Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Άλλοι κάνανε Πάσχα στο χωριό, άλλοι στην πόλη, άλλοι στο εξωτερικό, τα αγαπημένα μας κανάλια κάνανε Πάσχα με τη γερμανική FAS, την περιώνυμη "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung". Εκατό φορές παίξανε πασχαλιάτικα το ρεπορτάζ της FAS για τον «Έλληνα ταξιτζή», τον εκπρόσωπο, δηλαδή, της Ελλάδας στον EuroWorking Group, που, σύμφωνα με ανώτερο Ευρωπαίο αξιωματούχο, πήγε και ζήτησε λεφτά σαν ταξιτζής, χωρίς να υποβάλει λίστα με μέτρα. Σιγά μην τους έβαλε ν' ακούσουν και «Ντέρτι». Διέψευσε επισήμως το περιστατικό το ΥΠΟΙΚ, ξαναδιέψευσε το ΥΠΟΙΚ, τα κανάλια το βιολί τους, ταξιτζής μέχρι τελικής πτώσεως και αναστάσεως.
Δεν είναι μόνο η "FAS" και η "FAZ" στις οποίες ομνύουν κάθε βράδυ τα κανάλια. Είναι και οι "Financial Times", η "Bild", ο Bloomberg, το Reuters, όποιος προφητεύει τα μεγαλύτερα δεινά για την Ελλάδα μπαίνει πρώτο τραπέζι στην πίστα των καναλιών. Έχουμε γίνει οι συφοριασμένοι σαν τον Σίσυφο, κάθε βράδυ 7 με 10 χρεοκοπούμε, μετά ανασαίνουμε για μερικές ώρες και το πρωί, με το που αρχίζει η πρωινή ενημέρωση, πέφτουμε και πάλι στα τάρταρα. Προεξοφλούν τη χρεοκοπία και το χαίρονται κιόλας.
Δεν είναι μόνο η χρεοκοπία, είναι και οι τρομοκράτες που τους αφήνει ελεύθερους η κυβέρνηση για να μας μακελέψουν. Θα μας μακελέψει ο Σάββας Ξηρός που έχει μεν 98% αναπηρία, έχει όμως και ένα υγιές 2%, που μπορεί να προκαλέσει εκατόμβες θυμάτων. Εμφανίζουν οι στρεψόδικοι την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού ως αθώωση, ακόμη και ως επιβράβευση και όχι ως έκτιση της ποινής των ισοβίων -που πολύ σωστά του επεβλήθη για τα εγκλήματά του- στο σπίτι, λόγω ανήκεστης βλάβης.
Εκτός από τη χρεοκοπία και την τρομοκρατία, το μενού των καναλιών έχει και τα κύματα των προσφύγων, που έρχονται κατά χιλιάδες, επειδή η κυβέρνηση χαλάρωσε τα μέτρα ασφαλείας. Δεν είναι ο πόλεμος, οι διωγμοί, οι τζιχαντιστές, οι αποκεφαλισμοί που διώχνουν τους ανθρώπους από τις πατρίδες τους, είναι η χαλαρότης του ΣΥΡΙΖΑ. Μην νομίζετε ότι οι Παλαιστίνιοι φεύγουν από τον καταυλισμό του Γιαρμούκ στη Δαμασκό επειδή τους κυνηγούν οι τζιχαντιστές με τις χατζάρες, φεύγουν επειδή έμαθαν ότι στην Ελλάδα έγινε υπουργός Μετανάστευσης η Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Απόλυτη ελευθερία του λόγου. Να λένε τα κανάλια ό,τι θέλουν, αρκεί να τηρούν τη νομιμότητα, για την οποία κόπτονται με μαχαίρια και ξυράφια. Αρκεί να πληρώσουν αμέσως τα 24 εκατομμύρια που χρωστάνε για τα τέλη των συχνοτήτων, αρκεί να καταβάλουν τα 350 εκατομμύρια, όταν γίνει ο ο διαγωνισμός, για τις συχνότητες, αρκεί να ελεγχθούν γραμμή - γραμμή, λέξη - λέξη τα δάνεια -πάνω από 150 εκατομμύρια- που πήραν τα χρόνια των Μνημονίων. Να ελεγχθούν τα δάνεια των ΜΜΕ κι αν είναι εντάξει, όλα καλά κι όλα ωραία. Αν υπάρχουν όμως παρατυπίες, πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος με τη δέουσα αυστηρότητα και γι΄ αυτούς που πήραν τα δάνεια και για αυτούς που τα έδωσαν. Κυρίως γι' αυτούς που τα έδωσαν.



avgi.gr