12 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΤΟΥ Δικάζεται γιατί κατήγγειλε το έγκλημα χρήσης φορμόλης στις ιχθυοκαλλιέργειες



]

Την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017 εκδικάστηκαν στην Ηγουμενίτσα τα ασφαλιστικά μέτρα της εταιρείας Ανδρομέδα σε εργαζόμενο ιχθυολόγο που κατήγγειλε τη χρήση των καρκινογόνων αντιπαρασιτικών (φορμόλη), τις σάπιες τροφές, και τα χρώματα των διχτυών των κλωβών που μετά την επεξεργασία ρίχνονται στη θάλασσα.

Στη διαδικασία διατυπώθηκε με επιχειρήματα από τον εργαζόμενο ότι αυτές οι πρακτικές δεν αφορούν μόνο τη συγκεκριμένη εταιρία αλλά συνολικά τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη ρυπογόνο εκμετάλλευση των ιχθυοκαλλιεργειών, που ως μαζική βιομηχανοποιημένη παραγωγή καταστρέφει τη φύση και την ποιότητα της παραγωγής.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει για τα ασφαλιστικά μέτρα στους επόμενους 2 μήνες, ως τότε επέβαλε τη συνέχιση της απαγόρευσης δημοσίευσης πληροφοριών για το ζήτημα...
Το ιστορικό της υπόθεσης

 Ο ιχθυολόγος μηνύθηκε από την εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας στην οποία εργαζόταν για συκοφαντική δυσφήμηση και διαφυγόντα κέρδη. 

Ο ιχθυολόγος κατάγγειλε με δημοσιεύματα το τεράστιο έγκλημα που συντελείται στις ελληνικές θάλασσες και τα ποτάμια από όλες τις εταιρίες ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα, το οποίο λέγεται χρήση ΦΟΡΜΟΛΗΣ.

 Ο υπό κατηγορία ιχθυολόγος σε κείμενό του αναφέρει τα εξής:
«Ας δούμε τι είναι η φορμόλη. Η μεθανάλη ή φορμαλδεΰδη (φορμόλη)  είναι οργανική χημική ένωση, που περιέχει άνθρακαοξυγόνο και υδρογόνο. Εξαιτίας της ευρύτατης χρήσης, της σημαντικής τοξικότητας και ευφλεκτότητας, η έκθεση στη μεθανάλη αποτελεί ένα σημαντικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Το 2011, το Εθνικό Τοξικολογικό Πρόγραμμα των ΗΠΑ (US National Toxicology Program), περιέγραψε τη μεθανάλη, ως ένα «...γνωστό ανθρώπινο καρκινογόνο...» («...known to be a human carcinogen...»).

Η χρηση φορμολης προκαλεί καρκινογενέσεις όπως λευχαιμία, καρκίνο στο ήπαρ, στο φάρυγγα, στο δέρμα, δερματικές παθήσεις, σοβαρές επιπτώσεις στα μάτια κ.ά. Ουσιαστικά είναι μία απ' τις πιο επικίνδυνες ουσίες.
Οι εταιρίες ιχθυοκαλλιεργειών υπερφορτώσανε σε αριθμό ψαριών τα κλουβιά όπου γίνεται η εκτροφή, με αποτέλεσμα την διόγκωση των ασθενειών και των παρασίτων. Ορισμένα παράσιτα όπως το microcotyle παρασιτεί στα βράγχια των ψαριών  και θρέφεται με το αίμα. Με αποτέλεσμα να δημιουργείται αναιμία στα βράγχια είτε των μικρών ψαριών (30 - 200 γρ) και να υπάρχει θνησιμότητα είτε των μεγάλων ψαριών (>300 γρ) και έτσι να μην είναι εμπορεύσιμα. Αυτό γιατί η αναιμία προκαλεί άσπρισμα στα βράγχια. Εκεί τον λόγο παίρνει η φορμόλη όπου διοχετεύεται στα ψάρια με τα γνωστά μπάνια φορμόλης.Τα ψάρια του κλωβού κλείνονται σε σάκο με θαλασσινό νερο που έχει κλειστεί με παροχή οξυγόνου από μπουκάλα και εκεί ρίχνουν τη φορμόλη σε υγρή μορφή. Η φορμόλη μαζί με το θαλασσινό νερό περνάει απ' το στόμα του ψαριού και όταν την αποβάλλει απ' τα βράγχια εξοντώνει τα παράσιτα.
Αποτέλεσμα όλης της παραπάνω διαδικασίας είναι η φορμόλη να διοχετεύεται στο αέριο και θαλάσσιο περιβάλλον, στον άνθρωπο που την χειρίζεται και στο ψάρι που θα καταναλωθεί. Τόνοι φορμόλης ρίχνεται στην Σαγιάδα, στον Όρμο Βάλτου (προστατευόμενη Α ζώνης περιοχή στο Δέλτα του Καλαμά NATURA), στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Αμβρακικού Κόλπου, στο Δέλτα του Αχελώου (επίσης προστατευόμενη περιοχή NATURA),στον κόλπο Ληξουρίου στη Κεφαλονιά, στον Μαλιακό Κόλπο, στον Πόρο στη περιοχή αρχαίας Επιδαύρου και αλλού.
Εργάστηκα για 13 χρόνια σαν ιχθυολόγος για λογαριασμό της Ανδρομέδας και απολύθηκα λόγω της χρόνιας εναντίωσης μου σε αυτές τις πρακτικές.
- ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
- ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
- ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
-ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ
-ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΒΟΛΩΝ ΠΟΜΩΝ ΑΧΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑ 
ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΝΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Οι απειλές που δέχομαι ότι θα με θάψουν αν συνεχίσω τον αγώνα δεν με ακουμπάνε. Για ό,τι μου συμβεί υπεύθυνος είναι το διευθυντικό προσωπικό της Ανδρομέδας, η εισαγγελία και η αστυνομία Ηγ/τσας.Θα υπάρχουν συνεχείς ενημερώσεις και θα δοθεί περαιτέρω υλικό φωτογραφιών και βίντεο για όλα αυτά τα καθάρματα που πλουτίζουν σε βάρος των ζωών μας.

Λοβέρδος Στελακάτος Χρήστος»

  ARti news

Ένοπλη ομάδα απειλεί με εκτελέσεις αν εκποιηθούν σπίτια - «Έχουμε παγιδεύσει και τη Βουλή»


Ένοπλη ομάδα απειλεί με εκτελέσεις αν εκποιηθούν σπίτια - «Έχουμε παγιδεύσει και τη Βουλή»
Απέστειλαν προκήρυξη με απειλές – Συναγερμός στην Αστυνομία
Με δολοφονίες πολιτικών, δικαστών και τραπεζιτών απειλεί η «Ένοπλη Ομάδα Απόδοσης Δικαιοσύνης» η οποία απέστειλε σήμερα προκήρυξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Αλφα» Κύπρου.
Στην προκήρυξη διατυπώνονται απειλές για την εκποίηση πρώτων κατοικιών που ανήκουν σε δανειολήπτες, κυρίως της Συνεργατικής Τράπεζας, οι οποίοι δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους.

Η αστυνομία αναζητεί τον συγγραφέα της προκήρυξης και όπως εκτιμούν αστυνομικές πηγές δεν πρόκειται για κάτι που αξιολογείται σοβαρά. Θεωρούν ότι μάλλον πρόκειται για κάποιον απελπισμένο δανειολήπτη.
Όπως όμως και αν έχουν τα πράγματα η Αστυνομία λαμβάνει μέτρα και ταυτόχρονα αναζητεί τον αποστολέα της προκήρυξης. Στην προκήρυξη διατυπώνονται απειλές και κατά των ΜΜΕ τα οποία προειδοποιούνται πως αν παραβλέψουν την απειλή θα έχουν επιπτώσεις.

Ο συντάκτης της προκήρυξης αναφερόμενος στην πιθανότητα εκποιήσεων κατοικιών απειλεί πως η Κύπρος θα γίνει Συρία: «Μην το δοκιμάσετε καν γιατί θα χάσετε τον ύπνο σας. Τα κεφάλια σας θα πέφτουν ένα – ένα. Καταστρέψατε δυο φορές την Κύπρο και πάτε να ολοκληρώσετε το έγκλημά σας. Οι τράπεζες και η Βουλή θα γίνουν ο τάφος σας».

Στην προκήρυξη γίνεται λόγος για παγίδευση της Βουλής και σπιτιών τα οποία θα τιναχθούν με το πάτημα ενός κουμπιού.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

epistoli
Με πληροφορίες από: pentapostagma.gr

ΤΟ REUTERS… ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! Η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από τα μνημόνια και την εποπτεία εξαιτίας του Τσίπρα


GREECE ECON

Ο δημοσιογράφος Χιούγκο Ντίξον σε άρθρο γνώμης του για το Reuters κάνει  μια «γκρίζα» πρόβλεψη για το μέλλον της χώρας μας αλλά και την έξοδό της από την εποπτεία των δανειστών.
Ελλάδα: Από φυλακή υψίστης ασφαλείας σε αγροτική φυλακή

«Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει απελπισμένα να αποφύγει την αποπνικτική εποπτεία της Ελλάδας όταν ολοκληρωθεί το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης τον επόμενο Αύγουστο. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αυτό υποσχέθηκε. Αλλά το καλύτερο στο οποίο μπορεί να ελπίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι η Αθήνα να μεταφερθεί από μια “φυλακή υψίστης ασφαλείας” σε μια “αγροτική φυλακή” – και αυτό θα συμβεί μόνο εάν κάτσει φρόνιμα».
Ο Χιούγκο Ντίξον εξηγεί ότι ο Τσίπρας θέλει μια «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο των 86 δισ. ευρώ για να έχει μια «καλή ιστορία» να πει στους Έλληνες ψηφοφόρους του πριν από τις εκλογές του 2019. Υπενθυμίζει, παράλληλα, ότι ο Τσίπρας εμφανίζεται δεύτερος στις δημοσκοπήσεις, μια «πτώση» που οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι δεν κράτησε τις υποσχέσεις του προς τον ελληνικό λαό και αφετέρου σε εσφαλμένες κινήσεις που έβλαψαν την ελληνική οικονομία.
«Παρ” όλα αυτά, εάν η Ελλάδα μπορούσε να απελευθερωθεί από τη φυλακή των δανειστών της -η οποία προβλέπει τον εξονυχιστικό έλεγχο των κινήσεων της κυβέρνησης από την Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μια προσβολή για την εθνική περηφάνια- τότε ο Τσίπρας θα μπορούσε πιθανώς να κερδίσει μια μελλοντική εκλογική διαδικασία. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μπορούσε τουλάχιστον να αποφύγει μια τεράστια εκλογική αποτυχία και να ζήσει για να “πολεμήσει και την επόμενη ημέρα”» αναφέρει ο δημοσιογράφος, και συμπληρώνει: «Αλλά η απόλυτη έξοδος από την εποπτεία μετά το μνημόνιο δεν μοιάζει ρεαλιστική -και ο ίδιος ο Τσίπρας μάλλον το ξέρει αυτό, παρότι είναι πρόθυμος να πει στον ελληνικό λαό το αντίθετο. Διακινδυνεύονται πάρα πολλά χρήματα για να αφεθεί η Αθήνα ανεξέλεγκτη».

Η Ελλάδα έχει λάβει 260 δισ. ευρώ από το 2010 από το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη. Και όπως αναφέρει ο Ντίξον, χωρίς έλεγχο τίποτα δεν θα σταματούσε τον Τσίπρα από το να εκφράσει τις λαϊκιστικές του τάσεις. «Μπορεί να αντιστρέψει τις μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις, την αγορά εργασίας και τις δημόσιες δαπάνες. Το δημοσιονομικό έλλειμμα μπορεί να διογκωθεί και πάλι», υπογραμμίζει ο ίδιος, υπενθυμίζοντας τη σχεδόν καταστροφική διαπραγμάτευση του 2015 που, όπως τονίζει, σχεδόν οδήγησε στην κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Την ίδια ώρα, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι η Ελλάδα κατάφερε να συγκεντρώσει 3 δισ. ευρώ από την αγορά ομολόγων τον Ιούλιο. Και εικάζει ότι η Αθήνα πιθανώς να μπορεί να επαναλάβει αυτή την πρακτική μία ή δύο φορές πριν ολοκληρωθεί το ελληνικό πρόγραμμα.
«Δυστυχώς, η Αθήνα πρέπει να πληρώσει περίπου 15 δισ. ευρώ το 2019 -κάτι που δύσκολα θα γίνει εάν η Ευρωζώνη δεν συνεχίσει να τη στηρίζει», εξηγεί ο Ντίξον.
«Οι δανειστές δεν θα επιτρέψουν στον Τσίπρα να αντιστρέψει μεταρρυθμίσεις»
Συνεχίζοντας τον συλλογισμό του, ο Ντίξον υπογραμμίζει ότι είναι δύσκολο η Ευρωζώνη να δεχτεί την καθυστέρηση αποπληρωμής των ελληνικών δανείων κατά 15 χρόνια -εκτός εάν η Ελλάδα κάνει όλα όσα έχουν συμφωνηθεί από πλευράς της.
Με απλά λόγια, οι δανειστές δεν θέλουν βήματα προς τα πίσω, ούτε θα επιτρέψουν στον Αλέξη Τσίπρα να αντιστρέψει μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί. Την ίδια ώρα, δεν θα ανεχθούν τη μη υλοποίηση των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί για το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό το 2019 και το 2020.

Δίχτυ ασφαλείας και εποπτεία
«Είναι εμφανές ότι ο μόνος τρόπος για να αναγκαστεί η Ελλάδα να κάνει όλα όσα έχει συμφωνήσει είναι να δίνονται χρήματα όταν και καθώς η Ελλάδα υλοποιεί τους στόχους που έχουν τεθεί. Αλλά αυτό απαιτεί συνεχιζόμενο έλεγχο της οικονομίας», συνεχίζει το εν λόγω άρθρο, που παράλληλα υπογραμμίζει ότι η ελάφρυνση του χρέους δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα να μπει στις αγορές και να καταφέρει να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της. «Ιδιαίτερα όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ολοκληρώσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων», γράφει ο Ντίξον, και συμπληρώνει: «Η Αθήνα θα χρειαστεί επίσης και ένα προληπτικό δίχτυ από την Ευρωζώνη. Ένα τέτοιο δίχτυ ασφαλείας θα μπορούσε να δοθεί με όρους και υπό εποπτεία».

Οι τρεις επιλογές του Τσίπρα
Κάτι που αναμένεται να προκαλέσει πρόβλημα για τον Τσίπρα όταν προσπαθεί να «διηγηθεί μια θετική ιστορία στους Έλληνες ψηφοφόρους».
Έτσι, κατά τον Ντίξον, ο πρωθυπουργός έχει τρεις επιλογές:
Η πρώτη, και πιο λογική, είναι η συνεργασία με τους πιστωτές τους επόμενους μήνες και η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης. «Παρότι η αξιολόγηση είναι λιγότερο πολιτικά φορτισμένη από αυτή που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, ο Τσίπρας θα πρέπει να πιει μερικά πικρά ποτήρια -για παράδειγμα, να κάνει πιο δύσκολες τις απεργίες των εργαζομένων», λέει ο Ντίξον, εξηγώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα πάρει την επόμενη δόση και θα κερδίσει επαίνους από τους δανειστές.
«Το Σαββατοκύριακο, ο Τσίπρας είπε ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί ταχύτατα. Αυτή, όμως, δεν είναι η συνηθισμένη πρακτική του Τσίπρα, που τείνει να καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις αντί να πηγαίνει για τη γρήγορη νίκη», λέει ο Ντίξον, παρουσιάζοντας τη δεύτερη επιλογή του πρωθυπουργού.
Και συνεχίζει: «Αν το κάνει αυτό, η Ελλάδα θα συνεχίσει να κουτσαίνει, αλλά χωρίς να παράγει καλή θέληση. Θα χρειάζεται επίσης έντονο έλεγχο μόλις ολοκληρωθεί το μνημόνιο».

Η τελευταία ευκαιρία του Τσίπρα, πάντα κατά τον αρθρογράφο, είναι ένα σπριντ προς την ελευθερία. Και τι θα σήμαινε αυτό; Πρόωρες εκλογές μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, αλλά χωρίς να έχει ακόμη στα χέρια του συμφωνία για το χρέος ή μια προληπτική πιστωτική γραμμή.
«Ο Τσίπρας θα μπορούσε να πει στους ψηφοφόρους ότι βγήκε από τη φυλακή και ότι η εποπτεία από τους ξένους τελείωσε. Αλλά αυτή η ελευθερία δεν θα κρατήσει για πολύ. Μόλις έρθει το 2019, η Ελλάδα θα επιστρέψει στην πτέρυγα υψίστης ασφαλείας των φυλακών. Και ο Τσίπρας τότε δεν θα είναι πρωθυπουργός, αλλά θα έχει δώσει στην αντιπολίτευση ένα δηλητηριασμένο δισκοπότηρο. Μια τέτοια στρατηγική για την Ελλάδα δεν είναι το Plan A του Τσίπρα. Αλλά δυστυχώς είναι ένα σενάριο που δεν μπορεί να απορριφθεί», καταλήγει.


Crash Magazine Online

ΝΟΜΙΜΗ η ΑPΝΗΣΗ πληρωμής ΦΟΡΩΝ υπο συνθήκες κατοχής και δουλείας του λαού

«ΒΟΜΒΑ» ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ : ΝΟΜΙΜΗ η ΑPΝΗΣΗ πληρωμής ΦΟΡΩΝ


Πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση συμπολίτη και φίλου ενάντια στη λεηλασία και την απειλή κατά της ζωής μας από τους υπηρέτες των τοκογλύφων.

ΝΟΜΙΜΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΦΟΡΩΝ!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΕΛΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ. ...η μάχη συνεχίζεται…

Στις 31/7/14, έλαβα μια ατομική ειδοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών μου προς την εφορία, προερχόμενων από φορολογικές επιβαρύνσεις του κράτους, που δεν προκύπτουν από το εισόδημα, που δεν συμφωνούν με το Σύνταγμα και υπερβαίνουν την φοροδοτική μου ικανότητα.
ΕΕΤΗΔΕ, ΕΕΤΑ, ΕΝΦΙΑ, τέλος επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας, έκτακτη εισφορά σε αντικειμενικές δαπάνες, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, φόρος πολυτελούς διαβιώσεως λόγω κατοχής αυτοκινήτου, φόρος αξιοπρεπούς διαβιώσεως, φόρος αναπνοής και φόρος υπάρξεως.
 
Η ειδοποίηση απειλούσε με κατάσχεση, κινητής και ακίνητης περιουσίας, που λόγω του μικρού μεγέθους της, ισοδυναμεί με ολική δήμευση, ενώ έδινε την εναλλακτική λύση της ρυθμίσεως και πληρωμής με δόσεις. Για να επιτευχθεί η ρύθμιση, έπρεπε να υπογράψω ψευδώς και γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου, ότι το εισόδημά μου επαρκεί για την αξιοπρεπή μου διαβίωση και ότι περισσεύει ένα μέρος, για την αποπληρωμή των εν λόγω φόρων, κάτι δηλαδή που δεν ευσταθεί.
Στις 30/9/14, ξεκίνησε η Δίκη του Κάφκα με πραγματικά πλέον γεγονότα, διά της καταθέσεώς μιας Ανακοπής-προσφυγής 250 σελίδων, που απογυμνώνει πλήρως τις προθέσεις της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, αποκαλύπτοντας ότι στην Ελλάδα έχουν απενεργοποιηθεί σχεδόν στο σύνολό τους τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, όπως αυτά ορίζονται από το Σύνταγμά μας και το Διεθνές Δίκαιο.

 
Ότι επιχειρείται η δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων, με αντισυνταγματικές διατάξεις νόμων, ότι επιχειρείται ο περιορισμός του δικαιώματος δικαστικής προστασίας, ο περιορισμός του δικαιώματος της ζωής μας, της ελευθερίας και της περιουσίας, και ότι εν τέλει, επιχειρείται η κατάλυση του Συντάγματος με την βία, ενεργοποιώντας το θεμελιώδες δικαίωμα και την θεμελιώδη υποχρέωση της αντιδράσεώς μας με κάθε μέσο.
 
Ότι η οριζόμενη διά του άρθρου 120 παρ.2 και 4 ως θεμελιώδης νομική υποχρέωση, όλων των Ελλήνων που διαθέτουν πατριωτισμό, αποτελεί μια υποχρέωση ενασκήσεως καθήκοντος μέχρι αυτοθυσίας, για την προστασία του Συντάγματος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της πατρίδας και της ελευθερίας. Μια υποχρέωση με αυξημένη νομική ισχύ, που δεν μπορεί να ανακοπεί από καμμιά μορφή εξουσίας και καμμία διάταξη νόμου.
 
Θέτοντας έτσι τα πράγματα, το πρώτο στάδιο της «Δίκης του Κάφκα με πραγματικά γεγονότα», της δίκης με την οποία προκαλώ σε μονομαχία ως διάδικο το Κράτος, προκειμένου να σχίσω την δημοκρατική του επικάλυψη, ανεξαρτήτως του αν κερδίσω ή χάσω, ξεκίνησε καλά. Στις 10/10/14, κέρδισα την προσωρινή διαταγή διά της οποίας η Δικαιοσύνη προστάτευσε την ακίνητή μου περιουσία στο σύνολό της, διέταξε την αναστολή εκτελέσεως όλων των προσβαλλομένων πράξεων, ούτε μιας ούτε δύο αλλά δέκα, και υποχρέωσε το Υπουργείο Οικονομικών να μου εκδώσει φορολογική ενημερότητα, για κάθε ενδεχόμενη χρήση, κυρίως για λόγους τιμής. Πλέον είμαστε φορολογικά ενήμεροι, εγώ και η εφορία, ως προς το γεγονός ότι η μάχη άρχισε, και ότι το πρώτο δηλητηριώδες βέλος μου χτύπησε την Λερναία Ύδρα κατ’ ευθείαν στην καρδιά.
 
Η αναμονή, που ομολογουμένως, θα μας ταλαιπωρήσει, αυξάνοντας όμως σταδιακά την γοητεία της Νίκης, θα διαρκέσει όσο διαρκούν τα σπαρταρίσματα.
Προς το παρόν είμαστε λίγοι, ο εμψυχωτής Αλκαίος Ιωάννης, οι νομικοί, Θανάσης Αλαμπάσης, Γεώργιος Κόκκας, Μαριέλλα Κοσμίδου, η Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου, η Ελένη Βνάτσιου, ο Σωτήρης Τηγανίτας, σκόρπιος Λαός, που οι σκοτεινές δυνάμεις του έκλεισαν το στόμα, αλλά σύντομα θα γίνουμε πολλοί, για να απολαύσουμε την αποξήλωση του γόρδιου δεσμού με τον οποίον η εξουσία νόμισε ότι θα μας δέσει…


ΑΛΚΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ



ΠΗΓΗ

Κρυφό ψαλίδι έρχεται στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων







Κρυφό ψαλίδι έρχεται στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της κατάργησης από 1/1/2017 των προσωπικών διαφορών που παίρνουν στους μισθούς τους.
Με διάταξη που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας προβλέπεται ότι από 1/1/2017 τα ποσά που εξακολουθούν να εισπράττουν ως προσωπική διαφορά μεταξύ παλαιών και νέων αποδοχών οι εν ενεργεία υπάλληλοι του Δημοσίου, καθώς και οι στρατιωτικοί, δικαστές, καθηγητές, γιατροί του ΕΣΥ και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια δεν θα συνυπολογίζονται στις συντάξιμες αποδοχές τους. 

Η διάταξη αυτή ανοίγει παράθυρο και για μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, μέσω οριστικής κατάργησης στο μέλλον αυτών των προσωπικών διαφορών, καθώς η σύνταξη θα υπολογίζεται πλέον μόνο με το μέσο όρο των τακτικών τους αποδοχών χωρίς να υπολογίζονται οι προσωπικές διαφορές.
Η αλλαγή αυτή ισχύει αναδρομικά από 1/1/2017 και σημαίνει ότι όσοι αποχωρούν από 1/1/2017 και μετά θα πάρουν σύνταξη υπολογισμένη όχι στο σύνολο των αποδοχών αλλά μόνο για αυτές που πλήρωναν εισφορά. Η προσωπική διαφορά του μισθού δεν υπόκειται από 1/1/2017 σε εισφορές και δεν «θα μετράει» στον υπολογισμό της σύνταξης.
Την ίδια όμως στιγμή, υπάρχουν και «κρυφά» δωράκια σε ημετέρους και μη, καθώς στο ίδιο νομοσχέδιο θεσπίζεται ότι ακόμη και όσοι πήραν επίδομα θέσης με… απόφαση υπουργού και χωρίς υπηρεσιακό συμβούλιο θα τύχουν καλύτερης σύνταξης, καθώς το επίδομα αυτό θα συνυπολογίζεται στις συντάξιμες αποδοχές τους, χωρίς να έχουν διετία στη θέση ευθύνης που τους ανατέθηκε όπως προβλέπει το Π.Δ. 169 του 2007!
Στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι «από 1/1/2017 οι αποδοχές επί των οποίων υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές για όσους υπηρετούν ή προσλαμβάνονται στο Δημόσιο και αμείβονται με τις διατάξεις του ν. 4472/2017 είναι οι μηνιαίες τακτικές αποδοχές της παραγράφου 10 του άρθρου 153, του ν. 4472, με εξαίρεση την προσωπική διαφορά του άρθρου 155 του ν. 4472/2017».
Τα ποσά των προσωπικών διαφορών κυμαίνονται μεταξύ 100 και 400 ευρώ. Ενας υπάλληλος δηλαδή που έπαιρνε 1.700 ευρώ και πέφτει στα 1.400 ευρώ με το νέο μισθολόγιο εξακολουθεί να εισπράττει και τα 300 ευρώ ως προσωπική διαφορά αλλά με τη διάταξη που μπήκε στο νομοσχέδιο τα 300 ευρώ ή 400 ευρώ κατά περίπτωση δεν θα μετρούν στον υπολογισμό της σύνταξης.
Η μείωση των συντάξεων για όσους αποχωρούν από το Δημόσιο από 1/1/2017 είναι δεδομένη και θα είναι εμφανέστερη όσο πιο αργά αποχωρήσουν από την εργασία, γιατί στο μέσο όρο των συντάξιμων αποδοχών δεν θα υπολογίζονται οι προσωπικές διαφορές για το διάστημα ασφάλισης από 1/1/2017 και μετά. Με τον τρόπο αυτό ένας υπάλληλος που έχει τακτικές αποδοχές 1.500 ευρώ και άλλα 400 ευρώ προσωπική διαφορά (σύνολο 1.900 ευρώ) θα πάρει σύνταξη για το διάστημα από 1/1/2017 με αποδοχές 1.500 και όχι 1.900 ευρώ. Το ψαλίδι αυτό σημαίνει πρόσθετη απώλεια από 20 έως και 50 ευρώ στην τελική σύνταξη.
Το Δημόσιο με τη διάταξη αυτή γλιτώνει ασφαλιστική δαπάνη, αλλά στην πρώτη δυσκολία είναι πιο εύκολο πλέον να απαλλαγεί πλήρως από το κόστος καταβολής των προσωπικών διαφορών στις αποδοχές του Δημοσίου και των ειδικών μισθολογίων. Για παράδειγμα, σε κάθε 100 ευρώ προσωπικής διαφοράς το Δημόσιο γλιτώνει εισφορά 10 ευρώ το μήνα για το 2017, 13,3 ευρώ το 2018, 17 ευρώ το 2019 και από το 2020 η εξοικονόμηση είναι 20 ευρώ το μήνα από την εργοδοτική εισφορά που δεν υποχρεούται να καταβάλει στα ποσά των προσωπικών διαφορών. Αυτή η εξοικονόμηση μπορεί ανά πάσα στιγμή πλέον να πολλαπλασιαστεί καθώς -με βάση το προηγούμενο των συντάξεων- δεν είναι απίθανος ο κόφτης κατά 18%, 20% και στις προσωπικές διαφορές των μισθών ή και ολοσχερώς, ιδίως εφόσον ζητηθεί από τους δανειστές για να μειωθούν οι δαπάνες του Δημοσίου.
Παγίδες στο «πέναλτι» 30% για πρόωρη σύνταξη

Αλλάζει το «πέναλτι» στις πρόωρες συντάξεις και όσοι συνταξιοδοτούνται με όρια ηλικίας για μειωμένη σύνταξη από το Δημόσιο θα έχουν πλέον ποινή μείωσης της σύνταξης που δεν θα υπερβαίνει το 30%. Στην πράξη μια γυναίκα υπάλληλος που θα αποχωρήσει με καθεστώς μειωμένης στα 60, ενώ το όριο για πλήρη την πηγαίνει στα 67, θα έχει μείωση σύνταξης 6% για κάθε έτος που υπολείπεται των 67 αλλά με όριο τα 5 έτη και πλαφόν μείωσης το 30% (6%Χ5=30%). Αν δεν έμπαινε το πλαφόν, θα είχε ποινή 7 ετών, δηλαδή θα είχε μείωση σύνταξης 42% (6%Χ7=42%).
Με τον τρόπο που γράφτηκε όμως η διάταξη ανοίγει μια μεγάλη παγίδα, καθώς η ποινή θα πιάνει και την εθνική αλλά και την ανταποδοτική σύνταξη, δηλαδή θα μπαίνει στο σύνολο της σύνταξης. Και αυτό γιατί το «πέναλτι» 30% στις πρόωρες του Δημοσίου συμπληρώνει το Π.Δ. 169 του 2007 που αναφέρεται στο σύνολο σύνταξης, ενώ θα έπρεπε να γίνει και παραπομπή στο νόμο 4387/2016 που αναφέρεται σε εθνική και ανταποδοτική σύνταξη. Αν δεν αναδιατυπωθεί η διάταξη, τότε ένας ασφαλισμένος που αποχωρεί για σύνταξη με 30 χρόνια και με μειωμένο όριο ηλικίας κατά 5 έτη θα λάβει τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης και άλλα 500 ευρώ από την ανταποδοτική, δηλαδή 884 ευρώ, αλλά θα έχει μείωση 30% στο σύνολο της σύνταξης και θα πάρει 619 ευρώ.
«Δωράκια» σε όσους παίρνουν επιδόματα θέσης 290 έως 900 ευρώ

Την ίδια στιγμή όμως υπάρχουν και «δωράκια». Οσοι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πήραν επίδομα θέσης από 290 έως 900 ευρώ, χωρίς να έχουν κριθεί από υπηρεσιακά συμβούλια και χωρίς να έχουν κλείσει διετία σε θέση ευθύνης, θα έχουν ένα μικρό μπόνους στη σύνταξη. Με τη διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 2 του νομοσχεδίου, προβλέπεται ότι το «επίδομα θέσης περιλαμβάνεται στις συντάξιμες αποδοχές όσων το λαμβάνουν ανεξάρτητα από το χρόνο άσκησης των καθηκόντων τους και του τρόπου επιλογής τους».
Το Π.Δ. 167 του 2007 (για το συνταξιοδοτικό του Δημοσίου) ορίζει ότι για να μετράει και το επίδομα θέσης στις συντάξιμες αποδοχές απαιτείται διετής παραμονή στη θέση ευθύνης. Αυτό καταργείται με τη νέα διάταξη που λέει ότι ακόμη και όσοι δεν είναι δύο χρόνια σε θέση ευθύνης και ανεξάρτητα από το αν έγιναν προϊστάμενοι, τμηματάρχες, διευθυντές και γενικοί διευθυντές με ανάθεση ή κατ’ αναπλήρωση θέσης από τον υπουργό, χωρίς να έχουν κριθεί από υπηρεσιακά συμβούλια, θα έχουν το προνόμιο να προσμετρηθούν στις αποδοχές για σύνταξη επιδόματα θέσης που είναι 290 ευρώ το μήνα για τους τμηματάρχες, 350 ευρώ για όσους πήραν θέση υποδιευθυντή, 450 ευρώ για τους διευθυντές και 900 ευρώ για τους γενικούς διευθυντές.
 
ΠΗΓΕΣ
enikonomia.gr
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Αργός Θάνατος για χιλιάδες πολίτες - Δικαιούχοι ακόμα και των 454 ευρώ καλούνται να επιστρέψουν τις συντάξεις τους! (φωτό)


Αποφάσεις-σοκ με επιστροφή συντάξεων παίρνουν στα χέρια τους οι νέοι συνταξιούχοι καθώς καλούνται όχι μόνο να «χωνέψουν» τις μεγάλες μειώσεις που βγάζει ο νέος νόμος, αλλά και να αποδεχτούν το γεγονός ότι θα επιστρέψουν ένα μέρος της οριστικής τους σύνταξης, ή ακόμη και ολόκληρη, γιατί η προσωρινή σύνταξη που πήραν ήταν μεγαλύτερη από την οριστική.
Οι πρώτες αποφάσεις που κρύβουν αυτές τις «βόμβες» δείχνουν διαφορές μεταξύ οριστικής και προσωρινής σύνταξης που φτάνουν και στα 1.500 ευρώ!





Το σοκ είναι ακόμη μεγαλύτερο γιατί, όπως φαίνεται στα ντοκουμέντα με τις πρώτες αποφάσεις του ΕΦΚΑ για συμψηφισμό οριστικών και προσωρινών συντάξεων, που δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, καλούνται να γυρίσουν πίσω τη διαφορά μεταξύ οριστικής και προσωρινής σύνταξης ακόμη και συνταξιούχοι που με το νόμο Κατρούγκαλου πέφτουν στα 454 ευρώ!

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΕΦΚΑ, που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»:
1 Συνταξιούχος πήρε οριστική 454 ευρώ με το νόμο Κατρούγκαλου και θα πρέπει να γυρίσει πίσω στον ΕΦΚΑ 1.108 ευρώ για 12 μήνες από τη διαφορά της προσωρινής που ήταν μεγαλύτερη, στα 546 ευρώ. Η επιστροφή βάσει νόμου θα γίνει είτε εφάπαξ είτε σε 7 μήνες, με παρακράτηση 151 ευρώ από την οριστική σύνταξη. Για το διάστημα αυτό θα ζει με 302 ευρώ το μήνα! Αν τα πάρουν εφάπαξ, θα μείνει απλήρωτος για δυόμισι μήνες!





2 Συνταξιούχος πήρε οριστική απόφαση με 488 ευρώ και του ζητούν να επιστρέψει τη διαφορά οριστικής-προσωρινής για 12 μήνες, που είναι 1.447 ευρώ! Αν τα πάρουν εφάπαξ, θα μείνει απλήρωτος για 3 μήνες. Με δόσεις θα του κρατούν 162 ευρώ για 8,5 μήνες και θα πρέπει να ζει με 325 ευρώ!
Το πρόβλημα θα ενταθεί καθώς οι διαφορές που θα ζητηθούν πίσω από τους συνταξιούχους -ιδίως απ’ όσους προέρχονται από τον ΟΑΕΕ- δεν θα είναι μόνο από την προσωρινή τους σύνταξη, που κατά κανόνα είναι μεγαλύτερη, αλλά θα προστεθούν και οι τυχόν οφειλές τους στα Ταμεία.
Και αυτό θα συμβεί διότι βάσει νόμου αλλά και βάσει εγκυκλίων που εκδόθηκαν, δεν προβλέφθηκε καμία παρακράτηση χρεών στα ταμεία από τις προσωρινές συντάξεις και έτσι ο λογαριασμός θα πρέπει να πληρωθεί από την οριστική σύνταξη.


Στην πράξη, όσοι είχαν οφειλή μέχρι 20.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ και μέχρι 15.000 στο ΕΤΑΑ, παίρνουν την προσωρινή σύνταξη χωρίς καμία παρακράτηση ποσού έναντι των οφειλών τους. Οταν βγει όμως η οριστική, αυτές οι οφειλές παρακρατούνται σε δόσεις. Οι δόσεις πληρωμής όμως δεν έχουν καθοριστεί για όσους παίρνουν σύνταξη και έχουν αφήσει απλήρωτες εισφορές. Η πάγια διάταξη για τέτοιες περιπτώσεις είναι να πληρώνονται με το 25% της μηνιαίας σύνταξης και μέχρι 40 μήνες. Ομως, το πρόβλημα που ανακύπτει πλέον είναι ότι χιλιάδες συνταξιούχοι που βγαίνουν με το νόμο Κατρούγκαλου (μετά τις 13/5/2016) καλούνται από τη μια να επιστρέψουν τα ποσά της προσωρινής σύνταξης και από την άλλη, όσοι εξ αυτών έχουν και χρέη ως 20.000 ευρώ, θα κληθούν να τα «ρυθμίσουν» με μια πρόσθετη παρακράτηση από το ποσό της οριστικής τους σύνταξης!

Με τα… ρέστα από τη σύνταξη που θα μείνουν «στο τέλος της ημέρας» θα πρέπει να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Οι «βόμβες» που κρύβουν οι αποφάσεις του ΕΦΚΑ για τις νέες συντάξεις δεν είναι μόνο ότι βγαίνουν με μειώσεις άνω και του 30% σε σχέση με τα ποσά που θα είχαν οι συνταξιούχοι χωρίς την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, όπως αποκαλύπτεται στα ντοκουμέντα που για πρώτη φορά έρχονται σήμερα στη δημοσιότητα με το ρεπορτάζ του «Ε.Τ.» της Κυριακής. Επιπλέον, οι νέες συντάξεις βγαίνουν για χιλιάδες δικαιούχους και μειωμένες αλλά και με ρήτρα αυτόματης επιστροφής ποσών επειδή η προσωρινή ήταν μεγαλύτερη από την τελική σύνταξη!

Ο νόμος 4387/2016 λέει ότι η προσωρινή σύνταξη υπολογίζεται στο 50% του μέσου μισθού του τελευταίου δωδεκαμήνου για τους μισθωτούς και στο 50% του μηνιαίου εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους (γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους) και τους αγρότες.


maiandrosnews.gr

Πρόγραμμα μείωσης του πλυθυσμού με 13 δηλητήρια.Πρώτο και καλύτερο υδράργυρος στα εμβόλια

Υγεία
Μαζική δηλητηρίαση είναι σε εξέλιξη για πάνω από έναν αιώνα, τελευταία αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς. Οι περισσότεροι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει! Εδώ είναι μερικοί από τους πιο κοινούς τρόπους που αυτό συμβαίνει.
Η καλύτερη ευκαιρία για να μειώσεις ή να τερματίσεις την έκθεση σε ορισμένα τουλάχιστον από τα δηλητήρια.

Υδράργυρο στα εμβόλια
Αυτό το εξαιρετικά τοξικό βαρύ μέταλλο ήταν ένα συστατικό σε αμάλγαμα. Ο υδράργυρος χρησιμοποιείται επίσης στο συντηρητικό θειομερσάλη στα περισσότερα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χορηγείται σε παιδιά.
Ο υδράργυρος είναι νευροτοξίνη και έχει κατηγορηθεί για τη δραματική αύξηση του αριθμού των αυτιστικών παιδιών, πολλά από τα οποία είναι ριζικά μέσα σε λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό.
Εμβολιασμοί και τα εμβόλια γρίπης δεν μας προστατεύει πραγματικά από μολύνσεις. Αντίθετα, είναι ιδιαίτερα επιβλαβή, ειδικά για τα παιδιά που λαμβάνουν ένα κοκτέιλ εμβολιασμού. Επιπλέον, τα εμβόλια είναι συχνά μολυσμένα με ιούς, δέστε τα εμβόλια για το καρκίνο αν έχουν υδράργυρο όσοι δεν πιστεύεται,.

Χλώριο

Αυτός ο παράγοντας χημικού πολέμου και εξαιρετικά τοξικό προστέθηκε στην δημόσια παροχή νερού από το 1910 ως απολυμαντικό, Τώρα, τα προβλήματα των νόσων του κυκλοφορικού είναι κοινά. Και ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί όταν οι μάζες άρχισαν πίνουν πόσιμο νερό, στα φαγητά ,στα ποτά ,σχεδόν παντού, ένα από τα πιο κοινά δηλητήρια.
Αλουμίνιο
Αλουμίνιο έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό σε μαγειρικά σκεύη και τρόφιμα. Καθώς οι άνθρωποι έμαθαν της τοξικότητάς τους, άρχισαν να εγκαταλείπουν μαγειρικά σκεύη αλουμινίου και αποφυγή τρόφιμα τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο.( άλλου γιατί στην Ελλάδα της αποβλάκωσης όλα είναι οκ!)
Εξαιρετικά λεπτά σωματίδια που είναι το κύριο συστατικό του ψεκασμού,.το αλουμίνιο είναι νευροτοξίνη που μειώνει την νοημοσύνη και τη μνήμη.(τα αποτελέσματα τα βλέπει ο καθένας στο FACEBOOK πχ και γιατί ενώ ξέρουν ότι τα ΜΜΕ τους δουλεύουν τα πιστεύουν όπως τους πολίτικους,) Θεωρείται μια σημαντική συμβολή στην πρόωρη άνοια.
Pharma ναρκωτικά
Η έγκριση των φαρμακευτικών προϊόντων από ένα δημόσιο οργανισμό, δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλής η λήψη τους. Πέλλα από αυτά έχουν τρομερές παρενέργειες εμποδίζουν συχνά τα βιολογικά συστήματα άμυνας σε ασθένειες. Στη συνέχεια, προβλέπεται επιπλέον φάρμακα. Πολλά φάρμακα είναι ψυχοτρόπα σήμερα, μειώνοντας περαιτέρω την ευφυΐα.
Ραδιενέργεια
Η ραδιενέργεια που προέρχεται από την πυρηνική καταστροφή φουκουσιμα, καθώς και άλλες μονάδες διαρροές των πυρηνικών όπλων, πυρομαχικών με απεμπλουτισμένο ουράνιο που χρησιμοποιείται από τον στρατό, τα ραδιενεργά μέταλλα όπως βάριο και θορίου στα chemtrail , και τα υπόλοιπα σωματίδια της πυρηνική δοκιμή το 1950 και 1960 είναι ένα άλλο σημαντικό παράγοντα για την επιδημία του καρκίνου.
Η ασπαρτάμη
Η τεχνητή γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη προωθείται ως συστατικό σε προϊόντα διατροφής για την απώλεια βάρους και διαβήτη.είναι μια φοβερή νευροτοξίνη. μεθανόλη (οινόπνευμα ξύλου τοξικές) και φορμαλδεΰδη στο σώμα, επηρεάζει τον εγκέφαλο, την αποδυνάμωση της όρασης, βλάπτουν το συκώτι και το πάγκρεας, και κάνει μερικούς ανθρώπους τρελούς. Γιατί αυτό το δηλητήριο έχει ήδη εγκριθεί για κατανάλωση;
Η ασπαρτάμη προστίθεται στην τσίκλα περαιτέρω ρύθμιση, καθώς και αρωματισμένο νερό. Διαβάστε τις ετικέτες με τα συστατικά για να αποφύγετε αυτό το δηλητήριο.

MSG – Το γλουταμινικό νάτριο

Το όξινο γλουταμινικό νάτριο χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης. μια νευροτοξίνη ενοχλεί τον εγκέφαλο και τα νεύρα. Μειώνει τη νοημοσύνη, μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και δυσφορία του πεπτικού συστήματος, και μπορεί επίσης να βλάψει την καρδιά.
BPA – Bisphenol Acetate
είναι ένας προσομοιωτής είναι στην υπηρεσία τροφίμων και πλαστικών οικιακής χρήσης, όπως πλαστικά μπουκάλια νερού. Αυτό και άλλα παρόμοια πλαστικοποιητές όπως δισφαινόλη Sulfone (BPS) και η σεξουαλική ανισορροπίες προκαλούν αλλαγές του μαστού και των σεξουαλικών οργάνων .

Glyphosphate

Αυτό το ζιζανιοκτόνο τοξικό και άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στη γεωργία φέρεται να είναι ένας παράγοντας για στειρότητα και καρκίνο. Οι περισσότερες άλλες γεωργικές χημικές ουσίες είναι επίσης εξουθενωτικές. Glyphosate και άλλες χημικές ουσίες μπορεί να περάσουν στο πόσιμο νερό,

Γενετικά Τροποποιημένα

Γενετικώς τροποποιημένοι οργανισμοί που συνήθως χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με γεωργικές χημικές ουσίες περιλαμβάνουν κοινά τρόφιμα καλαμπόκι, σόγια, ζαχαρότευτλων. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, σχεδόν όλοι καθένα από αυτά τα ευρείας κατανάλωσης τρόφιμα είναι γενετικώς τροποποιημένα, η πλειοψηφία του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων που περιέχουν την ανάπτυξη bGH ορμόνη, και τα περισσότερα ζώα που παράγουν κρέας, που δεν έχει καμία ένδειξη σε ετικέτες.

EMC – τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία

Ηλεκτρομαγνητικά πεδία από τα κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, τηλεοράσεις, «έξυπνοι μετρητές», ασύρματων επικοινωνιών και ραδιοτηλεοπτικών πύργους, κλπ., βλάπτουν την υγεία των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών. Χρησιμοποιήστε ένα κινητό τηλέφωνο με hands free μακριά από κεφάλι.

Γιατί να δηλητηριάζουν;

Η ελίτ εξουσίας το κάνει για:
«να προωθήσει την απάθεια»
«να αποδυναμώσει την αντίσταση »
«για τη μείωση της πληροφόρησης »
«για να αυξήσει την ύπνωση και την ευκολοπιστία»
«για να κρατήσει τον πληθυσμό σε άγνοια»
«για τη δοκιμή μεθόδων μακροζωίας προς όφελός τους»
«για να πετύχουν την απόσπαση της προσοχής των ανθρώπων με προβλήματα υγείας»
«για τη δημιουργία επιχειρήσεων της ιατρικής βιομηχανίας»
» για παιδοκτονία και για την προώθηση της υπογονιμότητας »
«για τη μείωση του πληθυσμού»
«για την εξάλειψη των μικρών αγροτών και των ανεξαρτήτων εταιρειών»
«για τον έλεγχο της παραγωγής τροφίμων, του κλίματος, του εδάφους και των φυσικών πόρων»
«για την αποδοτική διάθεση (φθηνά) των βιομηχανικών αποβλήτων»
«για να ελέγχουν πλήρως αυτό τον κόσμο »
«για να να πεθαίνουν νωρίτερα οι άνθρωποι»
«για να έχει το μεγαλύτερο κέρδος»
«για να διασφαλιστεί την διαρκής τυραννία»
Αυτό έχει γίνει αθόρυβα και σταδιακά.


 

Πήραν «μποναμά» και τον πληρώσανε σε ΕΝΦΙΑ!

ΣΧΟΛΙΟ : Μανώλης Μάνου : Στην παγίδα του τροικανου  νόμου φαίνεται πως έπεσαν χιλιάδες συνταξιούχοι που τον περασμένο Δεκέμβριο πήραν τον «μποναμά» των 300 ευρώ που μοίρασε δήθεν  η πολιτικά βρώμικη εγκληματική αριστερο -φαστική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα  .







Του Κωστή Πλάντζου


Στην παγίδα του νόμου φαίνεται πως έπεσαν χιλιάδες συνταξιούχοι που τον περασμένο Δεκέμβριο πήραν τον «μποναμά» των 300 ευρώ που μοίρασε η κυβέρνηση. Παρότι το έκτακτο χρηματικό βοήθημα δόθηκε ως ακατάσχετο και αφορολόγητο, στην πράξη αποτέλεσε την αιτία να πληρώσουν φέτος διπλάσιο ΕΝΦΙΑ οι συνταξιούχοι που μέχρι το 2016 δικαιούντο έκπτωση φόρου 50% για τον φόρο ακινήτων αλλά, εισπράττοντας τα 300 ευρώ, την έχασαν!

Πώς συνέβη αυτό;

- Στις 15 Δεκεμβρίου, με τον ν.4445/2016, η Βουλή ψήφισε να δοθεί εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους της τάξεως των 300-850 ευρώ.
- Μία εβδομάδα αργότερα, στις 23 Δεκεμβρίου 2016 (μία μέρα αφού δόθηκε το επίδομα στου συνταξιούχους) η Βουλή ψήφισε και νέο νόμο (ν.4447/2016) που συμπληρώνει τον προηγούμενο, για να προσθέσει κάτι που ξέχασαν οι 196 βουλευτές που ψήφισαν τον 4445: «Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιουδήποτε επιδόματος ή παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα».

- Και πάλι ξέχασαν κάτι όμως: να πουν και να ψηφίσουν ότι «δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά κριτήρια» απαλλαγής ή έκπτωσης από τους φόρους.
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

Όταν βγήκε η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, τον Αύγουστο του 2017, το ποσό των 300 ευρώ που εισέπραξαν σαν «μποναμά» οι συνταξιούχοι ιδιοκτήτες ακινήτων τα Χριστούγεννα, προστέθηκε στο δηλωθέν εισόδημα που λαμβάνεται υπ’ όψιν για τον καθορισμό των δικαιούχων της έκπτωσης 50% ή της πλήρους απαλλαγής από τον φόρο ακινήτων.

Και αυτό γιατί το ποσό γράφτηκε στους κωδικούς του πίνακα 6 της τελευταίας σελίδας του Ε1 («Εισοδήματα που αποκτήσατε το 2016, τα οποία εξαιρούνται από φόρο και εισφορά, εισοδήματα τα οποία απαλλάσσονται από το φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο, ποσό ΕΚΑΣ, Επιδόματα ανεργίας ΟΑΕΔ» κλπ), τα οποία όμως «μετράνε» και συνυπολογίζονται στο εισοδηματικό κριτήριο για την χορήγηση των εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ, στερώντας από εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικά αδύναμους την απαλλαγή από φόρο ακινήτων που κανονικά θα έπρεπε να δικαιούνται.

Για παράδειγμα, συνταξιούχοι των 725-750 ευρώ το μήνα που πήραν τα 300 ευρω, βρέθηκαν να δηλώνουν ετήσιο εισόδημα 9.000-9.300 ευρώ, δηλαδή ξεπέρασαν τα 9.000 ευρώ που κανονικά θα είχαν ώστε να δικαιούντο την έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ. Αντίστοιχα χάσανε την έκπτωση και έγγαμοι ή άτομα με αναπηρία που είχαν εισόδημα 750-850 ευρώ το μήνα.

Τα παράπονα στον Τσακαλώτο

Όλοι αυτοί διαπίστωσαν ξαφνικά πως, αντί να καταργηθεί, το 2017 διπλασιάστηκε ο ΕΝΦΙΑ που πληρώνουν! Η γκρίνια έφτασε ήταν αναμενόμενο και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 32 εκ των οποίων υπέβαλαν και ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κύριο Ευκλείδη Τσακαλώτο, διαμαρτυρόμενοι επειδή «η ΑΑΔΕ τα συνυπολογίζει στο εισόδημα και τους αποκλείει από την ευνοϊκή ρύθμιση», λέγοντας ότι «με την έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝ.Φ.Ι.Α. για το έτος 2017, αυτά που με τόσο αγώνα καταφέραμε να παράσχουμε στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, παρά τις μνημονιακές επιταγές, τα ακυρώνουμε διατηρώντας αποφάσεις των προηγούμενων Γραμματέων Εσόδων».

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να διευκρινίσει:

- Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των θιγόμενων πολιτών και ποιο το δημοσιονομικό βάρος που προκύπτει από την διατήρηση της έκπτωσης στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. των ως άνω πολιτών;

- Έχει λάβει γνώση των παραπάνω και με ποιο τρόπο προτίθεται να διορθώσει τις ανωτέρω αναφερθείσες αδικίες.



newmoney

ΒΙΝΤΕΟ: Η ΕΡΤ δεν επέτρεψε να ακουστούν τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα από την Βουδαπέστη

.
Κατά την ομιλία του στην 67η ευρωπαϊκή σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας



Η αυτόματη μετάφραση πάνω από την ομιλία του πρωθυπουργού ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε στους τηλεθεατές να ακούσουν τυχόν λάθη όπως τις ατάκες του πρωθυπουργού στην κυρία Μακρόν

Στο έργο της κυβέρνησής του στον χώρο της Υγείας στάθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, που απηύθυνε ομιλία στα αγγλικά, στην 67η ευρωπαϊκή σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που γίνεται στην Βουδαπέστη. Όμως, οι Έλληνες τηλεθεατές δεν είχαν την δυνατότητα να ακούσουν τον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του, καθώς κατά την απευθείας μετάδοση που έκανε η ΕΡΤ, ο μεταφραστής ακουγόταν τόσο όσο να μην ακούγονται σχεδόν καθόλου τα αγγλικά του!

Σε ανάλογες περιπτώσεις, απευθείας μεταγλώττισης, συνηθίζεται να ακούγεται η πρωτότυπη φωνή του ομιλητή, έτσι μάλιστα που κάποιες φορές εκείνοι που γνωρίζουν την γλώσσα του πρωτότυπου να είναι σε θέση να κατανοούν την ομιλία χωρίς την παρέμβαση του μεταφραστή. Εν τούτοις, στην συγκεκριμένη περίπτωση, μετά και τον πολύ θόρυβο που έχει γίνει γύρω από το κατά πόσο μπορεί να μιλήσει αγγλικά ο Αλέξης Τσίπρας, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ δεν είχαν αυτήν την δυνατότητα.

Είναι άλλωστε πρόσφατος ο σάλος που προκλήθηκε από την πρόσφατη συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός με την κυρία Μπριζίτ Τορνιέ, την σύζυγο του Γάλλου προέδρου της Δημοκρατίας, που πρόσφατα επισκέφθηκε την χώρα μας. Ο κύριος Τσίπρας συνομίλησε στα αγγλικά μαζί της ξεπροβοδίζοντάς την, όμως κανείς δεν κατάλαβε τι ήθελε να πει...

Κατά τα άλλα, στην ομιλία του ο κύριος Τσίπρας απαρίθμησε τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του στον χώρο της Υγείας, τονίζοντας πως «δεχτήκαμε σοβαρό πλήγμα λόγω των πολιτικών λιτότητας που μας επιβλήθηκαν και λόγω του μεγάλου αριθμού μεταναστών, όμως αποφασίσαμε να κάνουμε εκείνο που έπρεπε ώστε όλες οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και οι μετανάστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας».

«Είμαστε απέναντι σε εκείνους που πιστεύουν ότι η υγεία είναι προνόμιο όσων μπορούν να την υποστηρίξουν οικονομικά, ενάντια στο κοινωνικό κεκτημένο», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός.

Εμείς έχουμε στο επίκεντρο της πολιτικής για την Υγεία τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με σκοπό να εξαλείψουμε τις ανισότητες, είπε. Τέλος, ευχαρίστησε τον ΠΟΥ για την στενή συνεργασία, που όπως είπε έχει με τις ελληνικές υπηρεσίες.


.
 ΠΗΓΗ                                        ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ