28 Αυγούστου 2022

Βρετανία – «Δεν πληρώνω»: Δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί αρνούνται να πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος


 

Βρετανία – «Δεν πληρώνω»: Δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί αρνούνται να πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος

Τον Οκτώβριο, οι μέσοι λογαριασμοί ρεύματος και φυσικού αερίου θα είναι αυξημένοι κατά 80%

Νέο βρετανικό κίνημα με το σύνθημα «Μην πληρώσετε τους λογαριασμούς ρεύματός σας» φαίνεται πως ξεκινά τη μάχη του, ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση που πλήττει τους πολίτες παγκοσμίως.

Σχετικό και εκτεταμένο ρεπορτάζ για το εν λόγω κίνημα φιλοξενεί στις σελίδες της η γαλλική εφημερίδα Le Monde, έχοντας μάλιστα το ρεπορτάζ και πρώτο θέμα δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τη σημαντικότητα του ζητήματος της ενεργειακής κρίσης διεθνώς.

Η Αν Βίβιαν-Σμιθ περνά τον χρόνο της ελέγχοντας τον ηλεκτρικό της μετρητή, «εμμονικά».

Πάντα πρόσεχε την κατανάλωσή της, αλλά τους τελευταίους μήνες έχει μετρήσει και την παραμικρή από τις χειρονομίες της: φτιάχνει λιγότερα ζεστά ροφήματα, αποφεύγει να ανοίγει την τηλεόραση, σβήνει τα φώτα όσο μπορεί. Ζώντας στο Νότινγκγχαμ, στη βόρεια Αγγλία, βαριά ανάπηρη από μια εκφυλιστική ασθένεια, αυτή η πρώην δικαστής δεν μπορεί να εργαστεί και εξαρτάται από την κοινωνική βοήθεια, η οποία δεν έχει αυξηθεί εδώ και τρία χρόνια.

Ο σύζυγός της, ο οποίος εργάζεται σε πανεπιστήμιο, βγάζει περίπου 1.000 λίρες (1.200 ευρώ) το μήνα και έλαβε αύξηση μόνο 1,5% φέτος, πολύ κάτω, δηλαδή, από τον πληθωρισμό. Ο λογαριασμός τους για φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα, από την άλλη, εκτινάχθηκε τον Απρίλιο από 82 σε 145 λίρες τον μήνα. «Στην αρχή της χρονιάς, δεν ήμασταν πλούσιοι, αλλά ήταν εντάξει. Τώρα η ζωή μας έχει συρρικνωθεί».

Αυτές οι επιπλέον 63 λίρες τον μήνα κάνουν τεράστια διαφορά στην καθημερινότητά τους. Λίγο πριν το καλοκαίρι, πέθανε ο κουνιάδος της κυρίας Βίβιαν-Σμιθ, που ζούσε στην Κορνουάλη. Δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά το εισιτήριο του τρένου για να πάει στην κηδεία. «Κόστισε 128 λίρες, ακριβώς τα επιπλέον χρήματα που πληρώσαμε για ενέργεια για δύο μήνες».

Η δυσκολία των συνθηκών διαβίωσής του είναι μόνο η αρχή. Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, το Office of Gas and Electricity Markets (Ofgem), η βρετανική ρυθμιστική αρχή ενέργειας, ανακοίνωσε ότι οι λογαριασμοί θα αυξηθούν κατά 80% τον Οκτώβριο. Αρκετές φορές το χρόνο, καθορίζει το ανώτατο όριο για ένα μέσο νοικοκυριό: τον Οκτώβριο του 2021, αυτό ήταν 1.277 λίρες ετησίως. Τον Απρίλιο, αυξήθηκε στις 1.971 λίβρες. τον Οκτώβριο, θα είναι… 3.549 λίρες. Αυτό είναι σχεδόν τριπλάσιο μέσα σε ένα χρόνο.

Μέχρι και πενταπλάσια μέσα σε 18 μήνες η τιμή

Η συνέχεια θα είναι ακόμα χειρότερη. Οι επόμενες αυξήσεις, που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο και τον Απρίλιο του 2023, αναμένεται να φτάσουν τις 5.386 λίρες και τις 6.616 λίρες αντίστοιχα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Cornwall Insight, μιας εταιρείας συμβούλων ενέργειας. Αυτός είναι ένας πενταπλασιασμός των τιμολογίων σε δεκαοκτώ μήνες.

Δεν υπάρχει δασμολογική ασπίδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τον Μάιο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε βοήθεια 14 δισεκατομμυρίων λιρών, αλλά αυτή θα καλύψει μόνο το 47% των αυξανόμενων λογαριασμών, λέει το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ένας άνεμος εξέγερσης αναδύεται μεταξύ των Βρετανών. Μέσα σε δύο μήνες, μικρά κιτρινόμαυρα φυλλάδια άρχισαν να εμφανίζονται σε όλη τη χώρα. Τα βλέπουμε επικολλημένα σε στάσεις λεωφορείων στο Λονδίνο, διανεμημένα στους δρόμους του Σέφιλντ και του Μάντσεστερ ή να διακοσμούν την είσοδο ενός ιχθυοπωλείου στο Μπρίστολ. Με μεγάλα λευκά γράμματα, το κείμενο είναι απλό και ξεκάθαρο: «Μην πληρώνετε λογαριασμούς ρεύματος».

Το Don’t Pay UK είναι ένα κίνημα πολιτών, το οποίο δεν οργανώνεται από κανένα πολιτικό κόμμα ή συνδικάτο. Τον Ιούνιο, κάποιοι φίλοι τύπωσαν 20.000 φυλλάδια και τα μοίρασαν σε μια διαδήλωση. Η ιδέα τους: εάν 1 εκατομμύριο άνθρωποι δεσμευτούν σε αυτό μέχρι τον Οκτώβριο, υπόσχονται να αναστείλουν την άμεση χρέωσή τους από τον προμηθευτή ενέργειας τους. Σχεδόν 120.000 άτομα έχουν πλέον υπογράψει.

«Πρέπει να χτυπήσουμε τους προμηθευτές στο πορτοφόλι»

«Πρέπει να χτυπήσουμε τους προμηθευτές στο πορτοφόλι, για να τους αναγκάσουμε να επαναδιαπραγματευτούν τις τιμές τους», εξηγεί ο Σάιμον Χόουαρντ, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που υπέγραψε, στις αρχές Ιουλίου, όταν η καμπάνια περιοριζόταν μόνο σε μια σελίδα στο Facebook.

Από τότε, η ιδέα έχει επεκταθεί. Στο Μάντσεστερ, ο 24χρονος Πάτρικ Φόστερ, εντάχθηκε στο κίνημα.

«Μου αρέσει αυτή η καμπάνια, η οποία προσελκύει πραγματικά ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, όχι ακτιβιστές. Η δέσμευσή του μέχρι στιγμής έχει περιοριστεί σε μερικές τηλεδιασκέψεις και στη διανομή φυλλαδίων. «Αυτό το κίνημα μπορεί να γίνει σαν αυτό του «δημοσιολογικού φόρου»», πιστεύει, σε σχέση με αυτόν τον φόρο, του οποίου η δημιουργία είχε προκαλέσει ταραχές το 1990 και οδήγησε στην πτώση της Μάργκαρετ Θάτσερ.

«Αρκεί, να δράσουμε τώρα», επιβεβαιώνει ο Νταν Στερν. Όταν δημιούργησε το ιχθυοπωλείο του στο Μπρίστολ, το The Fish Shop, πριν από μια δεκαετία, πλήρωνε 8 πένες την κιλοβατώρα. «Ανέβηκε στις 12 πένες, μετά στις 14 πένες, πριν από δύο ή τρία χρόνια, και τώρα ανέβηκε στις… 30 πένες». Είναι τυχερός.

Ενεργειακή φτώχεια

Αυτοί οι νέοι ακτιβιστές ανταλλάσσουν συμβουλές μέσω email, προσπαθούν να οργανωθούν, αλλά πολλοί αναγνωρίζουν ότι μπορεί να μην τολμήσουν να αρνηθούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους τον Οκτώβριο.

Η κυρία Βίβιαν-Σμιθ επέλεξε να μην υπογράψει, πιστεύοντας ότι ο κίνδυνος ήταν πολύ μεγάλος.

«Ως πρώην δικαστής, ξέρω ότι δεν θα μου κόψουν το ρεύμα αν δεν πληρώσω. Από την άλλη, η δικαιοσύνη θα εξουσιοδοτήσει να μου εγκαταστήσει κάποιος έναν προπληρωμένο ηλεκτρικό μετρητή, ο οποίος επιβάλλει υψηλότερο τιμολόγιο. Δεν μπορώ να πάρω αυτό το ρίσκο».

Στο Σέφιλντ, ο Λέμπι, που είδε τον λογαριασμό του να διπλασιάζεται και υπέγραψε την εκστρατεία, είναι επίσης διστακτικός. «Ειλικρινά, ελπίζω ότι αυτό θα αναγκάσει την κυβέρνηση να δράσει και ότι δεν θα χρειαστεί να αναλάβουμε δράση εμείς».

Επί του παρόντος, οι βρετανικές αρχές σιωπούν: ο Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να φύγει και η Λιζ Τρας, το φαβορί για τη διαδοχή, παρέμεινε ασαφής σχετικά με τη δράση της. Αν δεν κάνει τίποτα, οι συνέπειες είναι γνωστές: το 2021, υπήρχαν 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριά σε «ενεργειακή φτώχεια» (τα οποία πληρώνουν περισσότερο από το 10% του εισοδήματός τους σε λογαριασμούς). Τον Οκτώβριο, θα υπάρχουν 8,9 εκατομμύρια, ενώ τον Ιανουάριο του 2023, θα είναι 15 εκατομμύρια, σύμφωνα με υπολογισμούς της ένωσης Ομάδα Δράσης για την Παιδική Φτώχεια. Ή, για να το πούμε απλά, περισσότερα από ένα στα δύο νοικοκυριά.

 Με πληροφορίες και υλικό από το pronews.gr

ΕΠΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ:

1. Το κόλπο της κυβέρνησης δίνει επιδότηση ρεύματος στους πολίτες από τα λεφτά τους, και τα παίρνουν οι εταιρίες με τις αυξήσεις.

2.H ELPEDISON με την ΔΕΔΥΕΕ στην Καστοριά χωρίς προειδοποίηση κόβουν το ρεύμα και για 100 και 120 ευρώ Κυβερνητική τρομοκρατία.

 
3.Για διογκωμένο πόσο 150ευρώ κόβουν το ρεύμα σε ευάλωτους συνταξιούχους κ.α. Η κυβέρνηση στηρίζει τις εταιρίες.

«Βεντέτα» με τα ξένα ΜΜΕ άνοιξε η κυβέρνηση: «Θυμίζει αυταρχικά καθεστώτα τύπου Κίνας» γράφει το Politico!


Μήπως τύπου Νικολάϊ Τσαουσέσκου Ρουμανίας το πιο ακριβές;
«Βεντέτα» με τα ξένα ΜΜΕ άνοιξε η κυβέρνηση: «Θυμίζει αυταρχικά καθεστώτα τύπου Κίνας» γράφει το Politico!

Σε όλες τις πρωτεύουσες του δυτικού κόσμου τα ΜΜΕ «κανονιοβολούν» την ελληνική κυβέρνηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών - Από την εποχή της στρατιωτικών κυβερνήσεων 1967-1974 είχε να συμβεί αυτό

Επανέρχεται στις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης ο ξένος Τύπος, με το Politico παίρνει πάλι την σκυτάλη και να συγκρίνει την ελληνική κυβέρνηση «με αυταρχικά καθεστώτα σαν της Κίνας» με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών των επικοινωνιών πολιτικών και δημοσιογράφων!

Από την εποχή των στρατιωτικών κυβερνήσεων 1967-1974 είχαν να συμβούν τέτοιες επιθέσεις κατά ελληνικής κυβέρνησης. Πάνω από 200 άρθρα έχουν δημοσιευθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες εναντίον της και αυτό μόνο συμπτωματικό δεν είναι: Τα επικοινωνιακά «μαξιλάρια» της κυβέρνησης στο εξωτερικό, όχι απλώς δεν υπάρχουν, αλλά έχουν μετατραπεί σε «αγκάθια».

Ειδικότερα, το Σάββατο ο αρχισυντάκτης της ευρωπαϊκής έκδοσης του Politico, Τζαμίλ Αλντερίνι, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο newsletter του Politico στην «αισχρή συμπεριφορά που υπέστη η συνάδελφος του Politico, Νεκταρία Σταμούλη», θίγοντας ακόμη μια φορά το ζήτημα της στοχοποίησης της δημοσιογράφου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Δεν σταματά όμως εκεί, αφού επισημαίνει: «Έχοντας εργαστεί τα περισσότερα χρόνια της καριέρας μου σε αυταρχικά – η και ολοκληρωτικά- καθεστώτα (Κίνα), γνωρίζω τις πιέσεις και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι».

«Καλώ την ελληνική κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για τη διαφύλαξη των αρχών της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας του λόγου που υποστηρίζει ότι υπερασπίζεται» καταλήγει ο Τζαμίλ Αντερλίνι, σε ένα ευθύ μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση.

Η παρέμβαση Αντερλίνι έρχεται λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του Politico για την σύμπραξη της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Έυας Καϊλή με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία, ώστε να μην έρθει η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ειδικά την τελευταία εβδομάδα τα διεθνή ΜΜΕ πηγαίνουν την ελληνική κυβέρνηση από «γωνία σε γωνία» για το κακούργημα των υποκλοπών.

Σήμερα δέχτηκε «πυροβολισμό» από το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ΑGI.

Τις προηγούμενες ημέρες ήταν οι Financial Times, οι ΝΥ Τimes και το Reuters που «πυροβόλησαν» τον Κ.Μητσοτάκη.

Όσο για το Politico έχει προχωρήσει σε «ηχηρά ραπίσματα» κατά του Κ.Μητσοτάκη με αφορμή την επίθεση του Γ.Οικονόμου κατά της ανταποκρίτριάς του Νεκταρίας Σταμούλη.

Μέχρι πριν λίγο καιρό ο Κ.Μητσοτάκης απολάμβανε μία ιδιαίτερη «ασυλία» σε Ελλάδα και Δύση από το σύνολο των ΜΜΕ.


Προηγούμενα άρθρα:

Αρθρα για την Καστοριά:


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αποσύρθηκαν όλα τα BMP-1 από τη Χίο – Ακάλυπτο πλέον το νησί


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αποσύρθηκαν όλα τα BMP-1 από τη Χίο – Ακάλυπτο πλέον το νησί

Ξεκίνησαν το ταξίδι για Ουκρανία

Σύμφωνα με πληροφορίες του pronews.gr ολοκληρώθηκε η απόσυρση όλων των TOMA BMP-1 από τη Χίο και τα οποία βρίσκονται πλέον καθ’ οδόν για Ουκρανία, με το νησί να μένει ακάλυπτο. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 40 με 50 ΤΟΜΑ τα οποία αποτελούσαν κομβικής σημασίας οπλικά συστήματα για τον ΕΣ, για την αντιμετώπιση αεραποβάσεων, καθώς και ενεργειών κάθετης υπερκέρασης με ελικόπτερα, οι οποίες όπως είδαμε και στη ρωσική επιχείρηση στο αεροδρόμιο «Αντόνοφ» μπορεί να έχουν συντριπτικές συνέπειες.   

Τα BMP-1 βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για να τους προστεθούν Ουκρανικά συστήματα ενδοεπικοινωνιών. Στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην Αλεξανδρούπολη όπου θα πάρουν τον δρόμο για την Ουκρανία.

Όπως είχε αποκαλύψει το pronews.gr, η απόσυρσή τους από τη Χίο ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου, ενώ το ίδιο αναμένεται αν συμβεί και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 

Τα «πολύτιμα» BMP-1 με το πυροβόλο των 73 χλστ. εμβέλειας 4.500 μέτρων, θα αντικατασταθούν με παλαιά και κακοσυντηρημένα Γερμανικά Marder-1Α3 με το «ασθενικό» πυροβόλο των 20 χλστ. με ακτίνα δράσης μόλις 1800 μέτρα.

 


 

Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141 

Διαβάστε και το kastorasnews.blogspot.com

Χορηγοί


 





Λεφτά «τέλος»: Σε προπληρωμένες κάρτες & δωροκάρτες θα καταβάλλονται τα περισσότερα επιδόματα από το 2023!



Λεφτά «τέλος»: Σε προπληρωμένες κάρτες & δωροκάρτες θα καταβάλλονται τα περισσότερα επιδόματα από το 2023!

Θα ελέγχονται τα πάντα και ορισμένες δαπάνες θα απαγορεύονται!

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση από το 2023, σχεδιάζει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο καταβάλλονται τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ, ( πρώην ΟΑΕΔ) , τα οποία αντί για τον λογαριασμό του κάθε δικαιούχου, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα κράτη του κόσμου, θα καταβάλλοντα πλέον σε προπληρωμένες κάρτες ή ακόμα και δωροκάρτες(!), με τους δικαιούχος κάποιων επιδομάτων να πληρώνονται σε είδος. 

Επίσης η κυβέρνηση θα ελέγχει που ξοδεύουν τα λεφτά τους οι δικαιούχοι, με κάποιες δραστηριότητες διασκέδασης να είναι απαγορευμένες, ενώ θα υπάρχει και όριο ανάληψης μετρητών.  

Το νέο αυτό σχέδιο γίνεται στο πλαίσιο «αξιοποίησης» από την κυβέρνηση των πόρων από το ταμείο ανάκαμψης (άραγε πόσα θα λάβουν τα καταστήματα και οι τράπεζες για τις υπηρεσίες που θα παρέχουν με τις δωροκάρτες και τις προπληρωμένες κάρτες;).

Οι αλλαγές που θα γίνουν έχουν ως εξής:

  • Θα καθιερωθούν προπληρωμένες κάρτες και για τα άλλα σημαντικά προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, όπως το επίδομα τέκνου και το επίδομα για τη γέννηση,
  • Θα πληρώνονται με κάρτες τα βασικά επιδόματα ανεργίας της ΔΥΠΑ, π. ΟΑΕΔ
  • Θα καθιερωθούν όρια ανάληψης μετρητών για τις προπληρωμένες κάρτες και το ποσό που θα μένει πέραν του ορίου θα μπορεί να δαπανάται μόνο με ηλεκτρονικές πληρωμές, δηλαδή με αγορές μέσω POS, αγορές μέσω e-banking κ.α.
  • Θα δοθούν κίνητρα για τη χρήση των προπληρωμένων καρτών για συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες (όπως οι δαπάνες για τα παιδιά ή για τον τοκετό) και θα απαγορευθούν άλλες δαπάνες, όπως για τζόγο. Με αυτό τον τρόπο η προπληρωμένη κάρτα δεν θα επιτρέπει την συναλλαγή σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιχειρεί να κάνει μία απαγορευμένη δαπάνη.

Μάλιστα, σε εμπαιγμό των νέων γονέων προχωρά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα γέννησης των 2000 ευρώ που άρχισε να δίδεται από τον Ιανουάριο του 2020, αναμένεται από το τέλος του έτους  να δίδεται σε δωροκάρτα και όχι με κατάθεση χρημάτων στον λογαριασμό! 

  Με την κάρτα αυτή οι δικαιούχες μητέρες θα μπορούν να αγοράζουν οποιοδήποτε προϊόν τους χρειάζεται από οποιοδήποτε κατάστημα της χώρας με βρεφικά ή παιδικά είδη, αλλά δεν θα μπορούν να κάνουν ανάληψη ούτε ενός σεντ από αυτό, καθώς δεν θα αντιστοιχεί σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό τους. Αντίθετα, με βάση το υφιστάμενο σύστημα, το ποσό των 2.000 ευρώ κατατίθεται σε έναν τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας και αυτή μπορεί να κάνει άμεση ανάληψη ακόμα και όλου του ποσού μέσω του ΑΤΜ ή τραπεζικού υποκαταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 65.000 με 75.000 νέες μητέρες , εισπράττουν το επίδομα αυτό, το οποίο είναι μία πολύ σημαντική ανάσα στις δύσκολες εποχές που διανύει η χώρα.

Τα επιδόματα που αναμένεται να ενταχθούν στην προπληρωμένη κάρτα η στη δωροκάρτα.

  • Επίδομα Γέννησης
  • Επίδομα Παιδιού (Α21): Χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος. Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.
  • Προνοιακά αναπηρικά – διατροφικά επιδόματα: Καταβάλλονται 10 προνοιακά αναπηρικά επιδόματα σε περίπου 163.000 δικαιούχους, μεταξύ άλλων επίδομα κίνησης, οικονομική ενίσχυση ατόμων με βαριά αναπηρία ή με βαριά νοητική υστέρηση ή κωφών και βαρήκοων ατόμων ή με αναπηρία όρασης κ.α.
  • Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων: Χορηγείται σε όσους δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο για την συνταξιοδότηση ασφαλιστικό χρόνο και ανέρχεται σε 360 ευρώ.
  • Αγροτική εστία: Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ). Το πρόγραμμα αφορά στην καταβολή χρηματικού βοηθήματος ύψους 700 ευρώ σε 4.000 τρίτεκνες μητέρες και 1.000 ευρώ σε 1.000 πολύτεκνες μητέρες.
  • Επίδομα αναδοχής: Για κάθε παιδί που τοποθετείται σε αναδοχή χορηγείται στους ανάδοχους γονείς ή στο ίδιο μετά την ενηλικίωσή του, οικονομική ενίσχυση, για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών διαβίωσης του αναδεχόμενου ατόμου. Το ποσό που καταβάλλεται ξεκινάει από 325 ευρώ και κλιμακώνεται στα 375 ευρώ και πάνω για παιδιά με παθήσεις.
  • Ενίσχυση σε Οικογένειες Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών: Το ποσό ξεκινάει από 300 έως 600 ευρώ με τη χρήση εισοδηματικών κριτηρίων.
  • Επίδομα ανεργίας: Διαμορφώνεται από 219 ευρώ έως 438 ευρώ το μήνα για έως ένα έτος, ανάλογα με το χρονικό διάστημα ασφάλισης του ανέργου και των αποδοχών του.
  • Ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής ανεργίας
  • Ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στο μητρώο ανέργων
  • Επίδομα επίσχεσης
  • Ειδικό βοήθημα σε αποφυλακισθέντες
  • Ειδικό εποχικό βοήθημα
  • Βοήθημα μακροχρονίως ανέργων ύψους 200 ευρώ για έως 12 μήνες
  • Επίδομα αφερεγγυότητας εργοδότη
  • Επίδομα διαθεσιμότητας.

Η κυβέρνηση "Του ο,τι θέλω κάνω" το 2023 θα έχει καταρρεύσει υπό το βάρος του παγωμένου και πεινασμένου  λαού στους δρόμους.  


Με πληροφορία από το pronews.gr

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

 
 

Διαβάστε και το kastorasnews.blogspot.com

Χορηγοί


                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084