29 Ιανουαρίου 2017

Τα Μπούτ(ι)α σου αγρότη, κάθε χρόνο κάνεις απλά πανηγύρι στη πλάτη του λαού – Απλά Mαγκίτσες KAI στο τέλος μπροστά τους πολιτικούς θέλεις πάνες ακράτειας ….

...Και μέτα τσίπουρο!!! παρέα με τον γενοκτόνο Τσίπρα !!

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι είμαι υπέρ του αγώνα των αγροτών,όχι όμως αυτό που γίνεται κάθε χρόνο σαν πανηγύρι αλλά
ενός αγώνα ανεξάρτητου και μόνιμου κάτι σαν τον περσινό αγώνα πριν παρέμβουν οι συνδικαλομαφιόζοι και τους πουλήσουν σε μία νύχτα.

Έχω μερικά ερωτήματα που νομίζεις ότι κάνεις αγώνα:

1)Γιατί οι κομουνιστές συνδικαλιστές ποτέ μα ποτέ δεν έκλεισαν δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες όπως ο ΟΓΑ, όπως η εφορία! Είναι απλό γιατί δεν θέλουν τα κεφάλια των συνδικάτων να κάνουν αγώνα. Θέλουν απλώς να προκαλέσουν οργή σε άλλες κοινωνικές ομάδες ώστε να ασκηθεί πίεση στην εκάστοτε κυβέρνηση και να τους δίνει το δωράκι τους για να ξανά μπαίνουν μέσα στα σπίτια τους. Απλός μερικοί από αυτούς μπαίνουν λίγο πλουσιότεροι και άλλοι απλός απογοητευμένοι.

2) Φέτος γιατί δεν σας ακολούθησαν και οι απλοί αγρότες όπως πέρσι κατά χιλιάδες; Άρχισαν να καταλαβαίνουν τι γίνεται, είδαν κάποιους από εσάς μέσα σε Lamborghini τρακτέρ καινούργιο του 2016 αξίας 700.000ευρώ και κατάλαβαν ποιος είναι ο ρόλος σας.

3)Γιατί εδώ και 50 χρόνια ξεφτίλες συνδικαλιστές που βγάζετε τους απλούς αγρότες στον δρόμο δεν έχετε κάνει ποτέ μα ποτέ αγώνα μετά τον Μάρτιο. Είναι πολύ απλό γιατί τότε ξεκινάει η δική σας δουλίτσα και πρέπει να βάλετε την σοδειά σας στα χιλιάδες στρέμματα που έχετε και πουλάτε πάντα τον συνάδελφό σας.

4)Αφού έχεις την δύναμη και την ανοχή της αστυνομίας να κλείνεις τον δρόμο σε εθνικές οδούς γιατί δεν πήγες ποτέ στο σύνταγμα να το κλείσεις εκτός από πέρσι που έκανες μία βόλτα για καφέ εκεί.


Άκου Μπουτο ψεύτη

Άκου ψεύτη, συνδικαλιστή και εκμεταλλευτή αγρότη δεν κάνεις, δεν έκανες και δεν πρόκειται να κάνεις ποτέ αγώνα. Το μόνο που κάνεις είναι διαπραγμάτευση για το πόσα θα έχει μέσα η βαλίτσα…

ΠΗΓΗ

oparlapipas.gr

 fyllokaiftero1.blogspot.com


 

ΔΕΙΤΕ  ΠΕΡΣΙ ΤΙ  ΓΡΑΦΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΑΜΕ ΣΤΟ fyllokaiftero1.blogspot.com

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016


Ένας “ΝΤΑΗΣ” πάμπλουτος αγροτοσυνδικαλιστής του ΚΚΕ, που λέγεται Μπούτας! ΔΕΙΤΕ τι κάνει και τι λέει στα ΜΠΛΟΚΑ των αγροτών (ΒΙΝΤΕΟ)


mpoutas



Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ “ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ”! Ο ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 20 ΜΕ 30 ΤΡΑΚΤΕΡ! ΑΛΗΤΕΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.
Διαβάστε όλο το άρθρο δέιτε βίντεο



Αδίστκτοι οι απατεώνες: Φλαμπουράρης: Έρχεται μια ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας

Πές πές κάτι θα μέινει- Αδίστακτοι συνεχίζουν την προσπάθεια εξαπάτησης του λαού.

* Για τους προηγούμενους μιλούσαμε για δοσίλογους - εδω μιλάμε για πολιτικούς απατεώνες ολκής και γενοκτόνους της Ελλάδος, και χούντα χωρίς προηγούμενο.

fyllokaiftero1.blogspot.com

Εκτός πραγματικότητας ο Φλαμπουράρης: Έρχεται μια ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας
Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών, καθώς και τη νομοθέτηση νέων μέτρων για το 2018, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας την Κυριακή (29/1)στην τηλεόραση του «Σκάι».
«Στην Ελλάδα σήμερα δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική λύση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «μαζί με τους Έλληνες, τις Ελληνίδες και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, το 2018 θα έχουμε βγει από την κρίση».
«Ο κόσμος να είναι ήσυχος. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κόψιμο μισθών και συντάξεων. Από τα μέσα του 2017 και όλο το 2018 θα βλέπουμε μια ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, είπε πως «η επιμονή του ΔΝΤ, και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οδηγούν σε ναυάγιο την Ευρώπη», ενώ παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα υπάρξει συναινετική λύση για να μη διαλυθεί η Ευρώπη». «Είναι υποχρεωμένοι και θα το κάνουν», είπε, και πρόσθεσε πως, «τόσο το ΔΝΤ όσο και ο κ. Σόιμπλε, γνωρίζουν πολύ καλά ότι με διαλυμένη Ευρώπη θα χάσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες».

Συνεχίζοντας ο υπουργός Επικρατείας εκτίμησε ότι «η λύση αυτή θα βασίζεται στη θέση της ελληνικής κυβέρνησης», την οποία χαρακτήρισε «συνταγματικά σωστή», και η οποία προβλέπει ότι «δεν είναι δυνατόν να νομοθετήσουμε νέα μέτρα για μετά το 2018, πλέον αυτών που έχουμε νομοθετήσει και είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε».

«Στόχος μας είναι το 2018 να φύγουμε από το μνημόνιο, για να αρχίσει επιτέλους η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, που είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων» τόνισε, ενώ αναφέρθηκε ειδικότερα στο ασφαλιστικό, τις αμοιβές των εργαζομένων και την αναβάθμιση των υπηρεσιών της Υγείας και της Παιδείας.

Σε ότι αφορά στον Μηχανισμό Δημοσιονομικής Προσαρμογής, ο Αλέκος Φλαμπουράρης διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί καθώς, όπως είπε, «και με βάση τα φετινά αποτελέσματα όπου από 0,5% πλεόνασμα που είχε συμφωνηθεί, ξεπεράστηκε το 2% και δεν υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να έχουμε μείωση του πλεονάσματος. Δεχθήκαμε τον κόφτη γιατί είμαστε σίγουροι ότι η δική μας πολιτική, ακόμη και σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργούμε, έχει πετύχει θαύματα όπως είναι, μια μικρή αύξηση της παραγωγικής βάσης της χώρας και της ανάπτυξης, μια πολύ μικρή μείωση της ανεργίας κατά 3% έως 4%».

Ερωτηθείς για την δεύτερη επιστολή που αναμένεται να αποστείλει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Αλέκος Φλαμπουράρης ανέφερε, ότι σε αυτήν «θα περιγράφονται τα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να ληφθούν σε περίπτωση που μειωθούν τα έσοδα» και επανέλαβε πως «τα δυο προηγούμενα χρόνια, που ήταν και τα πιο δύσκολα, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί ο «κόφτης».

«Πιστεύουμε ότι και τα επόμενα χρόνια δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθούν μειώσεις μισθών και συντάξεων. Τα πλεονάσματα θα είναι μεγαλύτερα από αυτά που υπολογίζουμε», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Συνεχίζοντας ο Αλέκος Φλαμπουράρης ανέφερε ότι μέσα σε δύσκολες συνθήκες η κυβέρνηση μπόρεσε να κάνει κοινωνική πολιτική κυρίως «υπέρ αυτών που ήταν απόκληροι της κοινωνίας» και αναφέρθηκε ειδικότερα στην ένταξη 2,5 εκατ. ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα Υγείας και σε μέτρα, όπως η κάρτα αλληλεγγύης, η κάρτα σίτισης και η επιδότηση ενοικίου.

Ο υπουργός Επικρατείας κατηγόρησε τέλος τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι ενώ διαρκεί η διαπραγμάτευση κάνει λόγο για Grexit και τον κάλεσε «να σταματήσει να κρύβεται» και να τοποθετηθεί «εάν θέλει να κλείσει η αξιολόγηση και με ποιους όρους».




newsbomb.gr

 




ΒΙΝΤΕΟ:- Οι επικεφαλής των μεγάλων εταιρειών συσπειρώθηκαν κατά του Trump για το διάταγμα για τους Πρόσφυγες

Οι επικεφαλής των μεγάλων εταιρειών συσπειρώθηκαν κατά του Trump για το διάταγμα για τους Πρόσφυγες

2017 © AFP / Jim Watson
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ  Donald Trump στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 29  Ιανουαρίου - RIA Novosti. Οι επικεφαλής μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ έχουν ενταχθεί στην κριτική του διατάγματος του προέδρου των ΗΠΑ του Donald Trump για τους πρόσφυγες, αναφέρει το Mashable [1].


«Η Apple δεν θα υπήρχε χωρίς τους μετανάστες, και δεν θα ευημερούσε και δεν θα αναπτυσσόταν, όπως  συμβαίνει  τώρα», - αναφέρει στην  έκδοση του CEO της Apple ο Tim Cook.

Ο Cook επεσήμανε ότι το νέο διάταγμα του Trump άγγιξε άμεσα ορισμένα μέλη της εταιρείας του και η εταιρεία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους βοηθήσει·
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Apple, η εταιρεία έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον Λευκό Οίκο και προσπάθησε να τους εξηγήσει πόσο  αρνητική θα είναι η επίπτωση του διατάγματος.

Ο επικεφαλής της Uber Travis Kalanick εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την πολιτική του Προέδρου και είπε ότι το  προσωπικό του χτυπήθηκε από το διάταγμα. Σύμφωνα με τον  Kalanik το  διάταγμα άγγιξε "χιλιάδες οδηγούς."

Στην Κριτική εντάχθηκε ο  επικεφαλής  του Netflix Reed Hastings, και ο επικεφαλής  του Twitter, Jack Dorsey, οι  οποίοι είπαν  ότι οι εταιρείες τους είναι  επιτυχείς με τους  μετανάστες που εργάζονται σε αυτά. Η Dorsey είπε ότι το νέο διάταγμα βλάπτει την οικονομία και δεν είναι ανθρώπινο.

Προηγουμένως, ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg δήλωσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες - είναι ένα έθνος μεταναστών» και θα πρέπει να είναι υπερήφανοι γι 'αυτό.

Το Προεδρικό Διάταγμα αναστέλλει  για 120 ημέρες την υποδοχή των προσφύγων στις Ηνωμένες Πολιτείες, και την υποδοχή   των προσφύγων από τη Συρία την  απαγορεύει για αόριστο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, αυστηρότερες είναι η απαιτήσεις εισόδου και η είσοδος αλλοδαπών από ορισμένες χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό έχει ανασταλεί για 90 ημέρες. Σύμφωνα με το Reuters [2], μιλάμε για το Ιράκ, το Ιράν, τη Συρία, το Σουδάν, την Υεμένη, τη Λιβύη και τη Σομαλία.




0:00


References

  1.  Mashable
       ( http://mashable.com/2017/01/28/tim-cook-apple-uber-trump-immigration-ban/ )
  2.  Рейтер
       ( http://www.reuters.com/ )

https://ria.ru

Μ.Μ.Ε ΄Εστειλε Εξωδικο στην Ζωή Κωνσταντοπούλου για να ανακαλέση τα ψεύδη της


Καλούμε για ακόμη μία φορά, δημόσια, την Ζωή Κωνσταντοπούλου να ανακαλέσει και να αποσύρει τις ανυπόστατες κατηγορίες της περί δήθεν δωροδοκίας τριών συνεργατών της και απόπειρας δωροδοκίας ενός ακόμη. Και δηλώνουμε ότι ο υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού μας είναι υποχρεωμένος να κάνει χρήση των μέσων που του παρέχει η Δικαιοσύνη για να προστατέψει την προσωπική και επαγγελματική τιμή και υπόληψή του. Το εξώδικο του Λ. Χαραλαμπόπουλου επιδόθηκε προ ολίγου.

Ελπίζαμε ότι αφήνοντας λίγο χρόνο να περάσει, και μετά τη δημοσίευση της ανακοίνωσής μας της 5ης Ιανουαρίου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα συνειδητοποιούσε ότι οφείλει να ανακαλέσει τις συκοφαντίες που εξαπέλυσε εναντίον μας εμφανιζόμενη σε ΜΜΕ. Δεν το έπραξε. Αντιθέτως, εξακολουθεί, με αυξανόμενη ένταση, να διαδίδει από τα ΜΜΕ κατασκευασμένα και ψευδή γεγονότα κατά κύριο λόγο για τον υπεύθυνο έκδοσης του περιοδικού, Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, αλλά και για άλλους συντελεστές του UNFOLLOW, καθώς και για άλλα πρόσωπα που σχετίζονται είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά μαζί μας.

Ως εκ τούτου, καλούμε για ακόμη μία φορά, δημόσια, την Ζωή Κωνσταντοπούλου να ανακαλέσει και να αποσύρει τις ανυπόστατες κατηγορίες της περί δήθεν δωροδοκίας τριών συνεργατών της και απόπειρας δωροδοκίας ενός ακόμη. Και δηλώνουμε ότι ο υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού μας είναι υποχρεωμένος να κάνει χρήση των μέσων που του παρέχει η Δικαιοσύνη για να προστατέψει την προσωπική και επαγγελματική τιμή και υπόληψή του. Το εξώδικο του Λ. Χαραλαμπόπουλου επιδόθηκε προ ολίγου.

Στις πρόσφατες συνεντεύξεις της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει πει πολλά και χυδαία, προκειμένου να υποστηρίξει ότι το κομματίδιο του οποίου ηγείται έγινε αντικείμενο επίθεσης από εμάς. Ότι οι επαγγελματίες που δέχτηκαν την πρόταση να παραγάγουν το ένθετο REPORT για την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και να κάνουν καθημερινό ραδιόφωνο στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90.1, «ξεπουλήθηκαν». (Αλήθεια, η ίδια πώς βιοπορίζεται; Μήπως να μας πει κι εμάς, σε περίπτωση που η δική της βιοποριστική τακτική είναι προτιμότερη;) Ότι δήθεν «τους προειδοποίησε» να μην το κάνουν και δεν την άκουσαν. (Ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο.) Ότι συνεπώς αποτελούν μέρος ενός «συστήματος» που την πολεμά. (Ποιο είναι αυτό το «σύστημα»; Γιατί δεν το κατονομάζει ποτέ; Και, εν πάση περιπτώσει, ποιο «σύστημα» πολεμά κάποια που είναι κάθε μέρα στα ΜΜΕ και λέει ό,τι της κάνει κέφι δίχως αντίλογο; Τόσο αποτελεσματικός είναι αυτός ο πόλεμος;)

Η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει ισχυριστεί, επίσης, ότι έχει ασκήσει μήνυση. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να την πιστέψουμε αλλά, σε κάθε περίπτωση, θα το μάθουμε σύντομα. Αν και όταν κληθούμε από τις αρμόδιες αρχές, θα τοποθετηθούμε. Και η τοποθέτησή μας θα είναι ενδιαφέρουσα.

Έχει, επιπλέον, προσπαθήσει να θολώσει τα νερά σε σχέση με την υπόθεση στην οποία υπήρξε δικηγόρος μας, γεγονότα που αναγκαστήκαμε να δημοσιοποιήσουμε μετά τις ανήκουστες επιθέσεις της. Ψεύδεται και ως προς αυτό. Η κυρία Κωνσταντοπούλου ήταν η κύρια δικηγόρος της αντιδικίας μας με τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη και το γραφείο της ήταν αυτό που, μετά από επιμονή της, την κράτησε και αφότου η ίδια ανέλαβε την Προεδρία της Βουλής. Ο καθηγητής Ι. Στ. Δεληκωστόπουλος, στον οποίο αναφέρθηκε σε διαδικτυακή εκπομπή, παραστάθηκε στην πρωτόδικη διαδικασία και μόνον, ως προσωπική χάρη, και ουδέποτε είχε καν φάκελο της υπόθεσης. Αντιθέτως, η ίδια μας κάλεσε μόλις στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου να παραλάβουμε τον φάκελο της υπόθεσής μας από το γραφείο της. Δεν ξέρουμε πώς μια τόσο έγκριτη δικηγόρος φτάνει στο σημείο να χάνει την προθεσμία της έφεσης και να μην αφήνει στον εντολέα της άλλη επιλογή από το να συμβιβαστεί. Δύο πράγματα, ωστόσο, είναι βέβαια: Πρώτον, ο μόνος που κέρδισε από τους χειρισμούς της κυρίας Κωνσταντοπούλου ήταν ο αντίδικός μας. Δεύτερον, η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυρία Κωνσταντοπούλου. Η προσπάθειά της να σπιλώσει άλλους για να μην κριθεί για την επαγγελματική ανεπάρκειά της και να μην καταστεί φανερό πως οι επιθέσεις της είναι μια προσπάθεια χειραγώγησης της δημοσιότητας, πέφτει στο κενό.

Ωστόσο, όλα τα περί «ξεπουλήματος» και «σκοτεινών κέντρων», ακόμη και η πρόκληση σύγχυσης γύρω από τις επαγγελματικές της επιδόσεις, θα μπορούσαν έστω και εξόχως διασταλτικά να νοηθούν ως «απόψεις». Σε αντίθεση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, εμείς δεν συμφωνούμε με την ποινικοποίηση της άποψης, ακόμη κι όταν αυτή καταντά να κατηγορεί εργαλειακά ανθρώπους για «ξεπούλημα» επειδή δεν κάνουν σε κάποιαν το χατήρι να τη λιβανίζουν. Μολονότι έχουμε πολλά να πούμε για τη φαντασίωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι είναι η μόνη αμόλυντη που την πολεμούν σκοτεινές δυνάμεις ξεπουλημένων, δεν θα το κάνουμε με αυτούς τους όρους. Όσο για την απόφασή της να περιλάβει στις ρυπαρολογίες της τα παιδιά κάποιων εξ ημών, καθώς και άλλα προσωπικά ζητήματα, θα εμμείνουμε στην πεποίθησή μας ότι τέτοια θέματα δεν ανήκουν στο πεδίο του δημόσιου λόγου αλλά συνιστούν τον πάτο της λασπολογίας όπου δεν προτιθέμεθα να συρθούμε.

Αυτό για το οποίο μιλούμε, λοιπόν, είναι τα ψευδή γεγονότα τα οποία η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει κατασκευάσει και επιθετικά διαδίδει. Τα ψευδή γεγονότα της δήθεν δωροδοκίας τριών συνεργατών της και απόπειρας δωροδοκίας ενός ακόμη, γύρω από τα οποία άλλωστε εξυφαίνει και τις υπόλοιπες ψευδολογίες της. Ως προς αυτά τα ψευδή γεγονότα απαιτούμε να ανακαλέσει άμεσα και να φροντίσει, επιστρατεύοντας τις ίδιες εμφανώς άνετες προσβάσεις της στα ΜΜΕ, ώστε η επανόρθωση και η οφειλόμενη συγνώμη της να λάβουν την ίδια έκταση στη δημοσιότητα που έλαβαν και οι συκοφαντίες της.

Πηγή: unfollow.com

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com

Ο Ν.Τραμπ ζήτησε από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις «να διαλύσουν το ISIS εντός 30 ημερών»!


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΑΤΑ: ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ


Translate this page: EN FR DE ES RU AR
της Μαρίνας Νικολάκη
Πολύ "ζεστά" έχει πάρει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, την καταπολέμηση έως και... ισοπέδωση του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) αφού μετά το χθεσινό διάταγμα που υπέγραψε για την απαγόρευση εισόδου ατόμων από 7 κατά πλειοψηφία μουσουλμανικών κρατών έδωσε και  προθεσμία ως τα τέλη του Φεβρουαρίου στους στρατηγούς του προκειμένου να καταρτίσουν και να του παρουσιάσουν ένα σχέδιο για το πώς θα «ηττηθεί» το ISIS... και είναι έτοιμος να "πάρει μέχρι και κεφάλια" αν όλα δεν γίνουν στην ώρα τους και αποτελεσματικά.
Ο Ν.Τραμπ φένεται να θέλει να κρατήσει τον λόγο του για τις υποσχέσεις του κατά την προεκλογική του εκστρατεία, αφού όλοι θυμούνται ότι την είχε βασίσει πάνω στην γρήγορη αντιμετώπιση των τζιχαντιστών. Αλλωστε επί μήνες χλεύαζε και επέκρινε τον αργό ρυθμό της προόδου στον αγώνα εναντίον τους.
Το περίγραμμα του σχεδίου για το πως θα νικηθεί το ISIS που θα παρουσιαστεί στον αμερικανό πρόεδρο εντός 30 ημερών θα πρέπει να περιέχει «μια διεξοδική στρατηγική για να νικηθεί το ΙΚ», κατά το κείμενο του διατάγματος που υπέγραψε χθες βράδυ ο Τραμπ και δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο. 
Ο νέος υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις καλείται να βρει μέσα ώστε να δοθεί περισσότερη ελευθερία στα στρατεύματα για να πολεμήσουν το ΙΚ «με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο», να εξαπολυθεί μια επίθεση σε όλα τα μέτωπα εναντίον των τζιχαντιστών, συμπεριλαμβανομένου αυτού του Διαδικτύου, αλλά και να προτείνει μηχανισμούς που θα επιτρέψουν να στερέψει κάθε χρηματοδότηση για τους τζιχαντιστές.
Το διάταγμα καλεί ακόμη τον Μάτις να βρει «νέους εταίρους του συνασπισμού» τον οποίο σχημάτισαν οι ΗΠΑ εναντίον του ΙΚ.
Εξάλλου η Ρωσία κατέστησε ήδη σαφές χθες Σάββατο, έπειτα από μια τηλεφωνική συνδιάλεξη ανάμεσα στον Τραμπ και τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, πως οι δύο άνδρες θέλουν μια «αληθινή συνεργασία εναντίον του ΙΚ στη Συρία».
Αυτή όμως είναι μια επιλογή που οι αμερικανοί ανώτατοι αξιωματικοί αντιμετωπίζουν με μεγάλη δυσπιστία, καθώς θεωρούν πως οι Ρώσοι επενέβησαν στη Συρία πάνω απ' όλα για να υποστηρίξουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Την Παρασκευή, ο Τραμπ πήγε στο Πεντάγωνο για να συναντήσει ανώτατους αξιωματικούς των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων και τους έθεσε το ερώτημα πώς μπορεί να επιταχυνθεί η εκστρατεία εναντίον του ΙΚ.
Ο Ρεπουμπλικάνος δεν αποκλείεται να επιλέξει να ανατρέψει τη στρατηγική του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ήθελε να αποφύγει πάση θυσία την εμπλοκή αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων στις εχθροπραξίες και τις είχε περιορίσει σε συμβουλευτικό και υποστηρικτικό ρόλο.
Παράλληλα αμερικανικά αεροσκάφη, όπως και αυτά του διεθνούς συνασπισμού, βομβαρδίζουν σχεδόν καθημερινά τους τζιχαντιστές από το καλοκαίρι του 2014.
Η ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων ενδέχεται να επικεντρωθεί στη Συρία. Αμερικανικά στρατεύματα μπορεί να αναπτυχθούν κατά μεγαλύτερους αριθμούς στο πλευρό των δυνάμεων που μάχονται για να ανακαταλάβουν τη Ράκα, ανακηρυγμένη «πρωτεύουσα» του ΙΚ, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ.
Εντομεταξύ, μετά από το χθεσινό διάταγμα που υπέγραψε εχθές ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, και έκανε γνωστό ο Λευκός Οίκος, οι κάτοχοι πράσινης κάρτας, ενός εγγράφου που τους καθιστά νόμιμους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, θα πρέπει να υποβληθούν σε επιπρόσθετους ελέγχους πριν να μπορούν να επιστρέφουν στις ΗΠΑ.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας δήλωσε ότι το διάταγμα που υπέγραψε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και απαγορεύει προσωρινά την είσοδο στις ΗΠΑ στους πολίτες επτά κατά πλειοψηφία μουσουλμανικών κρατών αφορά και τους κατόχους πράσινης κάρτας.
«Θα απαγορεύεται (σ.σ. η είσοδος και) στους κατόχους πράσινης κάρτας», ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η Τζίλιαν Κρίστενσεν, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας.
Ένα στέλεχος της αμερικανικής προεδρίας ωστόσο αργότερα αποσαφήνισε πως οι κάτοχοι πράσινης κάρτας εκτός ΗΠΑ που θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα αυτή θα πρέπει να επισκεφθούν κάποια αμερικανική πρεσβεία ή προξενείο και να υποβληθούν σε επιπρόσθετο έλεγχο.
«Θα σας επιτρέπεται να εισέρχεστε ξανά στις ΗΠΑ έπειτα από έναν τυπικό επανέλεγχο», δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Το μήνυμα αυτό, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, επισημαίνει ότι το διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προχθές Παρασκευή κατέλαβε εξαπίνης τις εταιρείες του κλάδου των αερομεταφορών.
   Η απαγόρευση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής η οποία επιβλήθηκε σε κατόχους διαβατηρίων επτά κρατών της Μέσης Ανατολής ισχύει και για τα πληρώματα των αεροπορικών εταιρειών, αναφέρει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) το οποίο εστάλη σε αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο χθες Σάββατο.
   Το μήνυμα αυτό, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, επισημαίνει ότι το διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προχθές Παρασκευή κατέλαβε εξαπίνης τις εταιρείες του κλάδου των αερομεταφορών.
   Η ομοσπονδιακή υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων των ΗΠΑ ενημέρωσε την IATA για τους νέους κανόνες το απόγευμα του Σαββάτου, προστίθεται στο μήνυμα και διευκρινίζεται πως όλα τα μέλη πληρωμάτων που έχουν διαβατήρια χωρών όπως το Ιράν, συμπεριλαμβανομένων πιλότων και αεροσυνοδών, απαγορεύεται να εισέλθουν στην αμερικανική επικράτεια.
Τι θα ισχύει για τα πληρώματα των αεροσκαφών
Η απαγόρευση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής η οποία επιβλήθηκε σε κατόχους διαβατηρίων επτά κρατών της Μέσης Ανατολής ισχύει και για τα πληρώματα των αεροπορικών εταιρειών, αναφέρει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) το οποίο εστάλη σε αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο χθες Σάββατο.
Το μήνυμα αυτό, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, επισημαίνει ότι το διάταγμα που υπέγραψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προχθές Παρασκευή κατέλαβε εξαπίνης τις εταιρείες του κλάδου των αερομεταφορών.
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων των ΗΠΑ ενημέρωσε την IATA για τους νέους κανόνες το απόγευμα του Σαββάτου, προστίθεται στο μήνυμα και διευκρινίζεται πως όλα τα μέλη πληρωμάτων που έχουν διαβατήρια χωρών όπως το Ιράν, συμπεριλαμβανομένων πιλότων και αεροσυνοδών, απαγορεύεται να εισέλθουν στην αμερικανική επικράτεια.