09 Αυγούστου 2017

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΒΟΥΤΣΗ-Δεν υπάρχουν ορθόδοξοι λαοί, δεν είμαστε λαός ορθόδοξος (ΒΙΝΤΕΟ)


ΤΑ ΤΣΙΠΡΟ-ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΛΙΑΠΗ

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΒΟΥΤΣΗ-Δεν υπάρχουν ορθόδοξοι λαοί, δεν είμαστε λαός ορθόδοξος (ΒΙΝΤΕΟ)

Άφωνους άφησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης του δημοσιογράφους αλλά και τους τηλεθεατές της ΕΡΤ με τις θολές του δηλώσεις περί του θρησκεύματος των Ελλήνων.

Παρότι παραδέχθηκε ότι το 90% των Ελλήνων είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι θεωρεί ότι αυτό δεν μπορεί να είναι πρόκριμα της ταυτότητας των Ελλήνων στη μεταμνημονιακή εποχή διότι παραπέμπει σε συντηρητικές απόψεις του παρελθόντος όπως Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια.

Αναφερόμενος στη συζήτηση για τις αλλαγές στην Παιδεία και την αντιπαράθεση για την Σημαία και την Αριστεία, τόνισε ότι η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Είπε χαρακτηριστικά πως: «Δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα να είναι η Ελλάδα του Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια και του Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών. Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί», και συμπλήρωσε: «Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους λαούς, θρησκευτικά. Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. (Δείτε στο βίντεο από το 05.40 και μετά)

Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας». Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους», τόνισε.

Αναφορικά με τις μαθητικές παρελάσεις σημείωσε: «δεν πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος. Δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα». Παράλληλα σημείωσε ότι όπου αναδεικνύονται άριστοι μέσα από τη ζωή, μπορεί να μην έχουν δώσει το ίδιο στίγμα στο σχολείο.

Αναφορικά με το επεισόδιο με τον Ρουβίκωνα, τόνισε «δεν θα δώσω τροφή για αντιπαράθεση μεταξύ Σωμάτων της Αστυνομίας» και κατηγόρησε τη ΝΔ για κυνικές και έξαλλες δηλώσεις που δεν έχουν θέση στο δημόσιο διάλογο.

Μουζάλας: Θα δεχθούμε πρόσφυγες (λαθροπρόσφυγες ) από τη Γερμανία για να μην βγούμε από την ΕΕ!

Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι οι πρόσφυγες από την Τουρκία δεν θα αυξηθούν»

Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ "ΠΟΡΝΗ" ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ   ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ

Μουζάλας: Θα δεχθούμε πρόσφυγες από τη Γερμανία για να μην βγούμε από την ΕΕ!
7

  • Σε «δόσεις» η μετεγκατάσταση 12.500 προσφύγων από την Ελλάδα στη Γερμανία

Με αυτό το επιχείρημα επιχείρησε να «αμπαλάρει» την επανέναρξη της ισχύος του Κανονισμού του Δουβλίνου - Υποστήριξε ότι θα είναι «μερικές δεκάδες»

Με την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνέδεσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας την αποδοχή της κυβέρνησης προσφύγων από τη Γερμανία στο πλαίσιο του Κανονισμου του Δουβλίνου.

Επιχειρώντας να διευκρινίσει τι ακριβώς θα συμβεί ο κ. Μουζάλας σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ είπε ότι «κάνουμε αυτή την κίνηση επειδή βρισκόμαστε στην ΕΕ και θέλουμε να μείνουμε στην ΕΕ και επειδή εκεί δεν συζητάς ηθικά αλλά βάσει των υποκείμενων συνθηκών».

Στα επιχειρήματα υπέρ της έναρξης της διαδικασίας επιστροφής προσφύγων από τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ενέταξε και το ότι «είμαστε σε καλύτερη φάση μετά τη συμφωνία Ευρώπης Τουρκίας και επειδή υπάρχουν χώρες που έχουν πληγεί το ίδιο κι εμάς και επειδή αυτές οι χώρες θέλουν εφαρμογή των συνθηκών».

Κατά τον ίδιο στην Ελλάδα θα επιστρέψουν «λίγες δεκάδες μετανάστες στους επόμενους μήνες» σε μια «συμβολική» εφαρμογή της Συνθήκης του Δουβλίνου.

Στην ερώτηση για το πόσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα απάντησε ότι «νομίζουμε ότι με τις επιστροφές με τις οικοιοθελείς επιστροφές με τις αναγκαστικές επιστροφές πρέπει να έχει πέσει ο αριθμός γύρω στις 50.000 και συγκεκριμένα στα νησιά ο αριθμός τους είναι κάτω από τις 15.000».

Επιχείρησε, παράλληλα, να εμφανιστεί καθησυχαστικός για τον αριθμό όσων περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα λέγοντας ότι «φτάνουν περίπου 80 την ημέρα» σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «δεν μπορούμε μπορούμε να εγγυηθούμε (σ.σ. ότι ο αριθμός αυτός δεν θα αυξηθεί ραγδαία), όσο ισχύει η συμφωνία με την Τουρκία προχωράμε».

Υποστήριξε για τα νησιά ότι η κατάσταση είναι δύσκολη αν και, όπως είπε, «έχουμε μεταφέρει με βάση την υπηρεσία ασύλου 5.000 κόσμο και αρχίζουμε πάλι να μεταφέρουμε κόσμο στην ενδοχώρα».

Χαρακτήρισε «best practice» να δίνονται κάρτες με χρήματα (cashcard) στους μετανάσες λέγοντας ότι «έχουμε δώσει στο 70% όσων είναι στην ενδοχώρα και ένα χαρτζιλίκι για όσους είναι στα νησιά».

Αναγνώρισε, τέλος, ότι χωρίς τη συμβολή των Ευρωπαίων Επιτρόπων Δημήτρη Αβραμόπουλου και Χρήστου Στυλιανίδη «αυτό το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί».

ΕΛΕΟΣ ΤΣΙΠΡΟΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ - Σάλος από την απόφαση Πολάκη να μην αποζημιώνεται σωτήρια εξέταση καρκίνου του μαστού

.Μια παρέα μειοψηφίας του 5% οδηγεί στον αργό θάνατο τους ΕλληνεςΣάλος από την απόφαση Πολάκη να μην αποζημιώνεται σωτήρια εξέταση καρκίνου του μαστού

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από απόφαση του ΣτΕ (2457/2016) που ζητούσε από το υπουργείο Υγείας την ανάκληση παλαιότερης απόφασης για την αποζημίωση της εξέτασης "Oncotype DX” για ασθενείς με καρκίνο του μαστού, καθώς το όριο ηλικίας ήταν τα 65 έτη. Το ΣτΕ δικαίωσε έτσι την ασθενή που είχε κάνει προσφυγή, όταν ο ΕΟΠΥΥ λόγω ορίου ηλικίας δεν είχε καλύψει την εν λόγω ακριβή εξέταση. Αντί όμως ο αναπλ. Υπουργός Υγείας να διορθώσει την προηγούμενη απόφαση του 2013 και να διευρύνει τα όρια ηλικίας, ώστε να καλύπτονται όλες οι ασθενείς, τελικά την κατάργησε στο σύνολό της.
Αυτό, όπως αναφέρει στο Capital.gr η πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) Καίτη Αποστολίδου, έγινε στις 11 Ιουλίου. Εδώ και ένα μήνα δηλαδή, ο ΕΟΠΥΥ δεν αποζημιώνει την εξέταση για καμία ασθενή, ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας.
Πρόκειται μια μια εξέταση που κοστίζει 3.800 ευρώ. Μέχρι πρότινος, οι ασθενείς πλήρωναν την εξέταση και στη συνέχεια λάμβαναν από τον ΕΟΠΥΥ την επιστροφή του 80% του κόστους, με τη συμμετοχή τους να καθορίζεται στο 20%, δηλαδή περίπου 760 ευρώ... ποσό που σύμφωνα με την Ομοσπονδία είναι απαγορευτικό για τις περισσότερες ασθενείς, εφόσον βέβαια έχουν την οικονομική δυνατότητα να προπληρώσουν το σύνολο της εξέτασης. 

Η εξέταση Oncotype DX είναι μια μοριακή διαγνωστική εξέταση που αναλύει την επιμέρους βιολογία του καρκίνου του μαστού, εξετάζοντας τη δράση 21 γονιδίων στον καρκινικό ιστό. Στην ουσία δείχνει πόσο πιθανό είναι να επανέλθει ο καρκίνος του μαστού, αλλά και την πιθανότητα που έχει μια ασθενής να ωφεληθεί από τη χημειοθεραπεία. Πραγματοποιείται μετά τη χειρουργική επέμβαση και τη διενέργεια παθολογοανατομικής εξέτασης.
Με την ανάκληση της αποζημίωσης της εξέτασης δια χειρός του αναπλ. Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, σημαντικός αριθμός ασθενών με καρκίνο του μαστού, όπως αναφέρουν οι σύλλογοι ασθενών, στερείται πλέον της δυνατότητας ορθής διάγνωσης, ενώ ταυτόχρονα αφαιρείται ένα καθοριστικής σημασίας εργαλείο από τους θεράποντες ιατρούς για την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας των ασθενών. Αυτό με τη σειρά του συνεπάγεται αύξηση του κινδύνου για την ασφάλεια και τη ζωή των ασθενών, αφού αρκετές εξ αυτών θα υποβληθούν σε θεραπείες που δεν θα χρειάζονται, απλά και μόνο γιατί δε θα υπάρχει τρόπος να το γνωρίζουν. Όπως αναφέρει η κ. Αποστολίδου, αυτή τη στιγμή εξετάζεται πόσες ασθενείς, μετά την κατάργηση της κάλυψης, έχουν υποβάλλει αίτημα για τη διενέργεια της εξέτασης και αν τελικά θα αποζημιωθούν.
"Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας πρέπει να είναι πάντα σεβαστές και άμεσα εφαρμοστέες. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση είναι εμφανές ότι η ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης του υπουργείου Υγείας (ΥΥΚΑ) που προκύπτει από την υπ’ αρίθμ. 2457/2016 απόφαση του ΣτΕ, δεν αφορά το περιεχόμενο της απόφασης που καταργείται, αλλά την μη τήρηση των τυπικών  διαδικασιών, που προβλέπονται κατά την έκδοση και στη συνέχεια εφαρμογή των Υπουργικών Αποφάσεων από το ΥΥΚΑ. Επίσης, δεν αναιρείται το περιεχόμενο των γνωμοδοτήσεων του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, σχετικά με την ανάγκη αποζημίωσης της συγκεκριμένης εξέτασης χωρίς ηλικιακά κριτήρια” τονίζει  Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου.
Και όλα αυτή τη στιγμή που, όπως δείχνουν στατιστικά στοιχεία από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού "Άλμα Ζωής”, στην Ελλάδα αναφέρονται 6.000 περίπου νέες περιπτώσεις το χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Η νόσος αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο σε γυναίκες.

Η συγκεκριμένη εξέταση μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλους τύπους καρκίνου (καρκίνος του παχέως εντέρου, καρκίνος του προστάτη), για τους οποίους υπάρχουν ήδη εγκεκριμένες δοκιμασίες, εντούτοις ούτε και εδώ υπάρχει αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ.
"Η ορθή διαχείριση του προβλήματος, η οποία θα σεβόταν τους ασθενείς, θα προέβλεπε τις διαδικασίες αποκατάστασης της ομαλότητας, πριν από την ανάκληση της υπουργικής απόφασης που αποζημίωνε τη συγκεκριμένη εξέταση. Το υπουργείο Υγείας έπρεπε να έχει ήδη μεριμνήσει, για την ταυτόχρονη έκδοση μίας νέας υπουργικής απόφασης, παράλληλα με την ανάκληση της προηγούμενης, ώστε να μην υπάρχει χρονικό κενό στην κάλυψη της εξέτασης” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, τα μέλη της οποία συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σ. Μπερσίμη προκειμένου να βρεθεί άμεση λύση.

Βασιλική Κουρλιμπίνη
vicky.kourlibini@capital.gr

Πηγή:capital.gr