11 Ιουνίου 2018

Σοκ στο Βερολίνο – Τελειώνει τα Γερμανικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ ο Τραμπ – Τρέχει να συγχωνευτεί η Deutsche Bank

Στα άκρα φαίνεται ότι οδηγούνται οι σχέσεις των ΗΠΑ με τις υπόλοιπες έξι ισχυρές οικονομίες του πλανήτη μετά το αδιέξοδο της συνάντησης των G7 στον Καναδά. Ο Ν.Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής της στάσης της Αμερικής ακόμη στο ΝΑΤΟ ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως πως το επιτελείο του έχει έτοιμο νόμο για τις εισαγωγές αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, το οποίο επεξεργάζονται οι νομικοί του Λευκού Οίκου, ώστε να μην καταπέσει στα δικαστήρια…

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsauto.gr, κύκλοι του Προέδρου, αναφέρουν “off the record” οτι θέλει να βάλει τόσο υψηλούς δασμούς στα Ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, κάτι το οποίο αν το κάνει, θα αυξήσει κατακόρυφα την τελική τους τιμή έναντι των Αμερικανικών. Με λίγα λόγια θα τα πετάξει εκτός αγοράς κυρίως τις Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες κάνει πωλήσεις ρεκόρ στις ΗΠΑ…
Αυτό σημαίνει πως ο Ν.Τραμπ θα «τελειώσει» τα Γερμανικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ τη στιγμή που το Βαρολίνο αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με την Deutsche Bank να εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσής της με την Commerzbank,
Ουσιαστικά ο N.Tραμπ, τόσο στη σύνοδο των G7 την οποία και… τίναξε στον αέρα, όσο και ακόμα σαφέστερα στο ΝΑΤΟ, επανέλαβε αυτά που έλεγε απο το 1990 ότι θα υπερφορολογούσε τις Mercedes και όλα τα Ιαπωνικά αυτοκίνητα, ενώ προεκλογικά απειλούσε ανοικτά και την BMW, η οποία έχει στα σχέδιά της να κατασκευάσει μια μονάδα παραγωγής στο Μεξικό, με τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται εκεί να προορίζονται και για την αγορά της Αμερικής.
Δε σταμάτησε όμως ακόμα και όταν έλαβε το χρίσμα. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του τον Ιανουάριο απειλώντας τις μη Αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ότι θα επιβάλει φόρο εισαγωγής 35% στα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται εκτός ΗΠΑ, μήνυμα το οποίο έριξε κατακόρυφα -έστω και πρόσκαιρα- την αξία των Γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Παράλληλα σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild, ο Τραμπ επέκρινε της BMW, Daimler και Volkswagen για την «αποτυχία τους» όπως είπε χαρακτηριστικά, να παράγουν περισσότερα αυτοκίνητα στο έδαφος των ΗΠΑ.
Υπενθυμίζουμε την παλαιότερη δήλωση Τραμπ: «Οι Γερμανοί είναι κακοί, πολύ κακοί. Δείτε τα εκατομμύρια των αυτοκινήτων που πουλούν στις ΗΠΑ. Εμείς θα το σταματήσουμε αυτό».

Πρόβλημα για την Deutsche Bank
Η Deutsche Bank εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσής της με την Commerzbank, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Bank, Πάουλ Αχλάιτνερ, συνομιλεί με μεγαλομετόχους της τράπεζας για πιθανή συγχώνευση με την ανταγωνίστρια Commerzbank. Μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, ο ίδιος είχε και επαφές με Γερμανούς αξιωματούχους.
Ωστόσο, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg, δεν έχουν λάβει χώρα επίσημες συνομιλίες μεταξύ των διοικήσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων. Συν τοις άλλοις, η όποια συγχώνευση δεν είναι κάτι που θα ολοκληρωθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.
Οσον αφορά την υλοποίηση αυτής της επιχειρηματικής συμφωνίας, υπάρχουν κωλύματα. Ενα από αυτά είναι η μετοχή της Deutsche Bank, η οποία έχει χάσει το 39% της αξίας της από τις αρχές της χρονιάς μέχρι σήμερα.

Πολλοί επενδυτές έχουν κατά καιρούς διατυπώσει τις ανησυχίες τους για το πόσο βιώσιμη είναι μία σύμπραξη με την Commerzbank, διότι θα οδηγούσε σε αύξηση κεφαλαίου και εκτεταμένες απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων. Επιπλέον, αν κρινόταν αναγκαίο να μειωθούν τα υποκαταστήματα των δύο τραπεζών στη Γερμανία και να περιοριστούν δραστικά οι θέσεις εργασίας, θα αντιδρούσαν πολύ έντονα τα συνδικάτα των εργαζομένων.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) χαρακτήρισε «προβληματική» την Deutsche Bank, που έχει δραστηριότητες και στις ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι η DB πρέπει να εξασφαλίζει την έγκριση της Fed για σειρά ενεργειών της, όπως είναι η πρόσληψη και απόλυση υψηλόβαθμων στελεχών, η αλλαγή στην ανάθεση καθηκόντων και η καταβολή αποδοχών και μπόνους.

Επιπλέον, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης της S& P 500 προχώρησε σε υποβάθμιση της Deutsche Βank, καταφέροντας σε αυτήν ένα ακόμα καίριο πλήγμα. Ο Κρίστιαν Σέβινγκ δήλωσε πως «τα τελευταία χρόνια για την τράπεζα είναι πολύ δύσκολα».

Ο Τζορτζ Σόρος μίλησε στην Washington Post, για την στάση του Τραμπ στη Συνεδρίαση της G7
Σφοδρή επίθεση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο γνωστός κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος, χαρακτηρίζοντας τον Αμερικανό πρόεδρο «απόλυτο ναρκισσιστή», ενώ δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο ρεπουμπλικανός πολιτικός «θέλει να καταστρέψει τον κόσμο».
Ο Τζορτζ Σόρος μίλησε στην Washington Post, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο τελευταίος διαχώριζε τη θέση του από τους υπόλοιπους ηγέτες της G7, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο της έντασης στον διαφαινόμενο «εμπορικό πόλεμο».
Ο γνωστός επιχειρηματίας τόνισε ότι οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να μετακινήσουν τον Τραμπ από το οβάλ γραφείο.
Να σημειωθεί ότι ο Σόρος ήταν ένας από τους βασικότερους χρηματοδότες της προεκλογικής καμπάνιας που έκανε η υποψήφια με τους Δημοκρατικούς Χίλαρι Κλίντον, δαπανώντας ούτε λίγο ούτε πολύ το ποσό των 10,5 εκατ. δολαρίων.

Ανάρτηση που έμεινε στην Ιστορία: Ετσι κήρυξε τον πόλεμο ο Ν.Τραμπ
«Γιατί θα πρέπει εγώ ως πρόεδρος των ΗΠΑ να επιτρέψω σε χώρες να συνεχίσουν να έχουν τεράστια εμπορικά πλεονάσματα, όπως κάνουν εδώ και δεκαετίες, ενώ οι αγρότες, οι εργάτες και οι φορολογούμενοί μας καλούνται να πληρώσουν τόσο μεγάλο και άδικο τίμημα; Δεν είναι δίκαιο το έλλειμμα 800 δισ. ευρώ για τους πολίτες των ΗΠΑ» ξεκίνησε το μπαράζ των αναρτήσεών του ο Τραμπ.
«Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε το γεγονός ότι οι ΗΠΑ πληρώνουν σχεδόν το σύνολο του κόστους στο ΝΑΤΟ της προστασίας αρκετών από αυτές τις χώρες που μας κλέβουν στο εμπόριο (πληρώνουν μόνο ένα τμήμα του κόστους και γελάνε). Η ΕΕ έχει πλεόνασμα 151 δισ. δολαρίων – θα πρέπει να πληρώνει περισσότερα για το στρατό» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και κατέληξε:
«Η Γερμανία πληρώνει το 1% του ΑΕΠ της προς το ΝΑΤΟ την ώρα που εμείς καταβάλουμε το 4% ενός πολύ μεγαλύτερου ΑΕΠ. Πιστεύει κανείς ότι αυτό βγάζει νόημα; Προστατεύουμε την Ευρώπη (που είναι καλό) με μεγάλο οικονομικό κόστος και μας συμπεριφέρονται άδικα στο εμπόριο. Έρχονται αλλαγές».

«Συγγνώμη δεν μπορούμε να αφήνουμε τους φίλους ή τους εχθρούς μας να μας εκμεταλλεύονται άλλο πια στο εμπόριο. Πρέπει να βάλουμε πρώτα τις ΗΠΑ»


Πηγή

ΠΡΕΣΠΕΣ: "ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΤΟΜΩΝ...ΕΝΟΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ( ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΤΤΑ ) ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΖΑΕΦ

Γραφει ο Athanasios Drougos



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ....ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΑΦΗ...

ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ "ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.".../ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ /ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ Μ.ΠΡΕΣΠΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΚΑΤΟΠΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΖΑΕΦ....ΜΑΛΛΟΝ ...ΛΕΩ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΕΡΕΥΝΑΤΑΙ.....ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ...

ΑΦΟΥ ΧΩΘΗΚΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΠΑΡΕΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ....Μειώνουν συντάξεις, αυξάνουν αμοιβές και επιδόματα του Δημοσίου






Συνεχίζεται ο εμπαιγμός κατά των συνταξιούχων, αφού η κυβέρνηση από τη μία τους μειώνει δραματικά τις συντάξεις, από τη άλλη αυξάνει τις δαπάνες για τις αμοιβές των επιδομάτων τα οποία παρέχει το Δημόσιο.

Αυτό είναι το «μείγμα» της πολιτικής την οποία θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο πεδίο των δημοσίων δαπανών, όπως προκύπτει από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής για την περίοδο 2018 -2022.

Συγκεκριμένα, οι δαπάνες για τις συντάξεις θα μειωθούν κατά 3,1 δισ. ευρώ. Αντίθετα, οι δαπάνες για τις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων (σ.σ. εργαζόμενοι στη Γενική Κυβέρνηση) θα αυξηθούν κατά 1,1 δισ. ευρώ.
Επίσης οι δαπάνες για κοινωνικές παροχές θα αυξηθούν 1,1 δισ. ευρώ.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου →

Βαρβιτσιώτης: Όσοι δεν έχουν για το χαράτσι να πουλήσουν το σπίτι τους


Η λύση που πρότεινε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για το θέμα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων ήταν ότι «όποιος δεν έχει να πληρώσει για το ακίνητό του, να το πουλήσει».


ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΣΤΥΧΟΣ Π@ΥΣΤΗΣ πρέπει να συρθεί ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ από τον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ για προσβολή ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ! ΈΒΑΛΕ στα γεννητικά του όργανα την εικόνα του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ»! ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ και αγανακτισμένοι αναγνώστες, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ- ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ και ΦΡΙΞΤΕ!

1
«Στέφανε σε χαιρετώ.Τι ήταν αυτό με την παρέλαση των gay στη Βουλή??Νιώθω βαθιά προσβεβλημένος από όλο αυτό.Μαλιστα ένας φορούσε σε στάμπα στα ρούχα και στην περιοχή των γεννητικών οργάνων την εικόνα του Αγίου Νικολάου. Εισαγγελέας δεν μπορεί να παρέμβει για προσβολή θρησκεύματος?»
«Φίλτατε είσαι αγνή ψυχή και να ξέρεις δεν έχει σημασία πόσοι σε πάνε αλλά αν αυτοί που σε πάνε είναι σκεπτόμενοι.Είσαι η φωνή της αλήθειας μέσα στη μ@λ@κία του σύγχρονου μεσαίωνα.Φιλικούς χαιρετισμούς από Αγρίνιο φίλε.»
« Στέφανε είσαι ωραίος και δε μασάς!!Αδερφέ να αγιάσει το στόμα σου!!Τους χαλάς τη σούπα και πάνε να σε βγάλουνε τρελό. Αν σαν εσένα προσπαθούσαν έστω οι μισοί ‘Ελληνες θα ήμασταν υπερδύναμη.Στεφανε γερα με τσαμπουκά!!!!!!»
Είναι μόνο μερικά από τα μηνύματα που δεχθήκαμε!
O tempora, o mores! Η χώρα πλέον δέχεται ηθική και πνευματική επίθεση. Τους τελευταίους μήνες έχει ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου από το ΣΥΡΙΖΑ.
Η επιτομή της ντροπής. Οσο και να θέλουμε να σεβαστούμε αυτά τα άτομα, χάνουν το δίκιο τους με αυτές τις κινήσεις.
Χθες τα είδαμε όλα, όμως έπεσε και μια ρουκέτα από τον κύριο Τζαννακόπουλο.
Στην εξέδρα του Athens Pride 2018, στην πλατεία Συντάγματος, ανέβηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «μεγάλη χαρά, μεγάλη τιμή και τεράστια συγκίνηση που για πρώτη φορά έχω τη δυνατότητα να πω ότι η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει παρούσα στο Pride».
Ο Τζανακόπουλος για το Athens Pride 2018
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως η γιορτή αυτή, «που καταφάσκει τη ζωή την ισότητα την ελευθερία την αγάπη τον έρωτα», είναι ταυτόχρονα «και μία κραυγή αγωνίας και κραυγή διεκδίκησης, όλων εκείνων οι οποίοι και οι οποίες έχουν βιώσει τις διακρίσεις στο σχολείο στη γειτονιά στο στρατό στην καθημερινή τους επαφή με το κράτος, για όλους και όλες εκείνους κι εκείνες που καθημερινά αγωνίζονται για έναν κόσμο ελευθερίας και ισότητας».
Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πάρα πολύ σημαντικά βήματα. Κι αυτό «για να δικαιωθεί αυτό το παναθρώπινο αίτημα για ελευθερία και ισότητα».
Ανέφερε, μάλιστα, ως παραδείγματα το σύμφωνο συμβίωσης. Επίσης το δικαίωμα αναδοχής από lgbtqi ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Αλλά και την κατάργηση όλων εκείνων των απολιθωμένων, όπως είπε νόμων, που υπήρχαν στον ποινικό κώδικα.
«Πάνω από όλα», συμπλήρωσε, «το νομοσχέδιο που είναι πια νόμος του κράτους, που επιτρέπει στον καθένα και την καθεμιά να αυτοπροσδιορίζεται όπως εκείνος ή εκείνη νιώθει».
«Να ανοίξει η συζήτηση για πολιτικό γάμο ομοφυλοφίλων»
Είχε όμως και κάτι… ακόμη να πει. Τονίζοντας συγκεκριμένα: «Έχει έρθει η ώρα νομίζω πια. Και η ελληνική κοινωνία πρέπει να το κατανοήσει ότι οφείλουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο των lgbtqi ζευγαριών».
Δείτε το βίντεο:

Μιλάμε για τον άνθρωπο, που πριν λίγες ημέρες είχε δηλώσει τα εξής:
«Οι Παμμακεδονικές οργανώσεις είναι μορφώματα που λειτουργούν με ένα ακραίο τρόπο, δεν θεωρώ ότι εκφράζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Δεν με ενδιαφέρει ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται οι συγκεκριμένες οργανώσεις. Ο τρόπος που έχουν επιλέξει να τοποθετούνται μου είναι αδιάφορος», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.
Στοχοποιούν πατριώτες και την ίδια στιγμή ομιλούν διθυραμβικά για τους ομοφυλόφιλους, τα σχόλια δικά σας…
Κατά τα άλλα, χθες είδαμε τα πάντα, οι εικόνες ομιλούν από μόνες τους.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.










Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.

Κοινοποίηση:
1
«Στέφανε σε χαιρετώ.Τι ήταν αυτό με την παρέλαση των gay στη Βουλή??Νιώθω βαθιά προσβεβλημένος από όλο αυτό.Μαλιστα ένας φορούσε σε στάμπα στα ρούχα και στην περιοχή των γεννητικών οργάνων την εικόνα του Αγίου Νικολάου. Εισαγγελέας δεν μπορεί να παρέμβει για προσβολή θρησκεύματος?»
«Φίλτατε είσαι αγνή ψυχή και να ξέρεις δεν έχει σημασία πόσοι σε πάνε αλλά αν αυτοί που σε πάνε είναι σκεπτόμενοι.Είσαι η φωνή της αλήθειας μέσα στη μ@λ@κία του σύγχρονου μεσαίωνα.Φιλικούς χαιρετισμούς από Αγρίνιο φίλε.»
« Στέφανε είσαι ωραίος και δε μασάς!!Αδερφέ να αγιάσει το στόμα σου!!Τους χαλάς τη σούπα και πάνε να σε βγάλουνε τρελό. Αν σαν εσένα προσπαθούσαν έστω οι μισοί ‘Ελληνες θα ήμασταν υπερδύναμη.Στεφανε γερα με τσαμπουκά!!!!!!»
Είναι μόνο μερικά από τα μηνύματα που δεχθήκαμε!
O tempora, o mores! Η χώρα πλέον δέχεται ηθική και πνευματική επίθεση. Τους τελευταίους μήνες έχει ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου από το ΣΥΡΙΖΑ.
Η επιτομή της ντροπής. Οσο και να θέλουμε να σεβαστούμε αυτά τα άτομα, χάνουν το δίκιο τους με αυτές τις κινήσεις.
Χθες τα είδαμε όλα, όμως έπεσε και μια ρουκέτα από τον κύριο Τζαννακόπουλο.
Στην εξέδρα του Athens Pride 2018, στην πλατεία Συντάγματος, ανέβηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «μεγάλη χαρά, μεγάλη τιμή και τεράστια συγκίνηση που για πρώτη φορά έχω τη δυνατότητα να πω ότι η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει παρούσα στο Pride».
Ο Τζανακόπουλος για το Athens Pride 2018
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως η γιορτή αυτή, «που καταφάσκει τη ζωή την ισότητα την ελευθερία την αγάπη τον έρωτα», είναι ταυτόχρονα «και μία κραυγή αγωνίας και κραυγή διεκδίκησης, όλων εκείνων οι οποίοι και οι οποίες έχουν βιώσει τις διακρίσεις στο σχολείο στη γειτονιά στο στρατό στην καθημερινή τους επαφή με το κράτος, για όλους και όλες εκείνους κι εκείνες που καθημερινά αγωνίζονται για έναν κόσμο ελευθερίας και ισότητας».
Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πάρα πολύ σημαντικά βήματα. Κι αυτό «για να δικαιωθεί αυτό το παναθρώπινο αίτημα για ελευθερία και ισότητα».
Ανέφερε, μάλιστα, ως παραδείγματα το σύμφωνο συμβίωσης. Επίσης το δικαίωμα αναδοχής από lgbtqi ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Αλλά και την κατάργηση όλων εκείνων των απολιθωμένων, όπως είπε νόμων, που υπήρχαν στον ποινικό κώδικα.
«Πάνω από όλα», συμπλήρωσε, «το νομοσχέδιο που είναι πια νόμος του κράτους, που επιτρέπει στον καθένα και την καθεμιά να αυτοπροσδιορίζεται όπως εκείνος ή εκείνη νιώθει».
«Να ανοίξει η συζήτηση για πολιτικό γάμο ομοφυλοφίλων»
Είχε όμως και κάτι… ακόμη να πει. Τονίζοντας συγκεκριμένα: «Έχει έρθει η ώρα νομίζω πια. Και η ελληνική κοινωνία πρέπει να το κατανοήσει ότι οφείλουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο των lgbtqi ζευγαριών».
Δείτε το βίντεο:

Μιλάμε για τον άνθρωπο, που πριν λίγες ημέρες είχε δηλώσει τα εξής:
«Οι Παμμακεδονικές οργανώσεις είναι μορφώματα που λειτουργούν με ένα ακραίο τρόπο, δεν θεωρώ ότι εκφράζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Δεν με ενδιαφέρει ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται οι συγκεκριμένες οργανώσεις. Ο τρόπος που έχουν επιλέξει να τοποθετούνται μου είναι αδιάφορος», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.
Στοχοποιούν πατριώτες και την ίδια στιγμή ομιλούν διθυραμβικά για τους ομοφυλόφιλους, τα σχόλια δικά σας…
Κατά τα άλλα, χθες είδαμε τα πάντα, οι εικόνες ομιλούν από μόνες τους.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.










Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.