07 Φεβρουαρίου 2018

Η μεγαλύτερη παγκοσμίως αμερικανική βάση βρίσκεται στα σύνορα των Σκοπίων (βιντεο) Mama's Trip - Bondsteel - EMISIONI I PLOTË 06.11.2016


Οι Αμερικανοί θέλουν πάση θυσία και με οποιοδήποτε κόστος να μπει η περιοχή στο ΝΑΤΟ, και ασφαλώς θα το καταφέρουν.
Πολύ λίγοι γνωρίζουν ότι είναι ήδη εγκατεστημένη στα σύνορα FYROM και Κοσόβου η μεγαλύτερη παγκοσμίως αμερικανική βάση, που ονομάζεται Στρατόπεδο Μπόντστιλ «Camp Bondsteel» και απέχει μόλις 150 χλμ. από τα ελληνικά σύνορα.
Η βάση αυτή έχει έκταση 4.000 περίπου στρεμμάτων, 300 περίπου κτίρια (μεταξύ των οποίων το καλύτερα εξοπλισμένο νοσοκομείο όλης της Ευρώπης), 25 χλμ. οδικού δικτύου στο εσωτερικό της, 10.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό, 140 περίπου αεροσκάφη και ελικόπτερα και τον πιο βαρύ πολεμικό εξοπλισμό που υπάρχει στην Ευρώπη.
Οι αμερικανοί στρατιωτικοί και ο αμερικανικός τύπος αποκαλούν συνήθως με καμάρι τη βάση αυτή με το υποκοριστικό «Grand Dame» (Μεγάλη κυρία) και χαίρονται γιατί αυτή και το Σινικό Τείχος είναι τα μόνα ανθρώπινα κατασκευάσματα επάνω στη Γη που διακρίνονται με γυμνό μάτι από τη Σελήνη.
Ταυτόχρονα, στήνεται ήδη νοτιο-ανατολικά της «Grand Dame» (αρκετά πιο κοντά στα ελληνικά σύνορα), δεύτερη μεγάλη βάση, σκοπός της οποίας είναι η επιτήρηση όλων των Βαλκανίων και των δυτικών συνόρων της Ρωσίας, καθώς και του αγωγού πετρελαίου μήκους 900 χλμ. που θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με την Αδριατική μέσω Βουλγαρίας, FYROM και Αλβανίας και θα μεταφέρει 750.000 βαρέλια ημερησίως. Προς τούτο, έχει ήδη συσταθεί το κονσόρτσιουμ διαχείρισης του πετρελαιαγωγού, με την επωνυμία «ΑΜΒΟ» (Albanian-Macedonian-Bulgarian Oil)!
Η βάση του Camp Bondsteel είναι τόσο εκτεταμένη που το οδικό δίκτυο της ξεπερνά τα 25 χιλιόμετρα, η ίδια χωρίζεται σε τρεις τομείς (κεντρικός, μέσος και έξω περιοχή) και περιέχει πάνω από 300 (!) κτίρια, ένα εκ των οποίων είναι και το καλύτερα εξοπλισμένο νοσοκομείο της Ευρώπης.
Στις δυο δίδυμες αυτές βάσεις σταθμεύουν 60 ελικόπτερα και τουλάχιστον 70 αεροσκάφη. Η ευρυχωρία του στρατοπέδου είναι τόση που υπάρχει σχεδιασμός μεταφοράς εκεί της αμερικανικής αεροπορικής βάσης στο Aviano της Ιταλίας (από την οποία έφευγαν τα αμερικάνικα και βρετανικά αεροπλάνα που βομβάρδιζαν με απεμπλουτισμένο και υπερπλουτισμένο ουράνιο την Σερβία το 1999).
Τέλος, ελάχιστοι γνωρίζουν ότι, πέρα από τις θεόρατες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εξίσου γιγαντιαία και πολυάνθρωπη είναι η Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια, όπου λειτουργούν και δύο μυστικές υπηρεσίες που παρακολουθούν και εποπτεύουν τη Βαλκανική, αλλά και την ευρύτερη περιοχή από Ισραήλ μέχρι Τσεχία.

πηγη

Υπόθεση Novartis: Τι κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για Γεωργιάδη, Σαμαρά, Στουρνάρα και Αβραμόπουλο



Αποκαλυπτικές είναι οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων
 




σχετικά με την υπόθεση Novartis και τις μίζες εκατομμυρίων που φαίνεται ότι δόθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα. 
Ήδη έχουν γίνει γνωστά όσα είπε στην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ο μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης», αλλά και όσα είπε αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis η «Αικατερίνη Κελέση».

Συγκεκριμένα, στις 22 Ιανουαρίου 2018 κατέθεσε ο προστατευόμενος μάρτυρας με το όνομα «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος υπήρξε πρώην υπάλληλος της Novartis.

Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει για τον Μάριο Σαλμά: 
«Στη συνέχεια των όσων έχω καταθέσει σας αναφέρω πως όταν αρμόδιος για το φάρμακο ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς (Ιούνιος 2012 έως Ιούνιος 2013), ο αντιπρόεδρος της Νοβάρτις Ελλάς, Κωνσταντίνος Φρουζής, ζήτησε από τον Εμμανουήλ Βουλκίδη, ο οποίος την περίοδο εκείνη έκανε το ξέπλυμα των χρημάτων από τα μαύρα ταμεία της άνω εταιρείας, ποσό 120.000 ευρώ για να δωροδοκήσει τον Σαλμά, προκειμένου ο τελευταίος να μην προβεί σε δραστικές μειώσεις τιμών των φαρμάκων της εταιρείας, κατ’ απαίτηση της Τρόικας.
Παρά τις κάποιες αντιδράσεις του Βουλκίδη σε σχέση με το ύψος του ποσού και ειδικότερα για το ποσό που θα παρακρατούσε ο ίδιος ως φόρο (για τις εταιρείες οχήματα ξεπλύματος που διαχειριζόταν) και ως αμοιβή, τελικά ο Φρουζής έλαβε το ποσό των 120.000 ευρώ και ισχυρίστηκε στους υπευθύνους της εταιρείας ότι το παρέδωσε στον Σαλμά. Πλην όμως, η Νοβάρτις Ελλάς δεν ήταν ικανοποιημένη από τι μετέπειτα υπηρεσιακές ενέργειες του συγκεκριμένου υπουργού όσον αφορά στις τιμές των φαρμάκων και για αυτό το λόγο ο Φρουζής προσπάθησε να έρθει σε συνεννόηση με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά παρακάμπτοντας τον υπουργό.
Περί τα τέλη του 2012 ο Φρουζής, υπό τον μανδύα του πρόεδρου του ΣΦΕΕ, όντως συνάντησε τον πρωθυπουργό, ενώ λίγο αργότερα συνάντησε τον πρωθυπουργό μαζί με τους τότε υπουργούς Οικονομικών Στουρνάρα και Μηταράκη, και ο τότε πρόεδρος της εταιρείας SCHROEKENFUCKHS. Προφανώς η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι οφειλές του Δημοσίου έναντι της Νοβάρτις Ελλάς και προφανώς το HARVARD PROJECT έγινε για τον ίδιο λόγο.
Σε σχέση με τον αναπληρωτή υπουργό Σαλμά, κυκλοφορούσε στην αγορά η φήμη ότι είχε σαν μέθοδο να ρίχνει υπερβολικά τις τιμές των φαρμάκων προκειμένου εν συνεχεία οι εταιρείες να αναγκάζονται να τον προσεγγίσουν με παράνομο τρόπο, ώστε να επαναφέρει τις τιμές σε λογικά επίπεδα.

Τι είπε για τον Γιάννη Στουρνάρα
Εξάλλου, όσον αφορά στον πρώην υπουργό Οικονομικών Στουρνάρα, πρέπει να σημειωθεί ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες ωφελήθηκαν από την απόφασή του να συμψηφιστούν τα χρεη του Δημοσίου με τις υποχρεωτικές επιστροφές προς το Δημόσιο rebate και clawback (To rebate, ως έννοια, μπορεί να ταυτιστεί με την έκπτωση επί του τζίρου που κάνουν οι εμπορικές εταιρείες στους προμηθευτές τους. Στην ουσία, ο ΕΟΠΥΥ επιβάλλει να του γίνουν εκπτώσεις επί του ποσού που τιμολογούν οι πάροχοι υγείας (π.χ. κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, μονάδες αιμοκάθαρσης κ.λ.π.) βάσει ενός κλιμακούμενου ποσοστού. Από την άλλη, το clawback αναφέρεται στην επιστροφή του ποσού εκείνου που υπερβαίνει, μηνιαίως, τις προϋπολογισμένες δαπάνες υγείας).
Την περίοδο εκείνη υπήρξε μεγάλη αύξηση των χορηγιών των φαρμακευτικών εταιρειών προς την εταιρεία MINDWORK συμφερόντων της Λίνας Νικολακοπούλου συζύγου του κ. Στουρνάρα. Αυτές οι χορηγίες, αντιστοιχούσαν σε χρηματοδότηση συνεδρίων και εκδηλώσεων της ΕΣΔΥ, οι οποίες ωστόσο, ήταν υπερβολικές σε σχέση με το πραγματικό κόστος των συνεδρίων αυτών.
Μάλιστα, προκειμένου ο Φρουζής να ενισχύσει τις χορηγίες προς την MINDWORK, παρότρυνε τις φαρμακευτικές-μέλη του ΣΦΕΕ, να χορηγούν με μεγάλα χρηματικά ποσά τα συνέδρια της MINDWORK, λέγοντας στους εκπροσώπους αυτών ότι έχει συμφωνήσει με τον υπουργό τη νομοθετική ρύθμιση για τον συμψηφισμό.

Την ίδια ώρα και η μάρτυς «Αικατερίνη Κελέση» κατέθεσε για τον Γιάννη Στουρνάρα
Η Αικατερίνη Κελέση αναφέρει οτι «η σχέση του αντιπροέδρου της Νοβάρτις με τον Γιάννη Στουρνάρα ξεκίνησαν όταν ο σημερινός διοικητής της ΤτΕ ήταν στον ΙΟΒΕ. Απο τότε ξεκίνησε και η συνεργασία της Νοβάρτις με την Mindwork εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων που ανήκει στην σύζυγο Στουρνάρα. Η συνεργασία και οι επαφές Φρουζή και Στουρνάρα έγιναν πιό στενές όταν ο Γ. Στουρνάρας έγινε υπουργός Οικονομικών. Συγκεκριμμένα την περίοδο 2012-2014 η Mindwork συνέχισε να αναλαμβάνει την διοργάνωση σημαντικών συνεδρίων στον χώρο της υγείας τα οποία χορηγούσαν οι φαρμακευτικές εταιρείες και ιδίως η Νοβάρτις.
Το ύψος των αμοιβών που ελάμβανε η εταιρεία της συζύγου του Γ. Στουρνάρα ηταν δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσέφερε στην διοργάνωση των συνεδρίων και εν πολλοίς κάλυπτε χρήματα που δίνονταν ως δώρα στον Γιάννη Στουρνάρα, για απόρρητες πληροφορίες αλλα και για να επιρεαστούν οι ενεργειές του ως υπουργού Οικονομικών σχετικά με την εξασφάλιση ποσών του κρατικού προυπολογισμού προς τις φαρμακευτικές εταιρείες και ιδίως την Νοβάρτις».
Προσθέτει μάλιστα οτι ο Γιάννης Στουρνάρας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση 65 εκ ευρώ στην Νοβάριτς. Για το ίδιο ποσό αναφέρει η μάρτυρας δωροδοκήθηκε με το ποσό των 2 εκ ευρώ και ο Αδωνις Γεωργιάδης.
«Και ο Γιάννης Στουρνάρας δωροδοκήθηκε με ικανό ποσό το ύψος του οποίου δεν μπορών να προσδιορίσω. Σε δυο περιπτώσεις τουλάχιστον, πρίν συναντηθεί ο Φρουζής με τον Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, είχε μαζί του μια μαύρη αντρική τσάντα, γεμάτη χρήματα, τα οποία είμαι βέβαιη οτι προορίζονταν για τον τελευταίο. Είναι βέβαιον οτι ο Στουρνάρας έλαβε απευθείας συνολικά ως δώρα, ποσό τουλάχιστον 1 εκ ευρώ, χωρίς να συμπεριληφθούν τα ποσά που έλαβε μέσω Mindwork».

Τι έχει κατατεθεί για τον Γιάννη Κυριόπουλο
«Περαιτέρω απο τα χρήματα της αμοιβής της Mindwork ελάμβαναν δώρα εκτός απο τον Γ. Στουρνάρα και άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι, οπως ο Ιωάννης Κυριόπουλος, πρόεδρος της ΕΣΔΥ. Ο τελευταίος εξυπηρετούσε την Νοβάρτις με τις δημόσιες σχέσεις και επαφές του και υπολογίζω οτι έλαβε συνολικά απο την Νοβάρτις τουλάχιστον 4 εκ. Ευρώ. Τέλος ιδιαίτερα σημαντική στα παραπάνω πλαίσια και πρέπει να αναφερθεί ειναι η περίπτωση του Harvard Project, το τελικό γεγονός του οποίου στα τέλη του έτους 2013 διοργάνωσε στο Μέγαρο Μουσικής η Mindwork. Μέσω αυτού του προγράμματος η Νοβάρτις αποσκοπούσε να αναβαθμίσει τον ηγεμονικό της ρόλο στον χώρο των φαρμακευτικών εταιρειών στην Ελλάδα δίνοντας χρηματικά ποσά ως δώρα στους τότε Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών».
Μία βαλίτσα για τον Αντώνη Σαμαρά
«Περί τα μέσα του έτους 2013, ο Φρουζής συναντήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, με τον τότε Πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχε μαζί του μια μαύρη βαλίτσα σαμσοναιτ, τύπου τρόλευ, την οποία είχε γεμίσει με δεσμίδες χαρτονομισμάτων, χρώματος μώβ, κίτρινο και πράσινο, τα οποία παρέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά.»
Σε επόμενη κατάθεσή της στις 11 Δεκεμβρίου του 2017 η μάρτυρας με το ψευδώνυμο Κελέση προσθέτει ότι «το ποσό που δόθηκε στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στα πλαίσια του σχεδόν Harvard, αποσκοπούσε να εξασφαλίσει την εύνοια του πρωθυπουργού υπερ των εμπορικών σκοπών της Νοβάρτις. Με το σχέδιο αυτό η Νοβάρτις δέσμευσε δια της καταβολής χρημάτων- δώρων τους 1. Αντώνη Σαμαρά 2. Ιωάννη Στουρνάρα 3. Αδωνι Γεωργιάδη 4. Διοικητή του ΕΟΠΠΥ ετσι ώστε να συμμετέχει στα κέντρα λήψης αποφάσεων της κυβέρνησης στον χώρο της Υγείας. Διαρκής πολιτική της Νοβάρτις ήταν η επιδίωξη απόκτησης επιρροής δια καταβολής δώρων στους εκάστοτε συμμετέχοντες στα κέντρα λήψης αποφάσεων στον χώρο της Υγείας. Χαρακτηριστικά στο αμφιθέατρο της Νοβάρτις Ελλάς το ετος 2013 η 2014 ο Φρουζής απευθυνόμενος στους συνεργάτες του και στο ΔΣ της εταιρείας είχε πεί οτι η κυβέρνηση κάνει ότι θέλει η Νοβάρτις και οτι ο ίδιος έχει απευθείας επαφές με την τρόικα προκειμένου να εξασφαλίσει το βέλτιστο όφελος για την Νομάρτις».

Σε νέα κατάθεσή της, στις 28 Ιανουαρίου, η Αικατερίνη Κελέση είπε για τον Αντώνη Σαμαρά:
Ερώτηση: Στην από 1-12-2017 ένορκη κατάθεσή σας, αναφέρατε ότι περί τα μέσα του έτους 2013 ο Φρουζής συναντήθηκε με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας μαζί του μια μαύρη βαλίτσα γεμάτη με δεσμίδες χαρτονομισμάτων τα οποία παρέδωσε στον τότε πρωθυπουργό. Πώς κανονίστηκε η συγκεκριμένη συνάντηση και πω γνωρίζετε ότι τα χρήματα παραδόθηκαν στον Αντώνη Σαμαρά;
Απάντηση: Μια εβδομάδα περίπου πριν τη συνάντηση, ο Φρουζής είχε συναντηθεί με τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτριο Πτωχό, με τον οποίον είχε αναπτύξει επαφή. Ακολούθως, μέσω της γραμματέως του γραφείου του Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, κλείστηκε το ραντεβού, μεσημεριανές ώρες (14:00-15:00). Ζητήθηκε από τον Φρουζή να φέρει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σε δεύτερη επικοινωνία, ο Φρουζής, ζήτησε να του επιτραπεί η είσοδος με αυτοκίνητο (αν θυμάμαι καλά μάρκας ΒΜW, χρώματος μαύρου) και για το λόγο αυτό έδωσε και τον αριθμό της πινακίδας του. Φεύγοντας ο Φρουζής από τα γραφεία της Νοβάρτις στη Μεταμόρφωση Αττικής, έχοντας τοποθετήσει τη βαλίτσα με τα χρήματα που σας έχω περιγράψει, στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου, και ενώ μεσολάβησε χρονικό διάστημα περίπου μιας ώρας, ενημέρωσε την γραμματεία του γραφείου του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι επίκειται άμεσα άφιξή του εκεί, ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στο χώρο στάθμευσης του Μεγάρου.
Οι επαφές με τους στενούς συνεργάτες του
«...ο κ.Φρούζης είχε συνάντηση την 26/9/2013 με τον Δημήτρη Πτωχό, στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο γραφείο του τελευταίου (πρώην πρωθυπουργού), καθώς επίσης και την 18/10/2013 είχε δεύτερη συνάντηση με τον Δημήτρη Πτωχό, στο Μέγαρο Μαξίμου. Την 21/10/2014 ο Φρούζης είχε συνάντηση με τον Παπασταύρου, επίσης στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά... Την 3/4/2014 είχε συνάντηση στον 1ο όροφο του Μεγάρου Μαξίμου και την 14/4/2014 στην Λ.Αθηνών 110, 5ος όροφος με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, επίσης στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, είχε μάλιστα και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου που είναι lazarch@primeminister.gr...»

Οι επαφές Γεωργιάδη-Φρούζη

«... Οπως σας έχω αναφέρει σε προηγούμενη κατάθεσή μου, ο κ.Φρουζής είχε πολύ στενή σχέση με τον κ.Αδωνι Γεωργιάδη και είχε πολύ συχνές συναντήσεις, τόσο με τον πιο πάνω Υπουργό, όσο και με άλλους κρατικούς αξιωματούχους, οι οποίοι προωθούσαν τα συμφέροντα της Νοβάρτις. Γνωρίζω, συγκεκριμένα ότι ο κ.Φρούζης συναντήθηκε με τον Αδωνι Γεωργιάδη την 9/9/2013 στο υπουργείο Υγείας και την επόμενη ημέρα (10/9/2013) είχε συνάντηση επίσης στο Υπουργείο με τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Ιωάννη Στουρνάρα. Επίσης συνάντηση με τον κ.Γεωργιάδη ο κ.Φρούζης είχε και την 30/9/2013, όπως προκύπτει από σχετικές σημειώσεις του κ.Φρούζη, όπου σε αυτές ανέφερε ότι έκλεισε ραντεβού με τον Γεωργιάδη 30/9 μισή ώρα μετά από την κανονική. Η σημείωση αυτή σήμαινε ότι η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα μισή ώρα μετά την κύρια συνάντηση του Υπουργού με τον Φρούζη και με εκπροσώπους άλλων φαρμακευτικών εταιρειών, με σκοπό σε αυτήν να βρίσκεται μόνος του με τον Υπουργό, ώστε να μπορέσει να του παραδώσει τα χρήματα που είχε μαζί του στο βαλιτσάκι, όπως σας έχω ήδη καταθέσει. Σημειώνω ότι ο Φρούζης σε ιδιόχειρες του αναφέρει συνάντηση 30 λεπτών και με τον Ιωάννη Στουρνάρα, Κι εδώ δηλαδή φαίνεται η ίδια τακτική του Φρούζη, όπως και με τον Γεωργιάδη, για την παράδοση των χρημάτων δωροδοκίας, όπως σας έχω καταθέση ήδη. Θέλω επίσης να σας αναφέρω, ότι στις αρχές του έτους 2014, ο κ.Γεωργιάδης παρέδωσε στον Φρούζη εμπιστευτικό ανεπίσημο έγγραφο, με το οποίο τον ενημέρωνε για τις δαπάνες που θα έκανε το Υπουργείο Υγείας το πρώτο τετράμηνο του 2014 στον χώρο του φαρμάκου, για τα ποσά του rebate και του clow back των φαρμακευτικών εταιρειών, για τις συμμετοχές των ασφαλισμένων στην αγορά των φαρμάκων, για τις συνταγογραφήσεις των γενοσήμων φαρμάκων και για τα φάρμακα υψηλού κόστους, ήτοι πληροφορίες για ενέργειες του Υπουργείου, που δεν θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ.Φρούζης. ...»
Ο χρηματισμός του Άδωνι:
«...Γνωρίζω όρι ο Φρούζης έκανε τους χρηματισμούς χέρι με χέρι ο ίδιος. Στην περίπτωση όμως του Αδωνι Γεωργιάδη, γνωρίζω ότι εκτός από τις φορές που ο ίδιος ο Φρούζης; τον χρημάτισε απευθείας (χέρι με χέρι), σε τρεις περιπτώσεις, τα χρήματα έλαβε για λογαριασμό του Γεωργιάδη η ιδιαιτέρα γραμματέας του Βασιλική Κατραβά, εντός κίτρινων φακέλων, μια φορά εντός του ξενοδοχείου Λίντρα Μάριοτ όπου η ανωτέρω έλαβε το ποσό των 70.000 ευρώ, το οποίο προοριζόταν για την ανακαίνιση της οικίας του Αδωνι Γεωργιάδη, και τις άλλες δύο φορές εντός του Υπουργείου Υγείας, όπου έλαβε 50.000 ευρώ και 20.000 ευρώ, αντίστοιχα, περίπου...»

Τι κατέθεσε ο "Μάξιμος Σαράφης" για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο
Όπως αναφέρει ο μάρτυρας, το 2008 επι υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου, έτρεχε το πρόγραμμα Παγκόσμιες Ημέρες Υγείας το οποίο εκπονούσε η εταιρεία επικοινωνίας, CIP συμφερόντων Κυριάκου Γριβέα, έπειτα από σχετική ανάθεση του υπουργείου Υγείας.

Ο μάρτυρας αναφέρει: «Στο εν λόγω πρόγραμμα, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, με την έγκριση του Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Αλέξη Ζορμπά, ζητούσε υπέρογκες χορηγίες επικοινωνίας από τις φαρμακευτικές εταιρείες που δεν αντιστοιχούσαν στις πραγματικές υπηρεσίες που τους παρείχαν. Για παράδειγμα, η χορηγία μιας παγκόσμιας ημέρας υγείας έφτανε τις 50.000 ευρώ ανα εταιρεία. Η Novartis Ελλάς χορήγησε την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, με το ποσό των 50.000 ευρώ»

Ο μάρτυρας στην κατάθεσή του υποστηρίζει ότι τα χρήματα δόθηκαν για συγκεκριμένες υπηρεσίες που ουδέποτε έγιναν.

 ΠΗΓΗ

ΑΝΑΞΙΟΣ -ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ- (BINTEO) Επεισόδια στη Μονή Πετράκη! Κάτοικοι διαμαρτύρονταν για την εκλογή του Χρ. Παπαθανασίου στην θέση του Μητροπολίτη (ΒΙΝΤΕΟ) ΤΑ ΠΑΙΧΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ

(BINTEO)

Επεισόσια στη Μονή Πετράκη! Κάτοικοι διαμαρτύρονταν για την εκλογή του Χρ. Παπαθανασίου στην θέση του Μητροπολ

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα έξω από τα γραφεία της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη για να διαμαρτυρηθούν για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μάνης – Γυθείου.

Οι κάτοικοι της Μάνης αντιδρούν στην εκλογή του Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομου Παπαθανασίου, ζητώντας επίμονα να εκλεγεί Μητροπολίτης ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Λαμπρινάκος.
Σημειώνεται, μάλιστα, ότι μαζί με τους κατοίκους που διαμαρτύρονταν ήταν και ο δήμαρχος Μάνης και ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Δαβάκης.
Μετά από αρκετά σπρωξίματα και φωνές, δεν άργησε να έρθει και η επέμβαση της αστυνομίας...
Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ο διεθνης τύπος ξεφτιλίζει τον αριστερόστοφο φασίστα Α.Τσίπρα: «Μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είδαν την μαζικότερη συγκέντρωση των Ελλήνων για την Μακεδονία»

Ο διεθνης τύπος ξεφτιλίζει  τον αριστερόστοφο φασίστα Α.Τσίπρα: «Μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είδαν την μαζικότερη συγκέντρωση των Ελλήνων για την Μακεδονία»


Ο διεθνής Τύπος ξεφτιλίζει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Με εκτενή δημοσιεύματα του αναφέρεται στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία που έγινε χθες στο κέντρο της Αθήνας και κάνει λόγο για την πιο μαζική συγκέντρωση των Ελλήνων. Μεγάλα δίκτυα, από την Ευρώπη, μέχρι τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ρωσία, κάλυψαν με ζωντανές συνδέσεις τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και γελούν προφανώς με τις ανακοινώσεις που βγάζει το Μέγαρο Μαξίμου και υπουργοί της κυβέρνησης προκειμένου να απαξιώσουν αυτό που έγινε χθες στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους.
Η κυβέρνηση δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα. Ή τουλάχιστον κάνει πώς δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα και επί της ουσίας τρέμει την οργή του λαού γιατί θέλει να ξεπουλήσει το όνομα «Μακεδονία». Τη στιγμή δηλαδή που οι Sunday Times ανέφεραν πως η Πλατεία Συντάγματος πλημμύρισε από αγανακτισμένους πολίτες εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης και το BBC έκανε λόγο για «μαζικότατη ελληνική διαδήλωση για το όνομα της Μακεδονίας», το Μέγαρο Μαξίμου υποβάθμιζε τόσο το πολιτικό όσο και το αριθμητικό μέγεθος του συλλαλητηρίου.
«Διαδηλωτές κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας, για μία μαζική συγκέντρωση κατά ενός πιθανού συμβιβασμού της Ελλάδας στη διαμάχη για το επίσημο όνομα της γειτονικής χώρας» ήταν το σχόλιο της κινεζικής τηλεόρασης. Με συνεχείς συνδέσεις από το νωρίς το πρωί, και με τη βοήθεια διεθνολόγων, το βρετανικό δίκτυο Skynews, επιχείρησε να εξηγήσει τους λόγους που χιλιάδες Έλληνες ανησυχούν για το θέμα του ονόματος.
Ο διεθνής Τύπος ξεφτιλίζει τον Α.Τσίπρα: «Μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είδαν την μαζικότερη συγκέντρωση των Ελλήνων για την Μακεδονία»
Στο συλλαλητήριο της Αθήνας αναφέρεται τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa υπό τον τίτλο «Μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα: ‘Η Μακεδονία είναι ελληνική’».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκατοντάδες χιλιάδες -σχεδόν ένα εκατομμύριο σύμφωνα με τους διαδηλωτές- «ζητούν να έχει η Ελλάδα τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης του ονόματος Μακεδονία. ‘Η Μακεδονία είναι ελληνική και μόνον ελληνική’, φώναζαν άνθρωποι που ήρθαν με λεωφορεία απ΄ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, όπως μετέδωσε η τηλεόραση. Στις διαδηλώσεις της Κυριακής είχαν καλέσει εθνικιστικές και θρησκευτικού προσανατολισμού οργανώσεις. Συμμετείχαν επίσης συντηρητικοί πολιτικοί και δεξιοί λαϊκιστές όπως και επίσκοποι από πολλές περιοχές της χώρας».
Το ρεπορτάζ του DLF
«Διαδηλωτές ζητούν από τη ‘Μακεδονία’ αλλαγή ονόματος», είναι ο τίτλος σχετικής είδησης που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk που σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Στην ελληνική πρωτεύουσα, την Αθήνα, πολλοί άνθρωποι κατεβαίνουν στους δρόμους εξαιτίας της διαμάχης για το όνομα με τη γειτονική ‘Μακεδονία’. Αξιώνουν το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του ονόματος. Οι διοργανωτές υπολογίζουν με έως και ένα εκατομμύριο συμμετέχοντες. Στην παρούσα φάση διαμεσολαβούν μεταξύ των δυο πλευρών τα Ηνωμένα Έθνη. […] Η διένεξη στέκεται εδώ και χρόνια εμπόδιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις (σσ. της ΠΓΔΜ) με ΕΕ και ΝΑΤΟ».
Το περιοδικό Der Spiegel από την πλευρά του επιχειρεί να εξηγήσει στους αναγνώστες του τη διένεξη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ με τη βοήθεια του καθηγητή Ιστορίας του Πολιτισμού της ανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας Στέφαν Τρεμπστ.
Στο συλλαλητήριο της Αθήνας αναφέρεται τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa υπό τον τίτλο «Μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα: ‘Η Μακεδονία είναι ελληνική’».  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκατοντάδες χιλιάδες -σχεδόν ένα εκατομμύριο σύμφωνα με τους διαδηλωτές- «ζητούν να έχει η Ελλάδα τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης του ονόματος Μακεδονία. ‘Η Μακεδονία είναι ελληνική και μόνον ελληνική’, φώναζαν άνθρωποι που ήρθαν με λεωφορεία απ΄ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, όπως μετέδωσε η τηλεόραση. Στις διαδηλώσεις της Κυριακής είχαν καλέσει εθνικιστικές και θρησκευτικού προσανατολισμού οργανώσεις. Συμμετείχαν επίσης συντηρητικοί πολιτικοί και δεξιοί λαϊκιστές όπως και επίσκοποι από πολλές περιοχές της χώρας».      Το ρεπορτάζ του DLF  «Διαδηλωτές ζητούν από τη ‘Μακεδονία’ αλλαγή ονόματος», είναι ο τίτλος σχετικής είδησης που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk που σημειώνει μεταξύ άλλων:  «Στην ελληνική πρωτεύουσα, την Αθήνα, πολλοί άνθρωποι κατεβαίνουν στους δρόμους εξαιτίας της διαμάχης για το όνομα με τη γειτονική ‘Μακεδονία’. Αξιώνουν το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του ονόματος. Οι διοργανωτές υπολογίζουν με έως και ένα εκατομμύριο συμμετέχοντες. Στην παρούσα φάση διαμεσολαβούν μεταξύ των δυο πλευρών τα Ηνωμένα Έθνη. […] Η διένεξη στέκεται εδώ και χρόνια εμπόδιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις (σσ. της ΠΓΔΜ) με ΕΕ και ΝΑΤΟ».  Το περιοδικό Der Spiegel από την πλευρά του επιχειρεί να εξηγήσει στους αναγνώστες του τη διένεξη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ με τη βοήθεια του καθηγητή Ιστορίας του Πολιτισμού της ανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας Στέφαν Τρεμπστ.
Ερωτηθείς εάν υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι που επιτάσσουν να μην χρησιμοποιεί η ΠΓΔΜ το συνταγματικό της όνομα, ο καθηγητής Στέφαν Τρεμπστ σημειώνει: «Από ελληνική σκοπιά ελλοχεύει κίνδυνος για τη χώρα εάν το όνομα μιας γειτονικής χώρας απορρέει από την ομώνυμη ελληνική επαρχία της Μακεδονίας. Αυτό είναι παράλογο διότι η Ελλάδα είναι εδώ και δεκαετίες χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και διαθέτει έναν δυσανάλογα μεγαλύτερο στρατό από τη μικροσκοπική ‘Μακεδονία’. Γι΄ αυτό και θεωρώ τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και εξωτερικής πολιτικής παράλογη την ελληνική θεώρηση».
Ο διεθνής Τύπος ξεφτιλίζει τον Α.Τσίπρα: «Μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είδαν την μαζικότερη συγκέντρωση των Ελλήνων για την Μακεδονία»
Το συλλαλητήριο στο πρωτοσέλιδο των Financial Times
Μια εικόνα διαδηλωτών που βρέθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα  και κρατάνε ένα πανό που γράφει «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα», φιγουράρει στο πρωτοσέλιδο των Financial Times.
Στους τίτλους βλέπουμε τον αμερικανικό ιδιωματισμό  «It’s all Greek», που σημαίνει «δεν καταλαβαίνω γρι», ενώ από κάτω το δημοσίευμα υπάρχει η φράση: «Γείτονες στη μάχη του ονόματος».
«Το τελευταίο κεφάλαιο μια 30ετούς διαμάχης μεταξύ της Ελλάδας και του βόρειου γείτονά της έκανε χιλιάδες διαδηλωτές να κατέβουν στους δρόμους της Αθήνας» επισημαίνει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με όσα μπορεί κανείς να δει στην πρώτη σελίδα, το εκτενές άρθρο περιγράφει τις προσπάθειες των δύο κυβερνήσεων να βρουν λύση υπό την αιγίδα του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ και κάνει ειδική αναφορά στις ανησυχίες των Ελλήνων για τις αλυτρωτικές αξιώσεις της FYROM, που εμποδίζουν τη χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Ο διεθνής Τύπος ξεφτιλίζει τον Α.Τσίπρα: «Μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είδαν την μαζικότερη συγκέντρωση των Ελλήνων για την Μακεδονία»
BBC: «Μαζική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας με επίκεντρο τη διαμάχη για το όνομα της Μακεδονίας»
«Μαζική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας με επίκεντρο τη διαμάχη για το όνομα της Μακεδονίας». Με αυτόν τον τίτλο, ένα εκτενές δημοσίευμα του BBC που βρίσκεται στην κορυφή της αρχικής σελίδας του ιστότοπου καταγράφει τον παλμό του μεγάλου συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ελληνική πρωτεύουσα.
Όπως επισημαίνει το άρθρο, πολλοί Έλληνες αντιδρούν σε μια ονομασία των Σκοπίων που περιλαμβάνει το όνομα «Μακεδονία», λέγοντας ότι «κρύβει» εδαφικές διεκδικήσεις από τους κατοίκους της ΠΓΔΜ. «Οι διαδηλωτές είναι αντίθετοι στις προτάσεις της κυβέρνησης για την επίλυση του ζητήματος», αναφέρει το άρθρο κάνοντας ειδική αναφορά στην ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και την χθεσινή επίθεση στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη από αντιεξουσιαστές.
Ο διεθνής Τύπος ξεφτιλίζει τον Α.Τσίπρα: «Μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είδαν την μαζικότερη συγκέντρωση των Ελλήνων για την Μακεδονία»
Reuters: Οι Έλληνες συγκεντρώνονται στην Αθήνα για το όνομα της Μακεδονίας
«Οι Έλληνες συγκεντρώνονται στην Αθήνα για το όνομα της Μακεδονίας» είναι ο τίτλος του Reuters, που αναφέρει ότι η συγκέντρωση, έξω από το Κοινοβούλιο, γίνεται επειδή οι Έλληνες διαμαρτύρονται ενάντια στη χρήση του όρου Μακεδονία σε ενδεχόμενο συμβιβασμό της κυβέρνησης με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία, τερματίζοντας μια διαμάχη δεκαετιών. Το πρακτορείο αναφέρεται στις διπλωματικές κινήσεις που γίνονται μεταξύ των δύο χωρών.Ο διεθνής Τύπος ξεφτιλίζει τον Α.Τσίπρα: «Μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είδαν την μαζικότερη συγκέντρωση των Ελλήνων για την Μακεδονία»
Ειρωνικοί είναι οι κυριακάτικοι Times. «Χιλιάδες Έλληνες συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα της χώρας για να διαμαρτυρηθούν για ένα πιθανό συμβιβασμό που θα μπορούσε να λύσει μία από τις πιο ανυπόστατες διαφορές: πώς να αποκαλείται η Μακεδονία», αναφέρουν.
Ο διεθνής Τύπος ξεφτιλίζει τον Α.Τσίπρα: «Μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είδαν την μαζικότερη συγκέντρωση των Ελλήνων για την Μακεδονία»
Για το συλλαλητήριο αναφορά κάνουν ακόμη οι New York Times, η Daily Mail, αλλά και η Sabah.
Ο διεθνής Τύπος ξεφτιλίζει τον Α.Τσίπρα: «Μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είδαν την μαζικότερη συγκέντρωση των Ελλήνων για την Μακεδονία»
Ο διεθνής Τύπος ξεφτιλίζει τον Α.Τσίπρα: «Μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είδαν την μαζικότερη συγκέντρωση των Ελλήνων για την Μακεδονία»
newsnea.com

Στοιχεία «κόλαφος» για την πεντατία Καραμανλή! Πως διπλασιάστηκε η φαρμακευτική δαπάνη την περίοδο 2004-2009



Στοιχεία «κόλαφος» για την πεντατία Καραμανλή! Πως διπλασιάστηκε η φαρμακευτική δαπάνη την περίοδο 2004-2009























Κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή (2004-2009), υπήρξε ένας πρωτοφανής δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας, που οδήγησε στην είσοδο της Ελλάδας στο Μηχανισμό Στήριξης και τα Μνημόνια.

Γράφει η Ευδοκία Λελεδάκη

Κατά την περίοδο αυτή, η φαρμακευτική δαπάνη υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το 2004, αφού ανήλθε στα 5,4 δις ευρώ, ξεπερνώντας το 2% του ΑΕΠ!
Η δικογραφία που έφτασε στη Βουλή σχετικά με την υπόθεση Novartis και τις μίζες σε πολιτικά πρόσωπα, ξεκινά (σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει) από τα πεπραγμένα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, υπουργού Υγείας στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή από το 2006 μέχρι το 2009 -όταν έγιναν δηλαδή, οι μαζικές προμήθειες εμβολίων.
Το θέμα για τις φαρμακευτικές δαπάνες, άνοιξε το 2010 επί κυβερνήσεως Παπανδρέου, όταν ο τότε υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ζήτησε αναλυτικά στοιχεία, από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ηλία Μόσιαλο.

Με την σειρά του, ο κ. Μόσιαλος, παρέδωσε στον κ. Λοβέρδο, δύο εκθέσεις-«φωτιά», που αφορούσαν σκανδαλώδεις υπερτιμολογήσεις και υπερσυνταγογραφήσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων στην Ελλάδα. Οι συγκεκριμένες εκθέσεις, αποκάλυπταν την τακτική που ακολουθούσαν κάποιες πολυεθνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις, καθώς και μέρος εκπροσώπων του ιατρικού κλάδου, που είχε κάνει την χώρα μας "πρωταθλήτρια" της Ευρώπης στη φαρμακευτική δαπάνη. Σημειώνεται, ότι σε διάστημα 9 ετών η αντίστοιχη δαπάνη στους ασφαλιστικούς οργανισμούς είχε αυξηθεί τέσσερις έως πέντε φορές, όταν, σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δεν ξεπερνούσε το 50%.

Μεταξύ της περιόδου 2010–2012, το υπουργείο Υγείας εφάρμοσε ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο στο χώρο του φαρμάκου, με στόχους την επάρκεια της αγοράς, την κάλυψη των αναγκών των πολιτών και φυσικά, την προσαρμογή στις δανειακές ανάγκες και δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.
Ως αποτέλεσμα, η Δημόσια Φαρμακευτική Δαπάνη μειώθηκε το 2012 στα 2,88 δισ. €, δηλαδή περίπου 50% σε σχέση με την εκτροχιασμένη δαπάνη της Καραμανλικής περιόδου...



 CALLER'S

Πολάκης για προστατευόμενους μάρτυρες





Είναι δυνατόν ο Πολάκης να ξέρει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες; «Στελέχη της Novartis κελάηδησαν…» (vid)


«Ρουκέτα» πέταξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Πολάκης δείχνοντας ότι γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, είπε ότι πρόκειται για στελέχη της εταιρείας που τους έπιασαν για παράνομο πλουτισμό και «κελάηδησαν».
Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, όταν ρωτήθηκε πως γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, είπε ότι είναι ενημερωμένος και προς επίρρωση των όσων είπε πρόσθεσε ότι «είναι γιατρός».
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Παύλος Πολάκης, είναι γνωστό ότι και στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου συγγενείς του, οι οποίοι κατηγορούνταν και οι ίδιοι για χρηματισμό, ήταν εκείνοι οι οποίοι κατέθεσαν εναντίον του και έδωσαν στοιχεία στις αρχές.


coller