21 Αυγούστου 2023

Αλεξανδρούπολη: Σε ferry boat στο λιμάνι μεταφέρονται οι ασθενείς του νοσοκομείου που εκκενώνεται λόγω της φωτιάς

65 ασθενείς έχουν μεταφερθεί εντός του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής»

Αλεξανδρούπολη: Σε ferry boat στο λιμάνι μεταφέρονται οι ασθενείς του νοσοκομείου που εκκενώνεται λόγω της φωτιάς (βίντεο)

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την σταδιακή εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με τους ασθενείς να μεταφέρονται στο ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» για να σωθούν!

Η εκκένωση αποφασίστηκε παρουσία του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους και του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, οι οποίοι μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη το βράδυ της Δευτέρας (21/8).

Στην απόφαση μεταφοράς των ασθενών με ασθενοφόρα σε υγειονομικές μονάδες εντός της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας οδήγησε η εξάπλωση της πυρκαγιάς η οποία από τα ξημερώματα του Σαββάτου επελαύνει σε οικισμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με τις φλόγες να είναι ορατές μετά τη 01.00 στην ευρύτερη περιοχή του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Όπως φαίνεται σε βίντεο του e-evros.gr από το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το «Αδαμάντιος Κοραής» έχει μετατραπεί σε προσωρινό νοσοκομείο μετά την εκκένωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της πόλης (ΠΓΝΑ).

Στον εξωτερικό χώρο έχουν στηθεί τέντες για τα σοβαρά περιστατικά ενώ τα καταστρώματα του πλοίου έχουν μετατραπεί σε θαλάμους. Η προσπάθεια από γιατρούς, νοσηλευτές και δεκάδες διασώστες που μεταφέρουν συνέχεια ασθενείς είναι υπεράνθρωπη.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο υπάρχουν 130-150 ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων των νεογνών και των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ. Βάσει του σχεδίου, γίνονται διακομιδές σε νοσοκομεία γειτονικών πόλεων.

Η εκκένωση ξεκίνησε με 12 νεογνά, εκ των οποίων το ένα είναι διασωληνωμένο. Μάλιστα, έχουν διακομισθεί 46 ασθενείς με φορεία προς το ΓΝ Κομοτηνής.

Στο ferry boat που επιτάχθηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης νοσηλεύονται 30 άτομα από τη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Οι εικόνες τόσο από το λιμάνι της πόλης όσο και από το νοσοκομείο είναι αποκαρδιωτικές καθώς βρέχει στάχτη την ώρα που πυκνά σύννεφα καπνού κάνουν δύσκολη την όλη κατάσταση.

Οι φλόγες πλησίασαν κυριολεκτικά μέσα σε τμήμα της αυλής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης την ώρα που το προσωπικό με ασθενοφόρα προχωρούσε στην εκκένωση του.

Οι συγγενείς ασθενών είχαν κληθεί νωρίτερα να παραλάβουν τους ανθρώπους τους και να τους πάρουν στα σπίτια εφόσον ήταν δυνατή η έκδοση εξιτηρίου.

Στις 3 τα ξημερώματα ακολούθησε η διακομιδή άλλων 26 ατόμων με φορείο.

Η καταστροφική πορεία της φωτιάς lόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, συνεχίζεται, με αποτέλεσμα την εκκένωση μετά τις 02.00 παραθαλάσσιων οικισμών δυτικά της πόλης: Πρόκειται για τις κοινότητες Δίκελα, Μάκρη, Νέα Χιλή, Ελαιώνας, Άη-Γιώργης, Πλάκα, Ένατο, Πεύκη.

Τις τελευταίες ώρες τουρίστες και κάτοικοι των εν λόγω περιοχών κατευθύνονται προς την Αλεξανδρούπολη, ακολουθώντας οδηγία της Πολιτικής Προστασίας που εστάλη μέσω 112.

Οι χώροι φιλοξενίας και παραμονής

Λίγο μετά τις 03.00 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ενημέρωσε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης πως υπάρχει δυνατότητα παραμονής πολιτών που εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», το κλειστό γυμναστήριο ΚΕΓΕ και το Δημοτικό Θέατρο.

Ανοιχτές για να φιλοξενήσουν ανθρώπους από τις περιοχές που εκκενώνονται, είναι οι εκκλησίες της Αγίας Κυριακής, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Νεκταρίου και της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος καθώς και η Ζαρίφειος Ακαδημία.

Ανοιχτό επίσης, είναι το πάρκινγκ στο λιμάνι, ενώ δυνατότητα παραμονής υπάρχει και στην αίθουσα αναχωρήσεων και το πάρκινγκ του αεροδρομίου «Δημόκριτος», καθώς και στην πλαζ του ΕΟΤ.

Στη διάθεση ανθρώπων που χρειάζονται προσωρινή φιλοξενία έχουν επίσης τεθεί ο 3ος και ο 4ος όροφος του Επιμελητηρίου Έβρου, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, καθώς και το Αναγνωστήριο επί της Ιωακείμ Καβύρη.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης ανέφερε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης: «Εκφράζοντας τη συμπαράστασή μας στη μεγάλη δοκιμασία που περνάει η Αλεξανδρούπολη, το κτίριο του Επιμελητηρίου Έβρου βρίσκεται στη διάθεση των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ή και σε τουρίστες που αναμένουν συγκοινωνία, έχοντας φύγει απ’ τα ξενοδοχεία που διαμένουν».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τοψίδης συμπλήρωσε: «Θεωρούμε υποχρέωσή μας να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη μεγάλη δοκιμασία που περνάει ο τόπος μας και φυσικά το Επιμελητήριο μας θα είναι αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια διαχείρισης αυτής της κρίσης».

Χθες το απόγευμα μετέβη στον Έβρο κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αρμόδιο για Θέματα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Μάνο Λογοθέτη, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον γενικό διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βαγγέλη Γκουντούφα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

Προηγούμενα άρθρα υψηλής ανάγνωσης

 Μετά τα εμβόλια τα φαρμακεία στην Καστοριά έχουν τρεις πωλητές υπαλλήλους με τον ιδιοκτήτη

Ποια "Λιμνούπολη "του Δήμάρχου Καστοριάς; Στην Αντιπεριφέρεια δεν έχουν στολισμένο ούτε το μέγαρο της, στην πρώην νομαρχία Καστοριάς



Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

ΧΟΡΗΓΟI



ΧΟΡΗΓΟΙ



"Εφυγε" ξαφνικά ο Έμπορος Παναγιώτης Κωτσίδης – Διατηρούσε καταστήματα υδραυλικών ειδών στην Πτολεμαΐδα






Σε ηλικία 70 ετών, απεβίωσε από τον καρκίνο,  την γνωστή παρενέργεια του εμβολίου ο έμπορος Παναγιώτης Κωτσίδης από την Πτολεμαίδα . Ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία, αφού διατηρούσε επί δεκαετίες καταστήματα υδραυλικών ειδών, δουλειά που συνεχίζουν τα παιδιά του.

Η κηδεία θα γίνει αύριο 22 Αυγούστου στις 12 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Νεομαρτύρων Πτολεμαΐδας.


 

Καστοριά- "Εφυγε" ξαφνικά η Ζωή Ζήσου

   

 

  "Εφυγε" ξαφνικά η Ζωή  Ζήσου σε ηλικία 75 χρόνων, η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη στην Οινόη Καστοριάς.

Καλό παράδεισο

Σε ηλικία 76 χρόνων έφυγε ξαφνικά χθες και ο Ευάγγελος Παπαθανασίου και άλλοι 8 σε ηλικίες μεταξύ 78 και 87 χρόνων και μόνο ένας  ακόμη σε ηλικία 95 χρόνων σε μόλις 3 ημέρες.

Γίνεται εμβολιοσκούπα!!