04 Ιουλίου 2019

Ποιός είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος "Ελληνική Λύση"



Ο Κυριάκος Βελόπουλος γεννήθηκε στις 24-10-1965 στην Γερμανία και κατάγεται από αγροτική οικογένεια προσφύγων. Είναι έγγαμος και έχει μία κόρη.
Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο Δενδροποτάμου υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στην ηπειρωτική χώρα. Από τον στρατό απολύθηκε με το βαθμό του Έφεδρου Αξιωματικού.

Στη συνέχεια εγγράφηκε στη Σχολή Δημοσιογραφίας του «Κέντρου Ελευθέρων Φιλοσοφικών Κοινωνικών Σπουδών», παρακολουθώντας μαθήματα ως υπότροφος. Από τη Σχολή αποφοίτησε το 1990 με βαθμό Άριστα.
Το 2013 έλαβε το Πτυχίο του με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό. από το  Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο  Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία και από το 2017 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας.
Ομιλεί πολύ καλά την Αγγλική και τη Γερμανική γλώσσα, γνωρίζει να χειρίζεται Η/Υ και έχει καλές γνώσεις σχεδίασης, παραγωγής και διαχείρισης νέων μέσων επικοινωνίας. Επίσης, διαθέτει γνώσεις ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού μοντάζ.

Με την ιδιότητα του δημοσιογράφου εργάζεται από το 1989 έως και σήμερα, σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Έχει συνεργαστεί με:
•    Τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Βορείου Ελλάδας «Ερμής» και «TV Θεσσαλονίκη», αναλαμβάνοντας την αρχισυνταξία και παρουσίαση της εκπομπής πολιτικού, ιστορικού περιεχομένου και θεμάτων της επικαιρότητας «Βουλή των Πολιτών».
•    Τους τηλεοπτικούς Σταθμούς «Εγνατία» και «Μακεδονία TV», έχοντας την αρχισυνταξία και παρουσίαση της εκπομπής πολιτικού, ιστορικού περιεχομένου και θεμάτων της επικαιρότητας «Βουλή».
•    Τον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΑΣΤΥ, έχοντας την αρχισυνταξία και παρουσίαση της εκπομπής πολιτικού, ιστορικού περιεχομένου και θεμάτων της επικαιρότητας «Ελληνόραμα».
•    Τους τηλεοπτικούς σταθμούς «Extra», «Kontra» και «Zoom», έχοντας την αρχισυνταξία και παρουσίαση της εκπομπής πολιτικού, ιστορικού περιεχομένου και θεμάτων της επικαιρότητας «Κόντρα και Ρήξη».
•    Τον τηλεοπτικό σταθμό «Extra», έχοντας την αρχισυνταξία και παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων «Αποκαλυπτικό Δελτίο».
•    Τον τηλεοπτικό σταθμό «Alert», έχοντας την αρχισυνταξία και παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων «Ανατρεπτικό Δελτίο».
•    Τον ραδιοφωνικό σταθμό «Focus 103,6», έχοντας την αρχισυνταξία και παρουσίαση της καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής “Focus OLA”.
Επίσης είναι αρχισυντάκτης στο μηνιαίο περιοδικό ιστορικο-πολιτικού περιεχομένου «Ελληνόραμα» και στο ειδησεογραφικό site «Voice News».
Το βασικό χαρακτηριστικό όλων των εκπομπών του Κυριάκου Βελόπουλου, πέρα από την ομολογουμένως υψηλή τηλεθέαση, είναι η ανελλιπής αναφορά σε επίκαιρα ιστορικά, πολιτικά και εθνικά γεγονότα, ενώ το προσφιλές θέμα είναι ο σχολιασμός των Εθνικών ζητημάτων και η ανάπτυξη δραστηριότητος για την ενίσχυση των δεσμών του ομογενειακού Ελληνισμού με τη Μητέρα Ελλάδα.
Επίσης, ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι μέλος της Ακαδημίας της Ελληνικής γλώσσας στη Γερμανία και της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.
Έως και σήμερα, έχει συγγράψει τα ακόλουθα 25 βιβλία ιστορικού και πολιτικού περιεχομένου:
«Το 4ο Ράιχ είναι εδώ», Εκδόσεις Κάδμος
«Η Ρωσία του Πούτιν», Εκδόσεις Κάδμος
«Τύμβος Καστά Αμφίπολη», Εκδόσεις Κάδμος
«Υπόγειος Παγκόσμιος Πόλεμος», Εκδόσεις Κάδμος
«Πλανητικός μετασχηματισμός του 21ου αιώνα και Ελλάδα», Εκδόσεις Κάδμος
«Η Ελλάδα της Κρίσης», Εκδόσεις Κάδμος
«Πριν το Τσουνάμι της Ελλάδας», Εκδόσεις Κάδμος
«Η Ελλάδα στη δίνη της παγκόσμιας σκακιέρας», Εκδόσεις Κάδμος
«Υπάρχει λύση στην κρίση», Εκδόσεις Κάδμος
«Λεφτά υπάρχουν;», Εκδόσεις Κάδμος
«Η επόμενη μέρα», Εκδόσεις Κάδμος
«Η Ελλάδα στην παγκόσμια σκακιέρα της γεωπολιτικής», Εκδόσεις Κάδμος
«Η Ελλάδα του 21ου αιώνα», Εκδόσεις Κάδμος
«Αυτή είναι η Βουλή», Εκδόσεις Κάδμος
«Μακεδονία και Ύβρεις», Εκδόσεις Κάδμος
«Αυτοί είναι οι Τούρκοι», Εκδόσεις Κάδμος
«Αλέξανδρος, ο Μέγιστος των Ελλήνων», Εκδόσεις Κάδμος
«Η Ελλάδα αιμορραγεί», Εκδόσεις Κάδμος
«Αριστοτέλους: Αθηναίων Πολιτεία», Εκδόσεις Κάδμος
«Πολυπολιτισμός/Παγκοσμιοποίηση», Εκδόσεις Κάδμος
«Θάνατος του έθνους», Εκδόσεις Κάδμος
«Ελλήνων μυστικά», Εκδόσεις Κάδμος
«Περί Ελλήνων αγωγή», Εκδόσεις Κάδμος
«Ελλήνων προϊστορία», Εκδόσεις Κάδμος
«Οι σαρκοφάγοι της Δημοκρατίας και του Ελληνισμού», Εκδόσεις Κάδμος.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες με θέματα γεωστρατηγικής, γεωπολιτικής, γεωοικονομίας, ιστορίας και οικονομίας. Επίσης, είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδηλώσεις σχολείων και συλλόγων, με θέμα την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας. Ακόμα, είναι συνιδρυτής του πολιτιστικού συλλόγου «Δίαυλος Ελλήνων» και βασικός διοργανωτής συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, επιδιώκοντας και επιτυγχάνοντας:
Τη διατήρηση του ελληνικού στοιχείου και της ελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας των Ελληνικών πληθυσμών της Κάτω Ιταλίας και της Σικελίας (Μεγάλη Ελλάδα), έχοντας παράλληλα επισκεφθεί τους Έλληνες στην Κάτω Ιταλία και τη Σικελία (Μεγάλη Ελλάδα), το Πάσχα του 1996.
Τη  συγκέντρωση σημαντικού προϊόντος βοήθειας για την ενίσχυση και τη βοήθεια  των Ελληνοποντίων της Κομοτηνής και των Σαππών, καθώς επίσης και των Ελλήνων Σαρακατσάνων της Ανατολικής Ρωμυλίας.
Τη συγκέντρωση 18.000 Θεσσαλονικέων στην πλατεία Αριστοτέλους –παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες- με σκοπό τη διαμαρτυρία για την αποτροπή της ονομασίας των Σκοπίων με πρώτο ή δεύτερο συνθετικό το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Την φιλοξενία 30 παιδιών Ελληνικής καταγωγής από την Κ. Ιταλία στην κατασκήνωση «Κοινωνικής πρόνοιας» της Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής.

Την οργάνωση  «Οδοιπορικών» στους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας, Πέλλας και Λευκαδίων εν είδει προσκυνήματος στην κοιτίδα των Αρχαίων Μακεδόνων.
Όσον φορά την ανάμιξή του στην πολιτική, η πρώτη φορά ήταν το 2004 στις εθνικές εκλογές του 2004 όταν έλαβε μέρος στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. και έλαβε 5.700 ψήφους σε σύνολο 7.200! Στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 ήταν υποψήφιος νομάρχης Πέλλας και έλαβε 7.903 ψήφους και ποσοστό 7,3%, ενώ το 2007 εξελέγη βουλευτής στην Β΄ Θεσσαλονίκης. Παρέμεινε Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου έως το 2012, ενώ την περίοδο 2010 – 2014 ήταν Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην πολιτική σκηνή εμφανίστηκε ξανά το 2016,, συνιδρύοντας το κόμμα «Ελληνική Λύση».
  •  

     

     

     

     

Το «χρυσό χαρτί» της Λιβύης για να αρπάξει τα ελληνικά κοιτάσματα παίζει ο Ερντογάν - Αρματα μάχης έστειλε η Αίγυπτος


Το «χρυσό χαρτί» της Λιβύης για να αρπάξει τα ελληνικά κοιτάσματα παίζει ο Ερντογάν - Αρματα μάχης έστειλε η Αίγυπτος


Στέλνει ισχυρές δυνάμεις στην Λιβύη ο Ρ.Τ.Ερντογάν - Ακόμη 8 UAV Bayraktar TB-2 και άνδρες των ειδικών δυνάμεων υποσχέθηκε στον GNA
Η Αγκυρα πάση θυσία με όπλα και στρατό θα στηρίξει μέχρι τέλους την κυβέρνηση της Τρίπολης με έναν βασικό αντικειμενικό στόχο: Tο μπλοκάρισμα των ελληνικών γεωτρήσεων νότια-νοτιοανατολικά της Κρήτης (φωτό) που εξαρτώνται από τον καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης.
H κυβέρνηση της Τρίπολης (η οποία αναγνωρίζεται από την ΕΕ!) έχει ήδη προειδοποιήσει την Αθήνα με «προειδοποιητικές βολές» ότι δεν αναγνωρίζει την χάραξη της ΑΟΖ, ενώ τυχόν επικράτησή της στον λιβυκό εμφύλιο, θα είχε καταστρεπτικά αποτελέσματα για την ελληνική προσπάθεια.
Για να στηρίξει αυτή την προσπάθεια έχει στείλει ήδη στρατιωτικές δυνάμεις και πολεμικό υλικό ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να στείλει ακόμη περισσότερα ώστε να αναπληρώσει και τις απώλειες από τις αεροπορικές επιδρομές της Αιγύπτου και των δυνάμεων του Χ.Χαφτάρ.
Τουρκικά πλοία με όπλα και συμβούλους κατευθύνονται προς την Λιβύη ενώ ο Ρ.Τ.Ερντογάν υποσχέθηκε στον GNA και την κυβέρνηση του Fayez Sarraj πως θα στείλει οκτώ UAV Bayraktar TB-2.
Oμως σε μια πολύ σημαντική εξέλιξη, η Αίγυπτος φέρεται να έστειλε άρματα μάχης Μ1Α1 Αbrams, τεθωρακισμένα, πυροβολικό, αντιαρματικούς πυραύλους και MANPADS.
Οι δυνάμεις της Αιγύπτου εισήλθαν πριν λίγο στην Λιβύη και ετοιμάζονται να συνδράμουν στην μεγάλη επίθεση του Χ.Χαφτάρ κατά των ισλαμιστών στην Τρίπολη.
Η αιγυπτιακή στρατιωτική φάλαγγα εισήλθε στην περιοχή Jufra & Bani Walid μέσω της Benghazi.
Είναι προφανές πως ο Αλ Σίσι "τραβάει" όλο και πιο βαθιά τον Ρ.Τ.Ερντογάν στον "βούρκο" της Λιβύης...
 Ερντογάν κατά Χάφταρ: "Είναι ένας πειρατής"!
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η χώρα του οποίου υποστηρίζει τη λιβυκή κυβέρνηση που έχει την έδρα της στην Τρίπολη, ανέφερε σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα πως ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, «δεν είναι παρά ένας πειρατής».
«Ο Χάφταρ δεν είναι παρά ένας πειρατής εκεί κάτω», δήλωσε ο Ερντογάν.
Ο ίδιος υπενθύμισε πως η χώρα του στηρίζει την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) του Φάγεζ αλ-Σάρατζ που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.
«Ελπίζουμε πως, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Λιβύη θα έχει την ευκαιρία να οργανώσει εκλογές και πως ο λαός της θα μπορέσει να ασκήσει τα δημοκρατικά δικαιώματά του», πρόσθεσε ο Ερντογάν.
Ο Ερντογάν είχε επιβεβαιώσει τον Ιούνιο πως η χώρα του προμηθεύει όπλα στη GNA, εκτιμώντας πως αυτοί οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί είχαν επιτρέψει στην Τρίπολη να «ισορροπήσει και πάλι» την κατάσταση μπροστά στις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ, οι οποίες υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ρωσία και την Αίγυπτο.








 ΠΗΓΗ










Αν νιώθετε αυτά μπορεί να έχετε στένωση αορτής – Τι πρέπει να ξέρετε


Αν νιώθετε αυτά μπορεί να έχετε στένωση αορτής – Τι πρέπει να ξέρετε

Η στένωση αορτής περιορίζει τη ροή αίματος από την αριστερή κοιλία στην αορτή και μπορεί επίσης να επηρεάσει την πίεση στον αριστερό κόλπο.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Από σήμερα στο Ν.Ο ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ξεκίνησε η" ΓΙΟΡΤΗ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ"

Σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 4 και 5 /7 2019



Υπενθυμίζεται ο,τι είχε αναβληθεί λόγο καιρικών συνθηκών - και εκφράζεται η ελπίδα να μην ξανά αναβληθεί δεδομένου του ότι τις απογευματινές ώρες σήμερα Πέμπτη 4/7  θα υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα,  με βροχή και αέρα,  στη πόλη της Καστοριάς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς εφιστά την προσοχή για δασικές πυρκαγιές



 Τώρα που διανύουμε  την αντιπυρική περίοδο 2019, η οποία διαρκεί από 1η Μαΐου έως και 31η Οκτωβρίου, εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας, όσον αφορά τη λήψη προληπτικών μέτρων, προς αποφυγή εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών. 

Οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας οφείλονται κατά μεγάλο ποσοστό στην ανθρώπινη αμέλεια. Αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ο καθένας ξεχωριστά, είναι να τις περιορίσουμε, λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης, όπως αυτά προβλέπονται αναλυτικά στην 4η/2012, 9η/2000,και 9Α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη.


Σε περίπτωση που αντιληφθούμε μια πυρκαγιά, τηλεφωνούμε αμέσως στον αριθμό κλήσης 199, δίνοντας όσο το δυνατό περισσότερες και ακριβέστερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν.


Παρακαλούμε, λοιπόν, τους συμπολίτες μας να δραστηριοποιηθούν ώστε να συνδράμουν ενεργά στον αγώνα μας να διασφαλίσουμε τον δασικό πλούτο και το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, γιατί η προστασία των δασών είναι υπόθεση όλων μας.





                                                                                 Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6978276141

«Υπερβολικά επιτυχημένος» για τους Γερμανούς & τον Β.Σόιμπλε ο Α.Τσίπρας: «Έλυσε το Σκοπιανό»!



«Υπερβολικά επιτυχημένος» για τους Γερμανούς & τον Β.Σόιμπλε ο Α.Τσίπρας: «Έλυσε το Σκοπιανό»!

Δεν μπορούν να «κρύψουν» την ικανοποίησή τους  οι Γερμανοί για τον Α.Τσίπρα και τα πεπραγμένα τους στο Σκοπιανό αλλά και στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου που έδεσε την χώρα για... πάντα.

«Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξεμπλόκαρε τη σχέση με τη Βόρεια Μακεδονία είναι μια αξιοσημείωτη επίδοση ενός statesman. Ειδικά αφού υποχρεώθηκε να υποστεί την εσωτερική αντίδραση», αυτή η δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου της γερμανικής Βουλης, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φιλοξενείται σε αφιέρωμα της εφημερίδας Zeit στις ελληνικές εκλογές με τίτλο:
«Υπερβολικά επιτυχημένος για τους Έλληνες. Ο Αλέξης Τσιπρας οδήγησε τη χώρα του έξω από την κρίση. Οι ψηφοφόροι του όμως δεν του συγχωρούν τα μέσα που μετήλθε».
Ο Μίχαελ Τούμαν που υπογράφει το άρθρο, θεωρεί ολέθριο λάθος την ανάθεση του υπουργείου Οικονομικών στον Γιάννη Βαρουφάκη και μιλάει για τον ενθουσιασμό των ερασιτεχνών που επικρατούσε στην αρχή στο Μαξίμου.

«Του Τσίπρα του είναι εύκολο να μιλάει αριστερά, όχι όμως και να ενεργεί αριστερά. Έμαθε γρήγορα και κατάφερε να εξαγάγει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από το μνημόνιο. Ολοκλήρωσε τις ιδιωτικοποιήσεις, αύξησε τους φόρους της μεσαίας τάξης, οδήγησε την χώρα του σε πλεονάσματα και αποκατέστησε την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές», συμπληρώνει ο Τούμαν.

Αποχωρεί ο Δίτσιος από την Καστοριά

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Καστοριά μιας και από εκεί που γίνονταν όνειρα για Basket League, όλα δείχνουν… ναυάγιο και στην Α2.

Αποχωρεί ο Δίτσιος από την Καστοριά
Η Καστοριά ήταν μία από τις ομάδες που κέρδισαν τις εντυπώσεις την περασμένη σεζόν, τόσο με τη δουλειά που γινόταν σε όλα τα κλιμάκια της ομάδας και τον επαγγελματικό χαρακτήρα που υπήρχε, όσο και με την αγωνιστική παρουσία, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή στους τελικούς των Playoffs κόντρα στον Ηρακλή.

Η 3η θέση φαινόταν πως θα είναι και το «κλειδί» για την άνοδο των «γουναράδων» στην Basket League μετά και τις ανακατατάξεις, τις αγοραπωλησίες των ΑΦΜ και των όσων έχουν λάβει χώρα. Παρόλα αυτά στην Καστοριά τα πράγματα άλλαξαν. Ο πρόεδρος της ομάδας, Ναούμ Δίτσιος, επέστρεψε από την Αμερική, όμως οι ειδήσεις που έφερε στο ΔΣ δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, με τον διοικητικό ηγέτη του συλλόγου να έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την ομάδα.

Συγκεκριμένα, οι πιθανότητες πλέον για την Καστοριά είναι όχι μόνο να μην αγωνιστεί στην Basket League, αλλά να αποσυρθεί και από την Α2. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην στους «γουναράδες» και για το σκοπό αυτό θα δοθεί συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, προκειμένου να γίνουν όλα γνωστά αναφορικά με τις αποφάσεις της διοίκησης και κυρίως αναφορικά με το μέλλον του συλλόγου, το οποίο τη δεδομένη χρονική στιγμή φαντάζει κάτι παραπάνω από θολό.




Πηγή: basketblog.gr