13 Ιουλίου 2016

Σχέδια «διάσωσης» εργοδοσίας-τραπεζών με …κόφτες στα εργατικά δικαιώματα


Σχέδια «διάσωσης» εργοδοσίας-τραπεζών με …κόφτες στα εργατικά δικαιώματα
του Δημήτρη Σταμούλη
Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα τα «κανόνια» που ανακοινώνονται με μεγάλες και άλλοτε κραταιές καπιταλιστικές επιχειρήσεις να οδεύουν στο περίφημο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα και χιλιάδες εργαζομένους να βιώνουν την απόλυτη ανασφάλεια και το φάσμα της ανεργίας. Μετά το πεντάστερο ξενοδοχείο Athens Ledra που, εν μέσω τουριστικής σεζόν, έβαλε λουκέτο και άφησε ξεκρέμαστους τους διακόσιους περίπου εργαζόμενους, και την Ηλεκτρονική πιο πριν, ακολούθησαν μέσα σε λίγες ημέρες άλλα δύο «ηχηρά» κραχ. Το ένα ήταν αυτό των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος και το άλλο της εταιρείας πετρελαιοειδών Τζετόιλ που ίδρυσε ο Κ. Μαμιδάκης, ο οποίος αυτοκτόνησε πριν ακριβώς μία εβδομάδα. Και οι δύο αυτές εταιρείες απασχολούσαν μαζί περίπου 12.700 εργαζόμενους.
Η πορεία προς τη μνημονιακή κόλαση όλα αυτά τα χρόνια είναι σπαρμένη από κουφάρια μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, μα πιο πολύ από εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους-θύματα του άγριου κοινωνικού πολέμου που διεξάγει το εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της ΕΣΕΕ, πάνω από 245.000 λουκέτα μπήκαν σε επιχειρήσεις από το 2008 ενώ έμειναν χωρίς δουλειά πάνω από 840.000 εργαζόμενοι. Ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός των Συμφώνων Σταθερότητας και της σιδερόφρακτης λιτότητας «κόβει» τα «ξερά κλαδιά» του κεφαλαίου, αλλά πρωτίστως «κόβει» εργατικά δικαιώματα και όνειρα, αναζητώντας νέο «αίμα» και ανάταξη της κερδοφορίας του.
Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πώς είναι δυνατό τόσο ισχυροί όμιλοι στους κλάδους τους να καταβαραθρώνονται και να οδηγούνται σε χρεοκοπία. Σε εξορμήσεις που έγιναν από εργατικές λέσχες και εργατικά σχήματα σε διάφορες πόλεις και γειτονιές (Πατήσια, Γαλάτσι, Πρέβεζα κ.α.) πολλοί πελάτες διατύπωναν την απορία για το «τι έγινε» και για το «πού πήγαν τόσα χρήματα που μας έπαιρναν κάθε φορά που ψωνίζαμε».
Πραγματικά, πώς εξηγείται το γεγονός ότι μια εταιρεία, όπως ο Μαρινόπουλος, που εισέπραττε άμεσα ζεστό μετρητό χρήμα από τους πελάτες της, αλλά πλήρωνε επί πιστώσει και εκ των υστέρων τους προμηθευτές της, να συσσωρεύσει χρέη περίπου 1,3 δις ευρώ, κοντά στη μια μονάδα του ΑΕΠ της χώρας; Η εταιρεία αυτή, όπως και τόσες άλλες, δεν έκανε και κάτι …παράνομο. Τα προβλεπόμενα «παραθυράκια» των νόμων υπέρ του κεφαλαίου αξιοποιούσε. Κανείς, ωστόσο, δεν ενοχλήθηκε που επί τρία συναπτά έτη δεν είχε δημοσιεύσει ισολογισμό, ενώ ο τελευταίος, του 2014, εμφάνισε «εμπορικές και άλλες υποχρεώσεις» ύψους 750 εκατ. ευρώ. Κι όμως, οι τράπεζες συνέχιζαν να τη χρηματοδοτούν κανονικά. Δεν είναι τυχαίο ότι οι υποχρεώσεις της προς τον τραπεζικό τομέα προσεγγίζουν, σήμερα, το μισό δισ. ευρώ! Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε αποκάλυψη δικηγορικής εταιρείας πελατών στους οποίους χρωστά η Μαρινόπουλος, ότι η εταιρεία το 2011 μεταβίβασε την τεράστια ακίνητη περιουσία της σε φαντ στο Κατάρ που ελέγχεται από τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο της Μαρινόπουλος ΑΕ.
Εύλογα κανείς καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι τζίροι που έφταναν ως και 1,6 δις. ευρώ, οι 2.000 περίπου απλήρωτοι προμηθευτές, οι οφειλές 100 εκατ. ευρώ σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και 4,3 εκατ. ευρώ σε εργαζόμενους δεν …εξαϋλώθηκαν, αλλά κάπου έχουν καταλήξει αποφέροντας αμύθητο προσωπικό πλούτο για τους ιδιοκτήτες και ανείπωτη δυστυχία και ανέχεια για τους εργαζόμενους. Δεν πρόκειται για κανένα «παράδοξο του ελληνικού καπιταλισμού», όπως υποκριτικά αναρωτιέται η Καθημερινή, αλλά για την κλασική ιδιοτέλεια του καπιταλιστή, που συσσωρεύει πλούτο κλεμμένο από τους εργάτες του. Ούτε πρόκειται για «κατάρρευση του παρασιτικού μοντέλου» ή της οικονομικής μεγέθυνσης μέσω της κατανάλωσης με δανεικά. Γιατί, με τον ίδιο τρόπο λίγο-πολύ κινείται το κεφάλαιο και στην Ελλάδα και αλλού. Με σκληρή εκμετάλλευση, ελαστική, κακοπληρωμένη ή απλήρωτη εργασία, που επιβάλουν οι κυβερνώντες ―ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παλιότερα, ΣΥΡΙΖΑ σήμερα― με αδρές επιδοτήσεις από κράτος και ΕΕ, με φοροαπαλλαγές και με μύριες δυνατότητες εξαγωγής πλούτου σε εξωχώριες εταιρείες και «καμουφλαρισμένα» φαντ. Το μοντέλο του υπερδανεισμού των επιχειρήσεων και της μετατροπής των δανείων σε ατομικό πλούτο είναι πάγια τακτική του κεφαλαίου. Οι διάφοροι επιχειρηματίες όλο και πιο συχνά αρέσκονται να …κλέβουν τις επιχειρήσεις τους, να τις ρίχνουν στα βράχια, αφού πρώτα έχουν διασφαλίσει τα κέρδη τους με κάθε πρόσφορο μέσο. Ανάλογη ιστορία είναι και η εταιρεία Τζετόιλ, η οποία την περασμένη εβδομάδα προσέφυγε στο άρθρο 99, αφήνοντας ξεκρέμαστους 200 περίπου εργαζόμενους. Η εταιρεία καυσίμων είχε φτάσει να αποτελεί την τρίτη δύναμη της αγοράς, με μερίδιο 8,5%, δίκτυο 600 πρατηρίων και πέντε θυγατρικές στα Βαλκάνια. Ταυτοχρόνως, η οικογένεια δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία, την εμπορία αυτοκινήτων, τα ξενοδοχεία, τους πολυχώρους, την παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου και κρασιού. Μπορεί τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας να εμφανίστηκαν το 2008, στην αρχή της κρίσης, και τα κέρδη να έγιναν ζημίες ύψους μισού δις ευρώ, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι τα πράγματα. Πώς άλλωστε βρέθηκαν τα 15 εκατ. ευρώ για να ανακαινιστεί ο πολυχώρος «Αθηναΐς» στο Γκάζι; Πού πήγαν τα έσοδα από το «Αθηναΐς Catering», ένα από τα μεγαλύτερα κέτερινγκ της Αθήνας, που είχε αναλάβει, με το αζημίωτο, την προμήθεια φαγητών των αποστολών της Ολυμπιάδας του 2004 αλλά και πολλές εκδηλώσεις του δημόσιου τομέα; Πώς μεσούσης της κρίσης το 2010, η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά των εταιρειών Ντρακόιλ και Ελ Πέτρολ, διευρύνοντας το δίκτυο πρατηρίων της; Σήμερα, οι υποχρεώσεις της Τζετόιλ ξεπερνούν τα 314 εκατ. ευρώ ενώ οφείλει 2,5 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, 650.000 ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία και 920.000 ευρώ προς τους εργαζομένους.
Ποια είναι όμως η μοίρα των εργαζόμενων των υπό πτώχευση εταιρειών σε όλη αυτή την ιστορία; Μπορούν να διασφαλιστούν τα συμφέροντά τους από την υπαγωγή των φεσωμένων εταιρειών στο άρθρο 99 και την υποτιθέμενη απέλπιδα προσπάθεια των ιδιοκτητών τους σε συνεργασία με τις τράπεζες και πιθανούς αγοραστές, να τις καταστήσουν «βιώσιμες»; Οι εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου, της Τζετόιλ και όλων των άλλων εταιρειών που καταφεύγουν στον Πτωχευτικό Κώδικα δεν πρέπει να εφησυχάσουν, ούτε να εμπιστευτούν τις κινήσεις των ιδιοκτητών και τα «επενδυτικά σχέδια» που θα τους σερβίρουν.
Τα περί «άμεσης επιστροφής στην κανονικότητα», «διασφάλισης των θέσεων εργασίας» και «διευθέτησης των οφειλών» που λέει η Μαρινόπουλος είναι τόσο αλήθεια όσο και η ανακοίνωσή της ότι τα …άδεια καταστήματά της «συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους»… Ένα πρώτο δείγμα έδωσε η εταιρεία μετά την πρόσφατη συμφωνία με το επιχειρησιακό σωματείο που προέβλεπε ότι θα συνεχίσει την καταβολή των πάσης φύσεως δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων όπως προβλέπει ο νόμος. Τα δεδουλευμένα Ιουνίου δεν καταβλήθηκαν ενώ και το επίδομα αδείας δόθηκε κουτσουρεμένο, καταντώντας ένα βοήθημα 200 ευρώ.
Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η εφαρμογή του άρθρου 99 από την περίοδο της θέσπισής του μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι η υπαγωγή επιχειρήσεων σε αυτό οδηγεί σε πλήρη ατιμωρησία τους ιδιοκτήτες καπιταλιστές.

Πολλοί μεγαλοοφειλέτες επιχειρηματίες κατέφυγαν στο άρθρο 99, όχι για να διασώσουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά για να αποφύγουν τη δίωξη από τους πιστωτές τους, μεταξύ των οποίων και το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη ευχέρεια ως παράθυρο αποφυγής των ποινικών και αστικών ευθυνών τους. Το άρθρο 99 συμπεριλαμβάνει στους πιστωτές και τους εργαζόμενους όσον αφορά τις απαιτήσεις τους από μισθούς και αποζημιώσεις απολύσεων. Ο προηγούμενος πτωχευτικός κώδικας τους εξαιρούσε από τους πιστωτές και αντιμετώπιζε κατά προτεραιότητα τις απαιτήσεις τους. Πλέον, μπαίνουν στην ίδια μοίρα με τις τράπεζες και τους μεγάλους προμηθευτές αλλά, τελικά, αυτοί δεν παίζουν κανένα ρόλο στις εξελίξεις, καθώς τα νήματα τα κινούν τράπεζες και ενδιαφερόμενοι αγοραστές. Είναι σε τίποτα διασφαλισμένοι οι εργαζόμενοι μετά την υπαγωγή της εταιρείας τους στο άρθρο 99; Όχι! Η δικαστική απόφαση δεν υποχρεώνει την εργοδοσία να καταβάλει κανονικά τους μισθούς, ούτε βέβαια να διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας που έχει σήμερα. Δηλαδή, ο Μαρινόπουλος έχει το «δικαίωμα» να μην καταβάλει μισθούς –όπως και το κάνει!― και να προβεί σε απολύσεις, εάν αυτό το ορίζει το πλαίσιο του σχεδίου «εξυγίανσης» που θα καταρτίσει μαζί με τις τράπεζες. Είναι φανερό ότι η εργοδοσία των Μαρινόπουλων, Τζετόιλ και Σία επιχειρούν να κερδίσουν χρόνο, ώστε να προωθήσουν είτε σχέδια αντεργατικής αναδιοργάνωσης, σε συνεννόηση με τις τράπεζες και τους πιθανούς αγοραστές, είτε να κηρύξουν πτώχευση. Στα συνήθη μέτρα «εξυγίανσης» που προτείνουν οι τράπεζες περιλαμβάνονται λουκέτα καταστημάτων, που σημαίνει απολύσεις. Να θυμίσουμε ότι η αρχική συμφωνία με τη «Σκλαβενίτης» προέβλεπε τη συν-λειτουργία μόνο των 33 υπέρ-μάρκετ της «Μαρινόπουλος», σε σύνολο 823 καταστημάτων που διατηρούσε εντός και εκτός Ελλάδας, μέχρι και τον Μάρτη του 2016… Ένα άλλο κρίσιμο θέμα αφορά στις οφειλές. Η «Μαρινόπουλος» και οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές της, για παράδειγμα, ζητάνε «κούρεμα» των χρεών της εταιρείας προς τις τράπεζες και τους προμηθευτές, που μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 50% των οφειλών. Προφανώς, εάν επιβληθεί τέτοιο κούρεμα, δεν πρόκειται να μείνουν αλώβητα και τα 4,3 εκατ. ευρώ που οφείλει η εταιρεία στους εργαζόμενους.

ΖΗΜΕΝΣ: ΔΕΞΙΑ ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΖΕΧΝΕΙ!

ΖΗΜΕΝΣ: ΔΕΞΙΑ ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΖΕΧΝΕΙ!

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Θυμάστε τη Ζήμενς; Ε, λοιπόν, η δίκη για το μεγάλο σκάνδαλο παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες!
Είκοσι χρόνια μετά τη σύμβαση που αφορά την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ 8002/1997 με 64 κατηγορούμενους, δέκα χρόνια μετά την έναρξη της έρευνας και 8 μήνες μετά την έναρξη της δίκης για τις μίζες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το δικαστήριο ανέβαλε επ΄ αόριστον τη δίκη!
Ο λόγος;
Εκδοχή πρώτη: Δημοσιεύματα που φέρονται να απηχούν την άποψη της Εισαγγελίας, λένε ότι μετά την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο δεν κατέστη εφικτό να μεταφραστεί εγκαίρως το παραπεμπτικό βούλευμα στη μητρική γλώσσα των 13 αλλοδαπών κατηγορουμένων…
Έτσι το φιάσκο – κατά αυτή την εκδοχή – αποδίδεται στην… καθυστέρηση της κρατικής μηχανής να μεταφράσει ένα βούλευμα.
Πρόκειται για την ίδια κρατική μηχανή που όταν πρόκειται να επιβάλει αυξήσεις σε φόρους, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, να ψηφίσει στο άψε – σβήσε Μνημόνια και να αρπάζει τις πενταροδεκάρες από τους καταθετικούς λογαριασμούς των φτωχών, αποδεικνύεται άπιαστη σε επιμέλεια!
Όμως, εδώ, στην υπόθεση Ζήμενς δεν τα κατάφερε. Καθυστέρησε… Αλλά γιατί καθυστέρησε, δεδομένου ότι – κατά τα ίδια δημοσιεύματα και σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Εφετών – έγινανκατ’ επανάληψη υπομνήσεις στη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών για την άμεση μεταγραφή του βουλεύματος, οι οποίες, ωστόσο, δεν ευοδώθηκαν;
Εκδοχή δεύτερη: Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών η μετάφραση έγινε στην ώρα της. Ανυπόστατες και ψευδείς χαρακτηρίζει τις πληροφορίες περί δήθεν καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση Ζήμενς από τη μεταφραστική υπηρεσία το υπουργείο Εξωτερικών. Όπως διαβεβαιώνει, η μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, παρά τον τεράστιο φόρτο εργασίας της, ολοκλήρωσε εγκαίρως το υπέρογκο, 1.580 σελίδων, μεταφραστικό έργο της και παρέδωσε εγκαίρως το σχετικό βούλευμα στην Εισαγγελία Εφετών. Συγκεκριμένα, «οι πρώτες 700 μεταφρασμένες σελίδες παραδόθηκαν στις 02.11.2015 και οι υπόλοιπες 880 σελίδες, στις 13.05.2016» σημειώνει. «Παρά το γεγονός αυτό – αναφέρει – κάποιοι σήμερα διακίνησαν ανυπόστατες πληροφορίες, περί δήθεν καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση SIEMENS από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές να εντοπίσουν και να αποδώσουν ευθύνες σε αυτούς που κακόβουλα και σκόπιμα διέδωσαν τις ψευδείς και ανυπόστατες αυτές πληροφορίες» (http://www.naftemporiki.gr, 12/7/2016)
Αλλά: Αυτό είναι το κύριο θέμα για την κυβέρνηση και το υπουργείο των Εξωτερικών της; Το ποιος διαδίδει «ανυπόστατες πληροφορίες» ως προς το χρόνο της μετάφρασης ή το γιατί η δίκη δεν προχωράει εφόσον – όπως λέει το υπουργείο – δεν τίθεται θέμα με την μετάφραση; Τι τρέχει; Η κυβέρνηση υπονοεί (δεν το ξέρουμε, ας το ξεκαθαρίσει) λειτουργία «κράτους δικαστών» κι από την άλλη καλεί το «κράτος των δικαστών» να ελέγξει όσους διαδίδουν τα «ανυπόστατα» επ’ ωφελεία του;
Η΄ μήπως θα πρέπει να ψάχνουμε αν είναι δικανικά ορθό να έχει ξεκινήσει η δίκη από το Φθινόπωρο του ’15 και η μετάφραση να ολοκληρώνεται τον Μάη του ’16; Μήπως θα πρέπει να βάλουμε κάποιο ντετέκτιβ να μάθουμε σε ποια γλώσσα έγινε η μετάφραση; Έγινε στα αγγλικά, στα γερμανικά, έγινε και στα γαλλικά ή όχι κι επειδή οι κατηγορούμενοι είναι και Γερμανοί και Γάλλοι τους δόθηκε το πάτημα να λένε ότι δεν έχουν επίσημα μεταφρασμένη την εναντίον τους κατηγορία στην δική τους γλώσσα και «πέταξε το πουλάκι»; Μύλος!
Ως εκ τούτου και είτε με την μία είτε με την άλλη εκδοχή:
α) Γιατί ο… οργισμένος Τσίπρας, αντί να βάζει τους παπαγάλους του να διακινούν στα ΜΜΕ την οργή του για την εξέλιξη της (μη) δίκης, δεν είχε βάλει δυο χρόνια τώρα τον Κοτζιά να μεριμνήσει να γίνει εγκαίρως μια ρημαδομετάφραση;
β) Αν η ρημαδομετάφραση έγινε σωστά, και ως προς το χρόνο και ως προς τη γλώσσα, γιατί οι κυβερνώντες δεν καταγγέλλουν συγκεκριμένα τη μεθόδευση, γιατί δεν καταδεικνύουν τους ενόχους, γιατί δεν φωτίζουν ευθέως το «βαθύ κράτος» που υπονοούν και γιατί δεν παίρνουν μέτρα εναντίον του ώστε να μην παραγραφούν τα αδικήματα, αντιθέτως παίζουν μαζί του τις κουμπάρες;
γ) Τώρα που ο Τσίπρας… οργίστηκε, ποιος θα μετρήσει: Είναι μεγαλύτερη η δική του… οργή ή του Σημίτη τότε που εκείνος σημείωνε με πάθος τα σκάνδαλα στο μπλοκάκι του;
δ) Ποιος οργίστηκε περισσότερο: Ο Τσίπρας ή οι εκάστοτε πρωθυπουργοί που από την εποχή του «εθνάρχη» Καραμανλή παριστάνουν τους ανήξερους και ρωτούν: «Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;»…
Παρεμπιπτόντως:
  • Ο… οργισμένος Τσίπρας στα δυο χρόνια που πάει για πρωθυπουργός, πότε σταμάτησε τις δοσοληψίες του κράτους με τη Ζήμενς;
  • Πότε αναίρεσε την ιταμή απόφαση των προηγούμενων για εξωδικαστικό συμβιβασμό με την πολυεθνική, που παρά την διακομματική απόφαση της Βουλής ότι προκάλεσε βλάβη τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, εκείνοι συμφώνησαν μαζί της να καταβάλει ένα αντίδωρο μερικών ψωροεκατομμυρίων (που ποτέ δεν τα κατέβαλε κι αυτά) κι όλα ωραία και καλά;
  • Η οργή του Τσίπρα συμπεριλαμβάνει και όσους επί των ημερών του κατέβασαν από την σελίδα της Βουλής το πόρισμα για τα σκάνδαλα της Ζήμενς;
Αλήθεια, το νέο δικαστικό φιάσκο, η επαπειλούμενη παραγραφή των αδικημάτων και η ατιμωρησία που είναι προ των πυλών, για το οποίο «οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν»  – λέει ο Τσίπρας – τι έκανε η κυβέρνηση για να αποτραπεί;
Της είναι άγνωστο της κυβέρνησης ότι ήδη από τον Μάρτη, υπάρχει εισαγγελική πρόταση γιααπαλλαγή ακόμα και του Χριστοφοράκου (!) όχι μόνο για το αδίκημα της απάτης αλλά και της δωροδοκίας μιας και – όπως αναφέρεται στην πρόταση του εισαγγελέα – για την υπόθεση SAIC/C4i (Ολυμπιακοί Αγώνες) ο καλός αυτός άνθρωπος δεν δωροδόκησε κρατικούς αξιωματούχους, απλώς έδινε «διψήφιο ποσό εκατομμυρίων» ως «δωρεά» (!) στους ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ; (Άννα Κανδύλη, Realnews, 6/3/2016).
Και εν πάση περιπτώσει:
  • Αν όπως λέει η Εισαγγελία Εφετών έγιναν κατ’ επανάληψη υπομνήσεις στη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών για την άμεση μεταγραφή του βουλεύματος, γιατί αυτές «δεν ευοδώθηκαν»;
Ποιος διοικεί πολιτικά την μεταφραστική υπηρεσία; Ο Χριστοφοράκος, ο Κοτζιάς, ο φούφουτος, ποιος;
  • Αν όλα έγιναν σωστά, όπως λέει το υπουργείο, γιατί η τόσο ικανή στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και στα Προεδρικά Διατάγματα κυβέρνηση δεν βάζει τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του και – κυρίως – δεν διακηρύσσει με άμεσες πράξεις την μη διακοπή της δίκης;
Σε ό,τι μας αφορά, ανεξαρτήτως καλών ή κακών προθέσεων, έγκαιρων ή έγκυρων μεταφράσεων, δεν χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία από όσα ήδη υπάρχουν στο πλαίσιο της καπιταλιστικής Ελλάδας, της παγκόσμιας κεφαλαιοκρατικής ασυδοσίας και της εγχώριας μαιμουδιάς για να επισημάνουμε :
Πρώτον, το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έκλεινε δουλειές και έκανε παραγγελίες στη Ζήμενς (όπως το C4i) και η ΝΔ ήταν αυτή που τις ολοκλήρωνε και τις παραλάμβανε.
Δεύτερον, είναι δηλωμένο, δεδομένο και αποδεδειγμένο ότι η Ζήμενς έσπρωχνε το 2% του τζίρου της για να λαδώνει κόμματα και κέντρα εξουσίας για να κάνει τις δουλειές της στην Ελλάδα.
Τρίτον, το ίδιο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους παραδέχτηκε (…εκ παραδρομής) ότι αξιωματούχοι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ «λαδώνονταν» από τη Ζήμενς.
Τέταρτον, το δεξί χέρι του τότε πρωθυπουργού, ο επονομαζόμενος και «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ, ο Θ.Τσουκάτος, έχει ομολογήσει ότι υπήρξε αποδέκτης διόλου ευκαταφρόνητου χρηματικού ποσού από τη Ζήμενς.
Πέμπτον, αξιωματούχοι της τότε κυβέρνησης της ΝΔ, παράγοντες – ανώτατοι, πλέον – του κόμματος της Ρηγίλλης έχει αποδειχτεί ότι αφ’ ενός είχαν «ιδιαίτερη μεταχείριση» στις δοσοληψίες τους με τη Ζήμενς και αφ’ ετέρου ελέγχονται διά πράξεων και παραλείψεών τους για το γεγονός ότι κατηγορούμενοι για την υπόθεση «έκαναν φτερά» από τη χώρα.
Έκτον, σχεδόν δυο χρόνια από την «πρώτη φορά Αριστερά», η Ζήμενς είναι ακόμα εδώ, είναι πανταχού παρούσα, άλλοι από τους υπόδικους άφαντοι και φυγόδικοι και άλλοι χαμένοι λόγω… μετάφρασης.
Αλήθεια, δεν αρκούν όλα αυτά για να εξαχθεί ως συμπέρασμα ότι όλη αυτή βρώμα και η δυσωδία που αναδύεται πίσω από το δικαστικό παραβάν οφείλεται πολύ λιγότερο σε δικονομικούς λόγους απ’ ότι σε πολιτικούς;
*Πηγή: imerodromos.gr 

Το Facebook συνεργάζεται στην λογοκρισία με το μαύρο καθεστώς Τσίπρα -Καμμένου

 

 Καθε φορά που γράφουμε ένα ρεπορτάζ η ένα άρθρο και αφου το δημοσιεύσουμε πάμε να το στείλουμε στο fakebook- να το κοινοποιήσουμε και "τραβάμε " ένα απίστευτο γολγοθά τις περισσότερες φορές και όταν το άρθρο αποκαλύπτει το μαύρο  φασιστικό καθεστώς που παριστάνει την αριστερά εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα το οποίο μας απαγορεύει καθε ενέργεια δημοσίευσης στο facebook μετά απο απελπιστική προσπάθεια και λόγο των υψηλών ηλεκτρονικών γνώσεων μας καταφέρνουμε να δώσουμε την αλήθεια στούς αναγνώστες μας και να μην υποκείψουμε στην εκπρόσωπο των τοκογλύφων κυβέρνηση Τσίπρα. 

 

Δείτε το απορριπτικό  μήνυμα που μας εμφανίζουν "κυβέρνηση" και facebook πριν απο κάθε δημοσίευση.

 

fyllokaiftero1.blogspot.com · Ανάρτηση




Αυτή η σελίδα περιέχει πόρους HTTP οι οποίοι ενδέχεται να προκαλέσουν τη δημιουργία μικτού περιεχομένου που επηρεάζει την ασφάλεια και την εμπειρία του χρήστη όταν το ιστολόγιο προβάλλεται μέσω HTTPS.
Επιδιόρθωση    Απόρριψη    Μάθετε περισσότερα
<img class="share_img_size" src="http://www.pesotithes.gr/wp-content/themes/pesotithes_theme/assets/facebook_share.png">
<img class="share_img_size" src="http://www.pesotithes.gr/wp-content/themes/pesotithes_theme/assets/twitter_share.png">
<img class="share_img_size" src="http://www.pesotithes.gr/wp-content/themes/pesotithes_theme/assets/gplus_share.png">
<img class="share_img_size" src="http://www.pesotithes.gr/wp-content/themes/pesotithes_theme/assets/linkedin_share.png">
<img class="rect_share_img_size" src="http://www.pesotithes.gr/wp-content/themes/pesotithes_theme/assets/pinterest_share.png"> (2 ακόμα...)

Σοκάρει ανάρτηση στο διαδίκτυο ! Λίστα με αυτοκτονίες και απόπειρες τις τελευταίες 30 μέρες




Στη χώρα που ψήφισε αριστερά, επειδή με τους άλλους, τους «νεοφιλελεύθερους» αυτοκτονούσε ο κόσμος, ΜΟΝΟ τις τελευταίες 30 ημέρες συνέβησαν τα παρακάτω:
12 Ιουνίου – Τέλος στην ζωή του κόβοντας τις φλέβες του με αιχμηρό αντικείμενο αποπειράθηκε να βάλει τη νύχτα ένας 19χρονος φαντάρος σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου Κρήτης.
13 Ιουνίου – Τέλος στη ζωή του με μονόκανο έδωσε ένας πατέρας τριών παιδιών από το Μεσοχωριό Αρχανών στην Κρήτη.
14 Ιουνίου – Ένα 15χρονο κορίτσι αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του το βράδυ της Τρίτης, στην Αμφιλοχία καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών.
15 Ιουνίου – 63χρονος απολυμένος νυχτοφύλακας του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο οποίος σκόπευε να προσφύγει κατά της απόλυσής του, αυτοτραυματίστηκε με γυαλί στο δεξί χέρι μέσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
16 Ιουνίου – άστεγος, φιλοξενούμενος στο Γηροκομείο Αθηνών αυτοκτόνησε με καραμπίνα.
17 Ιουνίου – ένας νεαρός άνδρας αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή του μέσα σε εστιατόριο στην καρδιά της Τρίπολης.
20 Ιουνίου – 56χρονη γυναίκα αυτοκτόνησε πέφτοντας από μπαλκόνι στην περιοχή της Τριαντείου της Πάτρας.
21 Ιουνίου – ένας 28χρονος σε χωριό του Δήμου Αγρινίου κατανάλωσε ποσότητα φυτοφαρμάκου επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να βάλει τέλος στη ζωή του.
23 Ιουνίου – κρεμασμένος από κληματαριά σε ύψος 2,5 μέτρων, στην αυλή του σπιτιού, το οποίο είχε αναγκαστεί πρόσφατα να πουλήσει λόγω οικονομικών προβλημάτων, βρέθηκε ένας άνδρας στον Βόλο.
24 Ιουνίου – Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 88χρονος στην περιοχή Φορτέτσα Ηρακλείου.
Την ίδια μέρα, ένας άλλος άνδρας αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του ηλεκτρικού στο σταθμό της Βικτώριας.
26 Ιουνίου – Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ένας 46χρονος από την Αλβανία, στη Ζαχάρω Ηλείας.
28 Ιουνίου – στις Μηλιές της Ολυμπίας αυτοκτόνησε εν αποστρατεία αστυνομικός στην αυλή του σπιτιού του.
29 Ιουνίου – Μία νεαρή της φυλής Γεζίντι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο hot spot της Λέρου.
3 Ιουλίου – αυτοκτόνησε ο επιχειρηματίας Κυριάκος Μαμιδάκης.
6 Ιουλίου – Στη Ζάκυνθο αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ένας ανάπηρος κύριος που ζει στις εργατικές κατοικίες, επειδή δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στα χρέη προς τη ΔΕΗ.
Την ίδια μέρα, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει 20χρονη κοπέλα στα Χανιά κόβοντας τις φλέβες της.
Την ίδια μέρα στα Γρεβενά, ένας 27χρονος γιος επιχειρηματία απαγχονίστηκε στο μονόζυγο που είχε στην πόρτα του δωματίου του.
10 Ιουλίου – ένας περιπτεράς από την Πετρούπολη πήγε στο χωριό του στην Ηλεία και αυτοπυροβολήθηκε.
Την ίδια μέρα ένας 50χρονος αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του στις Σέρρες.
11 Ιουλίου – ένας άντρας αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του τρένου στην Καλλιθέα.
Σήμερα 12 Ιουλίου, μπροστά στο ταμείο του ΟΑΕΕ στη Λαμία, αυτοτραυματίστηκε ένας ελεύθερος επαγγελματίας φωνάζοντας «τα έχω όλα πληρωμένα, γιατί με ταλαιπωρείτε;»
Ελπίδα, χαρά και αξιοπρέπεια!

Aνάρτηση απο
φωτογραφία /σκίτσο  του Δημήτρη Χαντζόπουλου

ΒΙΝΤΕΟ:Χαμός στο δελτίο ειδήσεων: Έδειξε το πλούσιο στήθος της στον αέρα και… (video)

1

Ανέβασε... νούμερα και όχι μόνο

Την πιο άβολη στιγμή της καριέρας της πρόσφερε σε μια παρουσιάστρια ειδήσεων στο Πουέρτο Ρίκο, μια πληθωρική παίκτρια του εγχώριου Big Brother.
Και δεν ξέρουμε αν αυτή ήταν πλούσια, αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τα προσόντα της 35χρονης Melissa Saldivar!
AdTech Ad
Και αυτό γιατί τα πέταξε όλα στον αέρα, παρουσιάζοντας στους τηλεθεατές τον υπερπλούσιο εσωτερικό της κόσμο σε ζωντανή μετάδοση.
Τι το ΄θελε να παρουσιάσει τα τελευταία νέα από την πορτορικανή έκδοση του «Big Brother», το Gran Hermano, με live εικόνα, η παρουσιάστρια έμεινε άναυδη, άφωνη και εμφανώς σοκαρισμένη από την πρωτοφανή αποκάλυψη που έγινε στο δελτίο της.
Η Saldivar με καταγωγή από το Houston της πολιτείας του Texas και ιδιοκτήτρια γυμναστηρίου μποξ, μόλις είχε βγει από το ντους. Χωρίς δισταγμό και ενδοιασμό πέταξε την πετσέτα της και προκάλεσε πανικό!



.



Μοιράζουν την Καινή Διαθήκη σε Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς - Είναι γνήσια; Δείτε τι πραγματικά ισχύει

Toυ Νίκου Βουδούρη
Απορία ή προβληματισμό προκάλεσε σε πολλούς Ημαθιώτες ένα "δώρο" που βρήκαν το πρωί της Δευτέρας (13/7) στην πόρτα τους, μία σακούλα που περιείχε ένα αντίτυπο της Καινής Διαθήκης, μεταφρασμένη στη Δημοτική γλώσσα και δύο φυλλάδια.
Για να βάλουμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση, ας δούμε τα δεδομένα:
- Το αντίτυπο της Καινής Διαθήκης, μεταφρασμένο στη Δημοτική γλώσσα, είναι της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας και είναι αποδεκτό από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Οπότε, δεν υπάρχει λόγος να το πετάξει κανείς, φοβούμενος πως περιέχει κακοδοξίες.
- Μαζί με το αντίτυπο της Καινής Διαθήκης, διακινούνται και φυλλάδια, ένα που περιγράφει την ιστορία ενός ανθρώπου που παραστράτησε στα νιάτα του και στη συνέχεια "βρήκε το δρόμο του θεού" και ένα που περιέχει φόρμα για συνδρομή σε εκδόσεις της "Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης", διαφημίζει κάποια άλλα site και γράφει πάνω το σύμβολο της Πίστης (Το "Πιστεύω"). Σε αυτά τα φυλλάδια, υπάρχει σαφής αναφορά ότι "το πακέτο που προσφέρεται δεν έχει καμία σχέση με Μάρτυρες του Ιεχωβά, Μορμόνους κλτ". 
Εδώ, λοιπόν, κρύβεται η "παγίδα" της παρανόησης. Κάποιος σχετικά αδαής, μπορεί να πιστέψει ότι, εφόσον έχουν το ίδιο "Πιστεύω" (Σύμβολο της Πίστης) και μάλιστα ενθαρρύνουν τον κόσμο "να πηγαίνουν στην εκκλησία της ενορίας/γειτονιάς και να ακούν τον λόγο του Θεού", είναι άνθρωποι που ανήκουν στην ίδια θρησκεία / δόγμα μαζί τους, είναι δηλαδή Ορθόδοξοι.
Φυσικά, δεν είναι έτσι. Η οργάνωση "Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση" είναι προτεσταντικού τύπου ομάδα, έχει έντονη δράση προσηλυτισμού, ενώ ΔΕΝ ανήκει στην Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία (τους λεγόμενους Ευαγγελικούς, εκκλησία των οποίων υπάρχει και στη Βέροια).
- Αν και έγινε με τα παραπάνω ξεκάθαρο πως η δωρεά της Καινής Διαθήκης προέρχεται από ομάδα που θεωρείται από την Ορθόδοξη Εκκλησία αίρεση, αυτό δεν σημαίνει πως το "δώρο" είναι "σατανικό προϊόν". Άλλωστε, με όποια ματιά και αν διαβάσει κανείς το Ευαγγέλιο, το μεγαλειώδες μήνυμά του παραμένει αναλλοίωτο (εφόσον δεν υπάρχουν παρεμβάσεις). Συνεπώς, δεχτείτε αυτό το "δώρο" με ευγνωμοσύνη και δείτε το ως μια καλή ευκαιρία να διαβάσετε (όσοι δεν το έχετε κάνει ήδη) την Καινή Διαθήκη σε μετάφραση, για να γίνει πιο κατανοητή.
- Θα πρέπει, ωστόσο να σημειώσουμε πως γίναμε δέκτες μιας πληροφορίας που, αν ισχύει, είναι θλιβερή. Ζευγάρι αλλοδαπών (πιθανότατα Αμερικανών), που διένειμε τα "δώρα", ερωτηθέν από πολίτη για τον σκοπό τους (μιλώντας στην Αγγλική), ανέφεραν πως βρίσκονται στη Βέροια για να "κηρύξουν το λόγο του Θεού". Δηλαδή, λειτουργούν ως οι Ιεραπόστολοι, που διαδίδουν το Ευαγγέλιο εκεί που δεν έχει διδαχθεί... Αυτό, φυσικά και είναι απαράδεκτο, καθώς - ως γνωστόν - το Ευαγγέλιο κηρύχθηκε στη Βέροια πριν από 1960 χρόνια περίπου, από τον ίδιο τον Απ. Παύλο (και το κήρυγμα αυτό αναφέρεται στις Πράξεις των Αποστόλων).
Σε σχετική της ανακοίνωση, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναφέρει:
Για μία ακόμη χρονιά, σε συνέχεια προηγούμενων προσηλυτιστικών δραστηριοτήτων της, η νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» προγραμματίζει ευρείας κλίμακας προσηλυτιστική δραστηριότητα, με την ονομασία «Ιησούς του Ναυή 8», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 8 - 16 Ιουλίου 2015, στους νομούς Κιλκίς, Πέλλας καί Ημαθίας. Η εν λόγω κίνηση, με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διανέμει ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη.
Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», αν και ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα, θεωρεί την Ορθόδοξη Πίστη ως «πνευματικά δεσμά αιώνων», όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν και ταυτοχρόνως υποστηρίζει, ότι στην πατρίδα μας «επικρατεί πνευματικό σκοτάδι και απιστία».

Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κή-ρυκές» τους από τό εσωτερικό ή το εξωτερικό.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας (13/7), η Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας ανάρτησε στην ιστοσελίδα της την παρακάτω ανακοίνωση:

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε το φαινόμενο της διανομής Καινής Διαθήκης κατ’ οίκον από την άγνωστη μέχρι τώρα στην περιοχή μας «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση».

Σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ιεράς Συνόδου η παραπάνω Ένωση αποτελεί «νεοπροτεσταντική οργάνωση». Εντούτοις το βιβλίο της Καινής Διαθήκης που μοιράζεται τυγχάνει εγκεκριμένη από την Εκκλησία έκδοση.

Συνεπώς, όποιοι ευσεβείς χριστιανοί έχουν λάβει το πακέτο «Κάθε σπίτι» της Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης μπορούν να κρατήσουν την Καινή Διαθήκη αλλά να μην ασχοληθούν με τα φυλλάδια που τη συνοδεύουν, διότι προωθούν προτεσταντικού χαρακτήρα υλικό ασυμβίβαστο με την Ορθόδοξη Πίστη, και ασφαλώς να μην έρθουν σε επικοινωνία με την οργάνωση, διότι σ’ αυτό τον προφανή σκοπό αποβλέπει και η εν λόγω κίνηση.

***
- Εν κατακλείδι: Η εκστρατεία δωρεάς της Καινής Διαθήκης γίνεται από τις 8 έως 16 Ιουλίου 2015, στους νομούς Κιλκίς, Πέλλας και Ημαθίας, από την "Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση", που θεωρείται από την Εκκλησία αιρετική ομάδα. 
Όπως και να έχει, είναι αυτονόητη η ευγένεια απέναντι στους ανθρώπους που μοιράζουν την Καινή Διαθήκη. Εκφράσεις του τύπου "έξω από εδώ αιρετικοί", εν έτει 2015, δεν ταιριάζουν καθόλου! 
Ψύχραιμα, ενημερωνόμαστε από το "δώρο", κρατάμε το χρήσιμο αντίτυπο της Καινής Διαθήκης και αγνοούμε (εφόσον δεν θέλει κάποιος να μάθει κάτι πέρα από την πίστη του) τα φυλλάδια, που δεν έχουν καμία σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία.
                                           
                                                                                ****


ΕΙΚΟΝΑ ΧΑΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΕΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΜΑΓΚΑ




ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ 

Πολάκης:Είχε πει  για δημοσιογράφο: Έπρεπε να τον είχα χώσει 3 μέτρα κάτω από τη γη

Εκτός ελέγχου για μία ακόμη φορά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκις επιτέθηκε σε δημοσιογράφο και ΜΜΕ.

Εκτός ελέγχου για μία ακόμη φορά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκις επιτέθηκε σε δημοσιογράφο φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να δηλώσει δημοσίως «έπρεπε να τον χώσω τρία μέτρα κάτω από τη γη».
Το περιστατικό συνέβη όταν ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε σε περιστατικό του περασμένου Δεκεμβρίου όταν σε συνέντευξη Τύπου είχε διαπληκτιστεί φραστικά με δημοσιογράφο.

Μιλώντας χθες σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι επιτέθηκε εκ νέου στον δημοσιογράφο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου!».
Παράλληλα έκανε λόγο για «βοθροκάναλα της διαπλοκής».





Πολάκης: Λείπει μία γάζα από τα νοσοκομεία και το μεγαλοποιούν

«Από εδώ και πέρα κυβερνάμε»



12/07/2016
Νέα επίθεση στα M.M.E όπως είπε, «της διαπλοκής» εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μιλώντας αυτή τη φορά σε συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη, κατηγορώντας τα κανάλια ότι παρουσιάζουν λανθασμένη εικόνα της κατάστασης στον τομέα της υγείας.

LamiaReport.gr: Αυτοτραυματίστηκε μέσα στα γραφεία του " Βρωμερού " πρωην ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ

.

‘Έκοψε τις φλέβες του μέσα στα γραφεία του ΟΑΕΕ

 Δεν άντεξε 65χρονος επαγγελματίας από τη Φθιώτιδα και έκοψε τις φλέβες του μπροστά στο γκισέ του ΟΑΕΕ στη Λαμία.


IMG_9510
Η αγανάκτηση, η απόγνωση, η οργή, η αδιαφορία, όλο αυτό που εκτυλίσσεται τα τελευταία χρόνια μπροστά στα μάτια μας και δεν είναι ταινία τρόμου, είναι η ζωή μας μέσα στο τρόμο, μαζί με τον τρόμο και την ανασφάλεια, οδήγησαν σήμερα έναν αυτοαπασχολούμενο στα έσχατα όρια της απελπισίας.

Αντιγράφουμε από το  http://www.lamiareport.gr/index.php/topika/item/43301-lamia-evgale-ton-sougia-kai-ekopse-tis-fleves-tou-mesa-sta-grafeia-tou-oaee-video   

Δεν άντεξε 65χρονος επαγγελματίας από τη Φθιώτιδα και έκοψε τις φλέβες του μπροστά στο γκισέ του ΟΑΕΕ στη Λαμία.
«Τα έχω πληρωμένα όλα, γιατί με ταλαιπωρείτε….», είπε ο άτυχος επαγγελματίας, πριν αυτοτραυματιστεί με τον σουγιά.
Δεν θα σταματήσουν όμως εάν δεν τους σταματήσουμε. Αντί της απόγνωσης να κυριαρχήσει η οργή και να εκφραστεί στους δρόμους.

.



LamiaReport.g

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ: «Ο αγώνας όσων συμμετέχουν σε στάση πληρωμών σύμφωνα με το σύνταγμα συνεχίζεται. Το κράτος ήδη έχει χάσει 90 δις από ανεξόφλητα χρέη.»


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ: «Ο αγώνας όσων συμμετέχουν σε στάση πληρωμών σύμφωνα με το σύνταγμα συνεχίζεται. Το κράτος ήδη έχει χάσει 90 δις από ανεξόφλητα χρέη.»

Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ - ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, εν ήδη άρθρου, κείμενο με την υπογραφή του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γεώργιου Κασιμάτη.

Κατόπιν επικοινωνίας μαζί του για την επιβεβαίωση της ''πατρότητας'' του κειμένου διευκρινίζεται ότι το κείμενο αποτελεί απομαγνητοφώνηση από κάποια ομιλία του.

Σε συνεργασία μαζί του γίνανε κάποιες καίριες διορθώσεις και πλέον μπορεί να αναδημοσιευτεί.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικά κείμενα τόσο του
 Γ. Κασιμάτη όσο και του Μίκη Θεοδωράκη, η Σπίθα τα επικοινωνεί εδώ και 6 χρόνια.

Η φίμωση που γίνεται από τα ΜΜΕ
 σε τέτοιου περιεχομένου δηλώσεις δεν επιτρέπουν στο σύνολο των πολιτών να γίνουν κοινωνοί. 

Είναι ελπιδοφόρο να διαπιστώνεται ότι η ''σπορά'' που έκανε ο
 Μίκης Θεοδωράκης με την Σπίθα και το Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. δεν πήγε χαμένη, παρά τις προσπάθειες του καθεστώτος.

Εμείς θα επιμένουμε ότι μόνο με ένα
 Παλλαϊκό Πατριωτικό Δημοκρατικό Μέτωπο μπορεί να ανατραπεί το σάπιο καθεστώς και σε αυτό τον δρόμο συνεχίζουμε.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν πρωτοβουλίες.

Για το σχόλιο,

Πατσίκας Μιχαήλ

ΤΟ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ
«Ο αγώνας όσων συμμετέχουν σε στάση πληρωμών σύμφωνα με το σύνταγμα συνεχίζεται.

Το κράτος ήδη έχει χάσει 90 δις από ανεξόφλητα χρέη προς το δημόσιο, και αναμένεται να αυξηθεί με τα νέα απάνθρωπα μέτρα της τελευταίας υπογραφής του μνημονίου.

Αυτό που πρέπει να γνωστοποιηθεί σε όλους τους φορολογούμενους είναι ότι το καθεστώς του φόρου, δεν σχετίζεται με των τραπεζών, και οι νόμοι περί κατασχέσεων ή παρακράτησης μισθών, δεν αφορούν τα χρέη προς την εφορία.

Συνταγματικά, ο φόρος για κάθε φορολογούμενο είναι το το ποσό που προκύπτει από το εισόδημα, για την λειτουργία του δημοσίου και των δημόσιων έργων.

Σήμερα ο φόρος αυτός δεν χρησιμοποιείται για την λειτουργία του κράτους, αλλά για την αποπληρωμή του παράνομου χρέους προς τους δανειστές. Το δημόσιο λειτουργεί με νέα δάνεια τα οποία φορτώνονται οι πολίτες και συνεπώς βλέπουμε συνεχώς αυξήσεις με νέους φόρους και μειώσεις μισθών.

Επειδή αυτό το καθεστώς είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, το κράτος δεν μπορεί να δεσμεύσει ή να πραγματοποιήσει αναγκαστικές πληρωμές. Αρκείται στο να στέλνει τελεσίγραφα των οφειλών που λήγουν σε 15 μέρες.

Από το 2010 έχουν λάβει πάνω από 10 τέτοια τελεσίγραφα, τα οποία στοχεύουν στην δημιουργία φόβου, και πολλοί υποχωρούν με ρυθμίσεις δόσεων και ελαφρύνσεων που κατά καιρούς εξαγγέλλονται.

Από την άλλη δεν τολμούν να προχωρήσουν δια μέσου της δικαστικής οδού, διότι θα καταρρεύσει όλο το σύστημα της απάτης του υπ. Οικονομικών και ενδέχεται πολλοί υπάλληλοι να μπουν φυλακή.
Αυτός ο πόλεμος γίνεται ανάμεσα σε 2 μεγάλα όπλα. Το ένα από πλευράς κυβέρνησης είναι τα ΜΜΕ που διασπείρουν τον φόβο, και το άλλο η ευσυνειδησία των πολιτών που θεωρούν ότι οι πλατείες και οι απεργίες δεν αποτελούν επαρκές φάρμακο αντιμετώπισης του καρκίνου της υποτέλειας και της εξαφάνισης του κράτους.

Όσο χρόνο κι αν διαρκέσει αυτός ο πόλεμος, νικητής θα είναι ο λαός, διότι το δίκαιο πηγάζει από τις αποφάσεις του λαού.

Δεν είναι καθόλου τυχαίος ο στίχος του Σολομού που λέει: ...μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει, και μετά προς την δόξα τραβά.»

Από ομιλία του Καθηγητή Γ. Κασιμάτη
ΠΗΓΗ: diktioellada

ΒΙΝΤΕΟ:Ο Κήρυκας Χανίων του Κων. Μητσοτάκη έλαβε δάνειο 300.000 ευρώ, αλλά δεν επέστρεψε ούτε ευρώ




Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σαντορινιός, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, κατήγγειλε τη χορήγηση δανείου 300.000 ευρώ στον Κήρυκα Χανίων, συμφερόντων του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Ο Κήρυκας Χανίων, του οποίου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, έλαβε το δάνειο 300.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς το οποίο δεν αποπλήρωσε ποτέ. Μάλιστα σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Σαντορινιός η εταιρεία είχε σωρευτικές ζημιές πάνω από 200.000 ευρώ όταν της χορηγήθηκε το δάνειο.
Το Δεκέμβριο του 2015 η Τράπεζα Πειραιώς κατήγγειλε τη σύμβαση, καθώς δεν είχε εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Γ. Πουλόπουλος, που κατέθεσε σήμερα στην εξεταστική επιτροπή, δήλωσε ότι θα πρέπει να δει αυτή την περίπτωση και να επανέλθει, υπογραμμίζοντας πως το «να μην έχει πληρωθεί τίποτα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι λογικό».



                                           

Τσιμπήματα εντόμων: Πώς θα ξέρετε τι σας τσίμπησε ανάλογα με το σημάδι στο δέρμα (φωτογραφίες)


τσιμπήματα

Τα περισσότερα τσιμπήματα εντόμων, όπως από κουνούπια, ακάρεα, ψύλους κ.α. είναι κάτι αρκετά κοινό και, εκτός από φαγούρα, σπανίως προκαλούν πιο σημαντικά προβλήματα.

Αλλά μερικά τσιμπήματα εντόμων, όπως αυτά από σφήκες και μέλισσες, μπορεί να προκαλέσουν έντονο πόνο, ή ακόμα και αλλεργική αντίδραση. Άλλα τσιμπήματα εντόμων, όπως τα δηλητηριώδη δαγκώματα αραχνών, απαιτούν άμεση επείγουσα ιατρική φροντίδα.
Επειδή μερικά τσιμπήματα εντόμων μπορεί να μεταδώσουν και ασθένειες, όπως ο ιός Ζίκα και ο ιός του Δυτικού Νείλου (και τα δύο μεταδίδονται από τα κουνούπια), η νόσος του Lyme (από ένα μαύρο τσιμπούρι) και άλλες ασθένειες, είναι σώφρον να γνωρίζουμε από τι προήλθε ένα σημάδι στο δέρμα.
Τσίμπημα από κουνούπι
τσιμπήματα
Ως γνωστόν, ένα τσίμπημα κουνουπιού εμφανίζεται ως κόκκινο, ή ροζ ανάγλυφο σημάδι στο δέρμα, σαν μικρό σπυράκι, το οποίο προκαλεί φαγούρα.
Τσίμπημα από κοριό
τσιμπήματα
Πιθανότατα δεν θα αισθανθείτε πόνο όταν ένας κοριός στο κρεβάτι σας τσιμπήσει, αλλά μόλις ξυπνήσετε θα δείτε μια σειρά από δύο ή περισσότερα κόκκινα σημάδια στο δέρμα σας. Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν μια ήπια ή σοβαρή αλλεργική αντίδραση στο σάλιο του κοριού μεταξύ 24 ωρών και 3 ημερών αργότερα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανάγλυφα, κόκκινα σημάδια στο δέρμα, με έντονο κνησμό (φαγούρα) και ήπια φλεγμονή για αρκετές ημέρες.
Δάγκωμα από αράχνη
τσιμπήματα
Οι περισσότερες αράχνες δεν είναι δηλητηριώδεις και προκαλούν μόνο ήπια συμπτώματα, όπως κοκκίνισμα του δέρματος, οίδημα και ελαφρύ πόνο στην περιοχή. Εάν αναπτύξετε μια αλλεργική αντίδραση σε δάγκωμα αράχνης, με συμπτώματα, όπως σφίξιμο στο στήθος, αναπνευστικά προβλήματα, δυσκολίες στην κατάποση, ή πρήξιμο στο πρόσωπο, θα πρέπει να πάτε επειγόντως στον γιατρό.
Τσίμπημα από τσιμπούρι
τσιμπήματα
Μερικά τσιμπούρια μπορεί να είναι επικίνδυνα, διότι μπορεί να μεταφέρουν ασθένειες με το τσίμπημά τους, όπως η νόσος του Lyme και πυρετό με στίγματα στο δέρμα.
Τσίμπημα από ψύλο
τσιμπήματα
Τα συμπτώματα από τσιμπήματα ψύλλων μπορεί να αρχίσουν μέσα σε λίγες ώρες. Συνήθως τα τσιμπήματα αυτά εμφανίζονται σε ομάδες των τριών ή τεσσάρων. Μπορείτε να παρατηρήσετε κνησμό, κνίδωση και πρήξιμο γύρω από το σημείο, ή και εξάνθημα από μικρά, κόκκινα σπυράκια που μπορεί και να αιμορραγούν σε κάποιες περιπτώσεις. Τα τσιμπήματα ψύλλων είναι πιο συχνά στους αστραγάλους, τις μασχάλες, γύρω από τη μέση, στα γόνατα και τους αγκώνες. Ένα εξάνθημα από τσίμπημα ψύλλων γίνεται λευκό, όταν πιέζετε πάνω του και τείνει να εξαπλώνεται με την πάροδο του χρόνου. Το ξύσιμο μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση του δέρματος και να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.
Τσίμπημα από μέλισσα
τσιμπήματα
Ένα τσίμπημα από μέλισσα προκαλεί έντονο πόνο, που μπορεί να συνεχιστεί για λίγα λεπτά, στη συνέχεια να μειωθεί και να καταλήξει ως ένα σταθερό και ενοχλητικό πόνο. Η περιοχή μπορεί να εξακολουθεί να σας πονάει όταν την ακουμπάτε, για μερικές μέρες αργότερα. Ένα κόκκινο σημάδι με λευκό περίγυρο μπορεί να εμφανιστεί γύρω από την περιοχή του τσιμπήματος, ενώ πιθανότατα θα έχετε φαγούρα και θα το αισθάνεστε ζεστό στην αφή. Αν δεν σας έχει τσιμπήσει ποτέ στο παρελθόν μέλισσα, το σώμα σας μπορεί να έχει μια ανοσολογική απόκριση στο δηλητήριο, με αποτέλεσμα να δείτε διόγκωση στο σημείο του τσιμπήματος, ή σε ολόκληρη την κοντινή περιοχή του σώματός σας. Εάν έχετε αυτό το είδος της αλλεργικής αντίδρασης, που ονομάζεται αναφυλαξία, να ξέρετε ότι πρόκειται για μια επείγουσα ιατρική κατάσταση που χρειάζεται άμεση θεραπεία. Τα συμπτώματα της σοβαρής αλλεργίας σε ένα τσίμπημα μέλισσας περιλαμβάνουν κνίδωση, οίδημα, δυσκολία στην αναπνοή, ζάλη, κράμπες, ναυτία, διάρροια, ακόμη και καρδιακή ανακοπή.
Τσίμπημα από ψείρες
τσιμπήματα
Τα δαγκώματα από ψείρες είναι μικροσκοπικές κόκκινες κηλίδες στους ώμους, το λαιμό και το κρανίο από μικρά παρασιτικά έντομα, που μπορεί να ζουν στα ρούχα, ή στο κρεβάτι σας. Επειδή τα τσιμπήματα των ψειρών είναι τόσο μικρά, συνήθως δεν βλάπτουν, αλλά προκαλούν φαγούρα. Μερικοί μπορεί να αναπτύξουν μεγαλύτερο δερματικό εξάνθημα από τα τσιμπήματα των ψειρών. Το συνεχές ξύσιμο από την φαγούρα στα σημάδια αυτά θα μπορούσε να οδηγήσει σε λοίμωξη που χαρακτηρίζεται από συμπτώματα όπως διόγκωση των λεμφαδένων και τρυφερό, κόκκινο δέρμα. Ένα μολυσμένο τσίμπημα από ψείρα μπορεί, επίσης, να δημιουργήσει κρούστα από πάνω και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από γιατρό, αλλά, σε γενικές γραμμές, οι ψείρες δεν μεταφέρουν άλλες ασθένειες.
Τσίμπημα από μυρμήγκια
τσιμπήματα
Τα τσιμπήματα από μυρμήγκια είναι συνήθως πολύ οδυνηρά και προκαλούν κόκκινα, ανάγλυφα σημάδια στο δέρμα. Ορισμένοι τύποι μυρμηγκιών, όπως τα μυρμήγκια-φωτιά (fire ants), είναι δηλητηριώδη και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή αλλεργία. Αυτά τα μυρμήγκια πρώτα δαγκώνουν και στην συνέχεια τσιμπάνε, προκαλώντας απότομο πόνο και μια αίσθηση καψίματος. Εάν σας τσιμπήσουν τέτοια μυρμήγκια, μπορεί να δείτε λευκές φλύκταινες γεμάτες με υγρό, ή φλύκταινες (όπως στην φωτογραφία μια ή δύο μέρες μετά το τσίμπημα. Αυτές έχουν διάρκεια 3-8 ημερών και μπορεί να προκαλέσουν ουλές. Τα εξογκώματα μπορεί επίσης να σας προκαλούν φαγούρα και να κοκκινίσουν, ενώ μπορεί να δείτε και πρήξιμο γύρω από την περιοχή. Είναι σημαντικό να μην ξύσετε ή σπάσετε τις φουσκάλες, γιατί μπορεί να μολυνθούν.
Τσίμπημα από ακάρεα
τσιμπήματα
Τα τσιμπήματα από ακάρεα συνήθως δεν μεταδίδουν κάποια ασθένεια, αλλά μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα και να προκαλέσουν έντονη φαγούρα. Τα ακάρεα συνήθως τρέφονται με έντομα, αλλά δαγκώνουν και άλλα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων. Τα τσιμπήματα συνήθως περνούν απαρατήρητα μέχρι να έχετε φαγούρα, κόκκινα σημάδια και κάτι που θα μοιάζει με δερματικό εξάνθημα.






http://www.everydayhealth.com

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους! Ομοφυλόφιλος πατέρας βίαζε μαζί με τον σύντροφό του τον 12χρονο γιο του! Οι εφιαλτικές στιγμές του παιδιού


1a– Το φρικιαστικό έγκλημα έγινε στην Αργολίδα
– Έκπληκτος ο ιατροδικαστής που εξέτασε το αγόρι με νοητική στέρηση
– Ο 12χρονος ζούσε με τη μητέρα του στα νότια προάστια και είχε πάει για διακοπές στον “πατέρα” του

– Στις φυλακές οδηγήθηκε ο 35χρονος φίλος του πατέρα του παιδιού, ενώ ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, με αυστηρούς περιοριστικους όρους, λόγω μεγάλου (65%) ποσοστού αναπηρίας που έχει διαγνωστεί

Φρίκη! Ομοφυλόφιλος “πατέρας” βίαζε κατ’ εξακολούθηση τον 12χρονο γιο του, μαζί με τον ερωτικό του σύντροφο, με τον οποίο συζούν. Έκπληκτος έμεινε ο ιατροδικαστής που εξέτασε το παιδί, που βιαζόταν κατ’ εξακολούθηση από τον ίδιο του τον πατέρα και τον σύντροφο του. Ο 12χρονος έχει νοητική στέρηση.
Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν από αστυνομικούς, έπειτα από καταγγελία που κατέθεσε η μητέρα και πλέον είναι αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη. Το ανατριχιαστικό περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αργολίδα και οι λεπτομέρειες της υπόθεσης σοκάρουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το 12χρονο αγόρι ζούσε με την μητέρα του σε περιοχή στα Νότια της Αττικής, καθώς ο “πατέρας” του είχε αποκαλύψει την διπλή του ερωτική ζωή, και πλέον ζούσε με τον σύντροφο του σε πόλη της Πελοποννήσου.
Πριν από περίπου δυο εβδομάδες το παιδί πήγε μαζί με το πατέρα του στο σπίτι του σε πόλη της Πελοποννήσου, προκειμένου να κάνει ολιγοήμερες διακοπές χωρίς να γνωρίζει τον εφιάλτη που το περίμενε.
Σύμφωνα με πληροφορίες- και όπως προέκυψε από την προανάκριση που πραγματοποίησαν οι Αστυνομικοί- το παιδί βιαζόταν συστηματικά από τον “πατέρα” του και τον ερωτικό του σύντροφο με τον οποίο συζούν.
Πώς αποκαλύφθηκε η φρικιαστική πράξη
Η αποκάλυψη έγινε όταν η μητέρα του 12χρονου, τον πήρε τηλέφωνο προκειμένου να δει τι κάνει, χωρίς βέβαια να πηγαίνει το μυαλό της στο κακό καθώς το παιδί ήταν με τον…πατέρα του και κατά συνέπεια ήταν ασφαλές. Βέβαια, αποδείχθηκε πως το παιδί ουδεμία ασφάλεια είχε από αυτόν.
Σε ένα από αυτά τα τηλεφωνήματα, το παιδί άρχισε να λέει στην μητέρα του: “…έλα να με πάρεις δεν θέλω να καθίσω άλλο εδώ, δεν περνάω καλά”.
Το γεγονός αυτό θορύβησε την μητέρα, η οποία αμέσως ξεκίνησε να πάει να πάρει το παιδί της. Όταν πια επέστρεψαν στην Αθήνα, χωρίς ακόμα η ίδια να έχει αντιληφθεί το τι είχε συμβεί στο σπλάχνο της, άκουσε έκπληκτη και σοκαρισμένη το 12χρονο γιο της να της εξιστορεί το τι είχε βιώσει, και μάλιστα από τον ίδιο του τον πατέρα, αλλά και τον ερωτικό του σύντροφο. Χωρίς δεύτερη σκέψη η μητέρα απευθύνθηκε στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα την άμεση σύλληψη του ομοφυλόφιλου πατέρα, αλλά και του ερωτικού συντρόφου.
Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί, έπειτα από απόφαση του αρμόδιου Εισαγγελικού λειτουργού, εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος βεβαίωσε με το πόρισμα του το βιασμό του 12χρονου!
Έπειτα και από την σοκαριστική διαπίστωση του βιασμού από πατέρα και σύντροφο, οι δυο δράστες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια όπου έδωσαν πολύωρη απολογία στον Ανακριτή, που έχει αναλάβει την κύρια ανάκριση της σοκαριστικής υπόθεσης.
NewsIt.gr