11 Απριλίου 2018

O Κουρουμπλής ανακάλυψε κόσμο στα μαγαζιά που λέει «ηρεμήσαμε και έχουμε δουλειά»




O Κουρουμπλής ανακάλυψε κόσμο στα μαγαζιά που λέει «ηρεμήσαμε και έχουμε δουλειά»


Στις ευθύνες που έχει ο Αλέξης Τσίπρας για να βγάλει τη χώρα από την κρίση αλλά και στο ότι η κατάσταση είναι καλύτερη, όπως τουλάχιστον του λένε οι πολίτες, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Σε συνέντευξή του, την Τετάρτη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι «ο ελληνικός λαός ξέρει ότι η δική μας κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη για ό,τι συνέβη στη χώρα.


»Αυτή η κυβέρνηση δεν παρέλαβε την χώρα το 2009, αλλά το 2015, χρεοκοπημένη».
Πρόσθεσε ότι «ο Τσίπρας έχει ευθύνη να βγάλει τη χώρα από την κρίση», ενώ παρέθεσε την προσωπική του εμπειρία και μαρτυρία: «Μιλάω με κόσμο στα μαγαζιά και μου λέει ότι ηρεμήσαμε και έχουμε δουλειά».
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην ένταση με την Τουρκία, λέγοντας ότι «οι τόνοι πρέπει να είναι πιο χαμηλοί, γιατί αυτή η κατάσταση δεν ωφελεί την Ελλάδα, αλλά ωφελεί την Τουρκία, η οποία έχει χάσει τον τουρισμό».
Τόνισε μάλιστα ότι «η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η Ελλάδα δεν φοβάται κανέναν, δεν είναι Συρία, δεν είναι Ιράν. Η Ελλάδα δεν είναι σε μια στιγμή αδυναμίας. Ο ελληνικός στρατός είναι αποφασισμένος σε όποιον επιχειρήσει κατά της Ελλάδας να δώσει συντριπτική απάντηση.
»Αγρυπνούν οι φύλακες. Οποιος τολμήσει να επιχειρήσει ένα επεισόδιο, ακόμα και αν αποτύχει, θα είναι πολύ οδυνηρό για αυτόν».
Σχετικά με την κατάσταση του Σαρωνικού μετά τη μόλυνσή του από την πετρελαιοκηλίδα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, είπε ότι «όλα τα στοιχεία είναι τόσο κατηγορηματικά θετικά προς την κατεύθυνση ότι βουτάμε κανονικά στον Σαρωνικό. Οι ακρογιαλιές έχουν καθαριστεί. Ολα έχουν καθαριστεί».
Τέλος, για την απόφαση που έλαβε το ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ είπε ότι πρέπει να δούμε την απόφαση με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή.

Protagon 

Ο εφιάλτης της φτώχειας: 5,1 εκατ. Έλληνες ζουν με 382 ευρώ το μήνα






Η φτώχεια ‘χτυπάει’ την πόρτα ολοένα και σε περισσότερους Ελληνες οι οποίοι -μαζί τα χρέη σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία -έχουν οδηγηθεί σε πλήρη οικονομική εξαθλίωση.
Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι σήμερα το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα. Και από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα.
\
Μάλιστα αναμένεται έκρηξη της φτώχειας από το 2019 με την εφαρμογή των μέτρων που εχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση, με τις νέες περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολογήτου.

Τα τελευταία -επίσημα- στοιχεία του υπουργείου Εργασίας (ΕΦΚΑ) δείχνουν ότι με μισθό μόλις 383 ευρώ μεικτά καλείται να ζήσει σχεδόν ένας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα καθώς απασχολείται με ευέλικτες μορφές εργασίας.

Σε σύνολο σχεδόν 2,2 εκατομμυρίων εργαζόμενων, περισσότεροι από 657.000 έχουν συμβάσεις μερικής απασχόλησης, με το μέσο ημερομίσθιό τους να είναι κάτω από το μισό των αντίστοιχων ημερήσιων αποδοχών που λαμβάνουν όσοι έχουν πλήρες ωράριο.

Πρόκειται για μία ακόμα απόδειξη ότι η χαμηλά αμειβόμενη υποαπασχόληση είναι διαδεδομένο φαινόμενο στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ(υπουργείο Εργασίας), το πρώτο τρίμηνο του έτους το 53% των προσλήψεων έγινε με συμβάσεις μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας.
Συμβάσεις πλήρους απασχόλησης «απολαμβάνουν» περίπου 1,5 εκατομμύρια ιδιωτικοί υπάλληλοι, με τις μέσες μεικτές αποδοχές να διαμορφώνονται στα 1.148 ευρώ ανά μήνα.Ο μέσος μισθός για τους 2,19 εκατομμύρια μισθωτούς σε κοινές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα μετά βίας υπερβαίνει τα 920 ευρώ.

Οσον αφορά τις συντάξεις η οικονομική εξαθλίωση είναι εντυπωσιακή αφου 1,16 εκατ. συνταξιούχοι σήμερα ζούν με κύρια σύνταξη εξαθλίωσης μόλις 364 ευρώ.Ειδικότερα κύριες συντάξεις που εγγυημένα οδηγούν στην εξαθλίωση εισπράττουν σχεδόν οι μισοί συνταξιούχοι στη χώρα μας.

Είναι ενδεικτικό ότι τα στοιχεία του συστήματος ‘’Ήλιος’(υπουργείο Εργασίας) για το Φεβρουάριο του 2018, αναδεικνύουν ανάγλυφα τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι συνταξιούχοι, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις αναγκάζονται να συνεισφέρουν και στον προϋπολογισμό των παιδιών τους, ενώ από την 1/1/2019 θα δουν να περικόπτεται και η προσωπική διαφορά.

Σύμφωνα με το σύστημα’’ Ήλιος’’ μέχρι 500 ευρώ κύρια σύνταξη εισπράττουν 1.157.539 συνταξιούχοι. Από αυτές τις συντάξεις οι 612.933 είναι συντάξεις γήρατος με μέσο όρο αποδοχών τα 371,88 ευρώ, 395.359 είναι οι συντάξεις λόγω θανάτου (συντάξεις χηρείας) με 333,62 ευρώ μέσες αποδοχές,143.615 είναι οι αναπηρικές συντάξεις με μέσο όρο 386,48 ευρώ, ενώ 5.632 είναι λοιπές συντάξεις με μέσες αποδοχές 190,27 ευρώ.

Προσωπική διαφορά

Τονίζεται ότι οι μειώσεις που θα συντελεστούν με βάση το κόψιμο της προσωπικής διαφοράς -κατά 18%-θα πραγματοποιηθούν ήδη μέσα στο 2018, καθώς οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2019 θα καταβληθούν τον Δεκέμβριο του 2018. Δυστυχώς, όμως,οι περικοπές των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) δεν περιορίζονται μόνο στο 18%.

Από 1/1/2023 κάθε αύξηση στο ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης (λόγω ρήτρας ανάπτυξης) δεν θα προστίθεται ωςεπιπλέον ποσό στη σύνταξη, αλλά θα συμψηφίζεται αφαιρούμενη για όσα χρόνια χρειαστεί από τουπόλοιπο της προσωπικής διαφοράς μέχρι την πλήρη εξάλειψή της (άρθρ. 14, Ν.4387/2016 και άρθρ.1, Ν.4472/2017.

Με δυο λόγια, όλοι οι σημερινοί συνταξιούχοι θα εξισωθούν πλήρως με τους νέους που διαμόρφωσε το ασφαλιστικό μόρφωμα Κατρούγκαλου, το οποίο μάλιστα στην πλήρη εφαρμογή του δίνει συντάξεις 40%-50% μικρότερες .

Στο μεταξύ ενα θερμό τρίμηνο κινητοποιήσεων των συνταξιούχων ανακοίνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων, η οποία «καλεί όλους τους συνταξιούχους σε πανελλαδικό ξεσηκωμό, σε μαραθώνιο κινητοποιήσεων παντού σε όλη την χώρα».

Οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν στις 25 Απριλίου και θα επαναλαμβάνονται τακτικά μέχρι τις 19 Ιούνη.

πηγη

.

EΚΤΑΚΤΟ – ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΕΝΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!


Έντονη είναι η ανησυχία ανά το Παγκόσμιο, με τη νέα ρήξη στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, σχετικά με τη Συρία.
Αφορμή στάθηκε η φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ντούμα της ανατολικής Γούτα στη Συρία, με τον Τραμπ να εξαπολύει απειλές κατά της Ρωσίας οι οποίες έλαβαν και άμεσα απάντηση.
Ανησυχία προκάλεσαν και τα δημοσιεύματα που θέλουν τα έξι μαχητικά αεροσκάφη τύπου Tornado και τα οκτώ Typhoon που αναπτύσσονται από την Κύπρο και συγκεκριμένα στη Βάση Ακρωτηρίου, να είναι ήδη σε ετοιμότητα, όπως έγινε και κατά τη διάρκεια προηγούμενων επιχειρήσεων κατά θέσεων του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία.
Η Κύπρος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην περιοχή καθώς είναι αμφίρροπες.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Ψυχροπολεμικό είναι το κλίμα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, με τον Πρόεδρο της υπερδύναμης, Ντόναλτ Τράμπ, να ρίχνει λάδι στη φωτιά μέσω του αγαπημένου πλέον κοινωνικού δικτύου που δεν είναι άλλο από το Twitter.
Σε ανάρτηση του ο Τράμπ προειδοποίησε τη Ρωσία να “ετοιμαστείτε” αναφέροντας συγκεκριμένα, «η Ρωσία απειλεί να καταρρίψει όλους τους πυραύλους που θα εκτοξευθούν στη Συρία. Να είσαι έτοιμη, Ρωσία, γιατί έρχονται, όμορφοι, νέοι και «έξυπνοι»! Δεν θα έπρεπε να είσαι σύμμαχος με ένα Δολοφονικό Κτήνος που σκοτώνει τον λαό του και το απολαμβάνει».
Αυτή ήταν η απάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ στη δήλωση του ρώσου πρεσβευτή στον Λίβανο, ο οποίος είπε ότι η Ρωσία θα καταρρίψει τους αμερικανικούς πυραύλους που θα εκτοξευθούν κατά της Συρίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα το Κρεμλίνο, είχε εκφράσει την ελπίδα ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στη Συρία θα αποφύγουν βήματα που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν μια ήδη εύθραυστη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και κατέστησε σαφές πως αντιτίθεται έντονα σε ενδεχόμενο πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον της συμμάχου του Συρίας.
Η απάντηση της Ρωσίας ήρθε λίγα λεπτά μετά δια στόματος της εκπροσώπου του ΥΠΕΞ της Ρωσίας η οποία έγραψε στο Facebook, «πληροφορήθηκαν οι ειδικοί του ΟΑΧΟ [του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων] ότι τώρα έξυπνοι πύραυλοι θα καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στο πεδίο; Ή μήπως η όλη ιδέα είναι να καλύψουμε γρήγορα την πρόκληση με έξυπνους πυραύλους ώστε οι διεθνείς ειδικοί να μην έχουν τίποτα να εξετάσουν ως στοιχεία;»
Η εκπρόσωπος τόνισε πως «οι έξυπνοι πύραυλοι πρέπει να πλήττουν τρομοκράτες, όχι τη νόμιμη κυβέρνηση που πολεμά τη διεθνή τρομοκρατία στο έδαφός της επί πολλά χρόνια.»
H νέα όξυνση στη σχέση των δύο χωρών, ήρθε μετά και την επίθεση με χημικά όπλα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ντούμα της ανατολικής Γούτα στη Συρία.
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ δήλωνε την Τρίτη, «επιδιώκουμε μια συντονισμένη απάντηση, όποια κι αν είναι αυτή η απάντηση, για την κατάσταση στη Συρία».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, υποστήριξε πως ο ρωσικός στρατός δεν βρήκε «κανένα ίχνος» χημικής ουσίας.
H Νάουερτ απέφυγε να προσδιορίσει το είδος αλλά και τον χρονικό ορίζοντα της απόφασης, και έκανε αναφορά στις ενδοκυβερνητικές διεργασίες αλλά και τις διπλωματικές επαφές που λαμβάνουν για την προετοιμασία της «συντονισμένης απάντησης».
«Είναι μια διαδικασία στην οποία προφανώς εμπλέκονται πολλές διαφορετικές υπηρεσίες. Οι ΗΠΑ, μέσω του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και άλλων (αρμόδιων αρχών) έχουν συζητήσεις με τους συμμάχους και τους εταίρους τους στο εξωτερικό. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τζον Σάλιβαν μίλησε δύο φορές χθες με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον. Ο Πρόεδρος (Ντόναλντ Τραμπ) μίλησε με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Επίσης, ο Πρόεδρος μίλησε με τον Μακρόν. Δεν είμαι βέβαιη εάν ο αναπληρωτής υπουργός Σάλιβαν ήταν σε αυτή την κλήση ή όχι, αλλά συνεργαζόμαστε στενά με τον Λευκό Οίκο, με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, τους εταίρους και τα άλλα υπουργεία που εμπλέκονται σε αυτό το θέμα».
O κρίσιμος ρόλος τη Βάσης Ακρωτηρίου 
 
Στο τεταμένο κλίμα προστίθεται λόγω Βάσεων και η Κύπρος. 
Η  Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, εξετάσει το εάν η χώρα  θα συμμετάσχει στο πλευρό των ΗΠΑ και της Γαλλίας στη διαφαινόμενη στρατιωτική δράση στη Συρία
Πολιτικές αναλυτές αναφέρουν πως το ενδεχόμενο εμπλοκής της Βρετανίας,  συνεπάγεται έναν κρίσιμο ρόλο για τις δυνάμεις στη βάση Ακρωτηρίου.
Τα έξι μαχητικά αεροσκάφη τύπου Tornado και τα οκτώ Typhoon που αναπτύσσονται από την Κύπρο, όπως έγινε και κατά τη διάρκεια προηγούμενων επιχειρήσεων κατά θέσεων του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία, φέρονται να είναι ήδη σε ετοιμότητα.
Kληθείς να σχολιάσει  αν χώρες εταίροι της Κύπρου έχουν ζητήσει διευκολύνσεις σε σχέση με επιχειρήσεις τους τις επόμενες μέρες όπως για παράδειγμα στη Συρία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε πως “ η Κύπρος είναι εκτός του χώρους επιχειρήσεων, δεν δρομολογείται τίποτα από την Κυπριακή Δημοκρατία και βεβαίως στην Κύπρο δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος”.
«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει καμιά συμμετοχή, καμιά συνεννόηση για τις οποιεσδήποτε επιχειρήσεις μπορεί να σχεδιάζουν άλλες δυνάμεις. Το θέμα των Βάσεων είναι γνωστό, ότι οι Βάσεις είναι Βάσεις», είπε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) προειδοποίησε την Τρίτη τις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου και του FIR της Λευκωσίας τις επόμενες 72 ώρες, λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και πληροφορίες οι ΗΠΑ θα βομβαρδίσουν τη Συρία με ορμητήριο την Κύπρο. Ορμητήριο η βάση της Βρετανίας στο Ακρωτήρι Λεμεσού. Έλληνες δημοσιογράφοι από ξένα μέσα κατεβαίνουν στην Κύπρο.

Το νέο μήνυμα του Τραμπ 
Μετά το μήνυμα-προειδοποίηση προς τη Ρωσία, ο Τράμπ “ξαναχτύπησε” με νέο tweet λίγα λεπτά αργότερα, το οποίο προκάλεσε ερωτηματικά.
Συγκεκριμένα έγραψε πως οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι χειρότερες από ποτέ.
«Οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι τώρα χειρότερη από ποτέ, περιλαμβανομένου και του Ψυχρού Πολέμου. Δεν υπάρχει λόγος γι΄αυτό. Η Ρωσία μας χρειάζεται για να βοηθήσουμε με την οικονομία της, κάτι που θα είναι πολύ εύκολο να κάνουμε, και χρειαζόμαστε όλα τα έθνη να εργάζονται από κοινού. Να σταματήσουμε την κούρσα των εξοπλισμών;», είπε χαρακτηριστικά για να λάβει άμεση απάντηση από την εκπρόσωπο του Υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα η οποία ανέφερε ότι το τέλος της κούρσας των εξοπλισμών να ξεκινήσει με την καταστροφή των χημικών όπλων που διαθέτουν οι ΗΠΑ.


πηγη


ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1950 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ «ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ» ΤΟΥ

Είναι μακρύς ο κατάλογος των χωρών που έχουν βομβαρδίσει οι ΗΠΑ (για ειρήνη, δικαιοσύνη, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) από το
1950 μέχρι σήμερα. Ιδού:


Κορέα και Κίνα 1950-53
Γουατεμάλα 1954
Ινδονησία 1958
Κούβα 1959-1961
Γουατεμάλα 1960 
Κονγκό 1964….
Λάος 1964-73 
Βιετνάμ 1961-73
Καμπόντια 1969-70
Γουατεμάλα 1967-69
Γρενάδα 1983
Λίβανος 1983, 1984 
Λιβύη 1986
Ελ Σαλβαδόρ 1980s
Νικαράγουα 1980s 
Ιράν 1987
Παναμάς 1989
Ιράκ 1991 
Κουβέιτ 1991 
Σομαλία 1993
Βοσνία 1994, 1995
Σουδάν 1998 
Αφγανιστάν 1998
Γιουγκοσλαβία 1999 
Υεμένη 2002 
Ιράκ 1991-2003 (ΗΠΑ/Αγγλία) 
Ιράκ 2003-2015 
Αφγανιστάν 2001-2015 
Πακιστάν 2007-2015 
Σομαλία 2007-8, 2011 
Υεμένη 2009, 2011 
Λιβύη 2011, 2015 
Συρία 2014-2016-2017



epilekta.com

Προετοιμασίες για σαρωτικό χτύπημα στη Συρία




Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές της Ουάσινγκτον, αυτό που έχει κατά νου ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένα χτύπημα κατά πολύ σημαντικότερο εναντίον της Συρίας από το προηγούμενο, το οποίο είχε ως στόχο αεροπορική βάση του καθεστώτος Άσαντ που επλήγη με πυραύλους Τόμαχοκ προκαλώντας τον θάνατο σε 80 πολίτες. Η επίθεση αυτή είχε πραγματοποιηθεί έναν χρόνο πριν.

Επισημαίνεται πως μία τέτοιας εμβέλειας στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή και θα πρέπει να αναμένονται σοβαρές αντιδράσεις από τη Μόσχα και την Τεχεράνη. 


Προετοιμασίες για σαρωτικό χτύπημα στη Συρία
Πυρετώδεις διαβουλεύσεις και συντονιστικές ενέργειες μεταξύ των γενικών επιτελείων των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα.


Στρατιωτικές πηγές χωρών της Ανατολικής Μεσογείου αναφέρουν πως η τελική απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ καθώς και του Εμανουέλ Μακρόν αλλά και της Τερέζα Μέι προσκρούει προς στιγμήν σε αντικειμενικές δυσκολίες, αφού ανατολικά της Κύπρου το μόνο αμερικανικό πολεμικό σκάφος με σοβαρές δυνατότητες που βρίσκεται στην περιοχή είναι το USS Donald Cook, το οποίο δύναται να προσβάλει στόχους με πυραύλους Τόμαχοκ.

Το αεροπλανοφόρο USS Iwo Jima και η ομάδα του, το οποίο αναχώρησε από τη Χάιφα του Ισραήλ, περιπολεί στην Αραβική Θάλασσα, αρκετές μέρες δηλαδή μακριά από τις συριακές ακτές, ενώ η δύναμη επίθεσης υπό το αεροπλανοφόρο Harry S. Truman αναχωρεί από λιμάνι της ανατολικής ακτής για τη Μέση Ανατολή την Τετάρτη 11 Απριλίου και δεν θα βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο πριν από την επόμενη εβδομάδα.

Πηγές από την Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι η ανώτατη στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ προετοιμάζεται για ιδιαίτερα σοβαρό χτύπημα στη Συρία και για τον λόγο αυτόν υπάρχουν σκέψεις μικρής αναβολής για την υλοποίηση των σχεδίων, έως ότου ολοκληρωθούν οι διασυμμαχικές διαβουλεύσεις.

Στόχος της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης είναι κυρίως οι δυνάμεις του Ιράν που βρίσκονται σε συριακό έδαφος. 

Το ζήτημα αυτό είναι προφανές πως προκαλεί επιπλοκές στις διαβουλεύσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον, του Λονδίνου και των Παρισίων. 

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές της Ουάσινγκτον οι οποίες αναμεταδίδονται από το Ισραήλ, το σοβαρό επιχείρημα που διαθέτει ο Ντ. Τραμπ έναντι των Βρετανών είναι το εξής: 

«Μου χρωστάς λόγω της στήριξής μου εναντίον της Ρωσίας στην υπόθεση Σκριπάλ. Τώρα ζητώ να με στηρίξεις στο εγχείρημά μου να στοχεύσω τη Ρωσία και το Ιράν ως υπευθύνους για την επίθεση με χημικά στην Ντούμα της Συρίας». 
Αυτό είναι το επιχείρημα που χρησιμοποιεί η Ουάσινγκτον και ο Ντ. Τραμπ προς την Τερέζα Μέι.

Όσον αφορά στον στρατιωτικό συντονισμό, οι Βρετανοί διαθέτουν τις δύο αεροπορικές τους βάσεις στην Κύπρο, οπότε δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα. 

Όμως, το γαλλικό ναυτικό δεν έχει στη διάθεσή του το αεροπλανοφόρο FS Charles De Gaulle - R91, το οποίο βρίσκεται σε δεξαμενή για επισκευές. 

 Ωστόσο, στις 6 Απριλίου 350 Γάλλοι πιλότοι και προσωπικό άρχισαν κοινά γυμνάσια με Αμερικανούς συναδέλφους τους επί του αεροπλανοφόρου USS George HW Bush στον δυτικό Ατλαντικό.


(Το αεροπλανοφόρο USS George HW Bush)



Κατά τους στρατιωτικούς παρατηρητές, η προσπάθεια συνδυασμού Αμερικανών και Γάλλων πιλότων με τα αντίστοιχα αεροσκάφη τους επί του αμερικανικού αεροπλανοφόρου είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει χρονοβόρα προβλήματα συντονισμού μεταξύ των δύο γενικών επιτελείων τους.

Ο Ντ. Τραμπ έχει υποσχεθεί σε Παρίσι και Λονδίνο πως θα καταλήξει οριστικά σε απόφαση για τη Συρία την Πέμπτη 12 Απριλίου. 

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές της Ουάσινγκτον, αυτό που έχει κατά νου ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένα χτύπημα κατά πολύ σημαντικότερο εναντίον της Συρίας από το προηγούμενο, το οποίο είχε ως στόχο αεροπορική βάση του καθεστώτος Άσαντ που επλήγη με πυραύλους Τόμαχοκ προκαλώντας τον θάνατο σε 80 πολίτες. Η επίθεση αυτή είχε πραγματοποιηθεί έναν χρόνο πριν.

Η υπό σχεδιασμό επίθεση κατά στόχων της Συρίας, πάντα κατά τις ίδιες στρατιωτικές πηγές και λόγω των υφισταμένων αντικειμενικών ζητημάτων, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Κατά τους Ισραηλινούς παρατηρητές, η εικόνα για τους ρόλους ενός εκάστου των συμμάχων των ΗΠΑ, δηλαδή Βρετανίας, Γαλλίας και Ισραήλ, καθώς κι άλλων χωρών, όπως η Σαουδική Αραβία και η Ιορδανία, θα είναι πιο ξεκάθαρη την Παρασκευή που μας έρχεται.

Επισημαίνεται πως μία τέτοιας εμβέλειας στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή και θα πρέπει να αναμένονται σοβαρές αντιδράσεις από τη Μόσχα και την Τεχεράνη.

Μέσω : https://attikanea.blogspot.gr
Πηγή






" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα





Σενάριο τρόμου: Στα καταφύγια στα Ουράλια όρη στέλνει η Μόσχα τους Ρώσους (Βίντεο)


Σενάριο τρόμου: Στα καταφύγια στα Ουράλια όρη στέλνει η Μόσχα τους Ρώσους (Βίντεο)


Το πιο ανησυχητικό είναι η πληροφορία πως δόθηκε εντολή σε Ρώσους αξιωματούχους και μέλη της Κυβέρνησης να μεταβούν στα καταφύγια Διοίκησης και Ελέγχου κάτω από τα Ουράλια Όρη.

Ήδη η Ρωσία δοκιμάζει τον στελθ πυρηνικό πύραυλο Satan-2, ο οποίος πιστεύεται ότι μπορεί να καταστρέψει τα πάντα σε μία έκταση όση η Γαλλία.




Όλη η ανθρωπότητα προετοιμάζεται για μια σύγκρουση που θα έχει εκατομμύρια θύματα, και οι δικοί μας "κ@λο$&#παράδες πολιτικοί και στρατιωτικοί", αντί να ενημερώσουν τον λαό για τους τρόπους άμυνας και για καταφύγια, καθαρίζουν και ετοιμάζουν FOT SPOT για τα μουσλίμια...

Θεέ μου τι ζούμε και τι μας περιμένει....


Καλλιόπη Σουφλή 

 

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στη Ρωσία που στέλνει τελεσίγραφο στις ΗΠΑ να μην επιτεθούν στη Συρία, ενώ την ίδια ώρα η ρωσική κρατική τηλεόραση «θυμίζει» στους Ρώσους τα καταφύγια. 


Με φωτογραφία ένα πυρηνικό μανιτάρι προτρέπει τους Ρώσους πολίτες να μην πανικοβληθούν και παρέχει οδηγίες «τι να πάρετε στο καταφύγιο» με αναλυτική παρουσίαση προιόντων.


Ομως το πιο ανησυχητικό είναι η πληροφορία πως δόθηκε εντολή σε Ρώσους αξιωματούχους και μέλη της Κυβέρνησης να μεταβούν στα καταφύγια Διοίκησης και Ελέγχου κάτω από τα Ουράλια Όρη








Την ίδια ώρα και ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ «ζυγίζει» τις επιλογές του για την απάντηση στη φερόμενη επίθεση με χημικά στην πόλη Ντούμα, η Ρωσία προειδοποιεί πως κάθε αμερικανικός πύραυλος που θα εκτοξευθεί κατά της Συρίας θα καταρριφθεί.

Ο ρωσικός στρατός έχει το δικαίωμα να καταρρίψει πυραύλους και να καταστρέψει χώρους εκτόξευσης σε περίπτωση επιθετικότητας των ΗΠΑ κατά της Συρίας, προειδοποίησε ο Αλέξανδρος Ζασπκίν, πρεσβευτής της Μόσχας στον Λίβανο.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ διαφώνησαν έντονα την Τρίτη στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όσον αφορά τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, την ώρα που η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί τους πιστεύεται πως ετοιμάζονται να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εξαιτίας της επίθεσης που φέρεται να έγινε με νευροπαραλυτικό αέριο στη Ντούμα το Σάββατο.

Μάλιστα οι Αμερικανοί στέλνουν στη Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman, το οποίο μεταφέρει 6.500 ναύτες και 60 πυραύλους τύπο Τόμαχοκ, ενώ και το αντιτορπιλικό USS Donald Cook απέπλευσε από την Κύπρο και πλέει προς την ανατολική Μεσόγειο.


Τα καταφύγια στα Ουράλια Ορη

Δορυφορικές φωτογραφίες από την Ρωσία το 2016 που έδειχναν στοιχεία για την προετοιμασία της Ρωσίας για πόλεμο με το ΝΑΤΟ, έκαναν τους δυτικούς συμβούλους ασφαλείας να παγώσουν.

Συγκεκριμένα στις φωτογραφίες ανακαλύφθηκε η δημιουργία τεράστιων καταφυγίων στα Ουράλια Όρη.

Τα καταφύγια είναι ανεπτυγμένα σε μία τεράστια έκταση 1000 (!) τετραγωνικών χλμ (δύο φορές η… Κέρκυρα) ενώ ήδη η Ρωσία δοκιμάζει τον στελθ πυρηνικό πύραυλο Satan-2, ο οποίος πιστεύεται ότι μπορεί να καταστρέψει τα πάντα σε μία έκταση όση η Γαλλία.

Στο ύψους 1.640 μέτρων βουνό Yamantau στα Ουράλια και σε βάθος έως 1 χλμ. πιστεύεται ότι κρύβει η Ρωσία το πυρηνικό της οπλοστάσιο.

Την ίδια ώρα το Doomsday Clock, δηλαδή το ρολόι που μετρά τις πιθανότητες ενός παγκοσμίου πολέμου δείχνει 23:57, με την ώρα πολέμου να είναι η 00:00.

Είναι το κοντινότερο σημείο του ρολογιού σε πόλεμο από το 1984.





Πηγή



.







" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα



Πολάκης εναντίον Δικαιοσύνης: “Στο τέλος θα βγάλουν αντισυνταγματική την κυβέρνηση!!!”ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΟ ΠΟΛΑΚΗ,- ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΛΟΠΗΣ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Πλάκα έχουν οι πολιτικοί απατεώνες, θα... γελούσαμε,  αν η πατρίδα μας δεν ήταν σε σημείο να γενοκτονείται απο αυτούς.
 Μανώλης Μάνου
Η απόφαση του ΣτΕ να ξηλώσει το νόμο Κατρούγκαλου για τον ΕΦΚΑ προκάλεσε τριγμούς στην κυβέρνηση.
Ο Παύλος Πολάκης με το γνωστό του πλέον τρόπο, επιτέθηκε κατά της Δικαιοσύνης, με μια ανάρτηση Facebook:
«Εξεστέλιωσε πάλι το ΣΤΕ. Στο τέλος θα βγάλουν αντισυνταγματική την κυβέρνηση!!!! Επί Σαμαρά -Βενιζέλου ΟΛΑ ήταν συνταγματικά βεβαίως, βεβαίως…..» γράφει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
Το «εξεστέλιωσε» στην κρητική διάλεκτο σημαίνει αποσυναρμολογώ, διαλύω.
Δείτε την ανάρτηση:








" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα







Τραγωδία με 257 νεκρούς στο αεροπορικό δυστύχημα στην ΑλγερίαΤραγωδία με 257 νεκρούς στο αεροπορικό δυστύχημα στην Αλγερία (ΒΙΝΤΕΟ)Boufarik, Algeria, 11 April




Το αεροσκάφος που συνετρίβη μετέφερε στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους - Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο


14:45
11/04/2018
Τραγωδία με 257 νεκρούς στο αεροπορικό δυστύχημα στην Αλγερία
AddThis Sharing Buttons


Τραγικός είναι ο απολογισμός των νεκρών από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στην Αλγερία, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ανέρχονται στους 257, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο την κρατική τηλεόραση της χώρας.
Το Ιλιούσιν-76, που είχε προορισμό την πόλη Τιντούφ, συνετρίβη στα χωράφια λίγο μετά την απογείωσή του από την αεροπορική βάση Μπούφαρικ, στα νοτιοδυτικά του Αλγερίου.
Τα τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν το αεροσκάφος να καίγεται και μαύρο καπνό να υψώνεται.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του κυβερνώντος κόμματος της χώρας, μεταξύ των θυμάτων είναι και 26 μέλη του Μετώπου Πολισάριο για την Απελευθέρωση της Δυτικής Σαχάρας.
AP_18101357527815 AP_18101381484379 AP_18101381498201 AP_18101383149712 AP_18101387187560 AP_18101391570950 AP_18101393786258 AP_18101396104229

.
 ΠΗΓΗ                                περισσόπτερα βίντεο Εδώ









" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα








Ιδιαιτέρα του Τσίπρα ( γραφείο Θεσσαλονίκης) μισθός 2.500 ευρώ - Συνταξιούχος με 40 χρόνια εργασίας απο 690 στα 480 ευρώ





Κατερίνα Νοτοπούλου

Τι δεν καταλαβαίνεις;

 

 

 





" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα