25 Ιανουαρίου 2018

Η ηλικιωμένη που της κατάσχουν το σπίτι για χρέη στην εφορία: Δεν μου φτάνει η σύνταξη να πληρώσω


Εντολή κατάσχεσης της κύριας κατοικίας της, 51 τετραγωνικών μέτρων, έλαβε συνταξιούχος για χρέος 4.798 ευρώ στην εφορία.
Η συνταξιούχος που έγινε αφορμή να κάνουν εισβολή στην Εφορία Παγκρατίου τα μέλη του Ρουβίκωνα μίλησε για την κατάσχεση της κύριας κατοικίας της και τα χρέη που δεν μπορεί να πληρώσει. Πρόκειται για την κύρια κατοικία της, την οποία όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 είχε αγοράσει με δάνειο από την Εργατική Εστία, το οποίο έχει αποπληρώσει.
Όπως εξήγησε η ίδια, δεν είναι κακοπληρωτής, αλλά «μου έχουν κόψει τη σύνταξη και δεν μου φτάνουν τα λεφτά να πληρώνω».
«Όλα τα χρόνια πλήρωνα», λέει η κ.Ελευθερία, η οποία έχει και άνεργο παιδί, με αποτέλεσμα να πρέπει και οι δύο να επιβιώσουν με τη σύνταξή της, που μετά τις περικοπές ανέρχεται στα 880 ευρώ το μήνα.
«Ζητούν 400 ευρώ, πού να τα βρω;», διερωτάται η ίδια, ενώ όπως λέει όταν απευθύνθηκε στην ΙΖ' Εφορία Αθηνών, όπου ανήκει, της είπαν ότι αναμένεται νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των χρεών

Διαβάστε περισσότερα: http://www.psithiroi.gr

ΒΙΝΤΕΟ:Τσιρώνης (ΣΥΡΙΖΑ): Η Μακεδονία – Δεν ανήκει όλη στην Ελλάδα




Ο  Τσιρώνης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι η Μακεδονία είναι γεωγραφική έννοια, ότι δεν ανήκει όλη στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι είναι αυτονόητο ότι ο όρος «Μακεδονία» θα υπάρχει στο όνομα.

Ο Τσιρώνης είπε ότι πρέπει να λυθεί άμεσα το Σκοπιανό και ότι όταν έρθει το θέμα στην Βουλή θα πρέπει να ψηφίσουν και οι 300 κατά συνείδηση. Ο αναπληρωτής υπουργός είπε για τους ΑΝΕΛ ότι θα μπορούσαν να απέχουν από την ψηφοφορία και να μην ρίξουν την κυβέρνηση. Εξάλου, πρόσθεσε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δεν υπάρχει αναφορά στο θέμα των Σκοπίων.

Πρόσθεσε ότι αν πάει στην Βουλή και κάποιοι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν το ψηφίσουν και πάρει  115ψήφους τότε ο κ. Καμμένος έχει κάθε συνταγματικό δικαίωμα να καταθέσει πρόταση μομφής.

Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος - «Καλώ τον λαό να πάει στο συλλαλητήριο της Αθήνας- Εξω από αυτό οι… υποψήφιοι πολιτικοί»


Ευστάθιος - «Καλώ τον λαό να πάει στο συλλαλητήριο της Αθήνας- Εξω από αυτό οι… υποψήφιοι πολιτικοί»

 

του Γιώργου Θεοχάρη

Να δώσει δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Αθήνας καλεί τον λαό ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, που μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ διατράνωσε τη φωνή του για τα ιδανικά και τις
αξίες της Ελλάδας.
Ο Ιεράρχης σε αποκλειστικές του δηλώσεις, καταθέτει την προσωπική του άποψη για τα συλλαλητήρια, αλλά και την στάση της Εκκλησίας για το θέμα.
Παράλληλα όμως, ζητά από τους διοργανωτές να μην επιτρέψουν σε κανέναν να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις μεγάλες αυτές συγκεντρώσεις, που αφορούν ένα εθνικό θέμα και στις οποίες δεν πρέπει να μπουν κομματικές ταμπέλες.

– Σεβασμιώτατε, είδαμε στην Θεσσαλονίκη εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους για την Μακεδονία. Πως κρίνετε αυτή τη μαζικότητα της διαδήλωσης;
 
«Ο Χριστιανικός κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος με εθνικά θέματα και όταν δε φτάνουμε να διαπραγματευόμαστε το όνομα της Μακεδονίας μας πολύ καλά κάνει και βγαίνει στο δρόμο.
Αυτό είναι πηγαίο και ξεκινά από την αγάπη του λαού για την πατρίδα μας.
 
Μην απεμπολήσουμε τα δικαιώματα που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας.
 
Να μη ζημιώσουμε την πατρίδα μας, οφείλουμε να είμαστε πιστοί στα ιδανικά της».
 
– Στις 4 Φεβρουαρίου θα γίνει ένα νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Τι έχετε να πείτε για το νέο ραντεβού που έχει δοθεί;
«Αρχικά, πρέπει να πως ένα μεγάλο μπράβο στο λαό που συμμετείχε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Εύχομαι το συλλαλητήριο της Αθήνας να είναι μεγαλύτερο και καλώ το λαό να συμμετάσχει σε αυτό».

– Ποια στάση πρέπει να κρατήσει η Εκκλησία;
«Η Εκκλησία είναι μάνα.
 
Η Εκκλησία ως διοικούσα πρέπει να συζητάει με το λαό ώστε και ο λαός να έχει πρόσβαση στα κέντρα λήψεως αποφάσεων.
 
Εν τω μεταξύ θα ήθελα να υπογραμμίσω να μην υπάρξει ίχνος πολιτικοποίησης αυτών των συλλαλητηρίων και να σεβαστούμε την αναγκαιότητα και τη σοβαρότητα του μεγάλου αυτού εθνικού θέματος.
 
Κάτω τα χέρια από την πολιτικοποίηση του συλλαλητηρίου καθώς τελευταία υπήρξαν σημάδια πολιτικοποίησης από συγκεκριμένα πρόσωπα που μίλησαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Εύχομαι οι διοργανωτές να λάβουν τα μέτρα τους».
 
 
epilekta.com

ΒΙΝΤΕΟ: Οι Κληρικοί αγνοούν τον θλιβερό ( Λιάπη Γιαννη) Ιερώνυμο και κατεβαίνουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας

.



Οι Κληρικοί αγνοούν τον θλιβερό φιλοάθεων αφιλοπάτριδο  ( Λιάπη Γιάννη)  Ιερώνυμο και κατεβαίνουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας










ΒΙΝΤΕΟ: Οι Κληρικοί αγνοούν τον Ιερώνυμο και κατεβαίνουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας
Πέμπτη, 25 Ιανουάριος 2018 10:57

Προτροπή για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας,

στις 4 Φεβρουαρίου, για το Σκοπιανό απευθύνει ο Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδας, αντιστεκόμενος στην γραμμή του Αρχιεπισκόπου, Ιερώνυμου.
«Δεν μας φοβίζει το πεζοδρόμιο. Οι κληρικοί είναι φυσικό να αφουγκραζόμαστε τον λαό και να είμαστε δίπλα του».
Αυτό δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου.

Ερωτηθείς για τη στάση του Αρχιεπισκόπου, σχολίασε: «Λάβαμε υπόψη μια προσωπική γνώμη του Αρχιεπισκόπου. Η Ιερά Σύνοδος δεν έχει εκφραστεί ακόμη, θα το κάνει σήμερα. Δεν περιμένουμε από κανέναν να μας δώσει την άδεια να πούμε τη γνώμη μας σε μια δημοκρατική διαδικασία».
Επισήμανε, ωστόσο, πως «δεν ξεσηκώνουμε τον κόσμο σε ασχήμιες και δεν συμπλέουμε με ακραία στοιχεία».

.

Με πληροφορία απο:


ELgr








ΕΚΠΟΙΖΩ: Να καταργηθούν οι άδικες χρεώσεις ΥΚΩ, ΕΡΤ και ΕΤΜΕΑΡ στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος



 
ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
  Οριστική κατάργησή τόσο των χρεώσεων των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας, όσο και του ΕΤΜΕΑΡ αλλά και των λοιπών χρεώσεων (Δημοτικά Τέλη, ΕΡΤ και λοιποί φόροι) ζητάει η Ενωση Καταναλωτών ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ).
 
 
 
 
 
 
 
 
ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.
 
 
Καλλιόπη Σουφλή 
      Αναλυτής 
Παρά τις αλλαγές στις χρεώσεις ΥΚΩ το κόστος παραμένει δυσβάστακτο για τα ευάλωτα νοικοκυριά σημειώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ/ Φωτογραφία: Eurokinissi
Παρά τις αλλαγές στις χρεώσεις ΥΚΩ το κόστος παραμένει δυσβάστακτο για τα ευάλωτα νοικοκυριά σημειώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ/ Φωτογραφία: Eurokinissi

Οριστική κατάργησή τόσο των χρεώσεων των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας, όσο και του ΕΤΜΕΑΡ αλλά και των λοιπών χρεώσεων (Δημοτικά Τέλη, ΕΡΤ και λοιποί φόροι) ζητάει η Ενωση Καταναλωτών ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ).



Η ΕΚΠΟΙΖΩ θεωρεί ότι, παρότι έχουν γίνει τροποποιήσεις στην άδικη μεθοδολογία χρεώσεων των ΥΚΩ, με σχετική τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, η ισχύς της οποίας ξεκίνησε από 01/01/2018, το όφελος που προκύπτει για τους καταναλωτές (μικρά και μεσαία νοικοκυριά) είναι αμελητέο, με αποτέλεσμα ο τομέας της ενέργειας να συνεχίζει να εμφανίζει σοβαρές δυσλειτουργίες σε βάρος του καταναλωτή.

Ειδικότερα, από την 1/1/2018 αναπροσαρμόζονται, κατόπιν εισήγησης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, αλλά και των παρεμβάσεων της ΕΚΠΟΙΖΩ, οι χρεώσεις που αφορούν στις ΥΚΩ, με αποτέλεσμα:
  • τον εξορθολογισμό του τρόπο τιμολόγησης των ΥΚΩ που ίσχυε και που εκτόξευε μέσα από τις υφιστάμενες κλίμακες δυσανάλογα τους λογαριασμούς ρεύματος, ειδικά στην κλίμακα των 2001-3000 kWh (3η κλίμακα) και
  • τη μείωση του ΕΤΜΕΑΡ, το οποίο κατά μεγάλο μέρος δεν υποστηρίζει τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και τη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων μέσω προώθησής τους, αλλά καλύπτει στρεβλώσεις της αγοράς ενέργειας, ενισχύοντας τρίτους και στη συγκεκριμένη περίπτωση την επιδότηση της βιομηχανίας,
Τέλος η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. αναλαμβάνει ως μοναδικός διαχειριστής του ειδικού λογαριασμού ΥΚΩ στην ελληνική επικράτεια.

Αναλυτικότερα όπως σημειώνει η οργάνωση των καταναλωτών σχετικά με τις χρεώσεις:

1) Για το ΕΤΜΕΑΡ στους οικιακούς καταναλωτές,(χαμηλής τάσης) η μείωση της χρέωσης είναι 8,48% και έχει οριστεί στα 0,02267 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η προηγούμενη χρέωση ήταν στα 0,02477 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

2) Η σημαντικότερη αλλαγή που αφορά στις χρεώσεις των ΥΚΩ είναι ο τρόπος υπολογισμού τους. Ενώ μέχρι τέλος του 2017 η χρέωση γινόταν με βάση το σύνολο των kWh και δεν επιμεριζόταν στις kWh που αντιστοιχούσαν σε κάθε κλίμακα, οι νέες χρεώσεις επιμερίζονται στις αντίστοιχες κλίμακες.

Για τις καταναλώσεις ρεύματος νύχτας (νυχτερινό ή μειωμένο) η χρέωση ήταν ανεξάρτητα από το ύψος της στα 0,00889 ευρώ Οι προαναφερόμενες χρεώσεις και τα κλιμάκια ισχύουν και για τη νύχτα (νυχτερινό ή μειωμένο τιμολόγιο).

Η ΕΚΠΟΙΖΩ υπενθυμίζει τη θέση της ότι, η αγορά ενέργειας θα πρέπει να λειτουργεί προς όφελος του καταναλωτή, ως κοινωνικό και οικονομικό αγαθό, προσιτό και προσβάσιμο σε όλους, με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος να είναι κατανοητοί, αναλυτικοί, σαφείς, διαφανείς, πλήρεις, και οι χρεώσεις να σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με την κατανάλωση ενέργειας.

Για τους λόγους αυτούς, η ΕΚΠΟΙΖΩ ζητά:
  • τα συναρμόδια υπουργεία και τη ΡΑΕ να προβούν στην κατάργηση των μη δίκαιων χρεώσεων, ώστε να αποκατασταθούν οι υψηλές χρεώσεις που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά να βιώνουν την ενεργειακή φτώχεια στη χώρα μας. Επιπροσθέτως είναι αδιανόητο την κοινωνική πολιτική του κράτους να επωμίζονται οι καταναλωτές καθώς και την επιδότηση της βιομηχανίας μέσω των ΑΠΕ
  •  
  • τους καταναλωτές, να καταγγέλλουν στην ΕΚΠΟΙΖΩ κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και τους σχετικούς λογαριασμούς.


Πηγή



Kαταπέλτης στο fb για τα 3 χρόνια Αριστεράς! «Αυτή είναι η αριστερά» [βίντεο]


Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Kαταπέλτης στο fb για τα 3 χρόνια Αριστεράς! «Αυτή είναι η αριστερά» [βίντεο]

Kαταπέλτης στο fb για τα 3 χρόνια Αριστεράς! «Αυτή είναι η αριστερά» [βίντεο]

Πρώτη Φορά Αριστερά, 3χρόνια…
Χρόνια Πολλά!!!
Γεμίσανε τα 3 κι αύριο μπαίνουν στα 4…
Τρία χρόνια γεμάτα Ελπίδα, Χαρά κι Ανάπτυξη…Τι άλλο να ζητήσει κανείς!!!
Να τα 100στήσουν λοιπόν και νάναι αυτοί καλά για να είμαστε κι Εμείς καλύτερα!!!


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 

Συνεργάτης των Ναζί ο παππούς του Κοτζιά (Υπουργός Εξωτερικών ΣΥΡΙΖΑ)






Συνεργάτης των Ναζί ο παππούς του Κοτζιά (Υπουργός Εξωτερικών ΣΥΡΙΖΑ)

Πολλά περιμέναμε να δούμε αλλά Υπουργό Εξωτερικών στην Ελλάδα -με Αριστερή κυβέρνηση- που ο παππούς του ήταν συνεργάτης των Ναζί, αυτό δεν το περιμέναμε!
Όπως μπορείτε να δείτε…
Διαβάστε περισσότερα...

Περισσότερα: http://epikairotita.gr
Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΑΠΕΛΟ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΠΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΜΑΤ ΚΑΤΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Επιστροπή εργαζομένων η οποία θέλει να δει τον υπουργό αποκρούεται βίαια απο τα ΜΑΤ αναφέρουν και καταγγέλουν εργαζόμενοι αυτή την ώρα.

INTIME NEWS
 Πολάκης (φωτογραφία αρχείου)

Kαταπέλτης στο fb για τα 3 χρόνια Αριστεράς! «Αυτή είναι η αριστερά» [βίντεο]



Kαταπέλτης στο fb για τα 3 χρόνια Αριστεράς! «Αυτή είναι η αριστερά» [βίντεο]

Πρώτη Φορά Αριστερά, 3χρόνια…
Χρόνια Πολλά!!!
Γεμίσανε τα 3 κι αύριο μπαίνουν στα 4…
Τρία χρόνια γεμάτα Ελπίδα, Χαρά κι Ανάπτυξη…Τι άλλο να ζητήσει κανείς!!!
Να τα 100στήσουν λοιπόν και νάναι αυτοί καλά για να είμαστε κι Εμείς καλύτερα!!!



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ