17 Δεκεμβρίου 2021

Οσμή ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ;;; Reuters: «Εκατομμύρια μετανάστες θα μείνουν ανεμβολίαστοι επειδή οι εταιρείες φοβούνται ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ λόγω παρενεργειών»

Τι συμβαίνει εδώ;;; Οι πολίτες κρατών που εκβιάζονται καθημερινά γιατί δεν καλύπτονται από πουθενά;;;

Δεκάδες εκατομμύρια μετανάστες ενδέχεται να μείνουν εκτός ενός μεγάλου εμβολιαστικού προγράμματος κατά του covid, επειδή οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες ανησυχούν για νομικούς κινδύνους από επιβλαβείς παρενέργειες.

Το παραπάνω μεταδίδει σε εκτενές ρεπορτάζ του το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους και εσωτερικά έγγραφα της Gavi, της φιλανθρωπικής οργάνωσης που διαχειρίζεται το επίμαχο πρόγραμμα.

Οι νομικές ανησυχίες είναι ένα πρόσθετο εμπόδιο για τους αξιωματούχους δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζουν τον κορωνοϊό.

Πολλοί κατασκευαστές εμβολίων για τον COVID-19 έχουν ζητήσει από τις χώρες να τους αποζημιώσουν για τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες που υποστούν μετανάστες ως αποτέλεσμα των εμβολίων, λένε τα Ηνωμένα Έθνη.

Οι παραπάνω ανησυχίες νομικής φύσεως επηρεάζουν ανθρώπους, όπως εκείνους που εκτοπίστηκαν από τις κρίσεις της Μιανμάρ, του Αφγανιστάν και της Αιθιοπίας, οι οποίοι είναι πέρα ​​από την εμβέλεια των προγραμμάτων εμβολιασμού των εθνικών κυβερνήσεων.

Για τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο, καθώς και για άτομα που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές ή άλλα γεγονότα που τους φέρνουν μακριά από την κρατική βοήθεια, το παγκόσμιο πρόγραμμα γνωστό ως COVAX δημιούργησε το Humanitarian Buffer, δηλαδή ένα απόθεμα έσχατης ανάγκης για εμβολιασμούς.

Το πρόγραμμα αυτό ΔΕΝ το διαχειρίζονται οι κατά τόπους κυβερνήσεις, αλλά διάφορες (εγκεκριμένες) “φιλανθρωπικές” ομάδες.

Η Gavi (βλ. ίδρυμα Gates), η συμμαχία εμβολίων, είναι μια σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ιδρύθηκε το 2000 για την προώθηση του εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο.

Αλλά αυτό το buffer δεν έχει κανένα μηχανισμό για να προσφέρει αποζημίωση για τυχόν παρενέργειες! Η Gavi από την πλευρά της υποστηρίζει ότι όσοι κάνουν αίτηση για δόσεις, κυρίως ΜΚΟ, δεν μπορούν να αναλάβουν κανένα νομικό ρίσκο, ζητώντας οι παραδόσεις του εμβολιαστικού αποθέματος να γίνονται με αποκλειστική ευθύνη των φαρμακευτικών κολοσσών!

Το «μπρα ντε φερ» με τις παρενέργειες εις βάρος όχι μόνο των μεταναστών αλλά -ΚΥΡΙΩΣ- των υπολοίπων πολιτών, που εκβιάζονται από τις κυβερνήσεις δίχως καμία απολύτως κάλυψη αν πάθουν κάτι, δεν σταματά εκεί!

Pfizer, AstraZeneca και Moderna είναι διστακτικές να αναλάβουν τους κινδύνους αυτούς, σε αντίθεση με τις κινεζικές που έχουν δεχθεί.

«Αν οι εταιρείες δεν αποδεχθούν την νομική ευθύνη για τις παρενέργειες των εμβολίων, η πρόσβαση σε εμβόλια για ορισμένους πληθυσμούς θα παραμείνει πρόκληση», υποστηρίζουν οι άνθρωποι της Gavi.

«Η απροθυμία των κατασκευαστών εμβολίων να αναλάβουν τους νομικούς κινδύνους είναι «ένα σημαντικό εμπόδιο στις προσπάθειες παροχής εμβολίων για το buffer», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της Gavi.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Κατασκευαστών και Ενώσεων (IFPMA), δήλωσε ότι «καμία εταιρεία δεν αρνήθηκε να εξετάσει» την ανάληψη του νομικού κινδύνου.

Ωστόσο, στην περίπτωση των εμβολίων που χορηγήθηκαν από το buffer, ανέφερε ότι ορισμένες εταιρείες πιστεύουν ότι δεν μπορούσαν να το κάνουν χωρίς πλήρη γνώση του πού και του πώς θα χρησιμοποιηθούν τα εμβόλια.

«Θα ήταν δύσκολο να παρακολουθούνται συνεχώς τα εμβόλια για ασφάλεια στους προσφυγικούς καταυλισμούς, και η παράδοση είναι πολύ απαιτητική από υλικοτεχνική άποψη και δεν είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους», δήλωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (EFPIA), η οποία εκπροσωπεί μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ευρώπη.

(φωτο:intime)

el.gr

Προηγούμενο Άρθρο

ΒΟΜΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: ΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ! ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! - ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΔΙΚΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ;; (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Χορηγοί



 









Χορηγοί




   

 

Καστοριά -Τα rapid tests τα βγάζουν μη ενεργά για το 48ώρο - ψεύδεται η κυβέρνηση


INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  17-12-2021  6:21 μμ
 

Τα rapid tests σύμφωνα με πληροφορίες σε επίπεδο του νομού Καστοριάς και σύμφωνα με το ρεπορτάζ βγαίνουν άχρηστα από το σύστημα ως προς την διάρκεια τους, όπως ισχυρίζεται το Υπουργείο Υγείας  τελικά δεν είναι 48ωρη. Κάτι "παίζεται" πάλι σε βάρος των πολιτών.

Δεκάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν σε φαρμακεία της πόλεως και σε άλλα ιδιωτικά σημεία που πραγματοποιούνται αυτά τα τεστ.

Έτσι οι πολίτες στις 28 ώρες περίπου  αναγκάζονται να ξανά πληρώσουν άλλα 10 ευρώ για άλλο - δεύτερο τεστ. 

Αναφέρουμε σε επίπεδο Καστοριάς κατά ευφημισμό το ίδιο θα συμβαίνει σε όλη την Ελληνική επικράτεια, με μια κυβέρνηση σε "αυταρχική ακράτεια".



Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Χορηγοί



 









Χορηγοί




   

 

Τα Χριστούγεννα ήρθαν και οι άποροι του ΚΕΑ της Καστοριάς δεν πήραν καμία βοήθεια σε τρόφιμα η χρήματα

 

 17-12-2021 5:04μμ

 

Τα Χριστούγεννα ήρθαν και οι άποροι του νομού Καστοριάς θα την βγάλουν τις  γιορτινές ημέρες του 2021 στην πείνα , εμβολιασμένοι και πεινασμένοι. Κανένα ενδιαφέρον από την νέα Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς.

Πέρσι να θυμηθούμε  ο Περιφερειάρχης  Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης από την Κοζάνη φρόντισε να οργανώσει βοήθεια τροφίμων  και να την προσφέρει μόνο στους συμπολίτες του πολίτες της Κοζάνης,


 

Με το φιλοδώρημα των 100 ευρώ μετρητά συν 100 σε τρόφιμα, τα οποία όμως θα λάβουν στις 2 Ιανουαρίου του 2022, "θέλει" η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Περιφερειάρχης της Δυτ. Μακεδονίας και η νέα Αντιπεριφερειάρχης  η οποία είναι και πρώην γιατρός του νοσοκομείο Καστοριάς να ζήσουν και μάλιστα να είναι υγιείς οι άποροι του νομού Καστοριάς.


 

Αυτό ήταν  τροφικό βοήθημα που πήραν οι άποροι του νομού Καστοριάς  στις αρχές του μηνός Νοεμβρίου, αυτή η σακούλα περιέχει τρόφιμα αξίας 11,50 ευρώ και αν αυτά είχαν αγοραστεί σε τιμές προσφορών που κάνουν τα καταστήματα η αξία τους θα ήταν 7,5 ευρώ. 

Αρκετοί δικαιούχοι της πόλεως, και του νομού  αναγκάστηκαν να πάρουν ταξί κατά την παραλαβή αυτής της σακούλας τροφίμων της ντροπής και της γελοιότητας.



Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Χορηγοί



 









Χορηγοί




   

 

Κ.Πουλάς: «Όποιος εμβολιάζεται συμφωνεί ότι συμμετέχει σε κλινική μελέτη - Η ΕΕ υπέγραψε ότι δεν δικαιούται αποζημίωσης»


Κ.Πουλάς: «Όποιος εμβολιάζεται συμφωνεί ότι συμμετέχει σε κλινική μελέτη - Η ΕΕ υπέγραψε ότι δεν δικαιούται αποζημίωσης»

«Η Pfizer κάτι ήθελε να κρύψει», είπε ο Κ.Πουλάς για τις παρενέργειες των εμβολίων για τον Covid-19


Ο καθηγητής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Πουλάς, μίλησε για τους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό και στάθηκε στις παρενέργειες, αλλά και στο θέμα των αποζημιώσεων.

Όπως είπε ο Κ.Πουλάς, μιλώντας στο «Ανατρεπτικό Δελτίο», «όποιος εμβολιάζεται υπογράφει ενημερωμένη συγκατάθεση. Δηλαδή απαρνείται την οποιαδήποτε αποζημίωση. Αυτό είναι που ανησυχεί τις εταιρίες, γιατί κάποιες χώρες δεν έχουν δεχθεί να δώσουν αυτό το ελεύθερο αποζημιώσεων, ενώ η ΕΕ και η χώρα μας συνεπώς έχει υπογράψει ότι ο καθένας που εμβολιάζεται δεν δικαιούται να ζητήσει αποζημίωση, όχι βέβαια από αυτόν που τον εμβολιάζει, τον υπάλληλο, αλλά ούτε από την εταιρεία, ούτε από την πολιτεία. Γιατί συμμετέχει σε αυτή την μαζική προσπάθεια εμβολιασμού, άρα απαρνείται».

Και πρόσθεσε ότι «αυτό συμβαίνει γιατί τα συγκεκριμένα σκευάσματα είναι αδειοδοτημένα υπό όρους, άρα η εταιρεία συνεχίζει να εμβολιάζει μέχρι το 2023, θα ανανεώνει κάθε έτος την υπό όρους άδεια της και το 2023 θα μαζέψει τα δεδομένα και θα πει, πέτυχε ή δεν πέτυχε το πρόγραμμα». 

Παράλληλα υποστήριξε ότι οι εταιρείες ενημερώνουν για τις παρενέργειες τις τοπικές αρχές, όμως αυτές δεν λένε τίποτα στους πολίτες που πάνε να εμβολιαστούν:

«Οι εταιρείες που εκπροσωπούν στη χώρα μας τα σκευάσματα με τα οποία κάνουν εμβολιασμούς στέλνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ηλεκτρονικά μηνύματα, με τα οποία ενημερώνουν για νέες παρενέργειες και αυτά τα μηνύματα φεύγουν προς όλες τις αρχές του τόπου, τα νοσοκομεία, τα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά προφανώς αυτό δεν περνάει σε αυτόν που προσέρχεται για εμβολιασμό. Αυτός χωρίς να είναι ενημερωμένος δίνει ενημερωμένη συγκατάθεση του και υπογράφει, να σας θυμίσω ότι ενημερωμένη συγκατάθεση δίνει κανείς όταν συμμετέχει σε κάποια κλινική μελέτη, άρα η υπογραφή την οποία κανείς κάνει όταν εμβολιάζεται σημαίνει τη συμμετοχή του σε μια κλινική μελέτη. Δίνει τη σιωπηρή, υπογεγραμμένη συμφωνία του ότι συμμετέχει σε αυτή τη μελέτη. Οι εταιρείες τα μαζεύουν τα δεδομένα. Στις ΗΠΑ το δικαστήριο κάλεσε την Pfizer να φέρει τα δεδομένα και έδειξε ότι σε δύο μήνες είχε μισό δισ. ανθρώπους οι οποίοι είχαν παρενέργειες, είχαν έναν τετραψήφιο αριθμό νεκρών μετά των εμβολιασμό. Τα προσκόμισαν». 


Ο Κ.Πουλάς αποκάλυψε επίσης ότι «η εταιρία ήθελε να τα προσκομίσει μετά από 55 χρόνια. Καταλαβαίνω ότι κάτι θέλουν να κρύψουν». 

Με πληροφορία από το pronews.gr

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Χορηγοί



 









Χορηγοί