21 Ιουνίου 2015

Σε επιφυλακή οι Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 
Σε κατάσταση επιφυλακής τίθενται από τα ξημερώματα της Δευτέρας οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της Χώρας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν κινήσεις από εσωτερικούς ή εξωτερικούς  παράγοντες αποσταθεροποίησης της χώρας.
 
 
Η Δύναμη «Δ» θα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας λίγων λεπτών για να αναλάβει δράση ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και ξαφνική άσκηση στο Αν.Αιγαίο ή την Θράκη.
 
 
Στο εσωτερικό πέραν της «οχύρωσης» της Βουλής αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν διακριτικά έξω από δημόσια κτήρια και υπηρεσίες στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως αναφέρει και σχετικό απόρρητο έγγραφο που αποκάλυψε το defencenet.gr.
 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει απόρρητη διαταγή της ΕΛ.ΑΣ για την ενίσχυση φρούρησης κτιρίων όπως του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του γραφείου του ΔΝΤ στην Αθήνα και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
 
Με το ίδιο έγγραφο ζητείται εντατικοποίηση των μέτρων προστασίας στη Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου, στην Τράπεζα της Ελλάδας, στα γραφεία κομμάτων, πρεσβείες, τηλεοπτικούς σταθμούς ακόμη και σε κεντρικά ξενοδοχεία.
 
«Δίχτυ προστασίας» έχει απλωθεί και σε πολιτικούς, τραπεζικά στελέχη, δικαστικούς και επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο τρομοκρατικής επίθεσης.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχει ήδη «επικαιροποιηθεί» το «σχέδιο Πικραμμένου» το οποίο είχε καταρτιστεί το Μάιο του 2012.
 
Σύμφωνα με αυτό, σε περίπτωση πρόκλησης «κοινωνικής αναστάτωσης» μεταξύ άλλων μέτρων τίθενται σε εφαρμογή καθολικά αστυνομικά μέτρα, ενεργοποιούνται οι εισαγγελικές Αρχές εκτέλεσης ποινών, ενισχύονται οι εξωτερικές φρουρές των φυλακών ενώ περιορίζονται οι κινήσεις των λαθραίως εισελθόντων στη χώρα αλλοδαπών.
 
 
Η διαρκής ετοιμότητα που απαιτεί από τις αστυνομικές υπηρεσίες το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται και από το γεγονός ότι μόλις πριν 20 ημέρες είχε σταλεί άλλη διαταγή για συναγερμό υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης. 
 
 
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, που για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια η λίστα με τους «κόκκινους» στόχους διευρύνθηκε, καθώς περιλαμβάνει το κτίριο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο κέντρο της Αθήνας και τις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στην Καλλιθέα.
 
Το γεγονός ότι εστάλησαν δύο διαταγές σε διάστημα μόλις 20 ημερών σχετίζεται, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων προκειμένου ακόμα και αν υπάρχουν κύκλοι που θέλουν αποσταθεροποίηση να μην μπορέσουν να πετύχουν το σκοπό τους. Σε ιστοσελίδες τους αναρχικού χώρου έχουν δημοσιευτεί το προηγούμενο διάστημα κείμενα-φωτιά για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ που ερμηνεύτηκαν από αρκετούς αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ως «προάγγελος» στοχευμένων χτυπημάτων κατά κυβερνητικών στόχων.
 
Οι εντολές που έχουν δοθεί προς τους αστυνομικούς είναι εκτός από την επιτήρηση να διενεργούν ελέγχους όλο το 24ωρο σε όσα άτομα θεωρούν ύποπτα είτε αυτά είναι πεζά είτε σε οχήματα. Οι διοικητές των τοπικών Τμημάτων είναι υπεύθυνοι για την τροποποίηση των μέτρων ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.
 
Το τελευταίο διάστημα οι άνδρες με πολιτικά που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη δημόσιων κτιρίων έχουν αυξηθεί, ενώ σχεδόν όλες οι δυνάμεις της ομάδας «Δέλτα» έχουν διατεθεί για την επιτήρηση στόχων (γραφεία κομμάτων, τηλεοπτικοί σταθμοί, υπουργεία).
 
Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στην αποτροπή κύματος καταλήψεων δημοσίων κτιρίων αφού προσφιλή τακτική ανατροπής κυβερνήσεων από μυστικές υπηρεσίες δυτικών χωρών είναι η λεγόμενη "μη-βίαη άμυνα". Αυτή περιλαμβάνει "νέκρωση" των νευρικών αρτηριών μιας κυβέρνησης όπως το ΥΠΟΙΚ, διαφορετικά κυβερνητικά κτίρια, δημόσιοι οργανισμοί, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δηλαδή όλες εκείνες οι υπηρεσίες που επιτρέπουν σε ένα κράτος να διοικήσει και κατ' επέκταση να κυβερνήσει στην επικράτεια του.
 
Σκοπός φυσικά είναι η πρόκληση κοινωνικών και οικονομικών αναταραχών προκειμένου να εκτροχιαστεί η πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου και να "αναγκαστεί" η κυβέρνηση σε κινήσεις "συνεννόησης" όπως την εννοούν φυσικά οι μνημονιακοί.
 
Δεν είναι άλλωστε τυχαία τα κηρύγματα μίσους του Α.Σαμαρά ο οποίος καλεί τους οπαδούς του μαζί με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ σε συγκεντρώσεις κατά της κυβέρνησης σε μια στιγμή που όλο το Κοινοβούλιο θα έπρεπε να είναι ενωμένο μπορστά στη μεγάλη μάχη.
 
Πολύ εύκολα μέσα από μια τέτοια συγκέντρωση να δημιουργηθούν έκτροπα από άτομα που έχουν παρεισφρύσει με ένα και μοναδικό σκοπό: Την πρόκληση αναταραχών!
 
Mάλιστα πριν λίγο καιρό, κεντρικό θέμα είχε γίνει η αγγελία που κάποιοι ζητούσαν να έρθουν στην Αθήνα "κουκουβάγιες" όπως είχαμε δημοσιεύσει εδώ
 
Σύμφωνα με έρευνες των αρμόδιων υπηρεσιών, το αποτέλεσμα ήταν ανατριχιαστικό: Πρόκειται για την κωδική ονομασία μιας ομάδας αμερικανών εκτελεστών, οι οποίοι ανέλαβαν πλήρη δράση στην Ουκρανία.
 
Σκότωναν εν ψυχρώ, κατά τη διάρκεια των γεγονότων στο Μαϊντάν της Ουκρανίας και στο Κίεβο, το Φεβρουάριο του 2014.
 
Η συγκεκριμένη πληροφορία έχει βάση καθώς το παραδέχθηκε τον περασμένο Απρίλιο ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της Πολωνίας, Γιανούς Κόρβιν –Μίκε , στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας, Urmas Paet.
 
Στις ταραχές στην Ουκρανία, σκοτώθηκαν δεκάδες ειρηνικοί διαδηλωτές και αξιωματικοί της αστυνομίας από εκτελεστές ελεύθερους σκοπευτές, ένα γεγονός που οδήγησε τη χώρα σε πραξικόπημα, σε εμφύλιο και τη δημιουργία μιας αντιρωσικής κυβέρνησης –μαριονέτας.
 
Η κωδική ονομασία αυτών των εκτελεστών ελεύθερων σκοπευτών, ήταν….. “ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ”.
 
Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση έχει προκαλέσει το μένος Γερμανίας και ΗΠΑ μετά και τη γεωπολιτική στροφή προς τη Ρωσία και τους BRICS. Οι Δυτικοί γνωρίζουν ότι μόνο ένας τρόπος έχει απομείνει για να ακυρωθούν τα σχέδια  της κυβέρνησης που τόλμησε να σηκώσει "κεφάλι": Η ανατροπή της!
 
Για να επιτευχθεί αυτό βέβαια επιστράτευσαν τους μνημονιακούς πρόθυμους, δηλαδή την τρόικα εσωτερικού αφού χωρίς εσωτερικούς συμπαραστάτες η προσπάθεια θα αποτύχει να εμφανιστεί ως..."λαϊκό δημοκρατικό αίσθημα"....
 
 
 
 
elas
 
H κινητοποίηση εχει σχέση ακριβώς με τους λόγους που πρώτο έχει ήδη γράψει στο defencenet.gr
 
Ταυτόχρονα και η ΕΥΠ έχει «τεντώσει τις κεραίες» της προκειμένου να συλλέξει κάθε πληροφορία και να αντιμετωπιστούν απόπειρες κατά της χώρας ή κατά της Δημοκρατίας…
 
dy defencenet.gr 

Δείτε την πραγματική εικόνα χωρίς πίξελ στη συγκέντρωση των μερκελιστών (φώτο)



Η κάτω εικόνα είναι η πραγματική εικόνα της συγκέντρωσης των «μένουμε Ευρώπη».
Στην εικόνα αυτή οι "γνωστοί άγνωστοι" , στο πλαίσιο του επικοινωνιακού χειρισμού και των στόχων τους, με τη βοήθεια του φωτομοντάζ έκαναν ορισμένες παρεμβάσεις. Έτσι βγήκε η πάνω εικόνα.

Μερκελιστές
 


 Απο koutipandoras.gr
Πηγή: alfavita.gr

Εκατομμύρια στο Εξωτερικό Σαμαράς και ΓΑΠαπανδρέου… Πρωταθλητής ο «Τίμιος» Βενιζέλος…

ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ… ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ; ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ …



2015-06-21_083237ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΎΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…

 
 
 
 

Δείτε τι είπε "το παλικάρι" που απο... ατυχέστατη επιλογή είναι Πρόεδρος-Παυλόπουλος: Δεν θα ανεχθώ να είμαι Πρόεδρος σε μια χώρα εκτός ευρώ


Ένα  μήνυμα " τουλάχιστο " περίεργο"φαίνεται ότι στέλνει ο, Προκόπης Παυλόπουλος.που απο επιλόγή ατυχή και πού τώρα δικαιώνεται η άποψη αυτή,  έγινε προεδρος της Δημοκρατίας και με ψήφους βέβαια βουλευτών που είναι υπερ του εθνικού νομίσματος'

«Δεν θα ανεχθώ να είμαι Πρόεδρος σε μια χώρα εκτός ευρώ», είναι η χαρακτηριστική φράση του Προέδρου της Δημοκρατίας που φέρεται να λέει, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της RealNews, σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με υπουργούς και αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, κάτι που σημαίνει ότι ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί πως αν η Ελλάδα χάσει τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, τότε θα παρέμβει.


Απόφαση για Μείωση τέλων ύδρευσης στο δήμο Πρεσπών

Με την απόφαση 183/2015 του δημοτικού συμβουλίου Πρεσπών τα τέλη ύδρευσης κύριας κατοικίας για δημότες και μόνιμα διαμένοντες στο δήμο Πρεσπών με χαμηλό εισόδημα μειώνονται ανάλογα με την κατηγορία εισοδήματος. Συγκεκριμένα:
 

• Νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο ακραίας φτώχειας καθώς έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 3500€ (προσαρμοζόμενο για τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού +50% για κάθε ενήλικο και +33% για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού). Τα τέλη ύδρευσης μειώνονται κατά 50%. Αν επιπλέον στο νοικοκυριό περιλαμβάνονται και άτομα με αναπηρία 67% ή είναι πολύτεκνοι απαλλάσσονται πλήρως από το πάγιο τέλος ύδρευσης και χρεώνονται μόνο με το 50% του τέλους που αντιστοιχεί στην κατανάλωσή τους.
 

• Νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας καθώς έχουν εισόδημα κάτω από 5000 ευρώ (προσαρμοζόμενο για τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού). Τα τέλη ύδρευσης μειώνονται κατά 25%. Αν επιπλέον στο νοικοκυριό περιλαμβάνονται και άτομα με αναπηρία 67% ή είναι πολύτεκνοι τα τέλη μειώνονται κατά 50%.
 

• Νοικοκυριά που έχουν χαμηλό εισόδημα καθώς το εισόδημά τους είναι κάτω από 8500 ευρώ (προσαρμοζόμενο για τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού) και επιπλέον στο νοικοκυριό περιλαμβάνονται και άτομα με αναπηρία 67% ή είναι πολύτεκνοι τα τέλη μειώνονται κατά 25%.
 

• Σε όλες τις περιπτώσεις η συνολική περιουσία με βάση τη δήλωση ΕΝΦΙΑ πρέπει να είναι μικρότερη των 90000 ευρώ.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν στο Δήμο Πρεσπών για να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση με τα ακόλουθα δικαιολογητικά
• Εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος
• Εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ
• Προσδιορισμός αναπηρίας ΙΚΑ (για ΑΜΕΑ)
• Πιστοποιητικό ΑΣΠΕ (για πολύτεκνους)
• Δηλώσεις Ε1 τριετίας (για μη Δημότες)

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 26/6/2015 η μείωση των τελών μπορεί να συνδυαστεί με την ρύθμιση του ν. 4321/2015 για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δήμο.








Πηγή:ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑ 

Η Κρατική απάτη:Πληρώνει ασφάλεια 52 χρόνια και δεν μπορεί να βγει σε σύνταξη!


Πληρώνει ασφάλεια 52 χρόνια και δεν μπορεί να βγει σε σύνταξη!
Απίστευτο μαρτύριο για έμπορο από την Πάτρα
Αντιμέτωπος με το «τέρας» της ελληνικής γραφειοκρατίας βρίσκεται εδώ και μια πενταετία ένας απελπισμένος έμπορος από την πόλη της Πάτρας, ο οποίος προσπαθεί να βγει στη σύνταξη ωστόσο το παράλογο σύστημα δεν του το επιτρέπει.
Ο 65χρονος μικροεπιχειρηματίας, γνωστός στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, πληρώνει επί 52 ½ συναπτά έτη κανονικά την ασφάλιση του, διαδοχικά στο ταμείο εμπόρων και στο ΤΕΒΕ ενώ για ένα διάστημα πλήρωνε παράλληλα  την ασφάλειά του και στα δύο ταμεία.
Παρόλα αυτά δεν μπορεί να θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, καθώς όπως διατείνονται οι υπεύθυνοι σε κανένα από αυτά τα ταμεία δεν έχει συμπληρώσει 35 χρόνια ασφάλισης.
Ο απελπισμένος Πατρινός μάταια προσπαθεί να βγει στη σύνταξη. Παρόλο που επί πέντε και πλέον δεκαετίες έχει πληρώσει  δεκάδες χιλιάδες σε ευρώ και εκατομμύρια σε ελληνικές δραχμές, δεν μπορεί να συνταξιοδοτηθεί λόγω ενώ συστήματος, το οποίο είναι μοναδικό σε ολόκληρη την Ευρώπη- αν όχι σε όλο τον κόσμο- καθώς δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα.

Η περίπτωσή του μάλιστα αποτελεί θέμα το οποίο απασχολεί τα υψηλά κλιμάκια του ΟΑΕΕ αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορούν να βρουν λύση με αποτέλεσμα ο  επιχειρηματίας να είναι όμηρος του συστήματος.

Την ίδια ώρα, με την απειλή της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται εκατοντάδες άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες από την περιοχή, οι οποίοι προσέτρεξαν προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων αλλά μετά από δύο μήνες αδυνατούν να είναι συνεπείς με αποτέλεσμα όλα να τινάζονται στον αέρα.

Η αδυναμία τήρησης της ρύθμισης και εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών τους, τους φέρνει αντιμέτωπους με επώδυνες καταστάσεις καθώς αυτή τη φορά η κατάσχεση λογαριασμών και η εκποίηση περιουσιακών  στοιχείων θα γίνει και μάλιστα με τη δική τους συγκατάθεση καθώς έχουν υπογράψει  πως σε περίπτωση που θα «δυστροπήσουν» ως προς την τήρηση των υποχρεώσεων τους, αυτοδίκαια τα περιουσιακά τους στοιχεία μπαίνουν σε καθεστώς κατάσχεσης.

Στο μεταξύ, μόνο στην Πάτρα εκτός ρύθμισης παραμένουν 8.000 έμποροι, αφού γνωρίζουν πως ακόμα κι αν προχωρήσουν σε διακανονισμό είναι σίγουρο πως δεν θα μπορούν να τον ακολουθήσουν…

Οι τελικές προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη μητέρα των μαχών

Τσίπρας, Παππάς, Σακελλαρίδης
“ Οι προτάσεις που μεταφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός στους δανειστές ”
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες με τις ακόλουθες τελικές προτάσεις:

Δεν συζητείται το θέμα της αύξησης στον ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα πάνω από 13%.

Υπό συζήτηση βρίσκεται το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση. Η ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να το κρατήσει στο 13%, αλλά αυτή τη στιγμή δεν αποκλείεται η αύξησή του στο 23%.

Υπό συζήτηση είναι, επίσης, η κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα μεγάλα, εμπορικά νησιά και η διατήρησή της στα υπόλοιπα.

Η Αθήνα δεσμεύεται να προχωρήσει στην κατάργηση των πρόωρων συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2016.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται τις μειώσεις στις υψηλές επικουρικές συντάξεις τις οποίες ζητούσαν οι δανειστές.

Θα υπάρξει, επιπλέον, φόρος σε επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 500.000 ευρώ, καθώς αυξάνεται ο φορολογικός συντελεστής κερδών.

Καταργείται, από την άλλη, η έκπτωση στην εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ. Η έκτακτη εισφορά, πάντως, θα είναι μικρή και θα έχει διάρκεια μόνο ένα χρόνο.

Παραμένουν, εξάλλου, οι κόκκινες γραμμές στο θέμα της μείωσης των μισθών και των συντάξεων.

Κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν πως η διαμάχη αφορά στο ρόλο που θα έχει το ΔΝΤ. Η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ επιθυμεί να βρίσκεται το ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας. Η Αθήνα αναφέρει πως αυτά τα μέτρα περνούν από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τους αρχηγούς των κρατών, αλλά η αγωνία είναι για το τι θα αποφανθεί το ΔΝΤ. Αγκάθι, εξάλλου, παραμένει και ως προς το πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό για το 2015 και το 2016.



periodista

    Πως ξεχωρίζουμε τα ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ από τα ΦΥΣΙΚΑ



    Πως θα ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ τα ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ από τα ΦΥΣΙΚΑ
     
    Ενώ δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το πως θα ξεχωρίζετε τα μεταλλαγμένα φρούτα και λαχανικά από τα μη μεταλλαγμένα, υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να παρατηρήσετε τη διαφορά μεταξύ τους όταν πηγαίνεται στο μανάβη της γειτονιά σας, στην λαϊκή ή στο supermarket.

    Πολλά συσκευασμένα αναγράφουν επάνω στην συκεσκευασία αν είναι ή όχι Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (ΓΤΟ). Τι γίνεται όμως, αν δεν γράφουν ή αν αγοράζετε χύμα από τα ράφια και τα καλάθια;

    Τα μεταλλαγμένα, κατά κανόνα, είναι πιο ευχάριστα και ελκυστικά στην όψη. Αγγίζουν την τελειότητα. Είναι η πιο στρογγυλεμένα, ζουμερά, λαμπερά. Όμως, όπως οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, άλλος ψηλότερος, άλλος κοντύτερος κλπ, ο ίδιος νόμος ισχύει και στα φυτά και στα δέντρα και, φυσικά, στα φρούτα και τα λαχανικά.

    Στα λαχανικά και φρούτα θα βρείτε πολλά διαφορετικά σημάδια που θα σας φωνάξουν ότι είναι "πραγματικά" και δεν είναι μεταλλαγμένα. Αν π.χ. ζουλίξετε ελαφρώςς μία ντομάτα με τον αντίχειρά σας και αφήσει ένα βαθούλωμα, θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για μία "ζωντανή" ντομάτα και όχι αποτέλεσμα ΓΤΟ.

    Δεν είναι απαραίτητο να αγοράζετε φρούτα και λαχανικά που έχουν ετικέτα ως βιολογικά. Αυτά σίγουρα δεν είναι ΓΤΟ. Υπάρχουν, όμως και εκείνα που επίσης, δεν είναι ΓΤΟ, αλλά δεν έχουν "ανατραφεί" με τις προϋποθέσεις των βιολογικών, είναι επίσης καλύτερα από τα ΓΤΟ.

    Προσπαθήστε, γενικότερα να εστιάζετε σε φρούτα και λαχανικά που δεν είναι τέλεια οπτικά. Θα είναι εξίσου νόστιμα. Ενδεχομένως, νοστιμότερα και πέρα ως πέρα υγιεινότερα.

    Διαφορετικές χώρες έχουν διαφορετικούς νόμους, αλλά το εμπόριο είχει διεθνές. Υπάρχουν χώρες που επιτρέπεται η παραγωγή τροποποιημένων τροφίμων. Εχετε γενικά στο νου σας ότι ίσως πρόκειται για ΓΤΟ φρούτα ή λαχανικά αν η χώρα προεύλεσής τους είναι από ΗΠΑ, Αργεντινή, Βραζιλία, Κίνα και Ινδία -χωρίς αυτό να αποτελεί αυστηρό κανόνα, ότι σίγουρα είναι μεταλλαγμένα. Απλά να είστε διπλά προσεκτικοί.

    Έχετε υπόψη σας, ακόμα, ότι αν αγοράζετε φρούτα ή λαχανικά που δεν είναι η εποχή τους ακόμα να βγουν, τότε, σίγουρα αυτά είναι εισαγώμενα. Γνωρίζετε, όμως, από που προέρχονται και τι νόμοι υπάρχουν εκεί; Σίγουρα όχι. Απλά έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και σιγά-σιγά θα αυτά θα εξοικιωθούν και με μια απλή ματιά θα ξεχωρίζετε τι να αγοράζετε.












    Πηγή : ΕΛΕΥΘΕΡΟΣΑΕΤΟΣ

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο περιστύλιο της βουλής ο κόσμος ακολουθεί ( Βιντεο)









    Αίσθηση έχει προκαλέσει πανό με σύνθημα «ρήξη - έξοδος από την ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ.

    Ήττα της κυβερνητικής πολιτικής, όχι στο νέο μνημόνιο», το οποίο κρεμάστηκε στο περιστύλιο της Βουλής από μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ το απόγευμα της Κυριακής στο πλαίσιο της διαδήλωσης κατά της λιτότητας στην πλατεία Συντάγματος.

    Με κεντρικό σύνθημα «Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, η αξιοπρέπεια δεν παζαρεύεται» κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση έχουν απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΔΕΔΥ,ΟΚΔΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΟΕ- ΟΤΑ, ενώ στην διαδήλωση το παρόν έδωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

    O αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος συμμετείχε στην κινητοποίηση, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όσο ο λαός μας αγωνίζεται και αντιστέκεται, όπως έδειξε και η σημερινή συγκέντρωση, θα είμαστε αισιόδοξοι και πρόσθεσε: Είμαστε αισιόδοξοι για μια λύση που δεν θα συνεχίσει τη λιτότητα, θα αντιμετωπίζει το χρέος και θα επιτρέπει στην κοινωνία να ανασάνει και στην οικονομία να ανακάμψει.

    Με δήλωση του στο πρακτορείο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης κάλεσε την κυβέρνηση να μην υποκύψει και να μην κάνει ούτε ένα βήμα από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. 

    Η θέληση του λαού είναι να μη δεχθεί και άλλη λιτότητα ούτε άλλο μνημόνιο, είπε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα ή να δεχθεί συμφωνία που δεν θα είναι συμβατή με τις προεκλογικές της εξαγγελίες. 




    Πηγή Φωτο : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ