24 Οκτωβρίου 2017

Τόμσεν: Ο Τσίπρας συμφώνησε να κοπούν οι συντάξεις

«Επιτέλους» λέει για το «μαχαίρι» στις συντάξεις
Τόμσεν: Ο Τσίπρας συμφώνησε να κοπούν οι συντάξεις

Εμείς ζητούσαμε πάντα περικοπές αλλά οι κυβερνήσεις δεν τις έκαναν, αποκαλύπτει ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ - Είμαστε αντίθετοι με την αύξηση φόρων που συμφώνησαν Ευρωπαίοι-ελληνική κυβέρνηση

 

Την ανάγκη να υπάρξει μεγάλη επέκταση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να πληρώσει στο ακέραιο το χρέος της, σημειώνει σε συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ στην Ευρώπη Πολ Τόμσεν, ο οποίος αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν η πρώτη που συμφώνησε να υπάρξει περικοπή στις συντάξεις.


Όπως σημειώνει η επέκταση των ωριμάνσεων, το οποίο συζητείται, αρκεί αλλά θα πρέπει να είναι σημαντική «όχι όμως και 100 χρόνια» σημειώνει χαρακτηριστικά.  «Αυτό που ζητάμε είναι χώρος για τους Ελληνες να αναπνεύσουν, ώστε να ολοκληρώσουν τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται και να ανακάμψουν», σημειώνει ο κ. Τόμσεν απαντώντας στην ερώτηση για το πώς μπορεί να εξηγηθεί στον αυστριακό φορολογούμενο ότι πρέπει να γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Ο κ. Τόμσεν διαβεβαιώνει ότι οι Αυστριακοί πολίτες θα πάρουν όλα τα δανεικά πίσω. «Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, κατάφερε εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή. Τώρα η χώρα χρειάζεται μεγαλύτερες προθεσμίες για να αποπληρώσει τα χρέης της και μία περίοδο στην οποία θα επωφεληθεί από μορατόριουμ πληρωμών.

Ερωτηθείς για την σκληρή λιτότητα που, όπως του λέει ο Αυστριακός δημοσιογράφος, τον κατέστησε υπεύθυνο για τις περικοπές και την «κοινωνική δυστυχία», ο Τόμσεν επιχειρεί να αποποιηθεί την ευθύνη δείχνοντας στην κατεύθυνση των ελληνικών κυβερνήσεων: «Ξέρετε, αυτό είναι η ειρωνεία του πράγματος: για κάποια χρόνια τώρα ήμασταν εμείς που απαιτούσαμε μικρότερη δημοσιονομική προσαρμογή. Είναι άδικο να επιρρίπτεται σε εμάς η ευθύνη. Από το πρώτο πρόγραμμα της Ελλάδας το 2010 έχουν αλλάξει πολλά. Οι Ευρωπαίοι έχουν συμφωνήσει με τους Έλληνες σε αυστηρούς στόχους, μη αναγκαίους και φιλόδοξους που οδήγησαν σε μεγάλες περικοπές. Εμείς ως ΔΝΤ το αποδεχθήκαμε. Έπειτα από κάποια στιγμή, όμως όταν τα νούμερα ξεκίνησαν να εκτροχιάζονται όλο και περισσότερο απ' τους στόχους, υποδείξαμε ότι κάτι είναι στρεβλό. Είχαμε πει τότε ότι χωρίς επιπρόσθετα μέτρα, αυτά που συμφωνήσατε δεν μπορούν να επιτευχθούν. Γι αυτό υπάρχει ίσως η αντίληψη ότι αυτοί είναι στόχοι που θέσαμε εμείς. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει».



Παράλληλα, όπως σημειώνει ο κ. Τόμσεν το ΔΝΤ πάντα ήταν κατά της αύξησης της φορολογίας. «Πάντα επιχειρηματολογούσαμε ότι η στρατηγική της αύξησης των φορολογικών βαρών δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα εάν δεν διευρυνθεί η φορολογική βάση. Οι φορολογικές διοικήσεις στην Ελλάδα έχουν αποτύχει δραματικά γιατί δεν έχουν κάνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλη μία ανησυχία αφορά τις συντάξεις: προκειμένου να μην τις μειώσουν οι ελληνικές κυβερνήσεις αποδέχθηκαν σχεδόν κάθε άλλη περικοπή δαπάνης. Στο σημείο όμως που δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα στα νοσοκομεία και η αστυνομία να λέει ότι δεν έχει χρήματα για να αλλάξει λάστιχα στα περιπολικά! Γενικά οι δαπάνες συγκρατήθηκαν με έναν μη διατηρήσιμο τρόπο. Γι αυτό και εμείς, ως ΔΝΤ, απαιτούμε εδώ και χρόνια μεταρρυθμίσεις τόσο στη φορολογία όσο και στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Και τελικά η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τσίπρα επιτέλους συμφώνησε».

Σύμφωνα με τον κ. Τόμσεν δεν υπήρχε εναλλακτική στις περικοπές, αφού δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί ο προϋπολογισμός του ελληνικού κράτους. Ωστόσο αναγνωρίζει ότι ίσως θα έπρεπε να είναι μικρότερες.

Για το εάν πήραν κάποια μαθήματα απ' την εμπλοκή τους στα προγράμματα της Ευρώπης ο κ. Τόμσεν σημειώνει. «Είναι πολύ δύσκολο να κρίνεις μία συνολική κατάσταση. Ένα μάθημα που σίγουρα πήραμε είναι ότι για να γίνει μία μεταρρύθμιση χρειάζεται περισσότερος χρόνος απ' ότι υπολογίζαμε». Ο ίδιος επιμένει ότι όλα τα προγράμματα αποδείχθηκαν επιτυχημένα με εξαίρεση αυτό της Ελλάδας.

Ερωτηθείς όμως για το ότι ακόμα και οι επιτυχίες του ΔΝΤ συνοδεύτηκαν από ύφεση και αύξηση του χρέους σε κάθε χώρα ο κ. Τόμσεν σημειώνει: «για να εφαρμόσεις ένα πρόγραμμα σε μία νομισματική ένωση που στόχος του είναι να αποκαταστήσεις την ανταγωνιστικότητα της χώρας είναι δύσκολο. Η υποτίμηση του νομίσματος πάλι όχι. Η εναλλακτική είναι μία διαδικασία εσωτερικής υποτίμησης, με τους μισθούς και τις τιμές να πρέπει να υποχωρήσουν τόσο πολύ όσο μία χώρα χρειάζεται για να ανακάμψει αργότερα. Σε ένα περιβάλλον που δεν υπάρχει πληθωρισμός, αυτό οδηγεί αναπόφευκτα σε αύξηση του χρέους σε σχέση με την οικονομική παραγωγή», σημειώνει ο κ. Τόμσεν.


Πηγή Απο:  PROTOTHEMA
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΚΑΣΤΟΡΙΑ- ΦΛΩΡΙΝΑ: ΤΟ ΒΙΤΣΙ ΦΟΡΕΣΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΜΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Εμφανίστηκε το πρωτο χιόνι στο Βίτσι μεταξύ Καστοριάς και Φλώρινας απο χθες Δευτέρα με την αποτομη αλλάγή του καιρού σε υψόμετρο 1840 μέτρων

Γιατί η εκκλησία δεν βοηθάει με την αμύθητη περιουσία της;




Το ξέρετε ότι η εκκλησία της Ελλάδος έχει στα χέρια της περίπου το 40% του ελληνικού χρέους; Το ξέρετε ότι η εκκλησιαστική περιουσία ξεπερνά τα 5 τρις ευρώ δηλαδή δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος;

Το ξέρετε ότι η εκκλησία της Ελλάδος έχει στα χέρια της περίπου το 40% του ελληνικού χρέους; Το ξέρετε ότι η εκκλησιαστική περιουσία ξεπερνά τα 5 τρις ευρώ δηλαδή δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος;
—————————-
Πιθανόν κάποιοι να νομίζουν πως δεν είναι και τόσο μεγάλη η εκκλησιαστική περιουσία που να αξίζει να ασχοληθούμε και που θα έδινε λύση στο πρόβλημα της χώρας. Αν όμως μαθαίνατε πως αυτή μπορεί να ανέρχεται ως και δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος, τι θα λέγατε; Όχι, η εκτίμηση δεν είναι υπερβολική και είναι απορίας άξιο γιατί κανείς, δεν ξεσηκώνει τον κόσμο να απαιτήσει αυτά που η εκκλησία εδώ και αιώνες του έχει κλέψει!!!


GREEK CHURCH, ELLINIKI EKKLISIA, Ελλάδα, Εκκλησία της Ελλάδος, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, 5 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr, Nikos On Line
H εκκλησιαστική περιουσία καλύπτεται από ένα αδιαφανές πέπλο που «υφαίνουν» περισσότερα από 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα και άλλα). Οι πάντες κρύβουν αποτελεσματικά την εκκλησιαστική περιουσία από τα αδιάκριτα μάτια των «αντικληρικών». Είναι δε τόσο καλά προστατευμένο το μυστικό, που ούτε η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος μπορεί να έχει εικόνα για την περιουσία των μονών και των μητροπόλεων.
Κάθε ένα από αυτά τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου έχει δική του ανεξάρτητη οικονομική διαχείριση, γεγονός που καθιστά το εγχείρημα για την καταμέτρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας λίγο-πολύ ανέφικτο. Εξάλλου και για τη γνωστή ιδιοκτησία της Εκκλησίας δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα, διότι κανείς δεν μπορεί να αποτιμήσει, λόγου χάρη, την αξία των δασών, των λιβαδιών αλλά και των δεσμευμένων οικοπέδων.
Το σύνολό της η εκκλησιαστική περιουσία πρέπει να ξεπερνά τα 5 τρις ευρώ δηλαδή δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος!
Πολύ πρόχειροι υπολογισμοί, φέρουν την περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος να ανέρχεται σε τουλάχιστον δεκαπέντε δ ι σ ε κ α τ ο μ μ ύ ρ ι α (15.000.000.000) ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται και η ανυπολόγιστη-αμύθητη περιουσία των περίπου δυόμισι χιλιάδων (2.500) μοναστηριών. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, εκατοντάδες οικοδομικά τετράγωνα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν την εκκλησιαστική περιουσία. 
Πέντε μονές που προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον του νόμου Τρίτση αποτιμούσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο αστρονομικό ποσό των 8 τρισ. δρχ. (!!!). Και μάλιστα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τους επιδίκασε το ποσό των 3 τρισ. δρχ. Μπορεί να φανταστεί κανείς ότι εάν η περιουσία των 5 μονών άγγιζε πριν μια 20ετία τα 3 ή 8 τρισ. δρχ., τότε πώς μπορεί κανείς να υπολογίσει την περιουσία των 2.500 μοναστηριών και ναών σε όλη τη χώρα; Mόνο η μοναστηριακή περιουσία υπολογίζεται περί τα 4 με 5 τρις ευρώ δηλαδή 10-12 φορές μεγαλύτερη του χρέους της Ελλάδος
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αλλά και στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η συνολική έκταση της εκκλησιαστικής περιουσίας φτάνει τα 1.300.000 στρέμματα. Απ΄ αυτά 732.000 είναι βοσκότοποι, 367.000 δασικές εκτάσεις και 189.000 γεωργικές. Και περίπου 400.000 στρέμματα χαρακτηρίζονται ως «διακατεχόμενα» αφού γι΄ αυτές τις εκτάσεις δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. Έχει, επίσης, σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει παράλληλα και ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες (!) σε νησιωτικά συμπλέγματα, όπως π.χ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες. Η Εκκλησία της Ελλάδος φέρεται μεταξύ άλλων να διαθέτει περίπου οκτακόσια (800) κτήρια με γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, θέατρα, ξενοδοχεία, ακόμα και μισθωμένα βενζινάδικα. Όσον αφορά δε την ρευστότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπολογίζεται σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα η Εκκλησία της Ελλάδος έχει συστήσει δύο Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Ε.), μία για την διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, με την επωνυμία «Υποστήριξη Επιχειρησιακών και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Μελετών και Έργων, Ανώνυμη Εταιρία» και μία για την διαχείριση της περιουσίας της.
Επίσης είναι μέτοχος στην Εθνική Τράπεζα στην Εμπορική και σε άλλες που έχουν δανείσει το ελληνικό κράτος με τοκογλυφικά επιτόκια 6% και έχουν στα χέρια τους περίπου το 40 % του ελληνικού χρέους! Και μην ξεχνάμε ότι η μισθοδοσία των κληρικών γίνεται από το τον κρατικό προϋπολογισμό, που το ετήσιο κονδύλι φτάνει στο ύψος του 1 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως.
Λοιπόν, είναι να αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν λεφτά και ποιοι τα έχουν;
GREEK CHURCH, ELLINIKI EKKLISIA, Ελλάδα, Εκκλησία της Ελλάδος, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, 5 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr, Nikos On Line
GREEK CHURCH, ELLINIKI EKKLISIA, Ελλάδα, Εκκλησία της Ελλάδος, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, 5 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr, Nikos On Line
Όταν τα τελευταία χρόνια όλος ο ελληνικός λαός, και το κράτος ψάχνουν να βρουν χρήματα για την αποφυγή της χρεοκοπίας, κανείς δεν διανοείται να θίξει το καυτό θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας. Λες και όλοι είναι συνεννοημένοι και το όλο θέμα το κάνουν «γαργάρα». Μόνο ο Τρίτσης ήταν μάγκας…… οι υπόλοιποι είναι κότες!
GREEK CHURCH, ELLINIKI EKKLISIA, Ελλάδα, Εκκλησία της Ελλάδος, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, 5 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr, Nikos On Line
———————————————-
Διαβάστε τρία συγκλονιστικά άρθρα για το ρόλο που παίζει η εκκλησία.
Τα εκκλησιαστικά ακίνητα….  http://www.nikosonline.gr/?p=5727
Θα κάνουν «Πόθεν έσχες» στην εκκλησιαστική περιουσία και στους ιερείς;   https://www.nikosonline.gr/?p=5749
GREEK CHURCH, ELLINIKI EKKLISIA, Ελλάδα, Εκκλησία της Ελλάδος, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, 5 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr, Nikos On Line.


Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Εχουν ήδη παραχωρηθεί τα δωρεάν ακίνητα σε εισβολείς λαθρομετανάστες. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΑΘΑ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΟΓΔΟΝΤΑΡΗ ΙΕΡΩΝΥΜΕ;;;;







ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ...ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΣΒΟΛΕΙΣ





*
Εθελοντική Δημοσιογραφική Ομάδα



Σε πόσους Έλληνες παραχώρησε στέγη ο κύριος Ιερώνυμος;; Να μας πει…. τον προκαλούμε…

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ (!!!!)

Ακίνητα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών παραχωρήθηκαν σε αναξιοπαθούσες οικογένειες, χωρίς τίμημα, αλλά και χωρίς να επιδιώξει οιαδήποτε απολύτως δημοσιότητα, αναφέρει σε ανακοίνωση σήμερα η Αρχιεπισκοπή. Αντιθέτως, έφερε το θέμα στο φως ύστερα από δημοσιεύματα εφημερίδων.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών:
Σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα τόσο της εφημερίδας «Δημοκρατία» με τον τίτλο «Δωρεάν δέκα διαμερίσματα προσφέρει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών» όσο και της εφημερίδας «Espresso» με τον τίτλο «Δωρεάν ακίνητα λόγω κρίσης!», τα οποία έχουν ήδη αναπαραχθεί από διάφορες ιστοσελίδες, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών διευκρινίζει τα ακόλουθα:
Η "Ιερά" Αρχιεπισκοπή Αθηνών υπηρετώντας το όραμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου για την ανακούφιση σε καθημερινή βάση των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, ανεξαρτήτως οιασδήποτε διάκρισης, συνεχίζει τις πολυεπίπεδες δράσεις και πρωτοβουλίες της στον τομέα της κοινωνικής, προνοιακής και φιλανθρωπικής μέριμνας.

Όσον αφορά στο ζήτημα δωρεάν παραχώρησης στέγης, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, κατόπιν άγονης διαδικασίας προς εκμίσθωση επτά ακινήτων της και προκειμένου τα εν λόγω ακίνητα να μην παραμείνουν κλειστά, έχει ήδη προβεί και ολοκληρώσει τη διαδικασία της παραχώρησής τους σε αναξιοπαθούσες οικογένειες, χωρίς τίμημα και χωρίς να επιδιώξει οιαδήποτε απολύτως δημοσιότητα

Πάτρα: Γολγοθάς για ηλικιωμένο ζευγάρι που πέρασε κατά λάθος τα διόδια στο Ρίο - Κρατήθηκαν επειδή δεν είχαν να δώσουν 2,20 ευρώ!

συμφωνα με την καταγγελια του σ. πολιτη

«Όμηροι» στα διόδια μετά το Ρίο κρατήθηκαν, για περίπου μία ώρα, ζευγάρι συνταξιούχων Πατρινών, από υπάλληλους της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τα διόδια, επειδή είχαν ξεχάσει το πορτοφόλι τους, εισήλθαν από λάθος στην εθνική και δεν είχαν να πληρώσουν το αντίτιμο των 2,20 ευρώ…"

Η καταγγελία δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο από τον δημοσιογράφο Στέφανο Πολίτη. Η ανάρτηση έχει ως εξής:
"Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή το απόγευμα. Το ζεύγος των συνταξιούχων θέλησαν να κάνουν μια βόλτα με το ΙΧ τους στην περιοχή. Ξεκίνησαν από την οικία τους στον Άγιο Βασίλειο ακολουθώντας την παλαιά εθνική οδό Πατρών – Αθηνών. Στη διαδρομή διαπίστωσαν ότι δεν είχαν πάρει μαζί τους το πορτοφόλι τους αλλά σκέφτηκαν ότι δεν θα τους χρειαζόταν αφού δεν σκόπευαν να κάνουν κάπου στάση κι έτσι συνέχισαν. Ο σύζυγος, που οδηγούσε, έστριψε στο ύψος του Δρεπάνου σε οδό που ο ίδιος ήξερε ότι κατέληγε στην παραλία. …
Όμως με τα έργα στην «Ολυμπία Οδό» η συγκεκριμένη οδός έκλεισε και οι άνθρωποι βρέθηκαν μπροστά σε δύο πινακίδες που έδειχναν η μία πορεία προς Αθήνα και η άλλη προς Πάτρα, χωρίς ωστόσο να προειδοποιούν για διόδια…
Ακολουθώντας την πορεία προς Πάτρα, βγήκαν μπροστά στα διόδια. Εκεί είπαν σε υπαλλήλους ότι δεν είχαν μαζί τους χρήματα, και μάλιστα πρότειναν να μείνει ο ένας εκ των δύο εκεί και ο άλλος να πάει με το ΙΧ ως το σπίτι, που ήταν πολύ κοντά, να φέρει χρήματα και να πληρώσει το αντίτιμο των 2,20 ευρώ.
Όμως μια κυρία προϊσταμένη ήταν ανένδοτη. Αρνήθηκε την πρότασή τους. Ζήτησε και πήρε τα στοιχεία τους (Ονόματα, αριθμό αδείας κλπ) και κράτησε το ζευγάρι εκεί για διάστημα μιας ώρας…
Στη συνέχεια ο επόπτης επέδωσε έγγραφο που πιστοποιούσε την οφειλή του αντιτίμου που έπρεπε να πληρωθεί στην τράπεζα στο λογαριασμό της εταιρείας…
Την επόμενη ο σύζυγος αναγκάστηκε να μεταβεί στην τράπεζα και να πληρώσει τα διόδια μη θέλοντας να δώσει περαιτέρω συνέχεια…
Ο ίδιος και η σύζυγός του, εξιστορώντας την «περιπέτειά» τους αυτή σε φιλικά τους πρόσωπα, τόνιζαν υπέστησαν την ταπεινωτική συμπεριφορά υπαλλήλων της ιδιωτικής εταιρείας των διοδίων και δεν θέλησαν να καλέσουν αστυνομία για να μην γίνουν «θέαμα»…
Γνώριζαν ότι επί της ουσίας έγινε αντιποίηση αρχής από αυτούς που τους έλεγξαν και τους πήραν τα στοιχεία τους, και αναρωτήθηκαν αν η εθνική οδός είναι πια ιδιωτική, αν τελικά ζουν σε «δημοκρατία τύπου μπανανίας» όπου οι πολίτες αντιμετωπίζονται από τους ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες σαν «δουλοπάροικοι» και τελικά πώς η πολιτεία τους προστατεύει από τέτοια φαινόμενα...".
.


tempo24news

Σε πολεμική διάθεση οι δικαστές: Κανένας Κατρούγκαλος και καμιά Αχτσιόγλου δεν θα μας κατατροπώσουν! (Αυτά, δεν περνάνε σ' εμάς... ΓΑΜΗΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΛΙΤ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΑΣ!)


Σε πολεμική διάθεση οι δικαστές: Κανένας Κατρούγκαλος και καμιά Αχτσιόγλου δεν θα μας κατατροπώσουν! (Αυτά, δεν περνάνε σ' εμάς... ΓΑΜΗΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ( ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ "ΓΕΝΟΣΗΜΑ" ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΛΙΤ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΑΣ!)


Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά θεσμικό, είπαν με μία φωνή όλοι οι ομιλητές, υποστηρίζοντας ότι οι μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις έχουν ως μοναδικό σκοπό τη θεσμική τους απαξίωση, αλλά και να επιφέρουν χτύπημα στη λειτουργική τους ανεξαρτησία.



ΑΝΑΛΥΣΗ - ΣΧΟΛΙΟ
Και οι μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις άλλων παραγωγικών τάξεων, που ενέκρινε η σάπια δικαιοσύνη σας ΡΕ, δεν αποσκοπούσε στην λειτουργική τους ανεξαρτησία και στην αξιοπρέπειά τους;

Εσείς, γιατί γίνατε... "συνεταιράκια" με Κατρούγκαλους και Αχτσιόγλου, όσον αφορά άλλες κοινωνικές τάξεις και ... "για το δημόσιο συμφέρον" εγκρίνατε τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Ακόμα δεν έχετε αντιληφθεί πως η κοινωνία σας έχει... κυριολεκτικά απαξιώσει, γιατί επιτέλους κατάλαβε (στην πλειοψηφία σας) τον βρώμικο ρόλο σας και την ταύτισή σας με την πολιτική μαφία, στα τραγικά μνημονιακά χρόνια;;;

Για τα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, άλλων κοινωνικών φορέων, που τα κατακρεούργησαν οι πουλημένοι πολιτικοί, νοιαστήκατε ποτέ; 

ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΓΡΑΨΑΤΕ ΣΤ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΑΣ.
ΕΚΕΙ ΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ.

Ή μήπως ξεχνάτε τα... ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ;
Ή μήπως ξεχνάτε πως αρνείστε να υποβάλετε ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ;;;


ΒΡΕ... ΑΗ ΣΙΧΤΙΡ!




Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Τα εντός παρανθέσεως στον τίτλο, είναι δικά μου)







Σε πολεμική διάθεση οι δικαστές /Φωτογραφία: Ιntime News
Σε πολεμική διάθεση οι δικαστές /Φωτογραφία: Ιntime News

Πολεμικό είναι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των λειτουργών της Θέμιδας και της κυβέρνησης.


Αφορμή, οι περικοπές στις αποδοχές των συνταξιούχων, που
είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται αυτόν τον μήνα έως και κατά 980 ευρώ, όπως φανερώθηκε με τα όσα ακούστηκαν χθες στην πανδικαστική συνέλευση των ενώσεων των δικαστών.


«Κανένας Κατρούγκαλος και καμία Αχτσιόγλου δεν θα μας κατατροπώσουν», «Κάποιοι ερωτοτροπούν με το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος», «Μεταξύ F-16 και ευημερίας των πολιτών, το δεύτερο είναι σημαντικότερο», ήταν μερικές από τις χαρακτηριστικές φράσεις που ακούστηκαν.


Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά θεσμικό, είπαν με μία φωνή όλοι οι ομιλητές, υποστηρίζοντας ότι οι μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις έχουν ως μοναδικό σκοπό τη θεσμική τους απαξίωση, αλλά και να επιφέρουν χτύπημα στη λειτουργική τους ανεξαρτησία.


Τα νομικά όπλα έχουν ήδη ακονιστεί και οι προσφυγές είναι έτοιμες. Όπως όλα δείχνουν, οι συνταξιούχοι θα προσφύγουν στο Μισθοδικείο, έχοντας την υποστήριξη στον αγώνα τους όλων των δικαστικών ενώσεων και των εν ενεργεία δικαστών.


Οι συνταξιούχοι θα προσφύγουν σε βάρος του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016), βάσει του οποίου όχι μόνο είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται, αλλά πρέπει να επιστρέψουν και ποσά -σε δόσεις- από τον Ιούνιο του περσινού έτους έως και τον Ιούλιο του 2017.


Στη φαρέτρα τους έχουν την απόφαση του ανωτάτου ειδικού δικαστηρίου (Μισθοδικείο) αλλά και δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, με τις οποίες κρίθηκε ότι σε περιόδους δημοσιονομικής κρίσης η δυνατότητα του νομοθέτη να περικόπτει μισθούς και συντάξεις δεν είναι απεριόριστη, αλλά οριοθετείται από τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ισότητας στα δημόσια βάρη.


«Οι παράγοντες που υπονόμευσαν το ασφαλιστικό σύστημα είναι η διαχρονική αξιοποίηση από το κράτος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για σκοπούς άσχετους με τον φυσικό τους προορισμό, η εισφοροδιαφυγή, η μεγάλη έκταση της ανασφάλιστης εργασίας, η ανεργία και η διαρκώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων. 

Για τον λόγο αυτό πρέπει το κράτος -και όχι οι συνταξιούχοι- να πληρώσει για τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων», καταλήγουν οι δικαστές.



Πηγή