03 Νοεμβρίου 2015

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ: Δείτε αγάπες ο " αντιμνημονιακός" Α.Τσίπρας με τους τροικανούς εντολείς του

Αμ ο άλλος ;  ο παιδικός του φιλος ο Νίκος Παπάς ;;

Τις φωτογραφίες τις ανέβασε ο ίδιος ο Α.Τσίπρας στις σελίδες του στο facebook απο την συνάντηση του με τον Μοσχοβισί για δούμε τo μεγάλο έργο που κάνει ( !) και να ...χαρούμε -να χαρεί ο λαός,  ζεί με την ψευδαίσθηση οτι ο λαός ακόμη πιστεύει τα πολιτικά του ψέματα και την προπαγάνδα του.




Ανατροπή δεδομένων: «Το ρωσικό Airbus δεν διαλύθηκε στον αέρα»


Ανατροπή δεδομένων: «Το ρωσικό Airbus δεν διαλύθηκε στον αέρα»

Το μυστήριο γύρω από τα αίτια της συντριβής του ρωσικού Airbus A321 καλά κρατεί – Οι Αιγυπτιακές αρχές διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των Ρώσων ότι το μοιραίο αεροσκάφους ανατινάχτηκε στον αέρα

Οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι η πτήση που συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά οδηγώντας στο θάνατο 224 επιβαίνοντες, διαλύθηκε εν πτήσει, ωστόσο οι Αιγύπτιοι ειδικοί διαψεύδουν αυτό το σενάριο κατηγορηματικά, δίνοντας νέα τροπή στο θρίλερ.
2E0F5EA300000578 3301094 Experts have been testing wreckage for explosive residue to dete a 33 1446563440646

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς Ρώσων αξιωματούχων ότι το ρωσικό αεροσκάφος διαλύθηκε στον αέρα, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μοχάμεντ Ράχμι επιβεβαίωσε ότι το Airbus A321 που μετέφερε Ρώσους τουρίστες από το θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ στην Αγία Πετρούπολη δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου πριν από τη συντριβή του.

«Δεν καταγράφηκε καμία επικοινωνία μεταξύ του κυβερνήτη και των πύργων ελέγχου στην οποία να ζητά κάτι», είπε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Ο Ράχμι πρόσθεσε ότι η ομάδα των ερευνών, στην οποία εκτός από τους Αιγύπτιους ειδικούς μετέχουν και εμπειρογνώμονες από την Ρωσία, την Ιρλανδία (τη χώρα όπου ήταν καταχωρημένο το αεροσκάφος) και την κατασκευάστρια Airbus, επέστρεψε σήμερα το πρωί στο σημείο της τραγωδίας. Αφού ολοκληρωθούν οι έρευνες στην περιοχή αυτή, ενδεχομένως αργότερα σήμερα, οι ειδικοί θα επικεντρωθούν στην ανάλυση του περιεχομένου των μαύρων κουτιών, εξήγησε.
2E10DD5100000578 3301094 This section of cockpit was one of 12 wreckage sites spread acro a 2 1446563094964

Πηγές της ερευνητικής επιτροπής έχουν δηλώσει ότι οι καταγραφείς έχουν βρεθεί σε καλή κατάσταση και μπορεί να παράσχουν χρήσιμα στοιχεία.

Ο Ράχμι τόνισε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις ότι το αεροσκάφος διαλύθηκε εν πτήσει. «Θα είναι μια μακρά διαδικασία και δεν μπορούμε να μιλάμε για αποτελέσματα όσο συνεχίζεται», σημείωσε.
Το γεγονός ότι το αεροπλάνο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου και τα συντρίμμια του έχουν διασκορπιστεί σε μια έκταση πολλών χιλιομέτρων σημαίνει, για πολλούς ειδικούς, ότι διαλύθηκε αιφνιδίως. Έχουν διατυπωθεί μάλιστα διάφορες θεωρίες για να εξηγηθεί το δυστύχημα: από πυραυλική επίθεση, έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του ή δομική αστοχία.

2E10F4B200000578 3301094 image a 50 1446564596642
Μια οργάνωση που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος και εδρεύει στο Σινά ανακοίνωσε το Σάββατο ότι κατέρριψε το Airbus σε αντίποινα για τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Ωστόσο, οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι τζιχαντιστές δεν διαθέτουν πυραύλους ικανούς να πλήξουν ένα αεροσκάφος σε ύψος 30.000 ποδών. Μια πηγή της επιτροπής που αναλύει τα μαύρα κουτιά είπε την Δευτέρα στο πρακτορείο Reuters ότι το αεροπλάνο δεν χτυπήθηκε απ' έξω. Σήμερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι δεν είναι σωστό να συνδέεται η συντριβή με τη στρατηγική που ακολουθεί η Μόσχα στη Συρία.
Ο επικεφαλής του κέντρου υγείας του αεροδρομίου του Σαρμ ελ Σέιχ Μεντχάτ Καντίλ ανακοίνωσε εξάλλου ότι οι σοροί των τελευταίων 28 ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο της συντριβής στάλθηκαν σήμερα στη Μόσχα με στρατιωτικό αεροσκάφος, μαζί με διάφορες αποσκευές και προσωπικά είδη των θυμάτων.
 
Τα τελευταία δραματικά λεπτά πριν τη συντριβή
 
Φρικιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Daily Mail, το αεροσκάφος λίγο πριν κάνει τη «βουτιά» από τα 31.000 πόδια έκανε μια βίαιη κίνηση πάνω και κάτω.

2E0FF61200000578 3301094 Investigators have to work out exactly when each piece broke awa a 20 1446563369955

 Μάλιστα, η τρύπα που δημιουργήθηκε στην ουρά του αεροσκάφους φαίνεται ότι «ρούφηξε» πολλούς από τους επιβάτες, οι οποίοι ήταν ακόμα δεμένοι στα καθίσματά τους, χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα ότι πέφτουν...

«Ασυνήθιστοι ήχοι» στο πιλοτήριο

Από το πρωί της Τρίτης (03/11) τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι από την εξέταση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους προκύπτει ότι πριν από τη συντριβή, «ασυνήθιστοι ήχοι» ακούγονταν από το εσωτερικό του Airbus.

Αρχικά, ακούγονται φυσιολογικές συζητήσεις στο πιλοτήριο αλλά στη συνέχεια, καταγράφονται ήχοι ασυνήθιστοι για μια πτήση ρουτίνας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, «υπήρξε μια ξαφνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που προκάλεσε τον αιφνιδιασμό του πληρώματος το οποίο δεν πρόλαβε να στείλει σήμα κινδύνου».
 
 
 
 
 
 

Λάρισα:Αστυνομικός εκοψε κλήση και στη Γυναίκα του.Εισπράκτορας οχι του κράτους αλλά της τροικας,γιατι εκει πάνε τα λεφτά .

Λάρισα: Η κλήση της τροχαίας που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο πιο αδέκαστος αστυνομικός στην ιστορία... ζει και κόβει κλήσεις στην Λάρισα


Ο τροχονόμος της συγκεκριμένης υπόθεσης είχε βγει αποφασισμένος να τιμωρήσει... κάθε παρανομία!

Ο αδέκαστος τροχονόμος δεν την χάρισε ούτε στην ίδια του τη γυναίκα... καθώς της έκοψε μια ωραιότατη κλήση για παράνομο παρκάρισμα!

Πιο συγκεκριμένα ο τροχονόμος τριγυρνούσε στο κέντρο της πόλης μαζί με έναν συνάδελφο του κι έκοβαν κλήσεις σε παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Κατά τη διάρκεια της "περιπολίας" βρίσκουν ένα ΙΧ παρκαρισμένο παράνομα σε θέση αναπήρων και αμέσως ο τροχονόμος βγάζει το μπλοκάκι του και ξεκινάει να γράφει την κλήση.
Τότε παρεμβαίνει ο συνάδελφος και του λέει «μισό λεπτό, της γυναίκας σου δεν είναι αυτό το αυτοκίνητο;» Τότε ο τροχονόμος τού απαντά «ναι και το έχει ξανακάνει» και πιστός στο καθήκον (;;;) ολοκλήρωσε την κλήση και την έβαλε στο παρμπρίζ.

Η υπόθεση κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του facebook, με δεκάδες χρήστες να καλούν την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να βραβεύσει τον αστυνομικό, που δεν έκλεισε τα μάτια στην παρανομία...





Πηγές kosmoslarissa.gr

Νομοθέτησαν… βράδυ σε πολυνομοσχέδιο για την πληρωμή της διαμονής Παρασκευόπουλου – Μάρδα στην Αθήνα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μανώλης Μάνου




Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Μείζον πολιτικό θέμα αλλά και σοβαρό ηθικό ζήτημα προκύπτει από την… καλοκαιρινή σπουδή δυο πρωτοκλασάτων υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να νομοθετήσουν για τον εαυτό τους την χορήγηση (και μάλιστα αναδρομικά) εξόδων διαμονής κατά τη διάρκεια άσκησης των υπουργικών τους καθηκόντων.

Μια ημέρα πριν από την εορτή του Δεκαπενταύγουστου, λίγα 24ωρα πριν από την προκήρυξη των εκλογών, με μια μικρή παράγραφο που «παρείσφρησε» στο Πολυνομοσχέδιο 4336/2015 το οποίο με την σειρά του επικύρωσε την επώδυνη συμφωνία του Μνημονίου 3 αποφασίστηκε η «χορήγηση δαπανών διαμονής» και για τα μέλη της Κυβέρνησης (υπουργούς, κτλ) που δεν είναι βουλευτές.

Πρόκειται για το άρθρο 25 του Πολυνομοσχεδίου που αποφασίζει την καταβολή αποζημίωσης για την διαμονή των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και λοιπών μελών της Κυβέρνησης που δεν δηλώνουν μόνιμο τόπο κατοικίας την Αθήνα.
12185769_10153620508707324_498071454_o
Ουσιαστικά το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο μάλιστα έχει και αναδρομική ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2015, αφορά δυο πολιτικά στελέχη: Τον υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για τα θέματα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο.

Τον Αύγουστο του 2015 οι δυο υπουργοί εξωκοινοβουλευτικοί και δήλωναν μόνιμο τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη. Βάσει Νόμου όμως δεν δικαιούνταν κρατική κάλυψη των εξοδών για την διαμονή τους στην πρωτεύουσα.

Αρκούνταν στην βουλευτική αποζημίωση που χορηγείται και στα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου. Η μάλλον δεν… αρκούνταν καθώς στο Πολυνομοσχέδιο της 14ης Αυγούστου, τη στιγμή που δινόταν η «μάχη» για να καλυφθούν τα προαπαιτούμενα για να εκταμιευθεί η δόση και να μην χρεοκοπήσει η χώρα, φρόντισαν να λάβουν το «bonus» των 1.000-1.200 ευρώ το μήνα που μέχρι τότε αφορούσε τους βουλευτές της Περιφέρειας που δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αττική!

Και λέμε φρόντισαν καθώς το Πολυνομοσχέδιο φέρει την υπογραφή του υπουργείου Οικονομικών με τον κ. Δημήτρη Μάρδα να είναι εκείνη την περίοδο αναπληρωτής υπουργός του ΥΠΟΙΚ και υπεύθυνος για τα έξοδα του Κράτους στο ΓΛΚ. Ο κ. Μάρδας ενήργησε λοιπόν στα πρότυπα του δόγματος «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» περνώντας τη συγκεκριμένη διάταξη για τον εαυτό του και τον συνάδελφό του κ. Παρασκευόπουλο ο οποίος πάντως, σήμερα, φωτογραφίζεται από αρκετά στελέχη της κυβέρνησης ως ο εμπνευστής του συγκεκριμένου άρθρου.

Το νόμιμο και ηθικό

Η συγκεκριμένη περίπτωση που αποκαλύπτεται από το ereportaz εγείρει πολλά ερωτήματα και για τον χρόνο που έλαβε χώρα.
Στις 14 Αυγούστου 2015, στην Ελλάδα των capital control και της οικονομικής ύφεσης που έχει φτάσει στο ζενίθ, στην Ελλάδα των άδειων κρατικών ταμείων, έρχεται στην Βουλή προς ψήφιση το Πολυνομοσχέδιο των 108 σελίδων που ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για την επικύρωση του νέου επώδυνου Μνημονίου. Σε μια παράγραφο εννιά σειρών νομοθετούνται οι δαπάνες για την διαμονή των κ.κ. Μάρδα και Παρασκευόπουλου στην πρωτεύουσα και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Φεβρουαρίου 2015. Νόμιμο μέν, ηθικό δε;
Σημειώνεται ότι εκείνη την χρονική περίοδο η απόφαση για την διεξαγωγή εκλογών έχει ήδη ληφθεί από τον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα απλά δεν έχει ανακοινωθεί. Κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να εικάσει ότι το συγκεκριμένο άρθρο «στριμώχθηκε» στο Πολυνομοσχέδιο για να εξασφαλίσει τις απολαβές των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών της Περιφέρειας σε περίπτωση που κάτι «πήγαινε» στραβά με τις επερχόμενες εκλογές.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ψήφισή του ήρθε σε πλήρη αντίθεση με τα όσα είχε εξαγγείλει δημόσια ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τέσσερις ημέρες νωρίτερα. Στις 10 Αυγούστου 2015, λίγο πριν την διάλυση της Βουλής, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου που θα καταργούσε το αφορολόγητο των βουλευτών και την μείωση των αποδοχών των Υπουργών. Τελικά δεν έγινε νόμος του κράτους. Τελικά έγινε το αντίθετο και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία ιδιαίτερα δύσκολη για την χώρα μας.
Οι δύο υπουργοί καλούνται να μας πουν επίσης  αν υπήρχαν στο παρελθόν και άλλοι… επαρχιώτες  συνάδελφοί τους οι οποίοι απόλαυσαν το ίδιο επίδομα…

Η απάντηση Μάρδα – Παρασκευόπουλου
Με ανακοίνωση τους οι υπουργοί… πετούν τη μπάλα στην εξέδρα και χαρακτηρίζουν αυτό το μείζον ηθικό θέμα ως μη γενόμενο από τη στιγμή που ισχύει και για τους βουλευτές.

Ξεχνάνε όμως να μας πουν γιατί πέρασαν τη συγκεκριμένη διάταξη στο Πολυνομοσχέδιο λίγο πριν τις εκλογές, τέσσερις ημέρες αφότου Πρωθυπουργός είχε μιλήσει για μείωση στις απολαβές των υπουργών και γιατί μάλιστα έδωσαν αναδρομική ισχύ στη συγκεκριμένη διάταξη.

H κοινή ανακοίνωση
Η τοποθέτηση λάσπης στον ανεμιστήρα συνιστά προσφιλή πρακτική όσων θητεύουν στον κιτρινισμό και στην εντυπωσιοθηρία. Το πρωτοσέλιδο καθημερινής εφημερίδας που κραυγάζει για αποκάλυψη μείζονος σκανδάλου, το οποίο υποτίθεται πως μας αφορά, προκαλεί την κοινή λογική.
Η νομοθετική ρύθμιση μέσω της οποίας το προβλεπόμενο για τους «επαρχιώτες» Υπουργούς και Υφυπουργούς στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται για λόγους ισότητας μεταχείρισης και στους εξωκοινοβουλευτικούς, ονομάζεται «ρουσφέτι». Αποσιωπάται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι καινοφανής, αλλά ακολουθείτο μέχρι σήμερα από τη Βουλή, με απόφαση της Ολομέλειάς της από το 1994. Αποσιωπάται επίσης ότι αυτό γίνεται νομοθετικά και με διαφάνεια καθώς και ότι καλύπτει απρόσωπα και εξίσου όλους τους «επαρχιώτες» Υπουργούς.

*Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε και στην Δημοκρατία που κυκλοφορεί σήμερα



Πηγή:Reportaz