12 Ιανουαρίου 2018

Γ. Ντάισελμπλουμ: «Με Τσίπρα και Τσακαλώτο όλα έγιναν πιο εύκολα»

Γ. Ντάισελμπλουμ: «Με Τσίπρα και Τσακαλώτο όλα έγιναν πιο εύκολα»
Στην τελευταία του συνέντευξη ως επικεφαλής του Eurogroup, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αποκάλυψε ως όλα έγιναν πιο εύκολα, στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα και με υπουργό Οικονομικών τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και φυσικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχουν ολοκληρωτικά αλλάξει την σχέση με τους ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν τα πάντα είναι ευκολότερα από τότε... Είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση», δήλωσε.

Στην ίδια συνέντευξη ο κύριος Ντάισελμπλουμ λέει πως παρά τις φήμες ότι οι Γερμανοί ήταν εκείνοι που ήθελαν ένα Grexit το καλοκαίρι του 2015, όταν τα πράγματα με την Ελλάδα έδειχναν να φτάνουν σε αδιέξοδο, ήταν χώρες της κεντρικής όσο και της νοτιοανατολικής Ευρώπης εκείνες που το ζητούσαν. Πολλές από αυτές, λέει ο Ολλανδός πρώην υπουργός Οικονομικών, έχουν χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα από την Ελλάδα και είχαν χάσει την υπομονή τους με την Αθήνα. «Πίσω από την στάση της Γερμανίας ήταν μια σειρά χώρες που απλώς έλεγαν "ως εδώ. Δεν έχουμε άλλη εμπιστοσύνη. Δεν θέλουμε άλλες συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Θέλουμε να μιλήσουμε για το plan B"», είναι τα λόγια του, ενώ όπως τονίζει, ο ίδιος ποτέ δεν υπήρξε υπέρμαχος του Grexit, το οποίο θεωρεί «πραγματικά ζημιογόνο» και «τεράστιο λάθος».

Παραδέχεται τέλος πως κάποια από τα μέτρα που ελήφθησαν στην Ελλάδα κατά την διάρκεια των προγραμμάτων ήταν «υπερβολικά», αν και δηλώνει πως χρειάζονται περισσότερες μεταρρυθμίσεις τόσο στην Ελλάδα όσες και σε άλλες χώρες.

Ο κύριος Ντάισελμπλουμ παραδίδει την προεδρία του Eurogroup σήμερα στον Πορτογάλο υπουργό Οικονομικών Μάριο Σεντένο.




Pronews

Όταν το Κιτς έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας (με αφορμή το ρεπορτάζ από την επίσκεψη στο νοσοκομείο Κοζάνης του εκπροσώπου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος») (του Θ. Παπαδόπουλου)


κ. Διευθυντά,
οι εικόνες που έχουν αναρτηθεί από το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, μου γύρισαν την μνήμη μου χρόνια πίσω, όταν ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας μας Κ. Σημίτης και ο υιός Παπανδρέου, με αφορμή την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, επισκέφθηκαν τον τότε Πρόεδρο των Η.Π.Α., Τζωρτζ Μπούς. Τα δώρα που του δώσανε τότε ήταν μια μπλούζα με το έμβλημα των αγώνων η οποία ήταν μέσα σε πλαστική σακούλα και ένα ευρω. Ναι καλά διαβάζετε. Αυτή ήταν τότε – και δυστυχώς όσο περνούν τα χρόνια μεγαλώνει – η ασχήμια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Σήμερα και βλέποντας τις φωτογραφίες από το ρεπορτάζ στο νοσοκομείο Κοζάνης διαπίστωσα ότι αυτό που λείπει από τον τόπο, την χώρα, είναι ο Ελληνικός Τρόπος, η Παιδεία, η Ελληνική Πολιτική Παιδεία. Οι κατέχοντες της καρέκλες της εξουσίας (τοπικά και Πανελλαδικά) προσωρινά είναι τουρίστες και εκπρόσωποι του κιτς.

Αυτήν την ασχήμια έχουμε χρέος, εμείς οι Ενεργοί Πολίτες να ανατρέψουμε.
Καλή σας μέρα
Κοζάνη 12 Ιανουαρίου 2018
Θεόφιλος Παπαδόπουλος
Πολίτης

 

 

 

 

Πηγή:kazan.gr

"ΤΣΙΠΡΟΦΡΟΥΡΟΣ" ΑΝΩΤ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ :Πρόσεξε γιατί είσαι δημόσιος υπάλληλος -ΒΙΝΤΕΟ!

"ΤΣΙΠΡΟΦΡΟΥΡΟΣ" ΑΝΩΤ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ :Πρόσεξε γιατί είσαι δημόσιος υπάλληλος!

298




Κάθε όριο αυταρχισμού υπερβαίνουν οι συστάσεις του αστυνομικού διευθυντή Χίου στους πολίτες που με, ειρηνικό τρόπο, εκδηλώνουν την αντίδραση τους στον επιχειρούμενο από χθες διπλασιασμό της χωρητικότητας της μοναδικής δομής διαμονής προσφύγων και μεταναστών στη ΒΙΑΛ.

Με ύφος που παραπέμπει σε αστυνομικές συμπεριφορές αλησμόνητων δεκαετιών, στο video που ακολουθεί ο αστυνομικός διευθυντής απειλεί ανοιχτά διαδηλωτή με την υπόμνηση της επαγγελματικής του ιδιότητας ως δημοσίου υπαλλήλου! «Πρόσεχε γιατί είσαι δημόσιος υπάλληλος!», του απευθύνει.

Στον διάλογο που ακολουθεί ο πυροσβέστης Μιχ. Ρακιντζής ισχυρίζεται ότι ήδη ο αστυνομικός διευθυντής έχει τηλεφωνήσει στον διοικητή του. «Το διοικητή μου πήρε τηλέφωνο και του είπε ο πυροσβέστης έτσι κι έτσι». «Δημοκρατία έχουμε, όχι Χούντα. Να μην μπορούμε να μιλήσουμε;», αναρωτιέται ο πυροσβέστης.
Η προκλητική απειλή του αστυνομικού διευθυντή – και μάλιστα δημόσια – έχει την κάλυψη των ανωτέρων του; Συμμερίζεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τη στάση του; Αποδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου τη συμπεριφορά του; Πώς αντιδρά η ΑΔΕΔΥ στο κραυγαλέο περιστατικό; Υπάρχει κράτος ή παρακράτος που ελέγχει το δικαίωμα των πολιτών στη διαμαρτυρία εν έτη 2018; Ερωτήματα που χρίζουν άμεσων απαντήσεων για να γνωρίζει η κοινωνία της Χίου αν η Αστυνομία ορίστηκε για την προστασία των πολιτών ή την τρομοκράτηση τους.
.
.


Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ
[politischios] [iefimerida]

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/astynomikos-diefthyntis-se-politi-chiou-prosexe-giati-ise-dimosios-ypallilos/

Θα τρελαθούμε! Οι Τούρκοι βράβευσαν τον καταστροφέα της Ελλάδος Γιώργο Παπανδρέου για την συνεισφορά του στην…



1.078
Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Α. Παπανδρέου βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο 19ο Συνέδριο της International Leadership Association (ILA), όπου θα τιμηθεί με το Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς της ILA, για το έργο του ως πολιτικού και πρωθυπουργού της Ελλάδας την περίοδο 2009-2011.

Η International Leadership Association στην απόφασή της να τιμήσει με το βραβείο Ηγεσίας τον Γιώργο Α. Παπανδρέου τονίζει:
«Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2009 έως το 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου συνειδητοποίησε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην ηγεσία μιας χώρας σε μια ταραχώδη περίοδο. Πολιτικός με πολύχρονη εμπειρία, όταν μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008 ανέλαβε την πρωθυπουργία, είχε την εντολή αλλά και την αποφασιστικότητα να αυξήσει τη διαφάνεια και να μειώσει τη διαφθορά στην ελληνική διοίκηση καθώς και τη βούληση να εργαστεί για τον εξανθρωπισμό της παγκοσμιοποίησης και τις οικονομικές της επιπτώσεις στους Έλληνες πολίτες.

Αντιμέτωπος με την πίεση του χρόνου και των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών, πήρε τη δύσκολη απόφαση να προχωρήσει σε προγράμματα λιτότητας και περικοπών στο πλαίσιο της ευρωζώνης.
Για το έργο του το 2010, «προσπαθώντας να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε το χειρότερο έτος για την Ελλάδα», το περιοδικό «Foreign Policy» τον ενέταξε μεταξύ των Top 100 Global Thinker. Οι εμπειρίες του στις πρώτες γραμμές της κρίσης στην ευρωζώνη είναι σημαντικές για την κατανόηση της Ευρώπης σήμερα και για τον συνεχιζόμενο αγώνα, σε παγκόσμιο επίπεδο, για την οικοδόμηση πιο ανθρώπινων οικονομιών.

Σήμερα, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μιας παγκόσμιας οργάνωσης προοδευτικών πολιτικών κομμάτων, ο Παπανδρέου συνεχίζει να εργάζεται για τη συνέργεια των δημοκρατικών θεσμών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι παγκόσμιες οικονομικές και θεωρητικές προκλήσεις που εμποδίζουν έναν δικαιότερο κόσμο».

Ο Ρόναλντ Χάιφετς, ιδρυτής του Center for Public Leadership του Harvard Kennedy School, υπογράμμισε για τη θητεία του Γιώργου Α. Παπανδρέου ως πρωθυπουργού, και νωρίτερα ως υπουργού Εξωτερικών:

«Η αντιμετώπιση δύσκολων προκλήσεων και ο χειρισμός τους είναι αυτό που αναδεικνύει τις ηγετικές ικανότητες. Με θάρρος, λογική, πειθαρχία και πάθος για έναν δικαιότερο κόσμο, ως υπουργός Εξωτερικών το 1999, ο Παπανδρέου πέτυχε μια ιστορική προσέγγιση με την Τουρκία, επιτρέποντας στην Ελλάδα να επανεξετάσει τις προτεραιότητές της και να ανοίξει την πόρτα για την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην Ε.Ε. Ως πρωθυπουργός, ο Παπανδρέου οδήγησε όχι μόνο την πατρίδα του να αντικρίσει θαρραλέα τις προκλήσεις που ανέδειξε η παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά οδήγησε και την Ευρώπη να αναπτύξει νέους θεσμούς και τρόπους αντιμετώπισης».
Η Cynthia Cherrey, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ILA, δήλωσε:
«Ο Γιώργος Παπανδρέου ενσαρκώνει τις αξίες της ILA και αποτελεί ένα εμπνευσμένο παράδειγμα για όλους εμάς που προσπαθούμε να κάνουμε θετικές αλλαγές προς όφελος του κάθε ανθρώπου και της παγκόσμιας κοινότητας».
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου δήλωσε για την απόφαση της International Leadership Association να τον τιμήσει με το Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς για το 2017:
«Το βραβείο αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Αποτελεί καθήκον κάθε πολιτικού που βρίσκεται σε θέση εξουσίας να δίνει το παράδειγμα, επιλέγοντας θαρραλέες αποφάσεις όταν πρόκειται για το κοινό συμφέρον. Οι αγώνες που πρέπει να δώσουμε σε αυτήν τη δύσκολη εποχή είναι πολλοί. Θα συνεχίσουμε».

Κατεβαίνουν και τα Κομάντο της ΛΕΦΕΔ στη Θεσσαλονίκη…Φουντώνει το Κίνημα!




Με μια ανακοίνωση φωτιά και τα Κομάντο της ΛΕΦΕΔ κατεβαίνουν στο δρόμο της  Μακεδονίας που Τελειώνει στον Πύργο τον Λευκό !
Φουντώνει το κίνημα των Μακεδόνων  που
τρόμαξε τους δήθεν ειρηνιστές  ,που δεν τους ενοχλούν τα (οπισθογεμή) στους δρόμους της Θεσσαλονικης, αλλά οι Πατριώτες που δεν παραδίδουν το όνομα, γιατί όπως είπε και ένας Πατριώτης το να παραδίδεις όνομα είναι σαν να παραδίδεις έδαφος!

Απο: epilekta.com

ΒΙΝΤΕΟ: Γιώργος Καρατζαφέρης για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων " της Μακεδονίας"

Η προσφατη αναφορά του στο θέμα της Μακεδονίας αλλά και   της επικαιρότητας απο τον τηλεοπτικό του σταθμό και την προσωπική του εκπομπη "ανάλυσης της επικαιρότητας" στο ART tv

Γιώργος Καρατζαφέρης:<< Το Βουκουρέστι ήταν Εθνική Προδοσία >>

Δείτε το βίντεο

 

Η κοινωνία (προ)ετοιμάζεται για να εκδικηθεί τον χυδαίο ΤσιπροKαμμενισμό



Σε μερικούς μήνες, ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου θα είναι το πιο αποκρουστικό πολιτικό πρόσωπο στη σύγχρονη ιστορία της χώρας και η φθορά του θα είναι πολύ μεγαλύτερη ακόμη και από την αντίστοιχη του Ανδρέα Παπανδρέου λίγο πριν την πτώση του το 1989. 
Γι αυτό και εσχάτως επιστρατεύονται οι… στενοί συγγενείς, μπας και μπορέσουν να σώσουν ό,τι σώζεται.


Η εκδίκηση των ΕΛΛΗΝΩΝ, απέναντι σ' αυτό το αποκρουστικό υποκείμενο και στην συμμορία όλης της συγκυβέρνησης, θα πρέπει να είναι μια:

ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!


Καλλιόπη Σουφλή




Ο ανθρώπνος εγκέφαλος σε θεωρητικό επίπεδο είναι φτιαγμένος ώστε να μην δέχεται απεριόριστες δόσεις γελοιοποίησης και εξευτελισμού.


Οι σημερινοί συγκυβερνώντες έχουν βαλθεί να σπάσουν όλα τα… κοντέρ προκλητικότητας, ανεντιμότητας, θράσους και διαφθοράς.


Του Λουκά Αθ. Γεωργιάδη
Ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου θα είναι δύσκολο να αποφύγει τις εκλογές μέσα στους επόμενους μήνες από τη στιγμή που θα πρεσάρεται συνεχώς τόσο από τις απαιτήσεις του μνημονίου όσο και από την αηδία της κοινωνίας.
Η περίπτωση της νομοθέτησης για τους πλειστηριασμούς φαίνεται ότι θα αποτελέσει τον καταλυτικό παράγοντα. Θα είναι ο… ΕΝΦΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ όπως πολύ εύστοχα παρατηρούν πολλοί!

Ο λαός έχει καταπιεί μεγάλες δόσεις εξαπάτησης. Ψήφισε αξιοπρέπεια και του προέκυψε… ξεφτίλα. «Αγόρασε» φθηνό «επαναστατιλίκι» και πληρώνει πανάκριβα το… ψευτοκαουμποϋλίκι όλων αυτών των θλιβερών τύπων που έκαναν ρεσάλτο στην εξουσία με την ευγενική χορηγία 2 εκατ. «εξαπατημένων» ψηφοφόρων!

Η παροχή εργασίας με εξευτελιστικούς όρους, η θεαματική συρρίκνωση των εισοδημάτων, η έκρηξη των ιδιωτικών χρεών, και κυρίως το θράσος που χρησιμοποιούν οι σημερινοί αδίστακτοι και κυνικοί τύποι, θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά αρνητικά όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου…

Η νεοκομμουνιστική αριστερά και η «ψεκασμένη» δεξιά οδηγούν με ταχύτατους ρυθμούς την ελληνική κοινωνία σε έναν βίαιο μετασχηματισμό. 

Η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης θα δημιουργήσει πλέον τους λούμπεν της κοινωνίας και μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό θα μπορέσει να απολαύσει συνθήκες ευμάρειας.

Θα θυμάστε όλοι τα απίστευτα ποσοστά θετικής αποδοχής του Τσίπρα τους πρώτους μήνες του 2015. Τότε που οι δημοσκοπήσεις έβγαιναν σχεδόν… κάθε μέρα και ούτε λίγο ούτε πολύ μας έλεγαν ότι οι Τσίπρας και Βαρουφάκης θα άλλαζαν τον πλανήτη!


Τελικώς, άλλαξαν τα… φώτα σε όλους μας και κυρίως σε αυτούς που τους ψήφισαν και δεν ήταν προετοιμασμένοι γι αυτό που τους περίμενε… Βεβαίως, από τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Βαρουφάκης το έριξε στις… διαλέξεις για να βγάλει… μεροκάματο και ο Τσίπρας άρχισε να υλοποιεί ένα πρόγραμμα… σφαγής των Ελλήνων! Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται σχεδόν το σύνολο όσων τον ψήφισαν…
Από την ψήφιση του δευτέρου μνημονίου και μετά, οι δημοσκοπήσεις έβγαιναν με το σταγονόμετρο. Και αυτό φαντάζει ως απολύτως λογικό από τη στιγμή που ο… μύθος Τσίπρα άρχισε να καταρρέει. 

Έτσι γινόταν έως τον Οκτώβριο του 2015. Γιατί μετά, τα δεδομένα άρχισαν να αλλάζουν αφού ένα μεγάλο ποσοστό κατάλαβε τι… ανοησία είχε κάνει η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Έτσι άρχισαν να παίρνουν αποστάσεις. Είναι η κλασική συμπεριφορά ενός που έχει κάνει την… κουτσουκέλα εντός της κάλπης! Σαν αυτόν που κάνει τη… ζημιά και μετά απομακρύνεται ή σφυρίζει αδιάφορα προκειμένου να μην τον πάρουν χαμπάρι οι άλλοι. Γιατί, τη… ζημιά πολλοί ηγάπησαν, αλλά τον… ζημιάρη ουδείς!

Το σημείο κλειδί για την επιτάχυνση της κατηφόρας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η εκλογή Μητσοτάκη στην προεδρία της Ν.Δ. Εκεί που περίμεναν το δίδυμο Μεϊμαράκη-Τζιτζικώστα, τελικά τους προέκυψαν Μητσοτάκης και Γεωργιάδης! 

Γι αυτό και από τον Φεβρουάριο του 2016 έχουν λυσσάξει. Για την ακρίβεια ασχολούνται με τους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη-Στουρνάρα. Αυτή η τριάδα είναι που τους πονάει πολύ. Πάρα πολύ.


Γι αυτό και επιτίθενται με κάθε τρόπο, θεμιτό και αθέμιτο. Παρατηρήστε δε τα πρωτοσέλιδα μιας συγκεκριμένης εφημερίδας που πουλάει εκδούλευση με εμετικό τρόπο στο Μαξίμου.
Όμως, όλοι αυτοί που κόπτονται στο όνομα του λαού και της… λαϊκής κατοικίας δεν έχουν καταλάβει ότι η τιμωρία που τους περιμένει θα είναι αμείλικτη. Γιατί κάποια στιγμή και τα κορόιδα ξυπνάνε…


Σήμερα ο Τσίπρας θεωρείται ένας παντελώς αναξιόπιστος πολιτικός. Δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα μέσα από πολιτικές που δεν πιστεύει. 

Απλά έχει την… ικανότητα να υπογράφει τα πάντα, σκεπτόμενος την εξάντληση από τη… 17ωρη διαπραγμάτευση του 2015. Έχει πατώσει στις μετρήσεις για τα ζητήματα της οικονομίας και απομακρύνεται συνεχώς από τα ερείσματα που κάποτε είχε στην ελληνική κοινωνία.
Ούτε καν τίμιος και ηθικός δεν είναι, καθώς υπολείπεται σημαντικά έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις μετρήσεις που έχουν γίνει.
Με νύχια και με δόντια, ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου προσπαθεί να διορίσει μαζικά, δείχνοντας κυνισμό και περισσό θράσος απέναντι στους αγριότατα φορολογούμενους Έλληνες πολίτες. Και μάλιστο σε αυτούς που ανήκουν στο πιο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας.
Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει στο θυμικό του… μισού παλαιού ΠΑΣΟΚ, καθώς οι υπόλοιποι τον έχουν εγκαταλείψει. Η φθορά που παρουσιάζει το ευκαιριακό μόρφωμα του… ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ δεν έχει προηγούμενο!

Πάνω από το 85% των πολιτών είναι δυσαρεστημένο έως… πολύ δυσαρεστημένο από το… θέατρο σκιών που κυβερνά. O δείκτης αισιοδοξίας βρίσκεται σε πρωτοφανώς χαμηλά επίπεδα.
Ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου θυμίζει τις μετοχές «φούσκες» του 1999 που στην αρχή έδωσαν πολλά λεφτά και μετά μοίρασαν απίστευτο πόνο! 

Αυτό που διακρίνει κάποιος από τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων είναι ότι Τσίπρας-ΣΥΡΙΖΑ και Καμμένος-ΑΝΕΛ διαπραγματεύονται στο… limit up της υποκρισίας και της αναξιοπιστίας!


Σε μερικούς μήνες, ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου θα είναι το πιο αποκρουστικό πολιτικό πρόσωπο στη σύγχρονη ιστορία της χώρας και η φθορά του θα είναι πολύ μεγαλύτερη ακόμη και από την αντίστοιχη του Ανδρέα Παπανδρέου λίγο πριν την πτώση του το 1989. Γι αυτό και εσχάτως επιστρατεύονται οι… στενοί συγγενείς, μπας και μπορέσουν να σώσουν ό,τι σώζεται.

Βεβαίως, ο Τσίπρας προσπαθεί και ελπίζει ότι με την απλή αναλογική θα μπορέσει κάποια στιγμή να είναι στο παιχνίδι. Γιατί αν σκεφτόταν τη χώρα δεν θα έκανε μια τέτοια κίνηση, η οποία συνιστά ομολογία επερχόμενης συντριβής αλλά και εγκληματική αδιαφορία για την κανονικότητα και ομαλότητα του τόπου…

Το 2018 θα είναι το έτος κορύφωσης της οργής των πολιτών. Συνταξιούχοι που πένονται, εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που πιέζονται… ευέλικτα ώστε να γίνουν πιο… ελαστικοί, άνεργοι που εξευτελίζονται, αγρότες που φυτοζωούν, ελεύθεροι επαγγελματίες που ισοπεδώνονται. Τι απομένει ως ακροατήριο;

Ένα ποσοστό ψηφοφόρων που παραδοσιακά δεν κοίταζαν ποτέ προς τα δεξιά είτε για ιδεολογικούς λόγους είτε για λόγους… βολέματος. Είναι το ακροατήριο των βολεμένων και των παράσιτων!

Η κοινωνία έχει χωνέψει πλέον ότι πληρώνει τα… πειράματα και τα ψέματα του 2015. Βλέπει τα εισοδήματα να συρρικνώνονται, τη φορολογία να απογειώνεται, την παιδεία να διαλύεται, την υγεία να καρκινοβατεί και το μπάχαλο να βασιλεύει. Προσθέστε σε όλα αυτά το κράτος παρωδία που έχουν συστήσει η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το μεταναστευτικό και τόσα ή πόσα άλλα…


Ήδη, πριν την εκπνοή του 2018, χιλιάδες συνταξιούχοι που έπαιρναν το ΕΚΑΣ είδαν να… εξαφανίζεται ή να γίνεται… μπουρμπουάρ. Ακόμη και αν πολλοί συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας πήραν το περιβόητο «κοινωνικό μέρισμα» είναι σίγουρο ότι θα το χάσουν μέσα στους επόμενους λίγους μήνες.


Το ίδιο θα διαπιστώσουν όσοι λαμβάνουν το επίδομα θέρμανσης. Χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες θα… ξηλωθούν κανονικά για να πληρώσουν εισφορές και φόρους που δεν μπορούν να αντέξουν. Οι αγρότες είναι στα πρόθυρα οικονομικής καταστροφής πληρώνοντας βαρύ τίμημα για τα ανεπανάληπτα ψεύδη των σημερινών τυχοδιωκτών.

Αλλά σε κάθε περίπτωση το… κερασάκι στην τούρτα θα είναι οι πλειστηριασμοί. Τουλάχιστον το 70% των σημερινών νοικοκυριών απειλούνται με κατασχέσεις γιατί είτε έχουν λάβει δάνεια και δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν, είτε χρωστάνε λεφτά στο Δημόσιο και δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν.
Η περίοδος που ακολουθεί θα είναι ένα τεστ ψυχικής κοπώσεως και… αντοχής για όλους, καθώς από τη μία οι πολίτες θα «φορτώνουν» θυμό, οργή και αγανάκτηση, ενώ από την άλλη οι κυβερνώντες, θα προσπαθούν να πάρουν βαθιές ανάσες μέσα από ασύστολα ψεύδη, ώστε να μην διασυρθούν!
Ειδικά οι περισσότεροι ψηφοφόροι που πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνονται ντροπή και ξεφτίλα για τις επιλογές τους.  

Οι περισσότεροι είναι δύσκολο να το παραδεχθούν δημόσια και… φωναχτά. Για να… καθαρίσουν θολώνοντας τα νερά, «πετάνε» και μια ατάκα του στυλ «γιατί οι άλλοι ήταν καλύτεροι;».

Τέτοιες φράσεις ή προσπάθειες που έχουν ως στόχο να δικαιολογήσουν το σημερινό ανεπανάληπτο… muppet show αποδεικνύουν αβίαστα ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ήδη εξαπατημένοι, εξευτελισμένοι και γελοιοποιημένοι από τους σημερινούς καταληψίες της εξουσίας. Η ίδια η κοινωνία θα είναι αυτή που θα τον σακατέψει πολιτικά. Δεν μπορεί να πείσει κανέναν πλέον και η τιμωρία του θα είναι βαριά.


Μέσα στις προσεχείς 5-20 εβδομάδες, οι συνεταίροι της… συμφοράς θα βιώσουν έναν νέο κύκλο κοινωνικής απονομιμοποίησης. Εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεγε να γίνει ένας… ψεύτης, τώρα η διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αστρονομική!


Το γεγονός ότι έχει επιλέξει να λέει την αλήθεια είναι μια συνειδητή τακτική που έχει ως στόχο την ωρίμανση της ελληνικής κοινωνίας και όχι την επιδίωξη αποκόμισης ενός πρόσκαιρου μικροκομματικού οφέλους.


Και αυτή η επιλογή έρχεται κόντρα στα πιστεύω πολλών ψηφοφόρων οι οποίοι ψάχνουν τον επόμενο… αρχιψευταρά που θα τους… υπνωτίσει με ισχυρές δόσεις ανεδαφικών υποσχέσεων. Ο Έλληνας θέλει γενικά παραμύθι.

Το… τραβάει ο οργανισμός του! Αλλά η κατάληξη είναι προδιαγεγραμμένη. Όταν το ψέμα συναντά την αλήθεια και την πραγματικότητα, τότε η Νέμεσις είναι αμείλικτη…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στις επόμενες εκλογές θα υποστούν μεγάλη ήττα ο λαϊκισμός και ο τυχοδιωκτισμός. Δυστυχώς όμως το κόστος είναι τεράστιο και η… διόρθωση της αποτυχημένης ψήφου του 2015 θα απαιτήσει πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να αποδώσει καρπούς.
Όσο ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου θα απονομιμοποιείται, τόσο η Ν.Δ. θα ενισχύεται και θα συγκεντρώνει και θιασώτες της τιμωρητικής ψήφου προς τη σημερινή συγκυβέρνηση.
Όμως και αυτό δεν αρκεί. Έτσι άλλωστε πήγαν πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ώστε να τιμωρήσουν τους… προηγούμενους και τελικώς αυτοτιμωρήθηκαν.
Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα είναι η επιστροφή στην κανονικότητα. Και η κανονικότητα θα αποκατασταθεί μόνο στην περίπτωση της συντριβής των σημερινών αστείων και επικίνδυνων τύπων.
Δηλαδή με την καθολική απονομιμοποίηση και τον πλήρη εξευτελισμό τους στα μάτια και στη συνείδηση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων.
Πολλώ δε περισσότερο στη συνείδηση όσων τους ψήφισαν και δεν πρόλαβαν να βολευτούν…



Πηγή

Από 1η Μαίου οι e-πλειστηριασμοί για χρέη στο κατοχικό "Δημόσιο"-γερμανικό ταμείο

Από 1η Μαίου οι e-πλειστηριασμοί για χρέη στο κατοχικό "Δημόσιο"-γερμανικό ταμείο

Τιτλος:fyllokaiftero1.blogspot.com

Κατατέθηκε ως τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο η υποχρεωτική διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για οφειλές προς την Εφορία. Η τιμή πρώτης προσφοράς θα είναι η εμπορική αξία των ακινήτων. Οι αλλαγές στο χρόνο κοινοποίησης.
Από 1η Μαίου οι e-πλειστηριασμοί για χρέη στο Δημόσιο

 
Κατατέθηκε η τροπολογία που είχε προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών για να καλύψει το σχετικό προαπαιτούμενο. Ετσι, από την 1η Μαίου οι πλειστηριασμοί που θα γίνονται για χρέη στο Δημόσιο θα εκτελούνται μόνο ηλεκτρονικά. Υπενθυμίζεται ότι το πολυνομοσχέδιο ορίζει την 21η Φεβρουαρίου ως την ημερομηνία που θα διεξάγονται ηλεκτρονικά όλοι οι πλειστηριασμοί για οφειλές προς τράπεζες, ιδιώτες κ.τλ.

 Όπως μάλιστα σαφώς ορίζεται η τιμή της πρώτης προσφοράς θα είναι η εμπορική αξία των ακινήτων.

Παράλληλα, με την τροπολογία, όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση:
 
* Αυξάνεται ο χρόνος κοινοποίησης του προγράμματος πλειστηριασμού κινητών πραγμάτων σε σαράντα ημέρες πριν τον πλειστηριασμό, από τρεις ημέρες που ισχύει σήμερα, για λόγους εναρμόνισης με τον νέο χρόνο κοινοποίησης του προγράμματος πλειστηριασμού ακινήτων. Παράλληλα καταργούνται αναχρονιστικές διατυπώσεις δημοσιότητας, όπως τοιχοκόλληση και δημοσίευση σε εφημερίδα και εισάγεται η διαδικασία ηλεκτρονικής δημοσίευσης των περιλήψεων προγραμμάτων πλειστηριασμού κινητών στο δικτυακό τόπο του Δελτίου Δικαστικών Δημοσιεύσεων του Τομέα Ασφάλισης Νομικών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης κατά τα πρότυπα της κοινής αναγκαστικής εκτέλεσης.
 
* Για τα ακίνητα, αυξάνεται ο χρόνος κοινοποίησης του προγράμματος πλειστηριασμού σε σαράντα ημέρες πριν τον πλειστηριασμό, από είκοσι ημέρες που ισχύει σήμερα, ενώ όπως και στον πλειστηριασμό κινητών, καταργούνται οι αναχρονιστικές διατυπώσεις δημοσιότητας όπως τοιχοκόλληση και δημοσίευση σε εφημερίδα και εισάγεται η διαδικασία ηλεκτρονικής δημοσίευσης.
* Δείτε όλη την τροπολογία στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: O Σ.Αδαμόπουλος συνεργάτης του Θ. Καρυπίδη φίλο του Τσίπρα προς την κυβέρνηση: »Με ποιο δικαίωμα κύριοι της κεντρικής πολιτικής σκηνής πάτε να ξεπουλήσετε τη Μακεδονία μας; »


adamopoulos


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

»Δεν θα έρθουν τώρα μια χούφτα ανιστόρητων πολιτικών να αλλάξουν την ιστορία! Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ! »

Τελικά πόσο αγαπάμε την πατρίδα μας; Πόσο τιμούμε τους προγόνους μας που έχυσαν το αίμα τους γι αυτήν; Μόνο για δηλώσεις στα ΜΜΕ κατά τις εθνικές επετείους είμαστε που όπως αποδεικνύεται δεν τις ασπαζόμαστε κιόλας πολλοί από μας! Με ποιό δικαίωμα κύριοι της κεντρικής πολιτικής σκηνής πάτε να ξεπουλήσετε τη Μακεδονία μας; Και δεν θα μείνουν μόνο στο όνομα! Κρύβονται πολλά από πίσω!! Με ποιό δικαίωμα αγνοείτε την γνώμη των Μακεδόνων που σε μεγάλο ποσοστό που ξεπερνά και το 62% διαφωνεί με αυτό που πάτε να κάνετε; Με ποιό δικαίωμα παρεκκλίνετε από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή; Τί άλλαξε από τότε;
Προσωπικά διαφωνώ με οποιαδήποτε ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων που θα περιέχει τη λέξη Μακεδονία ή παράγωγά της. Οι Μακεδονομάχοι, ο Παύλος Μελλάς έδωσαν το αίμα τους γι αυτόν το τόπο! Ειδικά η περιοχή μας είναι ποτισμένη με το αίμα του μεγάλου ήρωα! Δεν θα έρθουν τώρα μια χούφτα ανιστόρητων πολιτικών να αλλάξουν την ιστορία! Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ!


Σχόλιο: Ξέχασε όπως.. τόσοι άλλοι ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σ.Αδαμόπουλος τον ΓΗΓΕΝΗ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ, ήρωα Πρωτοπόρο του Μακεδονικού Αγώνα τον ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΤΤΑ (τον πραγματικό  μη φτιαχτό ήρωα ) για τον οποίο η ιστορία δεν έχυσε καθόλου μελάνι όπως συχνά έλεγε ένας αειμνηστος γημνασιάρχης της Καστοριάς σε επισημες ομιλίες του και απο τα τοπικάΜΜΕ πριν λίγα χρόνια πριν τον πρόωρο θάνατο του, αναφερωμαστε στο σχόλιο αυτο στον Β. ΦΟΥΡΚΙΩΤΗ Και δεν υπάρχει ένας φιλόλογος της Καστοριάς να του το θυμίσει δημοσίως ; μηδέ άλλο τοπικό ΜΜΕ ...της Δυτ.Μακεδονίας ;;



Ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Χατζηεφραιμίδης σχολιάζει τα περί «τζούρας εθνικισμού» του βουλευτή ΦΛΩΡΙΝΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Σέλτσα


Ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Χατζηεφραιμίδης σχολιάζει τα περί «τζούρας εθνικισμού» του βουλευτή Κώστα Σέλτσα
 
 
Αντικρούω τo ότι το συλλαλητήριο αποτελεί «τζούρα εθνικισμού». Όσοι θα πάμε – και προς απογοήτευση πολλών είμαστε παρα πολλοί – δεν καπνίζουμε τέτοια πρέζα.
Ούτε η επίλυση του ονόματος της γειτονικής χώρας αποτελεί «ελάσσονος σημασίας εθνικό θέμα». 

Δεν πουλάμε το όνομά μας ούτε την ταυτότητά μας.
Προσωπικά ίσως γνωρίζω περισσότερα από σας για τους γείτονες. Ως ορθόδοξος ιερέας σέβομαι τους πάντες. Αλλά δεν θα ξεπουλήσω την ιστορία μου που γράφηκε όχι με μελάνη, αλλά με αίμα.

Μια που είσθε αριστερός, θα σας θυμίσω, κ. Σέλτσα, ότι ο Λένιν έλεγε μία ενοχλητική φράση: «Ο άνθρωπος του μέλλοντος είναι αυτός που έχει την πιο ισχυρή μνήμη». Και μεις θυμόμαστε, γιατί έχουμε ιστορία. Η ιστορία ούτε χαϊδεύει, ούτε χαϊδεύεται. Ούτε χαρίζει, ούτε χαρίζεται. Αντίθετα αποτρέπει τη λήθη και τα λάθη. Δεν θα μας πάτε από τον μιθριδατισμό στον αβδηριτισμό, ήτοι από την ανοσία στην ανοησία. Έχουμε ισχυρή μνήμη. Άλλωστε, δεν ξεχνούμε τι έγινε στον Ακρίτα το περασμένο καλοκαίρι παρουσία του Τσαρκνιά. Ούτε τι έγινε στο χορό των Λυγκηστών. Καλόν είναι να προσέχουν κάποιοι, διότι αποκαλύπτονται.
Αρχιμ. Ειρηναίος Χατζηεφραιμίδης,
Καθηγητής Πανεπιστημίου.