10 Ιουνίου 2015

Ποινική δίωξη στο MEGA γιατί για χρόνια έκλεβε το ρολόι της ΔΕΗ




Έπειτα από πολλούς μήνες που η υπόθεση ρευματοκλοπής από το MEGA με το «πειραγμένο» ρολόι του έγινε γνωστή, κατόπιν σχετικής ερώτησης της βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή τον περασμένο Ιούλιο, αλλά και των αποκαλυπτικών ρεπορτάζ από το koutipandoras.gr, ασκήθηκε ποινική δίωξη στο «Μεγάλο Κανάλι».

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Ραχήλ Μακρή, η αρμόδια Εισαγγελία άσκησε δίωξη για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος κατ’εξακολούθηση, μετά τη διαπίστωση ότι είχε παραβιαστεί η παροχή της Τηλέτυπος MEGA AE.

Όπως αναφέρεται στα στοιχεία που προσκόμμισε ο υπουργός μέσω εγγράφου στη Βουλή, το «πειραγμένο» ρολόι του MEGA έγραφε μικρότερη κατανάλωση.

Σημειώνεται ότι την υπόθεση είχε «σηκώσει»πρώτο το koutipandoras.gr το οποίο και είχε αποκαλύψει το σχετικό έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με το οποίο σε έλεγχο που έγινε στο πάρκο κεραιών στον Υμηττό, διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη παροχή είχε παραβιαστεί με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της καταναλισκόμενης ενέργειας αλλά ποσοστό αυτής.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, στην απάντησή του προς τους βουλευτές, αναφέρει ότι η ρώτηση που είχε απευθύνει η Ραχήλ Μακρή στη Βουλή τον περασμένο Ιούλιο (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ), διαβιβάστηκε στις 23.7. 2014 από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως ποινική δικογραφία, η οποία χρεώθηκε σε Εισαγγελέα και την 10.10.2014 διαβιβάστηκε στο 2ο Πταισματοδίκη Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Μετά το πέρας αυτής, η δικογραφία επεστράφη στην ως άνω Εισαγγελία και την 2.12.2014, αφού έλαβε ειδικό αριθμό, χρεώθηκε σε Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη, κατά ενός προσώπου για την αξιόποινη πράξη της κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος κατ΄ εξακολούθηση και η εν λόγω υπόθεση διαβιβάστηκε την 16.2.2015 στο Τμήμα Κατηγορητηρίων προκειμένου να εισαχθεί στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.






Η ΔΕΗ και τα... προσωπικά δεδομένα
Σε απάντησή της μέσω του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος η ΔΕΗ δήλωνε τότε αναρμόδια να απαντήσει επικαλούμενη προσωπικών δεδομένων.

Έχει ενδιαφέρον αυτό, καθώς και στην περίπτωση του μισού περίπου εκατομμυρίου ευρώ χρέους της ΝΔ προς της ΔΕΗ, αρχικώς είχε επικαλεστεί προσωπικά δεδομένα. Μόνο έπειτα από την πίεση των επαναλαμβανομένων ρεπορτάζ του HOTDOC και του koutipandoras.gr, παραδέχτηκε τελικά ότι η ΝΔ έχει οφειλές πολλών χιλιάδων ευρώ.

Η ΔΕΗ ανέφερε, χωρίς να απαντά συγκεκριμένα, ότι «μετά από ελέγχους που έκαναν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε μετρητικές διατάξεις παρόχων που ηλεκτροδοτούν κεραίες στο πάρκο Υμηττού και τη διαπίστωση αυθαίρετης επέμβασης σε ορισμένες εξ αυτών, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της καταναλισκόμενης ενέργειας, αλλά ποσοστό αυτής, οι υπηρεσίες της ΔΕΗ προέβησαν αμέσως στον υπολογισμό της απολεσθείσας αξίας και τις προβλεπόμενες ενέργειες για τη διεκδίκηση των οφειλομένων».






mega.jpg


Διαβάστε αναλυτικά την υπόθεση και δείτε τα σχετικά έγγραφα κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Ζωή από το Δίστομο: Χρέος μας να φέρουμε εις πέρας τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

Ζωή από το Δίστομο: Χρέος μας να φέρουμε εις πέρας τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων - Media


«Εβδομήντα ένα χρόνια μετά το Δίστομο, και δεκαπέντε από όταν κατέστη αμετάκλητη η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τη δικαίωση των θυμάτων και των οικογενειών τους, είναι χρέος όλων μας να φέρουμε εις πέρας τη διεκδίκηση αυτής της οφειλής», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωσταντοπούλου, μετά το πέρας της τελετής μνήμης των θυμάτων στο μαυσωλείο του Διστόμου.

«Είναι χρέος μας», συνέχισε η κ. Κωνσταντοπουλου, «να πούμε "ποτέ ξανά πόλεμος, ποτέ ξανά φασισμός, ποτέ ξανά ναζισμός", αλλά και "δικαίωση των θυμάτων, δικαίωση και δικαιοσύνη για την ανθρωπότητα, δικαίωση και δικαιοσύνη για τα θύματα, δικαίωση και δικαιοσύνη για τον ελληνικό λαό" που αντιστάθηκε όσο κανείς ευρωπαϊκός λαός και θυματοποιήθηκε όσο λίγοι».

Τέλος, η πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενη στη στάση της Γερμανίας στο ζήτημα, υπογράμμισε:  

«Είναι ώρα η Γερμανία να ανταποκριθεί σε αυτό το χρέος. Έχει αξία η συγγνώμη, έχει αξία η παρουσία σε αυτές τις εκδηλώσεις, η αξία όμως αυτή υπηρετείται όταν συνοδεύεται από τις πράξεις εκείνες που σηματοδοτούν την ανάληψη της ευθύνης, τη μεταμέλεια και τη αποκατάσταση. Το ελληνικό Κοινοβούλιο συμπράττει μέσα και από τη διακομματική επιτροπή, στη υπηρέτηση αυτού του διαχρονικού αγώνα που τώρα έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για να ολοκληρωθεί».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑνΕλ Νίκος Νικολόπουλος τόνισε ότι η μνήμη των θυμάτων της ναζιστικηής θηριωδίας καθιστά υποχρέωση τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, αλλά και «την αντίσταση μας στην επιχειρούμενη γενοκτονία». «Θέλουμε να ζήσουμε στην Ευρώπη της δημοκρατίας, στην Ευρώπη της ελευθερίας. Δεν θέλουμε -και το δηλώνουμε οι ανεξάρτητοι Έλληνες, εδώ από το Δίστομο- να ζήσουμε σε μια γερμανική Ευρώπη».

Η εκπρόσωπος του γερμανικού κόμματος Die Linke (Η Αριστερά), Κριστίνε Μπούχολτς (Christine Buchholtz), δήλωσε ότι ήρθε στο Δίστομο για να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης, να εκφράσει τη λύπη, την αλληλεγγύη της, αλλά και για να ενισχύσει τις προσπάθειες των θυμάτων για αποζημιώσεις. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε στη Γερμανία προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε.

Νωρίτερα, είχε τελεστεί μνημόσυνο των θυμάτων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της σφαγής του Διστόμου.
Ακόμη, ο δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντικύρας, Γιάννης Γεωργακός, στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια της τελετής, έκανε λόγο για «ιερό καθήκον», το οποίο «μας καλεί σε αυτόν εδώ τον τόπο για να τιμήσουμε τους νεκρούς της σφαγής της 10ης Ιουνίου 1944».

Όσον αφορά τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων, ο κ. Γεωργακός ανέφερε: «Δεν συνδέουμε με κανέναν τρόπο τις οποίες πολιτικές ή οικονομικές διεργασίες που γίνονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τους όποιους εταίρους μας με το θέμα των αποζημιώσεων των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου. Ο τρόπος, εξάλλου, της διεκδίκησης των αποζημιώσεων, που γίνεται μέσω της δικαστικής οδού, με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, και η στήριξη τους από εμβληματικές προσωπικότητες που βίωσαν με τον βιαιότερη τρόπο την απώλεια και τον εξευτελισμό, το κύρος των οποίων δεν επιδέχεται ουδεμίαν αμφισβήτηση από καμία πλευρά, αποτελεί περίτρανη απόδειξη για την ηθική και την αντίληψη των
Διστομιτών για το πώς αντιλαμβάνονται το Δίκαιο».

Τέλος, ο δήμαρχος επισήμανε: «Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον γερμανικό λαό και τους απλούς ανθρώπους. Αντίθετα, μας ενώνουν πολλά κοινά, και κυρίως η αίσθηση ότι η παραδοχή των λαθών και των αδικιών του παρελθόντος θα πρέπει να αποτελέσει τη στέρεη βάση για κοινή πορεία όλων των λαών».





topontiki.gr

ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ..... φέρεται να ζητά η κυβέρνηση τώρα.... 9μηνη παράταση της σύμβασης



9μηνη παράταση της σύμβασης φέρεται να ζητά η κυβέρνηση
Την παράταση της δανειακής σύμβασης  κατά εννέα μήνες ζητά σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση.

Το σχετικό αίτημα της ελληνικής πλευράς περιλαμβάνει τα κεφάλαια από το ευρωπαϊκό σκέλος του τρέχοντος προγράμματος, τα χρήματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), καθώς και την ανταλλαγή χρέους μεταξύ του ESM και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πηγές αναφέρουν ότι στόχος είναι η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και η άρση της αβεβαιότητας.

Με αυτά τα δεδομένα, η ελληνική πλευρά δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα τίποτα. Οι διαβουλεύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, επισημαίνει η ελληνική πλευρά, ενώ τονίζει ότι με τις επαφές του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες αποσκοπεί να βρεθεί πιο κοντά στη συμφωνία






kontranews.gr.

Την τσέπωσε ο Λεβεντης την χρηματοδότηση… Αμ δε που θα την άφηνε!



Τον τσίμπησε ο Νικολόπουλος: Εσύ που κατηγορούσες την χρηματοδότηση των κομμάτων την πήρες τωρα που δικαιούσαι;
Λεβέντης: Ε, ναι, ξέρετε πλήρωσα κάτι υποχρεώσεις από τις ευρωεκλογές και μου έμειναν μόλις 15 χιλ ευρώ!
Και εκεί πετάγεται ποιός λέτε να τον υπερασπίσει; Ποιός;
…ο Βρούτσης!

 

 by olympiada

Ο Νίκος Φίλης διέσυρε LIVE την Ντόρα Μπακογιάννη (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Νίκος Φίλης με την Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεοπτική σύγκρουση Ο Νίκος Φίλης με την Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεοπτική σύγκρουση
“ Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ”

Σκληρή κόντρα είχαν ο Νίκος Φίλης και η Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega με αφορμή τη δήλωση της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για τον έλεγχο των καταθέσεων.

«Εσείς την φέρατε στο αμήν με τα μνημόνια. Η κυβέρνηση των τεσσάρων μηνών έφερε την Ελλάδα στο αμήν ή οι κυβερνήσεις οι δικές σας; Εσείς έχετε ψηφίσει και τα μνημόνια του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο της ΝΔ. Και κάνετε τον κατήγορο; Και προσεύχεστε υπέρ της Ελλάδας; Ο ολετήρας;... Δεν προσεύχεστε, συντελέσατε στο έγκλημα»., είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ με την κ. Μπακογιάννη να απαντά: «Εγώ δεν είμαι Μηλιός».

Εν συνεχεία, ο κ. Φίλης κάλεσε την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει συγγνώμη για την επίμαχη δήλωσή για το capital control προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της.

«Δέχομαι ότι ο όγκος του κ. Φίλη με καλύπτει. Άντε τώρα δεν ντρέπεστε», σχολίασε η κ. Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε ότι «εάν δεν υπάρξει συμφωνία και η Ελλάδα πάει σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο αποτέλεσμα θα είναι ο έλεγχος κεφαλαίων» ενώ ο κ. Φίλης διευκρίνισε πως η ρήξη παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ



Γιατί φοβούνται «κανονιά» από Τσίπρα στις 30 Ιουνίου

Τρόμος στο ΔΝΤ


Μνήμες από τον «μαύρο» Σεπτέμβρη του 2003 ξυπνούν στο Ταμείο: Πώς ο Πρόεδρος της Αργεντινής απείλησε με αθέτηση πληρωμής δόσης 2,9 δισ. δολ. και λύγισε τους σκληρούς της Ουάσινγκτον - Ο αιφνιδιασμός της Λαγκάρντ και πώς η υπόθεση της Ελλάδας γίνεται το κορυφαίο θέμα της σημερινής συνάντησης Ομπάμα - Μέρκελ



Σε συναγερμό έχει τεθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση Τσίπρα να «πακετάρει» όλες τις δόσεις του Ιουνίου για να πληρωθούν την τελευταία ημέρα του μήνα.

Η κίνηση του πρωθυπουργού αιφνιδίασε την Κριστίν Λαγκάρντ και ξύπνησε στην Ουάσινγκτον μνήμες από τη μεγαλύτερη ταπείνωση της ιστορίας του Ταμείου, το 2003, από τον Πρόεδρο Κίρχνερ της Αργεντινής, ο οποίος απείλησε με αθέτηση πληρωμής μιας δόσης 2,9 δισ. δολ. και λίγες ημέρες αργότερα υποχρέωσε τους «σκληρούς» της Ουάσινγκτον να συνθηκολογήσουν με τους όρους του Μπουένος Άιρες.

Μπορεί η κυρίαρχη προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ να υπογραμμίζει ότι τη λύση του «πακεταρίσματος» (bundling) των δόσεων, που επιτρέπεται από το καταστατικό του Ταμείου, αξιοποίησε τη δεκαετία του '80 η κυβέρνηση της Ζάμπιας, όμως στην Ουάσινγκτον γνωρίζουν καλά ότι υπάρχει ένα άλλο ιστορικό προηγούμενο, που έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν έντονα για το ενδεχόμενο να επαναληφθεί, έστω και σε αρκετά διαφορετικές συνθήκες: το προηγούμενο της Αργεντινής.

Ύστερα από χρόνια καταστροφικής διαχείρισης της οικονομίας της Αργεντινής από το Ταμείο, και στον απόηχο της χρεοκοπίας του 2001, το 2003 εξελέγη Πρόεδρος ο μακαρίτης, πλέον, Νέστορ Κίρχνερ με μια ατζέντα «απελευθέρωσης» της χώρας από το υπερβολικό χρέος και τις συνταγές λιτότητας του ΔΝΤ. Πέντε μήνες μετά την εκλογή του, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2003, ο Κίρχνερ βρισκόταν σε διαπραγμάτευση με το Ταμείο για το πρόγραμμα που θα έπρεπε να εφαρμόσει η Αργεντινή, για να λάβει ένα ακόμη δάνειο. Το Ταμείο επέμενε σε συνταγές ακραίας λιτότητας, με στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ.

Εν μέσω της διαπραγμάτευσης, στις 9 Σεπτεμβρίου 2003, η κυβέρνηση Κίρχνερ ενημέρωσε ότι θα αθετούσε την πληρωμή δόσης ύψους 2,9 δισ. δολ. προς το Ταμείο και πέρασε στην επίθεση, κατηγορώντας τον οργανισμό ότι με τις συνταγές του είχε οδηγήσει την οικονομία της Αργεντινής στην καταστροφή. Μάλιστα, το Μπουένος Άιρες ειδοποίησε για την επικείμενη αθέτηση, παρότι διέθετε επαρκή συναλλαγματικά διαθέσιμα 13 δισ. δολ., που θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει για να πληρώσει τη δόση.

Μια άρνηση της Αργεντινής, δηλαδή μιας χώρας του ανεπτυγμένου κόσμου, να εξυπηρετήσει το χρέος της σε έναν οργανισμό που η λειτουργία του βασίζεται στην αναγνώριση του καθεστώτος προνομιακού πιστωτή, θα ήταν άκρως επικίνδυνη για το Ταμείο, που ήδη βρισκόταν στο στόχαστρο δυσμενέστατων διεθνών επικρίσεων για την αποτυχία του στην Αργεντινή.

Σταθμίζοντας αυτούς τους κινδύνους, η διοίκηση του Ταμείου, υπό τον Γερμανό Χορστ Κέλερ τότε, αποφάσισε μέσα σε λίγα 24ωρα όχι μόνο να χορηγήσει στην Αργεντινή ένα μεγάλο νέο δάνειο για την αναχρηματοδότηση των χρεών της στο ίδιο το Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά και να το χορηγήσει στη βάση ενός ήπιου οικονομικού προγράμματος, με μειωμένους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, όπως ακριβώς ζητούσε η κυβέρνηση της Αργεντινής. Ο μόνος όρος που έθεσε το Ταμείο για να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα ήταν να πληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου η δόση, για να μην επισημοποιηθεί η αθέτηση πληρωμής, όπως και τελικά έγινε.

Μείζον θέμα συζητήσεων στο G7

Η απόφαση του έλληνα πρωθυπουργού, την Πέμπτη, να «μαζέψει» όλες τις δόσεις του Ιουνίου, ύψους 1,53 δισ. ευρώ, για να πληρωθούν την τελευταία ημέρα του μήνα, δηλαδή την ίδια ημέρα που λήγει και η παράταση της δανειακής σύμβασης, αιφνιδίασε τους πάντες στην Ουάσιγκτον, καθώς μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωνε ότι η πρώτη δόση της Παρασκευής θα πληρωνόταν κανονικά.

Μάλιστα, η πληροφόρηση που είχε το Ταμείο έλεγε ότι η κυβέρνηση είχε επαρκή διαθέσιμα για να πληρώσει τη δόση της Παρασκευής, αλλά και την επόμενη, στις 12 Μαΐου, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τις πληρωμές μισθών και συντάξεων.

Η διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, είναι χαρακτηριστικό ότι δήλωνε, ώρες πριν ζητηθεί η διευκόλυνση από την Ελλάδα, ότι δεν υπήρχε ζήτημα καθυστέρησης των πληρωμών στο ΔΝΤ από την Αθήνα.

Όταν η ελληνική πλευρά ενημέρωσε για τις αποφάσεις της, το Ταμείο προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα, παρουσιάζοντάς το σαν μια τυπική διαδικασία, που προβλέπεται από τους κανόνες λειτουργίας του.

Όμως, στο Ταμείο, αλλά και στους κόλπους των κυβερνήσεων της Ομάδας των Επτά επικρατεί έντονος προβληματισμός για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας το δρόμο του Κίρχνερ, χρησιμοποιώντας το «όπλο» της αθέτησης πληρωμής στις 30 Ιουνίου για να εξασφαλίσει καλύτερους όρους από το ΔΝΤ για τη συμφωνία χρηματοδότησης της χώρας.

Το θέμα της Ελλάδας και των πιθανών «εκρηκτικών» εξελίξεων στη σχέση της με το ΔΝΤ, το οποίο είναι κοινό μυστικό ότι βρίσκεται πίσω από τις πολύ σκληρές τελευταίες προτάσεις των δανειστών, που απορρίφθηκαν αμέσως από την Αθήνα, θα απασχολήσει τη Σύνοδο Κορυφής του G7, στη Γερμανία, και κυρίως τη σημερινή συνάντηση που θα έχουν ο πρόεδρος Ομπάμα με την καγκελάριο Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου.

Ιδιαίτερα για την Ουάσινγκτον, ο κίνδυνος να υποστεί ένα πολύ σοβαρό πλήγμα η αξιοπιστία του Ταμείου, από ενδεχόμενη αθέτηση πληρωμής εκ μέρους της Ελλάδας, είναι υπολογίσιμος και αναμφίβολα θα επηρεάσει σοβαρά τις αποφάσεις που θα ληφθούν στη Σύνοδο.





Ν.Χ.

Πηγή: Το Παρόν
Το Παρόν