη χθες βράδυ: Τσαμπουκάς με Γιώργο Παπανδρέου σε ταβέρνα στον Πόρο


Ο Ο πρώην πρόεδρος του Πασόκ πήγε στον Πόρο για να χαλαρώσει.

Άλλωστε στο νησί έχει σκάσει και στο παρελθόν πολλές φορές για να κάνει το αγαπημένο του καγιάκ.

Μόνο που αυτή τη φορά η κωπηλασία του βγήκε ξινή.

Με την άνεση που τον χαρακτηρίζει πήγε στην περιοχή της πούντας ν΄ απολαύσει φρέσκα ψάρια.
Δεν υπολόγισε ωστόσο την οργή των κατοίκων της περιοχής. Δυο από αυτούς τον πλησίασαν με απειλητική διάθεση τον σκούντησαν και κατόπιν του φώναζαν «Εξαιτίας σου πεινάμε και μπήκαμε στο Δ.Ν.Τ. Θα έπρεπε να κρύβεσαι και όχι να τρως ψάρια την στιγμή που οι Έλληνες πεινάνε».

Ο πρώην πρωθυπουργός στην αρχή κράτησε την ψυχραιμία του και προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες. Όταν όμως κατάλαβε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει ζήτησε από την παρέα του ν΄αποχωρήσουν.
Όπως και έγινε…

" Ο Αγκαλίτσας " τίναξε στον αέρα την διαπραγμάτευση








fyllokaiftero1.blogspot.com


Ο Γιούνκερ «τίναξε στον αέρα» τις διαπραγματεύσεις για συμφωνία


Video 1

Γιούνκερ κατά ελληνικής κυβέρνησης

Αήθης επίθεση του προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον  γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο κ. Γιουνκερ κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για ψέματα προς τον ελληνικό λαό, αρνούμενος ότι οι δανειστές έχουν ζητήσει να επιβληθούν ορισμένα από τα μέτρα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.
«Θα ήταν τεράστιο λάθος η αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα και το ηλεκτρικό ρεύμα», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αύξησή τους δεν ήταν κάτι που ζητήθηκε από τους θεσμούς.
Επίσης, είπε πως δεν είχε επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα από την Κυριακή 14 Ιουνίου και μετά, εξαιτίας της έλλειψης προόδου στις διαπραγματεύσεις.
«Δεν με νοιάζει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά ο ελληνικός λαός», τόνισε, πρσθέτοντας ότι τα φτωχότερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας υποφέρουν περισσότερο από τους άλλους Ευρωπαίους, λόγω των προγραμμάτων προσαρμογής που έπρεπε να εφαρμοστούν.
Ο πρόεδρος της ΕΕ υπογράμμισε ότι πρότεινε στον Έλληνα πρωθυπουργό ένα πρόγραμμα 35 δισ. ευρώ από τώρα ως το 2020, προκειμένου να στηριχθούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα. Σημείωσε, επίσης, ότι κατά την άποψή του η συζήτηση εντός και εκτός της Ελλάδας, θα ήταν ευκολότερη αν η ελληνική κυβέρνηση έλεγε ακριβώς αυτό που προτείνουν οι θεσμοί και η Επιτροπή.
Σημείωσε, τέλος, ότι ο ίδιος πρότεινε να αντικατασταθούν τα μέτρα από το ΦΠΑ, με άλλα όπως για παράδειγμα με περικοπές δαπανών στον τομέα της άμυνας.

Από την πλευρά του, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος έδωσε από κοινού τη συνέντευξη με τον κ. Γιούνκερ, τόνισε ότι στηρίζει τις προσπάθειες μεταξύ της ΕΕ και της Ελλάδας για επίτευξη συμφωνίας, γιατί όπως είπε, «είναι σημαντικό για την ΕΕ, την Ελλάδα και για όλους».
Υπενθύμισε, τέλος, ότι η Ελλάδα δαπανά το 2% του ΑΕΠ της στην άμυνα.








" Πυρηνικό" μήνυμα Β.Πούτιν στον Α.Τσίπρα:Ελα μαζί μας και μην φοβάσαι τίποτα" ( Βίντεο)





ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 40 ΝΕΩΝ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ YARS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


Με 40 νέα διηπειρωτικά βλήματα πυρηνικά βλήματα RS-24 Yars ή αλλιώς RT-24 Yars (SS-27 Mod 2), υποδέχεται την Παρασκευή στην Αγία Πετρούπολη ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν τον Ελληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα: Σήμερα ανανοίνωσε ότι τα παραπάνω βλήματα θα εισαχθούν σε υπηρεσία στο ρωσικό οπλοστάσιο και λίγες ώρες πριν την συνάντηση κορυφής στο forum των BRICS θέλει να κάνει μια επίδειξη δύναμης προς όλους και να τονίζει στον Ελληνα πρωθυπουργό ότι η Ελλάδα μπαίνει σε μια πανίσχυρη ομάδα κρατών (Ρωσία, Κίνα, Ινδία Βραζιλία,  Νότιος Αφρική) και δεν έχει να φοβάται τίποτα.



Οι Yars είναι μεγαλύτεροι από το Topol-M και φέρουν 5-8 οχήματα επανεισόδου με ειδικό προγραμματισμό για αποφυγή αντιβαλλιστικών όπλων. Η ταχύτητα επανεισόδου είναι 20 φορές μεγαλύτερη από αυτή του ήχου και έχουν εμβέλεια 11.000 χλμ.
"Περισσότεροι από 40 νέοι διηπειρωτικοί πύραυλοι ικανοί να ξεπεράσουν ακόμη και τα πιο εξελιγμένα τεχνικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας θα προστεθούν φέτος στο πυρηνικό οπλοστάσιο. Οι φίλοι της Ρωσίας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν έναν πανίσχυρο σύμμαχο και όσοι επιβουλεύονται την ασφάλειά μας θα πρέπει να ξέρουν ότι μπορεί να διατρήσει την οποιαδήποτε αντιβαλλιστική ασπίδα", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν έχοντας γύρω του αξιωματικούς του Στρατού στην 1η στρατιωτική έκθεση όπλων ARMY 2015 που διεξάγεται στην Μόσχα.
Ο Β.Πούτιν προχώρησε στην δήλωση λίγο μετά την ανακοίνωση από το Κρεμλίνο της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρόπουλη, κι ενώ η ΕΕ και οι ΗΠΑ ζτούν από την Ελλάδα να μην συμμετάσχει στην αναπτυθξιακή τράπεζα των BRICS.
"Το αίσθημα είναι ότι οι συνάδελφοί μας των χωρών του ΝΑΤΟ μας ωθούν σε μια κούρσα εξοπλισμών και προσπαθούν να κρατήσουν μακρικά μας κράτη που θέλουν να αναπτύξουν φιλικές σχέσεις με την Ρωσία", δήλωσε σχετικά και ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ στο περιθώριο της έκθεσης.

defensenet


ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ! ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΠΙΑ



image

Οι δυο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έκαναν τα παράπονά τους για την ελληνική κυβέρνηση στον Σταύρο Θεοδωράκη. Ο σουρεαλισμός σε όλο του το μεγαλείο…
Τώρα μάλιστα. Άρχισε να ξεδιπλώνεται η αλήθεια για το τι πραγματικά συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις. Οι δανειστές δεν θέλουν την Ελλάδα έξω από το ευρώ. Τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν έξω από τη διακυβέρνηση!!!
Και τούτο διότι δυστυχώς δεν τους βγαίνει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης…
Έκπληκτος ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε ότι στις 15 Ιουνίου του 2015 και ενώ οι διαπραγματεύσεις είναι σε οριακό σημείο, ότι ο Γιούνκερ (που πριν από λίγες ημέρες δεν σήκωνε το τηλέφωνο στον Τσίπρα) και ο Μάρτιν Σούλτς μίλησαν στο τηλέφωνο με τον Σταύρο Θεοδωράκη!!!
Και όχι μόνο αυτό, αλλά του εξέφρασαν τη δυσφορία τους για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης.
Πήραν δηλαδή το Σταύρακα για να του κάνουν τα παράπονά τους.
Μάλιστα ο Γιούνκερ είπε λέει στον Σταύρο, την Τρίτη το πρωί που θα συναντηθεί με τον Τσίπρα να του μεταφέρει το μήνυμα ότι η βούλησή του είναι να βοηθήσει την Ελλάδα.
Ο Σταύρος δηλαδή μετετράπη σε κομιστή των θεσμών!!! Τι άλλο θα ζήσουμε σε αυτό τον τόπο;
Άραγε με ποια ιδιότητα ο Σταύρος έκρινε ότι πρέπει να συνομιλήσει με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους; Κι αυτοί με τα σειρά τους με τι ιδιότητα του απευθύνθηκαν και μίλησαν μια ολόκληρη ώρα έκαστος;
Αν δεν με απατά η μνήμη μου ο Σταύρακας δεν είναι ούτε καν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αλλά θα μου πείτε τι κάνει νιάου –νιάου στα κεραμίδια;
Ο Σταύρος είναι το αγαπημένο παιδί και των εργολάβων και των δανειστών. Άλλωστε, ουκ ολίγες φορές το είπαν οι Ευρωπαίοι στον Τσίπρα: «Αλέξη, τον Σταύρο έπρεπε να βάλεις στην κυβέρνηση κι όχι τον Καμμένο. Το Σταύρο που είναι και… πρόθυμος».
Τώρα που η διαπραγμάτευση έφτασε σε οριακό σημείο, οι δανειστές δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα.

newsbomb.gr  

by Cassandra

«Η Ελλάδα δεν έχει να χάσει τίποτα αν πει “όχι”»


«Η Ελλάδα δεν έχει να  χάσει τίποτα αν πει “όχι”» Ο 
Βόλφγκανγκ Μινχάου, εκτιμά ότι αν η ελληνική κυβέρνηση αποδεχτεί την πρόταση των πιστωτών, τότε θα πρέπει να συμφωνήσει σε δημοσιονομική προσαρμογή της τάξης του 1,7% του ΑΕΠ στους επόμενους 6 μήνες



Ο Βόλφγκανγκ Μινχάου, με άρθρο του στους «Financial Times», εξηγεί τους τρεις λόγους για τους οποίους είναι προτιμότερη μια έξοδος από το ευρώ, παρά να δεχτεί η ελληνική κυβέρνηση τα εκβιαστικά διλήμματα των πιστωτών της.

Κι όμως, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει να χάσει τίποτα αν πει ένα μεγαλοπρεπές «όχι» στο εκβιαστικό δίλημμα των πιστωτών για επιπλέον δημοσιονομική προσαρμογή ή έξοδο από το ευρώ.

Οπως επισημαίνει στο χθεσινό του άρθρο στους «Financial Times» o Βόλφγκανγκ Μινχάου, η σημερινή κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο εκλογών πριν από τον Ιανουάριο του 2019. Ετσι, όποιες επιλογές κάνει σήμερα, αυτές θα κριθούν για τους καρπούς που θα αποφέρουν έπειτα από τουλάχιστον τρία χρόνια, ενδεχομένως και λιγότερο.

Ο Γερμανός αρθρογράφος εκτιμά ότι αν η ελληνική κυβέρνηση αποδεχτεί την πρόταση των πιστωτών, τότε θα πρέπει να συμφωνήσει σε δημοσιονομική προσαρμογή της τάξης του 1,7% του ΑΕΠ στους επόμενους 6 μήνες. Η επιλογή αυτή, όπως είναι γνωστό, μέσω των πολλαπλασιαστών θα επηρεάσει αρνητικά ανάπτυξη και αναλογία χρέους/ΑΕΠ.

Επικαλούμενος τις διττές επιπτώσεις που έχει στην ανάπτυξη η δημοσιονομική πολιτική, ο Μινχάου υπολογίζει ότι σε βάθος τετραετίας το πλήγμα που θα δεχτεί το ελληνικό ΑΕΠ από το πρόγραμμα προσαρμογής που προτείνουν οι πιστωτές θα είναι της τάξης του 12,6% ενώ η αναλογία χρέους/ΑΕΠ θα αγγίξει το 200%. Πρόκειται, όπως λέει, για διπλή αυτοκτονία, τόσο της ελληνικής οικονομίας όσο και της πολιτικής καριέρας του Ελληνα πρωθυπουργού.

Θεωρεί έτσι ότι η άλλη άκρη του εκβιαστικού διλήμματος των πιστωτών, η έξοδος από το ευρώ, θα ήταν προτιμότερη για τρεις λόγους:
  1. Η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεφορτωθεί τα τρελά προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής των πιστωτών. Η Αθήνα θα χρειαστεί να εμφανίσει ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο θα απαιτήσει πιθανότατα μια εφάπαξ προσαρμογή, αλλά μέχρις εκεί. Θα αθετήσει όλα τα χρέη του επίσημου τομέα (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΣΜ, χώρες Ε.Ε.), ενώ θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τα χρέη των ιδιωτών με στόχο την επιστροφή στις αγορές λίγα χρόνια αργότερα.
  2. Η μείωση του ρίσκου. Μετά το Grexit κανείς δεν θα φοβάται για τον κίνδυνο μετατροπής νομίσματος, ο κίνδυνος χρεοκοπίας θα είναι πολύ μικρότερος καθώς η Ελλάδα θα έχει ήδη αθετήσει το χρέος των επίσημου τομέα και θα αναζητεί την ανάκτηση της χρηματοδότησης από τους ιδιώτες πιστωτές.
  3. Το όφελος που θα έχει η εξωτερική θέση της οικονομίας και κυρίως ο τουρισμός από ένα λιγότερο ισχυρό σε σχέση με το ευρώ νέο νόμισμα.
Ο Μινχάου θεωρεί σημαντικότερο λόγο ενός Grexit τον πρώτο, ειδικά βραχυπρόθεσμα, ενώ οι άλλοι δύο είναι εξίσου σημαντικοί μακροπρόθεσμα. Η έξοδος από το ευρώ θα έχει βέβαια και αρνητικές επιπτώσεις, κυρίως βραχυπρόθεσμα. Η εισαγωγή του νέου νομίσματος μπορεί να είναι χαοτική, η κυβέρνηση μπορεί να αναγκαστεί να οδηγηθεί στην επιβολή ελέγχων στη διακίνηση των κεφαλαίων και να κλείσει τα σύνορα. Οι απώλειες για ένα χρόνο θα είναι σημαντικές, όμως το χάος θα διαδεχτεί σύντομα μια γρήγορα ανακάμπτουσα οικονομία.

Oι εκτιμήσεις

Πάντως ο Μινχάου πιστεύει ότι, αν και ορθολογικά συμφέρουσα, η επιλογή του Grexit δεν θα είναι αυτή που θα υιοθετηθεί. Εκτιμά ότι η επιλογή αυτής της εβδομάδας θα έχει να κάνει με την αποδοχή ή μη της πρότασης των πιστωτών. Αν ο Αλέξης Τσίπρας πει «όχι» και το Eurogroup δεν καταλήξει σε συμφωνία την Πέμπτη, τότε η στάση πληρωμών στα χρέη που εκπνέουν Ιούλιο και Αύγουστο θα είναι αναπόφευκτη. Και αν τότε η ΕΚΤ κλείσει περαιτέρω τη στρόφιγγα της ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες, η Ελλάδα θα αναγκαστεί σε έξοδο από το ευρώ.

Αν όμως φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο, είναι πολύ πιθανό οι πιστωτές της ευρωζώνης να αποφασίσουν τότε ότι είναι πιο συμφέρον να μιλήσουν για μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αφού αν η Ελλάδα κηρύξει μεσοκαλόκαιρο στάση πληρωμών στο χρέος του επίσημου τομέα, τότε Γαλλία και Γερμανία μόνο θα χάσουν περί τα 160 δισ. ευρώ και βέβαια Μέρκελ και Ολάντ θα μείνουν στην ιστορία ως οι μεγαλύτεροι «χασούρηδες».





 minchaou.jpg



Στο νοσοκομείο ο Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ., μία μέρα πριν καταθέσει για τα Μνημόνια


Στο νοσοκομείο ο Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ., μία μέρα πριν καταθέσει για τα Μνημόνια
Σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο τον ανάγκασε να εισαχθεί στο νοσοκομείο, επικαλείται ο διοικητής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., Ανδρέας Γεωργίου, στο σημείωμα που έστειλε στη βουλή σήμερα, για να δικαιολογήσει την απουσία του από την Εξεταστική επιτροπή για τα Μνημόνια όπου θα κατέθετε αύριο, Τρίτη, ως μάρτυρας.
Με δεδομένο πως ο Ανδρέας Γεωργίου ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 που οδήγησε τη χώρα στο καθεστώς των μνημονίων, η ξαφνική ασθένεια δημιουργεί υποψίες.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί εργαζόμενοι στην Ελληνική Στατιστική Αρχή είναι οργισμένοι με τη στάση του Ανδρέα Γεωργίου, την οποία θεωρούν υποκριτική.
Βουλευτές που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή επιβεβαιώνουν πως έχει σταλεί το σχετικό σημείωμα, αλλά οι πληροφορίες για το περιεχόμενό του παραμένουν συγκεχυμένες.


kontranews.gr