15 Νοεμβρίου 2017

Aπόφαση-«σταθμός» από το ΣτΕ: Τέρμα οι αυθαίρετοι έλεγχοι της Εφορίας στα εισοδήματα των πολιτών σε βάθος... αιώνων


Aπόφαση-«σταθμός» από το ΣτΕ: Τέρμα οι αυθαίρετοι έλεγχοι της Εφορίας στα εισοδήματα των πολιτών σε βάθος... αιώνων
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ

«Μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα» λέει ο σοφός λαός και έτσι μια απόφαση που διακαιώνει τον τέως αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο σώζει και χιλιάδες φορολογούμενους πολίτες που δεν μπορούν να θυμηθούν με τι προελεύσεως χρήματα επιβίωναν το... 2003 και τους επιβάλλονται πρόστιμα τώρα. 

Την εξεδωσε το Β΄τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και η απόφαση πάρθηκε με αφορμή το πρόστιμο των 375.329,08 ευρώ που έχει επιβληθεί στον τέως αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο. Οριστικά και αμετάκλητα η αυξημελη 7μελής σύνθεση του Β΄τμήματος έκρινε ότι το επίμαχο πρόστιμο έχει παραγραφεί.

Σημειώνεται ότι για την Εφορία και τους δανειστές όλοι οι Έλληνες είναι εκ προοιμίου ένοχοι, και το κυριότερο είναι αδύνατο να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες διότι απλούστατα ουδείς κρατάει παραστατικά μετά την παρέλευση πέντε ετών.

Το ζήτημα που προκύπτει βέβαια είναι ότι μάλλον ούτε όσοι έβγαλαν πολλά χρήματα από την χώρα και βρίσκονται σε λίστες θα μπορούν να ελεγχθούν.

Με την απόφαση αυτή το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστηρίο της χώρας βάζει «στοπ» στην τακτική του υπουργείου Οικονομικών να παρατείνει συνεχώς τον χρόνο παραγραφής των φορολογικών παραβάσεων.
Από αυτή την απόφαση θα ευνοηθούν χιλιάδες πολίτες οι οποίοι έχουν δεχθεί φορολογικούς ελέγχους, είτε επειδή περιλαμβάνονται τα ονόματά τους σε διάφορες «λίστες» σαφώς λιγότεροι, είτε ξέχασαν να δηλώσουν κάποιο εισόδημά τους κατά πολύ περισσότεροι καθώς μην κοροιδευόμαστε στα πρότερα χρόνια χιλιάδες άνθρωποι δούλεψαν «μαύρα» ή φοιτητές έκαναν ιδιαίτερα μαθήματα και εν πάση περιπτώσει το τότε φορολογικό πλάισιο τους επέτρεπε να ζουν παράτυπα.

Αποδεικνύεται έτσ πως το Δημόσιο έτρεφε φρούδες εκλπίδες και ευελπιστούσε σε έσοδα εκατομυρίων ευρώ από τις φορολογικές παραβάσεις του πολίτη-«μαρίδα» καθώς των «μεγάλων» πολιτών τα χρήματα πολύ δύσκολα θα τα αγγίξει.

Στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία εκδόθηκε με αφορμή την περίπτωση του κ. Μητρόπουλου ξεκαθαρίζεται πως «η παράταση των προθεσμιών για την 10ετη παραγραφή αρχικά με το νόμο 3888/2010 και περαιτέρω με τους νόμους 4002/2011 και 4098/2012, αντιβαίνει στις αρχές της ασφάλειας δικαίου και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικουμένου που επιβάλλουν τη σαφή διατύπωση των κανόνων δικαίου.»

Επιπλέον, στην απόφαση του ΣτΕ επισημαίνεται ότι «δεν εμποδίζεται η φορολογική αρχή, έχοντας διενεργήσει στο παρελθόν έλεγχο στα βιβλία και στοιχεία του επιτηδευματία για ορισμένη χρήση (και έχοντας ακόμη εκδώσει και πράξη επιβολής προστίμου για παραβάσεις που διαπιστώθηκαν κατά τη χρήση αυτή), να επανέλθει και ανεξάρτητα από την οριστικοποίηση της φορολογικής εγγραφής στις προβλεπόμενες φορολογίες, να διενεργήσει επαναληπτικό έλεγχο των βιβλίων και στοιχείων για την ίδια χρήση και ακολούθως να εκδώσει (και άλλη) πράξη επιβολής προστίμου για άλλες παραβάσεις που τυχόν διαπιστώνονται κατά τον έλεγχο αυτό».

Στην συνέχεια το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, υπογραμμίζει: «Η αρχή της ασφάλειας δικαίου, η οποία απορρέει από την αρχή του κράτους δικαίου και ιδίως από τις διατάξεις των άρθρων 2 παρ.1 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος και ειδικότερη εκδήλωση της οποίας αποτελεί η αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικουμένου, επιβάλλει, ιδίως, τη σαφήνεια και την προβλέψιμη εφαρμογή των διατάξεων και πρέπει να τηρείται με ιδιαίτερη αυστηρότητα, όταν πρόκειται για διατάξεις που μπορούν να έχουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στους ενδιαφερόμενους. Η ως άνω θεμελιώδης αρχή απαιτεί η κατάσταση του φορολογουμένου, όσον αφορά την εκ μέρους του τήρηση των κανόνων της φορολογικής νομοθεσίας, να μην μπορεί να τίθεται επ΄ αόριστον εν αμφιβόλω».

Το σκεπτικό συνεχίζει ως εξής:
«Συνακόλουθα, για τον καταλογισμό παραβάσεων των κανόνων της φορολογικής νομοθεσίας και περαιτέρω για την επιβολή στον παραβάτη σχετικών κυρώσεων, όπως τα πρόστιμα για παραβάσεις των διατάξεων του ΚΒΣ, απαιτείται να εφαρμόζεται προθεσμία παραγραφής, η οποία προκειμένου να εκπληρώνει τη συνιστάμενη στη διασφάλιση της ως άνω αρχής λειτουργίας της, πρέπει να ορίζεται εκ των προτέρων και να είναι επαρκώς προβλέψιμη από τον ενδιαφερόμενο, δύναται δε, κατ΄ εξαίρεση -υπό τον όρο της συνδρομής ειδικώς τεκμηριωμένων περιστάσεων- οποία είναι στενώς ερμηνευτέα, να παραταθεί.

Η παραγραφή αυτή πρέπει, επίσης, να έχει συνολικά εύλογη διάρκεια, δηλαδή να συνάδει προς την αρχή της αναλογικότητας, ώστε αφενός να επιτρέπει τον αποτελεσματικό έλεγχο της εκ μέρους των φορολογουμένων τήρησης των φορολογικών τους υποχρεώσεων, χωρίς όμως να ενθαρρύνει απραξία των φορολογικών αρχών και αφετέρου να μην αφήνει τους μέν φορολογουμένους έκθετους σε μακρά περίοδο ανασφάλειας δικαίου -που αποτελεί παράγοντα αποτρεπτικό για την ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων με δυσμενείς επιπτώσεις στην ανάπτυξη, γενικότερα, και της εθνικής οικονομίας- και στον κίνδυνο να μην είναι πλέον σε θέση, μετά την παρέλευση μακρού χρόνου από το γεγονός που γεννά τη φορολογική υποχρέωση και την κτήση του διαφυγόντος τη φορολογία περιουσιακού οφέλους, να αμυνθούν προσηκόντως έναντι σχετικού ελέγχου, το δε Δημόσιο έκθετο στον κίνδυνο αδυναμίας είσπραξης τυχόν βεβαιουμένων ποσών προστίμων».

Ο Α.Μητρόπουλος είχε προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούσε να αναιρεθούν δύο αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου (677/2015 και 3792/2015) με τις οποίες είχε απορριφθεί η προσφυγή του κατά της υπ΄ αριθμ. 482/2013 πράξης του προϊσταμένου της Δ΄ Δ.Ο.Υ. Αθηνών με την οποία του επιβλήθηκε το επίμαχο πρόστιμο των 375.329,08 ευρώ για παράβαση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων κατά το έτος 1999. Αρχικά, το πρόστιμο ανερχόταν σε 942.136,60 ευρώ, αλλά με απόφαση της επιτροπής διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών του άρθρου 70Α του ν. 2238/94, το πρόστιμο περιορίσθηκε στο ποσό των 375.329,08 ευρώ.
Το Β΄ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Ειρήνη Σάρπ και εισηγήτρια την πάρεδρο Κωνσταντίνα Λαζαράκη, εξέδωσαν την υπ΄ αριθμ. 1623/2016 απόφασή του, με την οποία κρίθηκε ότι οι δύο εν λόγω Εφετειακές αποφάσεις έκριναν μη νομίμως για την 10ετή παραγραφή που παρατάθηκε, αρχικά με το νόμο 3888/2010 και περαιτέρω με τους νόμους 4002/2011 και 4098/2012.
Τέλος, το ΣτΕ αναίρεσε τις δύο εφετειακές αποφάσεις που αφορούσαν τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής και ακυρώνει την από 17.12.2913 απόφαση της επιτροπής διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών σχετικά με το επίμαχο πρόστιμο.
Ως προς τις καταθέσεις των πολιτών όμως οποιαδήποτε έρευνα πρότερη της 30/9/2010 είχε καταστεί παράνομη από πρότερες δικαστικές αποφάσεις . Το ΣτΕ έρχεται να «θωρακίσει» τις αποφάσεις αυτές. Με το πρόσχημα των πολλών χρημάτων των λίγων που θα πρέπει να δικαιολογήσουν που τα βρήκαν, θα έμπαινε «χέρι» στα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζούσαν ΟΠΩΣ μπορούσαν σε ένα περιβάλλον που οι ίδιες οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν διαμορφώσει έτσι. Μόνο που όταν μπει «χέρι» από την Εφορία σε πολίτη που τώρα μόλις τα βγάζει πέρα, φυσικά και δεν θα έχει να πληρώσει και  εάν δεν έχει να πληρώσει ποιο είναι το επόμενο στάδιο; Μα φυσικά να του πάρουν το σπιτι. Δεν είναι ανάγκη να χρωτάνε οι Έλληνες πολίτες στις τράπεζες για να χάσουν το σπίτι τους, αρκεί να τους δημιουργήσει ένα χρέος η Εφορία.
Ο Α.Μητρόπουλος στην τελική ανεξάρτητα από την απόφαση, είναι ένα πετυχημένος δικηγόρος και μπορεί να είναι στις δυνατότητές του ένα οικονομικό πρόστιμο που τελικά δεν θα πληρωθεί μετά τν απόφαση αυτή, αλλά ένας πολίτης που του κάνουν κάθε ημέρα «πατητές» και ίσα που αναπνέει σαφώς όχι. Δεν έχει την δυνατότητα ούτε την σημερινή ημέρα να βγάλει.
ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΒΑΖΟΥΝ ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ 
Η Εφορία κατάφερε να τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί δεκάδες χιλιάδες ελεγχόμενους, χρησιμοποιώντας τέσσερα νέα όπλα:
1. Συνεχής επέκταση του χρόνου παραγραφής ώστε να παραμένουν επί μία δεκαετία ανοιχτές προς έλεγχο υποθέσεις ως και το 2001, ακόμα κι αν έχουν υπαχθεί σε νόμο περαίωσης, παρόλο που δεν υπάρχει υποχρέωση (ή και η δυνατότητα) φύλαξης στοιχείων ούτε από τον ελεγχόμενο, ούτε στις τράπεζες, ούτε καν την ίδια την Εφορία.
2. Καθιέρωση έμμεσων τεχνικών υπολογισμού του φορολογητέου εισοδήματος με τις οποίες η Εφορία προσδιορίζει από μόνη της φόρους και πρόστιμα, ακόμη κι αν τα δηλωθέντα υπερκαλύπτουν τεκμήρια και «πόθεν έσχες».
3. Νέου τύπου αναδρομικοί έλεγχοι με βάση πληροφορίες για κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών (εμβάσματα, καταθέσεις και αναλήψεις, στοιχεία πελατών τραπεζών του εξωτερικού) προκειμένου να διαπιστωθεί αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας.
4. Μεταφορά στον ελεγχόμενο της υποχρέωσης να αποδείξει ο ίδιος πως είναι αθώος αντί στη φορολογική αρχή που τον ελέγχει και τον ενοχοποιεί με τις διαπιστώσεις της.
Επιπλέον, το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο από τα πολλά, διαφορετικά ή και αντιφατικά πορίσματα που εκδίδονται για τον ΑΦΜ ενός ελεγχόμενου (ή και για οικογένειες ολόκληρες που ελέγχονται για κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς) από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, τις ΔΟΥ, το ΣΔΟΕ, το ΚΕΦΟΜΕΠ ή και τους εισαγγελείς, στην ίδια χώρα και με τους ίδιους νόμους, αλλά χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους (ροές καταθέσεων το ΣΔΟΕ, έμμεσες τεχνικές οι ΔΟΥ κ.λπ.) και κρίνουν διαφορετικά για παραβάσεις και ποσά φοροδιαφυγής, αποδυναμώνοντας σε μεγάλο βαθμό τη βαρύτητα των ευρημάτων των ελέγχων.

Ολα τα μέτρα και οι πρακτικές με τα οποία οι εφορίες -εφαρμόζοντας πρόσφατους νόμους- καταστρατηγούν την παραγραφή και επιβάλλουν φόρους και πρόστιμα κατά το δοκούν αμφισβητούνται πλέον από τη Δικαιοσύνη.
Νέες δικαστικές αποφάσεις δίνουν «όπλο» σε 100.000 φορολογουμένους που έχουν στοχοποιηθεί για έλεγχο από την Εφορία να αποκρούσουν τη φοροεπιδρομή που έχει εξαπολύσει σε βάρος τους το Δημόσιο, καθώς κρίνεται ότι:
Η Εφορία δεν έχει δικαίωμα να ζητεί στοιχεία και να επιβάλλει πρόστιμα για χρήσεις ως το 2001 που ελέγχθηκαν μαζικά τα τελευταία χρόνια, επειδή έχουν παραγραφεί.

Οι έλεγχοι των τραπεζικών καταθέσεων που επεκτείνονται αναδρομικά στα έτη πριν από τις 30/9/2010 γίνονται εν πολλοίς στον αέρα, χωρίς ισχυρή νομική βάση.
Κακώς μεταφέρεται το βάρος της απόδειξης από τη φορολογική αρχή στον φορολογούμενο.
Μεγάλη ανατροπή

Επειδή το υπουργείο Οικονομικών δεν μπόρεσε ποτέ στο παρελθόν να ασκήσει έγκαιρα τον προβλεπόμενο φορολογικό έλεγχο, από το 2010 και μετά επιστράτευσε νέες μεθόδους εντοπισμού και ανακήρυξης παραβατών, μέσω των κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών, στοιχείων εμβασμάτων κ.λπ., υποκαθιστώντας τον κανονικό τύπο ελέγχων φορολογίας εισοδήματος, ΚΒΣ, ΦΠΑ και άλλων φορολογικών αντικειμένων, που ίσχυε ως τότε. 

Οι δικαστικές αποφάσεις κρίνουν ότι οι πρακτικές αυτές είναι σαθρές και αυθαίρετες, ειδικά όταν εφαρμόζονται αναδρομικά για χρόνια στα οποία δεν επιτρέπεται να φτάσουν. Απορρίπτουν μάλιστα την επινόηση των νόμων της εποχής Παπακωνσταντίνου ότι ο ελεγχόμενος είναι ταυτόχρονα και ένοχος, εκτός αν αποδείξει πως «δεν είναι ελέφαντας», καταργώντας ουσιαστικό το τεκμήριο της αθωότητας, ενώ επέτρεπαν στην Εφορία να θεωρεί αδήλωτο εισόδημα κάθε κατάθεση μετρητών στην τράπεζα, χωρίς να αποδεικνύεται πως δεν προέρχονται από νόμιμη εργασία ή άλλη συναλλαγή του ελεγχόμενου!
1 Αθέμιτη η παράταση παραγραφής. Με απόφαση του Εφετείου Αθηνών, την οποία προκάλεσε εταιρεία στην οποία η Εφορία κοινοποίησε εντολή ελέγχου 12 έτη μετά, ακυρώθηκαν πρόστιμα 9 εκατ. ευρώ που της επιβλήθηκαν το 2012 για τις χρήσεις από το 2004 και μετά, με τη χρήση έμμεσων τεχνικών ελέγχου.

Καταρχήν το Εφετείο καταρρίπτει τις απανωτές παρατάσεις που δίνονταν συνήθως στο τέλος του χρόνου προκειμένου το Δημόσιο να ελέγχει χρήσεις που κανονικά θα είχαν παραγραφεί προ πολλού λόγω παρέλευσης 5ετίας. Το δικαστήριο θεωρεί πως παραβιάζεται το άρθρο 78 του Συντάγματος και ότι οι πολλαπλές διαδοχικές παρατάσεις ισοδυναμούν με αναδρομική και «μη θεμιτή» επιβολή φόρου και προστίμων.
«Η πρακτική αυτή καθιστά υπερδεκαετή την προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου να κοινοποιήσει πράξεις επιβολής προστίμων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.
2 Στην Εφορία το βάρος της απόδειξης. Με άλλη απόφαση, το Εφετείο Χανίων δέχεται πως «η φορολογική αρχή φέρει το βάρος της απόδειξης της συνδρομής των υπό του νόμου οριζομένων προϋποθέσεων» για να γίνει έλεγχος δεκαετίας και όχι ο φορολογούμενος που προσπαθεί να τον αποφύγει.
Η υπόθεση αφορούσε μαιευτήρα του οποίου τους τραπεζικούς λογαριασμούς άνοιξε το ΣΔΟΕ.
Εφαρμόζοντας τον νόμο 3888/2010, το ΣΔΟΕ διαπίστωσε πως τα ποσά των καταθέσεων σε μετρητά που δεν δικαιολογούνται από δηλωθείσες αμοιβές «λογίζονται ως προσαύξηση περιουσίας προερχόμενη από υπηρεσίες ελευθερίων επαγγελμάτων» και πρέπει να φορολογηθούν με 40% και από το πρώτο ευρώ, χωρίς να εκπίπτουν καν δαπάνες.

Ο γιατρός προσκόμισε υπόμνημα πως είχε μεν τα δικαιολογητικά και τις αποδείξεις, αλλά τα κατέστρεψε μετά από φορολογική περαίωση των ετών ως το 2006.

Οπως τονίζεται στην απόφαση, από τη Φορολογία Εισοδήματος προβλέπεται πενταετής παραγραφή. Κοινοποίηση φύλλου ελέγχου δεν μπορεί να γίνει μετά την πάροδο πενταετίας από το τέλος του έτους μέσα στο οποίο λήγει η προθεσμία δήλωσης. Με ειδικές διατάξεις η παραγραφή του έτους 2001 παρατάθηκε από το 2006 αρχικά ως και το 2008, και μετά ως το τέλος του 2011.
Τότε ξεκίνησε ο έλεγχος από την Εφορία, η οποία όμως το 2012 επικαλέστηκε νεότερα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση της το 2011 (άνοιγμα λογαριασμών) και, βάσει του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που ίσχυε (ν.2238/1994), η ΔΟΥ τα προσμέτρησε εκτός του ορίου παραγραφής.

Το δικαστήριο όμως έκρινε ότι είναι «απορριπτέος και αβάσιμος ο λόγος που επικαλείται το Δημόσιο» και, εντέλει, «δεν νοείται επιβολή προστίμων του ΚΒΣ στα πλαίσια ελεγκτικών ενεργειών στην έρευνα του “πόθεν έσχες”, το οποιοδήποτε αποτέλεσμα του οποίου αντανακλάται στη φορολογία εισοδήματος», όταν ο φορολογούμενος καλείται να δικαιολογήσει την απόκτησή του.
Για τον λόγο αυτό διέγραψε τους φόρους και τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν το 2011 για τα έτη από το 2001 και μετά.

Δεν φορολογείται η προσαύξηση περιουσίας
Το ίδιο δικαστήριο δέχτηκε και τον ισχυρισμό του φορολογουμένου πως δεν δικαιολογείται από νεότερα δεδομένα η έρευνα για κινήσεις λογαριασμών περασμένων ετών που έχουν κανονικά παραγραφεί, αφού η Εφορία ήταν και πάλι εκείνη που δεν τις ερευνούσε τόσα χρόνια και δεν φταίει σε τίποτε ο φορολογούμενος να ταλαιπωρείται να βρει στοιχεία για να δικαιολογήσει καταθέσεις περασμένων ετών προκειμένου να μη θεωρηθούν αδικαιολόγητος πλουτισμός.

Αλλά και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους καταρρίπτει το επιχείρημα της Εφορίας ότι οι καταθέσεις που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν αποτελούν κρυφό εισόδημα και φορολογείται αναδρομικά, έστω κι αν ο ελεγχόμενος δεν έχει συλληφθεί για φορολογικές παραβάσεις (π.χ. για μη έκδοση αποδείξεων, πλαστά και εικονικά κ.λπ.).

Συγκεκριμένα, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, μετά την εφαρμογή των νέων μεθόδων από το 2010 και μετά, τονίζει ότι «κατά την έννοια και το πνεύμα του Συντάγματος και του Κώδικα Φορολογίας 

Εισοδήματος, ως εισόδημα φορολογείται, έστω και αν δεν κατονομάζεται ρητώς από τον νόμο, το αντάλλαγμα της προσωπικής εργασίας ή οι καρποί περιουσιακών στοιχείων του φορολογουμένου και όχι κάθε άλλη προσαύξηση της περιουσίας του, εκτός αν αυτή, δυνάμει ειδικής διάταξης νόμου, λογίζεται για την υπαγωγή στον φόρο ως εισόδημα».
Στην παγίδα του νόμου
Τα δικαστήρια δέχτηκαν επίσης ότι οι διατάξεις των νόμων αυτών τέθηκαν σε ισχύ από τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλαδή από τις 30/09/2010 και μετά. Συνεπώς και η υποχρέωση του φορολογουμένου να τηρεί στοιχεία για την τεκμηρίωση των συναλλαγών του ισχύει από 30/09/2010 και μετά. 

Συνεπώς δεν είναι θεμιτό να αξιώνεται αναδρομικά και αιφνιδιαστικά από τη φορολογική αρχή (υπό την απειλή επιβολής φόρου και προσαυξήσεων) η εκπλήρωση άλλης φύσης υποχρέωσης, όπως η τεκμηρίωση κάθε μιας συναλλαγής ξεχωριστά, τραπεζικής ή μη. Αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εξέφραζαν την ανησυχία τους για τις νέες δικαστικές αποφάσεις, αλλά δείχνουν να οχυρώνονται πίσω από άλλες διατάξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που θεωρείται διαρκές έγκλημα με ορίζοντα παραγραφής τη 15ετία.
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Η Εφορία δεν έχει δικαίωμα να ζητεί στοιχεία και να επιβάλλει πρόστιμα για χρήσεις ως το 2001 που ελέγχθηκαν μαζικά τα τελευταία χρόνια επειδή έχουν παραγραφεί.
Οι έλεγχοι των τραπεζικών καταθέσεων που επεκτείνονται αναδρομικά στα έτη πριν από τις 30/9/2010 γίνονται χωρίς ισχυρή νομική βάση.
Κακώς μεταφέρεται το βάρος της απόδειξης από τη φορολογική αρχή στον φορολογούμενο.
(ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΗΣ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ)


Pronews

Μητέρα φοβάμαι, πνιγόμαστε: Θρήνος για τον 36χρονο πατέρα που έχασε τη ζωή του στη Μάνδρα!!!






Ο Γιώργος Μακαρούνας, πατέρας ενός παιδιού 3,5 ετών, βρήκε τραγικό θάνατο όταν, βγαίνοντας από το φορτηγό του, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά

Ο χαμός 15 συνανθρώπων μας από τη φονική θεομηνία στη Δυτική Αττική «σφράγισε» με τον πιο τραγικό τρόπο τη ζωή δεκάδων συγγενών τους, που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα από τη μια στιγμή στην άλλη.Η ιστορία του θανάτου ενός από τα θύματα, του Γιώργου Μακαρούνα, πραγματικά συγκλονίζει.

Ο άτυχος 36χρονος, που εργαζόταν ως οδηγός φορτηγού, είχε εγκλωβιστεί στη Μάνδρα μέσα στο όχημά του από τα ορμητικά νερά, και μιλούσε με τη μητέρα του στο τηλέφωνο, λίγες στιγμές πριν πεθάνει. «Μητέρα φοβάμαι, πνιγόμαστε!» ήταν τα τελευταία του λόγια…


Της περιέγραφε την κατάσταση και έδειχνε φοβισμένος. Όταν επιχείρησε να βγει από το φορτηγό, η γραμμή του τηλεφώνου έκλεισε ξαφνικά.

Ο 36χρονος άνδρας και πατέρας ενός παιδιού 3,5 ετών παρασύρθηκε από χείμαρρο και προστέθηκε στη λίστα των θυμάτων της φονικής κακοκαιρίας.



 Newsitamea -

Η τραγωδία στη Δυτική Αττική όπως την αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός (φωτό, βίντεο)


Η τραγωδία στη Δυτική Αττική όπως την αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός (φωτό, βίντεο)
Οι εικόνες που έρχονται από τις πληγείσες περιοχές συγκλονίζουν - Σπίτια και καταστήματα θαμμένα στη λάσπη - Αυτοκίνητα «σκαρφάλωσαν» στις αυλές - Σε απόγνωση οι κάτοικοι.
Εικόνες Αποκάλυψης και έναν τραγικό απολογισμό αφήνει στο πέρασμά της η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Δυτική Αττική, αφήνοντας στο έλεος του θεού και το μένος της φύσης την Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.
Μέχρι τώρα, 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την κακοκαιρία που μετέτρεψε σε έναν χείμαρρο κόκκινης λάσπης τους δρόμους της Μάνδρας. Τουλάχιστον τρεις με τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται, ενώ οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες.
Οι εικόνες που έρχονται από τις πληγείσες περιοχές θυμίζουν , την ώρα που η κακοκαιρία φαίνεται πως ήρθε για να μείνει, με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.
Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε το μέγεθος της καταστροφής και αποτύπωσε με τις πιο συγκλονιστικές λεπτομέρειες την τραγωδία που προκάλεσε η θεομηνία.Το μένος της φύσης «ξήλωσε» μέχρι και τοίχους σπιτιών, ενώ η λάσπη έχει «ρουφήξει» ό,τι υπήρχε στην αυλή













.



 Pronews

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ : Περιφέρεια Δυτ.Μακεδονίας – Θ Καρυπίδης 28.000 ευρώ για συνδρομές σε 7 εφημερίδες »


Οπως αναφέρει το www.alphafm.gr της Καστοριάς η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας με...


Απόφαση της οικονομικής επιτροπής πλήρωσε με χρήματα του λαού 28.000 ευρώ για συνδρομές σε εφημερίδες και ένα περιοδικό στην Κοζάνη…


27η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

πηγή: (διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm.gr/

ΤΑ ΒΡΗΚΕ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ -Έπεσαν οι μάσκες! Σικέ ο διάλογος κυβέρνησης – Εκκλησίας για τα Θρησκευτικά; Να γίνει έκτακτη Ιεραρχία εδώ και τώρα με ονομαστική…



Του Μάνου Χατζηγιάννη
Το μόνο σίγουρο ήταν εξ αρχής πως κάποιος από τους δύο έλεγε ψέμματα ή τουλάχιστον διαστρέβλωνε την αλήθεια.
Από το καλοκαίρι κι από τους πανηγυρισμούς του επικεφαλής στην Επιτροπή διαλόγου Εκκλησίας-

Καταδικάστηκε ο Πάνος Καμμένος για το «λιντσάρετε τον Πάχτα»




Καταδικάστηκε ο Πάνος Καμμένος για την προτροπή προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής «λιντσάρετε τον Πάχτα», με το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά (απόφαση υπ’ αριθμόν 4916/20017) να του επιβάλει το ποσό των 15.000 ευρώ, ως ποσό αποζημίωσης αποζημίωσης για ηθική βλάβη του Χρήστου Πάχτα, πρώην δημάρχου στον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, πρώην βουλευτή και υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Βιομηχανίας. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα καταβάλει και τα δικαστικά έξοδα ύψους 1.500 ευρώ.

Η δικαστική απόφαση αφορά την περιβόητη φράση του Πάνου Καμμένου, έξω από το Βελλίδειο Ίδρυμα, το 2013, όταν, απευθυνόμενος σε πολίτες (που αντιδρούσαν στην επένδυση χρυσού), είπε: «Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει. Λιντσάρετέ τον. Εγώ μαζί σας».



Η δήλωση αυτή είχε προκαλέσει τότε παρέμβαση από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και είχε ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη. Το δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου (περί ιδιωτικής συνομιλίας και πολιτικής κριτικής στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του ως βουλευτή) και κατέληξε ότι «αποδείχθηκε πλήρως ότι δεν πρόκειται περί ιδιωτικής συνομιλίας, παρά περί δήλωσης που έλαβε χώρα σε δημόσιο χώρο, ενώπιον αόριστου αριθμού ατόμων, καθ' ον χρόνο το στιγμιότυπο βιντεοσκοπείτο εμφανώς από παρευρισκόμενους».
 
Parapolitika Newsroom
Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/katadikastike-panos-kammenos-gia-to-lintsarete-ton-pachta

ΑΦΜ! ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ για να κατασχεθούν τα χρήματα από τις εκλογές της Κεντροαριστεράς..ΨΗΦΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ .


Εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την κατάσχεση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στις εκλογές για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς ξεκίνησε σήμερα Τρίτη, μέσω του γνωστού ιστότοπου https://secure.avaaz.org/ στην ηλεκτρονική διεύθυνση ΕΔΩ! 
Μέχρι στιγμής πάντως το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο και η ανταπόκριση πολύ μικρή. 
Η σχετική ανάρτηση - πρόσκληση αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: 

Γιατί είναι σημαντικό;
Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει ΑΦΜ και ονομασία για να γλυτώσει και να μη πληρώσει τα χρέη του στις τράπεζες και το ελληνικό Δημοσιο .
Επίσης στις 12/11/2017 εισέπραξε 600.000 τα οποία πρέπει και να φορολογηθούν αυτοτελώς με βάση τη κείμενη νομοθεσία και μετέπειτα να κατασχεθούν εις χείρας τρίτου (ελληνικού Δημοσίου ) όπως επίσης προβλέπεται από τη νομοθεσία χωρίς φορολογικό δικαστήριο με μια απόφαση της ΑΑΔΕ , όπως κάνει για τους πολίτες καθημερινά !!
Παρακαλώ τη συνδρομή σας !!





ΚΑΣΤΟΡΙΑ : ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΙΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΑΡΚΟΥΔΩΝ ΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΗΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ  ΑΝΑΛΥΣΗ : Μανώλης Μάνου

 Είναι για γέλοια και για κλάματα ιδιαίτερα το Δασαρχείο Καστοριάς, το οποίο κάνει δημόσιες σχέσεις με τον "Αρκτούρο" μη σεβόμενοι οι υπάλληλοι του δασαρχείου Καστοριάς την ψυχική οδύνη των πολιτων της πόλης και του νομού την καταστροφή των αγροτικών προιόντων των αγροτών .
Η αναδημοσίευση στην ιστοσελίδα του δασαρχείου Καστοριάς ως ευχάριστο γεγονός χωρίς αναφορές στην αρνητικότητα της παρουσίας επιδρομής των αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές της πόλεως της Καστοριάς ... ίσως και να υποκρίπτει και να  αποτελεί ποινικό αδικημα .

 Το fyllokaiftero1.blogspot.com  ελπίζει να μην κατευάσουν το άρθρο απο την σελίδα του δασαρχείου Καστοριάς. dasarxeio.com


ΚΑΣΤΟΡΙΑ : ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΙΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΑΡΚΟΥΔΩΝ  ΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ  ΤΙΣΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΗΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ







  


 Μεταμεσονύκτιες βόλτες στο κέντρο της Καστοριάς έκαναν δύο νεαρές αρκούδες, ξυπνώντας τους κατοίκους που έβλεπαν έντρομοι, κάτω από τα παράθυρά τους, να σουλατσάρουν αμέριμνα δύο άγρια ζώα!

 Όπως περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνεργάτης του «Αρκτούρου» και μέλος της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς Νίκος Παναγιωτόπουλος, τα αρκουδάκια, ενός έτους περίπου, εθεάθησαν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στον δρόμο, δίπλα στη λίμνη της Καστοριάς και αμέσως σήμανε συναγερμός.

«Στο σημείο έσπευσαν 4 περιπολικά μαζί με τα πληρώματα τους και δύο συμβατικά αυτοκίνητα που έκλεισαν τις δύο κεντρικές αρτηρίες της πόλης. Ξεκινήσαμε λοιπόν, με αναμμένους φάρους και κορνάροντας, να προσεγγίζουμε τα ζώα με τρόπο τέτοιο ώστε να τα οδηγήσουμε προς την έξοδο του Καστοριάς. Όμως αυτά, αντί να γυρίσουν προς τα πίσω, ανέβηκαν στα νεκροταφεία και μετά μπήκαν και έκαναν βόλτα στο κέντρο της Καστοριάς» εξιστορεί ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συντόνισε την επιχείρηση και προσπάθησε, ακόμα και με κροτίδες, να διώξει τα ζώα προς το βουνό. Ωστόσο, τα αρκουδάκια που είχαν εντοπισθεί και άλλες φορές, μαζί με την μητέρα τους, στην ευρύτερη περιοχή, φαίνεται να εξοικειώθηκαν με την ανθρώπινη παρουσία γι αυτό και, σύμφωνα με τον κ.Παναγιωτόπουλο, δεν φοβήθηκαν καθόλου αλλά ήταν εξαιρετικά ήρεμα στην... αναγνωριστική τους βόλτα στο αστικό περιβάλλον.

Τελικά, ύστερα από 4 ώρες και αφού αναστατώθηκε μεγάλο μέρος των κατοίκων, οι αρκούδες έφυγαν προς το βουνό.
«Φοβόμαστε όμως ότι θα ξαναγυρίσουν γιατί μεγάλωσαν κοντά στον αστικό ιστό και θα έρθουν και πάλι αναζητώντας τροφή.

 Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι στους πρόποδες του βουνού απ΄ όπου κατεβαίνουν, στην άκρη της Καστοριάς, υπάρχει μια παιδική χαρά που τα αρκουδάκια τρελαίνονται να παίζουν με τα όργανα, ειδικά με την τραμπάλα και τα παιχνίδια με το ελατήριο!» καταλήγει ο κ. Παναγιωτόπουλος.


ΠΗΓΗ

Τραγωδία -Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών


Τραγωδία -Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Δυτικής Αττικής
…με τη τραγωδία να μην έχει προηγούμενο καθώς μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους δέκα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων καθώς υπάρχουν και αγνοούμενοι.

Να υπενθυμίσουμε πως η θεομηνία έπληξε τις περιοχές της Δυτικής Αττικής τις πρώτες πρωινές ώρες….
της Τετάρτης (15/11) με αποτέλεσμα οι περιοχές Μάνδρα, Νέα Περάμου και της Μαγούλα να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παρέμβαση εισαγγελέα για την καταστροφή στη Δυτική Αττική
Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η εικόνα καταστροφής που εμφανίζουν μετά τη θεομηνία περιοχές στη Δυτική Αττική όπου μέχρι στιγμής καταγράφονται τουλάχιστον επτά θάνατοι.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπιστούν τα αίτια της καταστροφής στις περιοχές, ειδικά του Θριάσιου Πεδίου, και να διακριβωθεί αν προκύπτουν αδικήματα.

Ο κ. Ζαγοραίος ζητά, αν χρειαστεί, να κινηθεί σε βάρος υπαιτίων η αυτόφωρη διαδικασία για τη σύλληψη και προσαγωγή τους στον εισαγγελέα. Ανάμεσα στα αδικήματα που τίθενται στο στόχαστρο της έρευνας είναι και τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις που επέδρασαν στον σχηματισμό φονικών ορμητικών χειμάρρων εντός των πόλεων που επλήγησαν από την ισχυρή βροχόπτωση.

«Καθάρισαν» τα ποινικά μητρώα γιατρών, οδηγών ταξί, αλλά και υποψηφίων υπαλλήλων για το Δημόσιο




 
Μετά την ποινή φυλάκισης για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών που χάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης προκειμένου ο καταδικασθείς να διοριστεί στη ΔΕΗ…Μετά την ποινή φυλάκισης για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών που χάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Σταύρος Κοντονής, προκειμένου ο καταδικασθείς να διοριστεί στη ΔΕΗ, το protothema.gr φέρνει στο “φως” και άλλες περιπτώσεις που προκαλούν τουλάχιστον προβληματισμό.

Αν υπήρχε κράτος και αξιοκρατία, όλα αυτά τα τοπικά και δημοσιοϋπαλληλικά "υποκείμενα" θα τα είχε ήδη παραπέμψει στην Δικαιοσύνη, για ... ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ...



Εκανε σύσκεψη η Περιφέρεια πριν 9 μέρες και δήλωνε έτοιμη για πλημμύρες!





 ... αλλά δεν υπάρχει ούτε κράτος, ούτε αξιοκρατία...

Δυστυχώς,  η λέξη "ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ", απουσιαζει από το συντριπτικό σύνολο των τοπικών αρχόντων και των δημοσίων υπαλλήλων.... απουσιάζει στην ουσία, από το συντριπτικό σύνολο κράτους και  λαού...

Υπάρχει λέει, παρέμβαση της... Δικαιοσύνης... και κάτι τρέχει στα γύφτικα...

Μετά από δέκα χρόνια, θα βγει μια δικαστική απόφαση, που στην ουσία, θα τους αθωώνει όλους αυτούς τους "ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ". 
Γιατί ούτε δικαιοσύνη υπάρχει, ούτε κράτος δικαίου.

ΞΗΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΚΑΤΟΣΠΙΤΑ ΤΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΡΕ... ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Σ' ένα κράτος ατιμωρισίας και αναξιοκρατίας, οι συσκέψεις αυτές ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, είναι κυριολεκτικά του ΚΩΛΟΥ!


Εκανε σύσκεψη η Περιφέρεια πριν 9 μέρες και δήλωνε έτοιμη για πλημμύρες!



 Μανόλης Γαλάνης 

 

Στις 6 Νοεμβρίου συγκεντρώθηκαν οι υπεύθυνοι για να διαπιστώσουν ότι είναι πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα! - Σήμερα μετράμε νεκρούς...

 

Σοβαρότατες ευθύνες των αρμοδίων για τη σημερινή τραγωδία με νεκρούς στη Δυτική Αττική προκύπτουν από το γεγονός ότι μόλις 9 μέρες πριν η Περιφέρεια Δυτικής Αττικής δήλωνε απόλυτα προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει πλημμυρικά φαινόμενα στη συγκεκριμένη περιοχή!



Οπως αποκαλύπτει το protothema.gr στις 6 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του (ΣΟΠΠ) Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Βασιλείου, ο οποίος τόνισε ότι “οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στις επερχόμενες συνθήκες της Χειμερινής Περιόδου” ενώ διαπιστώθηκε ότι “η στενή συνεργασία των αρμόδιων φορέων θα θωρακίσει  κατάλληλα την περιοχή ενόψει της αντιπλημμυρικής και αποχιονιστικής περιόδου”.



Αποκλειστικό θέμα της συνεδρίασης αυτής υπήρξε ο συντονισμός και η προετοιμασία του τοπικού συστήματος πολιτικής προστασίας για την καλύτερη θωράκιση της περιοχής. 


“Ενόψει της αντιπλημμυρικής και αποχιονιστικής περιόδου, όλοι οι συμμετέχοντες φορείς τόνισαν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα για να συνδράμουν στις κοινές προσπάθειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των επιχειρησιακών δυνάμεών τους”, αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής.

 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, κα. Ι. Τσούπρα, ο προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, ο κος Ευ.Δαβάκης, ο προϊστάμενος ΠΕ Δυτικής Αττικής Ι.Λειβαδάρος, εκπρόσωποι των Δήμων Ελευσίνας, Μεγάρων, Ασπροπύργου, Μάνδρας- Ειδυλλίας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομίας, του Στρατού, της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΜΥ, του Συλλόγου Εθελοντών Θριασίου, κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.


Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν αναλυτικά οι ακόλουθοι: Γιώργος Πιτσινάδης ΔΕΔΔΗΕ Ελευσίνας, Χρήστος Γκάτσης Δ/νση Δασών Αττικής, Α. Βερτζάγιας Δ/νση Τεχνικων Εργων, Δημήτριος Στέλλιου Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Α.Φιαμέγκος Δ/νση Μεταφορών-Επικοινωνιών, Παναγιώτης Γρηγορίου ΕΥΔΑΠ ΑΕ, Παναγιώτης Νιάφας ΠΥ Ελευσίνας, Ιωάννης Καλυμνάκης Εθελοντές Θριασίου, Σωτήριος Κανάκης, Αναστάσιος Χρηστίδης  Δήμος Ελευσίνας, Αβρααμ Κωνσταντινίδης και Ελένη Βερούτη Δήμος Ασπροπύργου, Νικόλαος Ντεντες Τροχαία, Ξ. Βαμβακερός και Α.Μαυράκης  ΔΔΕ Αττικής, Χρυσούλα Πέτρου ΕΜΥ, Β.Παπανικολάου Τροχαία Ελευσίνας, Δήμητριος Καιάφας ΠΥ Μεγάρων, Ζ. Φραγκιουδάκης Αστυνομία, Ε. Δαβάκης ΠΠ Αττικής, Ιωάννα Τσούπρα Εντεταλμένη ΠΠ Αττικής, Ι.Λειβαδάρος και Μ-Σ Μάνδηλα από ΠΠΠΕΔΑ, Μ. Κάραλη ΔΤΕ, Β.Σκούρτη ΔΑΟΚ ΠΕΔΑ, Ι.Κάντας Ολυμπία Οδός, Ι.Μαλανδράκης Λιμεναρχείο Ελευσίνας, Σ.Σκουλίδης Αττικές Διαδρομές, Κ.Κωστάκης Σχολή Πυροβολικού, Σωτηρία Φράγκου Δασαρχείο Μεγάρων, Α.Παπακωνσταντίνου και Σ.Δρίκος από Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας.

 
Στο μεταξύ, και στο δήμο Μεγαρέων, στον οποίο υπάγεται η Νέα Πέραμος, είχε συνεδριάσει στις 30 Οκτωβρίου το τοπικό Συντονιστικό Οργανο της Πολιτικής Προστασίας διαβεβαιώνοντας ότι έχει προετοιμαστεί ο δήμος καθαρίζοντας διαρκώς φρεάτια και ρέματα σε συνεργασία με την περιφέρεια που καθαρίζει ρέματα και χειμάρρους.  



Στη σύσκεψη αυτή εκτός του δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Κώστας Φυλακτός, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ Σπύρος Κορώσης, ο υποστράτηγος ε.α άμισθος σύμβουλος του δημάρχου και υπεύθυνος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλης Γκιώνης, εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων.


 “Ο δήμος καθαρίζει διαρκώς τα φρεάτια και τα μικρορέματα και υπάρχει άριστη συνεργασία και καλή προετοιμασία της Περιφέρειας, η οποία έχει επιφορτιστεί με τον καθαρισμό ρεμάτων και χειμάρρων”, τονίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του δήμου Μεγαρέων.








 
Πηγή

Τσιγγάνοι, Πακιστανοί Αφγανοί και Αλβανοί σπεύδουν για το κοινωνικό μέρισμα! «Σκηνίτες» και «δενδρίτες» για την «πίτα» του πρωτογενούς πλεονάσματος

«Σκηνίτες» και «δενδρίτες» για την «πίτα» του πρωτογενούς πλεονάσματος

Ρομά, Πακιστανοί και Αλβανοί σπεύδουν για το κοινωνικό μέρισμα!


  • Υποβλήθηκαν ήδη 10.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

«Καμπανάκι» στο υπουργείο Οικονομικών - Ουρές σε εφορίες και λογιστικά γραφεία από επίδοξους δικαιούχους, που δεν κάνουν ποτέ φορολογική δήλωση ή δεν μπορεί να ελεγχθούν κανονικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες

Σκηνές... ροκ εκτυλίσσονται από το πρωί της Τρίτης σε δεκάδες εφορίες της χώρας, καθώς και σε πολλά λογιστικά γραφεία.


Σκηνές ανάλογες με εκείνες που ζήσαμε το Νοέμβριο του 2009, με το περίφημο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, ή ακόμη παλαιότερα, σε πυρόπληκτες περιοχές, με το τριχίλιαρο για όσους δήλωναν... πυροπαθείς.

Έκπληκτοι οι υπάλληλοι των εφοριών, αλλά και εργαζόμενοι σε λογιστικά γραφεία, στα οποία προσφεύγουν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι να φτιάξουν τα χαρτιά τους, για να λάβουν το επίδομα από το πρωτογενές πλεόνασμα, βλέπουν ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους οι εμφανιζόμενοι ως δικαιούχοι είναι ρομά, αλβανικής, πακιστανικής και οποιασδήποτε άλλης ξένης καταγωγής, που, λόγω του «ιδιαίτερου» -ας το πούμε κομψά- εργασιακού, φορολογικού και οικονομικού καθεστώτος στο οποίο κινούνται -όχι κατ' ανάγκην με επιλογή τους-, έχουν σαφές προβάδισμα σχεδόν από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα.
Οι σκηνές θυμίζουν έντονα τα όσα έγιναν με το επίδομα που μοίραζε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου το Νοέμβριο του 2009 και ενώ η χώρα ήταν ήδη σε χρεοκοπία: άνθρωποι που δήλωναν ως κατοικία μία... σκηνή, ή ακόμη και ένα... δέντρο (εξ ου και το «σκηνίτες» και «δενδρίτες» που είχε κυκλοφορήσει τότε), λάμβαναν με χαρακτηριστική ευκολία την πρώτη δόση του επιδόματος.

Σημειωτέον ότι τότε η δεύτερη δόση, εξαιτίας και του σχετικού θορύβου, καθώς δεν υπήρχε κάποια αξιόπιστη διαδικασία, αλλά και επειδή στο μεταξύ ξεκίνησαν τα περί οικονομικού προβλήματος της χώρας, δεν δόθηκε ποτέ.

Ο κίνδυνος να συμβεί κάτι ανάλογο και τώρα είναι εμφανής και πολλές εφορίες ενημέρωσαν ήδη το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο καλείται να βάλει κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες.

Και αυτό, κυρίως για το λόγο ότι εμφανίζονται δικαιούχοι άνθρωποι, που δεν κάνουν ποτέ φορολογική δήλωση ή δεν μπορεί να ελεγχθούν κανονικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες και όχι για λόγους, που σχετίζονται με οτιδήποτε άλλο.

Αν και ορισμένοι δεν αντέχουν και διαμηνύουν στο υπουργείο ότι, «αν ήταν να υποστούν τέτοιες θυσίες οι εργαζόμενοι, για να πάνε τα χρήματα σε καταυλισμούς ρομά, τουλάχιστον ας μας το πουν ανοιχτά».

protothema.gr

ΕΚΡΥΒΑΝ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ Θ.ΚΑΡΥΠΙΔΗ -Νέες βαρύτατες καταγγελίες από την Γεωργία Ζεμπιλιάδου για τις απευθείας αναθέσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ( ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιογραφική Επιμέλεια Αναδημοσιεύσης και κειμένου  : Μανώλης Μάνου
 Η Επιλογή της φωτογραφίας έγινε επειδή, όπως είναι γνωστό  ο Θώδορος Καρυπίδης στηρίχθηκε απο τον Αλέξη Τσίπρα ως υποψήφιος Περιφερειαρχης Δυτ.Μακεδονίας  και εκλεχθηκε με την υπόσχεση τους για 30% φθηνότερο ρευμα στούς πολίτες της ΔΥΤ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ η οποία δεν υλοποίηθηκε  μεχρι σήμερα  (και μάλλον ποτέ) όπως όλες οι υποσχέσεις και των δυο κυρίων της φωτογραφίας που δημοσιέυουμε.

 Είναι γνωστό  επίσης, οτι είναι πολιτικοί ...και οχι μόνο φίλοι,  κάτι που δεν το κρύβει κανένας  απο τους δύο.

Ο Θ.Καρυπίδης ήταν ιδιοκτήτης καναλιού στην Κοζάνη.

Σήμερα μάλλον η ιδιοκτησία του καναλιού έχει περάσει στην σύζυγο του ; ( !!!;)

Μανώλης Μάνου

Συνέντευξη στον  Αντ.Παραρά (Alpha 94,7)


Με εισαγγελική παραγγελία η Γ.Ζεμπιλιάδου έλαβε τον φάκελο με την ανάθεση των 400.000 ευρώ

» Ζητούμε την αποπομπή του Περιφερειακού Συμβούλου που του έγινε ανάθεση,διαπλοκή με Περιφερειακό Σύμβουλο, εξαπάτηση ολόκληρου του συμβουλίου, εμπαιγμός, ανέθεσαν σε σύλλογο έργο 400.000, μας έκρυβαν τα πάντα.

 Στην επιτροπή παρακολούθησης του περίφημου »πόρου» έχει πρόεδρο του Θ.Καρυπίδη, δεν έλεγξε κανείς τίποτα, δεν πέρασαν αυτές οι δαπάνες από τον επίτροπο.

 Θα πάμε το θέμα δικαστικά και θα ζητήσουμε την ερχόμενη βδομάδα την παρέμβαση των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης »

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη :

 ΒΙΝΤΕΟ

.
πηγή: (διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm.gr/archives/160851

 Φωτογραφία : Fterografos: