28 Μαΐου 2017

«Με δραχμή θα μας συλλαμβάνουν στα σύνορα, δε θα μπορούμε να ταξιδέψουμε»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Μετά τη σύλληψη του Φιλιππάκη θα υπάρξει και η σύλληψη του Στουρνάρα για απειλή ενός ολόκληρου λαού; Αλλά ξέχασα οι Τραπεζίτες έχουν ασυλία μαζί με τους πολιτικούς αλλά όχι όλοι οι άλλοι.
Είμαστε όλοι ίσοι αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι.

 

«Απόλυτη καταστροφή» χαρακτήρισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, την έξοδο από το ευρώ, περιγράφοντας με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο μια τέτοια «επόμενη μέρα».

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:00, 14/2 , ενημερώθηκε
 
Παρέμβαση βαρύνουσας σημασίας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής έκανε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας
 
Παρέμβαση βαρύνουσας σημασίας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής έκανε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας
«Θα συλλαμβανόμαστε στα σύνορα, δεν θα μπορούμε να ταξιδέψουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά, καλώντας όσους ονειρεύονται αλλαγή νομίσματος «να ταξιδέψουν στη Βόρεια Κορέα για να καταλάβουν πόσο ωραία θα είναι αν το κάνουμε αυτό».
Σε μια παρέμβαση βαρύνουσας σημασίας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο Γ. Στουρνάρας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως πρέπει να κλείσει τώρα η αξιολόγηση, καθώς «αργότερα οι συνθήκες θα είναι πολύ χειρότερες. Αργότερα ίσως να είναι πολύ αργά».

Η τοποθέτηση αυτή γίνεται σε μια κρίσιμη χρονικά στιγμή και ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις όλων των παικτών για την επίτευξη προόδου λίγες μέρες πριν από το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου. Μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής ο Γ. Στουρνάρας επεσήμανε πως «το κόστος να κλείσουμε είναι πολύ μικρό σε σχέση με το όφελος που θα έχουμε. Το κόστος θα είναι τεράστιο αν δεν κλείσουμε». Και απηύθυνε έκκληση για «επίδειξη ρεαλισμού και ευελιξίας τόσο από την ελληνική πλευρά όσο και από τους εταίρους, με τελικό στόχο την άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος, μαζί με μια δέσμευση για την ισχύ των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους».

Η συζήτηση στη Βουλή ήρθε και στο θέμα των προληπτικών μέτρων που ζητούν οι δανειστές. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σημείωσε πως «με τα μέτρα που έχουν νομοθετηθεί φέτος το 3,5% το πιάνουμε. Είμαστε ήδη στο 2% και απέχουμε πολύ από το 2018 και το 2019». Επομένως μπορούμε να πούμε προς τους εταίρους πως αν θέλουν προληπτικά μέτρα, να υπάρξει «αντίστροφος κόφτης», δηλαδή «αυτά τα μέτρα να αρθούν αμέσως όταν φανεί ότι είμαστε κοντά στο 3,5%».

Σχετικά με το θέμα του αφορολόγητου -που κυριαρχεί στις συζητήσεις- επεσήμανε πως μπορεί να γίνει μια μείωση, αρκεί να εξαιρεθούν οικογένειες με παιδιά. «Μπορεί να γίνει κλιμάκωση σε σχέση με τα τέκνα και να ζητήσουμε μείωση της γενικότερης φορολογίας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του επεσήμανε πως «μπορούν να γίνουν μειώσεις κρατικών δαπανών με παράλληλη μείωση φορολογικών συντελεστών». Παράλληλα αναφέρθηκε στη διεύρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να τις φοβόμαστε και πως «μπορεί να εφαρμοστεί παντού», ακόμη και στο καφενείο στο χωριό πρέπει να μπει ένα POS.

Κατερίνα Κοκκαλιάρη

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εφυγε απο την ζωή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πριν απο λίγη ώρα στα 99 του χρόνια

 29/5/2017 2:02

Πέθανε στις 1:00 π.μ

Θάνατος Στεφανόπουλου: Το συλλυπητήριο μήνυμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

 Γεννημένος στα Χανιά της Κρήτης το 1918 και καταγόμενος από οικογένεια με πολιτική παράδοση ασχολήθηκε από νωρίς με την πολιτική εκλεγόμενος βουλευτής Χανίων ήδη από τις βουλευτικές εκλογές του 1946. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ενώσεως Κέντρου λαμβάνοντας μέρος στον επονομαζόμενο Ανένδοτο Αγώνα των ετών 1961 - 1963, κατά της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που οδήγησε την κεντρώα παράταξη στην εξουσία έπειτα από μακρά περίοδο παραμονής της στην αντιπολίτευση, καθώς και στην κρίση που ακολούθησε του Ιουλίου του 1965, οπότε ερχόμενος σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου αποχώρησε από την κυβέρνηση μαζί με άλλα στελέχη, χαρακτηριζόμενοι επί τούτου «αποστάτες» και «προδότες» της 

Ένωσης Κέντρου, σχηματίζοντας τις λεγόμενες «κυβερνήσεις των Αποστατών» (του Αθανασιάδη-Νόβα, του Τσιριμώκου και του Στεφανόπουλου). Με το ξέσπασμα του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου συνελήφθη και εν συνεχεία μετέβη στο εξωτερικό, όπου και ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση. AdTech Ad Μεταπολιτευτικά δημιούργησε το «Κόμμα Νεοφιλελευθέρων» που εξέλεξε στις εκλογές του 1977 δυο βουλευτές, τον ίδιο και τον Παύλο Βαρδινογιάννη. Στη συνέχεια (1978) εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία και την 1η Σεπτεμβρίου 1984 εξελέγη αρχηγός της. 

Ηγήθηκε του κόμματος στις εκλογές του 1985, στις οποίες και ηττήθηκε. Μετά την ήττα παραιτήθηκε και έθεσε εκ νέου θέμα ηγεσίας. Στις εσωκομματικές εκλογές που ακολούθησαν επανεξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Στις δύο βουλευτικές εκλογές του 1989 δεν κατάφερε να κερδίσει την αυτοδυναμία, το πέτυχε όμως σε αυτές της 9ης Απριλίου του 1990, οπότε και σχημάτισε κυβέρνηση υπό την προεδρία του. Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1993 ηττήθηκε και παραιτήθηκε από την ηγεσία της ΝΔ, του απονεμήθηκε δε ο τίτλος του Επιτίμου Προέδρου του κόμματος. Από το 1953 ήταν παντρεμένος με την Μαρίκα Γιανούκου και απέκτησαν τέσσερα ενώ είχε την ευτυχία να γνωρίσει πολλά εγγόνια και δισέγγονα. Παρά την παύση της κοινοβουλευτικής του δράσης εξακολουθεί να προβαίνει σε πολιτικές παρεμβάσεις διαμέσου των μέσων ενημέρωσης ή της επαφής του με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.

 Με πληροφορία απο dikaiologitika.gr
ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ; ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 5.380 ΕΥΡΩ. ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ!! Posted by Κωνσταντίνος Πεταλωτής Date: Μάιος 25, 2017 in: Διάφορα ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ; ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 5.380 ΕΥΡΩ. ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ!! Γράφει ο δικηγόρος Βασίλειος Τσορμπατ...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.e-vima.gr/2017/05/sas-kalese-ispraktiki-dikeouste-apozimiosi-5-380-efro-dite-pos/
ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ; ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 5.380 ΕΥΡΩ. ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ!! Posted by Κωνσταντίνος Πεταλωτής Date: Μάιος 25, 2017 in: Διάφορα ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ; ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 5.380 ΕΥΡΩ. ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ!! Γράφει ο δικηγόρος Βασίλειος Τσορμπατ...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.e-vima.gr/2017/05/sas-kalese-ispraktiki-dikeouste-apozimiosi-5-380-efro-dite-pos/

Π. Πολάκης: Επιπλήττει Δικαιοσύνη - Στηρίζει Φιλιππάκη


Π. Πολάκης: Επιπλήττει Δικαιοσύνη - Στηρίζει Φιλιππάκη

Με μια ανάρτηση στο Facebook όπου κατηγορεί τους δικαστικούς λειτουργούς για υπερβολική σπουδή, παρενέβη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην υπόθεση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ και τις δηλώσεις του για Λουκά Παπαδήμο και Γιάννη Στουρνάρα, παρέχοντας του πλήρη στήριξη.

«Γεια σου ανεξάρτητη δικαιοσύνη με τα αντανακλαστικά σου», έγραψε ο υπουργός προσθέτοντας: «Κινητοποιείσαι επειδή ο Στουρνάρας έκανε μήνυση σε κάποιον που έγραψε πως δε θα στεναχωρηθεί αν έσκαγε μια βόμβα στα πόδια του όπως του Παπαδήμου (έγραψε ΔΕΝ έβαλε)».
«Κάθε μέρα κάποιο τρόλ εδώ μέσα απειλεί εμένα, στελέχη της κυβέρνησης, τον πρωθυπουργό και στο όνομα της ελευθερίας του λόγου κάνεις μας δεν κάνει μήνυση, ούτε αυτεπάγγελτα κινείται η δικαιοσύνη», γράφει ακόμα ο κύριος Πολάκης και καταλήγει: «Ψάχνω ευαίσθητους υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου και της διαφορετικής άποψης. Πού κρυφτήκατε ζεσουίδες»;

Ολόκληρη η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

Γεια σου ανεξάρτητη δικαιοσύνη με τα αντανακλαστικά σου !!!!!
Ο Τζήμερος καλεί σε πραξικόπημα μέσω φβ ,Χρυσαυγίτες και λοιποί καλούν σε ανοικτές βιαιοπραγίες κατα προσφύγων -μεταναστών μέσω φβ και κινητοποιεισαι επειδή ο Στουρνάρας έκανε μήνυση σε κάποιον που έγραψε πως δε θα στεναχωρηθεί αν έσκαγε μια βόμβα στα πόδια του όπως του Παπαδήμου (έγραψε ΔΕΝ έβαλε)
Κάθε μερα κάποιο τρόλ εδω μεςα απειλεί εμένα ,στελέχη της κυβέρνησης ,τον πρωθυπουργό και στο όνομα της ελευθερίας του λόγου κανεις μας δεν κανει μήνυση ,ουτε αυτεπάγγελτα κινείται η δικαιοσύνη !!!
Ο Κουμουτσάκος και ο Μπογδανος κατηγορούν ανοιχτά κυβερνητικά στελέχη οτι υποθάλπτουν και κατευθύνουν τους τρομοκράτες και για τη δικαιοσύνη και τους εισαγγελείς ειναι Σάββατο!!!!
Ψάχνω ευαίσθητους υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου και της διαφορετικής άποψης.Που κρυφτήκατε ζεσουίδες;;;;;;

liberal.gr