19 Αυγούστου 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Πως σχετίζονται ο ΚΑΦΕΣ και ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ του παχέος εντέρου...ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ....


ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Πως σχετίζονται ο ΚΑΦΕΣ και ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ του παχέος εντέρου...ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ....
 
Μια επιστημονική μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση 2-3 φλιτζανιών καφέ την ημέρα μπορεί να είναι εξαιρετικά επωφελής για τους ανθρώπους που αναρρώνουν από καρκίνο του παχέος εντέρου.
Μια ομάδα επιστημόνων παρακολούθησε περίπου 1.000 άτομα με καρκίνο του παχέος εντέρου (σταδίου 3) που είχε εξαπλωθεί σε γειτονικούς λεμφαδένες, αλλά όχι στο υπόλοιπο σώμα τους. Ο καθένας από αυτούς είχε κάνει χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία και κρατούσε λεπτομερές ημερολόγιο για το ποιες τροφές κατανάλωνε σε καθημερινή βάση και πόσο γυμναζόταν (περπάτημα. τρέξιμο, γυμναστήριο κλπ).
Στην σχετική τους έκθεση που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Clinical Oncology, οι ερευνητές ανέφεραν ότι εκείνοι που έπιναν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν 42% λιγότερες πιθανότητες υποτροπής της νόσου τους από εκείνους που δεν έπιναν καφέ και 33% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο του παχέος εντέρου ή οτιδήποτε άλλο κατά τη διάρκεια της περιόδου της μελέτης. Η κατανάλωση 2-3 φλιτζανιών ανά ημέρα βρέθηκε να είναι ελαφρώς πιο ευεργετική.
Δεν έχουν, όμως, όλα τα καφεϊνούχα ροφήματα/ποτά τα ίδια οφέλη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, δρ Charles Fuchs, από το Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Dana Farber της Βοστώνης. “Οι άνθρωποι που κατανάλωναν δύο ή περισσότερα ζαχαρούχα ποτά την ημέρα, είχαν χειρότερα αποτελέσματα”, δήλωσε ο ίδιος στο NBC News.
Οι ερευνητές δεν ρώτησαν τους συμμετέχοντες αν έπιναν τον καφέ τους σκέτο, ή με γάλα, ή ζάχαρη, ερωτήματα τα οποία θα διευκρινιστούν σε μια επόμενη μελέτη.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι ο καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου του Πάρκινσον, του διαβήτη και του καρκίνου, κάτι που οι επιστήμονες εκτιμούν πως οφείλεται στην μεγάλη περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών στον καφέ ή μικροβίων στο έντερο.
"Όπως και αν το δούμε, υπάρχουν ασθενείς στους οποίους ο καρκίνος επανεμφανίζεται παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας για το αντίθετο και θέλαμε να δούμε τι διατροφή και τρόπος ζωής θα μπορούσε να τροποποιήσει αυτόν τον κίνδυνο προς όφελος των ασθενών", είπε ο Fuchs.
 
 
 
iatropedia.gr

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΞΕΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΠΕΙ: «ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΛΛΑΔΑ»


ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ… ΠΩΣ Η ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΟΜΩΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ,
ΕΞΕΠΛΗΞΑΝ, ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΕΝΑΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΥΠΟΚΛΙΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ!!!
ΚΑΘ.  ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΑΝ ΣΚΙΑ ΜΙΑ ΣΤΑΜΠΑ … ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ, ΤΩΝ ΑΝΕΜΕΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ … ΖΗΤΑΤΕ ΤΟ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ … ΖΕΙΤΕ ΕΙΣΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ … ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΑΤΕ … ΑΓΝΟΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΟΙΗΘΗΚΑΤΕ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ …
ΦΟΙΤ. Η ΧΩΡΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ, ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ  ΝΑ ΟΜΙΛΩ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ … ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΕΩΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ  ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ … ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΑΜΕ ΠΛΕΟΝ … ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ … ΑΝ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΥΡΙΕ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΕΝΑΝ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ … ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΑΜΕΣΩΣ ΛΕΝΕ: ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ, ΜΙΑΟΥΛΗΣ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ … ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ DNA ΑΝΤΛΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ … Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ, ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΩΠΟ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ … ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΑΣΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΞΕΝΟΦΕΡΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ …
ΚΑΘ. ΑΝ ΥΠΟΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΙ

ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΞΑΤΕ; ΑΡΝΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ;
ΦΟΙΤ. ΕΜΕΙΣ ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΕΡΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΓΕΣ ΞΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ … ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΡΙΖΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ … ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ … ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΚΩΝ ΦΤΙΑΧΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ … Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ 54 ΔΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΝ … ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΛΕΟΝ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ … ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ …
ΚΑΘ. ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΖΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΖΕΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΠ’ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΑΤΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΥΤΟ ΦΟΙΤΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΣΑΣ …
Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ … ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΜΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΕΙΠΝΗΣΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ … ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΕ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑΡΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΗΤΑΝ: «ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΛΛΑΔΑ»
πηγη

Ζωή Λάσκαρη: Η τελευταία καληνύχτα στο Πόρτο Ράφτη!!!



Κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει όταν διάβαζε την είδηση Πέθανε η Ζωή Λάσκαρη. Η τελευταία μεγάλη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε εντελώς ξαφνικά από τη ζωή και βύθισε σε θλίψη όλη την Ελλάδα. Οι δικοί της άνθρωποι δεν μπορούν να συνηδειτοποιήσουν το κακό που τους βρήκε!

Η 73χρονη ηθοποιός δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το κακό που θα συνέβαινε.

Το πρωί της Παρασκευής, όπως γράφει η Έλλη Φεραίου στην εφημερίδα Spirto, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος σηκώθηκε νωρίς, παρότι είχε αργήσει να επιστρέψει το βράδυ από το γραφείο.

Του έκανε εντύπωση που η Ζωή Λάσκαρη δεν είχε ξυπνήσει νωρίτερα από αυτόν, αλλά σκέφτηκε πως θα ήταν κουρασμένη και έφυγε και πάλι για το γραφείο, χωρίς να την ενοχλήσει. Οι ώρες όμως περνούσαν κι εκείνη δεν έδινε σημεία ζωής.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι η οικιακή βοηθός, έχοντας ανησυχήσει από την απουσία της κυρίας της, πλησίασε στο δωμάτιό της, χτύπησε την πόρτα, αλλά δεν έλαβε απάντηση. Τότε αποφάσισε να ανοίξει και να μπει. Το θέαμα που αντίκρισε της έκοψε την ανάσα. Πλησίασε και διαπίστωσε πως δεν είχε τις αισθήσεις της, ούτε καν ανέπνεε.

Ταραγμένη έτρεξε αμέσως να τηλεφωνήσει στη Μάρθα, η οποία έφτασε στο σπίτι σε χρόνο-ρεκόρ, κάθιδρη από τον πανικό και την αγωνία. Το σοκ που υπέστη όταν είδε νεκρή τη μητέρα της δεν υπάρχουν λόγια να περιγραφεί.

Κυριολεκτικά κατέρρευσε, όμως βρήκε το κουράγιο να ειδοποιήσει τον πατριό, την αδελφή και τον πατέρα της, οι οποίοι έσπευσαν στο Πόρτο Ράφτη σαν τρελοί.



Καστοριά: Ο παπα Λούπος πάλι θα "χτυπήσει " σήμερα ζητώντας επιτακτικά ενα ευρώ απο τους συνταξιούχους φτωχούς γέροντες του ναού των Αγ. Πάντων ;


Καθε Κυριακή ο γνωστός πλέον παπα Λούπος ο μελλοντικός μητροπολίτης κατα τον προσφιλή του τρόπο << τι ψυχή εχει ένα ευρώ >> θα ζητήσει πιθανότατα μετα το δι' ευχών των αγίων ... να ρίξουν στο δισκο που θα περάσουν και θα περάσουν  οι άγνώστου "προέλευσης"  κυρίες της φιλοπτώχου ( ;; ) ένα τουλάχιστον ευρώ όπως έκανε και τις προηγούμενες  Κυριακές φέρνοντας σε δυσκολοι θέση τους γέροντες κυρίως οι οποίοι σήμερα πηγαίνουν στην εκκλησία των παπάδων.

Θυμίζει το ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ - ΕΞΟΔΟΣ ΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ και αυτό χωρίς αιδώ.

 

"Δι’ ευρών των αγρίων πατέρων ημών"


4 φαγητά του Ελληνικού Στρατού που βρίσκονται ακόμη στο στομάχι σου

 
15 χρόνια μετά.
 Όσοι γενναίοι το έφαγαν δεν κατάλαβαν ποτέ με τι ακριβώς έμοιαζε η γεύση του, αλλά φήμες λένε πως το χωνεύουν μέχρι και σήμερα.

 

Εδώ και λίγο καιρό έχει γίνει ένας ντόρος στο διαδίκτυο για το νέο «κατασκεύασμα» του αμερικανικού στρατού. Δεν είναι όπλο, αλλά μία τίμια λύση για τον Αμερικανό φαντάρο που χρειάζεται τροφή στη Μέση Ανατολή. Αυτό εδώ το κομμάτι πίτσας είναι η απάντηση στην πείνα, το οποίο μάλιστα διαρκεί για 3 χρόνια.

mre pizza
Μάλιστα σχολιάστηκε ιδιαίτερα το γεγονός, το πως γίνεται να κρατήσει ένα κομμάτι πίτσα για 3 χρόνια. Και την στιγμή που η αμερικανική κοινωνία μένει με το στόμα ανοιχτό, οι Έλληνες φαντάροι έχουν πεθάνει από το γέλιο. Γιατί  όποιος έχει περάσει από τα χέρια του Ελληνικού Στρατού, ξέρει πως υπάρχουν φαγητά εκεί μέσα που την τριετία την έχουν για πρωινό. Θυμηθήκαμε 4 all time classic πιάτα από τα νιάτα μας στο φανταρικό, που θα κάνουν την πίτσα να μοιάζει με γκουρμέ πιάτο βυσματία αερόφλωρου στη Μύκονο.

Για πάμε.

1. Γκοτζίλα

gkotzila
Μέχρι και σήμερα κανείς δεν έχει ανακαλύψει την ταυτότητα του αυθεντικού «γκοτζίλα». Έχουν ακουστεί χιλιάδες μύθοι που ξεκινούν από τα κατεψυγμένα κρέατα εν καιρώ Ψυχρού Πολέμου και φτάνουν μέχρι τα μαμούθ στην πλειστόκαινο. Φαγητό σούπερσταρ το οποίο πετιέται στον κάδο με εκπληκτική ταχύτητα. Όσοι γενναίοι το έφαγαν δεν κατάλαβαν ποτέ με τι ακριβώς έμοιαζε η γεύση του, αλλά φήμες λένε πως το χωνεύουν μέχρι και σήμερα.

 

2. Ομελέτα

omeleta
Θυμάσαι εκείνα τα αναρίθμητα τελάρα με ομελέτα που έβγαζαν οι φούρνοι; Κάθε μονάδα έχει να διηγηθεί και μία διαφορετική ιστορία για την ομελέτα του στρατού. Ότι ήταν σαν λάστιχο. Ότι θύμιζε σφουγγάρι. Ότι δεν χωνευόταν με τίποτα. Πώς θύμιζε σόλα παπουτσιού. Για πολλούς μέχρι και σήμερα, η ομελέτα είναι ό,τι χειρότερο δοκίμασαν ποτέ. Αρκούσαν ωστόσο δύο μπουκιές για να πρηστεί η κοιλιά σου και να μην πεινάς άλλο. Κάποια στιγμή θα πρέπει να  πέσει σοβαρά μια πρόταση στο τραπέζι, για να την αντιμετωπίσουν σαν όπλο μαζικής καταστροφής.

 

3. Ζαμπόν κονσέρβας

image upload 11 781345
Το τύπου ZWAN της καρδιάς μας. Δεν μας άφησε ποτέ μόνους και, κυρίως, ποτέ νηστικούς. Το φάγαμε τηγανητό. Ψιλοκομμένο σε πίτσα ή ομελέτα. Το φάγαμε με σάλτσα και πατάτα τηγανητή.  Με πολύ φέτα και τόνους Coca Cola. Μας διέλυσε τα στομάχια σε τέτοιο σημείο που ακόμη και αν κατεβάζαμε πέτρες, ίσως να μην μας έκαναν τόσο ζημιά. Αλλά επιβιώσαμε και τώρα δεν θέλουμε να το βλέπουμε ούτε στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

 

4. Διπυρίτης

provlepe
 
 
Κανένας δεν έχει καταλάβει ποτέ τι είναι αυτό ακριβώς. Κάτι ανάμεσα σε παξιμάδι, μπισκότο, τσουρέκι, ξερό ψωμί, τούβλο και σοβά. Ο θρύλος λέει ότι έχει 1000 θερμίδες η μπουκία. Καμία γεύση, καμία απόλαυση, μόνο ο Γκοτζίλα ο ίδιος μπορεί να φάει παραπάνω από έναν. Σίγουρα δεν είναι αυτό που λες γκουρμέ, ένα άγευστο  κομμάτι τίποτα είναι που όμως μπορεί να σε κρατήσει στη ζωή για χιλιάδες χρόνια εάν χρειαστεί.

ΦΛΩΡΙΝΑ: ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 20 ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ - ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ




Μνημόσυνο για τους 20 εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς στις 23 Αυγούστου 1944
Ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης, και συγγενείς των είκοσι (20) εκτελεσθέντων Φλωριναίων και Καστοριανών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 23 Αυγούστου 1944, σε αγροτικό χώρο παρακείμενο ανατολικά του ιερού ναού Αγ. Γεωργίου Φλώρινας, θα τελέσουν επιμνημόσυνη δέηση την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 και ώρα 9,30 π.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Φλώρινας και στη συνέχεια τρισάγιο στον χώρο της εκτέλεσής τους (1ο χιλ. επαρχιακής οδού Φλώρινας – Περάσματος).
Προσκαλούνται όλοι οι Φλωριναίοι και Φλωριναίες, που επιθυμούν να μη σβήσει η ιστορική μνήμη της περιοχής μας να παρευρεθούν στην επιμνημόσυνη δέηση για τους:
1. Εξάρχου Αργύριο,
    Φλώρινα, ετών 55, Δικηγόρο
2. Καρανίκα Βασίλειο,
    Φλώρινα, ετών 46, Φοροτεχνικό, υπάλληλο Δήμου Φλώρινας
3. Πλατή Ιωάννη,
    Φλώρινα, ετών 32, Επιπλοποιό
4. Σαουλίδη Γεώργιο,
    Κάτω Καλλινίκη Φλώρινας, ετών 30, Γεωργό
5. Γρηγοριάδη Γεώργιο,
    Κάτω Καλλινίκη Φλώρινας, ετών 37, Γεωργό
6. Ευθυμιάδη Θεόδωρο,
    Κάτω Καλλινίκη Φλώρινας, ετών 33, Γεωργό
7. Ξενίδη Αναστάσιο,
    Κάτω Καλλινίκη Φλώρινας, ετών 46, Γεωργό
8. Παλαιόπουλο Γεώργιο,
    Κάτω Καλλινίκη Φλώρινας, ετών 39, Γεωργό
9. Σελεμίδη Γεώργιο,
    Κάτω Καλλινίκη Φλώρινας, ετών 38, Γεωργό
10. Στοΐνη Βασίλειο,
      Πολυπόταμος Φλώρινας, ετών 28, Γεωργό
11. Μίσκα Δανιήλ,
      Πολυπλάτανος Φλώρινας, ετών 36, Γεωργό
12. Τσολάκη Παύλο,
      Πολυπλάτανος Φλώρινας, ετών 28, Γεωργό
13. Καλαϊτζίδη Γεώργιο,
      Κάτω Κλεινές Φλώρινας, ετών 30, Γεωργό
14. Γρούιο Πέτρο,
      Άνω Κλεινές Φλώρινας, ετών 70, Γεωργό
15. Κηπουρόπουλο Χαράλαμπο,
      Άνω Κλεινές Φλώρινας, ετών 50, Γεωργό
16. Δούμα Αναστάσιο,
      Άργος Ορεστικό Καστοριάς, ετών 42 Καφεπώλη
17. Αδαμίδη Στέργιο,
      Δαμασκηνιά Καστοριάς, Γεωργό
18. Καρανικόπουλο Τρύφωνα,
      Κρανοχώρι Καστοριάς, Γεωργό
19. Βάρρα Ζήση,
      Άργος Ορεστικό Καστοριάς
20. Παπαδόπουλο Στέφανο,
      Καστοριά, Εργάτη
Σχετικά με το γεγονός της εκτέλεσης των 20 Ελλήνων διαβάστε το σχετικό άρθρο του ιστορικού – ερευνητή Γιώργου Παλαιόπουλου, «Αντίποινα κατοχής στη Φλώρινα – Η εκτέλεση των 20 στις 23

Τι είναι αυτό που καταναλώνουμε καθημερινά και κρατάει σε υπνηλία τον εγκέφαλο; Υπάρχει στα περισσότερα τρόφιμα! (φωτό)





Τι είναι αυτό που καταναλώνουμε καθημερινά και κρατάει σε υπνηλία τον εγκέφαλο; Υπάρχει στα περισσότερα τρόφιμα! (φωτό)

Τι είναι αυτό που καταναλώνουμε καθημερινά και κρατάει σε υπνηλία τον εγκέφαλο; Υπάρχει στα περισσότερα τρόφιμα! (φωτό)


Καταναλώνετε ψωμί και μακαρόνια, καταναλώνετε δηλαδή σιτάρι;
Και τί το «κακό» έχει το σιτάρι; Γλουτένη.

Μια ουσία που βρίσκεται παντού στη σύγχρονη διατροφή και κρατάει σε «υπνηλία» τον εγκέφαλο. Οι αρχαίοι, σιτάρι δεν έβαζαν στο στόμα τους. Καλλιεργούσαν το δημητριακό Ζέα, πλούσιο σε μαγνήσιο που θεωρείται η τροφή του εγκεφάλου.
«Καλλιεργούνταν στην Ελλάδα και απαγορεύτηκε αιφνιδιαστικά, άγνωστο γιατί. Το έχουν οι Γερμανοί και το εξάγουν. Είναι πανάκριβο σήμερα κοστίζει 6,5 ευρώ το κιλό!»
Μορφολογικά η Ζέα (Triticum, Diccocum, Spelta, Aegilops,Τρίφυλλον, Δίκκοκον, Αιγαιακόν, Σπαρτό ) πώς είναι;
Ή Ζειά όμως ώς φυτό είναι κάτι σάν σιτάρι και κριθάρι, δέν έχει καμμία σχέσιν στην όψιν μέ τό καλαμπόκι, άλλα και τό σπυρί του είναι ώς του σιταριού πιό πεπλατυσμένο καί χονδρό. Ή Ζειά μέ τον Σΐτον είναι όπως ή Νερατζιά μέ τήν πορτοκαλιά.
Γιατί προσθέτουν γλουτένη σε επεξεργασμένα τρόφιμα;
Η γλουτένη προστίθεται επίτηδες σε μερικά προϊόντα επειδή αυξάνει τα σήματα της πείνας για να μας κάνει να φάμε περισσότερο από το προϊόν, αυξάνοντας την ορμόνη ghrelin στην πεπτική οδό μεγαλώνει η αίσθηση της πείνας – κάνοντάς μας να ποθούμε περισσότερο από αυτό το προϊόν. Η γλουτένη επίσης παρεμβάλλεται με την ορμόνη λεπτίνη, η οποία λέει στον εγκέφαλό μας ότι χορτάσαμε και μας κάνει να σταματήσουμε. Η ορμόνη λεπτίνη επίσης ομαλοποιεί τις αισθήσεις πόνου στην σπονδυλική στήλη.
Τι μας προκαλεί η γλουτένη;
Ευαισθησία στην γλουτένη προξενεί φλεγμονές που βλάπτουν τους ιστούς του σώματος προξενώντας μια αυτό-άνοσο αντίδραση όπου το ανοσοποιητικό σύστημα καταλήγει να επιτίθεται στο σώμα.
Σε αντίδραση στις φλεγμονές αυξάνονται οι αντιδρώσες πρωτεΐνες C (C-reactive), με συνέπεια την απογείωση της χοληστερόλης και τα αποθέματα ασβεστίου να σκληραίνουν τις αρτηρίες και να αυξάνουν την πίεση του αίματος
Η ζάχαρη από μόνη της δεν μπορεί να τροφοδοτήσει τα καρκινικά κύτταρα. Όμως έχει μελετηθεί και βρέθηκε ότι η γλουτένη και το αμινο-οξύ γλουταμίνης παίζουν κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη του καρκίνου.
Η γλουτένη είναι μια επικίνδυνη νευροτοξίνη (excitotoxin), η οποία διαταράσσει και σκοτώνει τα νευρικά κύτταρα, τα οποία όπως το αμινο-οξύ glutamate (πρόσθετο MSG-MonoSodium Glutamate), επιταχύνει, ενεργοποιεί, ερεθίζει και βλάπτει τα εγκεφαλικά κύτταρα. Σε μία μελέτη του 2006 πάρθηκαν 131 παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ADHD), τους αφαιρέθηκε η γλουτένη από την διατροφή τους και αναφέρθηκε ότι όλα τα παιδιά (131) είχαν σημαντικές βελτιώσεις.
Η γλουτένη μπορεί να αναλυθεί σε παράξενες πρωτεΐνες που μοιάζουν πολύ με ψυχεδελικά φάρμακα. Αυτές οι πρωτεΐνες-σαν-όπιο ονομάζονται γλουτεομορφίνες (Αυτισμός, Διαταραχή Μανιοκατάθλιψης).
Με την γλουτένη, οι υποδοχείς (receptors) του N Methyl D Aspartate προξενούν στα νευρικά κύτταρα του νωτιαίου μυελού να γίνονται πολύ ευαίσθητα για να τα ακουμπήσεις. Η λεπτίνη στον νωτιαίο μυελό εξισορροπεί την αίσθηση του πόνου και η γλουτένη παρεμβαίνει σ’ αυτήν την διαδικασία (Ινομυαλγία).
Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας όταν επέβαλε σε κάποιο κόσμο «παλαιολιθική» δίαιτα, έπεσε η πίεσή τους μαζί με το επίπεδο της ινσουλίνης στο αίμα τους. Η καλή χοληστερόλη ανέβηκε και η κακή κατέβηκε – σε μόλις 10 ημέρες!
Η ευαισθησία στην γλουτένη προξενεί την απώλεια των βιταμινών που διαλύουν το λίπος μας, όπως η D και η K.
Η γλουτένη έχει συνδεθεί τώρα με τα προβλήματα της οστικής μάζας (Οστεοπόρωση).
Εκτός από τα άλευρα που αναφέρθηκαν παραπάνω (όπως επίσης και υπό μορφή προσθέτων αν υπάρχουν στα συσκευασμένα τρόφιμα),
άλλες τροφές που περιέχουν γλουτένη είναι:
Ορισμένα είδη σοκολατούχου γάλακτος ή γάλακτος με δημητριακά ή γιαούρτια με φρούτα ή δημητριακά.
Ορισμένα είδη αλλαντικών, π.χ. λουκάνικα, παριζάκι, κονσέρβες κρέατος, μίγμα τα κρέατος, ορισμένα είδη τυριών (ροκφόρ, blue cheece, τυριά υπό μορφή κρέμας).
Μαγιονέζα εμπορίου, σάλτσες ντρέσινγκ για σαλάτες, κρέμες όχι φτιαγμένες από γάλα, μουστάρδες.
Φρούτα σε κονσέρβα.
Ορισμένα λαχανικά σε κονσέρβα π.χ. μανιτάρια με κρέμα, φασόλια με σάλτσα, λαχανικά με σάλτσα τυριού ή κατεψυγμένα με συντηρητικά.
Όσπρια σε κονσέρβα.
Σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, βρώμη και τα προϊόντα τους, πχ ψωμί, ζυμαρικά, φρυγανιές, παξιμάδια.
Κέϊκ, μπισκότα, γλυκά με φύλλο και όλα όσα περιέχουν αλεύρι.
Σούπες με ζυμαρικά ή αλεύρι, σούπες του εμπορίου.
Ορισμένοι χυμοί ή ποτά με συντηρητικά ή πρόσθετα, μπύρα, βύνη και ποτά από βύνη.
Ξηροί καρποί σε κονσέρβα ή καραμελοποιημένοι ή επεξεργασμένοι.
Ορισμένες τσίχλες, καραμέλες, γαριδάκια, τσιπς, σοκολάτες και ορισμένα φάρμακα.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
!Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

 ΠΗΓΗ

3 ευρώ επιπλέον στον τελικό λογαριασμό. -Τέλος το χύμα λαδόξυδο στα τραπέζια των εστιατορίων


ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
Το χύμα λάδι και το χύμα ξύδι στα τραπέζια των εστιατορίων θα αποτελεί παρελθόν από το νέο έτος.
Σύμφωνα με νέα απόφαση, από την αρχή του νέου χρόνου στα εστιατόρια θα πρέπει να σερβίρονται τυποποιημένα προϊόντα. Το χύμα λάδι απαγορεύεται και έτσι οι καταστηματάρχες θα πρέπει να διαθέτουν μικρές τυποποιημένες συσκευασίες των 100 ως 250 ml.
Βάσει της κατανάλωσης υπολογίζεται ότι θα πρέπει να τυποποιηθούν περίπου 10.000 τόνοι ελαιόλαδου, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 4% με 5% της παραγωγής.
Το ερώτημα είναι πόσο και κατά πώς το νέο αυτό έξοδο θα περάσει για τους επιχειρηματίες θα περάσει στον καταναλωτή, καθώς με κόστος από 30 ως 50 λεπτά για τον καταστηματάρχη το να ρίξει κάποιος στη σαλάτα του λίγο λάδι μπορεί και να σημαίνει… 1 ως και 3 ευρώ επιπλέον στον τελικό λογαριασμό.


 ΠΗΓΗ

ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΒΙΛΑ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΡΥΒΟΤΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ: Ετρωγαν συναγρίδες ενώ καιγόταν η Αττική



Σε μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχωρά σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος μέσα από τη στήλη «Στίγμα», στα «ΝΕΑ» που επανακυκλοφορούν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του
γνωστού δημοσιογράφου, τις ημέρες που καιγόταν η Αττική και είχε εκδοθεί… silver alert για τον εξαφανισμένο πρωθυπουργό Τσίπρα αυτός, είναι πιθανόν, να κρυβόταν στην πολυτελή βίλα του Λάκη Λαζόπουλου στην Πάρο.
Γράφει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπαχρήστος:
«Σε γνωστή ψαροταβέρνα του νησιού κειμένη παρά την περιοχή Αμπελάς υπουργός της Κυβέρνησης (του οποίου το όνομα αισθάνομαι μία αποστροφή και να αναφέρω…) παρήγγειλε μια συναγρίδα, βάρους και μεγέθους… αρνιού, με την εντολή να σταλεί στο «σπίτι του Λαζόπουλου, έχει τραπέζι στον Τσίπρα».
Ο Λαζόπουλος ήταν στην Πάρο, αυτό βεβαιωμένο -τον είδα ένα βράδυ, αργά, να κόβει βόλτες με την παρέα του στην Νάουσα, αλλά δεν μιλήσαμε (την προηγούμενη φορά που είχαμε τρακαριστεί και χαιρετηθεί ήταν τον περασμένο Ιανουάριο στο Σεν Ζερμέν, στο Παρίσι και μετά έκανε παράπονα σε κάτι δικούς μου που το ανέφερα κάπου).
Ο Λαζόπουλος, που έχει ένα υπέροχο σπίτι στον Άγιο Ανδρέα απέναντι από τις περίφημες Κολυμπήθρες της Πάρου, δυνητικά θα μπορούσε να είχε φιλοξενήσει τον Τσίπρα στις κρίσιμες εκείνες ημέρες των πυρκαγιών που ο (για silver alert) Πρωθυπουργός ήταν άφαντος».


http://neodimokratis.gr/stin-polytelh-bila-lazopoulou/

ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ "ΥΠΕΡΦΟΡΟΚΛΟΠΗΣ" ΤΟΥ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Και ο ιδιοκτήτης ταβέρνας στον Βόλο πυροβόλησε εφοριακούς! - Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017

Τίτλος Σχόλιο:  ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ "ΥΠΕΡΦΟΡΟΚΛΟΠΗΣ" ΤΟΥ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ  Και  ο ιδιοκτήτης ταβέρνας στον Βόλο πυροβόλησε εφοριακούς! - Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

Πυροβολισμοί εναντίον εφοριακών στον Βόλο σημειώθηκαν πριν από λίγο όπως ανέφερε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 
Με ανακοίνωση της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου οι ελέγχοι
συνεχίζονται κανονικά…  

Παπανάτσιου: Οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά 

Μετά το πρωτοφανές περιστατικό η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου διεμύνησε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και  πάταξη της φοροδιαφυγής.


«Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα.
Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν».
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χτες στην περιοχή του Βόλου,  οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και  πάταξη της φοροδιαφυγής.
Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα.
Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Επεισοδιακή κατάληξη είχε ο έλεγχος ταβέρνας στην Αγριά Βόλου την Πέμπτη καθώς ο ιδιοκτήτης της πυροβόλησε στον αέρα κατά των δύο εφοριακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, από την αρχή του ελέγχου υπήρχαν αντιδράσεις από την πλευρά του ιδιοκτήτη.

Παρόλα αυτά οι εφοριακοί, που αρχικά εμφανίστηκαν ως πελάτες, ολοκλήρωσαν τον έλεγχο και βεβαίωσαν παραβάσεις που οδήγησαν όχι μόνο σε 48ωρο λουκέτο της επιχείρησης.

Μια εκδοχή θέλει τον καταστηματάρχη να πυροβολεί στον αέρα τη στιγμή που αποχωρούσαν οι εφοριακοί ενώ κατά μια άλλη εκδοχή, από το thessaliatv.gr όταν έμαθε ότι οι υποτιθέμενοι πελάτες είναι οικονομικοί επιθεωρητές, πήρε ένα σπαθί και άρχισε να το χτυπάει πάνω στον πάγκο όπου βρίσκεται η ταμειακή ενώ φέρεται να τους εξύβρισε.

Οι επιθεωρητές υπό το φόβο επέκτασης του επεισοδίου και επειδή θεώρησαν την πράξη του επιχειρηματία ως απειλή, κάλεσαν την αστυνομία που προχώρησε στην προσαγωγή του επιχειρηματία.


pronews.gr

Οι εθελοντές πυροσβέστες του Ν. Βουτζά το 15Αυγουστο απευθύναν έκκληση να τους δώσουν χρήματα για... βενζίνη!

Οι εθελοντές πυροσβέστες του Ν. Βουτζά απευθύνουν έκκληση να τους δώσουν χρήματα για... βενζίνη!
Στις 15 Αυγούστου : Το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Ν. Βουτζά είχε εξέδωσει το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

«Το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Ν. Βουτζά, είναι στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσει τους συμπολίτες μας ότι εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου 2017 και με επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, δεν μπορεί να θέσει τα ιδιόκτητα πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει και καλύπτουν σε επιφυλακή (στάδιο) και σε δράση πυρόσβεσης και πλήρωσης σε νερό των οχημάτων της Π.Υ. Ν. Μάκρης, αν αυτό ζητηθεί, όπως και τις τυχόν ανάγκες του 199(ΕΣΚΕ), στις γύρω περιοχές, όπως έκανε μέχρι τώρα, λόγω άρνησης του Δ. Μαραθώνα εν μέσω του υπευθύνου της Πολιτικής Προστασίας, να δώσει καύσιμα, ως οφείλει βάσει Ν. 4172/2013 ΦΕΚ 167/23-07-2013 άρθρο 110 παρ. 9 και ενώ έχει επιχορηγηθεί ο Δήμος με το ποσόν των 92.800 € για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας της περιοχής και εφόσον εστάλη από την πλευρά μας σχετικό έγγραφο αιτήματος πλήρωσης των πυροσβεστικών οχημάτων μας σε καύσιμο, στις 08/08/2017 με αρ. πρωτ. Δήμου Μαραθώνα 16581 συμπεριλαμβανομένων και των μέχρι τώρα συμμετοχών μας σε συμβάντα,με εντολή 199 ΕΣΚΕ, ως ακολούθως:

06/07/2017 ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:35 στον Μαραθώνα-Δικαστικά, τα οχήματα ΜΕ 131140 (2½τονο) (ΒΟΥΤΖΑΣ 4) και ΜΕ 131141(15 τονο) (ΒΟΥΤΖΑΣ 2)

17/07/2017ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:10 στον Διόνυσο-Αγ. Πέτρο,το όχημα ΜΕ 131141 (ΒΟΥΤΖΑΣ 2)

30/07/2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 17:40 στο Πικέρμι, το όχημα ΜΕ 131141(ΒΟΥΤΖΑΣ 2) και στις 18:20 Ξενοδοχείο ΄΄Πικέρμι’’, το όχημα ΜΕ 131140(ΒΟΥΤΖΑΣ 4)
Το όχημα ΒΟΥΤΖΑΣ 2 παρέμεινε όλη τη νύχτα στο σημείο ΠΙΚΕΡΜΙ-ΛΟΦΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ μέχρι την επόμενη ημέρα Δευτέρα 31/07/2017,τροφοδοτώντας με νερό όλα τα πυροσβεστικά της Π.Υ. με εντολή του επικεφαλή της Π.Υ. 1211.

07/08/2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:05 στον Μαραθώνα, πίσω από το S/M Γαλαξία, το Βουτζάς 2, τροφοδότησε τα οχήματα της Π.Υ. με νερό και ταυτόχρονα μετά από 30’ το Βουτζάς 4 συνέδραμε σε πυρκαγιά που προέκυψε στον απέναντι λόφο.

Ο Διοικητής ΠΥ.Σ.ΕΘ.

Δαμιανόγλου Ιωάννης»

Δείτε τα έγγραφα:



Απο την τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017, 14:36 στο zougla.gr



Πηγή
zougla.gr