10 Ιανουαρίου 2020

Α.Τσίπρας: «Να αναστείλουμε το ν/σ για την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ μέχρι να δούμε έμπρακτη αμερικανική στήριξη»




Α.Τσίπρας: «Να αναστείλουμε το ν/σ για την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ μέχρι να δούμε έμπρακτη αμερικανική στήριξη»

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την αναστολή της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, «μέχρι οι ΗΠΑ να εκφράσουν ξεκάθαρη στήριξη» και πρότεινε ομολογουμένως κάτι πολύ λογικό και σύμφωνο με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Είπε μάλιστα το αυτονόητο, ότι «Κανείς δεν πρέπει να μας θεωρεί δεδομένους» κάτι που στην ελληνική περίπτωση σε ότι αφορά τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, είναι το λιγότερο είδος γεωπολιτικού ανέκδοτου.
Η  Ελλάδα είναι ο ορισμός του «δεδομένου» με τα γνωστά αποτελέσματα.
«Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω για τις εξελίξεις. Εξέφρασα την ανησυχία για τις αυξανόμενες εντάσεις και τον κίνδυνο μιας νέας εθνικής περιπέτειας», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το ραντεβού με τον Κ. Μητσοτάκη.
«Εξέφρασα την ανησυχία για την εκκωφαντική σιωπή από όλη την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ για την κλιμάκωση από την Τουρκία», τόνισε.
«Κανείς δεν πρέπει να μας θεωρεί δεδομένους. Ο κος Μητσοτάκης προσυπέγραψε αλλά έκανε το αντίθετο: έδωσε όσα είχε να δώσει πριν ζητήσει όσα δικαιούνταν να πάρει.
Το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν οι ισχυροί σύμμαχοί μας θα πιέσουν την Τουρκία να μην κλιμακώσει τις προκλήσεις και το εάν θα βρεθούν στο πλευρό μας αν το πράξει.
Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να αναστείλει την ψήφιση του νομοσχεδίου για αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδα μέχρι να εκφραστεί ξεκάθαρη στήριξη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την αύξηση της αμυντικής ισχύος αλλά ζητά τεκμηρίωση για τους σχεδιασμούς».
Πράγματι οι ΗΠΑ δεν έχουν εκφραστεί ξεκάθαρα υπέρ της Ελλάδας αρνούμενες κατηγορηματικά να δώσουν εγγυήσεις ασφαλείας απέναντι στην Τουρκία ως αντάλλαγμα για τις βάσεις.
Μόνο που οι διαπραγματεύσεις για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ άρχισαν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, εκτός αν θέλει να μας πει ο κ.Τσίπρας ότι εκείνου του έδιναν εγγυήσεις ασφαλείας οι ΗΠΑ και τις πήραν πίσω όταν ανέβηκε η ΝΔ στην κυβέρνηση.
Έστω και έτσι όμως αν και αν ήταν κυβέρνηση πολύ αμφιβάλουμε ότι θα προχωρούσε σε μια τέτοια δήλωση, τουλάχιστον αυτή την στιγμή εκφράστηκε πολύ λογικά και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.


Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:
«Είχα σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον κύριο Μητσοτάκη για τις περιφερειακές εξελίξεις, τα ελληνοτουρκικά και το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ.
Εξέφρασα την ανησυχία μας για την αυξανόμενη ένταση στην περιοχή και κυρίως για τον κίνδυνο μια νέας εθνικής περιπέτειας τώρα που βγήκαμε από τη 10ετή περιπέτεια της οικονομική κρίσης.
Υπογράμμισα επίσης τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία μας -και πιστεύω όλου του ελληνικού λαού- από την εκκωφαντική σιωπή που επικράτησε κατά την επίσκεψη του, όχι μόνο από τον Πρόεδρο Τραμπ αλλά από όλη την αμερικανική ηγεσία, απέναντι στην πιο σοβαρή κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας των τελευταίων 20 ετών.
Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή είχα τονίσει ότι κανείς δεν πρέπει να μας θεωρεί δεδομένους.
Τότε ο κ. Μητσοτάκης είχε πει προσυπογράφω αυτή τη φράση.
Στη πράξη όμως έκανε το αντίθετο.
Δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι προβλέψιμος σύμμαχος, δηλαδή δεδομένος.
Έδωσε όσα είχε να δώσει -και με το παραπάνω- πριν καν ζητήσει όσα δικαιούται να πάρει.
Και αυτή είναι εσφαλμένη τακτική.
Το κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί κάθε Έλληνα πολίτη σήμερα, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, είναι αν οι ισχυροί σύμμαχοί μας θα πιέσουν την Τουρκία να μην κλιμακώσει τις προκλήσεις και θα βρεθούν έμπρακτα στο πλευρό μας, στο ενδεχόμενο που η Τουρκική πλευρά εντείνει αυτές τις προκλήσεις.
Χωρίς ξεκάθαρη διαβεβαίωση σε αυτό το ενδεχόμενο, πιστεύω είναι λάθος να προχωράμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Ζήτησα λοιπόν από τον Πρωθυπουργό να αναστείλει τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ, μέχρις ότου εξασφαλισθεί η έμπρακτη στήριξη στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Του δήλωσα επίσης ότι θα στηρίξουμε την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, όπως έχουμε αποδείξει.
Περιμένουμε ωστόσο μία σοβαρή τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα της αγοράς των F35 σε σχέση με το κόστος, καθώς δεν πρέπει να επαναλάβουμε μια αλόγιστη κούρσα εξοπλισμών, τώρα που βγήκαμε από την κρίση.
Με ενημέρωσε επίσης και για τη πρόθεση του να αλλάξει εκ νέου τον εκλογικό νόμο.
Του εξέφρασα τη κάθετη διαφωνία μας στην επιστροφή ενός συστήματος ανισοτιμίας ψήφου.
Σε μια περίοδο που απαιτούνται συνεννόηση, σύνθεση απόψεων και προγραμματικές συγκλίσεις, ο ίδιος δυστυχώς επιμένει στη λογική των μονοκομματικών κυβερνήσεων.
Αυτών δηλαδή που μας οδήγησαν στη κρίση.
Τέλος, ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη, δεδομένων και των συνθηκών που απαιτούν εθνική συνεννόηση, να σταματήσει τα καλλιστεία επιλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Να επισπευστεί η ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου και αμέσως μετά να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής.
Ελπίζω η επιμονή του κύριου Μητσοτάκη σε επιλογές που διχάζουν να μη συνεχιστεί.
Και να προβεί σε επιλογές και πρωτοβουλίες που δεν διχάζουν αλλά ενώνουν, στη βάση μιας κοινής εθνικής στρατηγικής, ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα.

Γιατί σκοπός όλων μας πρέπει να είναι, να μην οδηγηθεί η χώρα και σε νέα κρίση, εθνική αυτή τη φορά».








pronews.gr 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΟΡΗΓΩΝ















Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

Το μεν πνεύμα πρόθυμον να αγιάσει, η δε σαρξ ασθενής.

Έρευνα: Πίνετε συχνότερα πράσινο τσάι για να ζήσετε πιο πολύ και να αρρωσταίνετε λίγο



Έρευνα: Πίνετε συχνότερα πράσινο τσάι για να ζήσετε πιο πολύ και να αρρωσταίνετε λίγο
Το πράσινο τσάι βρέθηκε να έχει μεγαλύτερο όφελος σε σχέση με το μαύρο, κάτι που έχουν δείξει και προηγούμενες μελέτες 
Οι άνθρωποι που πίνουν τσάι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, έχουν αυξημένη πιθανότητα να ζήσουν περισσότερο και με καλύτερη υγεία, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική κινεζική έρευνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Σινιάν Γουάνγκ της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στο Πεκίνο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «European Journal of Preventive Cardiology» της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 101.000 άτομα χωρίς ιστορικό καρδιαγγειακής πάθησης ή καρκίνου. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, όσους έπιναν τσάι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και όσους έπιναν πιο αραιά ή καθόλου, και στη συνέχεια παρακολουθήθηκαν για επτά χρόνια κατά μέσο όρο.
Διαπιστώθηκε ότι όσοι 50χρονοι έπιναν συχνά τσάι, ζούσαν 1,3 χρόνια περισσότερο σε σχέση με όσους έπιναν τσάι σπάνια ή καθόλου, καθώς επίσης εμφάνιζαν στεφανιαία νόσο 1,4 χρόνια αργότερα κατά μέσο όρο. Είχαν 20% μικρότερο κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό, καθώς επίσης 15% μικρότερο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο από οποιαδήποτε αιτία.

Όσον αφορά το είδος του τσαγιού, το πράσινο βρέθηκε να έχει μεγαλύτερο όφελος σε σχέση με το μαύρο, κάτι που έχουν δείξει και προηγούμενες μελέτες. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, υπέρταση, δυσλιπιδαιμία κ.α. Στο μαύρο τσάι οι πολυφαινόλες έχουν υποστεί οξείδωση και έχουν χάσει πολλές από τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες τους.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >
 
ΔΑΣ   'Biokott"Βότανα εδώ

Στη βουλή οι δικογραφίες για Δραγασάκη - Φλαμπουράρη - Σταθάκη



Στη βουλή οι δικογραφίες για Δραγασάκη - Φλαμπουράρη - Σταθάκη

Στη Βουλή έφτασαν τρεις δικογραφίες κατά των πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Φλαμπουράρη, Γιώργου Σταθάκη και Γ. Δραγασάκη.

Οι δικογραφίες ήρθαν μετά τις καταγγελίες του Θ. Κιτσάκου για την υπόθεση ΔΕΠΑ- ΕΛΦΕ- Λαυρεντιάδης στην οποία εμπλέκεται και ο Μανώλης Πετσίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία ο Θ. Κιτσάκος φέρεται να περιγράφει πλήρως τις σχέσεις κυβερνητικών στελεχών με τον Μανώλη Πετσίτη.

Ο κ. Πετσίτης εκανε την εμφάνισή του στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) λίγο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Ο γνωστός ως «Μανόλο του Παππά» το 2017 επέκτεινε τη δραστηριότητά του, με αποτελεσμένα να αυξηθούν σημαντικά τα εισοδήματα του και επιπλέον χρησιμοποιούσε ανενόχλητα την ιδιότητα του εκπροσώπου του Μεγάρου Μαξίμου. Ακόμα εμφανίστηκε ως φορολογικός εκπρόσωπος των Κυπρίων δικηγόρων, συνεργατών του Αρτέμη Αρτεμίου, οι οποίοι παραμένουν διαχειριστές των offshore εταιρειών στις οποίες μεταβιβάστηκαν η παραγωγή και οι εργαζόμενοι της ELFE.

Tο ερώτημα που τέθηκε εκείνη την εποχή είναι το κατά πόσον ο κ Πετσίτης έπαιξε κάποιο διαμεσολαβητικό ρόλο για την ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας συμφερόντων Λαυρεντιάδη απέναντι στους πιστωτές της. Μάλιστα το χρέος των Ελληνικών Φωσφορικών Λιπασμάτων στις αρχές Δεκεμβρίου του 2018 προς τη Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου έφτασε τα 126.454.540 ευρώ.



pronews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΟΡΗΓΩΝ
















 
                                                                                             

Συντάξεις: Στην Ολομέλεια του ΣτΕ δώρα και αναδρομικά





Πορεία διαμαρτυρία στο ΣΤΕ και στο ΥΠΟΙΚ από συνταξιουχικές οργανώσεις
Πορεία διαμαρτυρία στο ΣΤΕ και στο ΥΠΟΙΚ από συνταξιουχικές οργανώσεις EUROKINISSI

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν από 5.600 έως 62.400 ευρώ περίπου ο καθένας, ανάλογα με την απώλεια που είχαν για 80 μήνες, δηλαδή από τις περικοπές του 2012.

Στην μείζονα ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να συζητηθεί σήμερα, το ζήτημα των αναδρομικών και των περικοπών των κύριων και επικουρικών συντάξεων, όσο και η κατάργηση από 1.1.2013, του 13ου και 14ου μισθού (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος θερινής αδείας).

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ, εισήχθησαν οι υποθέσεις αυτές προς συζήτηση με την διαδικασία της πρότυπης δίκης (νόμος 3900/2010) και μετά από αίτημα του ΕΦΚΑ. Το ΣτΕ έκανε δεκτό το αίτημα του ΕΦΚΑ, με το επιχείρημα ότι στο διοικητικό πρωτοδικείο Αθηνών εκκρεμούν περίπου 6.000 συναφείς αγωγές, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι ομαδικές.
Οι συνταξιούχοι διεκδικούν από 5.600 έως 62.400 ευρώ περίπου ο καθένας, ανάλογα με την απώλεια που είχαν για 80 μήνες, δηλαδή από τις περικοπές του 2012, οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ το 2015.

Εξω από το δικαστικό μέγαρο του ΣτΕ, πραγκατοποιήθηκε συγκέντρωση εργαζομένων και συνταξιούχων.


news247


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΟΡΗΓΩΝ
















 

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΜΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ" Κέρκυρα: Νεκρή 63χρονη από το κρύο


Πέθανε παγωμένη μέσα στο σπίτι της

Τραγικό θάνατο από το κρύο βρήκε στο σπίτι της μία 63χρονη γυναίκα από την Κέρκυρα.
Όπως επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιατροδικαστής Κέρκυρας Ιωάννης Αϊβατίδης , «ο θάνατος της άτυχης γυναίκας επήλθε από κρυοπληξία».
Η σορός της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε χθες από τους γείτονές της όταν την αναζήτησαν, καθώς δεν είχε δώσει τις τελευταίες ώρες σημεία ζωής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η 63χρονη έμενε μόνη της, σε ένα μικρό σπίτι χωρίς θέρμανση, στην Εβραϊκή συνοικία, στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, στο κέντρο της πόλης.
«Η επίδραση του ψύχους των τελευταίων νυχτών ήταν ο κύριος λόγος του θανάτου της» δήλωσε στο
ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής Κέρκυρας, ολοκληρώνοντας σήμερα την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης.

 



Αυτό είναι ένα ακόμη  "αποτέλεμα" της  μη επιδότησης  συνολικά της θέρμανσης, οι φτωχοί πολίτες, δεν έχουν δυνατότητα αγοράς του επιδοτούμενου πετρελαίου θέρμανσης. 
Ηλικιωμένοι, άνεργοι, άνθρωποι χωρίς εισόδημα επιβιώνουν μέσα στα παγωμένα σπίτια τους, η προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα "προσπάθησε" αλλά και η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να θέλει να μας πείσει ο,τι με το ποσό των 200 ευρώ τον μήνα μπορούν να ζήσουν και να καλύψουν, την διατροφή τους, τις δαπάνες που απαιτούνται για ρεύμα θέρμανση τηλέφωνο φάρμακα κ.α. 
Πρόσφατη είναι η δήλωση του υπουργού ανάπτυξης του Αδ. Γεωργιάδη << ...Με 200 ευρώ μπορεί να επιβιώσει κάποιος >>


Αν υπήρχε η επιδότηση συνολικά όλων των τρόπων θέρμανσης (και όχι μόνο της θέρμανσης με πετρέλαιο)  από το κράτος, όπως ζητούν πολίτες και φορείς κυρίως της Βόρειας Ελλάδος οι συμπολίτες μας αυτοί δεν θα ήταν σήμερα νεκροί, - σήμερα10/1/2020 θρηνούμε  4 νεκρούς λόγο κρύου μέσα στα σπίτια τους. 

Κάθε χρόνο σημειώνονται δεκάδες περιστατικά θανάτων, η περιστατικά που άνθρωποι σώθηκαν την τελευταία στιγμή στην Ελλάδα. 



Συντάκτης: Mανώλης Mάνου

 






ΕΚΑΒ: Από ένα έως... κανένα ασθενοφόρο σε πολλές περιοχές της χώρας
copyright: eurokinissi