28 Οκτωβρίου 2015

Να δούμε ποσο θα κρατήσει η διαβεβαίωση του ΤσιπροΚατρούγκαλου ότι "Δεν θα επανέλθει η ποινικοποίηση οφειλών στον ΟΑΕΕ"

 Γιατί όπου Τσίπρας και αισχρή προδοτική κωλοτούμπα χωρίς προηγούμενο ( συγκριτικά με τους προηγούμενους Γιωργάκιδες και ΣαμαροΒενιζέλους)



Τη δέσμευση ότι δεν θα επανέλθει η η ποινικοποίηση των οφειλών των επιχειρηματιών προς τον ΟΑΕΕ παρείχε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια να μην αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στο πλαίσιο συνάντησης με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά.

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Κορκίδης χαρακτηρίζει ενθαρρυντικά τα συμπεράσματα της συνάντησης καθώς σύμφωνα με τον ίδιο δόθηκαν σαφείς απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν όλους τους Μμε επιχειρηματίες.
«Καταρχάς ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι δε θα επανέλθει η ποινικοποίηση των οφειλών των επιχειρηματιών προς τον ΟΑΕΕ, κάτι το οποίο ήταν ένα πάγιο αίτημα της ΕΣΕΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει το Υπουργείο για να βρει πόρους εναλλακτικής χρηματοδότησης εκτός προϋπολογισμού και χωρίς την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών» αναφέρει.
Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της επέκτασης της χρήσης του εργοσήμου, όπου η ΕΣΕΕ ζητεί να κινηθεί σε πάνω από 8 ημερομίσθια το μήνα.

Ο κ. Κορκίδης έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει αίτημα συνάντησης και με τους θεσμούς για να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τον ΟΑΕΕ.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν:
τη διατήρηση της «πραγματικής» κεφαλαιοποίησης των μέχρι σήμερα - ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλισμένων και η κεφαλαιοποίηση να συνεχίζει να περιλαμβάνει όλες τις οφειλές σε ενιαίο κεφάλαιο, καθώς επίσης τις κάθε είδους προσαυξήσεις, πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις.
τη μετατροπή της κεφαλαιοποιημένης οφειλής σε ασφαλιστικό χρόνο με τελική επιλογή εξαγοράς ή μειωμένης σύνταξης εκ μέρους του ασφαλισμένου, η οποία δεν δημιουργεί ταμειακό έλλειμμα και λογιστικές απώλειες στον ΟΑΕΕ.
την υποχρέωση άμεσης επανέναρξης καταβολής τρεχουσών εισφορών από τους οφειλέτες που κάνουν χρήση της κεφαλαιοποίησης, με παροχή δικαιώματος για ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης σε αυτούς».



newpost.gr