14 Μαΐου 2015

Στριμώχνουν» τον Γ.Στουρνάρα: «Μέχρι και φυλακή θα πάει» -

ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΥΜΠΡΑΤΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ




Για ποινικές και πολιτικές ευθύνες "στριμώχνει" τον πρώην ΥΠΟΙΚ και νυν διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Στουρνάρα η κυβέρνηση για την κατάπτυστη συμφωνία-ντροπή εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Siemens, αλλά και για την υπόθεση της ΑΤΕ.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την παραίτησή του από την θέση του διευθυντή του ανώτατου τραπεζικού ιδρύματος της χώρας, αλλά αυτός παραμένει πεισματωδώς και διαθέτει και την στήριξη των δανειστών.
Η κυβέρνηση θεωρεί πώς ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας την υπονομεύει ή τουλάχιστον δεν στηρίζει τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με τους δανειστές και κρατά "ανοικτό" το μέτωπο μαζί του με επιθέσεις τόσο από την “Αυγή” όσο και κυβερνητικών στελεχών. 
«Συμφωνία συμβιβασμού-ντροπή για τη χώρα μας» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, τη συμφωνία του ελληνικού Δημοσίου με τη SIEMENS, αιτιολογώντας πως το τίμημα που κλήθηκε να καταβάλει η εταιρεία είναι εξευτελιστικά μικρό.
Εγκάλεσε, δε, τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε μία «συμφωνία άφεσης αμαρτιών που αποθεώνει το δίκαιο του ισχυρού, και μόνον ως υποταγή σε αυτό μπορεί να εκληφθεί».
Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένου, ενημέρωσε της Βουλή ότι έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα, η οποία εργάζεται στο Μέγαρο Μαξίμου και εξετάζει το ύψος της πραγματικής αποζημίωσης που δικαιούται το ελληνικό Δημόσιο.
Πάντως, ο υπουργός υποστήριξε πως η καταγγελία της συμφωνίας δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς έχει ξεκινήσει η εκταμίευση της αποζημίωσης και δεσμεύει, πια, το ελληνικό Δημόσιο. Όμως, όπως παρατήρησε, ο πολιτικός και νομικός χειρισμός της υπόθεσης δεν είναι αυτός που έπρεπε.
«Δεν μπορεί να εγκαλείται το ελληνικό Δημόσιο για διαφθορά από εκείνους που συνέτειναν στη συγκάλυψή της» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.
Oι δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ έρχονται να "δέσουν" με τις χθεσινές δηλώσεις του Π.Λαφαζάνη για το ρόλο του στο κλείσιμο της Αγροτικής Τράπεζας του Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας πως «όλα θα εξιχνιαστούν σε βάθος και θα αποδοθούν ευθύνες και πολιτικές και ποινικές».
Ο κ. Λαφαζάνης, τόνισε αναφερόμενος στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας: «Θα εξιχνιαστούν όλα τα εγκλήματα και θα αποδοθούν ευθύνες στο έγκλημα της ΑΤΕ. Ο μέγας, ο ανεξάρτητος διοικητής σήμερα της Τράπεζας της Ελλάδος, ως υπουργός Οικονομικών συμμετείχε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Έκρινε σε μια νύχτα μη βιώσιμη την ΑΤΕ. Τον είχαμε ρωτήσει τότε με ποια στοιχεία. Δεν τα έφερε στη Βουλή ποτέ».
Σε παρέμβαση του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ο κ. Λαφαζάνης προειδοποίησε μάλιστα ότι θα διερευνηθεί πλήρως για πολιτικές και ποινικές ευθύνες και δεν θα μείνει ατιμώρητο «όχι μόνο το μέγα αυτό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης», αλλά και η ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
«Η Τράπεζα Πειραιώς πήρε προίκα την καλή ΑΤΕ. Οι απαιτήσεις των πιστωτών πήγαν στην Τράπεζα Πειραιώς. γιατί έχει τεράστιες υποθήκες και θα πάρει δεκάδες εκατομμύρια Αυτά είναι τα εγκλήματα. Εμείς καταγγείλαμε τότε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το έγκλημα αυτό, αλλά αυτός αγέρωχος στην άθλια αυτή κατάσταση, δεν απάντησε».
«Το ίδιο συνέβη και στο ΤΤ, που το έκανε σε μια νύχτα μη βιώσιμο και σε ένα βράδυ έχασε το ελληνικό δημόσιο 13 δισ. ευρώ από τις διαδικασίες διάσωσης της Eurobank» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.
Στις ευθύνες του Γιάννη Στουρνάρα αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, κατηγορώντας τον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα ότι «είναι συνυπεύθυνος στην διάλυση της ΑΤΕ», η οποία «θα μπορούσε να παραμείνει στο δημόσιο και να μην χαριστεί ως πανοπροίκι στην Τράπεζα Πειραιώς».
Επικαλέστηκε δε απάντηση του Όλι Ρεν στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος εμφανίστηκε θετικός, όπως είπε ο κ. Πετράκος, στο σχέδιο ανακεφαλαίωσης της ΑΤΕ με 4,9 δισ. ευρώ, αλλά «η προηγούμενη κυβέρνηση επέλεξε τη διάσπαση της και το ξεπούλημα της, στηρίζοντας τους ιδιώτες τραπεζίτες».
«Κάναμε τότε ερώτηση. Ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή να απαντήσει. Δεν έχει λοιπόν παρελθόν ο κ. Στουρνάρας; Δεν εφάρμοσε πολιτικές διάλυσης της χώρας;» σημείωσε ο κ. Πετράκος και συμπλήρωσε: «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε καταθέσει, στις 18 Ιουλίου του 2013, ερώτηση προς τον κ. Στουρνάρα -και ο Π. Λαφαζάνης και η Νάντια Βαλαβάνη-, για την έκθετη και υπόλογη απόφαση της τότε κυβέρνησης να διασπάσει την ΑΤΕ. Ποτέ δεν πήραμε απάντηση».
«Μια λαϊκή ρήση λέει εκεί που μας χρωστάνε μας πήραν και το βόδι. Αυτό ισχύει για τους συναδέλφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο κ. Πετράκος.
Σημειώνεται ότι ο Γ.Στουρνάρας δεν έχει πλέον βουλευτική ασυλία, να τον προστατεύει ενώ δεν έχουν συμπληρωθεί δύο κοινοβουλευτικοί σύνοδοι για να παραγραφούν τα πεπραγμένα του όταν ήταν ΥΠΟΙΚ της κυβέρνησης Α.Σαμαρά.
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να διωχθεί ποινικά.





 defencenet.gr

Γ. Μπαλάφας: «Δεν είπαμε ποτέ ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια ή ότι θα τα καταργήσουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο»,


Γ. Μπαλάφας: Δεν είπαμε ποτέ ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια

«Δεν είπαμε ποτέ ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια ή ότι θα τα καταργήσουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας αναφερόμενος στην προεκλογική υπόσχεση του κόμματος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το να μου λέει κάποιος «το είπατε το 2008, 2009, 2010», δεν έχει έννοια. Το «σκίσιμο των μνημονίων» δεν υπάρχει πουθενά. Είμαστε σε μια διαδικασία που καταργούμε πράγματα, διότι πέρα από τη διαπραγμάτευση προωθούνται και μια σειρά προγραμματικές μας δεσμεύσεις που δεν θέλω να αναφερθώ τώρα προς άρση αντίστοιχων μνημονιακών δεσμεύσεων».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, αν ο ίδιος βρισκόταν στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα «ο οποίος κινδυνολογεί και δεν κάνει τη δουλειά του, θα είχα παραιτηθεί».

Διερωτήθηκε μάλιστα στο ρ/σ ΒΗΜΑ, αν είναι η δουλειά του κ. Στουρνάρα να φεύγουν από το γραφείο του καταστροφολογικές εκτιμήσεις για την οικονομία ενώ τον κατηγόρησε ότι παρουσιάζει μια χώρα υπό κατάρρευση.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Μπαλάφας παραδέχθηκε ότι είναι ένας φόρος άδικος, κοινωνικά ανάλγητος, ο οποίος θα καταργηθεί, αφού πρώτα αλλάξει η κυβέρνηση τις αντικειμενικές αξίες και αντικατασταθεί από ένα φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

«Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι ένα ζήτημα της διαπραγμάτευσης αλλά δικό μας, δεδομένης της οικονομίας μας και επειδή είμαστε σοβαροί άνθρωποι και παίρνουμε και το κόστος, λέμε να πάει πιο πίσω η ιστορία του ΕΝΦΙΑ μερικούς μήνες, έξι, επτά, οχτώ», κατέληξε






zougla.gr

Τον Ιούλιο η υπογραφή για τα BRICS: Ο Α.Τσίπρας στη Κορυφή στην Ufa

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ




Xρονοδιάγραμμα ένταξης της Ελλάδας στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS, το αντίπαλο δέος του ΔΝΤ, εκδόθηκε από την Ρωσία και βάση αυτού τα επόμενα time schedule έχουν ως εξής:

Στις 18-20 Ιουνίου πηγαίνουν στο οικονομικό φόρουμ, της Αγίας Πετρούπολης και θα δώσουν τα χέρια για την πολιιτική συμφωνία. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα γίνεται άτυπα το έκτο μέλος των BRICS αφού η συγκεκριμένη τράπεζα (αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 100 δισ. δολ. το οποίο θα φτάσει το 1 τρισ. σε ορίζοντα δέκα χρόνων) θα αποτελέσει τον ομόλογο του ΔΝΤ σε διεθνές επίπεδο αλλά και κάτι ανάλογο με την ΕΚΤ σε ό,τι αφορά την εσωτερική οικονομική ισορροπία της μεγαλύτερης οικονομικής ένωσης του πλανήτη.

Στις 8-9 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος κορυφής των ΒRICS στην ρωσική πόλη Ufa στο Bashkortostan όπου και θα υπογραφτεί και τυπικά η ένταξη της Ελλάδος στην πιο κρίσιμη στιγμή αφού τότε θα έχει διαφανεί που το πηγαίνουν οι δανειστές.

Η είσοδος της Ελλάδος στην τράπεζα Τράπεζα Ανάπτυξης των  BRICS «Δεν θα συζητηθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής των χωρών του συνασπισμού  στην πόλη  Ούφα, τον Ιούλιο", δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών Sergei Storchak.
Τώρα καθίσταται σαφής η δήλωση του Έλληνα ΥΠΟΙΚ Γ.Βαρουφάκη

Ο Γ.Βαρουφάκης είπε ότι "οι πληρωμές Ιουλίου και Αυγούστου στην ΕΚΤ θα πρέπει να καθυστερήσουν" δίνοντας το στίγμα της σύνδεσης με τα BRICS λόγω της αδιαλλαξίας των δανειστών.

Από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε πως οι αποπληρωμές Ιουλίου και Αυγούστου στην ΕΚΤ θα πρέπει να καθυστερήσουν και να μετατεθούν για αργότερα.
«Τα ομόλογα που διακρατά η ΕΚΤ πρέπει να σταλούν «στο απώτερο μέλλον», είπε. Μολίς ακούστηκε η πρόταση του κ.Βαρουφάκη, έγινε είδηση στα ξένα μέσα με το Open Europe να ανεβάζει στο twitter «Fin Min Varoufakis says #ECB payments in July/Aug should be delayed. Wants deal reached by end of month with creditors».

«Ο ΥΠΟΙΚ Βαρουφάκης είπε ότι οι πληρωμές Ιουλίου και Αυγούστου στην ΕΚΤ θα πρέπει να καθυστερήσουν. Θέλει συμφωνία με τους δανειστές έως το τέλος του μήνα».

Η κυβέρνηση ετοιμάζει τον εναλλακτικό δρόμο σωτηρίας από την "γκιλοτίνα" που της έχουν στήσει οι Βρυξέλλες, το Βερολινο, αλλά και η Ουάσιγκτον μέσω του ΔΝΤ. Ο "ξυπόλητος" "σύμμαχος" είναι πάντοτε προτιμότερος, γιατί δεν έχει συμφέροντα, έχει μόνο τα συμφέροντα του "κυρίου" του. 










 defencenet.gr

Ξαφνική -Έκτακτη σύσκεψη του ΔΝΤ για την Ελλάδα


Έκτακτη σύσκεψη του ΔΝΤ για την Ελλάδα (Βίντεο)
Έκτακτη σύσκεψη του ΔΝΤ θα πραγματοποιηθεί αύριο για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, υπό την Κριστίν Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, στη σύσκεψη η οποία θα ξεκινήσει στις 21.30 (ώρα Ελλάδος), θα ενημερώσει ο Πολ Τόμσεν για τις τελευταίες εξελίξεις και την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση
Παράλληλα, συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει και ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.






kontranews.gr







Ο πολύς Μ.Σούλτς ομολογεί: Αν η Ελλάδα βγεί απο την Ευρωζώνη καταστραφήκαμε

GREXIT ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ" ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ

14 Μαίου 2015 10:00 π.μ
Σε μία παραδοχή, που σίγουρα σκέφτονται πολύ στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο και μοιάζει με εφιάλτης αλλά θέλουν να κρύψουν πίσω από τα νταηλίκια που πουλούν στην ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, προχώρησε ο πολύς Μάρτιν Σούλτς. Τί είπε με λίγα λόγια; «Πως αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, καταστραφήκαμε».
 
Παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα FAZ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έχει παίξει έναν περίεργο ρόλο και σίγουρα όχι θετικό για τη χώρα μας, απάντησε σε ερώτηση τι θα συμβεί αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη ως εξής : «Πρώτον, η οικονομία της Ελλάδας θα επιδεινωνόταν δραματικά. Δεύτερον, θα έπρεπε αμέσως να υποστηριχτεί οικονομικά με μαζικό τρόπο».
 
Η ουσία όμως έρχεται με το τρίτο που θα συμβεί κατά τον κ. Σούλτς. «Τρίτον, υπάρχει ο κίνδυνος άλλες χώρες να αναγκαστούν να διαγράψουν διμερή δάνεια (που έχουν συνάψει με την Ελλάδα). Αυτό σε κάποιες χώρες θα μπορούσε να αντιστρέψει τα αποτελέσματα της εξυγίανσης». 
 
Προσπαθεί να είναι μετρημένος στα λόγια του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά εκείνο που φοβάται (και ασφαλώς δεν είναι ο μόνος) είναι πως αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει και βγει από το ευρώ, τότε οι χώρες που έχουν δανείσει στην Ελλάδα δεν θα πάρουν ποτέ τα χρήματα τους και αυτό σημαίνει ένα ντόμινο στην εύθραυστη οικονομία της ΕΕ με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
 
Η δε τρίτη συνέπεια για την Ελλάδα, δένει απόλυτα με τη δεύτερη, αφού ο λόγος που επικαλείται ο κ. Σούλτς για «μαζική οικονομική στήριξη της Ελλάδας» δεν είναι άλλος από τον να μην καταρρεύσει ολόκληρη η Ευρωζώνη.  
 
Τώρα τα υπόλοιπα που δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι «η ΕΕ είναι έτοιμη να συνεχίσει να βοηθά οικονομικά την Ελλάδα αλλά και η Αθήνα θα πρέπει να αδράξει την ευκαιρία» και πως είπε στον Αλέξη Τσίπρα «αποδέξου τελικά ότι οι άνθρωποι θέλουν να σας… βοηθήσουν» είναι για να τα ακούνε στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο και να του δίδουν συγχαρητήρια για τη… δουλειά που κάνει.
 
Θα πρέπει να αντιληφθούν στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο πως αυτό που απεύχονται να συμβεί, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δηλαδή, μπορεί να έρθει πολύ κοντά αν συνεχίσουν την τακτική των απειλών και των εκβιασμών σε βάρος του ελληνικού λαού. Και τότε θα τρέχουν να μαζέψουν τα… κομμάτια τους.
 
 
 
 
 
 
 defencenet.gr