09 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΕΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΠΙΣΤΟΛΙΑ! «Δεν πιστεύουμε στην πολιτική Μέρκελ για το Προσφυγικό»

Αδειάζει ο Τραμπ τη Μέρκελ για το Προσφυγικό.
Η γυναίκα που ανέλαβε να… ξελασπώσει τον Ντόναλντ Τραμπ μέχρι τις εκλογές, πασίγνωστη Ρεπουμπλικανή δημοσκόπος παραχώρησε συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα «Bild» απαξιώνοντας ουσιαστικά την πολιτική ανοικτών θυρών της Μέρκελ για το προσφυγικό.
Η ξανθιά καλλίγραμμη δικηγόρος, απόφοιτος της Οξφόρδης και μητέρα τεσσάρων παιδιών, δεν δίστασε να πει χαρακτηριστικά ότι…
το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ δεν πιστεύει την πολιτική που υποστηρίζει η σιδηρά κυρία της Γερμανίας για την προσφυγική κρίση.
πηγη

Κέτερινγκ για τους λαθρομετανάστες και ξηρά τροφή για τους Έλληνες απόρους


Διαβάσαμε τις προηγούμενες ημέρες τις δηλώσεις της νέας, ανεπάγγελτης υπουργού εργασίας, σύμφωνα με τις οποίες τα επιδόματα θα διακοπούν και τη θέση τους θα πάρουν οι παροχές σε είδος.

Της Αικατερίνης Παπαδοπούλου

Ασφαλώς το πολιτικοοικονομικό σύστημα στην Ελλάδα θα επωφεληθεί αυτής της αλλαγής. Πάνω στο θέμα αυτό σας μεταφέρω εύστοχο σχόλιο που γράφτηκε στο facebook:
"Η Ελληνική κυβέρνηση της Βαϊμάρης καταργεί όλα τα προνοιακά επιδόματα σε χρήμα ώστε να εξοικονομήσει μετρητά που θα καταλήξουν στους τοκογλύφους. Αντί επιδομάτων σε χρήμα η κυβέρνηση των πρακτόρων θα μοιράζει κουπόνια για τρόφιμα. Έτσι με τους φόρους που θα συλλέγονται θα μπορούν να πληρώνονται απρόσκοπτα... τα ανύπαρκτα υποβρύχια, όλες οι εικονικές προμήθειες του Στρατού, των Ολυμπιακών, τα κλεμμένα των Τραπεζών κλπ. 
Σύντομα αντί για επίδομα ανεργίας ...θα μοιράζουν γαλέτες και ληγμένα τρόφιμα. Και τέτοια επίθεση στους αδύναμους της κοινωνίας... μόνο «αριστεροί» θα μπορούσαν να υλοποιήσουν χωρίς πολιτικό κόστος".
Πάνω στο θέμα αυτό κι εγώ πραγματικά αναρωτιέμαι: ποια θα είναι άραγε η ποιότητα αυτών των παροχών; Θα υπάρχει ουσιαστική ωφέλεια για τους σκληρά δοκιμαζόμενους οικονομικά ασθενείς συμπατριώτες μας, ο αριθμός των οποίων ολοένα και αυξάνεται;
Ως απάντηση στο ερώτημα αυτό σας παραθέτω τη φωτογραφία της βοήθειας σε είδος που λάβαμε σήμερα από το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας του ΤΕΒΑ για την στήριξη εμού και της κόρης μου: 2 κιλά ζάχαρη, 2 λίτρα λάδι σε πλαστικά μπουκάλια, από τα οποία το ένα ήταν τρύπιο, 3 πακέτα φασόλια, 4 πακέτα μακαρόνια, ένας πελτές ντομάτας και μία δηλητηριώδης οδοντόπαστα λόγω της νευροτοξίνης που περιέχει: φθόριο. Η βοήθεια αυτή μας ήρθε μετά από αναμονή 4,5 μηνών από την προηγούμενη.



Αν τα είδη αυτά, εάν είχαν κάνει το λάθος να επιχειρήσουν να τα μοιράσουν στους λαθροεισβολείς που μας τους έχουν επιβάλλει στη χώρα μας, το λιγότερο που θα είχαν κάνει,  θα ήταν να τους τα είχαν πετάξει στη μούρη. Μπορεί επίσης να είχαν βάλει φωτιά στον καταυλισμό όπου διαμένουν, σε άλλες δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, ενώ μπορεί και να είχαν επιτεθεί εναντίον του προσωπικού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.
Εμείς οι Έλληνες όμως τι κάνουμε; Παίρνουμε το βοήθημα, που πιο πολύ κόπος είναι να το κουβαλήσουμε στο σπίτι, παρά στήριξη, και λέμε κι ευχαριστώ στο προσωπικό διανομής. Εάν υψωθεί η παραμικρή φωνή διαμαρτυρίας για το αυτονόητο, ότι δηλαδή κανένας δεν μπορεί να κάνει μονοφαγικές δίαιτες με ξηρά τροφή, θα έρθει η πάγια απάντηση από τους υπευθύνους: "αν δεν σας αρέσουν, να μην τα παίρνετε, για να τα δώσουμε σε αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη". Λες κι εμείς που καταθέσαμε λεπτομερέστατα δικαιολογητικά για να λάβουμε αυτό το σχεδόν ανύπαρκτο βοήθημα, έχουμε και καλύτερες επιλογές...
Ως τελευταία σκέψη σας παραθέτω ένα γνωμικό του απελεύθερου φιλοσόφου Επίκτητου, ο οποίος έζησε στη Ρωμαϊκή Εποχή και πέρασε από σκληρές δοκιμασίες: "Οι δυσκολίες είναι πράγματα που δείχνουν σε κάποιον ποιος είναι".
Ποιοι είμαστε πραγματικά, εμείς οι σημερινοί Έλληνες; Σε τι μας σφυρηλατούν αυτές οι δυσκολίες τις οποίες περνάμε; Σε δημιουργικούς επαναστάτες με βάση τον αρχαιοελληνικό τρόπο σκέψεις ή σε παθητικούς μοιρολάτρες, όπως επέτασσε η Εκκλησία κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας;

Υ.Γ.: Το άρθρο αυτό αφιερώνεται στη μνήμη του συμπατριώτη μας που ένα καλοκαίρι αυτοκτόνησε πηδώντας από το μπαλκόνι του γιατί -όπως έγραψε στο σημείωμα που άφησε- δεν μπορούσε να τρέφεται μόνο με φακές, τις οποίες φυσικά ελάμβανε από προγράμματα βοήθειας σαν το δικό μου. Στάθηκε αδύνατη η αναζήτησή μου στο διαδίκτυο για να βρω το όνομά του και να το μνημονεύσω, όμως η αιτία της αυτοκτονίας του είναι σοκαριστική,  που όσο κι αν θέλει το Σύστημα, δεν μπορώ να την ξεχάσω και δεν πρέπει να την αγνοήσουμε.
ANTIZITRO.blogspot.com

ΒΙΝΕΟ:Εμβόλια, Η Άλλη Άποψη:ΕΝΑΣ ΤΙΜΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕΤΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ.
ΕΝΑΣ ΤΙΜΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕΤΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣdd395-viper (site)
o δρ. Κωνσταντίνος Μουρούτης στην ομιλία του αυτή παραθέτει τους κινδύνους και τους μύθους των εμβολιασμών.Κάνει μία υπέροχη ανάλυση βασισμένη σε έρευνες για τα εμβόλια που δίνουμε στα παιδιά μας …
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ





.


mikroskopio

Ο ΤΡΆΜΠ ΘΑ ΕΊΝΑΙ Ο ΕΠΌΜΕΝΟΣ ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΊ !!




Οι κάρτες των Ιλλουμινάτι έχουν προβλέψει πολλά γεγονότα που έγιναν στο παρελθόν και συνεχίζουν να προβλέπουν μελλοντικές καταστάσεις. Πολλές φορές... η αλήθεια είναι πολύ πιο παράξενη από τη φαντασία!

Θεωρίες συνωμοσίας: Η κάρτα των Illuminati που προβλέπει τον θάνατο 

του  Donald Trump και το επεισόδιο της σειράς "The Simpsons" 

τον βγάζει πρόεδρο των ΗΠΑ!




Μήπως αυτές οι κάρτες ήταν προφητικές για τα γεγονότα που θα ακολουθούσαν 
στα αμέσως επόμενα χρόνια;

Οι κάρτες των Ιλλουμινάτι έχουν προβλέψει πολλά γεγονότα που έγιναν στο παρελθόν 
και συνεχίζουν να προβλέπουν μελλοντικές καταστάσεις.
Πολλές φορές... η αλήθεια είναι πολύ πιο παράξενη από τη φαντασία!
Πρώτη κάρτα διαγραφή της ιστορίας, βρίσκεται σε εξέλιξη


Η Ρωσία αποκαλύπτει: Καθόλου «Αθώες» οι ΙΩΣΕΙΣ που Έχουν Τσακίσει την ΕΛΛΑΔΑ!



Η Ρωσία αποκαλύπτει: Καθόλου «Αθώες» οι ΙΩΣΕΙΣ που Έχουν Τσακίσει την ΕΛΛΑΔΑ!
ΟΙ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ !

Η Ρωσία Αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ Έχουν κάνει επέκταση των Εργαστηρίων τους Βιολογικών Όπλων στην Ευρώπη ...Η Ρωσία πρόσφατα χρέωσε στο Πεντάγωνο την επέκταση ενός δικτύου εργαστηρίων βιολογικών όπλων στην Ευρώπη.Ένα νέο ρωσικό έγγραφο στρατηγικής εθνικής ασφάλειας περιγράφει τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ ως απειλές και προειδοποιεί για την «αβεβαιότητα σχετικά με τις περιπτώσεις της κατοχής ξένων κρατών των βιολογικών όπλων και το δυναμικό τους για την ανάπτυξη και την παραγωγή τους. »

«Το δίκτυο των αμερικανικών στρατιωτικών-βιολογικών εργαστηρίων στο έδαφος των κρατών που γειτνιάζουν με τη Ρωσία έχει επεκταθεί», αναφέρει το έγγραφο. Φυσικά Αμερικανοί αξιωματούχοι και αναλυτές όπλων διέψευσαν την είδηση.Ο Blake Narendra, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον έλεγχο των όπλων, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα, η οποία απαγορεύει την παραγωγή και αποθήκευση τους.
«Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών υποστηρίζει εργαστήρια δημόσιας και ζωικής υγείας σε όλο τον κόσμο, των οποίων η αποστολή είναι να ανιχνεύουν και να αναφέρουν με ασφάλεια και σιγουριά τα κρούσματα ασθενειών. Δεν υπάρχει καμία έρευνα σε αυτές τις εγκαταστάσεις, που να αποδεικνύει πως περιλαμβάνουν βιολογικά ή οποιοδήποτε άλλα είδη όπλων, είπε.

Η καταγγελία της Μόσχας γίνεται, με βάση τις κατηγορίες του Υπουργείου Εξωτερικών τον Ιούνιο, ότι το Πεντάγωνο έχει προχωρήσει σε κρυφή ερευνά για την χρησιμοποίηση βιολογικών όπλων για τις ασθένειες. Τον ισχυρισμό αυτό ακολούθησε η αποκάλυψη του Μαϊου, ότι ένα εργαστήριο του Υπουργείου Άμυνας στη Γιούτα λανθασμένα έστειλε ζωντανά δείγματα του άνθρακα, μολυσματικά βακτήρια που βρέθηκαν σε πρόβατα και βοοειδή που είναι θανατηφόρα σε ανθρώπους, σε πολλά εργαστήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε διάφορα στο εξωτερικό.

Το υπουργείο ανέφερε ότι το Κέντρο Δημόσιας Υγείας των Ζώων και Έρευνας Richard G. Lugar, που έχει συσταθεί στο πλαίσιο του προγράμματος για τη μείωση των απειλών των ΗΠΑ, δημιούργησε Συνεταιρισμό κοντά στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τιφλίδα, που αποτελεί μια μυστική αμερικανική ερευνητική εγκατάσταση.«Οι αμερικανικές και γεωργιανές αρχές προσπαθούν να καλύψουν την πραγματική φύση αυτής της αμερικανικής στρατιωτικής μονάδας, η οποία μελετά ιδιαίτερα επικίνδυνες μεταδοτικές ασθένειες», ανέφερε το υπουργείο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου.
«Το Πεντάγωνο προσπαθεί να δημιουργήσει παρόμοιες μυστικές ιατρο-βιολογικές εγκαταστάσεις σε άλλες χώρες [στη γειτονιά της Ρωσίας],» ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο.



ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: "ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ"!

Σχόλιο ιστολογίου : Ο κος Β. Αλεβιζόπουλος είναι γνωστός από τον πολυετή αντιστασιακό αγώνα του στη νέου τύπου κατοχής που βιώνει ο λαός και η πατρίδας μας. Εδώ και εδώ μπορείτε να δείτε παλιότερες δημοσιεύσεις με τις απόψεις του απέναντι στα δεινά που έχει φέρει η παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μας.


Καταγγελτικός ο Βασίλης Αλεβιζόπουλος, Πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας), κατά των Τσίπρα-Καμμένου ζητώντας να κάτσουν στο σκαμνί με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Όπως επισήμανε στο Εκρηκτικό Δελτίο του Αντώνη Μυλωνάκη, οι Τσίπρας-Καμμένος και όσοι υπέγραψαν το 3ο Μνημόνιο διέπραξαν εσχάτη προδοσία διότι υπέγραψαν την παράδοση του εθνικού εναέριου χώρου στους τοκογλύφους και δη τους Γερμανούς! Δεν φτάνει δηλαδή που παρέδωσαν 14 περιφερειακά αεροδρόμια στη FRAPORT, παραδίδουν και τον εθνικό μας εναέριο χώρο στους Γερμανούς. Κάλεσε δε την αντιπολίτευση, αλλά και την ίδια την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή να ανατρέψει την αρχική της απόφαση και να μην δεχθεί την παράδοση του εθνικού μας εναέριου χώρου στους τοκογλύφους, διαφορετικά ζήτησε να καθίσουν στο σκαμνί για εσχάτη προδοσία οι Τσίπρας-Καμμένος! 


Σημειώνουμε ότι χθες από την ίδια εκπομπή του Α. Μυλωνάκη, ο κ. Αλεβιζόπουλος έκανε τη μεγάλη αποκάλυψη περί παράδοσης του εθνικού μας εναέριου χώρου, από την κυβέρνηση Τσίπρα στους Γερμανούς!!!

Πρώτο σοκ από Ν.Τραμπ σε Α.Τσίπρα: Τηλεφωνική συνομιλία του νέου προέδρου των ΗΠΑ με Ρ.Τ.Ερντογάν «για όλα»...


Πρώτο σοκ από Ν.Τραμπ σε Α.Τσίπρα: Τηλεφωνική συνομιλία του νέου προέδρου των ΗΠΑ με Ρ.Τ.Ερντογάν «για όλα»...
Η επιχειρούμενη ελληνική προσπάθεια απαξίωσης (από την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και τα λοιπά κόμματα, πλην Λαϊκού Συνδέσμου) της νίκης του Ν.Τραμπ, φαίνεται ότι δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες: Η Αγκυρα "αγκάλιασε" αμέσως το νέο πρόεδρο εκμετελλευόμενη ακόμα και την τυπική, έστω αποστολή συγχαρητήριου τηλεγραφήματος στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο.

Πριν από λίγο μίλησαν στο τηλέφωνο ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν με το νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ για την κατάσταση στην περιοχή, το Αιγαίο και την Μέση Ανατολή.

Οπως αποκάλυψε νωρίς το απόγευμα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, "Ο Τoύρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ θα μιλήσουν τηλεφωνικά για όλα αυτά που απασχολούν την Τουρκία και τις ΗΠΑ".

 Ελπίζουμε να μην μοιράσουν (άμεσα...) και το Αιγαίο...

ΕΣΥ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ; Ώρα λοιπόν να το μάθεις! Άλλο Αλβανοί και άλλο Αρβανίτες


arbanites
Άγνοια η και
διαστρέβλωση της Ιστορίας προδίδει η καινοφανής άποψη που ακούσθηκε ότι δηλαδή μεγάλοι ήρωες του 1821 και των μετέπειτα εθνικών αγώνων υπήρξαν Αλβανοί.
Γίνεται σύγχυση με τους Αρβανίτες, τους αρβανιτόφωνους Έλληνες. Άλλο, όμως, Αλβανοί και άλλο Αρβανίτες. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Και εξηγούμεθα :
Ο Μάρκος Μπότσαρης, στην μνήμη του οποίου ασεβούν πολλοί, ήταν Έλλην αρβανιτόφωνος, όπως όλοι οι Σουλιώτες. Η ελληνική του συνείδηση φαίνεται και από την περίφημη φράση που είπε όταν πρωτοπάτησε στα Επτάνησα : »Ο Έλλην δεν μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος εκεί όπου κυματίζει η Βρεττανική σημαία». Το δε Λεξικό που έγραψε ήταν της αρβανίτικης – όχι αλβανικής – και ρωμαίικης απλής (νεοελληνικής). Άλλωστε δεν θα μπορούσε να έχει αλβανική εθνική συνείδηση, διότι κάτι τέτοιο εμφανίζεται μόλις το 1878 με την Λίγκα της Πριζρένης – Κοσσυφοπεδίου και μάλιστα ως τεχνιτό κατασκεύασμα ξένων δυνάμεων και θρησκευτικών προπαγανδών. Κατά την Τουρκοκρατία δεν υπήρχε έθνος Αλβανών. Οι κάτοικοι της σημερινής Αλβανίας διεκρίνοντο με κριτήριο την θρησκεία τους. Οι Ορθόδοξοι ήσαν Ρωμιοί, εντεταγμένοι στο ίδιο Γένος με τους υπόλοιπους Έλληνες. Οι Μουσουλμάνοι ένοιωθαν Τούρκοι, εξ ου και ο όρος Τουρκαλβανοί. Εάν μιλούμε για αλβανική συμμετοχή στην Ελληνική Επανάσταση δεν πρέπει να αναφερόμαστε στους Μποτσαραίους, την Μπουμπουλίνα και τους Κουντουριώτηδες, αλλά στους Τουρκαλβανούς που χρησιμοποιήθηκαν από την άλλη πλευρά ως σφαγείς των Ελλήνων.
Οι Βυζαντινοί πρόγονοί μας δεν ανέφεραν Αλβανούς στην Βαλκανική. Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος ονομάζει Αλβανούς μία φυλή του Καυκάσου. Ο Γεώργιος Καστριώτης – Σκεντέρμπεης, που θεωρείται εθνικός ήρωας των σημερινών Αλβανών, ονόμαζε εαυτόν Ορθόδοξον Ηπειρώτη (15ο αιών). Σε έγγραφα της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας στα τέλη του 15ου αιώνος η λέξη «Αλβανός» ερμηνεύεται » Έλληνες από την Ήπειρο και την Πελοπόννησο» χωρίς να αμφισβητείται η ελληνική συνείδησή τους. Η αλβανική συνείδηση είναι οπωσδήποτε ξενόφερτο κατασκεύασμα όπως αποδεικνύουν και μαρτυρίες των ιδίων των ενδιαφερομένων , τις οποίες κατέγραψε ο σύγχρονός μας διαπρεπής Βαλκανιολόγος Αχιλλεύς Λαζάρου.
Όταν η Ιταλία και η Αυστροουγγαρία για δικούς τους λόγους προσπαθούσαν να κατασκευάσουν αλβανικό κράτος ώστε να ελέγχουν την είσοδο της Αδριατικής, οι Τουρκαλβανοί ύψωναν στο Δυρράχιο την οθωμανική σημαία !
Προτιμούσαν την τουρκική παρά την άγνωστη σ’ αυτούς αλβανική εθνική συνείδηση. Άλλωστε και στους Βαλκανικούς πολέμους οι Μουσουλμάνοι της Αλβανίας πολέμησαν, και μάλιστα δυναμικά, στις τάξεις του Οθωμανικού στρατού. Μετά το 1908 πολλά από τα μέλη του Νεοτουρκικού κομιτάτου, το οποίο σχεδίασε και ξεκίνησε τον διωγμό των Ελλήνων ήταν Τουρκαλβανοί.
Η λέξη Αλβανία, σημαίνει Λευκή Χώρα από το λατινικό ΑΛΜΠΑ : λευκή. Είναι όρος με γεωγραφική και όχι εθνολογική σημασία.
Ο όρος Αρβανίτης που αφορά τους Σουλιώτες, τους Υδραίους, τους Σπετσιώτες και πολλούς κατοίκους των Μεσογείων, προέρχονται από τελείως διαφορετική ρίζα. Συγκεκριμένα από τη λέξη «Άρβανον», τοπωνύμιο της Βορείου Ηπείρου, που το βρίσκουμε ήδη από τον 11ο αιώνα στα κείμενα της Άννας Κομνηνής. Από το Άρβανον, δηλαδή από την Ελληνικοτάτη Βόρειο Ήπειρο, κατέβηκαν σε πόλεις και νησιά της Νοτίου Ελλάδος ελληνικοί πληθυσμοί που μιλούσαν αρβανίτικα. Δηλαδή μία διάλεκτο ανάμικτη με αρχαία ελληνικά, λατινικά, τουρκικά και εντόπια βαλκανικά γλωσσικά στοιχεία. Οι αρβανιτόφωνοι Έλληνες ουδέποτε είχαν διαφορετική συνείδηση από τους υπόλοιπους Έλληνες. Παρεμφερές παράδειγμα μας δίδουν οι σλαβόφωνοι Μακεδονομάχοι Κώττας, Κύρου, Νταλίπης και άλλοι, οι οποίοι πολέμησαν υπέρ της Ελλάδος κατά των Βουλγάρων κομιτατζήδων. Καθώς και οι τουρκόφωνοι Ορθόδοξοι της Καππαδοκίας που κράτησαν μέσω της Εκκλησίας την ελληνικότητά τους αν και έχασαν την ελληνική γλώσσα. Οι δίγλωσσοι Έλληνες αρβανιτόφωνοι, βλαχόφωνοι, σλαβόφωνοι, κ.λ.π. μας προσφέρουν χαρακτηριστικές αποδείξεις ότι στα Βαλκάνια κατά τους τελευταίους πέντε τουλάχιστον αιώνες η Ορθόδοξη πίστη – και γενικότερα η θρησκεία – διαμορφώνει την εθνική συνείδηση πολύ περισσότερο και από το γλωσσικό ιδίωμα.
Η σύγχυση μεταξύ των λέξεων Αλβανός και Αρβανίτης δημιουργείται μόνον στην ελληνική γλώσσα, διότι φαίνονται να μοιάζουν οι δύο όροι ηχητικά. Η ομοιότης είναι μόνο επιφανειακή. Στην ουσία διαφέρουν κατά πολύ. Άλλωστε οι ίδιοι οι Αλβανοί αποκαλούν εαυτούς Σκιπετάρ και την χώρα τους Σκιπερία : χώρα των Αετών. Τι κοινό μπορούν να έχουν ένας Σκιπετάρ και ένα Έλλην αρβανιτόφωνος ; Ίσως ο ένας να μπορεί να καταλαβαίνει κάποιες λέξεις από τον άλλο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχαν η έχουν την ίδια εθνική συνείδηση… Μην ξεχνούμε ότι Σέρβοι, Κροάτες και Βοσνιομουσουλμάνοι μιλούν ακριβώς την ίδια γλώσσα, παρά ταύτα συγκρούσθηκαν μεταξύ τους με οδυνηρές συνέπειες.
Σέβομαι και κατανοώ τις προσπάθειες πολιτικών και δημοσιογράφων να περιορίσουν τα ενδεχόμενα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας – αν και οι ρίζες των προβλημάτων δεν έχουν μελετηθεί σωστά – στην κοινωνία μας. Όμως κάτι τέτοιο δεν γίνεται με άγνοια η παραποίηση της ιστορικής αλήθειας. Ας μάθουμε καλά την Ιστορία μας ώστε και τους Έλληνες Αρβανίτες να τιμούμε για την εθνική τους προσφορά και με τον γείτονα αλβανικό λαό να διατηρούμε σχέσεις καλής γειτονίας, χωρίς βεβαίως να λησμονούμε την ελληνική κοινότητα της Βορείου Ηπείρου.
Του Κων/νου Χολέβα,
Πολιτικού Επιστήμονος








Πηγή: Himara.gr

Όλοι οι Έλληνες του νέου Προέδρου... Οι Έλληνες σύμβουλοι του Τραμπ


Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις Έλληνα θα βρεις από κάτω. Είναι άλλη μια λαϊκή ρήση που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και βρίσκει εφαρμογή στις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ. Εξάλλου Ελληνοαμερικανοί πολίτες, ανέκαθεν ασχολούνταν με την πολιτική στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Όλοι θυμόμαστε τον Μάικλ Δουκάκη που διεκδίκησε την προεδρία ή τον Τζορτζ Στεφανόπουλος που 20 χρόνια πριν συμβούλευε τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, σε θέματα Πολιτικής και Στρατηγικής.

Η υποψηφιότητα Τραμπ με τους Ρεπουμπλικάνους που αιφνιδίασε όλο τον πλανήτη, συνοδεύτηκε, ως είθισται, από τη συνδρομή προσώπων – κλειδιά που στήριξαν όλα τα στάδια της καμπάνιας. Μερικοί εξ αυτών είναι πρόσωπα ελληνικής καταγωγής κι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα με 45ο πρόεδρο τον Αμερικανό Μίδα.

Τζορτζ Παπαδόπουλοςpapa4
Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, σύμβουλος του Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Γεννήθηκε στο Σικάγο από γονείς που κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο DePaul University και το 2010 πήρε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το University College London. Κατέχει διευθυντική θέση σε εταιρεία στο Λονδίνο που ειδικεύεται σε ζητήματα ενεργειακής πολιτικής, ενώ έχει διατελέσει και ερευνητής του ινστιτούτου Hudson.
Πριν τον επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Παπαδόπουλος κατείχε θέση συμβούλου στην προεκλογική καμπάνια του Μπεν Κάρσον, ο οποίος αποχώρησε από την προεκλογική κούρσα ανακοινώνοντας την υποστήριξή του στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ.
Πρόσφατα, η επαγγελματική του δράση επικεντρώθηκε στη συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για τη σύναψη μίας ενεργειακής συμμαχίας, ενώ στο παρελθόν πραγματοποίησε δημόσια παρέμβαση προκειμένου να αρθεί το εμπάργκο πωλήσεων αμερικανικών όπλων στην Κύπρο. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, ο Παπαδόπουλος υπερθεμάτισε για τον κομβικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Κύπρος για την σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.
Κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση των «Ελληνοαμερικανών Φίλων του Τραμπ», αναφέρθηκε στην Χίλαρι Κλίντον επισημαίνοντας ότι είναι στα πράγματα για τρεις δεκαετίες και διερωτήθηκε «τι έκανε για την Ελλάδα, για την Κύπρο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο;» »Η Χίλαρι είχε επισκεφθεί και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, είδατε κάποια αλλαγή, έκανε κάτι;», διερωτήθηκε. Ο Τραμπ επιδιώκει την αλλαγή όχι μόνο στο σύστημα, αλλά και στη εξωτερική πολιτική, επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συγχαρητήριο μήνυμα με αναφορά στον Γιώργο Παπαδόπουλο ανέβασε στο twitter και ο Πάνος Καμμένος. Όπως γράφει:
kammenos33
Τζορτζ Τζιτζίκοςtzitzikoss
Έτερος Ελληνας στο πλευρό του Τραμπ ένας μαυρισμένος, γεροδεμένος άντρα με γυαλιά που φιγουράρει σχεδόν σε κάθε φωτογραφία με τον νέο – πλέον – Αμερικανό πρόεδρο. Είναι ο Τζορτζ Τζιτζίκος, διευθυντής επιχειρήσεων της εκστρατείας του και ένας από την αρχική πενταμελή ομάδα που βρίσκεται δίπλα του από την πρώτη στιγμή. Όπως έγραφε το περιοδικό «Κ», με μότο του το «οπουδήποτε, οποτεδήποτε» ο Ελληνοαμερικανός από τη Φλόριντα είχε αναλάβει να προετοιμάζει το έδαφος για τις συγκεντρώσεις του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών ανά τη χώρα. Η εταιρεία του Telion έχει ειδίκευση στη στρατηγική επικοινωνία, διαχείριση κρίσεων, επιχειρήσεις πολιτικής και VIP – και φαίνεται ότι κάνει «τέλεια» δουλειά, καθώς ο εργοδότης του πρόσφατα τον συνεχάρη δημοσίως, μέσω του Facebook.
Στους πελάτες της Telion συγκαταλέγονται οι τρεις προηγούμενοι υποψήφιοι πρόεδροι του ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο Λευκός Οίκος επί προεδρίας Τζορτζ Μπους και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. Σε εκείνον απευθύνθηκε επίσης η BP μετά το δυστύχημα στην υπεράκτια πλατφόρμα της στον Κόλπο του Μεξικού για να διαχειριστεί την κρίση στην περιοχή. Χωρίς αμφιβολία, ο Τζορτζ Τζιτζίκος έχει κερδίσει τη φήμη του ανθρώπου των ειδικών αποστολών. Το κάνει εντασσόμενος στην οργάνωση των πελατών του και προσφέροντας υπηρεσίες «πρώτης θέσης», όπως υπερηφανεύεται.
Από τη θέση του στην πρώτη γραμμή, ωστόσο, ο Τζιτζίκος έχει βρεθεί επίσης στο επίκεντρο κάποιων θερμών επεισοδίων, καθώς από τις συγκεντρώσεις του Τραμπ δεν λείπουν τα παρατράγουδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν διστάζει να αναλάβει ο ίδιος δράση, προσεγγίζοντας τους ταραξίες και ζητώντας τους να φύγουν, είτε με το καλό είτε με τη συνδρομή των ανδρών ασφαλείας. Στους εργαζομένους που βοηθούν στην προετοιμασία της εκδήλωσης όμως δείχνει το φιλικό του πρόσωπο, δωρίζοντάς τους καπέλα της εκστρατείας του Τραμπ, ενίοτε σχολιάζοντας ότι ταιριάζουν και με τα χρώματα που φοράνε.
Ρινς Πρίμπουςprimpus11
Ο πρόεδρος της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής Ρινς Πρίμπους είχε πάρει επ' ώμου αυτό που το περιοδικό Bloomberg Businessweekείχε χαρακτηρίσει ως ίσως την πιο δύσκολη δουλειά στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ο 44χρονος Ρεπουμπλικανός με την ελληνική καταγωγή κλήθηκε να ενώσει το κόμμα του υπό τον Τραμπ – κάτι που στην αρχή δεν φαινόταν καθόλου απλό και εύκολο. Άνθρωπος ήπιος, γλυκομίλητος, έχει προσπαθήσει να ανοίξει το κόμμα στους νέους, στις γυναίκες και τις μειονότητες – εκεί δηλαδή που συνήθως επιτίθεται με τη ρητορική του ο ίδιος ο Τραμπ.
Ο Πρίμπους έλκει την ελληνική του καταγωγή από τη μητέρα του και δηλώνει περήφανος γι' αυτήν. Εμφανίζεται τακτικά με την οικογένειά του στην ελληνική εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον. Οταν ήταν παιδί, περνούσε τα καλοκαίρια με τους συγγενείς του στην Αθήνα και γνωρίζει αρκετά καλά την πόλη, ενώ τα ελληνικά του είναι καλύτερα ακόμη και από ομογενείς που ασχολούνται επαγγελματικά με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Πόλεμος Ν.Τραμπ κατά Α.Μέρκελ: Αθλια δήλωση της Γερμανίδας προκαλεί την πρώτη κρίση - Τι της απάντησαν οι άνθρωποι του νέου προέδρου

«ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ»

 

του Πέτρου Αναστασίου
 
Με μία άθλια δήλωση που έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στις ΗΠΑ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προφανώς νομίζοντας ότι απευθύνεται στον Λουκασένκο, το φοβερό πρόεδρο της Λευκορωσίας που έχει "ανοικτούς λογαριασμούς" με το Βερολίνο, τον κάλεσε "Να σεβαστεί τη δημοκρατία, την ελευθερία, το σεβασμό του κράτους δικαίου, την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους, το χρώμα του δέρματός τους, τη θρησκεία, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές απόψεις".
 
"Με βάση αυτές τις αξίες, προσφέρομαι να συνεργαστώ στενά με τον μελλοντικό Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ", πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος. 
 
Δηλαδή θέτει και όρους!
 
Λες και υπάρχει περίπτωση να μην συνεργαστεί με τις ΗΠΑ επειδή εκλέχθηκε ο Ν.Τραμπ πρόεδρος; Που αν δεν υπήρχαν οι ΗΠΑ, η Μέρκελ θα ήταν ακόμα ή υπό ναζιστικό καθεστώς ή υπήκοος της κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανίας, μια "ανύπαρκτη" κόρη πάστορα μέλος της τοπικής κομμουνιστικής νεολαίας, όπως ήταν μέχρι το 1990.
 
Εχει πραγματικό θράσος η Μέρκελ να ζητά από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να σεβαστεί την δημοκρατία και την ελευθερία. Εννοεί όσο σεβάστηκε αυτή την δημοκρατία και την ελευθερία στην Ελλάδα;
 
Οι συνεργάτες του Ν.Τραμπ απαντώντας στην δήλωση της Α.Μέρκελ είπαν σχετικά: "Εχουμε πολύ καιρό μπροστά μας για να τα λέμε και με την Μέρκελ, αλλά και με τις γερμανικες εταιρείες που παραβιάζουν την αμερικανική νομοθεσία"...
 
"Κι εμείς δεν πιστεύουμε την πολιτική της Μέρκελ για το προσφυγικό και θα σταθούμε απέναντί της". Η δεύτερη απάντηση ήρθε από τα χείλη της Kέλιαν Κόνγουει, διευθύντριας της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.
 
"Η Χίλαρι Κλίντον θέλει να μιμηθεί την πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ για τους πρόσφυγες"  είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτικες της Γερμανίας και της Γαλλίας είναι "κατεστραμμένες". 
 
Μιλώντας στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ανέφερε "είναι κατεστραμμένες, είναι απλά κατεστραμμένες και επί πλέον υπάρχει και το προσφυγικό ζήτημα το οποίο καταστρέφει και την υπόλοιπη Ευρώπη. Δείτε τι έπαθε η Μέρκελ στις τελευταίες εκλογές, είναι απίστευτο".
 
Συνέχισε τη ρητορική του λέγοντας "Η Γερμανία είναι κατεστραμμένη. Η Γαλλία είναι κατεστραμμένη. Δείτε και τα αποτελέσματα των εκλογών, είναι τόσο άσχημα. Οι άνθρωποι έλεγαν «έλα μωρέ, όλα καλά θα πάνε».
 
Το λέω εδώ και δυο εβδομάδες, γιατί να πάνε όλα καλά για τη Μέρκελ; Εκατομμύρια πρόσφυγες πηγαίνουν στη Γερμανία. Η εγκληματικότητα είναι στα ύψη. Τα προβλήματα τους είναι αμείωτα και η Χίλαρι θέλει να γίνει η Μέρκελ των ΗΠΑ; Δεν πρόκειται να γίνει, δεν πρόκειται να το αφήσω να γίνει".
 
Να θυμήσουμε ότι ο ηγέτης της Λευκορωσίας Β.Λουκασένκο, όταν πριν από πέντε χρόνια ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε τον είχε κατηγορήσει ως "Δικτάτορα δεν σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια" αυτός του είχε απαντήσει ότι "Δεν ξέρω αν είμαι δικτάτορας, γιατί εμείς κάνουμε κανονικές εκλογές. Αλλά σίγουρα δεν είμαι... αδελφή, όπως εσύ"!
 
Ενα χρόνο αργότερα ο Γκίντο Βεστερβέλε παντρεύτηκε τον "καλό του"...
 

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ… 63Ο ΟΡΟΦΟ! Δείτε το χρυσό διαμέρισμα του Ντόναλτ Τραμπ σε πύργο της Νέας Υόρκης



Δείτε το χρυσό διαμέρισμα του Ντοναλντ Τραμπ!


 Με τέτοιο υπερπολυτελές σπίτι στον 63ο όροφο ουρανοξύστη, στο κέντρο της Νέα Υόρκης και με θέα που κόβει την ανάσα ξεχνά κάθε πίκρα του ο Ντόναλτ Τραμπ!

donald tramp 2
Ο δισεκατομμυριούχος, του οποίου η περιουσία ανέρχεται στα 4,5 δις δολάρια σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, (κατά τον ίδιο, στα 10 δις δολάρια) έχει μεγάλο αριθμό ακινήτων, αλλά η μόνιμη κατοικία του, είναι ένα διαμέρισμα σε έναν από τους πολλούς πύργους, στη Νέα Υόρκη.
donald tramp 3
Το εσωτερικό του διαμερίσματος… είναι όλο χρυσό! Χρυσό σαλόνι, χρυσές κουρτίνες, χρυσά χαλιά, χρυσοί πολυέλαιοι, χρυσές λεπτομέρειες στους πίνακες, χρυσές κορνίζες κτλ.
donald tramp 4
donald tramp 5
Η είσοδος στο κτίριο είναι στολισμένη κι αυτή με χρυσό και διαμάντια. Στο εσωτερικό του πύργου τα πατώματα είναι από σπάνιο μάρμαρο, τοιχογραφίες κοσμούν τις οροφές και τους τοίχους ενώ η ελληνική μυθολογία έχει την τιμητική της.
donald tramp 6
donald tramp 7
Όσο για τη θέα; Ο πύργος βρίσκεται δύο βήματα από το Central Park και από τον 63ο όροφο… κόβει την ανάσα!
donald tramp 8
φωτο από idesignarch.com και People


Πηγή

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ!


  Image result for ΠΟΥΤΙΝ ΤΡΑΜΠ IMAGES



ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΝΤΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ Η ΡΩΣΙΑ ΗΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ...
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ...;;; 
ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ...;;; 
ΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΡΩΤΙΚΟ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΡΑ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ  ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ... 
ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΕΝΑΝ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΟΥ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ ΠΟΥΤΙΝ...!!!


 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
 
 
 Πηγή:ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

Καστοριά: Με μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία αναμένετε η εξέλιξη της δίκης «Πολύζου» την Πέμπτη στην Καστοριά


polizos-dolofonia

Με μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία θα συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου η δίκη της υπόθεσης για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα Κοζάνης, που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Στο εδώλιο των κατηγορουμένων βρίσκονται η μητέρα του άτυχου Κωστή και ο πατριός του.

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου ενώ η δίκη ξεκίνησε με κανονικούς ρυθμούς, διεκόπη για το λόγο ότι απουσίαζαν ουσιαστικοί μάρτυρες, μεταξύ των οποίων η γνωστή δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη, η οποία και έφερε στη δημοσιότητα την εξαφάνιση και σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση.

Το πρωί της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου αναμένεται να καταθέσει η Αγγελικη Νικολούλη, ενώ μεγάλο ερωτηματικό και ενδιαφέρον γεννάται για το αν θα φέρει νέα στοιχεία για τη υπόθεση.
Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει 12 μάρτυρες από τους 18 συνολικά που κλήθηκαν από την Εισαγγελία Κοζάνης, μεταξύ των οποίων ο επιστήθιος φίλος του Κωστή, ο Σπύρος Καλαμπούκας καθώς επίσης και τα δύο αδέρφια του βιολογικού πατέρα του Κωστή. Συγκλονιστική ήταν όμως και η μαρτυρία του κυνηγού, ο οποίος εντόπισε το πτώμα του άτυχου νεαρού.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων, της μητέρας και του πατριού, αφού από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους, αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ έπειτα από απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να καταθέσει και ο ανήλικος αδερφός του Κωστή.

Σε κάθε περίπτωση, η δίκη της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου, του 23χρονου παιδιού που αγαπήθηκε από όλη την Ελλάδα, θα κλείσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς, αναζητώντας δικαίωση η ψυχή του άτυχου Κωστή, όπως δήλωσε στο KOZANILIFE.GR, ο επιστήθιος φίλος του.



Με πληροφορία απο KOZANILIFE.GR

Γαμώ τη Δημοκρατία τους ! Στο σφυρί σπίτια φτωχών, στο αρχείο τα δάνεια στα κόμματα!!!

wpid-wp-1446919059070.jpeg


Είκοσι πέντε δισεκατομμύρια ευρώ στοίχισε στους Έλληνες 

φορολογούμενους η νέα –πέμπτη στη σειρά – 

ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για να έχουν οι τραπεζίτες 

να μοιράζουν χρήμα στους φίλους τους και να μπορούν να 

απειλούν με πλειστηριασμό των σπιτιών τους εκατοντάδες 

χιλιάδες φτωχούς. Προσέξτε για να καταλάβετε τι εννοώ.

Η διαδικασία, λοιπόν, της περιβόητης ανακεφαλαιοποίησης συνέπεσε με μία φοβερή είδηση, ικανή να βγάλει κάθε τίμιο Έλληνα από τα ρούχα του. Αναφέρομαι στην είδηση
ότι τέθηκε στο αρχείο η δικογραφία για τα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας προς τα κόμματα.

Που τι σημαίνει; Σημαίνει ότι κανείς δεν θα τιμωρηθεί για τα περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στα κόμματα – και πρωτίστως στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ – χωρίς τραπεζικές εγγυήσεις. Φρόντισαν τα κόμματα γι αυτό ψηφίζοντας ειδική διάταξη, η οποία παρέχει ασυλία στους προέδρους, στα μέλη διοικητικών συμβουλίων και στα τραπεζικά στελέχη που ενέκριναν τις παράνομες αυτές δανειοδοτήσεις.

Μιλάμε για 400 εκατομμύρια ευρώ, ποσό τεράστιο αν συγκριθεί με το σκάνδαλο Κοσκωτά που έφτασε μόλις στα 60 μόλις εκατομμύρια ευρώ. Έριξε, όμως, μία κυβέρνηση και έβαλε τη χώρα στη δίνη μιας μακρόχρονης σκανδαλολογίας. Ακόμη πιο μικρό φαντάζει το κόστος του σκανδάλου Κοσκωτά, αν λάβει κανείς υπόψη του τα 500 εκατομμύρια ευρώ που χορηγήθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις σε 30 επιφανείς συμπατριώτες που ήδη διώκονται γι’αυτό και βέβαια τα 800 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν ως δάνεια σε ΜΜΕ.

Πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια φόρτωσαν στις πλάτες του λαού οι ανακεφαλαιοποιήσεις, που κανείς δεν γνωρίζει πως χρησιμοποιήθηκαν. Το δημόσιο έχει υποστεί ζημιά άνω των πέντε δισεκατομμυρίων – πρόκειται για δύο χρονιές ΕΝΦΙΑ, για να ξέρουμε τι λέμε- και από παράνομες χορηγήσεις δανείων της ΑΤΕ την περίοδο 2000-2012. Αυτό αναφέρεται σε πόρισμα της Εισαγγελίας Αθηνών και σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες, πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών. Μιλάμε για δανεικά και αγύριστα 1300 συμπατριωτών, των οποίων έχουν δεσμευτεί τα περιουσιακά στοιχεία.

Η διαδικασία, λοιπόν, της περιβόητης ανακεφαλαιοποίησης συνέπεσε με μία φοβερή είδηση, ικανή να βγάλει κάθε τίμιο Έλληνα από τα ρούχα του. Αναφέρομαι στο γεγονός ότι τέθηκε στο αρχείο η δικογραφία για τα δανεικά και αγύριστα της Αγροτικής Τράπεζας προς τα κόμματα…
Το pitsirikidotnet.gr είναι ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε  τις διαφημίσεις μου της Google πατώντας στην εικόνα.. Ευχαριστώ.





 pitsiriki1

  apodytiriakias.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ - Σοβαρά επεισόδια στο Ειρηνοδικείο - Βγάζουν... σηκωτούς συμβολαιογράφους και δικαστή! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Μπλοκαραν πλειστηριασμούς
“Ντου” και σοβαρά επεισόδια περίπου 150 ατόμων σημειώθηκε στο Ειρηνοδικείο στην Αθήνα έπειτα από την προσπάθεια διαδηλωτών να μπλοκάρουν πλειστηριασμούς
Ανάμεσα τους, μέλη της Λαϊκής Ενότητας, του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
loukareos10.jpg
louk10.jpg
louk11_0.jpg
louk12.jpg
louk13.jpg
louk14.jpg
louk17.jpg
Οι διαμαρτυρόμενοι εισέβαλαν στην αίθουσα και προπηλάκισαν τους συμβολαιογράφους, οι οποίοι είχαν ειδική άδεια, ενώ είχαν εγκλωβίσει και την ειρηνοδίκη, την οποία έβρεχαν με μπουκάλια με νερό.








Πηγή: newsit.gr

Δείτε Ποιος είναι ο Ντόναλντ Τράμπ

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Μανώλης Μάνου

Σε πλήρη αντίθεση με τα προγνωστικά των δημοσκόπων, ο  Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τράμπ,  είναι ο νέος «ένοικος» του Λευκού Οίκου και χρίζεται από τον Αμερικανικό λαό ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.Ο Ντόναλντ Τζον Τραμπ (Donald John Trump, Νέα Υόρκη, 14 Ιουνίου 1946) είναι Αμερικανός
επιχειρηματίας, κτηματομεσίτης, τηλεοπτική προσωπικότητα, συγγραφέας και εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
trump 2
Είναι Πρόεδρος του The Trump Organization και ιδρυτής της αλυσίδας ξενοδοχείων-καζίνο Trump Entertainment Resorts. 
trump buildin
Παρουσίασε επίσης το τηλεπαιχνίδι-ριάλιτι του NBC The Apprentice από το 2004 μέχρι το 2015. Επίσης έχει εισαχθεί στο WWE Hall of Fame το 2013, στην πτέρυγα των επιχειρηματιών.
pateras tramp
Γεννήθηκε το 1946 στο Κουίνς, Νέα Υόρκη. Παράλληλα με τις σπουδές του στη Σχολή Γουάρτον στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, δούλεψε στην κτηματομεσιτική εταιρεία του πατέρα του Φρεντ Τραμπ, στην οποία εντάχθηκε επίσημα το 1968.
trump 4
Ανέλαβε την ηγεσία της το 1971 την μετονόμασε σε The Trump Organization, και άρχισε να ασχολείται με την κατασκευή μεγάλου μεγέθους κτιρίων. Οι αλλαγές στις τιμές των ακινήτων στα τέλη της δεκαετίας του 1980 οδήγησε την The Trump Organization στα πρόθυρα της καταστροφής, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να ορθοποδήσει ξανά.
 Το περιοδικό Forbes εκτίμησε την περιουσία του το 2015 σε 4 δις δολάρια ΗΠΑ.
Στις 16 Ιουνίου 2015, ο Τραμπ ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών στις εκλογές του 2016, διεκδικώντας το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Η έντονη επιχειρηματικότητα του νέου Προέδρου των ΗΠΑ και η μεγάλη περιουσία και επιχειρήσεις που είχε να διαχειριστεί δεν στάθηκαν εμπόδιο για μια επίσης επιτυχημένη πορεία στα προσωπικά του.
Ο πρώτος γάμος του Ντόναλντ Τραμπ ήταν με την Τσέχα Ιβάνα, μια τέως αθλήτρια και μοντέλο, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, ενώ η ίδια συμμετείχε και στην επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου της, ενώ μετά από μερικά χρόνια χώρισαν. Η δεύτερη σύζυγος του νέου Προέδρου των ΗΠΑ ήταν η ηθοποιός Μάρλα Μαπλς, με την οποία προτού χωρίσουν απέκτησαν ένα παιδί, ενώ ο γάμος τους διήρκησε δυο χρόνια.
Μέχρι σήμερα είναι παντρεμένος με ένα μοντέλο από την Σλοβενία, την Μελάνια Κνάους, με την οποίαν έχει έναν γιο και ένα ήρεμο γάμο.

Σύντομο πορτρέτο
14 Ιουνίου 1946: Γέννηση στη Νέα Υόρκη.
1964-1968: Εμπορικές σπουδές.
1968: Μπαίνει στην επιχείρηση του πατέρα του.
1971: Αναλαμβάνει την επιχείρηση του πατέρα του, γίνεται δισεκατομμυριούχος κτίζοντας πολυτελή ξενοδοχεία, καζίνο, γήπεδα γκολφ.
1977: Πρώτος από τρεις γάμους.
1978: Γέννηση του Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ.
Μέχρι το 1987: Δημοκρατικός.
1987-1999: Ρεπουμπλικανός.
1999-2001: Μεταρρυθμιστικό κόμμα.
2001-2009: Δημοκρατικός.
2004-2015: παρουσιαστής του τηλεριάλιτι «The Apprentice».
2012: Πάλι Ρεπουμπλικανός!
Ιούνιος 2015: Υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Μάιος 2016: Νικητής των προκριματικών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
8 Νοεμβρίου 2016: Νικητής των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ!

Νέος πρόεδρος ΗΠΑ: Τι σημαίνει η νίκη του Τραμπ για την Ελλάδα


Νέος πρόεδρος ΗΠΑ: Τι σημαίνει η νίκη του Τραμπ για την Ελλάδα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΩΣ ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΕΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Νέος πρόεδρος ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον δεν έχουν πει και πολλά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής τους εκστρατείας για την Ελλάδα.

Στο Λευκό Οίκο «μετακομίζει» ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς κέρδισε και τις τελευταίες τέσσερις έδρες που απέμεναν για να ανακηρυχθεί και επίσημα νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Την τελευταία φορά που μίλησε ο Τραμπ για την Ελλάδα ήταν τον Ιούλιο του 2015, όταν η ελληνική κυβέρνηση ήταν ακόμα σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της.
Μιλώντας στο Fox News ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος είχε πει ότι οι ΗΠΑ δεν θα έπρεπε να αναμιχθούν πολύ στο ζήτημα του ελληνικού χρέους. «Έχουμε αρκετά προβλήματα. Αφήστε τη Γερμανία να διαχειριστεί το ελληνικό ζήτημα», είχε πει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, με την εκλογή του Τραμπ, αναμένονται να ανατραπούν πολλές εκ των πολιτικών της Αμερικής, που θεωρούνταν «αδιαπραγμάτευτες» και αφορούν την εξωτερική και την αμυντική της πολιτική.

Από την πλευρά του ο Γιούργκεν Χαρντ, συντονιστής της γερμανικής κυβέρνησης για τις διατλαντικές σχέσεις, παραδέχτηκε ότι «είναι δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις». «Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έχει ελάχιστους συμβούλους με τους οποίους τα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης θα μπορούσαν να έχουν επαφές και όλο το στενό του περιβάλλον αποτελείται από ανθρώπους που δεν προέρχονται από τον πολιτικό χώρο».


Άκρως απρόβλεπτος

Ωστόσο πέραν όλων αυτών εκείνο που τρομάζει πραγματικά τη γερμανική κυβέρνηση είναι το απρόβλεπτο του χαρακτήρα του Τραμπ. «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι οι αυθορμητισμός του», υποστηρίζει ο Γιούργκεν Χαρντ.

Είναι το ακριβώς αντίθετο από τη Μέρκελ που παίρνει χρόνο για να ζυγίσει τις αποφάσεις της, επισημαίνει η εφημερίδα Handelsblatt και προσθέτει: «Και να ψάξει κανείς δεν πρόκειται να βρει δημόσιες τοποθετήσεις της καγκελαρίου υπέρ της μιας ή της άλλης υποψηφιότητας».

Με πληροφορίες από: Deutsche Welle