09 Αυγούστου 2023

Σοβαρή καταγγελία για τον «ύπνο» της ΕΛ.ΑΣ στην δολοφονική ελληνοκροατική επιδρομή: «Δεν είχαν διαβάσει τα προειδοποιητικά έγγραφα»!



«Δηλαδή άμα ήταν Τούρκοι εθνικιστές και μπαίνανε από τα σύνορα θα μπορούσαν να φτάσουν στο Σύνταγμα;»

 

09.08.2023 | 11:33

 
Newsroom | email:

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, σχετικά με την προχθεσινή δολοφονική ελληνοκροατική επιδρομή της Νέας Φιλαδέλφειας, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε ότι στην ΕΛ.ΑΣ δεν είχαν διαβάσει τα έγγραφα που ειδοποιούσαν για την έλευση των νεοναζί Κροατών χούλιγκαν!

Φυσικά, αυτό προκαλεί απορίες ως προς το πως και με ποια μέθοδο κάποιοι εκτελούν τα καθήκοντά τους, σε θέσεις νευραλγικές για την εθνική και την εσωτερική ασφάλεια.

Όπως είπε από το κέντρο επιχείρησης της ΓΑΔΑ έπαιρναν συνέχεια τηλέφωνα τις περιφερειακές υπηρεσίες και ρωτούσαν αν πέρασαν Κροάτες, «αλλά κάποιοι δεν είχαν ανοίξει καν το έγγραφο να ξέρουν γιατί πρόκειται. Τι ήταν αυτοί οι Κροάτες, Για ποιο λόγο;».

«Όσο έρχονται πληροφορίες, αγανακτούμε όλοι μας, αγανακτώ εγώ ως αξιωματικός της Αστυνομίας. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι αξιωματικοί της Αστυνομίας να λειτουργούν με τέτοιο παιδαριώδες τρόπο. Κάποιοι δεν ήξεραν καν για το έγγραφο.

Δεν το είχαν διαβάσει. Ένα έγγραφο επείγον, απόρρητο, που μιλάει για ανθρώπους, για μια εγκληματική οργάνωση. Δηλαδή άμα ήταν Τούρκοι εθνικιστές και μπαίνανε στα σύνορα, θα μπορούσαν να φτάσουν στο Σύνταγμα; Αυτό είναι ανεπίτρεπτο».

Εδώ βέβαια θα πρέπει να πούμε πως αυτό εξηγεί γιατί η ΕΛ.ΑΣ δεν έκανε απολύτως τίποτα για να εμποδίσει την κάθοδο των Κροατών νεοναζί. Γιατί αν είχαν διαβάσει τα προειδοποιητικά έγγραφα και δεν έκαναν τίποτε, τότε το θέμα θα πήγαινε αλλού…

Και πρόσθεσε «Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Όσο αφορά στην είσοδο αυτών των ανθρώπων στην Ελλάδα, υπήρχε ένα έγγραφο από τις κροατικές αρχές και από τις αρχές του Μαυροβουνίου που έλεγε ότι οι συγκεκριμένοι εγκληματίες, γιατί αυτοί οι άνθρωποι ήταν εγκληματίες, θα μπουν στη χώρα σας και θα προσπαθήσουν να πάνε στην πρωτεύουσα και να δημιουργήσουν επεισόδια και έκτροπα.

Μάλιστα, σε αυτό το έγγραφο αναφέρονταν και οι αριθμοί κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και οι μάρκες των αυτοκινήτων. Άρα η αστυνομία μπορούσε κάλλιστα να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα αυτών των ανθρώπων, παρόλο που ήταν Ευρωπαίοι πολίτες, παρόλο που ήταν υπήκοοι χώρας η οποία ανήκει στο Σένγκεν».

«Επτά Κροάτες που έφευγαν και πάνω τους βρέθηκαν όπλα, κρατούνται. Στους Ευζώνους συνελήφθησαν άλλα πέντε άτομα, άλλοι πέντε στην Ηγουμενίτσα και άλλος ένας στην Κακαβιά.

Υπήκοοι Κροάτες που ήταν στη μαύρη λίστα της εγκληματικής οργάνωσης και πάνε κι αυτοί κατηγορούμενοι.

Άρα έχουμε φτάσει στα 105 άτομα με βαριές κατηγορίες, με κακουργήματα, εγκληματική οργάνωση, νόμος περί όπλων, έκρηξη μολότοφ, συμπλοκή με αποτέλεσμα τον θάνατο, τα περισσότερα κακουργήματα», συμπλήρωσε.

Μετά τους επτά αξιωματικούς που «καρατομήθηκαν» με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι τον ίδιο δρόμο.

Μάλιστα, οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα και πριν την ολοκλήρωση της εσωτερικής διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα πέσουν κεφάλια στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛΑΣ καθώς αποδεικνύεται πως υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες για όλα όσα συνέβησαν με τους Κροάτες χούλιγκανς και τη δολοφονία του φίλαθλου της ΑΕΚ.

Ακόμα και στην κυβέρνηση έχουν κατανοήσει πως η τετραετία δεν έχει ξεκινήσει καλά…

Αναφορικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο θέμα, καθώς με τα μέχρι στιγμής δεδομένα προκύπτει πως δεν είχε ενημερωθεί το γραφείο του για τα σήματα που έστειλε η Interpol Μαυροβουνίου, 14 ώρες πριν τη φονική επίθεση.

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου έχει αναλάβει τη θέση αυτή μόλις πριν από 10 μέρες, μετά την απομάκρυνση του Νότη Μηταράκη.



,

  Με πληροφορία από το pronews.gr

 

Αύξηση πληθωρισμού τον Ιούλιο - καλπάζουν οι τιμές στα τρόφιμα

 


 9-8-2023 08:23πμ

Newsroom:fyllokaiftero@gmail.com

του Μανώλη Εμμανουήλ Μάνου

Νέα αύξηση πληθωρισμού έχουμε  τον Ιούλιο - καλπάζουν οι τιμές στα τρόφιμα και στα οπωρολαχανικά.

Σε 2,5% διαμορφώνεται ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα πριν από λίγο η ΕΛΣΤΑΤ, ενώ τον Ιούνιο ήταν στο 1,8%.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η αύξηση του Γενικού Δείκτη κατά 2,5% τον μήνα Ιούλιο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Ιουλίου 2022, προήλθε κυρίως από τις μεταβολές στις ακόλουθες ομάδες αγαθών και υπηρεσιών από τις αυξήσεις των δεικτών κατά:

  • 12,3% στην ομάδα Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: ψωμί και δημητριακά, κρέατα (γενικά), ψάρια (γενικά), γαλακτοκομικά και αυγά, έλαια και λίπη, φρούτα (γενικά), λαχανικά (γενικά), ζάχαρησοκολάτες-γλυκά-παγωτά, λοιπά τρόφιμα, καφέ-κακάο-τσάι, μεταλλικό νερό-αναψυκτικά-χυμούς φρούτων.
  • 3,4% στην ομάδα Αλκοολούχα ποτά και καπνός, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα αλκοολούχα ποτά (μη σερβιριζόμενα).
  • 5,2% στην ομάδα Ένδυση και υπόδηση, λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.
  • 6,4% στην ομάδα Διαρκή αγαθά-Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: οικιακές συσκευές και επισκευές, υαλικά-επιτραπέζια σκεύη και σκεύη οικιακής χρήσης, είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού, οικιακές υπηρεσίες.
  • 7,8% στην ομάδα Υγεία, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: φαρμακευτικά προϊόντα, ιατρικές-οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες, νοσοκομειακή περίθαλψη.
  • 3,5% στην ομάδα Αναψυχή-Πολιτιστικές δραστηριότητες, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: διαρκή αγαθά αναψυχής και πολιτισμού, μικρά είδη αναψυχής-άνθη-κατοικίδια ζώα, κινηματογράφους-θέατρα, πακέτο διακοπών.
  • 2,2% στην ομάδα Εκπαίδευση, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: δίδακτρα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δίδακτρα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • 6,2% στην ομάδα Ξενοδοχεία-Καφέ-Εστιατόρια, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα εστιατόρια-ζαχαροπλαστείακαφενεία-κυλικεία.
  • 3,6% στην ομάδα Άλλα αγαθά και υπηρεσίες, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: κομμωτήρια και καταστήματα προσωπικής φροντίδας, άλλα είδη ατομικής φροντίδας, άλλα προσωπικά είδη, ασφάλιστρα υγείας, ασφάλιστρα οχημάτων

plithorismos-ioulios-2023-elstat.JPG

 

Πλήττονται οι καταναλωτές και είναι σε απόγνωση ειδικά οι φτωχοί οι χαμηλοσυνταξιούχοι οι  άνεργοι νέοι, και οι λαμβάνοντες το "αστείο" επίδομα του ΚΕΑ

Το πλέον σημαντικό ζήτημα είναι τα απανωτά πλήγματα τα οποία δέχονται οι πολίτες εξαιτίας των ανατιμήσεων.

 Είναι χαρακτηριστικό πως η έρευνα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ που δημοσιεύτηκε στα τέλη Μαρτίου αποτυπώνει ότι οι καταναλωτές μείωσαν την αγορά τροφίμων και τα λοιπά βασικά είδη πρώτης ανάγκης (55,6% και 65,10% αντίστοιχα), κόβοντας από άλλες βασικές ανάγκες, όπως η μετακίνηση, η αναψυχή (6 στους 10 αδυνατούν να κάνουν ακόμα και μία εβδομάδα διακοπές τον χρόνο, ενώ 3 στους 10 δηλώνουν ότι δεν έχουν κάνει διακοπές εδώ και χρόνια!) αλλά και η θέρμανση (86,8% δηλώνουν ότι την περιόρισαν σε σημαντικό βαθμό). 

Σε ό,τι αφορά δε το «καλάθι», πάνω από το 70% δηλώνει ότι δεν συμβάλλει καθόλου στη μείωση των τιμών, ενώ το 80% δηλώνει ότι δεν το αξιοποιεί.

 


Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

ΧΟΡΗΓΟI



ΧΟΡΗΓΟΙ

 

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084